Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwereld

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwereld

Berichtdoor Sjeng » Za Mei 21, 2005 4:09 am

Epidemie: Een islamitisch virus

Bron: Elsevier

Polio had vijftig jaar na het eerste vaccin van de Amerikaanse held Jonas Salk uitgeroeid moeten zijn. Dankzij Nigeriaanse imams gaat dat niet lukken


De deadline van de Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, is december 2005. Dan had polio wereldwijd bedwongen moeten zijn net zoals dat eerder met pokken was gelukt. Voor de tweede keer in de geschiedenis zou de mensheid een ziekte van de aardbodem hebben gevaagd. Helaas, het gaat niet lukken. Dankzij een handvol achterlijke imams in de Noord-Nigeriaanse provincie Kano.

Een speciale rol was weggelegd voor ene dr. Datti Ahmed, voorzitter van de Nigeriaanse Hoge Raad voor de islamitische wetgeving. Die riep in 2003, vlak na de invasie van Irak door de Amerikanen, openlijk op tot een boycot van het door het Amerikaanse bedrijf Pfizer ontwikkelde poliovaccin. Het zou een complot van de Amerikanen zijn om moslimmeisjes onvruchtbaar te maken en aldus de islam een halt toe te roepen. Een ander gerucht wilde dat het vaccin aidsvirussen bevatte.

De roddels waren effectief: de meisjes die waren ingehuurd om de bevolking in te enten, werden met stenen bekogeld en de poliovaccinatie werd bijna een jaar lang geboycot. Pas nadat er in de zomer van 2004 een Indonesisch (lees: islamitisch) vaccin beschikbaar kwam, gingen de Nigeriaanse imams overstag. Te laat: het poliovirus was toen al aan een nieuwe opmars begonnen.

Poliomyelitis is een eeuwenoude plaag. Er zijn tekeningen in Egypte aangetroffen die doen vermoeden dat de mensheid al minstens zesduizend jaar, sinds de Egyptische tijd, geplaagd wordt door polio. Vooral in de twintigste eeuw is polio sterk opgekomen, volgens de Zwitserse Nobelprijswinnaar Rolf Zinkernagel mede door de verspreiding van openbare zwembaden, waar het virus zich goed thuisvoelt, zolang er tenminste geen chloor in het water zit. Alleen al in de Verenigde Staten waren in 1952 bijna zestigduizend gevallen van polio.


Roosevelt
Een van de bekendste patiënten was de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt die de ziekte als volwassene opliep en de rest van zijn leven in een rolstoel doorbracht. Hij was overigens een uitzonderlijk geval, want polio treft vooral kinderen jonger dan 5 jaar. Daarom wordt de ziekte in Nederland ook wel kinderverlamming genoemd.

Vooral in de jaren vijftig en zestig van de afgelopen eeuw was polio een wereldwijde plaag en reden tot algemene verontrusting een beetje te vergelijken met aids nu. Polio was de nachtmerrie van iedere ouder. De ziekte kende gruwelijke details. Zo waren er destijds in veel ziekenhuizen 'ijzeren longen , een soort grote vaten waarin poliopatiëntjes die een tijdelijke verlamming van de borstspieren hadden, plaats moesten nemen om geassisteerd te worden bij de ademhaling.

Zo n honderd jaar geleden ontdekten twee Oostenrijkse artsen dat niet een bacterie maar een virus verantwoordelijk is voor polio. Inmiddels weten we dat het om een minuscuul virus gaat, kleiner dan 27 nanometer, zelfs voor een virus niet groot. Het dringt het lichaam binnen via de mond en vermenigvuldigt zich in de keel en de darmen, komt vervolgens in de bloedbaan en bereikt uiteindelijk het ruggenmerg waar het zenuwcellen vernietigt. De meeste mensen die besmet worden, hebben er nauwelijks last van maar één op de tweehonderd kinderen raakt verlamd, doorgaans in de benen.

Er bestaan geen geneesmiddelen tegen polio. Dus was in de afgelopen eeuw alle hoop gevestigd op een vaccin, een preventieve inenting met een verzwakte ziekteverwekker met de bedoeling daarmee het afweerstelsel op scherp te zetten voor het geval de echte boosdoener het lichaam binnenkomt.

Zo n vaccin is iets wonderbaarlijks. De Engelse plattelandsarts Edward Jenner heeft het in 1796 bedacht. Hij kwam op het lumineuze idee om mensen tegen pokken te beschermen met behulp van de inhoud van de puisten die door de ziekte worden veroorzaakt. Jenners idee was tegendraads en geniaal tegelijk. Het gaat namelijk in tegen de natuurlijke hygiënische reflex om ver te blijven van zieke mensen, helemaal als ze van die vieze zweren hebben. Jenner haalde daarentegen pus uit zweren en ging daar mensen mee besmetten. Het is tot daar aan toe dat hij op deze gedachte kwam, het is minstens even bijzonder dat hij zijn tijdgenoten kon overhalen om in dit waanzinnige idee te geloven.

Gedurende een groot deel van de twintigste eeuw hebben onderzoekers geprobeerd om ditzelfde staaltje met het poliovirus te herhalen. In de jaren veertig zetten Amerikaanse onderzoekers een grote stap toen ze er in slaagden het virus in een reageerbuis te kweken. De eerste pogingen om daar een vaccin van te maken, volgden ogenblikkelijk maar waren niet erg succesvol. Tot de Amerikaan Jonas Salk, hoofd van het viruslaboratorium van de universiteit van Pittsburgh, op het toneel verscheen.

Salk gebruikte in de eerste plaats een betere kweekmethode: hij liet de poliovirussen groeien op niercellen die hij uit apen haalde. Vervolgens doodde (biologen gebruiken het woord 'inactiveren omdat een virus officieel niet leeft en dus ook niet dood kan gaan) hij het virus met formaldehyde, een techniek die hij leende van het griepvaccin.

In 1954 begon hij het te gebruiken en op 12 april 1955 verklaarde de Amerikaanse overheid dat het Salk-vaccin veilig en effectief was. Op die dag luidden overal in Amerika de klokken, kregen kinderen vrij van school, dansten mensen massaal op straat en hingen her en der spandoeken met teksten als 'Dank u, Dokter Salk . Van de ene dag op de andere was Jonas Salk een held.

En terecht. In 1955 waren er nog bijna 29.000 poliogevallen in de Verenigde Staten, twee jaar later was dat aantal dankzij Salks vaccin al gedaald tot ruim 5.000. Een van de belangrijkste Amerikaanse wetenschappelijke instituten, in La Jolla, Californië, werd naar hem genoemd. Het Britse blad Nature riep het Salk-vaccin uit tot een van de vijf grote vindingen van de twintigste eeuw. De Engelse wetenschapper Francis Crick zei later (toen hij directeur van het Salk-instituut was) over Salk: 'Weinig mensen hebben een ontdekking gedaan die zo veel voor de mensheid heeft betekend. En dat zegt de man die zelf (met James Watson) de structuur van het DNA-molecuul heeft ontdekt.

Momenteel zijn er twee vaccintypes tegen polio, het Salk- en het Sabin-vaccin. Het Salk-vaccin is het oudste, heeft de vorm van een prik, bestaat uit een 'dood virus en biedt de beste bescherming tegen verlamming. In Nederland zit het in de zogeheten DKTP-cocktail (difterie, kinkhoest, tetanus en polio) die kinderen routinematig krijgen. Daarnaast kwam in 1964 het Sabin-vaccin op de markt. Dat bestaat uit een levende maar niet gevaarlijke virusvariant, die vaak op een suikerklontje wordt gedruppeld, veel goedkoper is en vooral geschikt is om een epidemie snel in te dammen. Als dat gebeurd is, kan worden overgeschakeld op de Salk-inenting om polio definitief een land uit te krijgen.

Salk en Sabin hebben overigens stevig ruzie gemaakt over welk vaccin het beste was. Volgens Salk kon het vaccin van zijn concurrent juist polio veroorzaken, omdat het met levende virussen werkt. Sabin benadrukte dat zijn vaccin veel effectiever is bij het tegengaan van epidemieën.

Feit is dat beide vaccins ruimschoots zijn toegepast. Er zijn tijden geweest dat meer dan een miljoen Afrikaanse en Aziatische kinderen op één dag een van de vaccins toegediend hebben gekregen. Met succes. Het aantal poliogevallen dat ooit honderdduizenden per jaar was, liep terug naar enkele tientallen tot honderden in 2003.

Tot de Nigeriaanse boycot tegen het niet-islamitische, Amerikaanse vaccin begon en het virus de kans kreeg terug te slaan. De consequenties van dit islamitisch fundamentalisme en anti-Amerikanisme waren niet gering; in Nigeria, waar het aantal poliogevallen in een jaar tijd vervijfvoudigde, maar ook ver daarbuiten.


Mekka
Voor de Nigeriaanse boycot waren er nog maar zes landen over waar polio voorkwam (Nigeria, Niger, Egypte, Afghanistan, Pakistan en India). Inmiddels is er weer sprake van een serieuze polio-epidemie, die zestien landen heeft bereikt, waaronder sinds kort Indonesië (West-Java) dat het virus tien jaar weg had gewaand. In alle nieuw besmette landen lijkt het te gaan om de Nigeriaanse virusstam.

Een van de theorieën is dat de epidemie zich via Nigeriaanse pelgrims naar het islamitische bedevaartsoord Mekka in Saudi-Arabië heeft verspreid. Een aanwijzing daarvoor is dat de betreffende virusstam rond de hadj, de massale pelgrimstocht naar Mekka, in Saudi-Arabië opdook. Het is een grimmige speling van het lot: fundamentalistische imams die een inenting tegenhouden omdat het anti-moslim zou zijn, maar vervolgens zelf de ziekte naar islamitische landen verspreiden.Publicatiedatum: 21 mei 2005
Auteur: Simon Rozendaal
Laatst gewijzigd door Sjeng op Za Mei 21, 2005 4:17 am, 3 keer totaal gewijzigd.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Za Mei 21, 2005 4:12 am

Het is een grimmige speling van het lot: fundamentalistische imams die een inenting tegenhouden omdat het anti-moslim zou zijn, maar vervolgens zelf de ziekte naar islamitische landen verspreiden.

sarcasme-modus aan/
Allah heeft het zeker zo gewild... zijn eigen kwade leer gaat vanzelf ten onder aan de achterlijkheid
sarcasme-modus off/
dat krijg je als je je verstand niet gebruikt. echt een ramp!
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Berichtdoor Monique » Za Mei 21, 2005 10:27 am

Hoezo denken ze dat de Amerikanen de moslims willen uitroeien..?
Daar hebben ze de Amerikanen eht niet voor nodig....dat kunnen ze zelf veel beter.....dat blijkt wel weer.
Amorele atheistische nitwit

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 15, 2007 3:01 pm

De Ikhwan heeft goede wereldwijde kontakten. Nadat blijkt dat de actie in Pakistan goed verloopt (steeds meer dorpen in Pakistan zijn onbegaanbaar voor vacinatie-toepassing en het protest geeft veel eenheid in de Ummah, dus het werkt) gaat men de actie uitbreiden naar andere landen. Hetvolgende slachtoffer gaat Sudan worden.
Zie Memri-TV video "Muslim Brotherhood Leader in Sudan Sheik Sadeq Abdallah bin Al-Majed Prohibits Vaccination of Children and Declares: Darfur Crisis Is a Conspiracy by Jews and Freemasons."
http://www.memritv.org/clip/en/1522.htm
Opvallend vond ik ook de uitspraak dat de Amerikanen ontdekt hadden dat Dafur vol rijkdommen zit. En daar komen Arabieren nu eenmaal op af. Die zijn niet te houden, dat weet iedereen. Roven, plunderen, ontvolken. En dat is dus zodoende de schuld van de Amerikanen.
Aan het eind komt die ook met de stelling dat de Joden de hele wereld zouden willen uitroeien zodat alleen zijn overblijven. Ik denk dat die hier een tegenstander zaken toedicht die hij zelf graag verwezelijkt zou willen zien voor de Mohammedanen onder de ontzielende leiding van de Ikhwan.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor King George » Ma Jun 17, 2013 7:50 pm

Datti Ahmed is een fijne vent met grote geneeskracht. Via de Mekkaroute verspreidt de polio zich dus weer over de hele wereld.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor King George » Ma Jun 17, 2013 8:14 pm

Polio is geen specifiek mohammedaanse ziekte
Ibrahim Datti Ahmed, de 'arts' die in zijn eentje polio in leven hield

De introductie voor nieuwe bezoekers van dit weblog sluit af met: "We hoeven ‘islamgeleerden’ niet belachelijk te maken: dat doen ze zelf wel. We moeten aan hun gekkigheid wel aandacht besteden. Wanneer ze niet hartelijk uitge­lachen worden zijn ze in hun immoraliteit en gekte namelijk niet ongevaarlijk." Dat gevaar kan zelfs de vorm aannemen van het weer oplaaien van een bijna uitgeroeide ziekte. Hieronder de vertaling van een artikel hierover van de hand van Daniel Pipes. Een onwaarschijnlijk afschuwelijk maar helaas niet onwaar­schijnlijk verhaal. Ik heb nog wel gecheckt bij de WHO.Klik op de foto Afbeelding: daar vind je de bevestiging van de Global Polio Eradication Initiative. Inderdaad: polio komt uitsluitend voor in gebieden met veel moham­medanen. Pipes beschrijft hoe smeerlap Ahmed daarvoor gezorgd heeft.

» Islamisme's Decade of Spreading Polio 1 juni 2013
Polio was bijna uitgeroeid toen Ibrahim Datti Ahmed, voorzitter van de Hoge Raad voor de sharia in Nigeria en arts, rond deze tijd in 2003 suggereerde dat het vaccinatieprogramma in zijn land onderdeel was van een westerse samenzwering om moslimkinderen onvruchtbaar te maken. Zijn oproep om een einde te maken aan de polio vaccinatie campagne raakte een gevoelige snaar en werd overgenomen door andere islamitische religieuze leiders in Nigeria, waardoor het vaccinatie proces vertraagde en de ziekte weer vaker ging voorkomen. Vanuit Nigeria, verspreidde dit tweezijdige fenomeen van samenzweringstheorie en het opnieuw optreden van de ziekte zich vervolgens naar moslims wereldwijd. (Zie voor een overzicht van de voortgang in de afgelopen tien jaar, mijn lange blogpost.) Islam en polio zijn zo nauw met elkaar verbonden geraakt dat de bedevaart naar Mekka, die alleen toegankelijk is voor moslims, een belangrijk mechanisme werd voor overdracht van de ziekte naar verre oorden zoals Indonesië. Foto van de smeerlap: Afbeelding

Inmiddels heeft Ahmed's paranoia gezorgd voor een nieuwe golf van polio vanuit Nigeria naar de moslimbevolking in minstens 17 andere Afrikaanse landen en 6 Aziatische landen Afrika: Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Kameroen, Tsjaad, Centraal Afrikaanse Republiek, Egypte, Ghana, Guinee, Ivoorkust, Kenia, Mali, Niger, Somalië, Sudan en Togo. Azië: Afghanistan, India, Indonesië, Pakistan, Saoedi-Arabië en Jemen.

Commentaar: (1) Een enkele conspiracy-geobsedeerde islamist, beschikkend over een organisatie en referenties, heeft ervoor gezorgd dat polio niet werd uitgeroeid, maar in plaats daarvan een nieuwe opleving doormaakt. (2) Zo heeft de radicale islam ellende gebracht voor een ander aspect van het menselijk leven - en maakt het mede-moslims tot zijn belangrijkste slachtoffers. (1 juni 2013)


Keizers en kleren
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor King George » Di Sep 24, 2013 2:07 am

En alzo stelt het de Islam in staat om biologische Jihad te gaan voeren.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor King George » Ma Okt 07, 2013 11:56 am

Inentingscampagne Pakistan opgeschrikt door bomaanslag

Afbeelding

Zeker zes doden

Pakistan is een van de slechts drie landen in de wereld waar polio nog geregeld opduikt. Bij een bomaanslag die kennelijk gericht was tegen een lopende inentingscampagne in Peshawar in het noordwesten van Pakistan zijn zeker zes mensen omgekomen. De doden zijn vier agenten en twee leden van een lokale vredesraad, zo meldt de BBC. Het doelwit was een bestelwagen die in de campagne wordt gebruikt.

Extremistische moslims gekant tegen inentingen

Volgens berichten had de aanslag plaats nabij een ziekenhuis. Extremistische moslims hebben in het noordwesten van Pakistan eerder aanslagen uitgevoerd op verpleegkundigen en andere werkers in de gezondheidszorg die kinderen tegen polio inenten.

De Taliban in Pakistan zeggen dergelijke aanvallen niet uit te voeren, hoewel leiders van de organisatie het inentingsprogramma hebben veroordeeld als dekmantel om mensen te steriliseren of moslims te bespioneren. In december vorig jaar werden negen hulpverleners doodgeschoten die bij zo’n programma betrokken waren.


The Post Online
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor Mahalingam » Zo Okt 27, 2013 5:26 pm

Hoe meer Islam hoe meer polio.
Je ziet het in Pakistan, in Nigeria en nu ook in Syrië.

Syria polio outbreak 'spreads'
At least 22 people - most of them babies and toddlers - are now believed to have contracted polio in Syria, the World Health Organization has reported.

If confirmed, it would be the first outbreak of the disease there in 14 years. Syria's Health Ministry began an immunisation drive on Thursday.
Before Syria's civil war began in 2011, some 95% of children were vaccinated against the disease.
Now, Unicef estimates 500,000 children have not been immunised.
WHO said the suspected outbreak centres on the eastern province of Deir Ezzor.
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24668437
De ziekte zal wel overgebracht zijn door Pakistaanse jihadi's.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor King George » Zo Okt 27, 2013 6:22 pm

Via de Al Qaedaroute en via de Mekkaroute.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor Manon » Zo Okt 27, 2013 8:00 pm

King George schreef:Via de Al Qaedaroute en via de Mekkaroute.

Het zou me totaal koud laten ware het niet dat ze ook terug naar hier komen en dat ONZE kinderen nu ook weer gevaar lopen!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor King George » Zo Okt 27, 2013 8:02 pm

Voorlopig dus zaak dat de Nederlandse kinderen ingeënt blijven worden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor Mahalingam » Zo Okt 27, 2013 11:24 pm

Het is zo dat ook volwassenen de polio kunnen krijgen maar die hebben geen verlammingen. Ze zijn wel via hun ontlasting besmettingshaarden en dat kan levenslang aanhouden.
Dus we moeten onze kinderen nog tijden lang blijven immuniseren tot de laatste niet-immune mensen dood zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19944
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor King George » Vr Nov 08, 2013 10:24 am

vr 08 nov 2013, 07:47

'Polio-uitbraak Syrië gevaarlijk voor Europa'

LONDEN - De terugkeer van polio in Syrië kan risico's met zich meebrengen voor Europa. Daarvoor waarschuwen Duitse wetenschappers vrijdag in wetenschappelijk tijdschrift The Lancet.Afbeelding
Foto: REUTERS

Na een afwezigheid van 14 jaar steekt het vrijwel uitgebannen virus weer de kop op in het door burgeroorlog getroffen Syrië. Grote aantallen vluchtelingen ontvluchten het land en zoeken hun heil in naburige landen en Europese staten, die tot nu toe poliovrij waren.

Vaccins die in de VS en Europa beschikbaar zijn, kunnen mensen slechts gedeeltelijk beschermen. Volledige genezing is er nog niet. De ziekte kan zich in slechte hygiënische omstandigheden makkelijk verspreiden en tast het immuunsysteem aan.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 08, 2013 11:35 am

Journalisten en wetenschap/techniek is een slechte combinatie.
"De ziekte [...] tast het immuunsysteem aan."
Polio gaat niet samen met meer infectieziekte bij de slachtoffers.
Het Sabin vaccin wordt gebruikt bij uitbraken. Het is een verzwakt levend virus dat met een suikerklontje wordt toegediend. En ja, dan zijn er mensen met een zeer zwak immuunsysteem die dan ernstig ziek kunnen worden. Maar ja, er is sprake van een noodsituatie.
Hier hebben we Salk vaccin met dode virussen dat ingespoten wordt en waarvan bijverschijnselen miniem zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwere

Berichtdoor Mahalingam » Do Jan 16, 2014 3:02 pm

Afbeelding

Een grafiek die mensen blij maakt: polio is weg uit India.
India hails polio-free 'milestone'
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-25708715

Afghanistan, Pakistan en Nigeria zijn nog steeds niet polio-vrij en zullen dat in de afzienbare toekomst ook niet worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwereld

Berichtdoor Mahalingam » Zo Apr 17, 2016 1:59 pm

In dit bericht wordt Nigeria niet genoemd.
Laten we hopen dat de laatste restje polio worden uitgeroeid.
Overstap op nieuw vaccin belangrijke stap in uitroeien polio
Meer dan 150 landen zijn begonnen met de overstap op een nieuw vaccin tegen de ziekte polio. In twee weken tijd zal een ander middel worden geïntroduceerd dat zich alleen nog richt op de twee overgebleven vormen van het virus, meldt de BBC. Met de grootschalige toepassing van het nieuwe vaccin lijkt de uitroeiing van polio een stap dichterbij.
[...]
Ook het aantal landen waar polio zich voordoet is radicaal geslonken. Waren er in 1988 nog 125 landen - waaronder heel Afrika - waar de ziekte de kop op stak, tegenwoordig komt polio alleen nog voor in Afghanistan en Pakistan. Sinds een jaar is het Afrikaanse continent geheel poliovrij.
[...]
Anders dan het vorige vaccin bevat het nieuwe middel geen verzwakte versie van polio type 2, dat in 1999 werd uitgeroeid. De component is daardoor overbodig en zelfs niet ongevaarlijk, omdat in uitzonderlijke gevallen de stof kan muteren en juist tot polio kan leiden.
http://www.volkskrant.nl/wetenschap/overstap-op-nieuw-vaccin-belangrijke-stap-in-uitroeien-polio~a4284030/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40222
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwereld

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 26, 2018 6:57 pm

Dankzij het grondpersoneel van Allah zal de polio niet uitgeroeid worden in Pakistan.
Levies official killed as polio team attacked in Bajaur
A security official has been martyred in an attack on a polio vaccination team in Badan area of Bajaur district today.

The deceased, who was a levies personnel, was reportedly returning from polio duty when unidentified gunmen opened fire.
After the attack, security forces reached the spot and cordoned off the area.
A search operation has been launched, however, no arrest can be made yet.

A three-day anti-polio campaign in tribal districts of Khyber Pakhtunkhwa (KP) has been resume today (Monday) under the supervision and security provided by deputy commissioners, district health officers security forces and the province’s Emergency Operation Center (EOC) stated.

The anti-polio campaign would last three days, which would be followed by catch up of missed children.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6416
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Imams verantwoordelijk voor polio-uitbraak in moslimwereld

Berichtdoor Ali Yas » Wo Sep 26, 2018 11:31 pm

Mahalingam schreef:Dankzij het grondpersoneel van Allah zal de polio niet uitgeroeid worden in Pakistan.

Hebben ze daar islam én polio. :applause: Sukkels.
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten