Stad Antwerpen steunt terrorisme van Tamil Tijgers

Peter Velle
Berichten: 4
Lid geworden op: Za Dec 05, 2009 11:47 pm

Stad Antwerpen steunt terrorisme van Tamil Tijgers

Berichtdoor Peter Velle » Do Dec 10, 2009 5:54 pm

- Juni 2006: De EU heeft besloten om de Tamil Tijgers (LTTE) van Sri Lanka op de terreurlijst te zetten.

- 27 november 2006: Verschillende militanten van de Tamil Tijgers organiseren in 'Zaal Rubens' in de Statiestraat te Berchem (Antwerpen) een bijeenkomst en geldinzamelactie om de wapentoevoer naar de strijders in het thuisland te financieren.
(zie link: http://www.asiantribune.com/index.php?q=node/3407)


De Tamil Tijgers, voluit de Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam (Liberation Tigers of Tamil Eelam (LTTE)), is een militante organisatie van de Tamils in Sri Lanka. Ze vechten sinds de jaren zeventig voor een onafhankelijk Tamil Eelam, letterlijk Tamilthuisland. Vanwege het gebruik van terreurtactieken (zoals zelfmoordaanslagen) staan de Tamil Tijgers in de Verenigde Staten sinds 1997 op de lijst van terroristische organisaties. Bekende slachtoffers van aanslagen van de Tamil Tijgers zijn de voormalige Indiase premier Rajiv Gandhi en de Sri Lankese president Ranasinghe Premadasa.

De Tamil Tijgers zijn een van de meest gewelddadige terreurorganisaties ter wereld. Ze maken zich volgens Amnesty International schuldig aan opzettelijke willekeurige moordpartijen onder de burgerbevolking, marteling, kidnapping en 'verdwijningen'. In verband met deze laatste feiten is bekend dat de Tamil Tijgers een reeds lange traditie hebben van het trainen en inzetten van kindsoldaten. De Tamil Tijgers waren de eerste 'bevrijdingsbeweging' ter wereld (in de moderne geschiedenis) die gebruik maakten van zelfmoordaanslagen. Ze zouden ook de bommenvest uitgevonden hebben. Het aantal doden in eigen land op het conto van de Tamil Tijgers wordt op minstens 60 000 geschat. Deze massamoordenaars zouden ook samenwerken met andere terreurorganisaties zoals de islamitische Abu Sayyaf (Filippijnen) en Lashkar-e-Toiba (Pakistan). Volgens verschillende inlichtingendiensten zouden deze terreurgroepen samenwerken op het vlak van training en wapenhandel. (Zie link: http://www.asiantribune.com/?q=node/9873)

De Tamil Tijgers staan in het buitenland, waaronder België, bekend om hun agressieve 'inzamelings'-tactieken. Alle in het buitenland verblijvende Tamils worden gecontroleerd door een commissaris (in iedere provincie) van de Tamil Tijgers die bijhoudt waar ze wonen en toeziet op de afdrachten van de ‘vrijwillige bijdragen’ die kunnen variëren van 1 euro per dag per persoon tot 100 000 euro per jaar voor rijkere ondernemers. Hierbij worden brutale afpersingstactieken niet geschuwd. Tevens heeft de TRO (hulporganisatie Tamil Relief Organisation) nauwe banden met de militante Tamil Tijgers.

In januari 2009 riep de Sri Lankese regering de overwinning uit over de Tamil Tijgers. Geruchten doen echter de ronde dat de militanten zich in het buitenland in kampen van andere terreurorganisaties zoals de islamitische Abu Sayyaf (Filippijnen) aan het herorganiseren zijn. Het valt 'People Against Islam' wel op dat deze moorddadige Tamil Tijgers toch maar weer Antwerpen gebruiken als basis om de financiering van hun terreur te verzekeren. Zaal Rubens, waar op 27 november 2006 een bijeenkomst werd gehouden, wordt bovendien nog eens rechtstreeks beheerd door de stad Antwerpen. De zaal staat in principe enkel ter beschikking van verenigingen die erkend zijn door de Belgische overheid. De agenda voor de reservaties wordt beheerd door de administratie van het district Berchem. De stad Antwerpen wist dus officieel dat één van hun locaties werd gebruikt voor de financiering van een internationale terreurorganisatie. 'People Against Islam' stelt zich hierbij veel vragen.

People Against Islam
Voorzitter Peter Velle
http://www.bloggen.be/nojihad

Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten