Moslim broederschap.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Moslim broederschap.

Bericht door Ariel »

Yahia Bouyafa, Ahmed Marcough, Tariq Ramadan en de Moslim broederschap


Het artikel vandaag in de VK over Yahia Bouyafa mag gerust opmerkelijk worden genoemd. Bij een vergelijkbaar artikel in de Telegraaf in 2007, dwong Bouyafa via de voorzieningenrechter een rectificatie af. De door de Telegraaf gelegde relatie tussen zijn persoon en de Moslim Broederschap moest worden gerectificeerd omdat er geen hard bewijs voor werd aangevoerd. De Volkskrant moet dus wel zeker zijn van haar bronnen om die relatie opnieuw onder de aandacht te brengen.

Over de oorsprong en geschiedenis van de Moslim Broederschap is veel bekend. Dat geldt echter nauwelijks voor haar aanwezigheid in Europa en Nederland. Daar leidt ze een schimmig bestaan onder allerlei dekmantels en degenen die geacht worden lid te zijn van de beweging, ontkennen dat categorisch. Voor een vergelijking zou verwezen kunnen worden naar de beruchte ‘Opus Dei’, waarmee de salafistische Moslim Broederschap alleen al in doelstelling en tactieken wel het een en ander gemeen heeft.

Tariq Ramadan die onlangs werd ontslagen bij de gemeente Rotterdam en bij de Erasmus Universiteit wordt er al heel lang van verdacht een van de leidende figuren te zijn in de Moslim Broederschap. Zijn vader Said Ramadan wordt geacht de oprichter te zijn van de beweging in Europa en Tariq Ramadans moeder was een dochter van een van de oprichters van de Moslim Broederschap: Hassan al Banna. Het is aannemelijk dat Tariq Ramadan tot de adel van de Moslim Broederschap behoort. Ook hij ontkent dat categorisch.

Veel meer dan indirect bewijs is er niet om TR aan de Broederschap te linken, maar dat bewijs is omstandig genoeg voor een zware verdenking. Die verdenking geldt ook voor Ahmed Marcough. Samen met Bouyafa is hij betrokken bij de bouw van een nieuwe moskee in Slotervaart. Deze wordt met geld uit Qatar gefinancierd. Samen ook met Bouyafa nam Ahmed Marcough het initiatief om de omstreden Sheik al-Qaradawi, een geleerde uit Qatar die bekend staat als de ideoloog van de Moslim Broederschap, uit te nodigen naar Nederland.

Bouyafa en Marcough namen ook het initiatief om Tariq Ramadan voor te dragen voor de leerstoel over de islam aan de Universiteit van Leiden die eveneens wordt gefinancierd met fondsen uit Qatar. Tariwq Ramadan wees deze uitnodiging af. Zijn leerstoel in Oxford wordt ook echter gefinancierd met fondsen uit Qatar. Ahmed Marcough staat bekend als een fan van Tariq Ramadan.

Carel Brendel, de schrijver van ‘Het verraad van links’ heeft veel tijd gestoken in de ontrafeling van de betrekkingen tussen Marcough en Bouyafa. Een zeer uitgebreide lichting van de doopceel van Bouyafa is te vinden in het rapport van de NEFA Foundation over de Europese en Nederlandse vertakking van de Moslim Broederschap.

De Moslim Broederschap moet als een gevaarlijke beweging worden beschouwd. Haar tactiek berust op drie uitgangspunten.

De eerste is het ontwikkelen van organisaties met een sterke islamitische identiteit die zich langs juridische weg bezig houden om met beroep op wetgeving de islamisering van samenlevingen te bevorderen.

De tweede tactiek bestaat uit het opbouwen van een netwerk van moslims op strategische plekken bij de overheid, particulier initiatief en het bedrijfsleven.

De derde taktiek bestaat uit het ontwikkelen van mantelorganisaties die in samenwerking met bekende Nederlanders of Nederlandse instellingen islamkritiek bestrijden en pro-islam standpunten ondersteunen. Ook wordt samengewerkt met allerlei organisaties waarmee een gezamenlijk belang bestaat. Een voorbeeld daarvan is hoe Ed van Thijn zich liet strikken bij zijn Kristallnacht-rede. Maar ook bij Dries van Agt kan men zich afvragen in hoeverre zijn pro-Palestina-activiteiten worden beïnvloed door informatie die hij vanuit een bepaalde hoek krijgt.

Zo langzamerhand mogen partijen als de PvdA en GroenLinks zich wel eens afvragen in hoeverre ze geïnfiltreerd zijn door stromannen van de Moslim Broederschap. Het is meer dan aannemelijk dat bijvoorbeeld Ahmed Marcough daar bij hoort gezien zijn vele en langdurige banden met Bouyafa

Peter Louter.

http://dutch.faithfreedom.org/2009/12/2 ... ederschap/" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

En hier is dan de Volkskrant:
http://www.volkskrant.nl/binnenland/art ... x_islamnet
Topman omroep zit in orthodox islamnet
AMSTERDAM - Yahia Bouyafa, een invloedrijke Marokkaans-Nederlandse bestuurder die betrokken is bij de nieuwe moslimomroep SMO, behoort tot het netwerk van het fundamentalistische Moslimbroederschap. Dit blijkt uit openbare bronnen op internet. Volgens de AIVD willen de Moslimbroeders een ultraorthodoxe zuil in West-Europa creëren.

SMO is een van de drie gegadigden voor ‘islamitische zendtijd’, waarover het Commissariaat voor de Media nog deze maand beslist. Bouyafa (47) is een van de initiatiefnemers van de Stichting Moslimomroep (SMO). Die bestaat uit 26 moslim(koepel)organisaties, waaronder de koepel Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION). Daarvan is Bouyafa sinds juni 2005 de voorzitter.
Bouyafa ontkent steeds dat hij banden heeft met het Moslimbroederschap. Uit openbare bronnen blijkt echter dat FION onweerlegbaar deel uitmaakt van de Federation of Islamic Organisations in Europe (FIOE). Op de site van deze federatie staat Bouyafa met zijn mobiele telefoonnummers vermeld als aanspreekpunt in Nederland.
Voorts meldt de officiële Arabische website van het in Egypte opgerichte Moslimbroederschap dat de FIOE ‘de Europese vleugel van het Internationale Moslimbroederschap’ is.
Ook GeenStijl licht de lezers voor:
En weer een 'gematigde vertegenwoordiger van de moslimgemeenschap' die keihard door de mand valt. We hebben het over Yahia Bouyafa, de man die via tientallen organisaties en stichtingen een fundamentalistische islamitische staat in Europa wil stichten. Mogen wij dat zo zeggen? Ja, dat mogen wij zo zeggen. De Telegraaf en NOVA riepen het al eerder en werden teruggefloten wegens 'te weinig bewijs', maar De Volkskrant heeft er ook eens naar gekeken en weet het zeker: Bouyafa is een vooraanstaand lid van het überschimmige Egyptische Moslimbroederschap (MB), o.a. bekend als kweekvijver van al Qaeda-talent. De AIVD over de leden van het broederschap: "Ze werpen zich op als breed gedragen belangenbehartiger en gelegitimeerd woordvoerder van de islamitische gemeenschap. Met als uiteindelijk doel – maar dit wordt niet openlijk verkondigd – een ultraorthodoxe islamitische zuil in West-Europa te creëren." Hé, dat kan kloppen. Zo'n Bouyafa is bijvoorbeeld niet alleen voorzitter van de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION), de Landelijke Moslim Organisaties (LMO), de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) en de liefdadigheidsinstellingen Europe Trust Nederland en Maroc Relief, ook runt hij een moskee, heeft 'ie een mediabedrijf en is hij bestuurslid van de Nederlandse Moslimraad. Bovendien wil hij met zijn Moslimomroep SMO het publieke bestel in hetgeen waarschijnlijk ook gaat lukken. En wat voor leuke liberale bruggenbouwers-televisie kunnen we dan verwachten? Nou, zoiets bijvoorbeeld.
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/20 ... l#comments
Infiltreren, infiltreren, dat is de werkwijze van de Ikhwan op het moment. Sinds die gruwelijke misrekening van ze in Hama Syrië (1962) zijn ze van methode veranderd. Geweld is uitbesteed aan Al Qaida en Co.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Manon »

hier in belgique is het niet veel anders... bij de eerste verkiezing van de moslimexecutieve stonden er acht "verkozenen" op de lijst van de staatsveiligheid.

En dan zullen we maar zwijgen over de hopen geïnfiltreerden in de gemeentelijke "integratiediensten" die lastige straathoekwerkers als Marij Uijt den Bogaerd netjes op STAANDE VOET buitengooien als ze wat te dicht bij de waarheid komen!
(ondertussen is die Farid ook al weg: hij was teveel "verbrand" naar het schijnt, maar het zegt wel héél veel over het reilen en zeilen binnen de stedelijke organizaties).
En Marij heeft ook nooit haar gelijk mogen krijgen voor de rechtbank.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Deze voorde gelegenheid vriendelijk kijkende beroeps-baard is Yahia Bouyafa .

Afbeelding
Yahia Bouyafa eist via zijn advocaat rectificatie van de artikelen 'Topman omroep zit in orthodox islamnet' en 'Bouyafa met argusogen bekeken' die gisteren in de Volkskrant verschenen. In de artikelen wordt gesteld dat hij lid is van het netwerk van het Moslimbroederschap.
Het zijn allemaal leugens; er is geen bewijs; de Ikhwan heeft geen ledenlijst, de bronnen zijn eenzijdig, de getuigen liegen, het is de schuld van de J... en tegenwoordig is de ideoloog van de Ikhwan Al Qaradawi een heel eind bijgedraaid. Ze roemen hem nu over zijn gematigde denkbeelden.
Oh nee, toch niet een complot van de J...s. Een complot van mede- maar wel anders-gelovige Moh's.
Volgens Bouyafa hebben de aantijgingen te maken met de zendtijdaanvraag en zijn ze ingefluisterd door betrokkenen bij de concurrerende moslimomroepen en zijn ze afkomstig van kringen rondom William.
De eis is rectificatie en verdere onderdanigheid:
De Volkskrant zou verder ook nog in het stof moeten bijten en moeten erkennen dat deze berichtgeving het resultaat is van 'onzorgvuldige bestudering van het voorhanden zijnde bronnenmateriaal.' Verder is het artikel Bouyafa niet voorgelegd en zijn eenzijdige bronnen gebruikt, terwijl andere bronnen zich hebben aangeboden.
http://www.wereldjournalisten.nl/artike ... olkskrant/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Ook Carel Brendel heeft zijn licht laten schijnen over de kwestie Ikwan-Bouyafa en hij haalt heel wat info uit de kast en boven water in dit stuk:
Yahia Bouyafa eist rectificatie ondanks uitspraak van minister Ter Horst
http://www.hetverraadvanlinks.nl/Bouyafa.htm
Hij geeft Yahia weinig kans bij de rechter want sinds de vorige keer is er wat veranderd.
In Kamerstuk 2009Z03181 / 2080914430 nam de PvdA-bewindsvrouw alle twijfel weg over de banden tussen Bouyafa’s FION en de Moslimbroederschap: “Op Europees niveau heeft de Moslimbroederschap zich vooral georganiseerd via de Federatie Islamitische Organisaties Europa (FIOE). De Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION) is aangesloten bij deze Europese koepelorganisatie.”
Hij haalt ook de AIVD aan over de Ikhwan.
Een zeer lezenswaardig artikel met veel bronverwijzingen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: do mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Moslim broederschap.

Bericht door birdie »

MOSLIM MENSENRECHTENORGANISATIE BLIJKT INITIATIEF VAN MOSLIM BROEDERSCHAP

Ingediend door copywriter op 30 december, 2009 - 19:37. Overheid

Europa, december 2009

De Association for European Muslims Rights (AEMR) die onlangs in Brussel van start ging , blijkt te zijn opgericht door de FIOE (Federation of Islamic Organizations in Europe). De FIOE is een overkoepelende Europese organisatie van nationale afdelingen van de Moslim Broederschap.
Voorzitter Fouad Elawy van de Franse tak van de FIOE zegt dat de AEMR met een groep advocaten de mensenrechten van moslims wil verdedigen. De AEMR wil Europa waarschuwen zich te houden aan de rechten van minderheden.
De Moslim Broederschap streeft naar een islamitische maatschappij in Europa en wereldwijd.

Persbericht van de FIOE
Islam in Europe, 29 december 2009

http://www.nieuwreligieuspeil.net/
† 14 september 2012.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Toen ik las:
CAIRO — Muslims activists from 26 European countries have come together to launch the first rights association to enlighten European Muslims about their rights, monitor rising Islamophobia and defend Muslim rights in European courts of law.
dacht ik: IKHWAN. Dit past precies in hun straatje: Legal Jihad is in de mode bij ze .
http://www.islamonline.net/servlet/Sate ... rce=rss&ut
En ja hoor: de Ikhwan in Europa is het:
http://www.euro-muslim.net/En_news_Deta ... ews_ID=549
" This initiative comes in response to the rising wave of Islamophobia, which has become a challenge to the Islamic presence in Europe and a dangerous threat to the rights of Muslims in the region. "
En natuurrlijk ontbreekt de dreiging niet:
...a specialized organization run by lawyers capable of protecting these rights, and to warn European communities of the danger of ignoring the rights of minorities.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Ariel »

and to warn European communities of the danger of ignoring the rights of minorities.
En natuurlijk bedoelen ze met de minderheid geen Joden, homoseksuelen , of hindoes.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Ariel »

'Een Nederlandse islam, niet een islamitisch Nederland'

Yahia Bouyafa antwoordt op de suggestie in het Volkskrant-artikel van 21 december jl. dat hij een wolf in schaapskleren zou zijn en dat hij relaties onderhoudt met het Moslimbroederschap. Het artikel werpt de vraag op: Bouyafa lijkt zich in te zetten voor de Nederlandse moslims. Maar is dat ook zo?

http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... 15#p190215" onclick="window.open(this.href);return false;.

In het Volkskrant-artikel met de kop 'Bouyafa met argusogen bekeken' wordt de indruk gewekt dat ik andere doelen zou dienen dan alleen het belang van de moslims in Nederland. Deugt die man eigenlijk wel, is hier de impliciete en fundamentele vraag. De Volkskrant vindt kennelijk van niet want schrijft dat ik erop uit zou zijn om 'een ultraorthodoxe zuil in West-Europa te creëren'. Niets is pijnlijker voor een man die er zijn levenswerk van maakt om Nederlandse moslims te emanciperen tot Nederlandse burgers dan om weggezet te worden als sektariër of isolationist. Ik wil juist de moslims vernederlandsen, niet de Nederlanders islamiseren of een naar binnen gekeerde islamitische 'zuil' oprichten. Moslims die volwassen omgaan met hun godsdienst ervaren hun religie als inspiratiebron om maatschappelijk van waarde te kunnen zijn.
Denk zelfstandig, is daarbij hun eerste grondbeginsel. Werk aan gerechtigheid in de wereld, is hun tweede beginsel. Moslims die hun geloof serieus belijden, wegzetten als 'haatbaarden' die zich van de 'ongelovige' buitenwereld isoleren (of die buitenwereld willen onderwerpen) is een maatschappelijk schadelijke demonisering (gedemoniseerd worden blijkt geen alleenrecht van Fortuyn of Wilders). Ook omwille van de mensen die met mij samenwerken kan ik dit niet zomaar laten passeren. Mijn hart ligt in Nederland, mijn werk ligt in Nederland en mijn toekomst ligt in Nederland samen met de Nederlanders.

Islamitisch isolationisme
Het bewijs? In Slotervaart ben ik bezig met het financieren van de bouw van een moskee. Dat doet een gast of een bezoeker niet, die huurt. Wie zich verbonden voelt en toekomst ziet, die koopt. Het betekent dat je vertrouwen hebt in je nieuw vaderland. Wat wil ik precies met die moskee? Gaat dit een uitvalsbasis voor de Moslimbroederschap worden? Zal de moskee een 'islamitisch isolationisme' uitdragen? Zouden het stadsdeel Slotervaart en woningcorporatie de Alliantie (die beide aan dit project meedoen) zich hiervoor willen lenen? De mensen die hoe dan ook blijven geloven in de naïviteit van de 'linkse kerk' zullen hier 'ja' op antwoorden. Aan mensen met meer kritische zin wil ik het volgende zeggen. Er is een debat gaande over de kwaliteit van de moskeeschool. Aanleiding waren de berichten over het blindelings Arabische teksten opdreunen en het meer dan eens uitdelen van lijfstraffen. De oproep tot verbetering van het godsdienstonderwijs vind ik terecht en de Slotervaart-moskee is mijn antwoord hierop.

Wij gaan de godsdienstlessen in onze moskeeschool inrichten volgens de huidige pedagogische methoden, met gekwalificeerde docenten. Met een didactisch programma dat gericht is op kennisverwerving, op zelf leren nadenken, op zelfkritiek leren uitoefenen; op leren reflecteren en op leren debatteren. Vormen en opvoeden. Trees Pels, die namens minister Van der Laan diverse moskeescholen onderzoekt, wordt meer dan eens tegengewerkt door de betreffende moskeebesturen. Bij onze FION-moskeeën zal dit niet gebeuren: Trees Pels is welkom en wij zullen haar aanbevelingen ter harte nemen.

Moslimbroederschap
De Nederlandse moslims een waardevolle plek geven in de Nederlandse samenleving, dat is de reden waarom ik ingegaan ben op de uitnodiging van de woningcorporatie om in Slotervaart een nieuwe moskee op te richten, nadat deze corporatie met andere partijen was gestrand. De nieuwe moskee gaat de verbinding zoeken. Daarom wordt bij ons in het Nederlands gepreekt, waardoor ook Surinaamse, Turkse en Afrikaanse moslims onze moskee zullen bezoeken. Ook ons bestuur bestaat uit vrouwen en mannen wier voorouders uit verschillende landen komen. Gaat dat dan wel lukken? Wel, wij bewijzen het al in Den Haag, Gouda en IJsselstein.

Maar die moslimbroederschap dan? Ik roep degenen die beweren dat ik in dit 'orthodox moslimnet' zit op om duidelijk te maken welke van mijn denkbeelden 'orthodox' zijn: preken in het Nederlands? Vrouwen in het moskeebestuur? Ruimte voor uiteenlopende geloofsstromingen? Laat hen vooral 'met' mij praten over mijn ideeën, in plaats van te speculeren 'over' de connecties die ik met het Moslimbroederschap zou hebben. Voor alle duidelijkheid: ik kan niet tegenhouden dat de FION genoemd wordt op buitenlandse websites die aan het Moslimbroederschap zijn gelieerd. Het staat iedereen vrij om zijn verwantschap met mij uit te spreken en het staat mij vrij om mij van die groepen te distantiëren. Ik zal dit ook doen zodra de AIVD aantoont dat die personen of groepen een gevaar zijn voor democratie en rechtsstaat.

Geld uit Qatar
En dat geld uit Qatar dan, halen wij daar geen sekten uit het Midden-Oosten mee in huis? Beslist niet! Mijn organisatie FION is erin geslaagd één van de begunstigden te worden van een fonds uit Qatar, waaraan rijke zakenlieden uit deze Golfstaat aan het einde van het jaar 2,5 procent van hun inkomen toekennen. Dit fonds, de Qatar Foundation, is na een strenge screening officieel erkend door de overheid in Qatar en ook alle begunstigden worden gescreend. Het geld wordt overgemaakt door officiële fondsen en via officiële banken. Zowel de geldstromen als de motieven van de geldgevers zijn inzichtelijk voor iedereen die hier vragen bij heeft.

Het wantrouwen tegen mij en mijn motieven komt eigenlijk neer op een gebrek aan vertrouwen in de kracht van de Nederlandse rechtstaat en de Nederlandse waarden. Mensen: de Nederlandse cultuur en waarden bieden genoeg vrijheid om een variëteit aan godsdiensten een plaats te geven.Tegelijkertijd hebben de Nederlandse waarden voldoende overtuigingskracht om weerstand te bieden aan kwaadwillende fundamentalisten. Heb daarom vertrouwen in de kracht en de toekomst van dit land!

Yahia Bouyafa, voorzitter Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION)

http://www.wereldjournalisten.nl/artike ... _islamiti/" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77410
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Ariel »

FION-moskee in Slotervaart gefinancieerd door Qatar Foundation

De Qatar Foundation is de schenker van twee miljoen euro voor de bouw van een moskee in Slotervaart. Deze stichting financiert ook de leerstoel van Tariq Ramadan in Oxford. De omstreden sjeik Yusuf al Qaradawi speelt een hoofdrol in de religieuze onderwijstak van deze stichting. Moskeebouwer Yahia Bouyafa blijft desondanks ontkennen dat hij in een orthodox moslimnet zit.

Door Carel Brendel

Yahia Bouyafa, de voorzitter van de Federatie Islamitische Organisaties Nederland (FION), geeft inzicht in de financiering van de nieuwe moskee in de Amsterdamse wijk Slotervaart. Onder druk van kritische artikelen in de Volkskrant verklapt hij eindelijk aan de buitenwereld wie de geheimzinnige geldschieter is van 2 miljoen euro. De ’moderne moskee zonder minaretten’ komt tot stand dankzij de Qatar Foundation.

Deze liefdadige instelling is in 1995 opgericht door Zijne Hoogheid Sjeik Hamad Bin Khalifa Al Thani. De emir van Qatar regeert de schatrijke oliestaat als een verlicht despoot, die meer vrijheden toestaat dan in omringende landen. Naar westerse maatstaven is het echter een autoritair bewind, dat zijn wetgeving voor een deel ontleent aan de islam.

Bouyafa was lange tijd terughoudend over zijn geldbronnen. In mei 2008, bij de presentatie van de bouwplannen voor de ‘moderne en progressieve moskee‘, waar ‘ook homo’s welkom zijn’, was er nog geen sprake van geld uit Qatar. FION-voorzitter Bouyafa vertelde bij die gelegenheid dat de bouwkosten twee miljoen euro bedroegen en dat het ongeveer een jaar had geduurd om de financiering rond te krijgen. Het geld was bijeengebracht ‘met fondsenwerving en inzamelacties in binnen- en buitenland’.

De naam Qatar viel voor het eerst in januari 2009 in een persbericht, waarin het stadsdeel Slotervaart de moskee verwelkomde. Bouyafa bleef echter geheimzinnig doen. Tegenover de Telegraaf verklaarde hij: “Er zijn meerdere financieringsbronnen, waaronder ook collectes in Nederlandse, Belgische en Duitse moskeeën. De geldgevers hebben mij geen toestemming gegeven om hun naam bekend te maken.”

Tegenover de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) bleef Bouyafa eveneens vaag over het geld uit Qatar. Wel verzekerde hij dat Yusuf al Qaradawi, de ideoloog van de Moslimbroederschap, niet betrokken is bij de financiering van de Slotervaartse moskee. Bouyafa had in 2005, samen met Ahmed Marcouch - toen nog moskeebestuurder maar kort daarna voorzitter van stadsdeel Slotervaart - geprobeerd om de omstreden Al Qaradawi naar Amsterdam te halen voor een grote conferentie.

Lees hier verder.
http://home.kpn.nl/c.brendel/Bouyafa2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

"Wel verzekerde hij dat Yusuf al Qaradawi, de ideoloog van de Moslimbroederschap, niet betrokken is bij de financiering van de Slotervaartse moskee."
Helemaal 100 % waar. Yusuf is ideoloog (waar) en hij heeft zelf geen geld gegeven (is niet rijk) danwel zich met financiering bemoeid. Wel natuurlijk met de financiers. Die krijgen lof van hem.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Het zwaartepunt van de Ikhwan ligt in Egypte waar ze verboden zijn maar gedoogd worden.
Ze hebben nu een nieuwe Hoge Raad.
Al eerder was bericht dat de 'gematigden' en 'modernisten' waarschijnlijk het onderspit gingen delven. En dat is zo: de conservatieven hebben gewonnen.
http://www.theepochtimes.com/n2/content/view/26778/
Egypt's Muslim Brotherhood Conservatives Win Vote
The Muslim Brotherhood 's new governing body excludes several key members considered to be moderates, analysts said.[...]
"The results of these elections signal the immediate regression of political activity of the group in the coming period," political analyst Diaa Rashwan told Reuters.
The new governing body is likely to focus on social and religious grassroots work and avoid open confrontation with the state, Rashwan said.[...]
Last week's internal election was the first for 14 years. An election in 1995 sparked a government crackdown and the first military trial for the Brotherhood during Mubarak's rule.[...]
Senior members had said the elections violated the Brotherhood 's internal rules. Most members of the group's shura, the council responsible for mapping policies, nonetheless agreed to go ahead.
Some young members of the Brotherhood denounced the election results, saying it stamped out the reformist camp within the group by excluding its deputy leader Mohamed Habib and former leading moderate member Abdel-Moneim Abul-Futuh.
In hoeverre de specifieke Egyptische situatie gevolgen heeft voor de beweging buiten Egypte, moeten we afwachten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Bij de WereldOmroep kwam ik dit tegen:
http://www.rnw.nl/english/article/musli ... nce-europe
'Muslim Brothers gain influence in Europe' By Michel Hoebink 22 January 2010
The political and religious organisation of the Muslim brotherhood is becoming increasingly powerful in Europe. It also has a double agenda. That is the view of Harvard researcher Lorenzo Vidino in his book the Muslim Brotherhood in Europe and North America that is about to be published. He thinks that European policy-makers are being taken for a ride by the Brothers.

In the Netherlands, the Moroccan-Dutch politician Yahya Bouyafa was recently the subject of a scandal. He was accused of secretly being a member of the controversial Muslim Brotherhood. Mr Bouyafa, however, denied this.

The Muslim Brotherhood, established in 1928 in Egypt with the aim of establishing an Islamic state, was one of the first modern Islamic political movements. In the 1950s and 1960s, many followers of the movement came to Europe to study. The student organisations they established are at the centre of an influential network of well-educated Muslims who often hold key-positions in Islamic organisations in Europe. The Muslim Brothers are not used to being open about their allegiance to the once clandestine movement. Their tendency to work under the auspices of existing organisations makes it difficult to assess their real significance. Mr Vidino is convinced, however, that the movement is very influential in Europe.

-Some say that you exaggerate the influence of the Muslim Brothers in Europe because there is hardly any support for their ideology among European Muslims...


We are talking here about a very small group of very well-educated people who have disproportionate influence. They are well-organised and have large sums of money at their disposal, which they receive mostly from donors in the Gulf region. They very successfully run Muslim organisations, have access to government and are visible in the media. In spite of the fact that most European Muslims do not share their views, they often manage to pose as their representatives to European governments and media.

True, the Muslim Brothers have little support in Europe, but this may change in the future. After all, young European Muslims of the second and third generations are looking for a new Islamic identity. Different groups are competing for their attention and the Brothers may be very successful because of their position of power.

-You say that the Muslim Brothers in Europe have a double agenda...

In public, the Brothers present themselves as a moderate movement, stressing integration and religious tolerance, condemning terrorism: All the buzzwords that western policy-makers like to hear. But if you look at what they say in their mosques or in the books that are being sold in their bookshops, the message is quite different. Europe is viewed as a corrupt, infidel society in which a Muslim shouldn't integrate. The actions of western governments are being portrayed as a war on Islam.

-What do you think is the long-term objective of the Muslim Brothers in Europe? Do they want to islamise European society or introduce shari'a law?

No, I don't think so. We are talking about a very pragmatic and realistic political movement that thinks about what it can achieve in the short and the mid-term. Like any conservative religious movement, they want Muslim minorities in Europe to maintain a strong Islamic identity, without being corrupted by secular influences. But as a political movement, they are primarily concerned with gaining power, inside the Muslim community and in the larger society. Once they have gained enough power, they will use it to influence policy-making, both domestically and internationally. They want to be the organisation the government talks to when it comes to issues related to Islam and the Muslim world, policy-making on the Israeli-Palestinian issue, the war in Afghanistan etc.

-In Europe, the Muslim Brothers often pose as a moderate alternative to the more radical Salafi groups. How would you describe the difference between them?

I think the difference is in the tactics. Their views of the ideal Islamic society are similar, but the Salafis are rigid and refuse to compromise on their ideals. The Muslim Brothers, on the other hand, are more than willing to compromise and participate in the political system. They sometimes even cooperate with people they have very little in common with such as conservative Christian groups or people from the extreme left.

-In earlier publications you have described European political elites as naïve. You said they uncritically accept them as representatives of European Muslim communities, failing to see their hidden radical agenda and even their links to terrorist organisations ...

I have changed my mind a bit on that point. European policy-makers have become less naïve in the past few years. Governments realise that the Muslim Brothers' claim that they are the sole representatives of the Muslim community is not true. That Muslim communities are extremely diverse and that the most vocal voices are not necessarily the most representative. Also there is much more knowledge about the nature of these organisations.

The situation in the UK is a good example. For a long time, the Muslim Council of Britain (MCB) was the semi-official monopolistic partner to the British government. The leadership of this organisation is dominated by the Muslim Brothers. In 2006, however, the British government changed its policy as it realised that large segments of the Muslim population did not feel represented by the MCB.

-What about the situation in the Netherlands?

The Netherlands is a bit of a historical exception when it comes to the Brotherhood. For a long time, there was no Brotherhood presence and the organisation that exists today is tiny in comparison to most other countries. The reason must be that the Netherlands did not have students coming in the 1950s and 1960s. All the Muslim Brother organisations in Europe started off as student organisations.
Over de ondervraagde:
Lorenzo Vidino is a Senior Fellow in International Security Studies at the Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University. Previously he was affiliated with the Investigative Project on Terrorism, where he served as terrorism analyst and deputy director, and with the Jebsen Center for Counter Terrorism Studies, where he served as Research Projects Director.

His research focuses on Islamist and jihadist networks worldwide, focusing mostly on Europe (throughout which he travels several months a year). He has testified before Congress twice on the issue and has briefed the Office of the Vice President, various Congressmen and their staffers, the FBI, DHS, ICE, Treasury, State Department and several US and foreign law enforcement agencies.

Vidino is the author of the book Al Qaeda in Europe: The New Battleground of Global Jihad, published in 2005. He has published various articles on terrorism in publications such as The International Herald Tribune, The Wall Street Journal, The Boston Globe, Studies in Conflict and Terrorism, The Middle East Quarterly, and many others. He is frequently interviewed by national and international media. A native of Milan, Italy, Mr. Vidino holds a law degree from the University of Milan Law School and a Masters Degree in International Relations (Security Studies & Islamic Civilization) from the Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University.
http://counterterrorismblog.org/experts ... idino/bio/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Dat er een nieuw leiderschap in Egypte is, heeft zijn gevolgen.
Top Moslimbroederschap Egypte gearresteerd
CAIRO - De Egyptische politie heeft twaalf leden van de Moslimbroederschap, de belangrijkste oppositiebeweging in het land, opgepakt. Onder de arrestanten zijn de nummer twee van de organisatie, Mahmud Azat, en enkele andere kopstukken.

Dat heeft de Moslimbroederschap maandag op de eigen website laten weten. De arrestaties zijn maandagmorgen verricht in verschillende regio's van het land.

De Moslimbroederschap is de grootste politieke en sociale beweging in Egypte. Officieel is de islamitische groepering al decennia verboden, maar ze veroverde in 2005 een vijfde van de zetels in het parlement door met onafhankelijke kandidaten toch aan de stembusgang mee te doen.

Vorige maand koos de broederschap Mohammed Badie, een conservatief, tot leider. Badie koos Azat tot plaatsvervanger.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/art ... arresteerd
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

De Ikhwan in Nederland
FIOE Netherlands Establishes New Youth Organization
The Federation of Islamic Organizations In Europe (FIOE), representing the Muslim Brotherhood in Europe, has announced that its Dutch member organization has established a new youth and student organization. According to the FIOE announcement:

The Federation of Islamic Organizations in Holland has established a new organization for youth and students, during a meeting attended by representatives from the edification departments, da’wah and assimilation of new Muslims. All attendees agreed on the necessity of organizing many meetings to discuss the future strategy of the organization and forming its action plan. The first meeting of this series will be held on Saturday March 20th 2010.

The leader of the Federation of Islamic Organizations in Holland (FION) is Yahia Bouyafa who also heads the Europe Trust Nederland, the Dutch branch of the Europe Trust, the funding/endowment arm of FIOE. Previous posts have profiled Mr. Bouyafa, his role as a dialog partner for the Dutch government, his part in a public broadcasting controversy, and his real-estate dealings on behalf of the Europe Trust.

A report on FIOE by the NEFA Foundation describes the organization as follows:

The Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE) claims to be an independent organization representing the interests of Muslims in Europe. In reality, the FIOE is an umbrella group that comprises the global Muslim Brotherhood in Europe. Strong links connect FIOE’s leadership central institutions and member organizations to the Brotherhood, as well as to Saudi Arabia. Funding for the FIOE is derived largely from Gulf sources, including some of the ruling families of the United Arab Emirates. The FIOE has strong ties to Hamas and Hamas fund-raising organizations, and some FIOE member organizations show evidence of links with Al-Qaida. The FIOE recently opened a headquarters office in Brussels and has had some success in positioning itself as a “dialog partner” for the EU and other important institutions.

FIOE has its own youth organization known as the Forum of European Muslim Youth and Student Organizations (FEMYSO). Over the years, FEMYSO has developed a relationship with both the Council of Europe and the European Commission where it has been invited since 2003 to attend meetings of the Group of Policy Advisers (GOPA). One of the important leaders of FEMYSO over the years has been Ibrahim El-Zayat, the leader of the Muslim Brotherhood in Germany.
http://globalmbreport.org/?p=2534

En dan is het nog het nieuws van een tijdje geleden:
Muslim Brotherhood “Trust” Purchases Property In The Netherlands
http://globalmbreport.org/?p=909
Spoiler! :
A Dutch newspaper has reported on a large expenditure for the purchase of property by the Dutch branch of the Europe Trust, an organization that serves as a financing vehicle for the Muslim Brotherhood umbrella group in Europe. According to the report Yahia Bouyafa, the head of the Trust in the Netherlands, has previously rented office space in Zaadam but repeatedly failed to pay the rent. Within a few months, Bouyafa was somehow able to close a million dollar deal to purchase an office building in the Hague on behalf of the Trust for over 1.1 million Euro. The money was said to have arrived in small portions, probably from unidentified foreign sources. The report also identified Tunisian Karmis Gacha as the new Treasurer for the Europe Trust in the Netherlands who also runs a “cultural center’ in the building which was purchased. As a post from last year reported, Bouyafa is also the head of the Contact Groep Islam which is is one of two groups recognized by the government as representing Dutch Muslims. He is also the head of Federation of Islamic organizations in the Netherlands, the member organization of the Federation of Islamic Organizations in Europe (FIOE), the European Muslim Brotherhood umbrella group. That post also provided biographic details on Boyuafa as well as links from Bouyafa to Hamas and possibly Al Qaeda.

Although sometimes claiming to be an independent charity, the Europe Trust is in fact a central FIOE institution that purports to be a “Waqf”, a religious endowment consisting of revenue earning properties. The Trust has amassed a real-estate portfolio consisting of properties throughout Europe valued in 2006 at 5.7 million British pounds (approximately $10.4 million). Known funding sources are all Gulf-based and the Trust had engaged in some questionable, non-transparent real-estate transactions. To date, only a relatively small amount of the Trust’s income has gone to funding actual programs with the bulk of the expenditure devoted to purchasing additional property. When actual programs were supported, they were almost all connected to FIOE member organizations.

(Source: “MOSLIMBROEDERS RUKKEN OP; Peperduur pand aangekocht voor nieuw ‘hoofdkwartier’ in Den Haag? “Achterliggend doel is invoering van sharia” “Ze zien er niet uit als extremisten” De Telegraaf May 31, 2008 )
Voor geregelde rapportage over wat de Ikhwan zoal niet uitflikt:
http://globalmbreport.org/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Gaat de Ikhwan in Egypte de bakens een beetje verzetten?
Over the years, the Brotherhood's Egyptian leadership has remained committed to its core goals of restoring the historical Caliphate and dismantling all non-Islamic governments through a combination of warfare – both violent and political. However, the group's outward message – especially toward a Western audience – has been less than candid about these aims.[...]
News emerged Friday that the Egyptian Muslim Brotherhood is pondering an update to its long-standing slogan: "Islam is the solution." It is unclear at this point whether the existing statement will continue on, co-existing with other more tame assertions, or if it will be scrapped in favor of a new slogan altogether. Official comment by Brotherhood leadership on the move has, thus far, proven to be overwhelmingly ambiguous.[...]
It may be yet another example of the Brotherhood's continued effort to hide its true doctrine beneath a veneer of "moderation" and to further deceive those not paying close attention to what's in motion beneath the surface.
http://www.investigativeproject.org/blo ... out-things
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

De verse tophaan van de Ikhwan heeft gesproken over hoe het verder moet. Ze hebben een nieuw symbool dat nogal discriminerend is tussen zij en de rest.
En wat typisch is: hij is vlezig, voorzien van bidvlek en geheel gekleed volgens de regels: net pak, overhemd, stropdas, weinig baard. Dat oogt respectabel. Maar zouden er geen camera's zijn dan zou die de impertinente vrouw wel mores leren!
http://www.memri.org/clip/en/0/0/0/0/63/0/2459.htm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

veel informatieve maar saaie teksten:

From Wahhabi Islam To Islamic Jihad.
The history of the Muslim Brotherhood is the key to understanding today's Islamic Jihad.

Deel 1: 9 min.

Deel 2: 9:30 min.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Qaradawi is weer in het nieuws vanwege zijn optreden op de TV.
We kunnen de taal weer verrijken met een nieuw woord: taysir .
Met andere woorden, verre van het ‘liberaliseren’ van het leven van de moslims, maakt de taysir alleen onoprechte overeenstemming mogelijk. Zoals Qaradawi duidelijk maakte, bestaat het uitoefenen van de taysir niet uit het verwerpen van de overigens wrede verplichtingen van de sharia. Het is uitsluitend het op de achtergrond houden hiervan tot de omstandigheden daar rijp voor zijn.
Het belangrijkste punt van het programma kwam toen Qaradawi zei dat ‘de taysir vooral nodig is in de huidige tijd en met name voor de moslim minderheden die in Europa en de Verenigde Staten wonen.’

Waarom is dit het geval? Door uit vrije wil naar het westen te emigreren, veroorzaken de moslims zelf deze duidelijke behoefte aan taysir. Daar komt nog bij dat als gevolg van de religieuze vrijheid in het westen, het voor moslims mogelijk is om de fundamentele vijf pilaren van de islam te handhaven: zij kunnen de shahada (geloofsgetuigenis) verkondigen, bidden, vasten, zakat geven (behalve aan terroristen) en aan de hajj (bedevaart) deelnemen. Dus waar heeft sheikh Qaradawi het eigenlijk precies over als hij praat over het feit dat het leven in het westen vooral moeilijk is voor moslims?

Het antwoord ligt voor de hand: Qaradawi heeft het over de andere aspecten van de sharia: het onderwerpen van niet-moslim ongelovigen, het absolute gezag over vrouwen, de jihad, de onmenselijke straffen, enzovoorts.

Deze aspecten leveren inderdaad problemen op voor moslims die proberen deze gewoonten in het westen te introduceren. Zij worden daardoor bijvoorbeeld gearresteerd en gevangengezet.
http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=11833
"Wees een wolf in schaapskleren". Zo zou ik deze richtlijn willen samenvatten.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Toen ik dit hoofd zag, dacht ik gelijk "IKHWAN"!!!

Afbeelding

En wat lees ik nu?
The Ground Zero Mosque Developer: Muslim Brotherhood Roots, Radical Dreams
The prospective developer of a $100 million, 13-story mosque 600 feet from Ground Zero presents himself as a Muslim moderate (1). Yet Kuwait-born Feisal Abdul Rauf also boasts of his issue from an “Egyptian family steeped in religious scholarship” (2). Indeed, Feisal Rauf’s Muslim Brotherhood provenance, radical by definition, is as authentic as it gets.

Rauf’s father, Dr. Muhammad Abdul Rauf (1917-2004) — an Egyptian contemporary of Muslim Brotherhood founder Hassan al-Banna — conveyed to Feisal his family’s long tradition of radicalism, which he acquired at Islam’s closest equivalent to the Vatican, Al-Azhar University. The elder Dr. Rauf studied and taught there before fleeing Egypt in 1948. That year, Feisal Abdul Rauf was born in Kuwait.
Wat gebeurde daar in 1948?
In November 1948 police seized an automobile containing the documents and plans of what is thought to be the Brotherhood's `secret apparatus` with names of its members. The seizure was preceded by an assortment of bombings and assassination attempts by the apparatus. Subsequently 32 of its leaders are arrested and its offices raided.[4] The next month the Egyptian Prime Minister of Egypt, Mahmud Fahmi Nokrashi, ordered the dissolution of the Brotherhood.
http://en.wikipedia.org/wiki/History_of ... d_in_Egypt
Meer over het doen en laten van Rauf hier
http://www.analyst-network.com/article.php?art_id=3453
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Door het rammadannen hebben Mohammedanen lange tenen en weinig spuug.
Nu is de Ikhwan kwaad omdat ze in de zeik gezet worden op de Egyptische TV
CAIRO: Only seven episodes in, and television series “Al-Gama’a” is already rubbing Muslim Brotherhood members the wrong way. The group claims that the series, which is meant to narrate their story, is aimed at marring their image while portraying the government in a positive light.

Members of the Muslim Brotherhood were initially wary of “Al-Gama’a,” which translates into “The Group,” especially after their request to review the script and validate certain facts was turned down before production started.
The Muslim Brotherhood argues that the series portrays them as a violent, fundamentalist group, whose leaders are deceptive businessmen, hungry for authority.

The series also implies that the group brainwashes young college students, who blindly follow its leaders, oblivious to the group’s objectives and agenda.
Statements such as “The group is going to be violent,” or “Let female students take part in the demonstration so that security forces don’t attack,” are common in the dialogue.
Aan deze voorstelling van zaken lijkt mij weinig te mankeren. Maar ja, het is geen positieve PR dus is het haat-praat.
Former Supreme Guide, Mohamed Mahdi Akef, who has also been depicted in the show but with a different name, commented in a statement saying, “History has shown that attempts to defame the Muslim Brotherhood only help in promoting the group’s ideology and attracting more sympathizers to its cause.”
He noted that the group represents a perfect model for democracy, highlighting that it accepted his resignation although they wanted him to remain in office.
Dit laatste slaat op het feit dat de leiding van de Ikhwan vervangen is zonder moord en doodslag.
http://thedailynewsegypt.com/index.php? ... Itemid=183
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

De BBC Radio heeft een documentaire over de Ikhwan.
http://www.bbc.co.uk/programmes/p0091k6t
Hier de directe links voor het geluid:
http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/p0091k7s
http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/p0095xq1
In this two-part series, the BBC's Magdi Abdelhadi tells the story of The Brotherhood and asks whether we should be worried about the group's intentions.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Dit boek wordt besproken door Carel Brendel:
http://www.hetverraadvanlinks.nl/Moslimbroeders.htm
De brandweerlieden van nu kunnen de brandstichters van morgen zijn
Nederland komt kort aan bod in Vidino’s boek. Hij noemt de AIVD als een van de geheime diensten, die onderkent dat de Moslimbroeders op termijn een gevaar kunnen vormen voor de democratische rechtsorde. Een kritische noot is er voor oud-minister Ella Vogelaar, die in 2007 FION-voorzitter Yahia Bouyafa, leider van het Nederlandse netwerk van de Moslimbroeders, als gesprekspartner accepteerde namens de Contact Groep Islam. Vogelaar, aldus Vidino, was niet in staat de door de AIVD aangeleverde informatie naar waarde te schatten.

De organisaties van Bouyafa vormden volgens Vogelaar geen gevaar voor de nationale veiligheid. Vogelaar onderkende niet dat er nog een andere categorie bestaat, aldus Vidino: “Personen en organisaties die niet betrokken zijn bij terroristische activiteiten en geen direct gevaar vormen, kunnen een agenda en een ideologie hebben die onverenigbaar is met het doel van de Nederlandse regering om de integratie te bevorderen.”

Vergeleken met de buurlanden is de invloed van de Nieuwe Moslimbroeders in ons land kleiner, hoewel voorman Bouyafa een tijd aan tafel mocht zitten met de minister. De FION-voorzitter speelde bovendien een rol in de permanente ruzies binnen de moslimomroep. Daarnaast kwam de FION (niet) in het nieuws door de bouw van een nieuwe moskee in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart. Ook hier speelden fondsen uit de Golf een rol. De bouwkosten (2 miljoen euro) worden bekostigd door een schenking van 2 miljoen euro van de Qatar Foundation. De Nederlandse tak heeft hoe dan ook een hoog Slotervaart-gehalte gekregen, want ook Mohammed Cheppih van de Poldermoskee onderhoudt banden met de beweging.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

On this week's special edition of Stakelbeck on Terror, CBN News examines the Muslim Brotherhood -- a group that's committed to jihad, sharia law and establishing Islamic domination in the U.S.
The organization shares the same goals as al Qaeda, but some experts believe -- as a long-term threat to American security -- the Brotherhood is more dangerous than Osama bin Laden's followers.
Watch as former FBI special agent John Guandolo, ex-CIA officer Brian Fairchild and leading investigative journalist Patrick Poole break down the Brotherhood's history, goals and its infiltration of leading U.S. government and educational institutions.
Also, stay with CBNNews.com for part two of their discussion on the Oct. 4 edition of Stakelbeck on Terror. The panel will give recommendations on how America can fight back against the Muslim Brotherhood's threat.
http://islamizationwatch.blogspot.com/2 ... od-in.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42543
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslim broederschap.

Bericht door Mahalingam »

jongerenimam Yassin Elforkani. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen met indoctrinatie.

Afbeelding

Hij wordt bewierrookt als een waardig opvolger van Tariq Ramadan. En hij blijkt ook van de Ikhwan te zijn zoals Carel brendel heeft uitgezocht.
http://www.hetverraadvanlinks.nl/Elforkani.htm
Jongerenimam Yassin Elforkani leidt nieuwe moskee van Moslimbroeders
De laatste twijfels over de banden van Elforkani met de Nederlandse Moslimbroederschap worden echter weggenomen door een recent verslag in Nul 20, tijdschrift voor Amsterdams woonbeleid. Daar gaat het over de stadsvernieuwing rond het Staalmanplein in Slotervaart, waar door de FION een nieuwe moskee is gebouwd, gefinancierd met een schenking van 2 miljoen euro uit de Golfstaat Qatar. “Yassin El Forkani is bestuursvoorzitter”, meldt het woonblad over de nieuwe moskee, die een dezer dagen haar poorten opent.
En over zijn anti-semitisme:
Tijdens het congres trad Elforkani op als begeleider van Salah Soltan. De conferentiegast is lid van de European Council for Fatwa and Research (ECFR) van islamleider Yusuf al-Qaradawi. Kort daarvoor was hij te zien op een tv-zender van Hamas, waar hij antisemitische sprookjes verkondigde over joden die matzes van mensenbloed fabriceerden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie