Saudi-Arabië laat opgepakte christenen vrij

Plaats reactie
Tevhid
Berichten: 14
Lid geworden op: ma apr 25, 2005 8:33 am

Saudi-Arabië laat opgepakte christenen vrij

Bericht door Tevhid »

RIAAD - Saudi-Arabië heeft een groep van acht christenen vrijgelaten. Een van hen is Samkutty Varghese, een protestant uit India, wiens arrestatie internationaal veel verontwaardiging veroorzaakte.

De groep protestanten werd op 28 mei opgepakt door de Muttawa, de religieuze politie die toeziet op de naleving van de strenge Saudische godsdienstwetten. De arrestatie had plaats tijdens een kerkdienst in een privé-woning. De acht werden woensdag vrijgelaten nadat ze schriftelijk hadden beloofd om niet meer samen te komen voor
gebedsdiensten of vieringen, zo berichtte de rooms-katholieke nieuwsdienst Asianews donderdag.

Overigens heeft een hoge ambtenaar in Saudi-Arabië ontkend dat zijn land christenen heeft gearresteerd en mishandeld. Zulke daden zouden ingaan tegen de islamitische tolerantie, verklaarde hij tegenover de officiële Saudische persdienst, de SPA. Deze had hem om een reactie gevraagd op de berichten in de buitenlandse pers over de recente arrestaties van christenen.

Volgens de ambtenaar, die met de SPA sprak op voorwaarde van anonimiteit, zouden zulke acties in strijd zijn met "de principes en waarden van het koninkrijk en bovendien met ons tolerante islamitische geloof, dat de rechten van moslims en inwoners met een andere religie of etniciteit op dezelfde manier garandeert." Saudische ambtenaren praten zelden tegen de pers, aldus persbureau Associated Press.

Saudi-Arabië neemt momenteel de tweede plaats in op de ranglijst christenvervolging die de stichting Open Doors elk jaar uitgeeft. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken betitelde het conservatieve islamitische koninkrijk vorig jaar als een "land van bijzondere zorg."

De Amerikaanse non-profitorganisatie International Christian Concern te Washington berichtte vorige week dat de Saudische veiligheids- en religieuze politie een grote campagne tegen christenen was begonnen. De organisatie zei verslagen te hebben binnengekregen van 46 (bevestigde) arrestaties van christenen. Directe aanleiding tot de
politiecampagne vormde de "ontheiliging van de koran in de militaire gevangenis in het Cubaanse Guantanamo.

Dit artikel is afkomstig van http://www.oneway.nl
Bron: Reformatorisch Dagblad Gepost op: 10 juni 2005, 10:01
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

Overigens heeft een hoge ambtenaar in Saudi-Arabië ontkend dat zijn land christenen heeft gearresteerd en mishandeld. Zulke daden zouden ingaan tegen de islamitische tolerantie, verklaarde hij tegenover de officiële Saudische persdienst
Daar heb je het weer: Islamitische HYPOCRISIE.
De waarheid -arresteren en mishandelen van andersgelovigen- ontkennen, omdat de islam 'natuurlijk' superieur is. En aangezien dit natuurlijk een waanidee in sommige hoofden is, kan je alle feiten die dit tegenspreken gewoon glashard ontkennen, en dan doorleven met dit waanidee.
Krankzinnig, want je moet problemen/de realiteit wel onder ogen durven te zien, om werkelijk tolerant te zijn.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Plaats reactie