Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor birdie » Vr Mei 07, 2010 10:26 pm

MOSKEE NAAST GROUND ZERO VERDEELT NEW YORK
Van onze redactie op 07 mei '10, 18:23, bijgewerkt 07 mei '10, 19:21


NEW YORK - Op een steenworp afstand van Ground Zero, de plek waar tot 11 september het World Trade Center stond, wordt een moskee gebouwd.

Nu al bidden in een oud warenhuis twee woonblokken van de rampplek verwijderd, dagelijks honderden moslims die in Manthattan wonen of werken. Maar de moskeebestuurders hebben grootse plannen. Ze willen een vijftien verdiepingen hoog islamitisch gemeenschapscentrum bouwen waar naast een moskee ook een cultureel centrum, een fintnesscentrum en een zwembad worden ondergebracht. De grond is al gekocht.

De 150 miljoen dollar voor de bouw van het complex moet nog wel worden opgebracht door ‘de Amerikaanse gemeenschap voor moslimvooruitgang’ en het ‘Cordoba Initiatief’. Beide organisaties hebben als doelstelling het contact tussen moslims te bevorderen. En daar is grote behoefte aan binnen de groeiende moslimpopulatie in New York zegt Daisy Khan, directeur van de gemeenschap voor moslimvooruitgang.

Maar, stelt Khan, het project is ook een kans om ‘het pluralisme dat de VS kenmerkt te vieren. En: ‘Het centrum zal fungeren als een podium voor de moslimmeerderheid die niets opheeft met extremisme.’
Nabestaanden verdeeld

Buurtbewoners en nabestaanden van de slachtoffers die bij de aanslagen op de Twin Towers vielen, werden bij een open avond al voorgelicht over de plannen. Zij reageren verdeeld. Zo zei Marvin Bethea, die en zestien vrienden bij de aanslag verloor en zelf op ground zero aanwezig was om eerste hulp te verlenen, het een goed idee te vinden. ‘Het zou van vertrouwen getuigen als we niet alle moslims veroordelen. Als zwarte man weet ik wat het is om gediscrimineerd te worden terwijl je onschuldig bent.’

Voor Barry Zelman zijn de herinneringen die een moskee op die plek oproept te pijnlijk. ‘De terroristen hebben hun daden gepleegd in naam van de islam. Ground Zero is heilige grond, waarop mijn broer vermoord is. Om die grond in de schaduw van de islam te leggen is heiligschennis.’

Cordoba House, zoals het islamitisch centrum gaat heten, is nog lang niet gerealiseerd. De initiatiefnemers hopen de bouw binnen drie tot vijf jaar te voltooien.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1377349.ece/Moskee_naast_Ground_Zero_verdeelt_New_York
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Ariel » Za Mei 08, 2010 12:37 am

Ik vind het ook ongepast als daar een moskee gebouwd wordt. Het is een klap in het gezicht van de familie van de slachtoffers. Het is net alsof Moslims zeggen..."ook dit stukje grond hebben we veroverd"

Er is trouwens veel meer protest. De Amerikaanse afdeling van SIOE pikt het niet, en gaat demonstreren en campagne voeren tegen de moskee.

http://atlasshrugs2000.typepad.com/atla ... osque.html

SIOA (Stop Islamization of America) and our New York leader, Pamela Hall, are organizing a coalition and action plan to fight the grotesque plans to build a monster mosque on the hallowed ground of the worst attack on American soil in US history.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 17, 2010 3:35 pm

Ophef in New York over megamoskee nabij Ground Zero
maandag 17 mei 2010

New Yorkse moslims zien het als een handreiking aan de nabestaanden van de aanslagen van 11 september 2001. Critici spreken van een regelrechte provocatie. De New Yorkse imam Feisal Abdul Rauf wil een grote moskee laten bouwen vlakbij Ground Zero, de plek van de ramp.

Op de plaats waar momenteel een verlaten kledingwinkel zit, moet een 13-verdiepingen hoog ‘islamitisch centrum’ verrijzen, compleet met moskee, fitnessruimte, theater en dagopvang; een ontmoetingsplaats voor moslims en niet-moslims, benadrukt de initiatiefnemer.

Afbeelding


Woede
Volgens de New York Post is de geplande openingsdatum 11 september 2011, exact tien jaar nadat moslimextremisten met twee gekaapte vliegtuigen het World Trade Center binnenvlogen. Bij de aanslagen kwamen bijna 3.000 mensen om het leven.

De plannen hebben de woede opgeroepen van New Yorkers en nabestaanden van de aanslagen. De tegenstanders vergelijken het project met de bouw van een Duits cultureel centrum in Auschwitz. Een actiegroep is een website gestart tegen de komst van de moskee, die naar verluidt ruim 120 miljoen dollar gaat kosten.

Gematigde moslim
Met het centrum wordt er ‘in het gezicht gespuugd van iedereen die omgekomen is bij de aanslagen’, schrijft Blitz, een zelfverklaarde anti-jihadkrant.

Initiatiefnemer Feisal Abdul Rauf snapt niets van de ophef. ‘Al die jaren is er geklaagd: waar blijft de stem van de gematigde moslim? Nou, hier zijn we.’

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... d-Zero.htm


Initiatiefnemer Feisal Abdul Rauf snapt niets van de ophef. ‘Al die jaren is er geklaagd: waar blijft de stem van de gematigde moslim? Nou, hier zijn we.

Hier zijn we ja... :evil: Het zou deze gematigde moslim sieren als hij zich wat bescheidener op zou stellen. Deze moskee is een provocatie, en de gore lef om de opening te plannen op 11 september 2011. Heel beschamend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 17, 2010 3:37 pm

Een moskee op ground zero

Je moet maar onbeschoft zijn. Als u dacht dat Constant Kusters en zijn neo nazis dat waren: welnee. Dat zijn lieve zeer beschaafde mensen vergeleken bij (hun vrienden en bondgenoten) de mohammedanen.

Er is geen nazi, neo of niet neo, die het in z’n domme kale kop zal halen om een NSDAP bezinningscentrum voor te stellen in Auschwitz of Bergen Belsen. Neo nazi’s staan niet direct bekend om hun fijngevoelige politieke instincten, of diplomatieke optreden. Integendeel. Toch kunnen ze het met hun beperkte intellect bevatten dat zo’n voorstel bepaald erg slecht zou vallen bij alles en iedereen.

Mohammedanen missen dit intellect ten ene male. Diplomatiek zijn ze ook niet. Ik krijg wel eens het idee dat ze over één hersencel meer beschikken dan een koe, anders zouden ze de keuken volschijten. Beschikten ze over drie hersencellen, dan zouden ze zo’n onbeschoft voorstel niet eens durven te bedenken. Het bewijs?

Mohammedanen willen een moskee gaan bouwen pal naast Ground Zero. Ik neem u niet in de maling. Dit is bloed serieus. Net zo serieus als die aanslag door mohammedanen voor mohammedanen.

Je moet maar lef hebben. Nee, dit is geen lef hebben. Dit gaat minstens tien stappen verder. Je moet er gewoon onbeschoft genoeg voor zijn. Misschien een idee om een Japanse Shinto tempel te bouwen in Pearl Harbor? Bij voorkeur boven op de Arizona? Of misschien twee monumenten voor Anton Mussert, een op de Waalsdorpervlakte en een voor het Monument op de Dam. Dat niveau van onbeschoftheid dus.

Dit komt uit de koker van “Cordoba House Project”. De naam refereert aan de tijd toen mohammedanen Spanje nog bezetten. U weet vast wel dat o.a. Cordoba in Spanje nog steeds geclaimd wordt door mohammedanen. De reconquista is een half millennium geleden voltooit, maar dat doet niet ter zake. Waar een mohammedaan ooit gepist heeft is de grond van hem. Voor eeuwig. Recentelijk provoceerden relbaardjes dan ook problemen door in de Rooms Katholieke kathedraal van Cordoba hun gebedskleedjes uit te rollen om eens lekker te provoceren bidden. Even indenken wat er andersom zou gebeuren…

Deze club wil slechts een zeer bescheiden gemeenschapscentrum bouwen van hooguit 15 verdiepingen met uiteraard een moskee, een (mohammedaanse) kunst galerij, zwembad en andere publieke ruimtes. Ongetwijfeld zullen ze daar voorlopig gemengd zwemmen toestaan. Gelovigen en dhimmies. Niet mannen en vrouwen. Dat bestaat niet. Net als mohammedaanse kunst, overigens. Het enige wat mohammedanen kunnen is schoonschrijven. Elke andere kunstvorm is streng verboden.

En nou niet denken dat heel Amerika onmiddellijk recht overeind staat om deze gruwelijk onbeschofte horken bij de vlooienbaardjes te pakken en subiet in Afghanistan te dumpen. Verre van dat. De Community Board of Lower Manhattan stemde unaniem in met die voorstel. Niet anoniem, maar unaniem. Geen tegenstemmen.

Een woordvoerder van de Community Board of lower Manhattan, Ro Sheffe, zei dat het Cordoba house Project geen toestemming nodig had voor dit project.

En nu niet denken ‘in Amerika mag alles’. Dit is New York. Daar mag minder dan in Nederland. New York is ook een stuk linkser dan Nederland. Job Cohen zou daar meer te vergelijken zijn met Rutte, althans in multikultie zin. Dit zijn exact dezelfde mislukte kunstenmakers die denken dat ze kunstenaar zijn, als u het tenminste betaald. Want van hun kunst kunnen ze niet leven.

Een muzelvrouw, Daisy Khan, voorzitster van The Moslim Society, verwoordde het als volgt: “Het zal een echt gemeenschappelijk gevoel van saamhorigheid creëren, om het pluralisme van de Verenigde Staten te vieren, en tevens binnen de mohammedaanse religieuze gemeenschap. Het zal ook dienen als platform om de *kuch* stille stem van de meerderheid van mohammedanen die niets te doen hebben met extremistische ideologieën gehoor te geven. (Die stem is stil, omdat dat soort wezens nu eenmaal niet bestaan.) Dit zal werken tegen het extremisme.

Men hoopt het project binnen drie tot vijf jaar gefinancierd te hebben. Dat is naar mijn mening wat overdreven lang. Er zijn genoeg rijke olieboeren die dat bedrag in een uurtje willen oppompen. En onze welbekende vriend Obama Bin Laden zal zelf zekers ook wel een duit in het zakje willen doen.

Wederom:
Verbaast u niet. Verwondert u slechts.

H. Numan
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Ariel » Di Mei 18, 2010 5:50 pm

Tweede moskee naast Ground Zero

Familieleden van slachtoffers die omkwamen bij de aanslagen op het World Trade Center in New York moeten niet één, maar twee moskeeën naast Ground Zero tolereren. Dat meldt nieuwszender Fox News zojuist.

Het nieuws dat moslimorganisaties een vijftien verdiepingen hoog islamitisch gemeenschapscentrum inclusief moskee naast de rampplek gaan bouwen, sloeg vorige week in als een bom. Vanochtend blijkt dat plannen om een ander islamitisch gebedshuis in de buurt te bouwen ook al in een vergevorderd stadium verkeren.

Manhattan

Om de constructie van de Masjid Moskee te beginnen is elf miljoen dollar nodig. Imams hebben al 8,5 miljoen dollar verzameld en roepen moslims op de rest te doneren. 'Help ons om de vlag van Allah te hijsen in downtown Manhattan', staat op hun website te lezen. Ook staat er dat het moskeebestuur een speciaal programma aanbiedt om mensen tot de islam te bekeren. Zij weigerden telefoontjes van media te beantwoorden.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buit ... _zero.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Monique » Di Mei 18, 2010 6:01 pm

Ik ben tegen geweld maar ik hoop dat er een paar vliegtuigen in vliegen.
Amorele atheistische nitwit

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor BFA » Di Mei 18, 2010 6:50 pm

Geweld tegen Mohammedanen is het invullen van hun dierbaarste wensen. daar is niets verkeerd mee. Dit geweld komt er toch, vullen wij de dierbaarste wens van de Mohammedanen niet in doen zij het zelf wel, in een later stadium.
Wat wel verkeerd is van te wachten met dat geweld tot Mohammedanen de plaats tijdstip kiezen.
Dan wordt alles des te bloediger en vallen er veel meer slachtoffers onder ongelovigen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: Do Aug 10, 2006 8:59 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Bernie » Wo Mei 19, 2010 9:44 pm

Ik ben tegen geweld maar ik hoop dat er een paar vliegtuigen in vliegen.


In dit geval ben ik het ermee eens. Ik zou dit gebouw persoonlijk met de grond gelijk willen maken.
The Prophet said, "Isn't the witness of a woman equal to half of that of a man?" The women said, "Yes." He said, "This is because of the deficiency of a woman's mind."
Bukhari Volume 3, Book 48, Number 826

Mahalingam
Berichten: 39842
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Mahalingam » Di Mei 25, 2010 12:33 am

Over hoe er binnen de Tea party gedacht wordt over de Ground-Zero moskee:
Anger grows over plans for mosque near Ground Zero
Some critics have been more extreme in their views. Mark Williams, a leader of the right-wing Tea Party movement, provoked controversy with an incendiary post on his blog.

Mr Williams, the chairman of the Tea Party Express, wrote: "The monument would consist of a mosque for the worship of the terrorists' monkey-god." Urged to apologise, he said: "I owe an apology to millions of Hindus who worship Lord Hanuman, an actual monkey god."

http://www.theaustralian.com.au/news/world/anger-grows-over-plans-for-mosque-near-ground-zero/story-e6frg6so-1225870405294
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Webmaster NRP
Berichten: 130
Lid geworden op: Vr Apr 13, 2007 3:26 am
Contact:

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Webmaster NRP » Di Mei 25, 2010 10:43 am

Vandaag vergadert de Manhattan Board of bewonersraad over de bouw van Cordoba House, het islamitische centrum met moskee van 13 etages die is gepland bij Ground Zero. De Financiële Groep van 12 mensen was unaniem voor de bouw.
Twee Board leden verklaren echter anoniem tegenover Daily News dat ze tegen Cordoba House zijn, maar dat absoluut niet hardop durven zeggen: ‘ het is niet goed een moskee te bouwen ze dicht bij Ground Zero. Het is ook niet juist dat onze Board moet stemmen over een religieus centrum’.
http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3697
Nieuw Religieus Peil:
peilt onvrijheid en onverdraagzaamheid

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor birdie » Do Mei 27, 2010 10:41 pm

FIAT VOOR MOSKEE GROUND ZERO

Plannen om naast Ground Zero een enorme moskee te bouwen zijn goedgekeurd door de Community Board in Manhattan; een groep representatieve burgers die de gemeente advies geeft over zaken die zich in het stadsdeel afspelen. Dat meldt persbureau Associated Press vandaag.

Het advies is niet bindend, maar de uitslag van de openbare stemming wordt gezien als een opsteker voor voorstanders van het islamitische godshuis. Veel nabestaanden van slachtoffers die op de rampplek omkwamen vinden de plannen kwetsend en deden uitgebreid hun zegje in de media.


In totaal stemden 29 buurtbewoners voor de plannen en slechts één persoon tegen. De moskee zorgt niet voor terrorisme, maar voor tolerantie, zo is de gedachte. Tien mensen onthielden zich van hum stemrecht. De vergadering verliep chaotisch, omdat voorstanders en tegenstanders protesteerden.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/buitenland/2010/05/dwarsbomen_bouw_moskee_mislukt.html
† 14 september 2012.

Mahalingam
Berichten: 39842
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 27, 2010 11:40 pm

Dit is haatbaard Imam Feisal Abdul Rauf, die de Ground-Zero moskee wil bouwen.

Afbeelding

En als ik dat koppie zie denk ik gelijk "Ikhwan!!!".
Dat deze man die de woorden sprak:
My colleagues and I are the anti-terrorists. We are the people who want to embolden the vast majority of Muslims who hate terrorism to stand up to the radical rhetoric. Our purpose is to interweave America’s Muslim population into the mainstream society.

is echt wel een haatbaard, maar daar komen die sukkels in New York later wel achter.
http://www.nydailynews.com/opinions/2010/05/26/2010-05-26_the_truth_about_the_mosque_the_leader_of_proposed_muslim_center_near_ground_zero.html
Gaan we naar
http://www.rights4all.net/?p=67
van 2 maanden geleden en het Arabisch wordt vertaald dan lezen we (n het Engels want Google maakt een potje van de Nederlandse vertaling):
This phrase is inaccurate. Religious dialogue as customarily understood is a set of events with discussions in large hotels that result in nothing. Religions do not dialogue and dialogue is not present in the attitudes of the followers, regardless of being Muslim or Christian. The image of Muslims in the West is complex which needs to be remedied.

En wat zei deze imam op 30 september 2001 ?
BRADLEY: Are — are — are you in any way suggesting that we in the United States deserved what happened?
Imam ABDUL RAUF: I wouldn’t say that the United States deserved what happened, but the United States policies were an accessory to the crime that happened.
BRADLEY: OK. You say that we’re an accessory?
Imam ABDUL RAUF: Yes.
BRADLEY: How?
Imam ABDUL RAUF: Because we have been an accessory to a lot of — of innocent lives dying in the world. In fact, it — in the most direct sense, Osama bin Laden is made in the USA.

http://pajamasmedia.com/blog/ground-zero-imam-i-dont-believe-in-religious-dialogue/?singlepage=true
En meer van dat fraais uit 2004:
The US and the West must acknowledge the harm they have done to Muslims before terrorism can end, says an Islamic cleric invited to Sydney by Premier Bob Carr.

http://www.smh.com.au/articles/2004/03/21/1079789939987.html
De ikhwan connectie wordt hier behandeld:
http://europenews.dk/en/node/32324
The Ground Zero Mosque Developer: Muslim Brotherhood Roots, Radical Dreams
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Manon » Vr Mei 28, 2010 10:48 am

Nogmaals over de moskee op Ground Zero : een schandelijke provocatie


Het lijkt dat Nederland de dubieuze eer heeft, samen met Qatar, één van de grootste medefinancier van de geplande “Ground Zero moskee”te zijn.

Mensen in het westen zien moskeeën vaak als het equivalent van kerken en in islamitische landen worden kerken gezien als het equivalent van moskeeën. In het Westen denken de uniforme beleidsmakers dat moskeeën, zoals kerken, vooral centra van verering zijn. In de islamitische wereld denken ongeïnformeerde beleidsmakers dat kerken, net als moskeeën, centra van politieke [en ook militaire] activiteit zijn.

Onder de sharia, worden kerken bezien door de lens van de islamitische ideologie die de moskee in het centrum van zowel het politieke als het religieuze leven plaatsen, en wordt aldus de bouw van kerken ernstig beperkt en gecontroleerd. Het is ironisch dat de multiculturele beleidsmakers die anderen ervan beschuldigen de dingen niet te kunnen of willen zien vanuit het perspectief van andere culturen, juist zélf zo schaamteloos deze fout begaan in een vlaag van moedwillige onnozelheid.

Vanuit dit perspectief gezien is oppositie tegen de bouw van opzichtige megamoskeeën geen daad van ongevoeligheid of intolerantie, maar van cultureel zelfbehoud. Het is niet ongevoelig of intolerant om tegen de bouw van dergelijke moskeeën te zijn; het is juist ongevoelig en intolerant om met opzet te proberen ze met name in kwetsbare gebieden te bouwen.

Zeker diegenen die een aanvraag hebben ingediend om dit misbaksel in de buurt van Ground Zero op te richten wisten dat het zou leiden tot verontwaardiging en woede. Toch zette men door, in een vlaag van doelbewuste politieke bravoure. Volgens Alyssa A. Lappen in haar artikel “The Ground Zero Mosque Developer: Muslim Brotherhood Roots, Radical Dreams” [link] zegt imam Feisal Abdul Rauf dat de New Yorkse moslims bijna $ 5 miljoen in contanten hebben bijgedragen om het gebouw nabij Ground Zero aan te kopen. “In het boekjaar 2009 echter,” schrijft Alyssa Lappen, “ontving Feisal Abdul Rauf’s ASMA grote internationale donaties. In het jaar eindigend op 30 juni 2009 — daags voordat Feisal Abdul Rauf de aankoop van het gebouw voor de “Ground Zero moskee” sloot — ontving ASMA ten minste $ 1,3 miljoen. De grootste donatie, 576.312 dollar, kwam uit Qatar, waarvan het bekend is dat het sinds lang de ruimte geeft aan terreur-financiers en waarvan zelfs de regering beschuldigd wordt het internationale terrorisme te financieren.

Qatar geeft ook sinds decennia de ruimte aan de geestelijk leider van de Moslim Broederschap, Yusuf al-Qaradawi, een belangrijke en tot de stichters behorende aandeelhouder van de terreur-financierende Al-Taqwa Bank, en zelf kampioen sharia, vrouwen slaan en zelfmoordaanslagen. ASMA ontving ook $481,942 van Nederland’s ‘Millennium Development Goals Fund’ (MDG3)

Hiermee lijkt het dat Nederland, dat de dubieuze eer heeft met Qatar één van de grootste openbare financiers van de ASMA te zijn, en dus medefinancier is van de geplande “Ground Zero moskee”, op zijn minst vuile handen maakt.

http://www.libertiesalliance.org/2010/0 ... ee-te-ver/
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Mahalingam
Berichten: 39842
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 11, 2010 3:55 pm

Steeds meer burgers gaan te hoop lopen tegen de moskee:
http://www.cbsnews.com/8301-504083_162-20007375-504083.html
Mosque Plans Ignite Terror Fears, Inflame Tensions in NYC Borough
Tempers flared and fears were ignited at a community meeting in Staten Island, N.Y. Wednesday night, where many residents questioned why a Muslim group is being allowed to build a mosque on the site of a former convent.

Was it religious intolerance or legitimate fear about the Muslim American Society's (MAS) alleged support for Hamas?

Whatever the reason for the chaos, chaos it was. An overflow crowd grew until the gates around the meeting hall had to be secured by police.

Questions were shouted in almost equal measure at community leaders, representatives of St. Margaret Mary R.C. Church, who agreed to sell the land to MAS, and the three members of group who attended the meeting, including the president of the local chapter of MAS, who expressed his exasperation at the way the meeting was handled.

Robert Spencer, founder of "Jihad Watch," asked the members "will you here and now denounce Hamas and Hezbollah as jihad terrorist organizations?"

Another resident said "I'd like to know why the MAS is on the watch list for terrorism."

MAS is not on the state department's current list of foreign terrorist organizations, and the representatives denied any links to extremist groups and said the mosque would promote peace and understanding.

As it became clear to the moderators that order could not be restored the meeting was ended abruptly, punctuated by one of the moderators screaming "the meeting is over. Everyone please go home."

It was not clear whether the group would consider changing its plans for the mosque given the unfriendly un-welcome at the meeting.

Hoe gaan ze als Hamas vriendjes 'peace and understanding' brengen? Zou dat peacefull gebeuren?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 11, 2010 4:47 pm

Dat "begrip" zal wel eenzijdig zijn. Begrip voor Islam en voor de actie van de extremisten die in de torens vlogen.
Als Moslims werkelijk begrip willen tonen, dan stoppen ze nu met de plannen voor de bouw. .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2506
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor silkyboxershortXL » Do Jun 17, 2010 12:52 pm

5000 tot 10000 demonstranten pogen plaatselijke theedrinkers te wekken.

bron
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Schepsel » Vr Jun 25, 2010 11:28 pm

Monique schreef:Ik ben tegen geweld maar ik hoop dat er een paar vliegtuigen in vliegen.


Ik kan me serieus voorstellen dat er inderdaad een aanslag of poging daartoe gepleegd zou worden mocht die moskee gebouwd worden.

Wellicht ongeloofwaardig, maar ik voelde me licht onpasselijk toen ik dit las. Hoe haal je het in je hoofd? Hoe komt het überhaupt al in je op, én hoe komt het in je op om als je dat hebt bedacht, het serieus te nemen? :x

Ronduit ziek.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Mahalingam
Berichten: 39842
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 29, 2010 3:01 pm

Er is een open brief geschreven aan de initiatoren van die moskee door Pamela Geller:
Dear Imam Rauf and Daisy Khan …. A Heartfelt Appeal.
Dear Imam Rauf and Daisy Khan,

The remains of another seventy-two people were discovered on Friday not far from where you plan to build a thirteen-story Islamic center and mosque. Here we are, close to ten years after the largest jihadist attack ever to take place on American soil, and bodies, corpses, are still being recovered. Who knows how many body parts were found in the Burlington Coat Factory building when the landing gear crashed through all five floors? Thousands were never recovered. Their cemetery, their burial ground, is the area in and around Ground Zero. not far from where you plan to build a thirteen-story Islamic center and mosque. Here we are, close to ten years after the largest jihadist attack ever to take place on American soil, and bodies, corpses, are still being recovered. Who knows how many body parts were found in the Burlington Coat Factory building when the landing gear crashed through all five floors? Thousands were never recovered. Their cemetery, their burial ground, is the area in and around Ground Zero.

Of course, as one of the leaders of the opposition to the painful and strangely thoughtless “Cordoba Initiative,” my group SIOA will be pursuing legal avenues to stop or at least dramatically slow down the building of this mosque on the site that many consider to be a war memorial, while also staging mega-protests and sit-ins if and when construction begins, etc. But must it come to that?

You and I are New Yorkers. We are Americans, first. You, too, felt the devastating pain and anguish when the military arm of Islam (al qaeda) unleashed its attack on America on September 11th. The gaping hole at Ground Zero is a constant reminder of that terrible war.

Must we go legal? Must we stage more rallies with tens of thousands of Americans opposing the mosque? Can we not, as human beings, and in the interest of building bridges, mutual understanding and respect, implore you to reconsider your plans? I am sure your motivation to build bridges was a good one. But as you can see, it has had the opposite effect. The public outcry of millions of Americans make plain the wound that has been reopened and the terrible pain this is causing for families, for patriots, for Muslims of conscience. It is unbearable. This surely was not your intent.

Interfaith dialogue is a two-way street. I believe we should all be sensitive to each other. I don’t see Muslims separately or apart, I see Americans. Period. Americans who love this country, and don’t share the idea of “pure Islam” or “original” Islam that is found in Islamic countries. In many of the emails I receive, many Muslims understand the pain “Cordoba” inflicts — not just the idea but the name itself (evoking Islamic conquest over the West).

I call upon your conscience, your goodness, your love of America, to move you to reconsider. More rallies will be staged — tens of thousands will show. People might get hurt in a sit-in trying to stop the ground breaking of a mosque looking down on Ground Zero. Why? In the interest of building bridges?

Can we talk about this? Can we discuss this? Can the building have a church and a synagogue as well as a mosque? Or perhaps no mosque at all — much the way community centers like the 92nd Street Y or the YWCA, to which you have compared your plan, don’t have churches or synagogues.

As a man of the clergy, you must understand the pain this is causing for the victims who mourn their dead, for Americans who mourn their country’s losses …….. You can not have wanted to create such sorrow.

What can we do to get you to withdraw this plan? Should we try to raise the money to release you from this tragic mistake? How can we help you? We want to work with you and do the right thing, build bridges and show each other mutual understanding and mutual respect. As a religious man, you would never mean to cause such overwhelming sadness and grief.

Imam Rauf, please withdraw this plan and show the world real understanding and kindness and empathy.

Sincerely yours,

Pamela Geller

http://biggovernment.com/pgeller/2010/06/28/dear-imam-rauf-and-daisy-khan-a-hearfelt-appeal/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39842
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 29, 2010 3:03 pm

Hier een foto van de bijeenkomst tegen de moskee:

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Schepsel » Di Jun 29, 2010 11:19 pm

Hier een foto van de bijeenkomst tegen de moskee:


Dat ziet er gelukkig erg massaal uit. Als de protesten aanhouden gaat het misschien niet door. Burgemeester worden in de VS democratisch gekozen, nietwaar?
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Links666 » Do Jul 01, 2010 1:34 am

De locatie:
Afbeelding


Zo'n 200 meter vanaf de plaats van de massamoord:
Afbeelding

Een Heel Dom Plan :mad:

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Ariel » Di Jul 20, 2010 2:27 pm

'Nederland subsidieert moskee bij Ground Zero'

AMSTERDAM - De PVV heeft Kamervragen ingediend naar aanleiding van berichten dat Nederland de constructie van een moskee op steenworp afstand van Ground Zero in New York meefinanciert met 1 miljoen dollar aan Nederlands belastinggeld.

Op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken staat dat er een subsidie van 1 miljoen dollar is toegekend aan de organisatie American Society for Muslim Advancement. Die organisatie is, in samenwerking met de islamitische organisatie Cordoba Initiative, verantwoordelijk voor het honderd miljoen dollar kostende islamitische centrum inclusief moskee, dat bij Ground Zero gerealiseerd moet worden.

De PVV eist opheldering van de Kamer en noemt de al goedgekeurde plannen om pal naast Ground Zero een moskee te bouwen absurd en een belediging voor nabestaanden van de duizenden slachtoffers die op 11 september 2001 vielen.

De partij wil dat de subsidie aan ASMA onmiddellijk wordt ingetrokken

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7212 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73277
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Ariel » Do Jul 29, 2010 6:29 pm

[hypocrite.gif] Tuurlijk is ons belastinggeld niet gegeven om een moskee te bouwen. Dat Verhagen geen zicht meer heeft op de gegeven subsidie daar denkt hij maar liever niet aan.

'Geen Nederlandse subsidie voor moskee Ground Zero'

DEN HAAG - De subsidie voor een Amerikaanse moslimorganisatie, die volgens PVV-leider Geert Wilders bestemd was voor de bouw van een moskee naast Ground Zero, de rampplek van 11 september, is volgens Verhagen bestemd voor andere doeleinden.

Dat schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken in antwoord op Kamervragen van de PVV.

De PVV vroeg onlangs om opheldering toen in het nieuws kwam dat Nederland een miljoen euro subsidie geeft aan de Amerikaanse moslimorganisatie Asma. Volgens de PVV is deze organisatie betrokken bij de bouw van de moskee. Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA) heeft de PVV schriftelijk laten weten dat de subsidie is bestemd voor een programma van Asma dat zich richt op de emancipatie van moslimvrouwen in Afghanistan, Egypte en Pakistan.

Ook ontkent Verhagen dat Asma betrokken is bij het bouwen van de moskee. "Daarvoor wordt dus ook geen Nederlands belastinggeld gebruikt", stelt Verhagen in het AD.

Op de website van het Cordoba Initiative, dat de moskee wil bouwen, wordt Asma echter wel degelijk als partnerorganisatie genoemd.

Verhagen is vooralsnog niet van plan de subsidie in te trekken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7283 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Schepsel » Do Jul 29, 2010 6:44 pm

Ik hoop maar dat de New Yorkers hun terechte woede uiten en eens flink gaan rellen. Maar als zij een auto in de fik steken komt dat natuurlijk overal op het nieuws, terwijl zelfs in mijn plaats er bijna elke nacht auto's worden gebruikt door vlammenlievende culturele verrijkers om hun brandstichtingstechnieken te demonstreren.

Hoe dan ook, het zou me verbazen/teleurstellen als hier geen flinke opstand van zou komen. Dit kunnen ze toch niet over hun kant laten gaan.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Mahalingam
Berichten: 39842
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moskee naast Ground Zero verdeelt New York

Berichtdoor Mahalingam » Do Jul 29, 2010 7:01 pm

Een organisatie met zo'n vreselijk in-goed doel: "de emancipatie van moslimvrouwen in Afghanistan, Egypte en Pakistan" die geloof je toch op hun woord? Dat zijn toch mensen met een zuiver blazoen?
http://www.cordobainitiative.org/?q=content/ci-partners
CI partners
American Society for Muslim Advancement (ASMA)
The American Society for Muslim Advancement (ASMA) is a New-York based nonprofit organization founded in 1997 to elevate the discourse on Islam and foster environments in which Muslims thrive. We are dedicated to strengthening an authentic expression of Islam based on cultural and religious harmony through interfaith collaboration, youth and women’s empowerment, and arts and cultural exchange.

Dat lijkt me duidelijk. En als ze dezelfde baas/oprichter hebben dan ben heel erg benieuwd naar war het geld heen gaat. Zou er een accountant verklaring van de jaarrekening zijn? Transparantie en zo...
http://www.asmasociety.org/home/
The American Society for Muslim Advancement (ASMA) is a New-York based nonprofit organization founded in 1997 to elevate the discourse on Islam and foster environments in which Muslims thrive.

Wat moet ik mij bij het laatste voorstellen? Kalifaat?
Ik kan op de site niks vinden over projecten met vrouwen in Allahstan. Wel een hoop congressen vol dawa, en boeken met titels als:
Islam: A Sacred Law: What Every Muslim Should Know About the Shariah
by Imam Feisal Abdul Rauf
What's Right with Islam: A New Vision for Muslims and the West
by Imam Feisal Abdul Rauf
Allen met lovende kritieken (?) van Karen Armstrong.
Het ziet er uit als een slimme reli-business op zijn Mohammedaans. Waar ons belastinggeld al niet naar te gaat! De wegen van de multi-kul zijn velen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten