Flotilla Gaza 1, 2 , 3 en 4

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Flotilla Gaza 1, 2 , 3 en 4

Bericht door Ariel »

Confrontatie dreigt voor kust Gaza

JERUZALEM – De Israëlische strijdkrachten hebben vrijdag gewaarschuwd dat zij niet zullen aarzelen „beperkt geweld” te gebruiken tegen een groep actievoerders die met een vloot van acht schepen de maritieme blokkade van de Gazastrook willen doorbreken.

Dat verklaarde een woordvoerder van het Israëlische leger vrijdag. De Israëlische marine heeft opdracht gekregen om te voorkomen dat de schepen hun bestemming bereiken.

Op de vaartuigen bevinden zich hulpgoederen en naar schatting 750 actievoerders van islamitische en linkse groeperingen die zich verzetten tegen de isolatie van de Gazastrook. De activisten zijn vast van plan door de blokkade heen te breken en de kust van Gaza te bereiken, verklaarde woordvoerder Audrey Bomse van Free Gaza Movement. Enkele schepen kampten vrijdag naar verluidt met enkele technische problemen, maar worden desondanks vandaag nog in de wateren voor de Israëlische kust verwacht.

Volgens woordvoerder Yigal Palmor van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zullen de schepen door de marine worden opgebracht als ze zich in verboden wateren begeven. De schepen zullen vervolgens naar de haven van Ashdod worden gesleept en de activisten zullen aan de grenspolitie worden overgedragen voor deportatie naar het buitenland.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, betitelde de actie vrijdag als „gewelddadige propaganda tegen Israël.” „Israël zal niet toestaan dat zijn soevereiniteit op welke manier, op welke plaats dan ook –te land, ter zee of in de lucht– wordt bedreigd”, aldus de bewindsman, die benadrukte dat Israël de actievoerders heeft aangeboden in de haven van Ashdod aan te leggen en de hulpgoederen vandaar over land naar de Gazastrook te transporteren. Volgens Lieberman is er geen sprake van een humanitaire crisis in de Gazastrook en laat Israël dagelijks „duizenden tonnen” goederen via de weg tot het gebied toe.

Minister van Defensie Ehud Barak en directeur-generaal Yossi Gal van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben vrijdag telefonisch overleg gevoerd met de autoriteiten van de landen waaruit de actievoerders afkomstig zijn. Daarbij benadrukten zij dat de activisten zullen worden gearresteerd als zij proberen door de blokkade van Gaza te breken.

De regering van Cyprus, waar de vloot zich gisteravond bevond, verklaarde dat zij de schepen geen toestemming zal geven Cypriotische havens binnen te lopen.

Het initiatief van de actievoerders is verreweg de omvangrijkste poging om door de Israëlische blokkade van de Gazastrook te breken. Israël beschouwt dit soort acties als bewuste provocaties, onder de dekmantel van humanitaire hulp.

http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/ ... a_1_481354" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: ma jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contacteer:

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door bijwoner »

Ariel,
Israel heeft hier wel een punt. Dat HAMAS stelselmatig eigen bevoorrading belemmert, kan niet op het conto van Israel gezet worden.

Zo heeft HAMAS onlangs een scheepscontainer gevuld met Paracetamol in beslag genomen en in ziekenhuizen op GAZA laten verbranden. Wie in Allah gelooft- heeft volgens HAMAS geen pijnstillers nodig. Dat zij vervolgens een deel achtergehouden hebben, om zelf tegen eigen voorwaarden te distribueren, maakt deze maffiaclub nog eens zo ongeloofwaardig. Een paar paracetamolletjes om diep in slaap te raken en dan niet wakker te worden van maffia-gekken in de buurt die 's nachts met gillende sirenes door uitgestorven straten rijden- tsja: die vorm van uitrusten gunt HAMAS de GAZA bevolking niet!

Een ander punt is wel, dat men vooraf de hele blokkade had kunnen omzeilen door Israel recht te geven tot volledige controle van de lading. Maar ja: nu de smokkeltunnels vanuit Egypte zo'n beetje buiten gebruik zijn, kan men Israelische pottenkijkers missen als kiespijn.

Een vergelijkbaar camouflage foefje werd in 2008 ABN-Amro noodlottig. Zo luistert het HEDGEFONDS dat uiteindelijk de overname en ondergang van ABN-Amro aanzwengelde naar de naam 'The Children's Investment'. Schattig. (http://www.nd.nl" onclick="window.open(this.href);return false;) :turban:

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Israël en Gaza strook.

Bericht door Ariel »

Oeps!!! deze provocatie van de internationale mensenrechtenorganisatie Beweging Vrij Gaza gaar een rel opleveren. Een waar Israel de schuld van zal krijgen.
Doden na aanval Israël op schepen met hulpgoederen
maandag 31 mei 2010

Bij de Israëlische bestorming van een konvooi schepen met hulpgoederen voor de Gazastrook zijn zeker tien personen om het leven gekomen. Het konvooi van de internationale mensenrechtenorganisatie Beweging Vrij Gaza (FGM) werd maandagochtend in de Middellandse Zee onderschept.

Het Israëlische leger heeft bevestigd dat meer dan tien activisten zijn omgekomen.

Bestorming
Commando's van de Israëlische strijdkrachten zouden een schip hebben bestormd. Ze lieten zich vanuit helikopters op het dek zakken.

Vanuit het hulpkonvooi voor de Gazastrook volgens het Israëlische leger op Israëlische militairen geschoten, toen die de schepen wilden onderscheppen. 'Militairen van de marine namen de leiding over op de schepen die de blokkade (van de Gazastrook) probeerden te doorbreken. Terwijl ze daarmee bezig waren, werden zij geconfronteerd met ernstig fysiek geweld van de actievoerders, die op hen schoten,' aldus het leger.

Hulpgoederen
Het konvooi bevatte hulpgoederen voor de door Israël en Egypte afgesloten Gazastrook. De zes schepen van de internationale mensenrechtenorganisatie Beweging Vrij Gaza (FGM) en een Turkse organisatie vertrokken zondagmiddag uit Cyprus.

De in totaal ruim zevenhonderd pro-Palestijnse activisten willen in de Gazastrook 10.000 ton hulpgoederen afleveren en zo de blokkade doorbreken.


'Illegale' hulpkonvooi
Volgens de organisatie van de hulpactie bevond het aangevallen Turkse schip met ongeveer zeshonderd activisten aan boord zich tijdens de aanval onmiskenbaar in internationale wateren.

De Israëlische marine wilde voorkomen dat het ‘illegale’ hulpkonvooi de haven van Gaza bereikt. De strijdkrachten hadden de actievoerders gewaarschuwd. Israël eiste dat de vloot naar de Israëlische havenstad Ashdod zou varen. De goederen zouden dan door de Israëliërs kunnen worden gecontroleerd en eventueel naar de Gazastrook worden gebracht.

Provocatie
De Israëlische strijdkrachten noemden het hulpkonvooi van pro-Palestijnse activisten een provocatie.

Als reactie op de Israëlische aanval op het Turkse schip heeft het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara de ambassadeur van Israël ontboden, meldde een Turkse diplomaat.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... ederen.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Israël tuint met open ogen in pro-Palestijnse val

Pro-Palestijnse activisten bespelen internationale media steeds handiger. Ze drukken Israël, ondanks zijn consequente militair optreden rond het hulpkonvooi, weer verder in de rol van harteloze onderdrukkers

Door Robbert de Witt

Het moest bijna wel mis gaan met het hulpkonvooi van de Free Gaza Movement, dat vanuit Turks-Cyprus naar de Palestijnse Gazastrook vertrok om daar hulpgoederen af te leveren. Aan boord van de zes schepen waren zo’n zevenhonderd pro-Palestijnse activisten vanuit de hele wereld.

Een van de organisatoren, Huwaida Arraf, kondigde vooraf aan dat de schepen zich alleen met geweld zouden laten tegenhouden. Het Israëlische leger liet weten dat het de schepen niet zou doorlaten. In het uiterste geval, waarschuwde Israël, worden de opvarenden opgepakt en teruggestuurd naar hun eigen land, en worden de hulpgoederen doorgestuurd naar Gaza.

Messen
Maar met de steun van internationale media in de rug besloot de vloot gisteren toch uit te varen. Israëlische commando’s enterden zoals aangekondigd de zes schepen. Het Israëlische leger zegt dat de soldaten met messen en ijzeren staven door de activisten werden aangevallen. Bij gevechten zouden tien activisten zijn gedood, en twee Israëliërs verwond.

Het pro-Palestijnse hulpkonvooi is een slim opgezette val voor het Israëlische leger, dat er met open ogen intuint. Steeds handiger weten de activisten de internationale opinie te bespelen. Het beeld dat ze nu oproepen: schepen met onschuldige hulpgoederen – geen wapens - mogen niet naar Gaza. Wat voor zin heeft de Israëlische blokkade eigenlijk?

Arabische broeders
Voor het gemak wordt dan vergeten dat Israël dagelijks voedsel, medicijnen en patiënten de grens met Gaza laat passeren. Bovendien hebben de Palestijnen volop mogelijkheden om via de zuidelijke grens met Egypte – hun Arabische broeders – goederen in te voeren. Ook wapens voor Hamas worden immers zo de Gazastrook binnengesmokkeld.

De activisten roepen met hun aangevallen flottielje bovendien herinneringen op aan de Exodus, het schip dat in 1947 bijna vijfduizend joden van Europa naar het nog op te richten Israël moest brengen. Maar de Britten hielden de Exodus met geweld tegen op de stranden van Palestina, en stuurden de joden, onder wie vele Holocaust-overlevenden, via Frankrijk terug naar Duitsland.

Imago
Nu spelen de pro-Palestijnse activisten de rol van de vluchtelingen, en drukken ze Israëlische soldaten in de rol van de harteloze en oppermachtige Britten. Met het terechte, maar uitgelokte optreden bevestigt Israël zo zelf zijn imago dat juist de activisten graag verspreiden: van een land dat ‘buitenproportioneel’ geweld gebruikt tegen ‘onschuldige mensenrechtenactivisten’.

Door alle internationale aandacht komt het Israëlische leger weer meer onder vuur te liggen. Toekomstig militair optreden tegen de Palestijnse Hamas zal daardoor steeds moeilijker worden. Elke militaire reactie op agressie vanuit de Gazastrook zal nu een nog sterkere internationale roep om terughoudendheid van Israëlische zijde tot gevolg hebben

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Comme ... se-val.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Zwartmeer »

Pro-Palestijnse activisten bespelen internationale media steeds handiger. Ze drukken Israël, ondanks zijn consequente militair optreden rond het hulpkonvooi, weer verder in de rol van harteloze onderdrukkers
Snap je dat nou? Nog niet zo lang geleden vierden de Palestijnen, samen met hun medestrijders van Hezbollah, nog groots hun overwinning op de harteloze onderdrukker. Dan valt er toch nu geen internationale media meer te bespelen?
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Het schip negeerde opzettelijk een stop teken.

Israeli Navy Addresses a Ship in the Flotilla and Offers it to Dock in the Ashdod Port
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12349
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Zwartmeer »

Ik kan nu al raden dat de verontwaardiging over Israëls optreden velen malen groter zal zijn dan bij het torpederen van een Zuid-Koreaans marine schip door Noord-Korea.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Natuurlijk wordt Israel weer als de duivel beschreven door de Linkse kerk. Men zal niet vertellen dat de schepen wapens aan boord hadden. De activisten zullen zich gesteund voelen door de linkse regeringen en gedragen zich nu als slachtoffers.
Niet een land, en zeker geen islamitisch land laat zich dit soort provocaties gebeuren. Dit zou Israel moeten proberen, om wapens en goederen naar onderdrukte Christenen en Joden in Islamitische landen te brengen. De wereld zou op zijn kop staan.
Hier is een verslag uit een Israelische krant.
Israel: Activists on Gaza sail had weapons

Deputy Foreign Minister Daniel Ayalon holds press briefing several hours after IDF takes over flotilla headed to Strip, accuses fleet's organizers of having ties to Hamas, al-Qaeda
Ronen Medzini

Deputy Foreign Minister Daniel Ayalon said Monday morning that the pro-Palestinian activists on the flotilla sailing to the Gaza Strip had weapons on board. At least 15 people were killed in the raid and some 50 were injured. Six IDF soldiers were also hurt, two of them sustaining serious wounds.

In a first official Israeli response to the deadly Israel Defense Forces takeover of the ships, Ayalon accused the sail's organizers of having ties to the Hamas and al-Qaeda terror organizations.

It was a provocation," Ayalon said during a press briefing. "On the deck we found weapons which were used against the forces. The organizers' intent was violent and the results were unfortunate.

"Israel regrets the loss of life. We called the organizers once and again the stop the provocations. We asked to transfer the aid in legitimate means. We promise that the aid will be transferred through the Red Cross and through our people."

The deputy foreign minister added, "After the repeated calls, which were unanswered by the people on the boats, they were told that they would not be able to break the blockade. The organizers failed to obey the army's non-violent calls.

"No sovereign state would tolerate such violence against a law-abiding state and its people. We call on all relevant elements to work together to solve the situation."

As for the Israeli activities after the raid, Ayalon said, "We are managing the crisis. At the moment the instruction is to cooperate and create the bridges and platforms in order to bring the affair to an end.

"The operational needs dictate a certain operation from a certain distance, and these are the considerations overcoming any other consideration. There was a very close cooperation between Hamas and an external organization. There was economic and operative cooperation."

Ayalon added that at least two guns were found on board the ships and were used by the activists to fire at the soldiers.

Addressing the relations between Israel and Turkey, Ayalon said, "I don't view this as a matter between us and Turkey. The organizers are a private body affiliated with the terror organizations and Hamas. Israel has no interest in a conflict with any country, and we will never initiate a conflict with any country. We call on everyone to come to their senses in order to calm the situation down."

IDF: Lynch was planned
Representatives of the foreign press gathered Monday on a hill overlooking the Ashdod Port as the Navy began transporting the ships seized in the raid to the area.

Major Avital Leibovitz of the army's Foreign Press Branch told the reporters, "It was a planned lynch against IDF soldiers. They did not plan to enter a violent clash with the passengers, and unfortunately the passengers chose violence and used knives, spikes and even opened fire at the soldiers and snatched weapons.

"This is not a human rights organization. I know no human rights organization which uses such means."

As part of the PR efforts, the IDF Spokesperson's Office is distributing materials received from the helicopters to the media.

Major Leibovitz said she had held press conferences with all the foreign news agencies and briefed them on the IDF's response to the events, in coordination with the Foreign Ministry.

"We did not plan to make things worse or clash with the passengers, but they chose to take a different road," she added. "The operation continues and will take longer due to the violent activity. Unfortunately, the State of Israel has experienced many acts of terror via the sea, the recent one taking place only several months ago.

"We will take no chances when defending Israel's residents. I don't know a human rights organization with so many knives in order to cut vegetables for dinner."

A number of left-wing activists arrived in Ashdod to express their support for the Gaza sail. They were greeted by the city's residents who confronted them and urged them to leave the area.

Ilana Curiel contributed to this report

http://www.ynetnews.com/Ext/Comp/Articl ... 88,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Turken bestormen de ambassade van Israel.


19 doden hulpkonvooi; relatie Israël en Turkije onder druk
maandag 31 mei 2010

De bestorming door Israëlische militairen maandag van een hulpkonvooi op zee waarbij zeker negentien doden vielen, zet de relatie tussen Israël en zijn belangrijkste moslimbondgenoot Turkije opnieuw op scherp. De verhoudingen leken net weer beter te worden

Naast de 19 doden raakten 26 personen gewond, zo meldde een tv-station in Israël maandag. Op de schepen zouden zich twee Nederlanders hebben bevonden, een man en een vrouw. Beiden zouden niet op het schip hebben gezeten waar zich het meeste geweld afspeelde.

Relatie beschadigen
Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde maandag dat de aanval op een Turks schip met hulpgoederen voor Gaza de relatie tussen beide landen ‘onherstelbaar’ kan beschadigen. De verklaring ‘veroordeelt deze inhumane praktijken van Israël scherp’.

Volgens het ministerie is de actie van Israël ‘onacceptabel’ en zal het land ‘de consequenties van zijn gedrag moeten dragen’. De Israëlische ambassadeur Gabby Levy is ontboden op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara. De regering komt in spoedzitting bijeen.

Bondgenoten
Turkije en Israël zijn al decennia bondgenoten. De landen werken onder meer nauw samen op economisch, politiek en militair gebied. Verder brengen veel Israëliërs hun vakantie door aan de Turkse kust. Ook probeerden de Turken te bemiddelen tussen Israël en Syrië in de hoop dat het zou leiden tot een vredesregeling tussen beide landen.

Israël ziet intussen met lede ogen aan hoe Turkije steeds verder tegen Iran aanschurkt. Israël ziet in Iran juist de grootste bedreiging.

Volgens Israël is de organisatie achter het hulpkonvooi de radicaal-islamitische terroristische organisatie International Humanitarian Relief Organization. Dat stelt het land op basis van onderzoek van de CIA.
Ambassadeurs van de 27 EU-landen komen maandagmiddag met spoed bijeen.

De regering van Griekenland heeft de Israëlische ambassadeur in Athene maandag ontboden. Ook de regeringen van Spanje en Zweden hebben de Israëlische ambassadeur ontboden uit protest tegen de 'onacceptabele' aanval door het leger van Israël op het konvooi.

Reactie VN
De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, heeft maandag geschokt gereageerd op de Israëlische aanval op het hulpkonvooi. ‘Ik ben geschokt dat de humanitaire hulp in de vroege ochtend op geweld is gestuit,’ aldus Pillay.

De Arabische Liga heeft zijn leden opgeroepen tot een spoedvergadering over de Israëlische actie tegen het ‘Wij veroordelen deze misdaad, die werd ondernomen tegen een humanitaire missie en mensen,’ aldus een topman van de Arabische Liga.

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... r-druk.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41506
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Mahalingam »

Kan iemand me uitleggen waarom er voor de levering van wat olijfolie en diarree pillen 6 schepen nodig zijn en 700 man?

Als ze nu die schepen in beslag nemen en verbeurd verklaren dan zullen er in het vervolg heel weinig kapiteins mee willen doen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: wo mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Amazigh »

En dan vragen de Joden zich af waarom ze gehaat worden...
"I could have annihilated all the Jews in the world, but left some of them so you would know why I was killing them." -Adolf Hitler
En hij blijkt nog gelijk te hebben ook. 4 mei, elke jaar de joden herdenken maar 54 miljoen Russen worden natuurlijk opzij gezet want er zijn een paar joden doodgegaan. Waarom herdenkt Europa die 54 miljoen Russen niet?
Waarom word je aangehouden in Europa als je iets negatiefs zegt over de Joden?

De grootste asslickers zijn de Duitsers en de Nederlanders, als er ook maar iets negatiefs word gezegd over de joden dan springt de regering zelfs bij.
A proud amazigh!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Amazigh schreef:En dan vragen de Joden zich af waarom ze gehaat worden...
"I could have annihilated all the Jews in the world, but left some of them so you would know why I was killing them." -Adolf Hitler
Ik weet dat jij een aanhanger van Hitler bent Amazigh . Dat hoef je er niet zo dik op te leggen.
Maar...Stel dat Israel met een paar schepen naar een Islamitisch land varen om daar Joden en Christenen te steunen. Denk jij dat die Islamitische landen dat gepikt hadden ?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: wo mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Amazigh »

Ariel schreef:
Amazigh schreef:En dan vragen de Joden zich af waarom ze gehaat worden...
"I could have annihilated all the Jews in the world, but left some of them so you would know why I was killing them." -Adolf Hitler
Ik weet dat jij een aanhanger van Hitler bent Amazigh . Dat hoef je er niet zo dik op te leggen.
Maar...Stal dat israel met een paar schepen naar een Islamitisch land varen om daar Joden en Christenen te steunen. Denk jij dat die Islamitische landen dat gepikt hadden ?
Joden haten Christenen(ik bedoel ze noemen Jezus zoon van een hoer) dus dat zal nooit gebeuren en welke Islamitische land? De 1 is strenger dan de ander.
A proud amazigh!

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Amazigh schreef:
Joden haten Christenen(ik bedoel ze noemen Jezus zoon van een hoer) dus dat zal nooit gebeuren en welke Islamitische land? De 1 is strenger dan de ander.
Je hebt geen antwoord op mijn vraag gegeven Amazigh. Het gaat hier niet over Jezus maar over het binnenvallen van een land.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Amazigh
Berichten: 1449
Lid geworden op: wo mei 02, 2007 9:42 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Amazigh »

Ariel schreef:
Amazigh schreef:
Joden haten Christenen(ik bedoel ze noemen Jezus zoon van een hoer) dus dat zal nooit gebeuren en welke Islamitische land? De 1 is strenger dan de ander.
Je hebt geen antwoord op mijn vraag gegeven Amazigh. Het gaat hier niet over Jezus maar over het binnenvallen van een land.
Hypothetische vragen doe ik niet aan :D
Antwoord jij even een echte vraag. Jij vind dat het doden van onschuldigen moet kunnen als je Israel heet? [c045.gif]
A proud amazigh!

ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door ihsanyd »

Ariel schreef:
Amazigh schreef:En dan vragen de Joden zich af waarom ze gehaat worden...
"I could have annihilated all the Jews in the world, but left some of them so you would know why I was killing them." -Adolf Hitler
Ik weet dat jij een aanhanger van Hitler bent Amazigh . Dat hoef je er niet zo dik op te leggen.
Maar...Stel dat Israel met een paar schepen naar een Islamitisch land varen om daar Joden en Christenen te steunen. Denk jij dat die Islamitische landen dat gepikt hadden ?
Ariel,

Even een correctie: GAZA is een PALESTINSE GRONDGEBIED. Daar heeft de ISRAELISCHE regering niks mee te maken. Het is het land van Palestijnenen en zij bepalen wie er binnenkomt en wie niet. Dat ze militaire inferieur zijn en dat niet kunnen bekrachtigen doet niks af aan het feit dat GEEN buitenlandse mogendheid mag bepalen wie er wel en niet binnen mag komen. Dat is hun recht. Netzo min kan de Franse Regering bepalen wat er in Monaco gebeurt. Of dat de Europese Unie kan bepalen wat er in Zwitserland gebeurt. Dat is principieel NIET correct.

Mvg. Ihsan
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Amazigh schreef:
Hypothetische vragen doe ik niet aan :D
Antwoord jij even een echte vraag. Jij vind dat het doden van onschuldigen moet kunnen als je Israel heet? [c045.gif]
Zal ik het antwoord maar geven? Nee, dat pikken moslim landen niet.

En hoezo onschuldige mensen doden. Die knakkers hadden wapens aan boord, en hebben als eerste geschoten. Het had jou beter uitgekomen als de Israelische soldaten zich als schapen hadden laten afslachten. Dat begrijp ik. Misschien moet je het Engelse kranten artikel wat beter lezen Amazigh.
Bekijk ook het filmpje van af de brug van het Israelische schip even.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

ihsanyd schreef:
Ariel,

Even een correctie: GAZA is een PALESTINSE GRONDGEBIED. Daar heeft de ISRAELISCHE regering niks mee te maken. Het is het land van Palestijnenen en zij bepalen wie er binnenkomt en wie niet. Dat ze militaire inferieur zijn en dat niet kunnen bekrachtigen doet niks af aan het feit dat GEEN buitenlandse mogendheid mag bepalen wie er wel en niet binnen mag komen. Dat is hun recht. Netzo min kan de Franse Regering bepalen wat er in Monaco gebeurt. Of dat de Europese Unie kan bepalen wat er in Zwitserland gebeurt. Dat is principieel NIET correct.

Mvg. Ihsan
Begrijpelijk Ihsan, maar als Israel het aan iedereen toe staat om spullen naar Gaza te brengen, dan bestaat de kans dat Israel vanaf dat moment aan één stuk door beschoten zal worden. Hamas heeft de blokkade aan zich zelf te danken. Israel MOET zich en zijn inwoners wel beschermen.
Trouwens..Egypte heeft zijn grenzen ook aan Gaza kant afgesloten, en ik vermoed dat als deze schepen naar Egypte waren gevaren, ze dezelfde problemen tegen gekomen hadden. Israel heeft gezegt dat ze de spullen naar Gaza zouden brengen, maar niet voor dat ze gecontroleerd waren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

PvdA: EU had Gaza-konvooi moeten beschermen

BRUSSEL - De Europese Unie had het konvooi naar de Gazastrook moeten beschermen, vindt Europarlementslid Thijs Berman, die tot voor kort door het Europarlement was belast de relatie met de Gazastrook. „Achteraf is duidelijk dat de EU dat had moeten beschermen, maar je verwacht niet dat een democratisch land als Israël een konvooi aanvalt. Dit is zó onaanvaardbaar”, zegt Berman. „Ik heb nog nooit gezien dat een humanitair konvooi zo gewelddadig is aangevallen. Het is een verschrikkelijk en buitensporig optreden.

Berman vindt het incident reden genoeg voor de Verenigde Naties om een einde te maken aan de Israëlische blokkade van de Gazastrook. „De VN-Veiligheidsraad moet een resolutie in die zin aannemen”, aldus Berman, die vraagt om een Europees onderzoek naar het incident. Afhankelijk van de uitkomst zou de EU sancties tegen Israël moeten instellen.

Bas Belder (SGP), die in het Europarlement voorzitter is van de Israëldelegatie, wil eerst meer informatie voor hij commentaar geeft op het incident.

Hans van Baalen (VVD) vindt dat Israël zelf de zaak tot de bodem moet uitzoeken. Zonodig moet daarna een internationaal onderzoek volgen. „Israël heeft het recht om schepen te doorzoeken als die naar de Gazastrook gaan. Maar vind het absoluut niet kunnen dat mensen die hulpgoederen gaan brengen daar het slachoffer van worden.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/6829 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Israel vs Free Gaza - Het volledige verhaal

YOCHANAN VISSER - 31 MEI 2010

In de nacht van 30 op 31 mei 2010 enterden Israëlische commando’s de schepen van de “Free Gaza” vloot die op weg waren vanuit Turkije naar Israel. Hier is het volledige verhaal.

Ondanks herhaalde verzoeken aan de kapiteins van deze schepen om koers te verleggen naar Ashdod de grote haven in het zuiden van Israel bleven de schepen opstomen naar de kust van Gaza.

De organisatoren hadden eerder duidelijk gemaakt dat het doel van de missie was om de marine blokkade van Gaza (Hamas) te breken.

Israel gaf herhaaldelijk te kennen dat de marine deze actie niet zou toestaan en verzocht de leiding van de actie om de voor Gaza bestemde humanitaire goederen gewoon in Ashdod te ontschepen. Ook werd een aanbod afgewezen om de Free Gaza organisatie supervisie over de aflevering van de goederen in Gaza te geven. De Israelische marine zond radio boodschappen uit met de oproep aan de schepen om af zien van het breken van de blokkade.

Bij het vertrek van de schepen uit Turkije werden herhaaldelijk spreekkoren aangeheven zoals “Dood aan de Joden” (Yitbakh al Yahoed)

Vanaf het begin van de operatie “Free Gaza” bestond er samenwerking tussen Hamas en de organisatoren. (bron: right side news)

De entering van vijf kleinere schepen van de Free Gaza vloot verliep zonder noemenswaardig geweld. De boot “Mavi Marmara” bevatte het grootste aantal activisten waaronder een groot aantal leden van de IHH een Turkse Islamistische organisatie die collaboreert met Hamas en Al Qaida.

Ook de leider van de extremistische Islamistische Beweging in Israel Raed Salah was aan boord van het schip.

Op het moment dat de Israëlische commando’s dit schip enterden werden zij door een groep activisten met messen en ijzeren staven aangevallen, ook werd er met pistolen op de soldaten geschoten en werd een van hen van zijn wapen beroofd.

In het vuurgevecht dat vervolgens ontstond kwamen 10 van de aanvallers om het leven en werden 10 commando’s gewond. De gewonden werden door Israëlische legerartsen behandeld en per helikopter overgebracht naar ziekenhuizen in Israel.

De Israëlische marine heeft -op het moment van publicatie van dit rapport- nog altijd geen volledige controle over het schip Mavi Marmara, sommige activisten hebben zich verschanst in hun N.N.

De Israëlische beslissing om deze actie in internationale wateren uit te voeren was legaal volgens het internationale recht. Volgens de San Remo Manual voor het Internationale Recht voor conflict op zee is het toegestaan om “neutrale schepen op open zee aan te vallen wanneer er reden is om aan te nemen dat zij smokkelwaar vervoeren of van plan zijn een blokkade te breken. Echter niet nadat men waarschuwing had ontvangen, opzettelijk weigerde te stoppen of opzettelijk zich verzette tegen onderzoek, entering of overname van het schip.

Zoals hierboven al werd aangegeven en aangetoond met video beelden voldeed de Israëlische marine aan deze voorwaarden. De organisatoren van de Free Gaza vloot maakten eerder bekend dat zij van plan waren door de Israëlische zee blokkade van Gaza te breken (Greta Berlin AFP 27 mei 2010).

De leider van de IHH, Bulent Yildirim, gaf een aantal interviews waarin hij aankondigde om “verzet” te plegen tegen iedere Israëlische poging om de schepen te doorzoeken.

De IHH verzekerde zich van de aanwezigheid van enige EU parlementsleden aan boord van de Mavi Marmara, hetgeen men zag als een verzekeringspolis in geval van ingrijpen door de Israëlische marine.

http://www.hetvrijevolk.com/index.php?pagina=11376" onclick="window.open(this.href);return false;
Spoiler! :
Navy prepares for Gaza flotilla

Large naval forces stationed at Haifa Port to 'prevent precedent of opening unsupervised maritime route to Gaza'. Source says mission to intercept aid ships 'relatively simple' but large forces deployed to 'minimize PR damage'

Ron Ben-Yishai Published: 05.30.10, 13:44 / Israel News

For the past three days, three Israeli missile ships have been docked at the military port in Haifa ahead of the arrival of the Free Gaza Movement flotilla. Every night since Friday, Shayetet 13 commando forces, naval officers, and mechanics teams have been boarding the ships. Israel Defense Forces spokespeople were also there, to document and distribute images of the interception, since the PR battle against this particular "enemy" is as important as the actual struggle.

Around midnight, the missile ships' crews were informed that the aid flotilla has yet to set off for Gaza. The teams were quick to take a rest at any available site at the Haifa naval base. This force, which includes the Hanit warship, one of the Navy's most advanced missile boats, will be the first interception force the aid activists are met with. The force will be headed by deputy commander of the Navy's Missile Boats Flotilla, and he will command the Shayetet 13 forces and naval officers as required

This is a relatively simple mission, the likes of which we have carried out a number of times in the past, even against armed terrorists," a Navy source by one of the boats told Ynet. "The reason we are deploying such a large force and after much preparation, is to minimize the PR damage we may suffer while carrying out the main mission, which is to prevent the precedent of opening an unsupervised maritime route to Hamas in Gaza."

"Experience shows that a large number of forces diminishes the volume of violence needed to carry out the mission," a Navy statement said. "The mission is relatively simple and we are aware that the other side will try to make us look bad. We will show restraint and not respond to provocations, we will do only what is necessary to carry out the mission, no more, but no less either."

The Navy and the Israel Air Force's observation jets are following the various vessels en route to Gaza and are prepared to first deploy the Navy's missile ships which are docked in Haifa, and then, the rest of the forces.

Navy to sail boats to Ashdod

The Navy hopes it will not have to use its extensive force and that the flotilla will retreat once its ships' captains are warned. If this does not happen, Shayetet 13 officers are ready to take over the ships by force. Naval officers will board the ships and sail them according to the Navy commander's orders.

A similar force of Dvorah patrol boats and Shayetet 13 vessels will be awaiting the ships at the Ashdod Port where they will assist in the final interception and in unloading the passengers and the cargo at the port. An Israel Police force will also be waiting on the shore, in order to prevent provocations and riots by the flotilla's passengers.

The Navy's decision to deploy such a large force for a relatively simple mission follows a decision by the prime minister, defense minister, and forum of seven top cabinet ministers not to allow the ships to arrive in Gaza under any circumstances, even if Israel is forced to pay a hefty price in the PR arena and in the international community's eyes. But according to estimates, Israel is unlikely to pay too high a price, as global, non-Arab media has shown little interest in the affair so far, and it has only been extensively covered by al-Jazeera and the Iranian Alalam news channel.

Fear of regular 'Turkey-Gaza' line
The reason for the decision to deploy such a large force against the flotilla is that if the current sail were to succeed - even partially - in reaching the Gaza port or not far from the Strip's coast, Hamas would be able to receive anything it desires, starting with Iranian money and ending with heavy rockets possesses by Hezbollah and antiaircraft missiles and weapons.

Should the Turks succeed in their efforts to open a sea line to Gaza as a result of the precedent which may be created by the current sail, the southern part of the State of Israel will be under clear and immediate danger, similar to the situation in the north.

Compared to this threat, the threat embodied in a possible clash between the sail's passengers, some of whom belong to terror organizations and have been involved in acts of terror and in funding terroristic activities, is reduced.

Members of IHH, the Turkish organization which funded and organized the sail, insisted on the inclusion of European parliament members, whom they view as an "insurance policy" against the Israeli Navy's firm hand.

Another freighter named Rachel Corrie, after the American left-wing activist killed by an IDF bulldozer in Gaza, is making its way eastward and may serve as the foundation for another sail the Turks will try to launch in the coming days as a sort of "second wave".

There is no doubt that Israel's greatest success in this affair was the way the Cypriot authorities were convinced not to let the ships gather in its territorial waters and use its ports as the sail's meeting and fueling point.

The island's leaders realized that the sail was in fact a move orchestrated by the hostile Turkish government and decided not to play along with it.

And what about the mysterious technical problems suffered by some of the boats? Israel most likely had nothing to do with these problems, which were said to be internal malfunctions in the ships' engines and were apparently caused by faulty maintenance or a shortage of fuel.
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340 ... 90,00.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75833
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door Ariel »

Turkse organisatie IHH gelinkt aan extremisme

De Turkse organisatie IHH (Stichting voor Humanitaire Hulp), die voer op een van de schepen in het hulpkonvooi voor Gaza dat is aangevallen door Israël, heeft twee gezichten: hulporganisatie én extremistenvriend. In Turkije geniet de organisatie voornamelijk steun van conservatieve moslims.

IHH, opgericht in 1992, is een van de grootste hulpinstellingen in Turkije en wereldwijd actief. Begin dit jaar bood ze nog hulp aan de getroffenen van de aardbeving in Haïti. Aan de andere kant doet IHH niet geheimzinnig over de banden met de strengislamitische Hamasbeweging, die de macht heeft in de Gazastrook.

IHH steunt Hamas financieel. De steun is verder zichtbaar door onder meer exposities, voorlichtingsbijeenkomsten en de publicatie van boeken over de situatie in Gaza (en niet over problemen in andere Palestijnse gebieden). Het schip dat meevoer in het hulpkonvooi voor Gaza en dat vorige week vertrok uit Antalya aan de Turkse zuidkust, brengt beide gezichten bij elkaar.

Eind jaren negentig liep er in Turkije een strafrechtelijk onderzoek tegen IHH. De organisatie werd verdacht van betrokkenheid bij wapenleveranties aan moslimterroristen. Dat heeft niet geleid tot een verbod van de organisatie. Bij hulpverlening bij rampen in Turkije zelf, zoals aardbevingen, wordt IHH sindsdien wel op afstand gehouden.

Vorig jaar stelde de PVV Kamervragen over financiële steun van het Turkse Milli Görüs en IHH aan Hamas. Minister Van der Laan antwoordde dat er geen bewijzen zijn dat Milli Görüs en de Nederlandse tak van IHH betrokken zijn bij 'steun aan Hamas ten behoeve van facilitering van terrorisme'.

http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/artic ... misme.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door ihsanyd »

Ariel schreef:
ihsanyd schreef:
Ariel,

Even een correctie: GAZA is een PALESTINSE GRONDGEBIED. Daar heeft de ISRAELISCHE regering niks mee te maken. Het is het land van Palestijnenen en zij bepalen wie er binnenkomt en wie niet. Dat ze militaire inferieur zijn en dat niet kunnen bekrachtigen doet niks af aan het feit dat GEEN buitenlandse mogendheid mag bepalen wie er wel en niet binnen mag komen. Dat is hun recht. Netzo min kan de Franse Regering bepalen wat er in Monaco gebeurt. Of dat de Europese Unie kan bepalen wat er in Zwitserland gebeurt. Dat is principieel NIET correct.

Mvg. Ihsan
Begrijpelijk Ihsan, maar als Israel het aan iedereen toe staat om spullen naar Gaza te brengen, dan bestaat de kans dat Israel vanaf dat moment aan één stuk door beschoten zal worden. Hamas heeft de blokkade aan zich zelf te danken. Israel MOET zich en zijn inwoners wel beschermen.
Trouwens..Egypte heeft zijn grenzen ook aan Gaza kant afgesloten, en ik vermoed dat als deze schepen naar Egypte waren gevaren, ze dezelfde problemen tegen gekomen hadden. Israel heeft gezegt dat ze de spullen naar Gaza zouden brengen, maar niet voor dat ze gecontroleerd waren.
Uiteindelijk werden die goederen geleverd. Je weet hoe ik denk over Mubarak en Ibn Saud en al die andere Arabische leiders. Het zijn de grootste vijanden van de moslims zelfs. Natuurlijk houdt Egypte zijn grenzen dicht, op orders van Amerika en Israel, anders kunnen ze fluiten naar de 3 miljard dollar hulp dat ze jaarlijks krijgen. En corrupt als ze zijn buigen ze voor het geld i.p.v. God te vrezen. Moslims KUNNEN NOOIT EEN ZIONISTISCHE REGERING VERTROUWEN NOOIT NOOIT NOOIT. Hamas is gekozen door hun eigen volk, klaar. Voor de rest kunnen al die Arabische Lafaard regeringen Israel niks maken, laat staan de Palestijnen die amper kunnen leven van dag tot dag. Velen mensen praten zonder kennis en inzicht in de hele geschiedenis en situatie. ZONDER KENNIS EN INZiCHT. Palestijnen doen onderling ook veel dingen fout maar IsraZionisten zijn nog erger in hun bedrog. IsraZionisten zeggen veel maar doen precies waar ze zin in hebben. Jullie hebben het echt niet door.http://video.google.com/videoplay?docid ... 1501647311#" onclick="window.open(this.href);return false;
USS Liberty

"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.

ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door ihsanyd »

Jullie haat voor islam maakt jullie blind voor onrecht.

Lees het volgende boek en dan pas mag je mee praten over Israel en de Palestijnen:

http://en.wikipedia.org/wiki/By_Way_of_Deception" onclick="window.open(this.href);return false;
"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.

ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door ihsanyd »

Hier is de reden waarom al die berichten in de MEDIA over ISRAZIONISTEN niet kan vertrouwen!!

GEEN MOSLIM aan het woord!

"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.

ihsanyd
Berichten: 623
Lid geworden op: wo mei 05, 2010 1:27 am

Re: Confrontatie dreigt voor kust Gaza

Bericht door ihsanyd »

"Fallen! Fallen is Babylon the Great! She has become a home for demons and a haunt for every evil spirit, a haunt for every unclean and detestable bird. For all the nations of the earth have drunk the maddening wine of her adulteries.

Plaats reactie