Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75032
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor Ariel » Zo Dec 26, 2010 5:39 pm

Het zal niet....Een kafir uitvinding wordt weer gemisbruikt voor Islamitische evangelisatie.

Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Al-Riyadh - De hoofdmoeftie van Saudi-Arabië, de voorzitter van het comité der grote geleerden, Sheikh Abdoelaziez Aali Shaykh, heeft de predikers aangespoord om gebruik te maken van de moderne communicatiemiddelen om hun preken en ideeën te verspreiden. Zij dienen te profiteren van de moderne communicatiemiddelen zoals Facebook en andere Social media. Dit onderwerp heeft hij afgelopen zondag in zijn lezing extra benadrukt.

Hij wees erop dat de taak van de prediker door de geschiedenis heen, tot de belangrijkste taken behoort inzake het leiden van mensen naar het goede in hun godsdienst en wereldse zaken. Dit was tevens de taak van de profeten met aan hun hoofd: de profeet van de islam, Mohammed (Vrede zij met hem).

Vervolgens voegde hij toe: ''een prediker dient met de woorden van Allah en de Soennah van Zijn boodschapper mensen te waarschuwen voor extremisme en hen op te roepen naar evenwichtigheid, gematigdheid, rechtvaardigheid en het bewandelen van het Rechte Pad.''

Dawah-tv.nl
20 december 2010

http://al-yaqeen.com/nieuw/nieuws/nieuws.php?id=1811


De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: Ma Jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contact:

Re: Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor bijwoner » Ma Dec 27, 2010 11:54 am

Ariel,
Jammer dat die Moefti De Bijbel nooit goed gelezen heeft.
Dan wist hij, dat er zoiets als internet zou komen, inclusief de verspreiding van geestelijke kennis over De Bijbel.
De profetische boeken schrijven daar op meerdere tijden en plaatsen over, die uiteraard geciteerd staan in De ParallelKoran.

En ja op Facebook staat een foto van mij, zittend voor een schilderij over die paarden die in een ondergelopen weiland op een kluitje stonden. Zoals de dames te paard hen wegvoerden naar veiliger grond, geloof ik met DPK de Moslims weg te kunnen voeren naar betrouwbaardere geestelijke grond.... [hypocrite.gif]

Nu blijft hij slepen aan het dode paard (DHK), dat toch echt zijn langste tijd wel gehad heeft. Hij zal zich nu zorgen moeten gaan maken over de boosheid van Moslims, die er snel achterkomen hoezeer men misleid is door de eigen geestelijke leiders!

Corruptie als kenmerk van DHK, met vergaande belangenverstrengeling in Islamitische landen- men krijgt daar beslist de balen van! :turban:

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75032
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 27, 2010 12:16 pm

bijwoner schreef:Corruptie als kenmerk van DHK, :


Waarom spreek jij van de heilige koran ( ook nog eens met veel respect in hoofdletters) als jij van mening bent dat de koran corrupt is.
Jij geeft met jouw respect voor de koran aan dat dit flutboekje Goddelijk is.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41103
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 27, 2010 1:14 pm

Ik herinner mij dat toen er een nieuwe hobby hier kwam, het zoeken van doosjes in de natuur met behulp van een zgn. GPS navigatie apparaat, de EO club met het magnifieke idee kwam om die doosjes te vullen met evangelisatie literatuur.
En nu lees ik dat een Arabierische mufti ook de mogelijkheden van de moderne techniek ziet.

Ik herinner mij hoe ooit in Arabië toen dat net veroverd was door de clan van Saoud de kwestie speelde of ze wel radio mochten gebruiken om verbinding te houden met afgelegen steden. De schriftgeleerden (mufti's e.d. grondpersoneel van Allah) hadden het idee dat de duivel de boodschappen transporteerde.
En zo kwam het dat in het thuishonk Riyad de koning bij de radio (van de Amerikanen) ging zitten samen met een grote kudde Wahabi's om te praten met zijn neef ver weg (Jeddah geloof ik). De verbinding lukte en er was veel gefrons van wenkbrauwen en het prevelen van soera's om de duivel weg te houden.
Toen zei de koning: "Zou de duivel ook soera's uit de Koran naar mijn neef transporteren?" "Nee, " daar waren de Wahabi's het over eens, "dat doet de duivel niet.".
En nadat er over en weer met de neef soera's waren uitgewisseld moesten de geleerden toegeven dat de duivel niet erbij betrokken was. Radio mocht gebruikt worden.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor H.Numan » Ma Dec 27, 2010 2:19 pm

bijwoner schreef:Jammer dat die Moefti De Bijbel nooit goed gelezen heeft.

Waarom zou hij heidense boeken lezen?
Dan wist hij, dat er zoiets als internet zou komen,

Citaat uit de bijbel plaatsen ter ondersteuning stelling.
De profetische boeken schrijven daar op meerdere tijden en plaatsen over, die uiteraard geciteerd staan in De ParallelKoran.

Citaat plaatsen ter ondersteuning stelling.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: Ma Jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contact:

Re: Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor bijwoner » Ma Dec 27, 2010 2:51 pm

H.Numan,

Dat is dus het lastige met bijwoner. Die heeft DPK geheel geschreven met behulp van de pc.
Zelf heb ik geen IQ van boven de 90, wat dan weer overeenkomt met een Bijbeltekst dat 'de geleerden en koningen der aarde, beschaamd zullen worden door iemand die geen aanzien bezit' . Ik geloof niet in het geld, maar wel in de levende God- bekend uit De Bijbel. Wat tot gevolg heeft, dat ik er zorgvuldig voor gewaakt heb, betaald te worden voor de bewezen diensten.

Zoals u bekend zal zijn, zit ik in de bijstand, die ik achteraf zelf betaal aan de Gemeente Ridderkerk via de overwaarde van mijn huis. Zij hebben daarom een 3e (krediet) hypotheek op mijn woning afgesloten. Geen auto, geen inkomen van betekenis, geen titels, geen gezin om op terug te vallen (gescheiden in 1995).

In DPK staan die teksten uit OT en NT vermeld, waarbij De Bijbel aangeeft dat 'in het laatst der dagen' de kennis over God volkomen verspreid zal zijn over de gehele aarde. Daarnaast zullen zowel jongeren als ouderen profetieen uitspreken, ongeacht man of vrouw.
De kennis over God zal bekend worden op een (naar we nu noemen) mondiale schaal .
Volkeren die nog nooit De Bijbel gezien hebben, zullen tegelijkertijd gaan beschikken over veel kennis daarvan.
En de naam van de HERE zal met ere genoemd worden (wat heel wat anders is dan 'vloeken als een Hollander')!

Een en ander heeft mij bemoedigd, de uitgever van HET LEVEN, in 2007 te verzoeken DPK toe te staan bij publicatie en tegelijkertijd het e-Book te promoten. Met 1 muisklik, zal er dan voor miljoenen mensen DPK in kleur beschikbaar komen. :turban:

bijwoner
Berichten: 904
Lid geworden op: Ma Jun 11, 2007 2:45 pm
Locatie: Camping Mosterdzaadje
Contact:

Re: Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor bijwoner » Ma Dec 27, 2010 3:07 pm

Ariel,
Moslims spreken zelf zo over DHK.
Waarom zou ik daarin afwijken? Toen ik de openbaring kreeg van de moord op (wat later bleek T.v.G), kwam daar ook de boodschap: "de Koran misleid de Moslims. Leg ze dat uit. Zegen ze in Mijn naam en bidt voor ze."

Op dat moment (2004-11-02) had ik DHK nog nooit gelezen. Daarom ben ik geheel blanco in dat project gestapt en heb vanaf het begin gewaakt voor extra stylistische zorg tussen verschillende bronnen. DHK in een extra groot lettertype, ter linker zijde* , met vaak de kleur blauw om het klaarblijkelijke ongeloof aan te duiden.
De Bijbelteksten in een veel kleiner lettertype, schuin en met schaduw. In de kleuren rood, groen, blauw, geel en bruin.
Naast zwart voor de normale teksten, natuurlijk. Aanvankelijk, de eerste 2 jaar dachten de Moslims, dat dit duidde op extra eerbied voor DHK teksten. Men zag over het hoofd, dat ik 9 jaar bij banken gewerkt heb, met een nogal immorele aanpak: hoe kleiner de letters, hoe belangrijker de inhoud!

Het gaan dan om het verschil in betekenis tussen 'heilige' vanuit Bijbels perspectief of dat vanuit de Koran.
Wanneer De Moslims DPK lezen, wordt men vanzelf door de levende God gezegend , dat bidden doe ik nog dagelijks voor ze. :turban:

* Er staat en profetie in De Bijbel, over wat er zal gebeuren over mensen die rechts van de HJC opgesteld zullen worden en links van Hem....
Daarnaast is er een gelijkenis waarin sprake is over 'schapen en bokken'. De manier waarop in DHK omgesprongen wordt met meisjes en vrouwen (schapen) is zorgwekkend. Het zal 'die bokken' slecht vergaan- zolang men zich niet bekeerd van deze zondige levenswandel!

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Moefti moedigt Facebook aan voor dawah

Berichtdoor H.Numan » Di Dec 28, 2010 3:26 am

bijwoner schreef:Dat is dus het lastige met bijwoner. Die heeft DPK geheel geschreven met behulp van de pc.

Verzonnen, maar dat moet je zelf weten. Als mo, zijnde een analfabeet dat kan, wat weerhoudt je?
Ik heb nogal wat bezwaar tegen jouw (meer algemeen: iedere religie) aanmatigende houding om allerlei zaken te eisen zonder ook maar met een spatje bewijs aan te komen.

Neem jezelf. Als jij met overtuigend bewijs aan komt (dat is iets anders dan je eigen verzinsels oplepelen) ben ik de eerste die zich oprecht bekeerd.
Je bent dus net zo aandachtsgeil als Tukkerin, want je geeft net zo min antwoord. Ergo, je bent helemaal nier religieus.

Zelf heb ik geen IQ van boven de 90

Zelfkennis siert de mens, alhoewel je erg royaal bent voor jezelf.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten