Dossier Afghanistan

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 5594
Lid geworden op: Zo Jun 03, 2007 12:41 pm

Dossier Afghanistan

Berichtdoor hans van de mortel » Do Jan 13, 2011 3:02 pm

Na jarenlange training is de Afghaanse politie nog altijd grof, corrupt en roofzuchtig.

Als aan de structurele problemen niets wordt gedaan, is de politiemissie van de regering-Rutte gedoemd te misslukken.

Door Joeri Boom in De Groene Amsterdammer 13-01-2011 (gefileerd voor FFI)

– Veel Afghaanse agenten zijn analfabeet en opiumverslaafd. Een uniform koop je op de bazaar.
– De politie heeft met haar corruptie en machtmisbruik de mensen in de armen van de Taliban gedreven, zegt een verbitterde Engelse militaire commandant.
– De Amerikanen houden een klopjacht naar tienduizenden verdwenen automatische geweren, raketwerpers en machinegeweren die ze aan de politie leverden. (HvdM: het is met deze wapens waarmee Nederlanderdse werkers in het veld worden gedood)
Een politiecommandant speelt tegen betaling informatie door aan de Taliban. Dat leidt tot een serie bloedige aanvallen en de ontvoering van een Amerikaan, die later wordt vermoord.
– Er zijn de afgelopen jaren over de Afghaanse politie rapporten verschenen van gerenommeerde denktanks als de International Crisis Group, het Foreign Policy Research Institute en de Afghanistan Research and Evaluation Unit waarin de alarmbel wordt geluid. Ook de inspecteurs-generaal van de Amerikaanse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken waren vernietigend in hun oordeel over de politiehervorming. Niemand wist prcies hoeveel agenten er eigenlijk waren en hoeveel 'spookagenten' wier salaris werd geïnd door corrupte commandanten; apparatuur, voertuigen en wapensystemen verdwenen spoorloos. Al die problemen spelen nog altijd.
Goed politiewerk is onmisbaar voor de democratie, en het functioneren van de democratie is onmisbaar voor opstandbestrijding. [. . . ] Om de politievorming in Afgfhanistan te doen slagen, moet een betrouwbare, (HvdM: dus geen moslim) civiele politie worden gecreëerd die de wet handhaaft en zich er zelf aan houdt, stelt de International Crisis Group.
– Er wordt geen 'civiele politie' door de opleiders gevormd, maar een 'vechtpolitie' die weinig met de rechtsstaat opheeft. De opleiding wordt gegeven door de Nato en de EU. [. . .]
De Amerikanen hebben haast. Ze willen de oorlog 'Afghaniseren', zodat president Obama nog voor de verkiezingen troepen naar huis kan halen. Vanaf deze zomer wordt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid stapsgewijs overgedragen aan de Afghanen. In 2014 moeten zij de teugels weer volledig in eigen hand hebben, en daarvoor zijn grote aantallen agenten nodig: 134.000.
– De opleiding tot agent duurt slechts zes weken (was acht, ingekort door Obama), en analfabeten (negentig procent van de rekruten) nog korter.
– Omdat veel rekruten nodig zijn, worden ook opiumverslaafden (minstens twintig procent) in een politie-uniform gehezen.
- Tijdens drugstests bleek soms vijftig procent van de agenten sporen van opiaten in het bloed te hebben.
- De huidige politie wordt in een van de rapporten beschreven als grof, corrupt en roofzuchtig (HvdM: hee, dat lijkt waarachtig veel op de kenmerken van het boegbeeld van islam: groffe, corrupte en roofzuchtige analfabeet Mohammed). Diezelfde beschrijving gaat inmiddels op voor de regering die zij zou moeten dienen.
Het rechtssysteem werkt niet in Afghanistan. Er is een constitutie, er zijn wetten, maar er zijn nauwelijks rechters en openbaar aanklagers. Degenen die in functie zijn krijgen zo weinig betaald dat ze zich graag laten omkopen. De bevolking neemt zijn toevlucht tot de sharia-rechtbanken van de taliban, die beschikken over rondtrekkende rechters op motorfietsen en snel en effectief vonnis wijzen (HvdM: wordt het niet eens tijd dat wij die mobiele Taliban-rechters uitnodigen om orde op zaken te stellen in Nederland? We hebben hier immers ook een islamitisch probleem, maar dan met Marokkaans kuttuig).
- Kunstenaar Amam Mojadidi kocht zijn originele politieuniform open en bloot op de bazaar, terwijl de verkoop van leger- en politie-uniformen streng verboden is om infiltratie van zelfmoordcommando's tegen te gaan.

Maar een Afghaanse agent, zo luidt de volkswijsheid, die verkoopt nog zijn eigen moeder.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43408
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Pilgrim » Di Dec 20, 2011 3:25 pm

Karzai wil direct einde aan invallen in nacht

KABUL (ANP) - De Afghaanse president Hamid Karzai heeft de NAVO dinsdag opgeroepen onmiddellijk te stoppen met nachtelijke invallen.

,,De president van Afghanistan wil dat er direct een einde komt aan de nachtelijke invallen en huiszoekingen bij Afghanen. Hij wil niet dat buitenlanders naar huizen van Afghanen gaan en hun huizen doorzoeken'', aldus een zegsman van Karzai.

Nachtelijke acties zijn een van de meest omstreden kwesties in het land. Er bestaat veel weerstand tegen bij de bevolking. Zaterdag nog kwam een zwangere vrouw om tijdens een nachtelijke inval. Volgens de NAVO is het de veiligste manier om rebellenleiders te pakken.

http://www.metronieuws.nl/nieuws/karzai ... [email protected]/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39844
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 15, 2013 1:56 pm

Ghazni City Declared As Center of Islamic World Culture

Ghazni? Dat is een slaperig provincie stadje met veel Islam, ruïnes en achterlijkheid. En heel veel zwakzinnigejongetjes met snottebellen aan hun neus, zo staat mij bij. Cultuur? Niets te zien.
With reading out of a message of president Karzai, the ceremony marking declaration of the Ghazni city as the capital of world Islamic cultural center, the city of peace and friendship held in Ghazni city yesterday the BNA reports.
Attended by some cabinet ministers, presidential advisors, some members of parliament, governors of some provinces, senior foreign guests and officials of government department, social personalities, the ceremony preceded reading of the president’s message by Prof. Nematullah Shahrani senior presidential advisor.
The message noted that today not only is praiseworthy for the people of Ghazni, but for entire people of Afghanistan and the cultural circles.
It is a matter of praise that one of the most ancient sites of arts related the Islamic culture is declared as the Islamic world cultural center.
http://www.bakhtarnews.com.af/eng/culture/item/7043-ghazni-city-declared-as-center-of-islamic-world-culture.html
Waarom dit geroeptoeter over " one of the most ancient sites of arts"? Dat is een kwestie van perspectief.
Ghazni werd belangrijk door Mahmud of Ghazni die omstreeks het jaar 1000 leefde naar het voorbeeld van Mohammed. Dus roven, plunderen, buit halen, Hindu's vermoorden (een paar miljoen) en tempels verwoesten. De sporen van die rooftochten zijn in India nog steeds te zien.
Dus Ghazni werd rijk en Mahmud of Ghazni profileerde zich als "Patron of the arts and poetry". En zodoende 1000 jaar later wordt de stad opnieuw een centrum van cultuur. Wie gaat dat nu betalen?
Over Mahmud hier (wiki)
http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmud_of_Ghazni#Regional_attitudes_towards_Mahmud.27s_memory
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43408
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 23, 2014 3:12 am

Afghanistan: 486 miljoen op de schroothoop

Geplaatst op 22 november 2014

Afbeelding

Toegegeven, het artikel is niet topactueel, maar een heel mooi, nieuw hoofdstuk uit de Sprookjes van 1001 Nacht. In 2009 schonken de VS de Afghanen 20 transportvliegtuigen van het type C-27A. De waarde van de vliegtuigen bedroeg destijds een half miljard Amerikaanse dollar.

De machines konden echter niet geheel voldoen aan hun eigenlijke doel. De ideeënrijke Afghanen hebben hiervan gebruik gemaakt en de “niet verder te gebruiken” schroot verkocht voor zes cent per pond. Totale opbrengst: 32.000 dollar.

Per slot van rekening stonden de vliegtuigen al meer dan een jaar aan de grond, wat weggegooid geld is. Want de Afghanen waren niet in staat om de vliegtuigen te onderhouden, om maar helemaal te zwijgen over het verzorgen van een regelmatige vliegdienst. De belangrijkste redenen hiervoor waren de gebruikelijke corruptie en “wirwar van verantwoordelijkheden”.

Nu werd het project vliegende Afghaan door de VS gestaakt en werd de speciale Amerikaanse bemiddelaar John F. Sopko ingeschakeld, die al “verschillende gevallen van geldverspilling bij de in totaal 104 miljard dollar bedragende financiële hulp aan de Hindoekoesj heeft ontmaskerd”.

Ja, je gelooft het niet. Er is sprale van geldverspilling en corruptie in de Hindoekoesj en Afghanistan. In plaats van 104 miljard dollar in een land te pompen dat zich nog in de Steentijd bevindt, had men het geld beter anders kunnen investeren. De VS hebben diverse problemen, die snel op te lossen zouden zijn met een rigoureuze geldinjectie.

“Sopko vraagt zich bijvoorbeeld af of er in plaats van het tot schroot maken van de vliegtuigen geen andere oplossingen waren geweest. Want het geld kwam uiteindelijk uit de zakken van de belastingbetalers.”

Vast en zeker zijn de Afghaanse “belastingbetalers” er nu woedend over dat er belastinggeld werd verspild. Want ze hebben hard voor hun belastingen gewerkt…

Nu wil Sopko ook weten “wat er gebeurd is met de waardevolle onderdelen – zoals banden en motoren.” Blijkbaar ontbreekt het de heer Sopko aan de nodige kennis over het land.

Per slot van rekening hebben paard en wagen banden nodig en complete motoren zijn beter te verkopen dan complexe boordelektronica of andere voor andere vliegtuigen niet geschikte componenten.

Sopko gaat echter nog een stap verder. Want hij wil nu ook weten wat er met de overgebleven vier transportvliegtuigen van het type C-27A moet gebeuren. Het gevaar is begrijpelijkerwijs zeer groot, dat ook de Duitsers het Afghaanse voorbeeld volgen en en de op het Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz gestationeerde transportvliegtuigen van het type C-27A uit elkaar halen en op de grondstofmarkt verkopen voor geld...

Maar wie denkt dat de VS uit deze zaak hun conclusies hebben getrokken, maakt een enorme vergissing. “Want Washington is van plan opnieuw transportvliegtuigen, deze keer van het type Hercules C-130, aan de Afghanen te leveren.”

De VS zouden er beter aan doen de Afghanen vliegende tapijten cadeau te doen. Daarmee zouden ze vast en zeker iets hebben kunnen doen en de “Afghaanse belastingbetaler” zou niet zo belast zijn geweest…

Hier de link naar het artikel: www.tagesschau.de

Afbeelding

Bron: www.pi-news.net

Auteur: AlphaCentauri

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/11/22/ ... more-75978
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43408
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Afghanistan en hun problemen

Berichtdoor Pilgrim » Za Apr 15, 2017 10:14 pm

Afghaanse moslima: “Ik wil de Taliban terug”

Geplaatst op 15 april 2017

Afbeelding

Begrijp het nu toch eindelijk eens: Je kunt democratie en westerse cultuur niet “in bombarderen” in een vreemd land als de mensen dat niet willen! Syrië, Irak, Afghanistan, Vietnam: de westerse bezetters hebben nooit de cultuur begrepen van diegenen die ze hun democratie wilden “in bombarderen”. Daarom verliezen ze deze oorlogen. Lees daarom onderstaande goed door. Dit voorbeeld illustreert zeer goed waarom vreemde machten niets te zoeken hebben in dit land en de cultuur nooit kunnen begrijpen.

“Regering” geldt als scheldwoord

2007: Provincie Helmand (Afghanistan), Britse bevoegdheid

Hier hebben stammen en warlords het voor het zeggen. “Regering” geldt als scheldwoord. Maar de quasi bezetters, de Britten, willen de autochtonen desondanks de voordelen van een functionerende regering laten zien. Ze beginnen met de bouw van een voorbeeldpark aan de rand van Lashkar Gah dat bijna € 500.000,- kost. Een reuzenrad, lanen met bomen, speeltuinen, eettentjes en nog veel meer.

“Deze cultuur bestaat hier niet”
Het “Park voor vrouwen” moet voor meer levenskwaliteit zorgen en dient een oase van de vrouwen na het “juk” van de Taliban te zijn. Maar de realiteit ziet er anders uit: het park is compleet leeg.

Ghulam Ghafari, een inwoner: “Dat was geen geschikte plaats om een park voor vrouwen te bouwen, destijds niet en nu ook niet. Want de mensen van Helmand zijn nog niet zover wat betreft onderwijs, cultuur en sociale hervormingen. Vrouwen zouden nooit zo ver van huis weggaan. Ze zouden niet naar picknickplaatsen of parken gaan om plezier te hebben. Deze cultuur bestaat hier niet.”

Ghafari vat het in enkele woorden samen: deze cultuur bestaat hier niet en kan ook niet “in gebombardeerd” worden. Maar de Britten begrijpen de cultuur in de provincie niet.

Je kunt democratie niet “in bombarderen”
In werkelijkheid hebben de officials uit Engeland slechts een vaag plan: namelijk een systeem opbouwen dat er uitziet zoals bij ons in Europa om een regering op te bouwen. Zo sponsoren ze een corrupt systeem en maken het daardoor nog corrupter.

Zij, en ook de Amerikanen, begrijpen niet: je kunt democratie en westerse cultuur niet bij een land “in bombarderen” als de mensen het niet willen! Voor ons mag de “democratie” dan “zaligmakend” zijn, maar in een land, waarin al duizenden jaren lang clan- en stamleiders het voor het zeggen hebben, niet.

“Wij willen geen democratie”
Ikzelf heb in verschillende Arabische landen steeds opnieuw gehoord dat de mensen GEEN democratie willen. Voor hen is democratie corrupt, leugenachtig en kapitalistisch gevormd. Hun stam- en clanleiders zijn voor hen de beslissers. Dat is altijd al zo geweest. Basta!

Taliban-gerecht
Zo is het ook met justitieprocessen. In Afghanistan geldt in grote delen van het land de Taliban-justitie: na het vrijdagsgebed wordt er rechtgesproken in de dorpen.

Een commandant van de Taliban: “Wanneer de ene partij de andere beschuldigt, luisteren we naar beide partijen. We wachten tot ze beide uitgesproken zijn. Dan nodigen we ze uit voor een afspraak en verkondigen het vonnis. We lossen de problemen van de mensen voorgoed op. Niemand hoeft nog een keer terug te komen. Onze rechtvaardigheid is definitief.”

Frank Ledwidge, Provincial Reconstruction Team (Brits team van wederopbouw), bevestigt dit: “Het verschil tussen de Taliban en ons werd me heel duidelijk toen ik heb gediscussieerd met een relatief westelijk georiënteerde Helamdi-vrouw. Ze zei: ´Ik denk terug aan de heerschappij van de Taliban, toen die ´s zaterdags nog mensen terechtgesteld hebben. Vaak wens ik deze dagen terug.´ Zij had vooral verlangd naar veiligheid. Haar kinderen zouden naar buiten moeten kunnen gaan zonder de angst om ontvoerd te worden. En de heerschappij van de Taliban heeft dat gegarandeerd.”

De geïmproviseerde rechtspraak is er slechts één bewijs van dat de Taliban onder de neus van de Britten steeds meer nieuwe ondersteuners vonden die hun brute regime terug wilden.

De Britten faalden in Afghanistan over de hele linie
Frank Ledwidge: “Niemand van ons had ook maar het geringste idee wat er buiten aan de hand was. Niemand sprak een van de talen. Niemand had ook maar enig idee hoe het leven buiten het prikkeldraad functioneerde.”

De Britse regering vergat bij de complexe missie om personeel met de nodige achtergrondkennis naar de regio te sturen. Noch het ministerie van Buitenlandse Zaken noch de afdeling voor buitenlandse ontwikkeling stuurde ook maar één man die de provincie-taal begreep.

Jabbar, inwoner van Helmand: “Hebben de Britten, toen ze gevochten hebben, zich nooit afgevraagd waarom wij zo´n leed verdiend hadden?”

Ze hadden vergeten de harten en hoofden van de mensen te veroveren. Met bommen, dood en vernietiging werkt dat niet.

Logischerwijze trokken de Britten zich dan ook uit Helmand terug en lieten de taken over aan de Amerikanen en het Afghaanse leger, die tot op de dag van vandaag tegen de Taliban vechten.

Bron: www.michaelgrandt.de

Auteur: Dr. Michael Grandt

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/04/15 ... ban-terug/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43408
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 07, 2018 12:10 am

Tientallen doden en gewonden door explosie in moskee Afghanistan

Gepubliceerd: 06 mei 2018

Afbeelding

Een explosie in een moskee in Afghaanse provincie Khost heeft zondag zeker zeventien mensen het leven gekost. Nog eens 34 mensen raakten gewond.

Op het moment van de explosie hadden mensen zich bij de moskee verzameld vanwege het middaggebed. Ook was het gebedshuis in gebruik als registratiecentrum voor de landelijke parlementsverkiezingen van oktober. Sinds de registratie van kiezers vorige maand begon, zijn meerdere aanslagen gepleegd op dergelijke centra.

Een woordvoerder van de provinciale politie zei dat er vermoedelijk geen sprake is van een zelfmoordaanslag. De explosieven waren waarschijnlijk achtergelaten in de moskee.

Een woordvoerder van de provinciale politie zei dat de explosieven waarschijk zijn achtergelaten in de moskee. Zij gaan niet uit van een zelfmoordaanslag. De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist. De Taliban ontkenden betrokken te zijn.

Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen doneerde na de aanslag medische voorraden aan een ziekenhuis in Khost. Daar worden veel slachtoffers behandeld.

Door: ANP

https://www.nu.nl/buitenland/5254292/ti ... istan.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39844
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 20, 2018 12:55 pm

Afbeelding
In Afghanistan vecht iedereen met iedereen
De situatie in Afghanistan verslechtert met de dag. In aanloop naar de parlementsverkiezingen op 20 oktober neemt het aantal aanslagen toe. In 2017 vielen er 1.662 burgerdoden, de verwachting is dat het aantal doden in 2018 hoger zal liggen. Vorige week nog viel de Talibaan de stad Ghazni aan, met 35 burgerdoden als gevolg. Naast de Talibaan, zoekt IS voor haar aanslagen vaak bewust burgerdoelen uit, denk aan moskeeën en bloedbanken. Vorige week kwamen 34 leerlingen om bij een aanslag op een school.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/08/19/wie-vecht-met-wie-in-afghanistan-a1613595

Het artikel bevat de vragen:

Wie vecht met wie?
Is de NAVO nog steeds actief?
Hoeveel doden zijn er gevallen in Afghanistan sinds 2001?
Is er hoop op verbetering?
Waarom onderhandelen de VS met de Talibaan?
Wat is het verschil tussen de Talibaan en IS?
Waar begon de strijd mee?
Kun je nog spreken van een centraal gezag?
Sinds wanneer is IS in Afghanistan actief?
Wat betekent dit voor de economie?
Hoe reageert de bevolking?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 39844
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 12, 2018 12:14 pm

Dorpelingen komen samen want er is ruzie met de lokale politiebaas.
Een deel overleeft het, maar wie heeft het gedaan?
Afghanistan attack: Nangarhar suicide blast toll soars
A suicide bombing in east Afghanistan has killed at least 68 people, officials say, in one of the deadliest insurgent attacks in recent months.

The bomber struck in a crowd of people protesting against a local police chief in Nangarhar province near Pakistan.
The death toll from Tuesday's blast soared overnight. Another 165 people were injured - local hospitals struggled to cope with the casualties.
No group has said it carried out the suicide bombing in the crowd of protesters in Nangarhar's Momand Dara district, but Islamic State militants are active in the province.

Earlier, five people were injured in two bomb attacks near a school in the same province.

The violence follows recent diplomatic efforts to end the lengthy war between the Afghan government and the Taliban.
https://www.bbc.com/news/world-asia-45494694
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 43408
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 15, 2019 12:13 am

Afghanistan: Wanneer zullen we het ooit leren?

Geplaatst op 14 december 2019

Afbeelding

“Amerikaanse ambtenaren hebben het verzuimd om tijdens de 18-jarige campagne de waarheid over de oorlog in Afghanistan te zeggen”, bericht Craig Whitlock van de “Washington Post”. “Ze doen rooskleurige uitspraken, waarvan ze wisten dat ze fout waren, en verdoezelden overduidelijke bewijzen dat de oorlog niet te winnen was geworden.”

Whitlock baseert zich op een verzameling vertrouwelijke interviews met meer dan 400 militaire en politieke “insiders”, die gevoerd werden door het Congreskantoor van de speciale inspecteur voor de wederopbouw van Afghanistan.

Niet dat we de “Afghanistan Papers” echt nodig zouden hebben om ons te vertellen dat de oorlog niet te winnen is. Dat was duidelijk vanaf het begin. Elke missie, die uitsteeg boven snelle aanvallen op de instellingen en exploitanten van Al-Qaida in Afghanistan, was tot mislukken gedoemd.

Het idee om het land over te nemen en in een “westelijke democratie” te veranderen, was een duidelijke stommiteit. Meer dan één imperium is aan de rotsen van Afghanistan mislukt, en het Amerikaanse militaire avontuur zou geen uitzondering zijn geweest.

Ook de “Afghanistan Papers” vertellen ons niets anders dan hetgeen we al hadden moeten weten. Ze bevestigen alleen maar een les die we bijna 50 jaar geleden zouden hebben moeten leren.

In 1971 publiceerde de “New York Times” het rapport van de Vietnam Task Force van het ministerie van Defensie, beter bekend als “The Pentagon Papers”.

Dit rapport, dat door de Amerikaanse held Daniel Ellsberg aan de pers werd doorgespeeld, onthulde (in de woorden van R.W. Apple van de “Times”) “dat de regering-Johnson niet alleen systematisch gelogen heeft tegenover de publieke opinie, maar ook tegenover het Congres” wat betreft de voortgang en de vooruitzichten van de Amerikaanse oorlog in Vietnam.

Klinkt dat vertrouwd?

Oorlog is altijd verschrikkelijk. Optionele en langdurige oorlogen met vage doelen zijn altijd gebouwd op leugens – leugens, die huizenhoog boven op elkaar gestapeld zijn, alleen om de afstotelijkheid zo lang mogelijk in leven te houden.

Waarom?

Het aardigste antwoord – en het is niet fraai – is dat generaals en politici het haten om een nederlaag toe te geven. Ze kunnen er altijd op vertrouwen dat ze zichzelf er van overtuigen – en proberen ons er van te overtuigen – dat er “een keerpunt werd bereikt” en dat er “licht aan het einde van de tunnel schijnt”, in ieder geval tot het hen gelukt is de verliezen aan hun opvolgers na te laten en aan hen de verliezen toe te dichten.

Het ergere antwoord is dat oorlog over het algemeen winstgevend is voor politici die herkozen willen worden, officieren die bevorderd willen worden, en voor “defensie”-aannemers, die meer wapens, meer bommen, meer vliegtuigen, meer alles willen verkopen.

Hij is echter niet zo goed voor de rest van ons.

Volgens conservatieve inschatting heeft de Amerikaanse regering meer dan $ 1 biljoen verbrand om het fiasco in Afghanistan telkens weer uit te stellen. Wij zullen deze rekening moeten betalen.

En wij komen er goed vanaf. Meer dan 3500 “coalitietroepen”, de meesten van hen Amerikanen, en ergens tussen de 100.000 en 500.000 Afghanen hebben met hun leven betaald.

De volgende keer wanneer de politici een optionele oorlog willen voeren of voortzetten, zullen ze ons dezelfde leugens vertellen die ze ons deze keer, de vorige keer en de keer daarvoor verteld hebben.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Thomas Knapp

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/14 ... oit-leren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16199
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Dec 22, 2019 1:01 am

Niet zo moeilijk doen!

Als je weet dat . . .

POLITIEK SMERIG IS
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16199
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Dec 22, 2019 1:04 am

Door hans van de mortel Do Jan 13, 2011 2:02 pm
Na jarenlange training is de Afghaanse politie nog altijd grof, corrupt en roofzuchtig.

Als aan de structurele problemen niets wordt gedaan, is de politiemissie
van de regering-Rutte gedoemd te mislukken.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 39844
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Dossier Afghanistan

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 22, 2019 6:17 pm

‘Ghani wint meerderheid bij verkiezingen Afghanistan’

De 70-jarige Ghani kreeg bij de laatste presidentsverkiezingen 51 procent van de stemmen, zo blijkt zondag uit de eerste resultaten van de onafhankelijke kiescommissie. Zijn rivaal Abdullah Abdullah kwam uit op 39 procent van de stemmen. Kandidaten mogen formeel ingaan tegen de uitslag door een klacht in te dienen.

De verkiezingen, die een lage opkomst hadden, werden al gehouden op 28 september. Beide kandidaten eisten toen al de overwinning op, maar de verkiezingscommissie weigerde daaraan toe te geven. “Een kandidaat kan zichzelf niet tot winnaar uitroepen. Wettelijk gezien is dat onze taak,” werd toen gezegd. Drie maanden later lijkt het erop dat Ghani nog zeker vijf jaar mag aanblijven als president. In 2014 werd hij voor het eerst gekozen.

De verkiezingsuitslag liet lange tijd op zich wachten, omdat er mogelijk gefraudeerd zou zijn. Die vermoedens zorgden voor onrust in Afghanistan.

Een deel van de hoofdstad Kabul was tijdens de verkiezingen in september op slot, vanwege de angst voor aanslagen. De Taliban dreigden namelijk met zelfmoordaanslagen en raketaanvallen. Uit voorzorg waren 100.000 militairen en agenten op de been.
https://www.parool.nl/wereld/ghani-wint-meerderheid-bij-verkiezingen-afghanistan~bfea10f4/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten