Radicale Afrikaanse islam deelt kennis'

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76745
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Radicale Afrikaanse islam deelt kennis'

Bericht door Ariel »

Dit toont weer aan dat het beter is om Islamieten dom te houden.
Radicale Afrikaanse islam deelt kennis'

ANALYSE - Islamitische radicalen in Afrika lijken steeds nauwer samen te werken. Een nieuwe aanwijzing daarvoor vormt de bomaanslag op het VN-gebouw in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, afgelopen vrijdag. De aanslag is opgeëist door Boko Haram, een extremistische islamitische organisatie die vooral actief is in het gemarginaliseerde noordoosten van Nigeria.

Boko Haram gaat de laatste twee jaar gedurfder en geavanceerder te werk. Vermoedelijk leerden militanten de nieuwe wijze van actievoeren van twee andere terreurbewegingen op het continent. Volgens de commandant voor Amerikaanse militaire operaties in Afrika, generaal Carter Ham, legde de Nigeriaanse organisatie contact met Al-Kaida in de Islamitische Maghreb (Akim) en met Al-Shabaab in Somalië.

Akim kidnapt voornamelijk buitenlanders in Niger, Mali en Mauritanië. De beweging eist losgeld en laat soms gegijzelden vrij maar vermoordt anderen. Al-Shabaab strijdt tegen de Somalische overgangsregering en wil een maatschappij creëren volgens uiterst strikte islamitische wetten.

"Het is zorgelijk dat de intentie bestaat bij Boko Haram en Akim om hun acties te coördineren en te synchroniseren. In die losse samenwerking speelt ook Al-Shabaab een rol", aldus Ham. De generaal, onlangs in Nigeria, zegt over informatie te beschikken uit diverse betrouwbare bronnen.

Boko Haram leerde in korte tijd krachtige bommen te fabriceren en aanslagen uit te voeren door middel van zelfmoordacties, een zeldzaam fenomeen in Nigeria. Het vermoeden bestaat dat bomexperts van Al-Shabaab hun kennis deelden met Boko Haram.

Vorig jaar hield de Nigeriaanse geheime dienst kortstondig een Somaliër vast die nu in de VS gevangen zit op verdenking van het vervaardigen van bommen voor Al-Shabaab. Ook meldt een diplomaat in Kenia, die anoniem wil blijven, dat een dozijn Nigerianen enige tijd in de Somalische hoofdstad Mogadishu verbleef toen die nog grotendeels in handen was van Al-Shabaab.

Boko Haram, tien jaar geleden opgericht, deed in 2009 van zich spreken toen de militie onder leiding van een imam een veldslag leverde met politie en leger. Strijdtoneel was Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria en het centrum van de beweging. Met groot geschut wisten veiligheidstroepen de opstand uiteindelijk te onderdrukken. De imam, Mohammed Joesoef, werd gearresteerd en door de politie vermoord.

Boko Haram is alleen al dit jaar verantwoordelijk voor zo'n 150 doden door bomaanslagen en schietpartijen. De groepering heeft vooral aanhang onder armen in het overwegend islamitische noorden van Nigeria. Armoede, werkloosheid en analfabetisme zijn daar groter dan in het zuiden van het land. Maar ook in de rest van Afrika bestaat een enorme kloof tussen het vaak wanstaltig, rijk leiderschap en de arme massa die een vruchtbare voedingsbodem vormt voor terroristische organisaties.

Tot vrijdag richtte Boko Haram zich uitsluitend op Nigeriaanse doelen. De aanval op de VN, waarbij 21 doden vielen, lijkt ingegeven door Akim, die voornamelijk aanslagen uitvoert op buitenlanders.

"Met de actie op een internationaal doel, krijgt Boko Haram internationale aandacht", merkt de Amerikaanse Nigeria-specialist Peter Lewis op. "Bovendien brengt het de Nigeriaanse regering in verlegenheid omdat ze niet in staat blijkt buitenlandse missies te beschermen."

http://www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/ar ... nnis.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
mercator
Berichten: 19192
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Radicale Afrikaanse islam deelt kennis'

Bericht door mercator »

Ariel schreef:Dit toont weer aan dat het beter is om Islamieten dom te houden.
Dat zeg ik al zo een 20 jaar. Laat ze aub zo onwetend, niet-geïntegreerd en ingepakt in een burka wezen. De Mohammedaanse domheid is wat ons tot nog toe heeft gered.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel
Gebruikersavatar
peter calluy
Berichten: 120
Lid geworden op: di okt 05, 2010 12:10 am

Re: Radicale Afrikaanse islam deelt kennis'

Bericht door peter calluy »

Een boke haram ???????

Afbeelding [c045.gif]


Peter :turban:
http://www.youtube.com/watch?v=tonyptTRHq8" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=3oY_Ie_k ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=auEa0MYr ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=qt4WVmwh ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Plaats reactie