Islam snelst groeiende religie in onze kennisbeschaving

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Islam snelst groeiende religie in onze kennisbeschaving

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Dec 20, 2011 10:29 pm

Islam is de snelst groeiende religie in de wereld. Dat komt in de eerste plaats
door het fucking godsdienstwaanzin gedrag van mohammedanen.

Iedere mohammedaan zijn eigen ding.

Filmpje 1: de profiteurFilmpje 2: de werkloze ex-drugsgebruikerFilmpje 3: de ex-nachtclub sterVoor wie meer van deze mens ontspoorde filmpjes wil zien kan vanzelfsprekend goed terecht op YouTube.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44545
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islam snelst groeiende religie in onze kennisbeschaving

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 12:37 am

Moslims zijn de snelstgroeiende religieuze groep ter wereld, ook in Israël

9 juli 2018

Afbeelding

Op de 70ste verjaardag van de moderne staat Israël, wonen er bijna 8,8 miljoen mensen in het land. Van deze 8,8 miljoen is 75 procent (6,6 miljoen) Joods en 21 procent (1,8 miljoen) Arabisch. De Arabische bevolking is grotendeels islamitisch; een klein deel is christelijk. De overige 4 procent van de bevolking (400.000) wordt gevormd door niet-Arabische christenen. Ook Armeniërs, die officieel erkenning hebben gekregen als aparte bevolkingsgroep, vallen onder deze laatste categorie.

Het Joodse thuisland van Israël wordt gezien als het meest religieuze land in de wereld, volgens gegevens van de 2018 Best Countries-ranglijst, een karakterisering van 80 landen op basis van een onderzoek onder meer dan 21.000 wereldburgers. De grondwet in Israël beschrijft het land als een Joodse staat en “beschermt de vrijheid van geweten, geloof, religie en eredienst, ongeacht de religieuze overtuiging van een persoon”, volgens het International Religious Freedom Report van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken voor 2016.

Saoedi-Arabië en Iran rangschikken respectievelijk nr. 2 en nr. 3 in termen van waargenomen religiositeit. Saoedi-Arabië heeft een theocratische monarchie met een rechtssysteem gebaseerd op de islamitische sharia en de islam is de officiële staatsreligie van Iran. Uit gegevens blijkt dat de islam zich verspreidt en zit op het juiste spoor om het christendom als ’s werelds grootste religie te overstijgen. Hoewel verwacht wordt dat de wereldbevolking in de komende decennia met 32 procent zal groeien, zal het aantal moslims naar verwachting met 70 procent toenemen, van 1,8 miljard in 2015 naar bijna 3 miljard in 2060, volgens een rapport van het Pew Research Center 2017.

Afbeelding

In de volgende halve eeuw of zo kan de lange regering van het christendom als ’s werelds grootste religie tot een einde komen, volgens een zojuist gepubliceerd rapport dat voortbouwt op de oorspronkelijke bevolkingsgroeiprojecties van Pew Research Center voor religieuze groepen. Inderdaad, moslims zullen tussen 2015 en 2060 meer dan tweemaal zo snel groeien als de totale wereldbevolking en zullen in de tweede helft van deze eeuw christenen waarschijnlijk overtreffen als ’s werelds grootste religieuze groep.

Hoewel de wereldbevolking de komende decennia naar verwachting met 32% zal groeien, zal het aantal moslims naar verwachting met 70% toenemen – van 1,8 miljard in 2015 tot bijna 3 miljard in 2060. In 2015 maakten moslims 24,1% uit van de mondiale gemeenschap. Vijfenveertig jaar later wordt van hen verwacht dat ze meer dan drie op de tien mensen van de wereld uitmaken (31,1%).

De huidige wereldbevolking van 7,6 miljard zal naar verwachting 8,6 miljard bereiken in 2030, 9,8 miljard in 2050 en 11,2 miljard in 2100, volgens een nieuw rapport van de Verenigde Naties dat in juni 2017 werd gepubliceerd. Met een jaarlijkse groei van ongeveer 83 miljoen en indien verwacht mag worden dat deze aanwas van de wereldbevolking zich zal doorzetten en de opwaartse trend in bevolkingsomvang zal aanhouden, zelfs als de vruchtbaarheidsniveaus zullen blijven dalen.

Als we de hieronder geciteerde groeicijfers (Joden +15% en moslims +70%) projecteren op de Joodse staat zou de globale Joodse bevolking van ca. 15 miljoen Joden vandaag, tegen 2060 stijgen tot 17,25 miljoen. In Israël zouden er tegen 2060 ca. 7,59 miljoen Joden wonen en 4,86 miljoen Arabische moslims leven. Iets om over na te denken.

De belangrijkste redenen voor de groei van de islam hebben uiteindelijk betrekking op eenvoudige demografische gegevens. Om te beginnen hebben moslims meer kinderen dan leden van de zeven andere grote religieuze groepen die in het onderzoek zijn geanalyseerd. Moslimvrouwen hebben gemiddeld 2,9 kinderen, aanzienlijk meer dan de eerstvolgende groep (christenen op 2,6) en het gemiddelde van alle niet-moslims (2,2). In alle grote regio’s waar sprake is van een aanzienlijke moslimbevolking, overtreft de vruchtbaarheid van moslims de vruchtbaarheid van niet-moslims.

De groei van de moslimbevolking wordt ook geholpen door het feit dat moslims de jongste mediane leeftijd hebben (24 jaar in 2015) van alle grote religieuze groepen, meer dan zeven jaar jonger dan de mediane leeftijd van niet-moslims (32 jaar). Een groter deel van de moslims zal binnenkort op het punt in hun leven zijn dat mensen kinderen beginnen te krijgen. Dit, in combinatie met hoge vruchtbaarheidscijfers, zal de groei van de moslimbevolking versnellen.

Meer dan een derde van de moslims is geconcentreerd in Afrika en het Midden-Oosten, regio’s waarvan wordt verwacht dat ze de grootste bevolkingstoename hebben. Maar zelfs binnen deze snelgroeiende regio’s – evenals anderen – wordt verwacht dat moslims sneller zullen groeien dan leden van andere groepen. Moslims in Afrika bezuiden de Sahara zijn gemiddeld genomen jonger en hebben een hogere vruchtbaarheid dan de totale bevolking van de regio. Van moslims wordt zelfs verwacht dat ze groeien als een percentage van elke regio behalve Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, waar relatief weinig moslims wonen.

Dezelfde dynamiek geldt in veel landen waar moslims naast andere religieuze groepen in grote aantallen leven. Het aantal moslims in India groeit bijvoorbeeld sneller dan de Hindu-bevolking van het land, en zal naar verwachting stijgen van 14,9% van de Indiase bevolking in 2015 tot 19,4% (of 333 miljoen mensen) in 2060. En hoewel er vergelijkbare aantallen waren van moslims en christenen in Nigeria vanaf 2015, hebben moslims daar een hogere vruchtbaarheid en zullen naar verwachting in 2060 uitgroeien tot een massieve meerderheid van de Nigeriaanse bevolking (60,5%).

Ondertussen zal de religieuze omschakeling – die naar verwachting de groei van christenen met naar schatting 72 miljoen tussen 2015 en 2060 zal belemmeren – naar verwachting geen negatieve netto-impact hebben op de groei van de moslimbevolking.

Afbeelding
Moslimbevolking in Europa in 2016. De geciteerde percentages zullen tegen 2060 met 70% zijn toegenomen [beeldbron: PEW]

____________________________________________________________

♦ naar een artikel van Michael Lipka en Conrad Hackett “Why Muslims are the world’s fastest-growing religious group” van 6 april 2017 en een artikel van Conrad Hackett “5 facts about the Muslim population in Europe” van 29 november 2017 op de site van Pew Research Center (PRC)
♦ naar een artikel van Megan Trimble “The Most Religious Countries, Ranked by Perception” van 8 mei 2018 op de site van US News and World Report
♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “How many Jews are there in the world?” van 17 december 2016 op de site van Arutz Sheva
♦ naar een artikel “World Population Prospects: The 2017 Revision” van 21 juni 2017 op de site van de Verenigde Naties

https://brabosh.com/2018/07/09/pqpct-j8c/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Islam snelst groeiende religie in onze kennisbeschaving

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jul 10, 2018 9:37 am

Pilgrim schreef:
Moslims zijn de snelstgroeiende religieuze groep ter wereld, ook in Israël

Een virus verspreidt zich net zo lang tot er genoeg doden zijn gevallen en de oplossing voor het uitroeien ervan gevonden wordt. Zowel de pest als het pokkenvirus kostte miljoenen doden. Ook de dragers van het Islamvirus zullen eraan moeten geloven. Hoe? Dat is nog altijd de vraag. Volgens deskundigen is het virus namelijk helemaal niet schadelijk voor de mensheid. Maar dat dacht de wereld ook toen Hitler aan de macht kwam. Hij werd door bijna alle regeringsleiders de hemel in geprezen. Het grote gevaar van Hitler ging uit van zijn hersenen. Hetzelfde geldt ook voor de historische Arabische profeet psychopaat pedofiel en oorlogsmisdadiger Mohammed die door 1,7 miljard moslims wereldwijd nog altijd op handen wordt gedragen.

Moslims behoren tot de mislukte mensensoort 'moslims' waar alleen moslims wat aan hebben.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44545
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Islam snelst groeiende religie in onze kennisbeschaving

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 29, 2019 1:02 am

Een interessant nieuwtje van mijn neef...

Hallo Pilgrim,

Ik kwam zojuist een clipje tegen van Steve Turley over de kinderproductie onder moslims. Die blijkt de laatste tijd (dwz de laatste twee decennia) wat terug te lopen, terwijl kindertal bij de conservatieve en christelijke gemeenschappen in Europa juist weer aantrekt. Turley beweert dat we op termijn het verdwijnen van seculiere en globalistische groepen gaan meemaken en een sterke aanwas van religieuze en traditionalistische groepen gaan zien. Veel daarvan is nog toekomstmuziek en volgens mij zal het niet de felle conflicten van de komende decennia kunnen verhinderen. Maar toch is het prettig de wat optimistischer boodschap van Turley ter harte te nemen.

Are MUSLIMS Really Outbreeding Everyone Else?Wellicht een interessante clip voor het Forum.

Hartelijk groet,
Politicvs
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten