Eerwraak in Canada

birdie
Berichten: 955
Lid geworden op: Do Mar 12, 2009 12:10 am
Locatie: Groningen

Eerwraak in Canada

Berichtdoor birdie » Wo Feb 01, 2012 1:41 am

Canada, eerwraak ontoelaatbaar

Een jury in Canada heeft een Afghaans echtpaar en hun 21-jarige zoon schuldig bevonden aan moord op drie tienerdochters en de eerste echtgenote van de man. De vier vrouwen zouden zijn gedood om de eer van de familie te beschermen. De veroordeelden krijgen levenslang, met op zijn vroegst over 25 jaar kans op voorwaardelijke invrijheidstelling.
De drie zussen en de kinderloos gebleven eerste vrouw van de man werden volgens de aanklager door verdrinking omgebracht, waarna hun lichamen in een auto werden gestopt. Vervolgens werd die in een kanaal geduwd om het op een ongeluk te laten lijken.

De zaak heeft in Canada voor veel beroering gezorgd. In een reactie op het vonnis noemde de Canadese minister van justitie Rob Nicholson eerwraak een 'barbaars en in Canada onaanvaardbaar' gebruik.

De lichamen van de dertienjarige Geeti, de zeventienjarige Sahar en de negentienjarige Zainab werden samen met de 52-jarige Rona Amir Mohammad eind juni 2009 aangetroffen in een auto in een kanaal in Kingston. De familie had daar overnacht op weg naar huis in Montreal na een bezoek aan de Niagara Falls.

Volgens de aanklagers hadden de ouders en hun zoon de drie meisjes vermoord omdat ze zich niet hadden gehouden aan de regels inzake kleding, uitgaan en internetcontacten. Tijdens de zitting beschreef de aanklager de onmogelijke situatie thuis. Zo mocht de oudste dochter Zainab een jaar lang niet naar school omdat ze een Pakistaans-Canadese vriend had. Uit angst voor haar vader vluchtte ze naar een opvanghuis.

De jongste, Geeti, zou geheel onhandelbaar zijn geworden en hebben gestolen, waarbij ze de autoriteiten vroeg haar naar een pleeggezin over te brengen. Shafia's eerste vrouw woonde bij de familie, maar een dergelijke polygaam gezinsverband zou, als het werd ontdekt, hebben kunnen leiden tot deportatie van de hele familie. Zij schreef in haar dagboek hoe haar man haar sloeg en dat haar leven een kwelling was.

Centraal in de bewijsvoering stonden opnames van gesprekken waarin Shafia zijn dode dochters uitmaakte voor verraderlijke hoeren en de duivel opriep om hun graven te bezoedelen.

Na het voorlezen van het vonnis verklaarden de drie onschuldig te zijn. Een huilende Tooba, de tweede vrouw van Mohammed Shafia, noemde de uitspraak onrechtvaardig. "Ik ben geen moordenaar, ik ben een moeder, een moeder", snikte zij.

Volgens de verdediging was er sprake van een ongeluk: de auto zou te water zijn geraakt nadat de oudste dochter met haar zussen en haar vaders eerste vrouw de wagen had gepakt voor een joyride. Zoon Hamed getuigde dat hij het zag gebeuren, maar hij liet na om de politie ter plekke te bellen.

Volgens de rechter was het bewijs overduidelijk. "Een gruwelijker en verachtelijker misdaad is nauwelijks voorstelbaar", aldus rechter Robert Maranger. De verdediging kondigde aan in hoger beroep te gaan.


http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... baar.dhtml
† 14 september 2012.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Eerwraak in Canada

Berichtdoor Schepsel » Wo Feb 01, 2012 4:10 pm

Het verbaast me wel dat ze in hoger beroep willen. Iedereen veroordeelt de misdaad als kotswekkend en niemand gelooft dat verhaal van dat jong dat het zomaar zag gebeuren. Kost hoger beroep niet ook handenvol geld? Ze zouden zich moeten schamen en 25 jaar lang in de obscuriteit verdwijnen, in plaats van de wereld weer ongewenst lastig te vallen (als je de krant leest of het nieuws kijkt mag je weer die achterlijkheid aanschouwen, niet? Aso) met hun intens obscene gedrag dat het daglicht niet kan verdragen.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Eerwraak in Canada

Berichtdoor H.Numan » Do Feb 02, 2012 6:40 am

Nee, Canada is een socialistisch land, waarbij arme zielige asielzoekers en eermoordenaars op kosten van de belastingbetaler kunnen door procederen tot aan de Hoge Raad. Net als in Nederland. :mad:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Eerwraak in Canada

Berichtdoor Manon » Do Feb 02, 2012 11:17 am

Als je het nu goed bedenkt: islam moet toch de relationele verhoudingen tussen mensen, ouders en kinderen totaal maar dan ook totaal vernietigen!

Deze (tweede) vrouw leefde verplicht samen met vrouw(één), wist dat ze diende als productiemachien, baarde een zoon en drie dochters, en huppelt dan lustig mee met haar moorddadige man én zoon om haar eigen drie dochters te vermoorden én even de kinderloze rivale mee om te brengen!

Waar zitten die mensen hun gevoelens? en bovendien : waar zit hun verstand????

----------

Ik vergelijk even met de Belgische geneviève (X?) moeder van vijf kinderen, die weldegelijk psychische problemen had, hulp zocht maar niet kreeg en dan maar in arren moede haar vijf kinderen de keel oversneed....
Vader Mohammed was dan weer wel binnen het jaar hertrouwd (kan iemand zich dat voorstellen? emotioneel? : je gezin weg, je vijf kinderen weg.... ok, juist dan beginnen we maar terug aan de productie???).

vies ! gewoonweg vies.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Eerwraak in Canada

Berichtdoor Scarlatti » Do Feb 02, 2012 7:58 pm

Ik denk dat t te maken heeft met een 'overleverings gedrag'... 1500 jaar lange indoctrinatie... kijk eens naar zgn 'Westerse' vrouwen die geslagen etc worden, hoe lang blijven die soms niet bij 'hun' abuser... en dat is soms iets wat ze niet eens 'via thuis' hebben meegekregen maar door 't verliiiiefd zijn op die man die ècht ànders wilt' ... wat denk je dan van 1500 jaar indoctrinatie, overgeleverd van geslacht op geslacht op geslacht... daarbij ook nog vaak ongeletterd, binnengehouden etc etc.... en als je als 1e of 2e of 3e of 4e vrouw niet meedoet, wacht jou hetzelfde lot, dàt is iets wat ze wèl kennen.... niet dat t die man zal weerhouden als ie met zijn rechterhand wéér een andere vrouw bezit..... dan gaat ze alsnog voorgaats...
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten