Jemen

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Jemen

Bericht door Zwartmeer »

SANAA - Al-Qaida heeft woensdag de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag op een Jemenitische legerbasis afgelopen weekeinde en de gevechten die daarop volgden.

Bij het geweld kwamen 185 militairen en 32 Al-Qaedastrijders om het leven, aldus de Jemenitische autoriteiten.

Tienduizenden Jemenieten gingen woensdag voor de derde dag op rij de straat op. Zij eisen dat president Abed Rabbo Mansour Hadi militairen die worden verdacht van nalatigheid of samenwerking met Al-Qaeda gaat vervolgen.

De gezant van de Verenigde Naties in Jemen, Jamal Benomar, zei woensdag dat Al-Qaeda in Jemen sterker is geworden als gevolg van de politieke crisis die het land vorig jaar in haar greep hield. Ook waarschuwde hij voor een humanitaire crisis in Jemen, waar 6,8 miljoen mensen niet genoeg te eten hebben.
Ik hoop dat al die doden Allah mag behagen.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76219
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Al-Qaida eist aanslag in Jemen op

Bericht door Ariel »

Niets is heilig en veilig voor de Moslims in Jemen.Zelfs medisch personeel niet.
Jemen: 52 doden onder medisch personeel

Bij de aanslag op een militair complex in Jemen zijn donderdag 52 artsen en verpleegkundigen om het leven gekomen. Daarnaast vielen meer dan 160 gewonden. Dit hebben de veiligheidsdiensten van het Arabische land laten weten. Onder de doden zijn ook zeker twee Duitsers.

Over doden onder aanvallers en beveiligers is niets meegedeeld. Het gaat om de ernstigste terreurdaad in Jemen in 18 maanden tijd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: Jemen

Bericht door H.Numan »

JUIST medisch personeel is niet veilig bij mohammedanen. Je bent niet bekend met de Merkava tankbulance? Dat is een Israelische Merkava tank die omgebouwd is tot ambulance. Uiteraard met behoud van 120 mm kanon en machinegeweren. Is geen ambulance onder de conventie van Geneve, maar de Israëli's hebben geconstateerd dat een 120 mm kanon aanzienlijk meer bescherming biedt dan een rood geverfd kruisje.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 41737
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jemen

Bericht door Mahalingam »

En zo ploffen ze door.
‘Twintig doden bij aanslag op ministerie van Defensie in Jemen’
Bij een aanslag op het Jemenitische ministerie van Defensie in hoofdstad Sana’a zijn vanochtend twintig doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van een militaire bron. Een zelfmoordterrorist liet zijn auto vanochtend ontploffen bij de ingang van het ministerie.

De aanslag volgde na een nachtelijk vuurgevecht tussen regeringstroepen en gewapende mannen. Volgens het ministerie van Defensie zijn de “meeste” gewapende mannen gedood.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/12/05/twi ... -in-jemen/
Waarom de laatste tijd zoveel moord en vernieling?
Een offensief van het leger, ondersteund door zware bombardementen van Amerikaanse onbemande vliegtuigjes, heeft Al-Qaeda vorig jaar uit de steden verdreven. Strijders van de groep trokken zich terug in een berggebied, vanwaar ze aanslagen bleven plegen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41737
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jemen

Bericht door Mahalingam »

Er wordt na afloop heel geheimzinnig gedaan. Dus zal er wel losgeld betaald zijn.
Judith Spiegel en Boudewijn Berendsen verdwenen begin juni spoorloos in hun woonplaats Sanaa.

Medio juli lieten zij voor het laatst van zich horen in een emotionele videoboodschap. Daarin riepen ze familie, media en Nederlanders op om in actie te komen. Sindsdien werd niets meer van hen vernomen. Ook over de onderhandelingen was veel onduidelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken liet er niets over los.
Later verscheen in een Jemenitische krant een bericht dat de ontvoerders 10 miljoen voor de vrijlating van de twee Nederlanders eisten.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/a ... emen.dhtml
En nu zijn ze dan vrij:
Het Nederlandse stel dat in Jemen was ontvoerd, is afgelopen weekend vrijgelaten. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Judith Spiegel en Boudewijn Berendsen werden sinds juni vastgehouden. 'Ze maken het naar omstandigheden goed', zegt woordvoerder Friso Wijnen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41737
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jemen

Bericht door Mahalingam »

De soeni-sjia strijd is even tot bedaren gekomen. Tijd voor hergroepering en dan de volgende ronde.
Shi’ieten en salafisten Jemen bereiken wapenstilstand
De Hawthi-rebellen en de salafisten waren wekenlang verwikkeld in felle gevechten die honderden levens hebben gekost. Hawthi-strijders, die behoren tot de shi’itische Zaydi-sekte, beschuldigden de salafisten in Noord-Jemen afgelopen november van zendingsijver en een streven naar terreinwinst. Daarop volgde een periode vol geweld tussen beide kampen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/13/sji ... stilstand/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41737
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jemen

Bericht door Mahalingam »

Een wapenstilstand wil niet zeggen dat er incidenteel geen auto doorzeefd kan worden met kogels.
‘In Jemen neergeschoten Iraanse diplomaat overleden’
De gewapende mannen namen de auto van de Iraanse ambassadeur onder vuur in Hadda, een diplomatieke wijk in het zuiden van Sana’a. De ambassadeur zat op het moment van de aanval niet in de auto, maar één van zijn diplomaten wel. De gewapende mannen sloegen na hun daad direct op de vlucht.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nie ... vooi.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48319
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Jemen

Bericht door Pilgrim »

VN waarschuwt voor hongersnood Jemen: Miljoenen dreigen te sterven

Xander, 28-01-2017

Afbeelding
Het mensenlijk leed in Jemen is nu al niet te overzien.

80% van de bevolking aangewezen op voedselhulp – Iedere 10 minuten sterft een kind van onder de 10 - Iran schuldig aan veroorzaken religieuze oorlog

De Verenigde Naties waarschuwen dat in het Arabische Jemen de grootste voedselcrisis ter wereld woedt, en als er niet snel iets wordt gedaan aan de burgeroorlog in het land, dit jaar miljoenen mensen en kinderen dreigen om te komen van de honger. Inmiddels is 80% van de bevolking aangewezen op voedselhulp.

Jemen, één van de 10 strengste islamitische staten ter wereld, staat na een jarenlange burgeroorlog totaal op instorten. Het leger van de Soenitische president Abd Rabbo Mansur Hadi vecht sinds september 2014 tegen de Shi’itische Houthi’s, die door Iran worden gesteund, bewapend en getraind, en tegen andere moslimgroepen die de voormalige president Ali Abdallah Saleh zijn trouw gebleven.

Sinds maart 2015 krijgt president Hadi hulp van een door Saudi Arabië en Egypte aangevoerde Arabische coalitie, die onder andere luchtaanvallen op de opstandelingen uitvoert. In april 2015 bombardeerden de Saudi’s het Russische consulaat in de stad Aden, wat een vergelding zou zijn geweest voor de veronderstelde Russische steun aan de Iraanse interventie. De Verenigde Staten richten zich al geruime tijd met droneaanvallen tegen de aan Al-Qaeda en ISIS verbonden terreurgroepen in het land.

De VN eist nu een wapenstilstand, zodat er dringend noodzakelijke humanitaire hulp kan worden verspreid. Dat is een lastige opgave, omdat de haven van Hudaida is vernietigd, en de internationale luchthaven van de hoofdstad Sanaa is gesloten. Tevens wordt aangedrongen op politieke onderhandelingen om het conflict te beëindigen.

In Jemen, dat bijna geheel afhankelijk is van import, is 80% van de bevolking op voedselhulp aangewezen. Als er niet snel iets verandert, dan dreigt een enorme ramp. Twee miljoen mensen hebben acute hulp nodig om te overleven. Vooral kinderen hebben het zwaar; 2,2 miljoen zijn ernstig ondervoed, een stijging van 53% in iets meer dan een jaar tijd.

VN noodhulpcoördinator Stephen O’Brien waarschuwde afgelopen donderdag de Veiligheidsraad dat het aanhoudende militaire conflict nog dit jaar een hongersnood dreigt te veroorzaken. Nu al sterft iedere 10 minuten een kind van onder de 10.

Xander

(1) Epoch Times

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... te-sterven
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Jemen

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Pilgrim schreef:

Xander, 28-01-2017

Jemen, één van de 10 strengste islamitische staten ter wereld, staat na een jarenlange islamitische burgeroorlog totaal op instorten.
Dan is Allah goed bezig. icon_thumbup.gif Nog even geduld en Jemen bestaat niet meer, waarmee de vrije meningsuiting een grote dienst wordt bewezen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41737
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Jemen

Bericht door Mahalingam »

Zeker zestig doden bij gevechten Jemen
Bij gevechten in Jemen om de westelijke havenstad Hodeida zijn sinds zaterdagochtend zeker 61 doden gevallen. Ruim tweederde van de slachtoffers viel aan de kant van de Houthi-rebellen, meldt AFP.

Al vijf maanden proberen door Saoedi-Arabië gesteunde pro-regeringstroepen Hodeida te veroveren op de Houthi’s. Die gevechten zijn sinds 1 november heviger geworden, met zeker vierhonderd doden aan beide kanten tot gevolg. Hodeida is de belangrijkste invoerhaven van het land en daarom van strategisch belang.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/11/ze ... n-a2754758
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie