Nieuws over islam in Indonesië

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Nieuws over islam in Indonesië

Bericht door Vrijdenker »

Stokslagen op een feestelijk podium

Bron: de Volkskrant, 25 juni 2005

De stokslagen zijn terug in Indonesie. Het afhakken van handen zal volgen. De openbare tuchtiging op een feestelijk podium in Atjeh is het begin van de toepassing van de sharia.

Officier van justitie Erwin Nasution telt. Meestal tot zes, een enkele keer tot acht of zelfs tien. Bij elke tel schiet de arm van de beul naar voren en kletst een rotanstok met kracht tegen de rug van de veroordeelde. Zo'n duizend toeschouwers op het plein voor de moskee van Bireuen bewegen mee met elke slag. Het is of zij de beul willen helpen om nog harder te slaan. Als de gemaskerde inderdaad eens flink uithaalt en de veroordeelde in elkaar krimpt, ontsnapt er een opgewekt 'ja!!' uit de menigte.

De stokslagen zijn terug in Indonesie. Het afhakken van handen, en wie weet zelfs van hoofden, zal volgen. De openbare tuchtiging op een feestelijk podium en bijgewoond door de fungerend gouverneur van Atjeh, Azwar Abubakar, is het begin van de toepassing van de oude islamitische wetgeving, de sharia, in de provincie. En volgens Abubakar is wat vrijdag na het middaggebed in Bireuen gebeurt, het begin van wat de provincie te wachten staat. 'Zo gaan wij het overal doen', glundert de gouverneur na afloop.

Toen enkele jaren geleden in Atjeh de sharia werd ingevoerd, lag niemand daar wakker van. De provincie had genoeg te stellen met de oorlog die het Indonesische leger voerde tegen de rebellen van de 'Beweging Vrij Atjeh' (GAM). Tot het parlement de eerste versie van de Qanun goedkeurde, het wetboek, en een officiele shariapolitie in het leven riep.

De Qanun is nog niet klaar. Pas een paar wetten zijn vastgelegd. Het drinken van alcohol, ongehuwde seks, en gokken zijn de eerste vergrijpen waarop voor de moslims in Atjeh de straffen staan zoals die vele eeuwen geleden zijn vastgelegd in de heilige koran.

Zevenentwintig mannen, allemaal betrapt op gokken, de meesten bij het kaarten, sommigen bij een hanengevecht, zijn de eersten op wie de nieuwe Qanun wordt toegepast. Nadat de burgerlijke autoriteiten de mannen vijftig dagen hebben vastgehouden, zijn zij overgeleverd aan het sharia-hof, dat elk van de mannen minstens zes, en hoogstens twaalf stokslagen op het publieke schavot heeft toebedeeld.

Donderdagavond worden zij naar het ziekenhuis gebracht waar dokter Edfuadi Harun onderzoekt of zij fit zijn om geslagen te worden. De dokter is duidelijk verlegen met zijn taak: 'Ik heb hier twee plichten', zucht hij: 'die tegenover justitie en die om mijn patienten te helpen. Nu doe ik de eerste, maar morgen, morgen ben ik erbij als hun dokter en grijp ik in als hun gezondheid in gevaar komt.'

Hij stuurt alle mannen met een zakje vitamine E naar huis. Twee keurt hij meteen af, vanwege een hartprobleem en astma. Vrijdagochtend zullen er nog ns negen afvallen. 'Zij waren geestelijk niet klaar om de straf te ondergaan', zegt parlementslid Abdullah Saleh, tevens vicevoorzitter van de commissie die het nieuwe islamitische wetboek, de Qanun, ontwikkelt. Glunderend staat hij naast de gouverneur naar de eerste vrucht van zijn werk te kijken.

De vijftien overgebleven mannen worden een voor een het schavot op geleid, gekleed in een schoon wit hemd. Na alle inleidende toespraken wil het volk eindelijk wel eens actie zien. Zij reageren oprecht teleurgesteld als blijkt dat er niet heel erg hard wordt geslagen.

Er vloeit geen bloed, niemand zakt in elkaar, en de vier ambulances, dertig ziekenbroeders en vijf artsen aan de zijlijn krijgen een veroordeelde die na zijn straf van pure zenuwen een flauwte krijgt. Dokter Edfuadi Harun heeft hem gauw weer op de been en steekt blij zijn duim omhoog. Hij heeft ook zijn artsenplicht mogen doen.

Het hele spektakel lijkt meer op een klucht dan op barre werkelijkheid. Elke veroordeelde wordt aangekondigd alsof een bokskampioen de ring gaat betreden. 'M. Ali Bin Ismaiiiiiiiil!!!!' roept de spreekstalmeester en het publiek rekt opgewonden de halzen om te zien wie M. Ali Bin Ismail is. Veroordeelden lachen, een steekt er na de slagen juichend zijn handen in de lucht alsof hij zelf gelooft dat hij een bokser is . Elke gestrafte krijgt na afloop een cadeautje en een omhelzing van de gouverneur. 'Zij zijn helden die hun straf hebben ondergaan', zegt Qanun-ontwerper Saleh.

De bevolking lacht en juicht. Maar de vrolijkheid verhult de zwarte kant van wat er in Bireuen gebeurt. Op straat mort de bevolking omdat het weer de kleine man is die wordt gepakt. De grote rijke gokkers, die spelen met miljoenen en miljarden, en de fraudeurs worden kennelijk ook in de islamitische wetgeving niet aangepakt.

Nieuwsgierigheid naar het spektakel wint het echter, voorlopig, van de boosheid. Of dat zo blijft, als overal in Atjeh soortgelijke vertoningen worden opgevoerd met soortgelijke veroordeelden, valt te bezien.

Abubakar en Saleh weten wat de mensen dwars zit. Zij haasten zich daarom na afloop te verklaren dat ook de fraudeurs echt aan de beurt komen. De gouverneur weet nog niet precies hoe en wanneer. Of hij wil het niet weten, want hij weet heel goed wat kranten in Atjeh hebben geschreven over het geld dat verdwenen is uit de 'overstromingskas' die hij beheerde.

Abdullah Saleh weet natuurlijk wel wat in de nieuwe wet staat. Hij heeft hem zelf geschreven. 'De wet behandelt diefstal, en dus ook corruptie. Daarop staat het afhakken van een hand.'
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

Het hele spektakel lijkt meer op een klucht dan op barre werkelijkheid
helaas is de islam beide:
Een klucht van de bovenste plank die als waarheid wordt gezien.

Is net zoiets als de "bloemkolen" van Andre van duijn serieus nemen.
Amorele atheistische nitwit
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

tsja, de islam schakelt het gezonde verstand uit, want o wee als je kritisch over de islam gaat denken, dat kan natuurlijk niet (want de islam is 'de absolute waarheid'; zoals overigens elke religie van zichzelf denkt, hoe orgineel dus). Dan krijg je dit soort achterlijkheden/barbaarse rituelen..
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bijna alle inwoners Atjeh steunen invoering sharia

Bericht door Sjeng »

Bijna alle inwoners Atjeh steunen invoering sharia

Bron: Het Laatste Nieuws

Ongeveer 90 procent van de inwoners van de Indonesische provincie Atjeh steunt de invoering van de sharia. Dat blijkt uit een opiniepeiling die gisteren gepubliceerd werd.

Vorig jaar werd in Atjeh de islamitische wet ingevoerd voor alle moslims. Nu blijkt dat de overgrote meerderheid van de inwoners daarmee tevreden zijn. De sharia voorziet onder meer in stokslagen voor personen die zich schuldig maken aan gokken en verplicht vrouwen in het openbaar een hoofddoek te dragen. Ook is de verkoop en het consumeren van alcohol verboden, net als buitenechtelijke of homoseksuele betrekkingen. Er is een religieuze politiedienst in het leven geroepen die toeziet op de naleving van de religieuze voorschriften.

De besturen van verscheidene andere Indonesische provincies overwegen de invoering van de sharia naar voorbeeld van Atjeh. De sharia geldt in Atjeh alleen voor moslims, al wordt er door fundamentalisten voor gepleit de wet voor iedereen in Atjeh te laten gelden, ook voor niet-moslims en buitenlanders. (novum)
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)
stropke
Berichten: 3410
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

:o Ja met de stok achter de deur knikke ze allemaal "ja en amen"
Zie ook topic: Sjaria in Banda Athje
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Er zou er eens eentje "nee" moeten zeggen!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Atjeh / Sjaria-politie maakt zich niet populair

Bericht door sprot »

door Gert Jan Rohmensen in Atjeh (Trouw.nl)
Afbeelding
In de Indonesische provincie Atjeh is in 2001 de islamitische wetgeving ingevoerd. Op de naleving wordt toegezien door de sjaria-politie, die steeds harder optreedt en het vaak voorzien heeft op jongeren en vrouwen.
Elke dag staan ze er tijdens de zonsondergang, de tientallen stelletjes langs het strand bij Banda Atjeh. Ze zitten op brommers, of op het puin dat de tsunami van eind 2004 hier heeft achtergelaten. Maar als de duisternis intreed, zijn ze ineens allemaal verdwenen. Niemand heeft zin in een confrontatie met de WH of sjaria-politie, zoals de Wilayatul Hisbah in de volksmond heet.

De acties van het speciale opsporingsapparaat, dat in Banda Atjeh in oktober 2005 van start ging, hebben hun uitwerking niet gemist. In de avond is het flaneren van voordien voorbij. En ook elders aan zee staan hier en daar borden met de tekst: ’Verboden voor ongetrouwde stelletjes om langs het strand te lopen’.

„Mijn zusje van zestien draagt geen hoofddoek”, vertelt een studente van de islamitische universiteit in Banda Atjeh die zelf wel getooid is met een jilbab, en niet met haar naam in de krant wil. „Zij vindt de hoofddoek een persoonlijke beslissing waar anderen niets mee te maken hebben”, zegt de studente. „Maar ze is wel bang. Als de WH eraan komt, gaat ze een blokje om.”

Andri, bestuurder van een stadsbusje, vindt dat de sjaria-politie „het levensgeluk van anderen verpest” als ze ongetrouwde stelletjes oppakken die elkaars hand vasthouden.

Chef van dienst Bahagija Hadi moet er hartelijk om lachen op het bureau van de WH in Banda Atjeh. „Het is beter eerst gewoon te trouwen, dan mag je elkaars hand vasthouden zoveel je wilt”, zegt hij.

Erg angstwekkend zien ze er niet uit, de dames en heren van de WH. De meesten zijn eind twintig of begin dertig, en afgestudeerd aan de islamitische universiteit, een vereiste voor deze baan. Hier geen lange baarden en zwarte gewaden, maar donkergroene uniformen.

De dienst is opgericht om te controleren op gokken, alcoholgebruik, islamitische kledingvoorschriften en tekenen van seksueel contact tussen ongetrouwde jongeren. Bewijs daarvan moet worden overgedragen aan de reguliere politie. Die verricht de eventuele arrestaties, want daartoe is de WH niet bevoegd.

In Atjeh, waar moslims in het algemeen wel vroom zijn maar weinig radicaal, wordt steeds meer geklaagd over de ruime taakopvatting die de WH zich aanmeet. Zo krijgen ook getrouwde stellen nu een reprimande als ze elkaars hand vasthouden, omdat ze het slechte voorbeeld zouden geven. Ook worden mensen vaker meegenomen naar de WH-burelen, waar ze op een fikse zedenpreek kunnen rekenen.

De denktank ICG oordeelde vorig jaar dat de sjaria-politie een ’slecht gedisciplineerde en geleide macht is die zich meer onderscheid door morele ijver dan door juridische competentie’. „Ze zijn nog wat onervaren”, moet ook professor Yusni Zabri van de islamitische universiteit toegeven. „Ze zouden eigenlijk een speciale training krijgen, maar dat is nog niet gebeurd.” Toch blijft hij voorstander van de WH. „Dronkenschap en gokken in het openbaar komen in elk geval niet meer voor.”

Of de sjaria in Atjeh nog verder doorgevoerd zal worden, zoals de moslimfundamentalisten willen, valt te bezien. De net verkozen gouverneur van Atjeh, de voormalige Gam-rebel Irwandi Yusuf, heeft gezegd een stokje te zullen steken voor een recent voorstel om dieven de handen af te hakken.

De in de VS opgeleide Yusuf stelde de invoering van de sjaria zelfs te willen herzien. Die zou volgens hem in dienst moeten staan van het vergroten van voorspoed in het van corruptie vergeven Atjeh. „In plaats van de kwetsbaarste mensen op de korrel te nemen, zouden we de meest corrupte lieden moeten aanpakken”, aldus Yusuf.

De ’Veranda van Mekka’ en de sjaria
Atjeh is de enige Indonesische provincie waar de islamitische sjaria-wetgeving officieel is ingevoerd. Het idee ervoor werd in 1999 opgelegd door Jakarta, dat toen nog volop strijd leverde tegen de rebellen van de onafhankelijkheidsbeweging Gam. De hoop was dat de invoering in het vrome Atjeh, dat wel de ’Veranda van Mekka’ wordt genoemd, een politieke oplossing voor de al ruim twintig jaar durende oorlog dichterbij zou brengen, maar dat gebeurde niet. In 2001 werd de sjaria daadwerkelijk van kracht, in 2004 gevolgd door de oprichting van de Wilayatul Hisbah ofwel de ’sjaria-politie’, die de naleving van de islamitische leefregels moet controleren. Tot nu toe worden vooral gokken, de verkoop en het gebruik van alcohol, ’onislamitische’ kleding en onwettige relaties tussen mannen en vrouwen aangepakt. Sinds de zomer van 2005 is er ook sprake van lijfstraffen. Overtreders krijgen stokslagen in het openbaar, meestal na het vrijdaggebed, waardoor er veel nieuwsgierigen blijven kijken. Een opiniepeiling stelde vorig jaar dat 90 procent van de Atjeeërs de invoering van de sjaria steunt. Maar sommige experts zetten vraagtekens bij de kwaliteit van dat onderzoek. „Aan een Atjeeër vragen of hij voor de sjaria is, is hetzelfde als vragen of hij moslim is”, zegt Aguswandi, een politiek analist in Atjeh.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.
Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4218
Lid geworden op: do jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Re: Atjeh / Sjaria-politie maakt zich niet populair

Bericht door Ketter »

sprot schreef: Andri, bestuurder van een stadsbusje, vindt dat de sjaria-politie „het levensgeluk van anderen verpest” als ze ongetrouwde stelletjes oppakken die elkaars hand vasthouden.
Ja, daar is religie goed in.
Op de keper bekeken dient het er eigenlijk zelfs voor.
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?
Gebruikersavatar
Silly
Berichten: 2256
Lid geworden op: do jan 11, 2007 12:01 pm

Re: Atjeh / Sjaria-politie maakt zich niet populair

Bericht door Silly »

Ketter schreef:
sprot schreef: Andri, bestuurder van een stadsbusje, vindt dat de sjaria-politie „het levensgeluk van anderen verpest” als ze ongetrouwde stelletjes oppakken die elkaars hand vasthouden.
Ja, daar is religie goed in.
Op de keper bekeken dient het er eigenlijk zelfs voor.
geldt echt niet voor elke religie...

maar die man heeft wel gelijk... zijn de beste woorden voor die situatie...
And if you tolerate this, then your children will be next...
**{I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING FREE!!}**
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

zouden we de meest corrupte lieden moeten aanpakken”, aldus Yusuf.
Vergeet niet dat die religieuze politie door corruptie, afleiden van hulpgelden voor de Tsunami, het leven heeft gezien.

Wat geboren is in corruptie kan nooit corruptie aanpakken.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

En nog steeds is er geen enkele dwang in islam.. :roll:
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Nieuws over islam in Indonesië

Bericht door KevinB »

Ik weet niet of we al een topic hebben voor nieuwsberichten in verband met de islam in het grootste moslimland ter wereld, zijnde Indonesië? Bij deze.

En we zullen beginnen met het volgende. Het grondpersoneel van allah en pedoMoh aan de slag met één van hun favoriete bezigheden.
Indonesische gokkers gestraft met stokslagen

Vijf Indonesische mannen hebben vandaag stokslagen gekregen omdat ze hadden gegokt. De lijfstraf werd in het openbaar uitgevoerd in de plaats Langsa, in de streng-islamitische provincie Atjeh.

De mannen waren veroordeeld omdat ze aan een illegale loterij hadden meegedaan. Ze kregen ieder zes stokslagen. Dit tot onvrede van de omstanders, die joelden dat ze nog wel harder gestraft mochten worden.

Sharia
Gokken is in strijd met de regels van de islamitische wetgeving die in de provincie geldt. Atjeh, in het noorden van het eiland Sumatra, is gedeeltelijk autonoom en heeft in 2001 deels de sharia ingevoerd.

In Atjeh zijn stokslagen bedoeld om gevoelens van schaamte op te roepen bij de veroordeelden en niet zozeer om fysiek letsel te veroorzaken. Toch hekelen mensenrechtengroepen de praktijk.

Afbeelding
http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/arti ... agen.dhtml

Zo doen ze dat dus in de shariaprovincie Atjeh. Het valt mij heel erg op dat de omstaander blijkbaar riepen dat de gokkers nog harder gestraft moesten worden. Voor mij duidt dat weer de klaarblijkelijk inherente geweldwellust en voorliefde voor geweld, marteling en lijfstraffen, alsook het ingeboren gebrek aan beschaving van mohammedanen aan. Overal waar de islam heerst is het een smerige, immorele boel.

Straffen zoals stokslagen om mensen publiek te vernederen zijn barbaars. Maar nog redelijk gematigd voor islamitische landen. En straffen voor een loterijtje? Zoiets hoeft voor mij ook niet, maar lijkt me nog redelijk onschuldig.

Ik weet niet wat de gebruikelijke straf is voor gokken onder de sharia, maar ik denk dat de heren er nog redelijk goed vanaf komen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 78034
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Ariel »

Geweld gebruiken zit gebakken in hun achterlijke religie. En hij komt er genadig af met zijn 6 stokslagen...Je kan beter gokken dan vreemd gaan in Islam.

24.2 Geselt iedere echtbreekster en echtbreker met honderd slagen. En laat medelijden met hen u van de gehoorzaamheid aan Allah niet afhouden indien gij in Allah en de Laatste Dag gelooft. En laat een groep gelovigen getuige zijn van hun bestraffing.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Bericht door KevinB »

En ja hoor... nog meer achterlijkheid uit Indonesië. En het heeft zeker met de islam te maken.
Indonesië wil minirok verbieden: "U weet hoe mannen zijn"

De machtige minister voor Religieuze Zaken van Indonesië, Suryadharma Ali, vindt dat minirokjes 'pornografisch' zijn en dat ze verboden moeten worden. Het land heeft onlangs een aantal strenge anti-pornowetten aangenomen, waar deze regel onder zou moeten vallen.

Ali is deze maand aangesteld om de nieuwe anti-porno eenheid van de Indonesische overheid te leiden. Volgens de Jakarta Post vertelde hij deze week dat er duidelijke criteria aan de rok moeten worden gesteld, waarvan de lengte (over de knie) de belangrijkste is. Er zouden wel uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor gebieden waar de kledingcode anders is dan die van de moslimmeerderheid, zoals bijvoorbeeld op Bali.

"Balinese vrouwen bijvoorbeeld", zei de minister, "hebben een unieke manier van kleden. Het bovenste gedeelte van hun traditionele kledij laat de schouders onbedekt, maar is toch niet pornografisch. Ook de manier waarop zij dansen is niet pornografisch. We moeten dus duidelijke criteria stellen, en deze in het hele land invoeren."

Ali zou niet hebben geantwoord op de vraag of de code ook zou gelden voor toeristen die het land bezoeken.

Verkrachtingen
Eerder deze maand kondigde de voorzitter van het parlement, Marzuki Alie, aan dat er regels moeten komen die vrouwelijke politici en andere medewerkers verbieden minirokken te dragen omdat "zich veel verkrachtingen en andere immorele zaken hebben voorgedaan doordat vrouwen geen passende kleding droegen".

"U weet hoe mannen zijn", zei de voorzitter. "Provocatieve kleding laat hen dingen doen."

Op deze opmerking volgde een storm van protest van vrouwen- en mensenrechtengroeperingen. "Er zijn genoeg vrouwen verkracht die conservatieve kleding droegen'" zegt een woordvoerder van de Nationale Commissie voor Geweld tegen Vrouwen tegen de Australische krant Sidney Morning Herald.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/art ... zijn.dhtml

Ik ben zelf ook zeker geen voorstander van minirokjes in de publieke sfeer, maar verbieden gaat te ver, en dit is gewoon religieuze achterlijkheid - niks nieuws onder de zon in Indonesië.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Scarlatti »

u weet hoe mannen zijn....

tjonge tjonge... castreren tot achter de oren is mijn advies in deze....
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Dihya
Berichten: 398
Lid geworden op: di mei 24, 2011 2:16 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Dihya »

Tsjah, s lands wijs 's lands eer!

Net zoals ik jou walgelijk vind omdat jij vindt dat vrouwen maar beter niet in rokjes moeten lopen. Bah en kots op jou. :yuk:
Voorwaar, het meest waarachtige woord is het Boek van Allah en de beste leiding is de leiding van Mohammad.
Dihya
Berichten: 398
Lid geworden op: di mei 24, 2011 2:16 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Dihya »

Scarlatti schreef:u weet hoe mannen zijn....

tjonge tjonge... castreren tot achter de oren is mijn advies in deze....
Inclusief Kevin, die ook vindt dat vrouwen geen rokken moeten dragen....
Voorwaar, het meest waarachtige woord is het Boek van Allah en de beste leiding is de leiding van Mohammad.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Scarlatti »

nee hoor Kevin... :wink:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Antwoord op C.

Bericht door KevinB »

Ik ga enigszins proberen om netjes te blijven, C., maar de verleiding is groot om dat niet te doen en je de huid vol te schelden. Jou antwoord druipt weer van de zelfgenoegzame haat, zoals gebruikelijk. En, ook zoals gebruikelijk, kom jij met nul komma nul inhoudelijke argumenten of tegenkritiek, maar louter met een paar ad hominem steken. Dat is geen ernstige manier van doen, C.
Dihya schreef:Tsjah, s lands wijs 's lands eer!

Net zoals ik jou walgelijk vind omdat jij vindt dat vrouwen maar beter niet in rokjes moeten lopen. Bah en kots op jou. :yuk:
Je moet wat ik schreef even beter lezen, C.
Ik schreef:Ik ben zelf ook zeker geen voorstander van minirokjes in de publieke sfeer, maar verbieden gaat te ver
Ik zeg hier volgens mij twee dingen:
- Ik ben geen voorstander van minirokjes in de publieke ruimte (waarmee ik bedoel, bijvoorbeeld op straat, op school en op het openbaar vervoer).
- Ik vind niet dat minirokjes verboden moeten worden... zoals die gast in Indonesië.

Ik heb nergens, maar dan ook nergens, gezegd of zelfs maar gesuggereerd dat vrouwen niet in rokjes mogen lopen. Eigenlijk zie ik vrouwen zelfs liever met een rok dan met strakke jeans. Wat ik wel heb willen zeggen is dat ik geen groot voorstander ben van (heel) korte rokjes, met name de zogenaamde minirokjes - althans niet in wat ik heb beschreven als de publieke ruimte. Om diverse redenen heb ik toch liefst dat de rokjes niet korter zijn dan zo'n 3/4 van de lengte van de dijen.

Korte rokjes zijn gewoon minder gepast voor het publieke leven, laten we wel wezen. Er is ook nog zoiets zoals smaak, fatsoen en terughoudendheid. Waarmee ik ze zeker niet wil uitbannen. Het is meer dat ze beter geschikt zijn voor een andere context. Thuis bijvoorbeeld. En de slaapkamer, uiteraard. Dat is alles wat ik wilde zeggen.

Maar dat wil niet zeggen dat ik een dresscode of kledingregels voor de hele maatschappij wil invoeren. Zeker niet via de wet. Dat zou totaal verkeerd zijn. Kledingvoorschriften en andere achterlijke wetten zijn klaarblijkelijk meer iets voor moslims.
Dihya schreef:
Scarlatti schreef:u weet hoe mannen zijn....

tjonge tjonge... castreren tot achter de oren is mijn advies in deze....
Inclusief Kevin, die ook vindt dat vrouwen geen rokken moeten dragen....
Zoals ik in het bovenstaande heb uitgelegd, dat heb ik nooit gezegd, en je verstaat me totaal verkeerd, C. Vrouwen mogen absoluut rokken dragen, ik zou zelfs willen dat (vooral) de jonge vrouwen dat weer iets meer deden. Maar liefst geen te korte rokken.

Trouwens, nog iets... wat betreft korte rokjes. Zijn het niet vooral jou mannelijke islamitische geloofsgenoten, namelijk het Marokkaans, Turks en ander straattuig, die vrouwen die het aandurven een kort rokje of andere wat meer onthullende kledingstukken aan te trekken, lastigvallen, uitschelden, aanranden of erger nog, verkrachten? Voor zover ik weet zijn het vooral moslimmannen die dat doen. Met andere woorden, jou geloofsgenootjes zorgen er mede voor dat een vrouw maar beter oplet met wat ze draagt.

En dan nog één laatste zaak, C. Volgens mij komen rokjes, en al helemaal korte rokjes, niet erg overeen met de dresscode van jou religie. Volgens de islam moet jij toch - minimum - in zoiets rondlopen:
Afbeelding?

Het kunnen natuurlijk ook nog andere vodden zijn. Maar in ieder geval, van jou geloof mag jij niet in een rokje rondlopen, hoor.

Ik zou vrouwen niet aanmoedigen om een kort rokje te dragen, en ik zou het hen ook afraden, maar ik zou het hen niet verbieden.
Laatst gewijzigd door KevinB op za mar 31, 2012 6:36 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Scarlatti »

en, niet te vergeten beste Kevin, dat er helaas ook zich zeer conservatief kledende vrouwen, verkracht worden...
ook qua leeftijd ben je nooit veilig, van baby tot heeeel oud.... verkràcht wordt er...

het heeft dus àlles met die mànnen te maken, die al eeuwen lang een vrijbrief hebben zich geen enkele restrictie op te leggen of welke vorm van zelfbeheersing, op welk vlak dan ook, te hebben....
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Mahalingam
Berichten: 42928
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Mahalingam »

In Jakarta wordt iedereen vroeg wakker door ijselijk geschreeuw en gekerm uit vele luidsprekers. Het is de 5 maal daagse oproep. Jaar in jaar uit neemt het volume toe.
Ook komt het voor dat de azan overdag verlengd wordt tot een half uurtje recitatie uit de Koran. De kakofonie neemt toe. Zonder oordopjes kom je niet aan je slaap toe. De vroegste roepers beginnen om 4 uur in de nacht.
De regering wil er een eind aan maken maar de reli-leiders willen het niet.
Jakarta tells Muslim religious leaders to lower volume of minaret loudspeakers
In a meeting with more than a thousand representatives of the Mosque Council (DMI), Vice President Boediono called for an unwavering fight against fundamentalism. Islam, he said, is a "religion of peace". In his address, he also called for mosques to lower the volume of their loudspeakers, a request rejected by the Ulema Council.
http://www.asianews.it/news-en/Jakarta- ... 24670.html

Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Bericht door KevinB »

Lady Gaga wil optreden in Indonesië. Dat vinden de baardmannetjes niet zo lollig... volgens hen is Gaga satanisch en vulgair. Ze willen een heleboel baardjes (en misschien ook wat zwarte spoken?) op de been brengen om de boel te verstoren.

Eerlijk gezegd, ik kan de baardjes begrijpen als ze zeggen dat Lady Gaga vulgair is... daar ben ik het op zich wel mee eens, Gaga is inderdaad behoorlijk vulgair. Ik moet ook niks weten van dat mens. Maar volgens mij overschatten de baardjes het gevaar. Satanisch? Kom nou. En hoe zeer ik ook niks moet hebben van Lady Gaga, ik zou geen concerten gaan verstoren, verhinderen of verbieden. Dat gaat mij te ver.
Indonesische islamisten mobiliseren zich tegen "satanische" Lady Gaga
Afbeelding
De islamistische organisatie FPI in Indonesië heeft vandaag aangekondigd "30.000" aanhangers te verzamelen om het concert van popster Lady Gaga op 3 juni in Jakarta te verstoren. Ze willen verhinderen dat Lady Gaga "haar satanisch geloof verspreidt", aldus FPI-voorzitter Salim Alatas.

"Ze heeft een vulgair genre. Haar seksuele en onzedige kostuums gaan de moraliteit van onze kinderen vernietigen. Ze is heel gevaarlijk", aldus de voorzitter.

De raad van oelema's, de hoogste islamitische instantie in Indonesië, uitte eerder al kritiek op de komst van de extravagante zangeres. De oppositie tegen Lady Gaga lijkt echter niet alle 240 miljoen Indonesiërs achter zich te scharen. De Indonesische bevolking mag dan voor het overgrote deel moslim zijn, de Indonesiërs beoefenen voornamelijk een gematigde islam. De 40.000 kaartjes voor het concert raakten ook in slechts twee weken uitverkocht.

Haar fans twijfelen of de FPI wel in staat is om dertigduizend militanten te verzamelen. Lady Gaga begon op 27 april aan een wereldtournée, die haar ook in de Filippijnen, Hongkong en Japan bracht. Tot dusver lokte de komst van de zangeres maar heel beperkte manifestaties uit.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Wereld/art ... Gaga.dhtml
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re:

Bericht door Scarlatti »

KevinB schreef:Lady Gaga wil optreden in Indonesië. Dat vinden de baardmannetjes niet zo lollig... volgens hen is Gaga satanisch en vulgair. Ze willen een heleboel baardjes (en misschien ook wat zwarte spoken?) op de been brengen om de boel te verstoren.
Als deze muzelmannetjes op kunnen roepen tot verbod en weet ik wat allemaal, waarom kunnen WIJ niet oproepen tot een verbod op HEN????!!!!!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Mahalingam
Berichten: 42928
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Nieuws over de islam in Indonesië

Bericht door Mahalingam »

Lady (nou ja) Gaga komt en alle haatbaarden klimmen gelijk in de palmbomen gordijnen.
En Boze Moslims in een Moslim land hebben veel in te brengen dus:
Gaga had gepland om op 3 juni een concert te geven in het Bung Karno Main Stadium in Jakarta.

Volgens de autoriteiten zou het concert zijn afgezegd om 'veiligheidsredenen', maar aangenomen wordt dat het besluit is genomen onder druk van een groep radicaal islamitische gelovigen die actie hebben gevoerd tegen de komst van de zangeres.

Gaga, die bekend staat om haar controversiële mode-keuzes, heeft gezorgd voor veel verzet van radicaal islamistische groepen in het islamitische land.
http://www.powned.tv/nieuws/media/2012/ ... mst_l.html
Ik zie geen tegenspraak tussen argument 'veiligheidsredenen' en argument 'Boze Moslims'.
Laatst gewijzigd door Mahalingam op di mei 15, 2012 11:37 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
KevinB
Berichten: 1427
Lid geworden op: vr okt 14, 2011 4:42 pm
Locatie: Vlaanderen

Bericht door KevinB »

Mahalingam schreef:Ik zie geen tegenspraak tussen argument 'veiligheidsredenen' en argument 'Boze Moslims'.
Inderdaad, boze baardjes... dat zouden geheid rellen worden.

De islamisten en boze baardmannen en zwarte spoken hebben hun doel bereikt. Gaga komt niet naar Jakarta. Ik herhaal mijn eerdere standpunt... ik vind Lady Gaga ook nogal vulgair en of de invloed van zo iemand erg positief is, betwijfel ik (en haar muziek is rotslecht). Ik weet niet of ik mijn (hypothetische) dochter naar een Gaga concert zou laten gaan... maar ik zou zoiets nooit willen verbieden, zeker niet van overheidswege. Dat vind ik eigenlijk verkeerd.
Islamisten verhinderen concert Lady Gaga

Lady Gaga mag van de autoriteiten niet optreden in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Het al tijden uitverkochte concert, dat gepland stond voor 3 juni, is verboden omdat gevreesd wordt dat de zangeres "met haar sexy kleding en dansbewegingen de islamistische zeden ondermijnt en de jeugd corrumpeert."

Dat maakte een woordvoerder van de nationale politie van Indonesië bekend. Volgens persbureau AP lijkt het besluit te zijn genomen onder druk van een groep radicaal islamitische gelovigen die actie hebben gevoerd tegen de komst van de zangeres. Er werden anoniem bedreigingen geuit dat Gaga "fysiek zou worden aangepakt" als ze voet aan de grond zou zetten in Jakarta.

Het gros van de 52.000 tickets voor het concert, dat onderdeel vormt van de 'Born This Way Ball'-wereldtournee, werd in amper twee uur aan de man gebracht. De organisator van het concert was niet voor commentaar bereikbaar. Eerder had hij wel gezegd het "spijtig te vinden" indien het concert zou worden afgelast.

Religieuze onruststokers
Mariska Renata, een bezoekster die twee kaarten voor het concert had gekocht, zei "zeer teleurgesteld" te zijn: "Buigen voor de religieuze onruststokers geeft hen alleen maar meer macht. We zijn volwassen genoeg om onze persoonlijke en morele waarden te scheiden van die van de kunst en cultuur."

Het Aziatische gedeelte van de wereldtournee van Lady Gaga, dat vorige maand begon, is vooralsnog een groot succes. Bijna alle concerten zijn uitverkocht. In Zuid-Korea hanteerden de organisatoren een minimumleeftijd voor bezoekers van 18 jaar en ouder onder druk van de conservatieve partij van dat land.
http://www.hln.be/hln/nl/946/Muziek/art ... Gaga.dhtml
Plaats reactie