De ondergang van de islamitische wereld

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Onderstaande bijdrage zal regelmatig door mij aangevuld worden. Hij komt niet altijd uit mijn eigen denkkoker maar uit die van een geweldig intelligente ongelooflijk wijze ex-moslim als zoon van een Egyptische imam. Hamed Abdel-Samad is veertig jaar jong en op zijn 23e naar Duitsland verhuisd. Deze topic De ondergang van de islamitische wereld is een must voor iedereen die de mensheid een warm hart toedraagt en niet hoeft te vrezen voor iets dat op sterven na dood is. Dit heb ik trouwens jaaaaren geleden al aan Scarlatti duidelijk gemaakt om haar van een islam fobie af te helpen. icon_thumbup.gif Nu horen we het ook eens van een ander. Een ex-moslim en zoon van een imam.

Maar ook alle andere berichten die in de richting van het bouwvallige huis van de islam wijzen zijn welkom. Zodat mohammedanen bijtijds eieren voor hun geld kunnen kiezen. Kiezen voor de heilzame werking van de urine van de kameel, volgens de historische Mohammed, mag natuurlijk ook.
Laatst gewijzigd door Hans v d Mortel sr op za dec 07, 2013 4:40 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld (1)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het is interessant dat de islamitische immigranten in Europa, zolang ze allemaal werk hadden, nooit op het idee zijn gekomen grote, representatieve moskeeën te bouwen. Pas toen veel gastarbeiders werkloos waren geworden, wilden ze prachtige godshuizen bouwen, om te bewijzen dat ze in Europa succes hadden. Daarvoor is een plausibele psychologische verklaring aan te voeren: omdat de meeste immigranten zich noch door een grote welstand noch door scholing op hun integratie kunnen laten voorstaan, willen ze dit door de bouw van gebedshuizen compenseren. Sommige kopen zelfs een grote BMW, anderen zetten zich in voor de bouw van moskeeën om aan te tonen dat ze het in den vreemde tot iets hebben gebracht. De andere verklaring schuilt in het gebrek aan tijd: zolang immigranten werk hadden, hadden ze geen tijd om over zulke projecten na te denken. Het is verbazingwekkend dat de bouw van moskeeën nu niet alleen door immigranten, maar ook door Europese politici als een teken van integratie wordt gezien. Afgezien van het feit dat de prachtige moskeeën de levensomstandigheden van de meeste islamitische immigranten niet weerspiegelen, kan hun bouw ook niet het begin van een integratieproces zijn. Pas als immigranten zich door scholing en welstand een plek verwerven in de maatschappij, kunnen representatieve moskeeën als bekroning van het integratieproces worden beschouwd. Pas dan zouden ze door de meerderheid van de bevolking ook niet meer worden afgewezen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19141
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door mercator »

Het zal anders verlopen: in de oorspronkelijke Mohammedaanse gebieden zullen de moslims elkaar uitroeien en van honger en ontbering sterven dankzij allerlei Arabische lentes. Maar hier in Europa zullen de moslims gedijen als nooit te voren, hiertoe aangezet door ONZE stervende beschaving. Tot de buit hier ook opgesoupeerd is natuurlijk. Het kankergezwel sterft ook als het organisme waarop het parasiteert sterft. Ik schat dat dit proces zal afgerond zijn tegen 2050.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld (2)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Na de oorlog hadden de Duitsers jaren- en decennialang op de ruïnen van hun stad kunnen huilen en diegenen kunnen vervloeken die hen hadden gebombardeerd. Maar in plaats daarvan zagen ze in dat ze hun ongeluk voor het grootste deel aan zichzelf te wijten hadden en dat ze met jammeren niets zouden bereiken. Zij begonnen met hun vroegere vijanden samen te werken. Om het eigen land weer op te bouwen. De herinnering aan de gebeurtenissen uit de oorlog dient er niet toe om ressentimenten tegen de vroegere vijanden op te poken, maar om tot vrede te manen.
Een paar jaar geleden riep de Egyptische schrijver Hamdy Abu-Golayyel de islamitische wereld op om naar het voorbeeld van Duitsland en Japan voor heet Westen te capituleren en een nieuwe start te maken. Hij meende dat de cultuur van trots en verzet tijdens en na het kolonialisme de moslims niets dan energieverlies en achterstand had opgeleverd.
Talrijke commentatoren, vooral uit de gelederen van linkse intellectuelen, vielen Abu-Golayyel aan en wezen de vergelijking met Japan en Duitsland uitdrukkelijk van de hand. Een van de beroemdste schrijvers van Egypte, Khairy Shalabry, zei dat Abu-Golayyel zelfs ‘slechter was dan alle zionisten’. Liever dan met Japan en Duitsland, van wie de agressie was uitgegaan en die imperialistische doeleinden hadden nagestreefd, vergeleken de Arabische intellectuelen de islamitische wereld in haar strijd om Irak en Palestina met het Frankrijk van de tijd dat het land door het nationaal-socialistische Duitsland werd bezet. Het Franse verzet, de Résistance, werd tijdens en na de oorlog door alle partijen met lof overgoten. Een ander argument dat de Arabieren aanvoerden, luidde als volgt: de wederopbouw van Japan en Duitsland was tot stand gekomen met hulp van de geallieerden, die dat alleen maar zouden hebben gedaan uit angst voor de communistische invloed in Europa en Azië. Als de Sovjet-Unie geen aanspraak op hen zou hebben gemaakt, dan zouden Duitsland en Japan vandaag de dag vermoedelijk achterlijke landbouwstaten zijn geweest.
Maar ook al klopt de vergelijking met Duitsland en Japan in de kern van de zaak niet, we zouden toch ook eens naar Taiwan kunnen kijken. Tijdens de Japanse invasie werd het eiland verwoest, werden duizenden vrouwen verkracht en talloze mensen gedood. Slechts de staatsuniversiteit van Taiwan, die de Japanners zelf in 1928 hadden gebouwd, bleef staan toen de Japanners het land verlieten.
Uit verbittering en trots hadden de Taiwanezen deze universiteit kunnen opblazen of sluiten om niet aan de gruweldaden van de Japanners herinnerd te hoeven worden. Toch besloten ze de universiteit niet alleen te behouden, maar zelfs te ontwikkelen. Stukje bij beetje bouwden de Taiwanezen, zonder hulp van buitenaf, hun land weer op. Het onderwijs was de ruggengraat van dit proces, en de door Japan opgerichte universiteit en uit het Japans vertaalde geschriften waren daarvoor van wezenlijk belang. In het jaar 2008 stond de staatsuniversiteit van Taiwan op de ranglijst van mondiale elite-universiteiten op een hogere plaats dan de grootste Japanse universiteiten. Met een pragmatisch historisch bewustzijn lukte het een klein volk de vroegere meesters en onderdrukkers bijna in te halen. Vandaag de dag werken Japan en Taiwan zowel economisch als cultureel heel nauw samen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47924
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door Pilgrim »

Dat boek van hem De ondergang van de islamitische wereld heb ik onlangs gekocht.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Dihya
Berichten: 398
Lid geworden op: di mei 24, 2011 2:16 pm

Re: De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door Dihya »

Goh, wat ben je toch weer eens dom bezig. De auteur van dat boek heeft gelijk want hij een zoon van een imaam hoor en dus zal het wel waar zijn wat hij allemal de ether inslingert. Kortom, een drogreden a la autoriteit.
Voorwaar, het meest waarachtige woord is het Boek van Allah en de beste leiding is de leiding van Mohammad.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75856
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door Ariel »

Dihya schreef:Goh, wat ben je toch weer eens dom bezig. De auteur van dat boek heeft gelijk want hij een zoon van een imaam hoor en dus zal het wel waar zijn wat hij allemal de ether inslingert. Kortom, een drogreden a la autoriteit.
Heb jij het boek gelezen Dihya? Zo niet dan kan jij je hier even lezen waar het boek over gaat.
Spoiler! :
Een verrassende analyse uit de pen van een islamitische wetenschapper.

Waar komt de haat van delen van de islamitische wereld tegenover het Westen vandaan? Ligt dat alleen maar aan de verkeerde politiek van de Amerikanen, aan de ongelukkige Irak-oorlog, de gevechten in Afghanistan of het onopgeloste Palestina-probleem?

De Duitse politicoloog Hamed Abdel-Samad, zelf moslim en afkomstig uit Egypte, heeft een antwoord waarmee de meeste moslims waarschijnlijk niet blij zullen zijn: hij ziet in de islam een ondergaande cultuur, die als het ware om zich heen slaat, voordat ze sterft.

Maar hoe komt dat? Is niet juist de islam de enige religie die groter wordt, en wel niet alleen door demografische ontwikkelingen? Heeft hij niet bijvoorbeeld in Afrika een aantrekkingskracht op velen, die geen andere religies (meer) uitoefenen? Wekt niet juist de islam de indruk van agressieve kracht, die daarom vele mensen angst inboezemt?

In zijn boek »De ondergang van de islamitische wereld. Een prognose« komt de schrijver tot een heel ander resultaat. De titel van het boek is bewust gekozen. Abdel-Samad las, toen hij naar Duitsland kwam, Oswald Spenglers »De ondergang van het Avondland«. In deze klassieker van de cultuurfilosofie vond hij in de eerste plaats zijn meningen over het »decadente« Westen, die hij vanuit zijn vaderland had meegenomen, bevestigd. De elitaire, marmeren taal van Spengler bleef echter moeilijk voor hem te begrijpen, zodat hij het boek aan de kant legde. Toen hij het later, intellectueel beter toegerust, weer oppakte, werd het hem duidelijk, dat Spenglers analyses perfect op de toestand van zijn cultuur, de islamitische cultuur, van toepassing waren.

Abdel-Samad bevindt zich op één lijn met de radicale islamkritiek, waarmee de in het Westen levende Pakistaanse dissident Ibn Warraq of de Franse, uit Tunesië afkomstige, schrijver Abdelwahhab Meddeb zijn begonnen. Over het algemeen is hij echter milder gestemd dan zijn voorgangers, pleit voor een islam zonder sharia en Jihad.

De islamitische wereld komt op hem over als een oncreatieve cultuur, die op dit moment geen enkele innovatie aan de mensheid heeft te bieden. In tegenstelling tot de eerste drie eeuwen van zijn geschiedenis, waarin hij al het onbekende enthousiast bijna opzoog en een samenleving creëerde, die geestelijk creatief was en een religieus pluralisme ontwikkelde, dat individualistische, zelfs hedonistische levensontwerpen toestond, bevindt de islam zich nu in een fase van culturele regressie. De bezwering van de glansperiode van de islam – versterkt door het superioriteitsbewustzijn dat ieder moslim wordt bijgebracht – staat in schril contrast tot een voortdurend beledigd zijn en tot collectieve complexen vanwege het ingehaald worden door het Westen – door de Europees-Amerikaanse cultuur. »Ik ben moslim, dus ben ik beledigd«, luidt een van de drastische hoofdstuktitels van het boek. De radicalisering, die tegenwoordig islamisme wordt genoemd, is volgens Abdel-Samad geen nieuw fenomeen, maar de opnieuw bewerkte editie van constant terugkerende golven van religieustheologische rigiditeit, die zijn voedingsbodem vindt in het samenvoegen van een niet verlicht, autoritair Godsbeeld en de autoritaire machtsuitoefening in religie en politiek. Gehoorzaamheid, niet zelf denken is de eerste geloofsplicht. Het slachtoffer is de volledige islamitische, in geestelijke leegte verstarde cultuur, mannen zowel als vrouwen, de vrouwen echter in veel grotere mate.

Men klaagt over de huidige misère, die wordt toegeschreven aan samenzweringen van het Westen. Modernisering betekent: diens verworvenheden in te kopen, maar diens wetenschappelijk-seculiere denken, dat deze modernisering pas mogelijk maakte, af te wijzen.
Egyptische schoolboeken, die de schrijver beoordeelt, spreken boekdelen over de reflexmatig te noemen zoektocht naar de zondebok in den vreemde. In volledige onwetendheid van de geestelijke processen, die zich sinds de Renaissance in Europa hebben voorgedaan, geldt de bewering, dat moslims immers alleen maar zouden terughalen wat ze ooit aan de cultuur van het Avondland zouden hebben gegeven, als rechtvaardiging voor dit gedrag. De schrijver ontkent de negatieve invloeden van het westerse (echter ook Ottomaanse) imperialisme op de Arabieren niet, hij zegt echter heel duidelijk, dat dit maar al te graag aangevoerd wordt als kritiekloze »zelfontlasting«.

Abdel-Samads prognose is somber. Als de islamitische wereld zichzelf niet hervormt, dreigt het verval, schaft hij zichzelf af. Na de aardolie zal niemand zich meer voor hem interesseren, tenzij de islamitische wereld een eigen weg uit de aan zichzelf te wijten zwakte zou vinden: de uiteindelijk in de onaantastbare goddelijke wet wortelende cultus rondom autoriteit en gehoorzaamheid – van het Godsbeeld via de patriarchale familie en de restrictieve, echter meestal hypocriete seksuele moraal tot aan de staat en zijn leiding toe.

Critici zullen deze schrijver eenzijdigheid en ongenuanceerdheid verwijten. Hij polariseert en wil dat ook. In werkelijkheid zegt hij niets over de spirituele islam van de soefi’s, die deze cultuur eeuwenlang vormgaf, en ook weinig over de rationalistische tradities en hervormingsbewegingen; ook moet de islamitische statenwereld tussen Marokko, Turkije en Maleisië in veel dingen toch gedifferentieerder worden ingeschat. Maar er is een teer punt geraakt, dat veel moslims pijn zal doen en velen waarschijnlijk woedend zal maken. En het Westen is bevriend met landen, waarin dit »islamitische systeem« - met locale verschillen – bijna tot in de perfectie is uitgevoerd.

Wolfgang Günter Lerch

http://hoeiboei.blogspot.nl/2010/11/de- ... ereld.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld (3)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Is er maar één islam?

Een vraag die stiekem wordt gesteld, om de islamkritiek in de kiem te smoren. Vanzelfsprekend is de islam in zijn stromingen en uitdrukkingswijzen zeer heterogeen, maar niettemin kan men zeker van één islam spreken. Want deze verschillen kunnen voor theologen en etnologen interessant zijn, politiek gezien zijn ze te tamelijk irrelevant. Als we het over de islam hebben, bedoelen we niet de naar de volksaard uiteenlopende verschijningsvormen daarvan, maar vooral de politieke ideologie, de geesteshouding, de geesteshouding, die ten grondslag ligt aan het geloofssysteem van de islam.
Wanneer moslims zelf over de islam spreken, als het bijvoorbeeld over de invoering van islamitisch onderwijs op Europese scholen gaat, of over de aanvraag van publiekrechtelijk lichaam, is er sprake van één islam. Als moslims over de ‘religie van de vrede’ spreken, zeggen ze niet welke islam ze daarmee bedoelen, maar als de islamkritiek opduikt, komt er een goocheltruc om de kritiek de kop in te drukken: over welke islam hebt u het eigenlijk?
Over welke alcohol hebben we het dan, als we zeggen: ‘Alcoholconsumptie schaadt de gezondheid en leidt tot alcoholisme'? Ja, alcohol wordt voor de vervaardiging van geneesmiddelen en voor het koken gebruikt, maar deze toepassingen staan niet ter discussie als we het over de sociale gevolgen van alcohol hebben. En de islam is voor mij vergelijkbaar met alcohol. Een klein beetje kan zeer heilzaam en inspirerend werken, maar als de moslim in iedere levenssituatie naar de fles van het dogma grijpt , wordt het gevaarlijk. Over de islam met een hoog percentage heb ik het, want die schaadt het individu en brengt de samenleving in gevaar.
(HvdM: in tig-producten die moslims dagelijks gebruiken zit varkensvet verwerkt. Bijvoorbeeld in tandpasta en mayonaise. Moslims zijn gek op patat met mayonaise)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door H.Numan »

Hans, waar mohammedanen al dan niet gek op zijn doet totaal niet ter zake. Net zo min dat vrouwen van hoge USSR partijbonzen graag bontjassen droegen en westerse kleding. Dat was net zo goed religieus niet toegestaan.

De grap is dat dit voor hun stokken zijn op (apen en) honden mee te slaan. Dat lukt ze nog verdomd aardig ook.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Moslims kennen geen zelfredzaamheid. Allah staat in de weg

Bericht door Hans v d Mortel sr »

H.Numan schreef:Hans, waar mohammedanen al dan niet gek op zijn doet totaal niet ter zake. Net zo min dat vrouwen van hoge USSR partijbonzen graag bontjassen droegen en westerse kleding. Dat was net zo goed religieus niet toegestaan.

De grap is dat dit voor hun stokken zijn op (apen en) honden mee te slaan. Dat lukt ze nog verdomd aardig ook.
Tsja . . . zo zit de mens inderdaad in elkaar. Wat hiermee overigens wordt aangetoond - net zoals met al die potsierlijke religieuze hoofddoeken - is dat het allemaal één grote komedie is waarbij het eigen ego de voornaamste rol speelt. Er is niets nieuws aan de horizon voor wat het wezen van de mens betreft. Het onderstaande citaat staat uit de bijbel genomen, verwoordt dit nog eens extra. Zoiets stemt tot nadenken. De islam met zijn lullige flinter dunne koranboekje zet alleen maar aan tot blindelingse onnadenkende onderwerping, haat en discriminatie en totale acceptatie van het psychotisch labiele gezwets van een analfabete gestoorde Arabische tent bewoner met de voor onze kennismaatschappij mislukte profetische naam Mohammed.

Het citaat. Dit alles heb ik gezien, en mijn hart legde zich toe op ieder werk dat onder de zon is gedaan, gedurende de tijd dat de ene mens over de andere mens heeft geheerst tot diens nadeel. (Bijbel. Prediker 8:9)

En nu ik weer. Nou moet je voor de verandering eens dat verrotte mislukte Arabische woestijn boekje eens ter hand nemen. Iedere moslim - ja ja, iedere moslim, behalve de gekke imam dan - heeft een probleem bij het lezen van de koran in het Arabisch. Lezen kunnen ze die taal enigszins wel, maar om een of andere reden is die taal toch niet zo goed te begrijpen. Nu heb ik goed nieuws. Het Hebreeuws lijkt verdomd veel op het Arabisch. Maar ik heb nog nooit een jood horen klagen over het Hebreeuws of over de woorden van de God van Abraham zoals vervat in de tora. Nu kunnen alle joden lezen en de meest moslims niet, dus dat speelt ook een rol van belang. Kortom, die prachte boeken die in de taal van de joden zijn geschreven zijn een waar genoegen en begrip voor de lezende en begrijpende mens. Moslims zijn dom. Oliedom! Dankzij de neergeschreven losse flarden strapatsen in het Arabisch, zo'n honderd jaar na de dood van de verwarde ziekelijke historische woestijn analfabeet Mohammed. Ik lees voor mezelf nog een keer dit bijbel citaat en nu pak ik de koran en sla dit willekeurig open. Of nee, Ik ga voor de verandering eens kijken wat op pagina 342 van de koran staat. Een verrassing, want ik weet niet wat er staat. Alhoewel ik puur geraaskal verwacht.

De pagina begint bij sura 25:60 en loopt door tot en met vers 74. (Bemoediging van de profeet en De ware gelovige)
60(61) En wanneer tot hen gezegd wordt:Werpt u neder voor de Erbarmer zeggen zij: En wat is de Erbarmer? Zullen wij ons nederwerpen voor wat gij4 ons beveelt? En het vermeerdert slechts hun afkerigheid.
61(62) Gezegend is Hij die in de hemel lichttorens5 heeft gesteld en in haar ook een fakkel heeft gesteld en een lichtende maan.
62(63) Hij is het die de nacht en de dag heeft ingesteld in opvolging voor wie gemaand wil worden of dankzegging beoogt.
63(64) En de dienaren van de Erbarmer zijn zij die over de aarde wandelen in nederigheid en die wanneer de onwetenden hen toespreken zeggen:Heil!
64(65) en die de nacht doorbrengen zich nederwerpende en zich opstellende1 voor hun Heer
65(66) en die zeggen: Onze Heer wend af van ons de bestraffing van Iahannam. Haar bestraffing is onafwendbaar.
66 Zij is een kwaad oponthoud en een kwaad verblijf.
67(67) [En de dienaren van de Erbarmer zijn zij] die wanneer zij bijdragen geven niet overmatig zijn en niet terughoudend maar die daartussen gelijk staan
68(68) en die naast God geen andere god aanroepen en niet doden de ziel die God onaantastbaar heeft verklaard tenzij naar wezenlijk recht en die geen ontucht bedrijven. Wie dat doet vervalt in strafbaarheid.
69(69) Verdubbeld wordt voor hem de bestraffing op de Dag der Opstanding en hij zal daarin eeuwig leven in vernedering.
70(70) behalve wie zich berouwvol inkeert en gelooft en heilzaam werk bedrijft. Want van hen verruilt God de boosheden voor schone daden. God is vergevend en barmhartig.
71(71) Maar wie zich berouwvol inkeert en heilzaams bedrijft die doet waarachtig berouw jegens God.
72(72) [En de dienaren van de Erbarmer zijn zij] die geen valse getuigenis geven en wanneer zij voorbij komen aan onvertogenheid in eerbaarheid voortgaan
73(73) en die wanneer zij gemaand worden aan de tekenen van hun Heer daarvoor niet verstokt staan als doven en blinden.
74(74) en die zeggen: Onze Heer schenk ons van onze echtgenoten en onze nakomelingen verkwikking en stel ons voor de vrezenden tot een leiding.
En dan nu pagina 342 van mijn bijbel. Het boek Rechters, hoofdstuk 11, vers 19 tot en met 34.
19 Toen zond Israël boden naar Sichon, de koning der Amorieten, de koning van Chesbon, en Israel zeide tot hem: Laat mij toch door uw land trekken naar de plaats van mijn bestemming.
20 Maar Sichon had er geen vertrouwen in, dat Israel slechts door zijn gebied zou trekken, en Sichon verzamelde al zijn krijgsvolk, legerde zich te Jahas, en streed tegen Israel.
21 De Here, de God van Israel, echter gaf Sichon en al zijn krijgsvolk over in de macht van Israel, en zij versloegen hen, waarop Israel het gehele land der Amorieten, die dat bewoonden, in bezit nam.
22 Zo kregen zij het gehele gebied der Amorieten in bezit, van de Arnon tot de Jabbok en van de woestijn tot de Jordaan.
23 Nu dan, de Here, de God van Israel, heeft de Amorieten voor zijn volk Israel uit weggedreven; wilt gij dit dan weer verdringen?
24 Zoudt gij niet in bezit nemen wat uw god Kemos u in bezit gaf? Zo nemen wij in bezit al wat de Here, onze God, voor ons onteigent.
25 Nu dan, zijt gij zoveel beter dan Balak, de zoon van Sippor, de koning van Moab?
26 Heeft hij getwist met Israel of er oorlog tegen gevoerd? En waarom hebt gij, terwijl Israel in Chesbon met onderhorige plaatsen, in Aroer met onderhorige plaatsen, en in alle steden aan de oevers van de Arnon gedurende driehonderd jaar gevestigd was, die in die tijd niet bevrijd?
27 Ik heb dus niets misdreven tegen u, maar gij handelt onrechtvaardig jegens mij door mij te beoorlogen. De Here, die Rechter is, richte heden tussen de Israelieten en de Ammonieten.
28 Maar de koning der Ammonieten gaf geen gehoor aan de boodschap, die Jefta hem gezonden had.
29 Toen kwam de Geest des Heren over Jefta; hij trok Gilead en Manasse door, daarna door Mispa in Gilead en van Mispa in Gilead trok hij verder naar de Ammonieten.
30 Toen deed Jefta de Here een gelofte en zeide: Indien Gij de Ammonieten in mijn macht geeft,
31 Dan zal hetgeen mij uit de deur van mijn huis tegemoet komt, wanneer ik behouden van de Ammonieten terugkeer, de Here toebehoren, en ik zal het ten brandoffer brengen.
32 Vervolgens trok Jefta tegen de Ammonieten op om met hen te strijden en de Here gaf hen in zijn macht.
33 Hij versloeg ze van Aroer af tot in de nabijheid van Minnit (twintig steden) en tot Abel Keramim: een geweldige nederlaag, waardoor de Ammonieten voor de Israelieten moesten bukken.
34 Toen Jefta naar Mispa, naar zijn huis kwam, zie, zijn dochter ging hem tegemoet met tamboerijnen en reidansen. Zij was zijn enig kind; behalve haar had hij zoon noch dochter.
35 En zodra hij haar zag, verscheurde hij zijn klederen, en riep uit: Ach, mijn dochter, gij buigt mij diep terneer en gij zijt het, die mij in het ongeluk stort; ik heb tegenover de Here een woord gesproken en kan niet terug.
We merken hier duidelijk een verschil tussen zo goed als volslagen achterlijkheid en onvermogen van de islam om iets zinnigs te vertellen over de ontwikkeling van de ontstaansgeschiedenis van dit heidense woestijn theater, en de met het verstand en de logica en schrijfkunst door taalbeheersing uitgeruste kwaliteiten van de joden. Wie met zijn volle verstand is uitgerust en niet in staat is om te lezen wat er in een boek staat, althans enigszins te begrijpen wat de afzender voor ogen had of meende het nageslacht te laten begrijpen, ook al zijn de letters nog zo potsierlijk groot, rest maar één conclusie, de bedenker dezes was een idioot of op zijn minst een onbeduidende ongeletterde en waarschijnlijk ongeschoolde Arabische woestijn charlatan. Iedereen kent deze criminele terroristische oorlogsophitser bij naam: Mohammed.

De koran en de bijbel kun je – los van de volume vergelijking van 2: 100 – het best vergelijken met de Donald Duck voor blinden waarbij men vergeten is braille toe te passen, en het magistraal gedenkwaardig lezenswaardige en boeiende naslagwerk voor wetenschappers en in de geschiedenis van het joodse volk en het ontstaan van het christendom geïnteresseerde mens. Informatie in optima forma. De koran daarentegen is een boekje vol fratsen en los aan elkaar hangend jatwerk van de eerdere boeken van God waarvan nota bene melding wordt gemaakt in de koran […], maar waarvan moslims totaal niets willen weten. Zij verkeren liever in duistere onwetendheid en verklaren daarbij dat het licht der waarheid hun gezondheid ernstige schade toebrengt. Logisch wanneer je bedenkt dat hun geloof gedirigeerd wordt door de angst voor de karwats, een lading stenen op hun hoofd,de hakbijl in de nek, de strop, en als klap op de vuurpijl, het eeuwige brandende foltervuur van ene ‘allah’, ex maangod en nutteloze knecht van de enige echte grote woestijn klootzak, moordenaar en viezerik Mohammed.

Ik doe een oproep een iedereen met het gezonde verstand:

Wees verdraagzaam jegens iedereen, behalve tegenover de onverdraagzamen!

Maar ik vrees den vreze dat het al te laat is. Ik zie steeds meer en meer hoofddoekjes en steeds meer en meer faciliteiten en begrip voor die achterlijke heidense woestijn onverdraagzaamheid.

Spreekt deze topic zich dan tegen? Welnee! De kruik gaat zolang te water tot ze breekt. Verzuipen zullen ze al die recalcitrante op onze kennisbeschaving parasiterende islam aanhangers. De wal zal het schip keren. Het positieve zal het negatieve overwinnen. Domheid heeft geen bestaansrecht in een samenleving die wil overleven.

P.S.: voor al die linkse klootzakken en moslims die dit lezen: ik ben atheïst en geloof noch in een kwibus zoals 'allah' noch in het cirkel gezwets over de evolutietheorie. Ik weet (niet veel) en alleen daaraan houd ik mij vast. icon_thumbup.gif
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door Manon »

Ik zag gisteren in de supermarkt een hoofddoek ZONDER buggy en/of kleutertje erbij.
Ik was totaal verbaasd en keek nog eens goed: ze was zeker 8 maanden zwanger.....

Mijn jongste heeft zich alvast ingeschreven bij een Green Card lottery.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de wereld op stelten

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Goede mensen zullen vanzelf het goede doen, en slechte mensen het slechte; maar dat goede mensen het slechte gaan doen, dáár zorgt de islam voor. (vrij naar Steven Weinberg)

Islam is de laatste in de rij van te vernietigen mislukte overheersingen door ideologische en of religieuze klootzakken: polytheïsme, monotheïsme, judaïsme, christendom, oligarchie, dictatuur, communisme, marxisme, fascisme, groen links, atheïsme, democratie, islamisme.

Rechtvaardigheid en eerlijk alles delen naar vermogen hoort niet bij democratie noch bij islamisme als laatste strohalm der Mohikanen, maar hoort bij vrijheid van pers en vrije meningsuiting. Daarom ook is het atheïsme en het polytheïsme opnieuw uitgevonden als plus en min: vrijheid van denken en vrije meningsuiting moeten de norm worden. Democratie is slechts een lappendeken voor het bloeden als gevolg van het ontbreken van een vrije wil. Anders kunnen we net zo goed weer terugvallen in de tijdelijke waanzin van het verleden. Want door de dictatuur van het communistische christendom onder de hoede van de oligarchie als bewaker van het monotheïsme, nadat het judaïsme de moed had opgegeven, en het fascisme vanuit de democratie als laatste bolwerk der onverzoenlijkheid in samenwerking met de islam een ultieme poging in het werk stelde om zich toch nog even via democratie aan de dictatuur en macht van de overheersende 'verlosser' te vergrijpen, is de mensheid geen stap dichter aan zijn vrijheid van meningsuiting, geluk en veiligheid toegekomen.

Lang leve het atheïsme en polytheïsme!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van 1400 jaar woestijn achterlijkheid

Bericht door Hans v d Mortel sr »

'Hans van de Mortel' schreef:Onderstaande bijdrage zal regelmatig door mij aangevuld worden. Hij komt niet uit mijn eigen denkkoker maar uit die van een geweldig intelligente ongelooflijk wijze ex-moslim als zoon van een Egyptische imam. Hamed Abdel-Samad is veertig jaar jong en op zijn 23e naar Duitsland verhuisd.
Deze man heeft lef! Alhoewel hij - voor zover ik weet - nooit gezegd heeft dat hij ex-moslim is, komt hij sowieso in aanmerking om gedood te worden door de ware liefhebbers van de leer van oorlogsmisdadiger en folter specialist Mohammed.

Als opdracht in zijn pocket schreef hij:
Voor mijn vader, die me als kind de volledige Koran bijbracht.
Als volwassene zeg ik tegen hem: "Ik heb me van het geloof tot het weten bekeerd."
We moeten dus niet verbaasd zijn wanneer eerdaags vanuit liefde voor de profeet en trouw aan de islam zijn keel is doorgesneden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld. (4)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zelfs de koran stelt dat wat de mensheid niet dient, uiteindelijk van de aarde zal moeten verdwijnen.

Mij werd ooit de mij in verlegenheid brengende vraag gesteld wat de wereld zou verliezen als alle islamitische staten zouden verdwijnen. Ik kon niets anders bedenken dan aardolie en een paar mooie vakantieoorden, en wellicht de angst voor terreur, waar veel mensen last van hebben. Daar zouden vermoedelijk alleen de producenten van luxe-auto’s onder lijden, wier beste klanten in de golfstaten wonen.
Ja, de vraag mag worden gesteld wat de huidige islamitische wereld voortbrengt dat de mensheid ten goede komt. Wat zijn de bijdragen van de islamitische wereld op het gebied van wereldlijke kennis, de kunst en de architectuur, om maar drie terreinen te noemen? Die vraag is vrij eenvoudig met ‘weinig’ of ‘helemaal niets’ te beantwoorden. Waarom valt het velen dan zo zwaar om te erkennen dat de islamitische cultuur allang over haar hoogtepunt heen is en niet meer in staat is zich in de wereldgemeenschap te voegen? Wat van de islamitische geschiedenis van het denken is overgebleven, is naar mijn mening het intellectuele schuim van een onverzoenlijke orthodoxie, en die heeft in de moderne wereld geen bestaansrecht meer. Een laatste keer zal het schuim met de moed der wanhoop en met zijn woede de oppervlakte bezeiken, voordat het definitief verdwijnt.
Uit: De ondergang van de islamitische wereld door Hamed Abdel-Samad (1972). Hij is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23e naar Duitsland.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld. (5)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De invloed van landen als Turkije, Indonesië en Maleisië op de rest van de islamitische wereld is als het om onderwijs en theologie gaat helaas nog marginaal. Omgekeerd is de invloed van Saoedi-Arabië en Egypte op Turkije, Indonesië en Maleisië zeer aanzienlijk, wat ook daar tot een toenemende herbezinning op de islam en een duidelijke afname van veel democratische processen voert.
Vooral in de Arabische wereld moet men zowel de regionale als de mondiale perspectieven als onheilspellend ervaren. Een snelgroeiende, arme, onderdrukte en slecht opgeleide bevolking, oprakende olievoorraden en drastische klimaatveranderingen die grote landbouwarealen vernietigen, bedreigen de economische basis van deze landen en verscherpen de reeds aanwezige regionale en religieuze conflicten. Dit kan ertoe leiden dat de staat steeds meer aan invloed inboet, wat weer tot privatisering van het geweld zou kunnen leiden. De burgeroorlogen in Afghanistan, Irak, Algerije, Somalië en Soedan zijn slechts het huiveringwekkende begin daarvan. De geestelijke en materiële verstarring brengt mij tot de volgende prognose: de islamitische staten zullen uiteenvallen, en de islam zal als politiek-maatschappelijk idee en als cultuur ten onder gaan.

Uit: De ondergang van de islamitische wereld door Hamed Abdel-Samad (1972). Hij is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23e naar Duitsland.
Vrijheid, vrijheid en nog eens vrijheid. De hoopvolle verwachting op één god afstemmen zou door de Europese toezichthouder verboden moeten worden uit oogpunt van oneerlijke concurrentie. Dat is al gebeurd in onze kennisbeschaving. We noemen dit godsdienstvrijheid. Slechts één god leidt nooit tot vrede en inzichten van de waarheid en het bestaansrecht. Waarom niet? Omdat goocheme leiders die zich als exclusief alwetende namens de monotheïstische god opwerpen als zijn doorgeefluik, maar al te graag van hun macht misbruik maken vanwege aanzien, macht seks en geld. Religieuze leiders aan de macht betekent dood en verderf, haat en intolerantie, gecontroleerde uitbuiting, onderdrukking en ongebreidelde corruptie.
Het domme al 1400 jaar bedrogen en met achterlijkheid omhangen, achter de historische profeet aan huppelende islamitische volk, zal zelf 'gebakken' eieren voor zijn laatste geld moeten kiezen en in opstand komen om niet met de gebakken peren te blijven zitten, op straffe van totale verwaarlozing en ondergang.

Maar de hoop op ‘allah’ blijven richten mag natuurlijk ook. Zodat we in de toekomst moslims in een desolaat woestijn reservaat kunnen bezichtigen tegen een kleine vergoeding.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld. (6)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Huichelarij onmiskenbaar ingrediënt van islamitisch denken
De oorlogen die mohammedanen aanstichtten worden fath genoemd, ofwel ‘opening met een goddelijke opdracht’. De oorlogen van de anderen worden ghazw of invasie genoemd. Het Egyptische leerboek voor middelbare scholieren ruimt slechts anderhalve bladzijde in voor de overrompeling door de Mongolen in de 13e eeuw, toen Bagdad werd verwoest.
Hoewel deze invasie vergeleken met de kruistochten wezenlijk meedogenlozer was en verstrekkender gevolgen had voor het verval van de islamitische beschaving, wordt zij nauwelijks vermeld. De verwoesting van bibliotheken, het verbranden van boeken, het afslachten van vele denkers en de deportatie van getalenteerde handarbeiders naar Centraal-Azië – dit alles heeft de islamitische cultuur ernstig verzwakt en heeft geleid tot een ondermijning van de islam als kenniscultuur. Het heeft ook bijgedragen aan de wedergeboorte van de jihad-ideologie. De bagatellisering van deze Mongoolse overval in de Egyptische schoolboeken en in het officiële geschiedenisbeeld van de meeste islamitische staten is het gevolg van het feit dat de Mongolen tegenwoordig geen wereldmacht meer zijn en daarom de moslims niet meer van dienst kunnen zijn bij het begrenzen van de eigen identiteit.
In het schoolboek staat dus weinig over de Mongoolse agressor, maar er worden wel dertien bladzijden gewijd aan de meedogenloze kruisridders, die zich niet aan verdragen hielden en geen nader doel voor ogen hadden dan moslims te doden en de controle over hun heilige plaatsen in handen te krijgen. Het prototype van de Europeaan als wrede agressor verandert niet bij de behandeling van het kolonialisme, die veertig bladzijden in beslag neemt en daarmee het omvangrijkste hoofdstuk in het boek vormt. (HvdM: waarmee dit hoofdstuk de facto een vijftiende van de koran telt, dat is liefst 6,6%. Terwijl de koran in zijn geheel nog geen 2% van de bijbel - de eerdere boeken van God - bedraagt. Over goed onderwijs gesproken . . .)
De scholieren moeten de indruk krijgen dat de hedendaagse Europeanen kruisridders in moderne uitrusting zijn,
louter geïnteresseerd in het uitbuiten en uitroeien van allen die niet bij hun cultuur horen. Tussen de laatste kruistocht in de 13e eeuw en de Egyptische veldtocht van napoleon aan het einde van de 18e eeuw liggen echter 507 jaren van islamitisch-Europese geschiedenis waaraan in de schoolboeken nauwelijks aandacht wordt besteed. Daartoe behoren ook vierhonderd jaren van Osmaanse overheersing in de Arabische wereld, die niet als kolonialistische episode beschouwd worden, hoewel de Osmanen meer aan de achterlijkheid van de Arabische wereld hebben bijgedragen dan de Europese koloniale machten.

(Uit: De ondergang van de islamitische wereld door Hamed Abdel-Samad (1972). Hij is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23e naar Duitsland.)
Citaat HvdM: • Mohammedanen verdwalen liever in de koran dan de weg te vragen naar onze kennisbeschaving.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De ondergang van de islamitische wereld (7)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Verdwijnen islam kwestie van tijd en geld
De logica van de geschiedenis volgend had de islamitische cultuur op z’n laatst na de ineenstorting van het Osmaanse Rijk in de twintiger jaren van de 20e eeuw van de aarde verdwenen moeten zijn. Na de Afschaffing van het kalifaat wees alles erop dat het idee van een door god gegeven staat definitief door de moderne nationale staat was vervangen, zodat oude patriarchale machtsstructuren geen kans meer hadden. Maar de oprichting van de Moslimbroederschap in Egypte in 1928 en de ontdekking van aardolie in Saoedi-Arabië korte tijd later waren blijkbaar voldoende om het verdwijnen van de islam uit te stellen. Het onverwachte geld, de privatisering van de jihad en het floreren van het radicale wahabisme leken de politieke islam een geweldige nieuwe stuwkracht te hebben gegeven. Of zouden deze gebeurtenissen niets anders zijn geweest dan een kunstmatige beademing van een cultuur die haar hoogtepunt allang voorbij was en op haar sterfbed lag?
Het is net zo moeilijk om over de toekomst van de islamitische wereld te spreken als om zekerheid te verkrijgen over zoiets als de klimaatverandering. We kunnen constateren dat grote delen van de islamitische wereld zich drastisch van de werkelijke kennis distantiëren en een onverzoenlijke houding ten opzichte van de geest van het modernisme aannemen. En verder dat het fundamentalisme en het ressentiment tegenover het Westen als etterende wonden groeien en een vreselijke uitlaatklep vinden in geweld en buitensluiting. Tegelijkertijd vinden bij jonge moslims individualiseringsprocessen plaats, waarbij excessief van het internet gebruik wordt gemaakt en – al naar gelang de financiële situatie – net zo excessief moderne gebruiksgoederen worden geconsumeerd en de oude traditionele structuren niet meer worden vertrouwd. Deze verschillende, parallel verlopende, elkaar beurtelings beïnvloedende ontwikkelingen kunnen zowel uitmonden in democratisering als in massafanatisme en geweld. Het hangt ervan af op welke infrastructuren de zich afsluitende individuen stuiten.

(Uit: De ondergang van de islamitische wereld door Hamed Abdel-Samad (1972). Hij is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23e naar Duitsland.)
Citaat HvdM: • Verschillende culturen kunnen best vredig naast elkaar leven wanneer het uitgangspunt één en dezelfde wet is. Dat gaat om die reden niet lukken met aanhangers van de historisch ongeletterde moordlustige dwaas Mohammed. Wel met joden, christenen, boeddhisten, hindoes, voormalige kannibalen, papoea's, atheïsten en andere zich aan de werkelijkheid niet onttrekkende wel willenden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld (8)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Het islamitische systeem roept op tot een strijd tegen zichzelf
Het is een mislukte grap als uitgerekend het Saoedische systeem zijn schoolkinderen leert dat de jihad de strijd tegen onderdrukking en ongerechtigheid inhoudt – want voor iemand met gezond verstand betekent dit dat het Saoedische systeem tot een strijd tegen zichzelf oproept.
Maar in zo’n systeem dat de waarneming van zijn onderdanen benevelt , is vrijwel niemand in staat daar de vinger op te leggen. Zulke boeken worden niet alleen in Saoedi-Arabië als leermateriaal gebruikt, maar ook in negentien Europese staten waar Saoedische academies bestaan. En zelfs als een paar delen van de inhoud uit verlegenheid zijn aangepast, blijft de geesteshouding van de leraren dezelfde, want zij zijn door de oude leer beïnvloed.
Uit een onderzoek naar het beeld van de ‘ander’ in de Jemenitische schoolboeken, dat in 2009 in opdracht van de regering in Sana werd uitgevoerd en in middels op de website van de president is gepubliceerd, blijkt dat de ‘ander’ in de schoolboeken altijd als de hebzuchtige vijand wordt opgevoerd. Met de ‘ander’ wordt uiteraard het Westen bedoeld. Maar het onderzoek wordt afgesloten met het excuus dat dit beeld ook kan worden gelezen als een negatieve reactie op het negatieve beeld van de islam dat de ‘ander’ in zijn schoolboeken construeert.
Een blik in de schoolboeken van Jordanië levert een soortgelijke indruk op. De ‘ander’ wordt altijd als het morele tegendeel van ‘ons’ neergezet. Hij is alles wat ‘wij’ niet zijn en nooit mogen zijn. Natuurlijk wordt ook op enkele positieve verworvenheden van het Westen gewezen, maar de Verlichting de democratie worden niet genoemd. De dictaturen richten een barrière op tussen de scholieren en de democratische systemen, die niet als voorbeelden mogen aangeduid.
Het schoolboek weerspiegelt enerzijds het denken van een samenleving en anderzijds het idee waarnaar de machthebbers hun onderdanen zouden willen vormgeven. Het is een wisselspel: de ideologie komt voort uit de informele kennis en het collectieve geheugen van het volk, maar wordt daarna politiek verfijnd, zodat zij past in het machtssysteem en zijn identiteitspolitiek. Niettemin mag men de invloed van het schoolboek niet overschatten, want de sociale omgeving van de leraar en de invloed van de moskee en van de televisie zijn veel zwaarwegender. De school boeken zeggen weinig over het beeld van de ander, maar heel veel over het heersende zelfbeeld van in de islamitische wereld. Ze laten ons zien hoe een cultuur zichzelf waarneemt en wat zij de nieuwe generatie wil meegeven.
Ze vormen een spiegel van het ressentiment en de onmacht waardoor de betrekkingen met het Westen al generaties worden gekenmerkt.

(Uit: De ondergang van de islamitische wereld door Hamed Abdel-Samad (1972). Hij is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23e naar Duitsland.)
Citaat HvdM: • Interpretaties van de contexten in de koran zijn altijd concurrerend. Alleen is dat nog niet doorgedrongen tot het moslim verstand.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld (9)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De enige goede voorspelling door Mohammed
De ondergang van de islam werd indirect al door Mohammed zelf voorspeld. Mohammed zegt over de wedergeboorte van de islam in een vreemde omgeving: “De islam is als vreemdeling geboren en zal als vreemdeling terugkeren.” Deze voorspelling wordt op twee manieren geïnterpreteerd: op hervormingen gerichte moslims ontlenen er de hoop aan dat de hervorming en de liberalisering van de islam in het westen succes zullen hebben. Een van de vertegenwoordigers van deze these is de in Londen wonende islamwetenschapper en filosoof Tariq Ramadan, die voor een ‘radicale hervorming’ van de islam pleit. Alleen door het toestaan van een meervoudige identiteit, die het een gelovige mogelijk maakt tegelijkertijd moslim en Europeaan te zijn, kunnen moslims volgens Ramadan in Europa vaste voet aan de grond krijgen. Zijn radicale hervormingen lijken echter niet meer dan een kalmeringsspray te zijn om de opvlammende controverse over de islam weer tot bedaren te brengen. De koran en de profeet blijven onaantastbaar. De verzen van het heilige boek kunnen niet worden geschrapt, meent Ramadan. Ook stelt hij de sharia als concept en leidraad voor de levenswijze van moslims niet ter discussie. Hij wil echter niet terugkeren naar de letter van de sharia, maar naar de bedoelingen ervan, de maqasid, die hij voornamelijk als gerechtigheid en vrede identificeert. Niet alleen de charismatische kwaliteiten van Ramadan, maar ook het feit dat hij de neef is van Hassan Al-Banna, de oprichter van de Moslimbroederschap, heeft hem niet alleen een grote aanhang in Europa opgeleverd, maar tevens tot een van de meest gevraagde islamdeskundigen gemaakt bij veel culturele evenementen en zelfs bij Europese politici. Ik zie het verhaal van Ramadan echter eerder als onderdeel van de problematiek dan als onderdeel van de oplossing. Want hij wekt wel de indruk dat er iets in beweging is, maar het gaat daarbij louter om dezelfde oude, versleten hervormingsrecepten, die weliswaar gebruikmaken van het woord verandering, maar het reguliere orthodoxe denken eerder sterker dan zwakker maken.

(Uit: De ondergang van de islamitische wereld door Hamed Abdel-Samad (1972). Hij is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23e naar Duitsland.)
Citaat HvdM: • De wereld zal er uiteindelijk op vooruitgaan en beter worden door de islam neer te zetten voor wat hij is: achterlijk, uit de tijd, niet geschikt voor onze kennisbeschaving.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische wereld (10)

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Verzoening met atheïsme als laatste kans voor de islam
Voor mij zou een hervorming betekenen dat de ketting die het starre systeem omspant, moet worden opengebroken. Deze ketting bestaat uit het vastgeroeste stambewustzijn, de religieuze gezagsgetrouwheid, de leugenachtige seksuele moraal en het ondoelmatige onderwijs, dat niet het verstand stimuleert, maar verouderde denkstructuren overeind houdt. De zogenaamde hervormers nemen er echter dikwijls genoegen mee deze ketting louter in hun lievelingskleuren te schilderen en noemen dit dan verandering. Ze smeren zalf op de door kanker veroorzaakte uitwendige ontstekingen en durven de tumor zelf niet aan te pakken – en maken een grote boog om de belangrijkste vragen. De artsen die de medicijnen voorschrijven zijn vaak zelf de ziekteverwekkers.
Daarom zie ik de verzoening van de islam met het atheïsme als de laatste kans. Het is tijd voor de ketters, die de Koran neutraliseren en een nieuwe geesteshouding invoeren. Daarmee bedoel ik niet op te roepen tot geloofsverlies of tot een polemiek tegen de Koran of de profeet. We moeten pro noch contra de Koran zijn, maar een deal sluiten: het is niet eerlijk Mohammed en de Koran moreel te veroordelen vanuit het perspectief van de 21e eeuw. Op grond van dezelfde logica is het ook niet eerlijk dat we het leven van alledag in de 21e eeuw door morele denkbeelden uit de 7e eeuw laten beïnvloeden. Met verzoening met het atheïsme bedoel ik dat beide, geloof en ongeloof, vreedzaam naast elkaar moeten kunnen bestaan, zonder elkaar uit te sluiten. Vóór de stichting van de staat Israël zei Ben Gurion: “We zullen pas een joodse staat hebben als we joodse politiemannen en joodse prostituees hebben.” Wat de islam aangaat zullen we pas een islamitische burgermaatschappij hebben als we islamitische atheïsten hebben die ongehinderd over straat kunnen lopen en hun gedachten vrij kunnen uiten. Vandaag de dag vervloeken wij onze ketters, morgen zullen wij hen dankbaar zijn.

(Uit: De ondergang van de islamitische wereld door Hamed Abdel-Samad (1972). Hij is de zoon van een Egyptische imam. Hij verhuisde op zijn 23e naar Duitsland.)
Citaat HvdM: • De enige mens die God werkelijk respecteert is de atheïst. Hij ziet God als niet stuk te krijgen speelbal waarmee iedereen naar hartenlust en ongedwongen mag spelen
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

De ondergang van de islamitische olie

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ali Yas schreef: Antisemitisme is gratis, terwijl aan het eenzijdig de Arabieren de schuld geven een hoog (olie)prijskaartje hangt. Nederland doet er economisch gezien dus goed aan om de handel met Israël tot inzet te maken en de gratis geldstroom naar Gaza buiten schot te houden. Want zo hou je de Arabieren te vriend, en een voldoende duidelijk antisemitische houding daarbij is vanwege de islamitische lente belangrijker dan ooit. Voor een moreel juiste opstelling kunnen we altijd nog kiezen als de olie in het Midden-Oosten op is. :hypocrite:
Er wordt al aan gewerkt. Nog een korte tijd te gaan en het is gebeurd met die achterlijke Arabische zandbak happende mohammedaanse klootzakken die als waardeloze uitgerangeerde islamitische sharia dwazen dankzij hun goed onderhouden hersenrot de enige dagelijkse wetenschappelijke behoefte doen door in de kont van de historische Mohammed te turen. Nog even en alle bezopen aanhangers van de grootste smerige mens die ooit geleefd heeft kunnen uitgekotst worden.

Afbeelding

Afbeelding
De wonderschone Tesla Roadstar

Deze prachtige auto heeft een actieradius van 450 kilometer en verbruikt een derde aan energie in vergelijking met een benzine motor. Qua race gedrag kan hij zich meten met een Porsche of welke andere sportwagen dan ook en is beduidend goedkoper. Hij heeft slechts een versnelling en remt direct af op de motor door geen gas meer te geven. Ook de prijs is concurrerend met de Porsche.

Men is nu bezig met een productieauto in de modernste autofabriek van de wereld aan de westkust van de VS. Dat is de Tesla S.

Tesla Model S maakt indruk
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: do mei 08, 2008 3:33 am

Re: De ondergang van de islamitische wereld

Bericht door H.Numan »

Hans, auto's op batterijen zijn voor kleine jongetjes. Er is meer dan genoeg concurrentie om alternatieven mogelijk te maken, maar ... die werken dus niet. Het is een fabeltje dat 'de' auto industrie alternatieven verbiedt of verhindert. Als de US autoindustrie het verbiedt dan glimlachten de Japanners. Als Japan en Amerika een kartel sluiten gaat Zuid Korea gieren van de lach.

Het probleem is dat alle alternatieven te grote problemen hebben: een stoommachine vereist meer onderhoud dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen. De Sterling motor moet een half uur van te voren gestart worden. Waterstofgas is een perfect alternatief. Onderzoek wordt dan ook gesponsored dor de Al-Aksa zelfmoord brigade. :smile7:

En batterijen hebben niet genoeg actieradius. Neem deze Tesla. 450 km op 1 lading. Stel gebruik 1 op 20. Da's best zuinig. Hoeveel Porsche's hebben een tank van 22 liter? De Porsche kan je opladen in iets van 5 minuten bij de pomp. Je Tesla gaat daar toch echt een nachtje over doen...

Is een fraai auto, daar niet van.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ondergang van de islamitische wereld. Binnenkort verwacht!

Bericht door Hans v d Mortel sr »

H.Numan schreef:Hans, auto's op batterijen zijn voor kleine jongetjes. Er is meer dan genoeg concurrentie om alternatieven mogelijk te maken, maar ... die werken dus niet. Het is een fabeltje dat 'de' auto industrie alternatieven verbiedt of verhindert. Als de US autoindustrie het verbiedt dan glimlachten de Japanners. Als Japan en Amerika een kartel sluiten gaat Zuid Korea gieren van de lach.
Aan jouw parate kennis valt niet te tornen. Doe ik ook niet. Ik wil je alleen even in herinnering brengen hoe de allereerste auto eruit zag. Een man met een rode vlag liep voorop (Vandaar de associatie met het latere communisme van het rode gevaar). Paarden sloegen op hol en het het afzichtelijke monster - de eerste automobiel - was een feit. En als laatste in de lijn van het uitgangspunt van de evolutie (de sterkste overleeft) heb ik je de Tesla gepresenteerd. Ik heb er ook bij vermeld dat deze auto in een kompleet vernieuwde autofabriek wordt geproduceerd. Wat ik vergeten ben te vermelden is dat Mercedes (ja ja) er met flink wat kapitaal inzit. Want eerlijk is eerlijk, de Amerikaanse auto industrie heeft het erg moeilijk? En zijn die Duitsers nu zo dom? Misschien wel, want wat de islam betreft gaan zij nog altijd geblinddoekt door het leven. En dan te bedenken dat die smerige fascistische islam samen op het vinkentouw zat met de nazi's van Hitler. Onbegrijpelijk! Maar met auto's maken komen ze vast en zeker beter uit de voeten.

Moslims zijn niet slim. Je kan als moslim wel intelligent zijn met je hersens en zo maar wat gaan studeren, maar voor de rest zal hun vastgeroest kleffe geloof in de weerzinwekkende historische proleet profeet en seksistisch gestoorde perverse sadist Mohammed automatisch hun ondergang inleiden. Zeg maar inlijden.
:applause:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16311
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ondergang van de islamitische wereld. Kwestie van tijd!

Bericht door Hans v d Mortel sr »

De kracht van mensen en dieren is nooit constant en bestendig en het ligt dus voor de hand dat men naar andere krachtbronnen zocht, die voor de voortbeweging zouden kunnen worden gebruikt. Dat geldt voor een kennisbeschaving, dus niet voor mohammedanen die gefrustreerd en primitief bewust achterlijk en angstig zijn gehouden vanwege hun krankzinnige overtuiging in de wartaal van ene Arabische woestijn geleerde die toevallig ook nog eens analfabeet en beroepsmoordenaar was. Het afhakken van het hoofd stond bij sadistische kinderverkrachter en psychopaat Mohammed voor gerechtigheid van de islam voor wie niet naar hem wilde luisteren.. Tel uit je winst en begrijp dat islam nooit wat goeds heeft voortgebracht. Kijk maar om je heen naar de feiten.

Arabieren met een onverwoestbaar heidens geloof in de rituele aangedragen strapatsen van de historische proleet profeet Mohammed hadden totaal geen zin om zelf kritisch na te denken. Niet nodig, want dat deed Mohammed wel voor ze.

Nederlander Simon Stevin slimmer dan analfabeet Mohammed
In de 1600 zien wij langs Nederland’s strand de zeilwagen van Simon Stevin rijden. Wagen? Ja, wagen. Op vier wielen. En wat moest een mohammedaan met een paar wielen als hij over een snelle kameel beschikte en alsof het in de woestijn nooit waaide? De zeilwagen van Simon Stevin legde in 1600 de afstand Scheveningen-Petten van 67,6 kilometer af in 2 uur. Dit was dus met een gemiddelde snelheid van 33,8 km per uur. Bij een gunstige windrichting bereikte men met deze constructie snelheden die eerst eeuwen later met moderne automobielen zouden worden overschreden. Ter opfrissing van het geheugen zij vermeld dat Simon Stevin, een groot natuurkundige, leefde van 1548 tot 1620 en leermeester was van Prins Maurits.
Men probeerde de wind als zodanig te gebruiken en het schijnt dat in China een door wind voortgedreven wagen is gebruikt, vóór die wij in Europa kenden.

Duitsland! Niet Saoedi-Arabië
In Duitsland, en wel in het gebied van de horloge-industrie zocht men de oplossing in een andere richting, want ‘allah’ weet van niks en laat de mohammedanen in de woestijn maar aanmodderen met hun onwrikbare geloof in de wil van de hemelse kabouter knecht en woestijn gerelateerde maangod van Mohammed, ‘allah’. Vanuit de horloge-industrie plaatste men zware en sterk uitgevoerde veerwerken in wagens waardoor deze werden voortbewogen. Men ging ’s zondags naar de kerk en dat was het wel zo’n beetje. Dit was in schril contrast met het mohammedanisme waarin van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op het woestijnzand geknield met de kont omhoog tot de blinde en doofstomme maangod ‘allah’ werd gebeden. Die gebeden bestaan zelfs nu nog voornamelijk uit de onbeduidende nietszeggende kreet ‘Allah akbar! Het nut van dit dagelijks stompzinnige ritueel ontgaat mij ten enenmale. Behalve dan dat ik begrijp waarom mohammedanen zo ver achter lopen op onze kennisbeschaving en ook nooit iets hebben uitgevonden dat kenmerkend is voor de vooruitgang van de mensheid.

Stoommachine? Onbekend islamitisch woord
De uitvinding van de stoom opent ook voor zoekers naar een zichzelf voortbewegende wagen nieuwe perspectieven. Ook op dit gebied was men ons in de oudheid al weer vóór geweest. Volgens de literatuur zou in het jaar 200 vChr. door Heron van Alexandrië een stoommachine zijn gebruikt voor de voortbeweging van een wagen. In 1665 werd door de missionaris Verbiest die in China werkte, een stoommachine geconstrueerd die als volgt werkte: het mechanisme dat voor de stoom zorgde, bestond uit een bolvormige stoomketel waaronder een vat met brandende kolen. Van de aldus opgewekte stoom werd een straal zijdelings gericht tegen de schoepen van een verticaal opgesteld wiel. Dit wiel bracht op zijn beurt een as in beweging, waaraan een tandwiel voor de aandrijving van de voorwielen bevestigd was. Het principe van de voorwielaandrijving was hiermee geboren.
In de woestijn van de Arabische kinderverkrachter Mohammed kwamen de moslims niet verder dan het vervaardigen van kromzwaarden. Ze konden dus wel wat. Ze kenden het ijzer en met het kromzwaard hield het dan verder ook op.

Allah de gebochelde vond voor moslims de kameel uit
Allah, de dwaas en geestelijke knecht en foute raadgever van Mohammed, gaf de mohammedanen het kameel, een prima vervoermiddel waarmee dat heidense woestijnvolk goed mee uit de voeten kon. Maar gelukkig was en is er nog onze kennisbeschaving. Anders zouden al die Arabische domoren nu nog uitsluitend op het kameel als transportmiddel zijn aangewezen.

Originele islamitische uitvinding
Nadenken, hersens gebruiken. Daar begint het allemaal mee. Vertrouwen op de wil van ‘allah’, de onnozele van niets wetende knecht van Mohammed, heeft slechts tot één islamitische uitvinding geleid: Eeuwige Achterlijkheid!

1861. Een wettelijke regeling voor het gebruik van stoomwagens bepaalde dat op de wegen een grotere snelheid dan 10 mijl per uur was verboden. In 1865 werd de snelheid op landwegen teruggebracht tot 4 mijl per uur en werd er tevens bepaald dat voor iedere machine een man met een rode vlag voorop moest lopen. Om het publiek te waarschuwen voor het naderende gevaar.

De vooruitgang vanuit het westen
De problemen van de bestuurbaarheid, van het remmen, van de verlichting, van de vering, van de smering, van de overbrenging van de kracht op de wiel-assen van de banden en van de bouw van de koets, zij werden alle in meerdere of mindere mate opgelost. De hieromtrent benodigde kennis vormde als het ware het reservoir waaruit men kon putten toen hete tijdperk van de stoomwagen werd afgesloten en een nieuw tijdperk werd ingeluid: namelijk dat van de verbrandingsmotor.

Afbeelding

Afbeelding

Islamitisch hersenrot
Als er geen olie in de woestijn was gevonden en christenen de moslims geen kennisbeschaving hadden bijgebracht, reden alle moslims nu nog op een ezel of kameel. Maar moslims zijn hierdoor geen christen of atheïst geworden - integendeel - zij blijven liever volharden in de wijsheid van de kamelen-islam. Waarom toch? Zou het toch iets te maken kunnen hebben met het feit dat de mens geen vrije wil heeft? Mohammedanen schijnen echter nog altijd niet in staat te zijn zich te bevrijden en genezen van islamitisch hersenrot. Dit kan maar tot een ding leiden: de totale afgang van de islam als nutteloze overbodige en waardeloze bijdrage aan onze kennisbeschaving.

Gelukkig kennen wij in onze kennisbeschaving de moderne milieupolitie en niet zoals gebruikelijk in islam de achterlijke heidense islamitische godsdienstpolitie.
:applause:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Danube
Berichten: 1786
Lid geworden op: di mar 13, 2012 12:25 pm

Re: Ondergang van de islamitische wereld. Kwestie van tijd!

Bericht door Danube »

'Hans van de Mortel' schreef: Als er geen olie in de woestijn was gevonden en christenen de moslims geen kennisbeschaving hadden bijgebracht, reden alle moslims nu nog op een ezel of kameel. Maar moslims zijn hierdoor geen christen of atheïst geworden - integendeel - zij blijven liever volharden in de wijsheid van de kamelen-islam. Waarom toch? Zou het toch iets te maken kunnen hebben met het feit dat de mens geen vrije wil heeft? Mohammedanen schijnen echter nog altijd niet in staat te zijn zich te bevrijden en genezen van islamitisch hersenrot. Dit kan maar tot een ding leiden: de totale afgang van de islam als nutteloze overbodige en waardeloze bijdrage aan onze kennisbeschaving.
Ze bleken wel in staat een atoomwapen te ontwikkelen, dus het zijn net westerlingen.

Plaats reactie