Islam en politiek: van klein incident naar grote brand

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Islam en politiek: van klein incident naar grote brand

Berichtdoor Pilgrim » Di Mar 12, 2013 1:28 am

Islam en politiek: een koran valt uit een tas en de wereld staat in brand

Posted on 10 maart 2013

Afbeelding

Op de Tempelberg in Jeruzalem is het tot zware onlusten gekomen. Oorzaak: een zogenaamde “koranschending” door de Israëli´s. Bij nader inzien herkent men het patroon dat men al van de Deense “karikaturenstrijd” kent: een onbelangrijk incident wordt net zo lang door mondelinge propaganda tot een schandaal gemaakt tot het een grote brand wordt.

Op de Tempelberg in Jeruzalem is het tot zware onlusten tussen Palestijnen en Israëlische soldaten gekomen. Na het vrijdagsgebed hadden Palestijnse demonstranten de Israëlische politie met stenen bekogeld. Volgens Palestijnse informatie zou er door de Israëli´s ook met rubberen kogels geschoten zijn. Over het aantal gewonden doen tegenstrijdige berichten de ronde. De Israëlische politie zei in een mededeling dat de 100 aanvallers vermomd waren en Molotovcocktails hadden gebruikt.

Het is al bijna een dagelijkse melding uit het Midden-Oosten. Als je het incident nader bekijkt, herkent men hoe grote branden ontstaan als de islam voor de politiek geïnstrumentaliseerd wordt.

Hoe kwam het daartoe?

In het begin van de week waren er eerst enkele, daarna steeds meer, meldingen in Arabische en Turkse kranten te vinden dat het op de binnenplaats van de Al-Aqsa moskee tot een verwoestende belediging van de moslims in de hele wereld zou zijn gekomen. De “Al-Aqsa Foundation” – de spirituele exploitatiemaatschappij van het op twee na belangrijkste heiligdom in de islam, is verontwaardigd: een Israëlische politieofficier zou meerdere Palestijnse meisjes op de binnenplaats van de Al-Aqsa moskee hebben aangevallen. Bij de handtastelijkheden zou de koran op de grond zijn gevallen. De politieman zou hier dan op zijn gaan stampen en hebben weggegooid – en hem daarmee geschonden, zee Mahmud Abu Atta, chef van de media-afdeling van de “Al-Aqsa Foundation”.

De assistent van de secretaris-generaal van de Arabische Liga, Mohamed Sobeih, zag in de actie van de Israëlische politie een agressie tegen alle moslims: “De moslims moeten nu als één man optreden”, citeerde het Palestijnse persbureau WAFA de assistent. De secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), Ekmeleddin Ihsanoglu, veroordeelde de “brutale criminele aanvallen” en “ontwijding van de heilige plaats”. Hij ziet hierin een overtreding van het recht op vrije uitoefening van de religie, bericht de nieuwsdienst TRT. In een mededeling van afgelopen maandag neemt ook de Jordaanse Minister voor Religieuze Aangelegenheden, Abdul Salam Abadi, het woord. De “afschuwelijke wandaad tegen de heilige koran” zou gevolgen moeten hebben. Hij riep alle islamitische staten en de VN tot handelen op.

Als je echter informatie inwint bij de politie in Jeruzalem dan blijkt de zaak heel anders te liggen. Er zou een handgemeen hebben plaatsgevonden bij de ingang naar de Tempelberg. Bij de poging om de mensen uit elkaar te halen “viel er een koran op de grond, die afkomstig was uit de zak van een bij het handgemeen betrokken vrouw”. De politie zou niemand hebben geprovoceerd, aldus de politie van Jeruzalem in een mededeling in de Israëlische krant Maariv.

De woordvoerder van de Israëlische politie, Micky Rosenfeld, omschreef het incident een dag later aan de Deutsch Türkischen Nachrichten. Rosenfeld zei dat de politie de beschuldigingen onmiddellijk zou hebben nagetrokken, omdat men zou weten hoe gevaarlijk zulke twisten kunnen worden.

Rosenfeld schrijft letterlijk:

“Afgelopen zondag bezocht een groep joodse vrouwen de Tempelberg. Zulke bezoeken zijn niet ongebruikelijk, omdat de Tempelberg ook een toeristische attractie is. Enkele Arabische vrouwen zaten op een bankje en versperden zodoende de toegang tot de tempel. Ze zijn er op uit geweest om de joodse vrouwen ervan af te houden de Tempelberg te betreden. Een Israëlische politieagent schoof de bank en de Arabische vrouwen aan de kant. Daarbij is een koran op de grond gevallen, die zich in een van de tassen van de vrouwen bevond. De politieman heeft de koran onmiddellijk opgepakt en aan de Arabische vrouwen gegeven. Er is geen sprake geweest van een beschimping of minachting van het boek. Alle andere beweringen zijn fout en incorrect.”

Desondanks werd de zaak in de Arabische media twee dagen lang opgeklopt. Hierbij speelden de Turkse kranten een weinig roemrijke rol, die monter meededen met de zaak. De Sabah kopte “Gemene aanval op Al-Aqsa moskee”. “Protesten tegen de belediging van de koran door Israëlische soldaten houden niet op”, schreef de Zaman. Meningen van de Israëlische politie waren in de artikelen niet te vinden.

De westerse media berichtten niet over het incident. Het leek erop alsof het bij een verbaal strovuurtje zou blijven.

Vrijdag begonnen de onlusten. Waarnemers vermoeden een georganiseerde beweging achter de vermomde geweldplegers. Deze wil het vuurtje brandend houden.

Net zoals bij de Deense “karikaturenstrijd” is ook hier hetzelfde patroon te herkennen: een klein incident, zoals in ieder dorp kan gebeuren, wordt de vonk voor een grote brand. Wat er echt gebeurd is, weet uiteindelijk niemand meer. De globalisering van het nieuws op internet wordt niet gebruikt om na te vragen wat er precies gebeurd is. Het wordt gebruikt om een verhaal op te blazen. Op goed Oriëntaalse wijze worden bepaalde motieven versierd en versterkt. Uiteindelijk staart de tronie van de religieschenders de wereld aan. Israëlische, Amerikaanse en, indien nodig, ook Deense vlaggen worden verbrand.

http://ejbron.wordpress.com/2013/03/10/ ... more-35330
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40602
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Islam en politiek: van klein incident naar grote brand

Berichtdoor Mahalingam » Ma Apr 20, 2015 9:52 pm

De religekkies van Turkije zijn ziedend. De Diyanet doet onderzoek.
Een verjaarstaart voor Mohammed maken en die versieren met Koran teksten. En dan die taart opeten. De gruwel.

Afbeelding

Quran-shaped cake under investigation in northern Turkey
Turkey’s top religious body, the Diyanet, has opened an investigation over a Quran-shaped cake made by a Quran class in the Black Sea province of Tokat in 2013, stating that the cake did not comply with the spirit of the Holy Birth of the Prophet Muhammad and the Quran.[...]
Diyanet denounced the cake as “unacceptable,” even if it had been prepared by Quran course students.

En opgegeten door Koran studenten.

http://www.hurriyetdailynews.com/quran-shaped-cake-under-investigation-in-northern-turkey.aspx?pageID=238&nID=81321&NewsCatID=341
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten