Bidden dat het valt

Plaats reactie
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Bidden dat het valt

Bericht door naar boven »

Geen idee wat een 'islamitische muur' is, maar volgens Joël Voordewind (ChristenUnie) moet er gebeden worden om het omver te krijgen. Niet poetsen maar bidden..
Voordewind (CU): 'Bidden dat de islamitische muur valt'

"Er is een exodus gaande van christenen uit Syrië." Dat stelde ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind in het paasweekend zelf vast, vertelt hij in een interview met Katholiek Nieuwsblad dat vrijdag verschijnt. Voordewind bezocht kloosters en kerken in Turkije en Libanon waar christenen opgevangen worden en hoorde "dramatische verhalen".
"Christenen in Syrië werden met bedreigingen als 'Verdwijn anders word je vermoord' in anonieme brieven uit hun huis verdreven. Maar ook worden ze door fatwa's bedreigd die plaatselijke imams tegen ze uitspreken", aldus het Kamerlid.

Financiële steun is hard nodig, benadrukt hij. "Giro 555 is prima, maar steun Kerk in Nood, Open Doors of Dorcas zodat de hulp naar christenen gaat."

Verder roept hij christenen op te bidden voor hun geloofsgenoten in nood. "De kracht van het gebed is niet te onderschatten. De muur van het communisme in Europa is uiteindelijk ook gevallen. We mogen doorbidden dat de islamitische muur in het Midden-Oosten ook omvalt."

Het EO-programma De Vijfde Dag reisde met Voordewind mee en doet hiervan vanavond om 20.25 uur op Nederland 2 verslag in een reportage.
RTFM
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77312
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Bidden dat het valt

Bericht door Ariel »

Getver. Ik wil juist dat men een muur om Islam bouwt. Joël Voordewind is erg naief. Bidden zal niet helpen, actie helpt wel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Karel Kletskop
Berichten: 55
Lid geworden op: do mar 22, 2012 8:47 pm

Re: Bidden dat het valt

Bericht door Karel Kletskop »

Bidden helpt inderdaad niet. Ik heb toch ook meer vertrouwen in die hele hoge muur om de islamieten heen bouwen. Zeker geen geld naar giro 555.
Ik denk dat syrie de volgende streng islamitische staat gaat worden. islamieten hebben een harde, onderdrukkende dictatuur nodig, anders willen ze hun sharia onzin als wet in gaan voeren. En dan gaat het van kwaad naar erger.

Ze zijn niet in staat zichzelf op een normale manier te besturen.
Plaats reactie