Mekka en het MERS-coronavirus.

Mahalingam
Berichten: 40154
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Mekka en het MERS-coronavirus.

Berichtdoor Mahalingam » Za Mei 03, 2014 8:36 pm

De kamelen-griep maakt meer slachtoffers.
Dodental MERS-virus in Saoedi-Arabië loopt op tot 109
Het dodental als gevolg van het MERS-virus is vandaag opgelopen tot 109. In Saoedi-Arabië zijn opnieuw 25 besmettingen met het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) geconstateerd en dit aantal neemt toe, meldt het Ministerie van Gezondheid van Saoedi-Arabië.
Het gaat om negen besmettingen in de hoofdstad Riyad, tien in Jeddah, vier in Mekka en twee gevallen in Medina. In totaal zijn 396 mensen met MERS gediagnosticeerd met de ziekte, een variant van de dodelijke longaandoening SARS.

Onderzoek wees uit dat dromedarissen de bron van het virus zijn. Onbekend is hoe het virus van dier naar mens kan worden overgedragen. Ook de besmetting van mens naar mens is nog onduidelijk.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3648033/2014/05/03/Dodental-MERS-virus-in-Saoedi-Arabie-loopt-op-tot-109.dhtml
Die vreselijk heilzame kamelenpies drinken misschien ?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2521
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor silkyboxershortXL » Za Mei 03, 2014 9:31 pm

Mahalingam schreef:Die vreselijk heilzame kamelenpies drinken misschien ?

Zie topichttp://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=22&t=22236#p344177
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Zo Mei 04, 2014 12:11 am

Mahalingam schreef:De kamelen-griep maakt meer slachtoffers.


Ja, dat krijg je als de wereld kleiner wordt. Niet alleen in SA heeft het MERS virus toegesplagen, maar ook in de VS. Al het goede komt van Allah.

Eerste MERS-dode in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is voor het eerst iemand aan een aan SARS gerelateerd virus overleden. Dat heeft het Amerikaanse Centrum voor Ziektecontrole en -preventie vrijdag gemeld.

De man werd ziek nadat hij vorige week was teruggekeerd uit Saudi-Arabië, waar hij in de zorg werkte. In dat land zijn sinds september 2012 meer dan honderd mensen aan het virus overleden. Er zijn meer dan vierhonderd ziektegevallen bekend in Saudi-Arabië.

Volgens het Centrum is de kans op een epidemie in de VS klein. Washington gaat passagiers traceren die in contact zijn geweest met de man tijdens zijn terugreis naar de VS.

MERS behoort tot dezelfde ziektefamilie als SARS en verkoudheid. In 2003 overleden ongeveer achthonderd mensen aan een mondiale SARS-epidemie. MERS kan koorts, ademhalingsproblemen, longontsteking en leverfalen veroorzaken. Er is geen vaccin of behandeling voor het virus en het is nog onbekend hoe de ziekte zich verspreidt.

http://frontpage.fok.nl/nieuws/650543/1 ... taten.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7705
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor xplosive » Zo Mei 04, 2014 12:43 am

Dat heb je nou van al die beestenellende .....
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Mahalingam
Berichten: 40154
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Wat een leuk nieuws uit Saudi-Arabië

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mei 14, 2014 2:09 pm

De kamelengriep (ook wel couscoushoest, Arabische kamelenrochel of halalhoest genoemd) heeft de tongen los gekregen van de WHO bobo's. Spoedvergadering in Geneve. Ze gaan afspraken maken. Welke, daar wordt nog veel over gepraat.
Wat ze wel vertellen is:
Kamelen zijn waarschijnlijk de bron van de besmetting. De autoriteiten in Saudi-Arabië hebben mensen die met kamelen of kamelenvlees werken opgeroepen om extra op de hygiëne te letten en mondkapjes en handschoenen te dragen.

Overdracht op de mens kan gaan via speeksel (verzorgers), melk, vlees en kamelenpies. Maar niet via neuken (kameel is te hoog).
Spoedoverleg over MERS-virus
http://nos.nl/artikel/647547-spoedoverleg-over-mersvirus.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 14, 2014 2:14 pm

Het dodelijk longvirus is nu ook in Nederland . Dit wordt niet gezellig. Stel je voor. De man heeft in een vliegtuig naar Nederland gezeten, en wie weet hoeveel mensen hij daar met zijn gekuch besmet heeft. Ik vraag me af of de man een nievanhier is, of dat het een orginele Hollander is. Ik gok op de nievanhier, want wat moet een orginele Nederlander in Saudi-Arabië doen. Niks toch ?


Een Nederlandse man is besmet met het gevaarlijke MERS-coronavirus. De man raakte tijdens een bezoek aan Saudi-Arabië besmet met het potentieel dodelijke virus en wordt momenteel verpleegd in het Medisch Centrum Haaglanden (Westeinde) in Den Haag. Zijn toestand is stabiel. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdag gemeld.

Een infectie met het virus MERS kan ernstige luchtwegklachten veroorzaken. Sinds 2012 is er een uitbraak van het virus in het Midden-Oosten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is dinsdag in een spoedzitting bijeengekomen om te overleggen over het stijgend aantal gevallen van het dodelijke MERS-virus. De WHO noemt het virus een ,,internationaal zorgwekkende bedreiging voor de gezondheid''.

De Nederlandse patiënt wordt geïsoleerd verpleegd. Ook houden artsen de gezondheid in de gaten van alle mensen die contact hebben gehad met de patiënt. Nederlandse artsen die het virus vaststellen bij een patiënt zijn verplicht dit te melden. Volgens het RIVM komt mens-op-mensoverdracht van het virus weinig voor, behalve bij nauw contact met patiënten en bij onbeschermde verpleging van ernstig zieke personen.


Al eerder is de ziekte vastgesteld bij patiënten in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten. Volgens het RIVM waren dit reizigers die besmet zijn geraakt in het Midden-Oosten. Het is dus niet vreemd dat er nu ook een patiënt in Nederland is, aldus het instituut.

Grappig. Eigenlijk moeten we dus een beetje trots zijn op het feit dat wij niet uitgesloten worden. Nederland mag ook mee doen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 14, 2014 2:34 pm

MERS: Wat is het en hoe bang moeten we zijn?

Een Nederlandse man is besmet met het gevaarlijke MERS-coronavirus. Wat betekent deze besmetting, wat is MERS en hoe bang moeten we zijn?

MERS betekent het 'Middle East Respiratory Syndrome-coronavirus'; een vrij nieuw type virus dat in september 2012 werd ontdekt.

Sinds de ontdekking van het virus zijn er wereldwijd ruim 500 patiënten met een laboratoriumbevestigde infectie mgemeld bij de World Health Organization (WHO). Hiervan zijn 145 personen overleden. Vandaag maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend dat ook een Nederlandse man is besmet met het virus.

Wat betekent dit?

De besmetting is eigenlijk niet onverwacht. Er reizen duizenden mensen per jaar vanuit Nederland heen en weer naar het Midden-Oosten. Met hygiënemaatregelen rondom de patiënt en mensen die in contact zijn geweest met de patiënt te vragen alert te zijn op gezondheidsklachten, wordt het toch al kleine risico op mens-op-mens besmetting nog verder verkleind. De GGD, het ziekenhuis en het RIVM gaan na welke mensen contact hebben gehad met de patiënt. Zij worden benaderd en hun gezondheidstoestand wordt in de gaten gehouden.

Symptomen

Het MERS-coronavirus is een bijzonder type coronavirus dat een ernstiger ziektebeeld kan geven, met zeer ernstige luchtwegklachten, ook wel Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS) genoemd. De patiënten hebben last van koorts, hoesten, kortademigheid en ademhalingsproblemen.

Vanwege de ernstige klachten worden deze mensen opgenomen in een ziekenhuis. Sommige patiënten hebben diarree. Bij gezonde en jongere mensen leidt de ziekte tot een minder ernstig ziektebeeld.

Besmetting

De ziekte lijkt moeizaam van mens-op-mens overdraagbaar. Van een klein aantal Europese patiënten die in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië zijn besmet, is waarschijnlijk dat ze ziek zijn geworden na contact met een andere patiënt.

Coronavirussen zijn vrij kwetsbaar en buiten het lichaam kan het virus slechts 24 uur overleven. Zij worden gemakkelijk vernietigd door gebruikelijke was- en schoonmaakmiddelen.

Behandeling

Er is geen specifieke behandeling beschikbaar. De behandeling is erop gericht om alle belangrijke lichaamsfuncties zo optimaal mogelijk te ondersteunen maar er zijn geen medicijnen om het virus te bestrijden.

Bron: RIVM
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Wo Mei 14, 2014 2:39 pm

Hahahahaha....Geen Stijl vraagt zich af...

Blijft de enige vraag die momenteel nog onbeantwoord blijft: is de terugkeerde Saudi-Arabiëganger met MERS nu wel of niet Arnoud van Doorn?Ai, ai.... :scratch: Dit is de laatste twitter van Moslim Arnoud...

Naar hoestje opgelopen in Saoedi-Arabië. Ademhalen doet pijn. Als m'n koorts wat gezakt is maar eens naar de huisarts.
https://twitter.com/ArnoudvDoom/status/ ... 2167337984
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40154
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mei 14, 2014 10:43 pm

Het Nederlandse slachtoffer van de kamelengriep is een Mohammedaan die op pelgrimstocht was.
Dat kan daar in Arabië nog wat worden als de Grote Stroom aanbidders op gang komt.

Volgens berichten was de lijder aan de kamelengriep al ziek toen die in het vliegtuig stapte en bij het uitstappen was het voor hem direct het ziekenhuis in. Het valt aan te nemen dat hij besmettelijk is en wie weet hoeveel gekucht heeft in een besloten ruimte met circulerende lucht (vliegtuig).
Als er nu passagiers besmet zijn geraakt op die vlucht (even afwachten) dan is het foute boel.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor H.Numan » Do Mei 15, 2014 8:04 am

Dat is iets waar je nooit iemand over hoort ... niet-roken aan boord van vliegtuigen is namelijk erg ongezond. :shocking2:

Klink vreemd, maar er is een heel goede reden waarom juist luchtvaartmaatschappijen voorop liepen met rookverboden: ze verdienden er flink aan! De lucht in een verkeersvliegtuig moet -tegen behoorlijke kosten - van buiten betrokken worden, dan op druk gebracht, op de juiste temperatuur, gecirculeerd worden door de cabine en tenslotte afgevoerd worden. Hoe minder dat proces hoeft plaats te vinden, hoe lager de kosten.

Toen er nog gerookt mocht worden moest de lucht veel vaker ververst worden, en dat kost dus meer geld. Maar ... de lucht moet circuleren. Of er gerookt wordt of niet. Nu circuleert dezelfde lucht een een flink aantal keren door het vliegtuig voor die ververst wordt. Dat heeft gevolgen voor ieders gezondheid. Als er 1 passagier aan boord stapt met een flinke verkoudheid kan je er zeker van zijn dat aan het einde van een lange vlucht een hoop mensen ook verkouden is. (Ik ben er altijd een van.) Alleen valt dat nooit te bewijzen... En zolang er niks te bewijzen valt vinden de diverse mij-en het prima.

Dat zou kunnen veranderen (denk het niet) als er andere besmettelijke ziektes verspreid worden via de airco van vliegtuigen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Mahalingam
Berichten: 40154
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

De kamelenkuch

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 15, 2014 12:27 pm

Hier een propaganda foto uit Arabië. Mooi opgepoetste kamelen en de verzorger heeft een mondkapje.

Afbeelding

Vandaag komt het nieuws dat dat er 10 doden op de teller bij zijn gekomen. het totaal in Arabië is nu 157 doden. Aantal besmette mensen in ziekenhuizen is 511.
En in juli begint de hadj. Dan is het er heel warm dus een beker geneeskrachtige kamelenpies met ijsblokjes gaat er wel in.

Laten we blij zijn dat wij ter vervanging hiervoor MERS-vrij Oranjeboom bier hebben. Dat heeft ook de smaak van kamelenpies, zo is mij verteld.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Do Mei 15, 2014 5:25 pm

We hoeven ons geen zorgen te maken hoor, want MERS is niet besmettelijk... :sly7:

Tweede MERS-besmetting in Nederland

Een tweede Nederlander blijkt besmet met het MERS-coronavirus. Het gaat om een vrouw die familie is van de man die eerder deze week in Den Haag werd opgenomen, zo maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend.

De vrouw komt uit de omgeving van Zwolle. Ze is opgenomen in het Isala-ziekenhuis in de Overijsselse hoofdstad en wordt in strikte isolatie verpleegd. Haar gezondheidstoestand is stabiel.
Dromedaris

In Saudi-Arabië bracht de vrouw een bezoek aan een dromedarissenboerderij. Zij heeft nauw contact gehad met de eerste patiënt; ze deelden gedurende twee weken een hotelkamer. Daarnaast is bekend dat beide patiënten onderliggende aandoeningen hebben die hen waarschijnlijk gevoeliger maken voor een infectie met dit virus, aldus het RIVM.

De GGD houdt de gezondheidstoestand van alle reisgenoten en van mensen die contact hebben gehad met de patiënten goed in de gaten. Als zij gezondheidsklachten krijgen, wordt er onderzoek gedaan. Het is daarom niet uitgesloten dat er in de komende weken bij meer patiënten een infectie met het MERS-coronavirus wordt vastgesteld. Nederlandse ziekenhuizen zijn volgens het RIVM goed toegerust om deze zorg te bieden.

meer hier
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40154
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Mahalingam » Do Mei 15, 2014 10:33 pm

Er werd bericht dat de man op hadj was. Ik vraag mij af; zit er tegenwoordig ook een bezoek aan een kamelenboerderij in het reisprogramma ?
Zo iets als een rondreis door Californië met 'zwemmen met dolfijnen' erbij.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor H.Numan » Vr Mei 16, 2014 3:02 am

Zij heeft nauw contact gehad met de eerste patiënt; ze deelden gedurende twee weken een hotelkamer.

Het is dus een SOA. :muslima:
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5376
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor sjun » Vr Mei 16, 2014 11:57 am

Dan is het de wil van Allah, zoveel wordt al wel weer duidelijk.
: nono3:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Za Mei 17, 2014 4:05 pm

Ja, dat gebeurd er als je geen kranten maar de koran leest, en alleen maar naar Marokkaanse TV kijkt.

Reisgezelschap niet geïnformeerd over levensgevaarlijke MERS-virus

DEN HAAG - De 70-jarige Hagenaar die is geveld door het MERS-virus wist niet dat dit virus in Saoedi-Arabië rondwaarde. Datzelfde geldt voor de hele groep met wie hij op bedevaart was. Dit zegt de geestelijk leider die het bedevaart gezelschap rondleidde in het land tegen Omroep West.

De doodzieke Hagenaar maakte onderdeel uit van een 31-koppig gezelschap dat twee weken geleden op bedevaart was naar Mekka. Hij was er onder andere met zijn zoon en zus op reis. Volgens de geestelijke leider weet de familie van de man nog niet of hij de potentieel dodelijke ziekte overleeft. Een van zijn zoons denkt dat zijn vader het virus heeft opgelopen tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Medina.

Ashaab Nabibaks, de geestelijk leider van het gezelschap, zegt al jaren naar Saoedi-Arabië af te reizen en nog nooit zoiets heeft meegemaakt. 'Ik hoor nu pas dat het virus al twee jaar in Saoedi-Arabië is. Nergens wordt ervoor gewaarschuwd. Ik vind dat de Saoedische autoriteiten alle reisorganisaties daarvan op de hoogte moeten brengen. Zo weten we wat we wel en niet kunnen doen in zo'n land'.

Geen flauw benul

Ook eenmaal in Saoedi-Arabië merkt Nabibaks niets van waarschuwingen over het gevaarlijke virus. 'Wij zijn met een aantal mensen tijdens onze reis op bezoek geweest bij een veehouder waar we dromedarismelk hebben gedronken. Ook daar zie je nergens een waarschuwing voor het in contact komen met die dieren'.

De 70-jarige Hagenaar die in het ziekenhuis ligt is niet in aanraking gekomen met kamelen of dromedarissen, zegt Nabibaks. 'We hebben geen flauw idee hoe hij ziek kan zijn geworden. Hij was niet met ons mee toen we naar de veehouder gingen. Hopelijk wordt hij snel beter en komt de GGD erachter hoe hij ziek is geworden. Ze hebben gisteren bij iedereen bloed afgenomen'.

Reisbureau niet ingelicht

Bij reisbureau Basnoe uit Amsterdam zijn ze flink geschrokken na de ziekenhuisopname van de Hagenaar. Bij dat reisbureau heeft het bedevaart gezelschap de reis geboekt. 'Ik hoorde een paar maanden ergens op tv iets over het virus, maar stond er verder niet bij stil. We zijn als reisorganisatie ook niet geinformeerd over een potentieel gevaar van het virus. Niet vanuit de Nederlandse overheid, maar ook niet vanuit de Saoedische autoriteiten', zegt Housain Basnoe, directeur van Basnoe Travel en Pakkettenservice.

Maandag heeft Basnoe toevallig een afspraak met de Saoedische ambassade en dan zal hij dit onderwerp zeker aankaarten. 'We moeten onze klanten uiteraard zo goed mogelijk voorlichten. Dat doen wij nu ook nadat een van onze klanten erg ziek is geworden'. De eigenaar van het reisbureau zegt ook dat er in Saoedi-Arabië zelf weinig te merken valt van waarschuwingen over het virus.

Minder klandizie

Hoewel de reisbranche die gespecialiseerd is in bedevaart reizen merkt dat er minder boekingen zijn naar Saoedi-Arabië, maken zij zich geen zorgen. Bij het Amsterdamse reisbureau zijn er geen reizen geannuleerd. Bij Faraos Reizen uit Den Haag, ook gespecialiseerd in bedevaart reizen, zijn wel een aantal reizen geannuleerd, maar gaan de andere geplande reizen naar Saoedi-Arabië gewoon door.

http://www.omroepwest.nl/nieuws/17-05-2 ... ap-niet-geïnformeerd-over-levensgevaarlijke-mers-virus]
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Zo Mei 18, 2014 1:36 am

Het CDA in de Tweede Kamer ziet verschil tussen de informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de voedsel- en landbouworganisatie FAO over de uitbraak van de ziekte mers.

Het Nederlandse RIVM meldt dat het gevaarlijke virus vrijwel alleen van dier op mens kan worden overgedragen, terwijl de VN-organisatie FAO zegt dat het merendeel van de besmettingen van mens op mens zijn gegaan.

Het CDA heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zaterdag om opheldering gevraagd. Volgens CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot kan dit verschil van grote betekenis zijn voor de manier waarop omgegaan wordt met besmettingen.

Viroloog Ab Osterhaus meent dat er niet zo gek veel verschil zit tussen de uitlatingen van het RIVM en de FAO. „We weten nog niet precies hoe het zit. We hebben gewoon te weinig gegevens. Af en toe zien we besmettingen van mens op mens”, zei hij zaterdagavond op Radio 1.

Het CDA wil ook weten hoe de regering omgaat met de adviezen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO en of er nog maatregelen volgen voor mensen die een pelgrimstocht naar Mekka in Saudi-Arabië maken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor H.Numan » Zo Mei 18, 2014 2:40 am

Ariel schreef:Ja, dat gebeurd er als je geen kranten maar de koran leest, en alleen maar naar Marokkaanse TV kijkt.

Toch, ik kan me dat wel voorstellen. Stel, je gaat naar Lourdes om te genezen. Beetje lullig als je dan half dood terug komt met een stapel andere ziektes. Al daar aangekomen ga je natuurlijk niet alle artikelen lezen wat je kan overkomen als je in (heilig) water stapt waar alle mogelijke ziektes die bestaan in rondzwemmen.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Zo Mei 18, 2014 11:08 am

H.Numan schreef:
Ariel schreef:Ja, dat gebeurd er als je geen kranten maar de koran leest, en alleen maar naar Marokkaanse TV kijkt.

Toch, ik kan me dat wel voorstellen. Stel, je gaat naar Lourdes om te genezen. Beetje lullig als je dan half dood terug komt met een stapel andere ziektes. Al daar aangekomen ga je natuurlijk niet alle artikelen lezen wat je kan overkomen als je in (heilig) water stapt waar alle mogelijke ziektes die bestaan in rondzwemmen.


Dat ligt toch een beetje anders. Er wordt al twee jaar over dit virus geschreven. Ook vorig jaar vielen er al doden in Saoedi-Arabië, en ook toen al werd er gesproken of het wel veilig was om naar Mekka te gaan. En we hebben het hier over een geestelijk leider van het gezelschap, en een eigenaar van het reisbureau.

En ik merk wel dat jij nog nooit naar Lourdes geweest bent. Daar stap je niet in het water, maar loop je in biddend door een grot, of zit je in één van de twee prachtige kerken, of brand je poep dure kaarsen voor Bernadette the lady of Lourdes.

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19881
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor King George » Zo Mei 18, 2014 12:18 pm

Behave MERS krijgen we ook nog polio via de Mekkaroute. De Islam komt naar je toe. Doe mij dan maar Veronica.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Zo Mei 18, 2014 12:44 pm

De Arabieren in Saudi Arabia beginnen ook peentjes te zweten, maar de hadj pelgrims maken zich geen zorgen. Allah zal voor hen zorgen.

MECCA, Saudi Arabia - Officials in Saudi Arabia are raising alarm that the kingdom is not doing enough to prevent Mecca from becoming a route for exporting an often deadly respiratory virus as millions of Muslims from around the world converge on the city to perform pilgrimage at Islam's holiest site.

The calls have taken on greater urgency as Saudi Arabia struggles to contain a surge in infections from the Middle East respiratory syndrome, or MERS. The country has seen the most infections worldwide by far — more than 500 since 2012 — and in past weeks the numbers have accelerated with several deaths reported nearly every day and new infections often numbering in the double digits.

So far Mecca, near the western Red Sea coast, has seen fewer cases than other parts of Saudi Arabia. Since the coronavirus was first discovered in 2012, there have been two annual hajj pilgrimages to the city, and neither saw instances of pilgrims being infected. Most of the cases that have appeared outside Saudi Arabia, including two in the United States, have been from foreigners returning home from work in the kingdom or from Saudis travelling abroad.

But as the number of cases rises in the kingdom, the concern is that there are not enough precautions being taken in Mecca, an obvious potential hotspot for spreading the disease.

Experts say the Saudi Health Ministry needs to move faster to create more public awareness, promote more aggressive testing in hospitals and take better precautions among medical staff — who have made up a significant proportion of those infected because of improper conditions.

Mecca sees a constant stream of pilgrims throughout the year from around the world, and their numbers swell during the holy month of Ramadan, which begins in late June. The hajj pilgrimage — which Islam says is a duty of all able-bodied Muslims to perform once in their lives — brings even more gigantic crowds: Some 2 million pilgrims from all over the world, packed into the close quarters as they visit the Kaaba, Islam's holiest site, and other locations in and around Mecca for a period of around five days. This year, hajj starts in early October.

Also, most of the international pilgrims travel to Mecca through the closest international airport, in the coastal city of Jiddah, which has seen far more cases.

Notably, no posters warning of the virus or giving visitors information on how to prevent its spread were visible during a recent visit by an Associated Press reporter through Jiddah airport or at the Grand Mosque in Mecca, where pilgrims circumambulate the Kaaba.

The Hajj Ministry's website, which many international pilgrims refer to for information, makes no mention of MERS or special precautions. The Health Ministry's website, however, advises people over 65, children under 12 and those who are ill to delay their pilgrimage.

"Mecca is a location for people from all over the world with all kinds of problems that could be spread all over," said Adnan al-Bar, a member of Saudi Arabia's top consultative body, the Shura Council, at a recent summit in Jiddah on development in the holy city.

Since the beginning of April, Mecca has seen 21 new confirmed cases — including one Turkish pilgrim — and four deaths. Over the same time period, there have been 114 new infections in Jiddah and 23 deaths. Asia saw its first MERS death last month, when a Malaysian man who went on pilgrimage to Mecca and passed through Jiddah in March returned home and was found to have been infected.

King Abdullah last month replaced the health minister in a sign of displeasure over efforts to control the virus' spread. The new minister, Adel Faqih, visited health workers in Jiddah on Wednesday and told them the coronavirus was spreading in part because hospitals are not taking anti-infection measures.

Only one medical facility in Mecca — the King Abdullah Medical City — is equipped to handle MERS cases, according to Ismail Mohammed, the director-general of another hospital in the city, Umm Al Qura.

"Mecca is almost considered to be free" of the virus, he told AP. But he warned steps have to be taken to ensure it remains so. Government policies have largely only been reactive; greater patient education is needed; and there is still no "overall orientation (of anti-MERS policy) toward the pilgrims."

Preparations, he said, are only on "an ad hoc basis."

Al-Bar, who served for years as Mecca's general health director, said the Health Ministry should be overhauled to become less bureaucratic and that Mecca's medical infrastructure needs a rapid transformation. Already, it does not have enough facilities to provide primary care for pilgrims.

"The current health care system in the Mecca does not cover half of the needed services," he said.

Fortunately, MERS is not highly contagious — person-to-person spread has been seen only in close contacts, like family members or health care workers who care for an infected person.

The World Health Organization said Wednesday the virus does not yet constitute a global health emergency. Worldwide, WHO has confirmations of at least 572 cases, including 173 deaths. The vast majority has been in Saudi Arabia — 160 dead and 514 confirmed cases since 2012, according to government figures.

MERS often starts with flu-like symptoms but can lead to pneumonia, breathing problems and in severe cases, kidney failure and death. Scientists are unsure exactly how people are catching MERS but suspect the disease is linked to camels.

Pilgrims are largely undaunted.

Sharihan Abdel-Mofty, a 61 year-old Egyptian pilgrim, wore a blue surgical mask around the Grand Mosque that houses the Kaaba, a cube-shaped structure draped in black cloth.

It is her first time to visit Mecca and she wanted to be careful, but she says the chance to pray at the base of the Kaaba supersedes any concerns about the virus.

"Is there anything more beautiful after this? [pugh!] " she said. "I hope to come every year."

http://travel.ca.msn.com/saudis-questio ... rs-spreads
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Zo Mei 18, 2014 6:51 pm

Uit de eerste testresultaten bij mensen die nauw contact hebben gehad met de twee mers-patiënten, zijn vooralsnog geen nieuwe besmettingen gebleken. Dat liet het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondag weten. De groep van in totaal 80 mensen, waaronder het reisgezelschap, een aantal familieleden en mensen die contact hebben gehad met de twee patiënten voordat de ziekte bekend was, wordt de komende 2 weken nog een aantal keer getest.

De twee patiënten zijn nog stabiel, aldus het RIVM. De besmette vrouw en man zijn familie van elkaar. Zij liggen geïsoleerd in verschillende ziekenhuizen. Beide patiënten zijn besmet geraakt met het potentieel dodelijke virus tijdens dezelfde reis naar Saudi-Arabië. „In eerste instantie leek het erop dat zij daar een dromedarissenboerderij hebben bezocht. Later bleek dat niet het geval. Andere leden van het reisgezelschap zijn daar wel geweest”, liet een medewerker van het RIVM weten.

Het virus is bij dromedarissen aangetoond, maar het is niet duidelijk of de dieren in dit geval ook de bron van het virus zijn. Het is nog niet bekend hoe het virus van dier naar mens kan worden overgedragen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18844
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor mercator » Ma Mei 19, 2014 3:49 pm

Ik zou deze twee toch maar s flink laten testen op het Moslim Extremisten Razernij Syndroom:
Afbeelding
Als je goed kijkt zie je heel duidelijk het kamelenspeeksel op de vorstelijke tanden. Terwijl de kamelen zelf heel passend een mondkapje dragen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73745
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: MERS-coronavirus.

Berichtdoor Ariel » Do Jun 12, 2014 4:53 pm

Bedevaarten naar Mekka gaan door, ondanks MERS

Saoedi-Arabië neemt nog geen drastische maatregelen om verdere verspreiding van MERS te voorkomen. Wel opent het een coördinatiecentrum. Dat gaat samenwerken met de Wereldgezondheidsorganisatie en de Amerikaanse overheid.

Volgens de Saoedi's heeft het virus in binnen- en buitenland inmiddels ruim 282 levens geëist. Het aantal niet-fatale besmettingen ligt waarschijnlijk tien keer zo hoog. MERS is een dodelijker maar minder besmettelijke variant van het SARS-virus dat rond 2003 opdook in Azië.

Vorig jaar verliepen de hadj en de andere bedevaarten zonder noemenswaardige problemen, maar dit jaar lijkt de kans op verspreiding groter. In april doken voor het eerst infecties op in de stad Jeddah, waar veel pelgrims het land binnenkomen. Voordien kwamen de meeste besmettingen voor in het oosten.

Hier meer
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40154
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Mekka en het MERS-coronavirus.

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 27, 2014 2:01 pm

Terug kijkend in het verleden blijkt uit dossiers dat er al eerder veel meer kamelenkuch was.
More than 100 more cases and 34 deaths from the new respiratory disease Mers-coronavirus have been reported by officials in Saudi Arabia.
The cases date back to February and came to light after an analysis of hospital records.
The World Health Organization says there have now been 820 cases of Mers and 286 deaths.

Advies van WHO:
does not recommend restrictions on trade or travel, but does warn people to avoid raw camel milk, camel urine and to ensure meat is properly cooked.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten