Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Manon »

Column Leon de Winter Telegraaf:

Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Leon de Winter

Alles wat Amerika geprobeerd heeft in het Midden-Oosten – de poging om een Arabische burgerlijke samenleving te ontwikkelen – is vergeefs geweest. Arabieren zijn niet toe aan een burgerlijke samenleving. Wat lukte in Japan en Duitsland, lukt niet in het Midden-Oosten. Waarom niet? Daar zijn geen politiek correcte antwoorden op te vinden.

Obama suggereerde meer dan eens dat het Westen schuld droeg aan de problemen in de wereld van de islam – kolonialisme, Israël – maar pc-antwoorden helpen niet. Ontelbare miljarden dollars en duizenden doden en nog veel meer gewonden verder is Amerika, maar het Midden-Oosten brandt. Wat zijn de niet-politiek correcte antwoorden?

Het is vele malen op deze plek beschreven: de aardse ambitie van de islam is het in de islamitische theologie ontwikkelde concept van het kalifaat; een autoritaire staatsvorm die in de negentiende eeuw door erosie implodeerde en na de Eerste Wereldoorlog ten onder ging. Sindsdien is de islamitische beschaving op zoek naar een andere manier om op aarde te bestaan.

Socialisme, nationalisme, fascisme – you name it – zijn door Arabieren en niet-Arabische moslims uitgeprobeerd, en nergens heeft een modern staatsmodel ervoor kunnen zorgen dat de vele stammen en volken tot bloei zijn gekomen – bloei in educatieve, wetenschappelijke, kunstzinnige en humane zin.

Drie a’s
Van Marokko tot Indonesië heersen de drie a’s: armoede, achterlijkheid, analfabetisme, en zelfs de islamitische landen die over veel geld beschikken dankzij olie-inkomsten weten niet aan te sluiten bij de ontwikkelingen elders in de niet-islamitische wereld.
De islamitische wereld bestaat voornamelijk uit dictaturen die in velerlei varianten voorkomen (van koninklijke tot militaire tot familiemachtsstructuren met grote economische belangen zoals in Pakistan) en allemaal zijn het afgeleiden van het autoritaire concept van het kalifaat. Nergens bestaat een samenleving van vrije burgers.

Natuurlijk zijn ze er, de vrijzinnigen die beseffen dat hun beschaving ten dode is opgeschreven wanneer hun alomvattende religie zich niet uit het openbare leven terugtrekt.
Maar zij stuiten direct op een zware paradox: het is de kernopdracht van de islam zich in het openbare leven te manifesteren en het dagelijkse leven van zijn gelovigen tot in detail te beheersen. Wanneer de islam dat idee opgeeft, heft hij zichzelf op.
De waanzin die nu door Syrië en Irak raast is de islam niet vreemd. Deze religie veroverde zijn gelovigen via het zwaard. Imperialisme en kolonialisme zijn de islam eigen, en gelovigen ontlenen daaraan trots, niet schaamte.

Bedoeïenen
De basis van de islam wordt gevormd door de waarden en normen van Arabische bedoeïenenstammen, en daarop hebben islamitische theologen de filosofie van de islam gebouwd – rondom een mythische figuur over wie geen tijdgenoot iets geschreven heeft.

Archeologie is verboden in Mekka en Medina. Equivalenten van Bijbelanalyse en Bijbelkritiek bestaan in de islamitische wereld niet. Desondanks hebben zich in die cultuur afwijkende stromingen en sekten kunnen ontwikkelen, zoals het alawisme en het ahmadiyya, die vaak met geweld vervolgd worden maar zich toch staande houden.

Op afvalligheid staat de doodstraf. Vrouwen hebben volgens de theologie een ondergeschikte rol. Mannelijkheid, stoerheid, de bereidheid geweld uit te oefenen, zijn gewaardeerde eigenschappen, en ze worden theologisch – zoals in het idee van de heilige oorlog – gelegitimeerd.

Onder de vormen van islam die in de moslimwereld voorkomen, ademen nog steeds andere, oudere, culturele lagen. Die sijpelen naar boven, zoals in Iran, Egypte, de berbergebieden van Noord-Afrika, en veroorzaken existentiële verwarring.
Die moeten onderdrukt worden door de viriliteit van nomadische culturen, die nu bij ISIS, een reactionaire islamistische strijdgroep, zo sterk opspelen. Het kernidee van ISIS? Terug naar de zevende eeuw. Het is absurd en bizar, maar het trekt gefrustreerde jongemannen aan.

Onder de vlag van hun god en profeet mogen die jongemannen zich gedragen zoals jongemannen zich duizenden jaren lang hebben gedragen. Met overgave en plezier razen ze door de woestijn en moorden, verkrachten, vernietigen en roven ze, en leven ze het leven van de woeste nomade die andere stammen overvalt en vrouwen en kinderen als buit meeneemt.

Woestijnrover
Krachtige elementen van de cultuur van de vrijgevochten woestijnrover zijn in de islam terechtgekomen, en onder het mom van het gevecht voor hun god wordt er naar hartenlust gemoord.

We zien hier de van bloed doordrenkte beelden die in het grootste deel van de menselijke geschiedenis voorbij zijn getrokken: de horden met moordlustige en seksueel opgefokte jongemannen. Niets is fijner voor de horden als de vernietiging van wat voor anderen van waarde was: leven, bezit, schoonheid. De gelovigen noemen die bloedlust jihad.

De islam is dringend aan een fundamentele reformatie toe – we maken al tweehonderd jaar mee hoe de islam in een steeds diepere crisis verdwaald raakt en geen antwoord heeft op de ontwikkelingen in het Westen, die het individu vrij hebben gemaakt, zelfs vrij van een god.

De menselijke geest legt zich in het Westen nauwelijks beperkingen meer op, terwijl het essentieel is voor de gelovige moslim om zichzelf zoveel mogelijk beperkingen op te leggen. Dat contrast moeten de mensen die in de wereld van de islam leven oplossen. Dat doen ze echter niet. In diepste verwarring geraakt steekt die wereld zichzelf in brand.

Verscheurd
Syrië en Irak zijn ’failed states’. Dat geldt in feite voor alle Arabische staten, die verscheurd worden door tribale, etnische, sektarische en religieuze conflicten. Het concept van de burgerlijke samenleving kan niet functioneren zolang al die conflicten voortduren.

En de volgende akelige optie wil niemand aanvaarden: het zou wel eens kunnen zijn dat de islam het ontstaan van een burgerlijke samenleving uitsluit. Het gevolg: mislukte staten barstend van corruptie, machtsmisbruik, repressie. De oplossing van de gelovigen: de terugkeer van het kalifaat.

Obama heeft zijn gehele leven in de islam een religie gezien van door het Westen onderdrukte volken. Bush dacht dat het de tirannen waren die deze volken onderdrukten en dat iedereen hunkerde naar vrijheid. Ze vergisten zich. Het is de overheersende religieuze ideologie zelf die die volken geselt en vrijheid en vooruitgang uitsluit.

Onverschillig
Wat kunnen wij doen? Zorgen dat de vlammen niet naar ons overslaan. Deze brand is hun brand. Maar we mogen niet onverschillig naar de vlammen blijven staren. Hoe steken we een helpende hand uit naar een boze en trotse brandstichter? Wat een moeilijke, moeilijke vraag.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Ariel »

Wat goed dat jij dit artikel gevonden hebt. Het staat in de papieren zaterdag krant van de Telegraaf. Dit is een artikel dat ingelijst moet worden . Ik zou willen dat een iedereen dit artikel leest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Pilgrim »

Ik had het hier op mijn logeeradres al gelezen bij mijn bejaarde moeder. Zij heeft ook een abonnement op de Telegraaf, maar er staat niets in wat we niet al weten vind ik.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Ariel »

Pilgrim schreef:Ik had het hier op mijn logeeradres al gelezen bij mijn bejaarde moeder. Zij heeft ook een abonnement op de Telegraaf, maar er staat niets in wat we niet al weten vind ik.

Wij weten dat, maar ongeveer 90% van de Nederlandse bevolking weet dit niet, of wil het niet weten. Men zou dit artikel van Leon als les materiaal op scholen of universiteiten moeten gebruiken
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Scarlatti »

Precies Ariel! Ik heb t gelijk op mijn FB pagina gezet want ik WEET dat er véle ONWETENDEN zijn, vooràl onder jonge mensen! Helaas!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17387
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Manon »

Ik had ook nog een leuk artikel van Blair gevonden, waarbij ik enkel het hier gekopieerde paragraafje wil onthouden:

http://newsmonkey.be/article/13296

Blair: "Vijand is moslimextremisme en we moeten nu handelen om toekomst te redden"
"De vijand is moslimextremisme"

Een opmerkelijk passage in zijn betoog gaat over de aard van de ingreep die Blair wil. Hij zegt te begrijpen waarom de publieke opinie na de invallen in Afghanistan en Irak zo fel afkerig stond tegenover inmenging in Syrië, maar stelt dat optreden in Syrië "niet van dezelfde aard moet zijn".

"HET IS OMDAT WE CONSTANT ZOEKEN NAAR MANIEREN OM TE VERMIJDEN HET HOOFD TE BIEDEN AAN DE KWESTIE, DAT WE GEEN VOORUITGANG KUNNEN BOEKEN IN HET GEVECHT."

Blair meent dat we om te beginnen wel de aard van de strijd moeten identificeren, en dat is volgens hem de aanpak van moslimextremisme. "Dat is het gevecht. Mensen wenden zich af van de scherpte van dat statement. Maar het is omdat we constant zoeken naar manieren om te vermijden het hoofd te bieden aan de kwestie, dat we geen vooruitgang kunnen boeken in het gevecht."

Blair pleit dus niet per se voor het sturen van manschappen. "Het betekent niet dat er westerse troepen moeten zijn zoals in Irak. Er zijn tal van mogelijke stappen die we daarnaast kunnen zetten. Maar ze moeten weten dat eender waar ze bezig zijn met terreur, we hen hard zullen treffen." Op lange termijn vindt Blair dat we bijvoorbeeld een inspanning moeten doen om formele en informele onderwijssystemen te hervormen die leiden tot extremisme.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77306
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Ariel »

Op lange termijn vindt Blair dat we bijvoorbeeld een inspanning moeten doen om formele en informele onderwijssystemen te hervormen die leiden tot extremisme.
Leuk....En hoe denkt Blair dit te verwezelijken? De koran verbieden en het geheugen van alle moslims uit te wissen en ze opnieuw herprogrammeren ?

Deprogrammeren helpt namelijk niet bij Moslims, want we kunnen moslims namelijk niet hun "eigen wil" terug geven. Ze hebben nog nooit een "eigen wil" gehad. Van jongs af aan is hun geest al zo verziekt door Islam dat er geen redden meer aan is.

Islam is nog erger dan een sekte. Blair is een dom mannetje die Moslims en Islam niet wil beledigen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Scarlatti »

Zondagochtend vanuit bed gekeken naar ca 10 uur geloof ik, BBC1 Politics over S'HOULD WE BE TOLERANT AGAINST INTOLERISM?'
Zaten verscheidene goede 'sprekers' bij, maar heb me KAPOT geërgerd aan ene Myriam die er de hele tijd met dr grote BEK tussendoor kwaakte met dr hoofddoek op dr kop!
Net als die ENGLISH idioot die een paar keer zelfs er tussen door gooide dat moslims met HONDERDDUIZENDEN in WO I en WO II ENGELAND BELANGELOOS VERDEDIGD hadden en hij had t maar over de Magna Charta... over die gore moslim met zijn viezige bruine gehaakte petje wil ik t helemaal NIET hebben... mijn schoenzolen zijn TE GOED voor the likes of him!

Die Engelse journalist, die vertelde dat ie de toekomst bijzonder donker inzag, vond ik bijzonder goed en ook die man ik denk iemand met India / Hindoe achtergrond?
Ik weet t niet, grijze pull aan, bijzonder verzorgd en OH WAT HAD DIE MAN HET DOOR WAT ER AAN DE HAND WAS/IS!
Dan poogde dat dunne mannetje dat ook journalist is nog wat duidelijkheid te brengen, waar hij overigens volkomen gelijk in had maar die gespreksleider liet die enge kopvod myriam dr constant doorheen schreeuwen... 1 dagje tahirplein zou in dit geval 'wonderen' doen... maar naw zullen die dan ook wel als incidentele idioten afgedaan worden en vàst geen èchte graslims want 'die doen zoiets niet'...

Dan die oudere mevrouw uit Brighton... echt, t zal wel aan mij liggen maar ik vond niet dat waar ZIJ t over had te maken had met waar t 'stiekem' over ging, het gevaar DE ISLAM, keurig ondergebracht in tolerantie tegen intolerantie... ach ja what's new... maar hoe dan ook, er lijkt meer 'uitgesprokenheid' te komen in Engeland, nu HIER oook nog,

daarna zag ik Tony Blair heen en weer wringen om maar niet rechtuit te hoeven toegeven dat hij en zijn companen VOLLEDIG FOUT zaten met irak iran syrië en de hele rimbam daar in die islamitische staten...
aan het eind bleek WAAROM... hij WOONT daar nu kennelijk en wil GRAAG VERDER WERKEN AAN EEN OPLOSSING VOOR DE PALESTIJNEN.... TUUUURLIJK LAMLENDELING! screw ur sister de moslima, NOT US!

Daarna weer een politiek debat met een dacht ik Poolse Dame die steeds onbeschoft en op nare toon onderbroken werd door de interviewer die zelfs een soort schreeuwstem bedacht had... de man ik weet zijn naam niet meer, dun, wit... maar niet onnozel werd dit gedrag MINDER toebedacht en de onnozelaar dacht t nodig te vinden het gesprek af te sluiten met voor wie (voetbal) ze de vorige avond zouden hebben gesupported en sloot af met een sneer tov de man dat ie dat zo zei naw vanwege de stemmen... ook tov de Poolse Dame deed deze toupet zielepoot dat, ik kan dat zeggen want toen ie dit beëindigd had, zette ie ineens een 'gewone stem' op.... en nu is t dan nog meer politics....

Ik heb NIET gekeken verder naar WNL want ik zag die verraderlijke maxime verhagen daar zitten, die nagel met onsmakelijk zweet in zijn kin naad en onder zijn neus en de manier v 'interviewen' irriteert mij sowieso bijzonder...

zo te zien is een debat zoals ik hierboven beschreef nog lang niet in zicht in dit blinde media land, ik wens hen dan ook van hàrte 1 op minimaal 50 deelnemende koeltoerverrijkers op een afgelegen dok site toe....

Wat Engeland betreft waar het ook meer dan ERG is maar WEL deze discussies nu zijn op tv ben ik benieuwd....
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49685
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Midden-Oosten steekt zichzelf in brand

Bericht door Pilgrim »

Enige positieve uit Midden-Oosten is olie. Voor de rest? Haat, bloed, geweld en ellende!

Geplaatst op 10 januari 2020

Afbeelding

Naar aanleiding van het tumult in Iran schrijft Jan Roos deze week over het Midden-Oosten. Het is een plek die links en rechts flink verdeelt, aldus de columnist. Maar voornamelijk links slaat flink de plank mis, vindt Jan. Ze zien alleen maar slachtoffers die ze willen helpen en zijn blind voor de realiteit: “Het overstijgt het kleuterschoolniveau geen seconde!”

Al vanaf het moment dat ik het wereldnieuws volg is er gedoe in het Midden-Oosten. Niet af en toe, niet hier en daar, maar echt structureel. Oorlogen, burgeroorlogen, mensenrechtenschendingen, onderdrukking, genocide, dictaturen, haat, bloed, geweld en ellende... Het enige positieve dat uit het gebied komt is olie. Alleen die olie maakt dat dit gebied belangrijk is. Zonder deze brandstof is het niets meer dan een enorme zandbak met enorme hoeveelheden heethoofden die elkaar en anderen willen afslachten, meestal om religieuze redenen.

Er is in ieder geval altijd wat. Daarom, maar ook vanwege het milieu, lijkt het me fantastisch als we kunnen ophouden met fossiele brandstof. Dan zoeken ze het daar maar lekker uit. Het Midden-Oosten is ook hier, in het eens zo verlichte Europa, continu onderwerp van discussie. Eigenlijk loopt de verdeling van partijen precies langs de lijn van polemiek over de multiculturele samenleving. Rechts vindt het gebied vooral heel irritant en barbaars, links ziet het als een stel kinderen die ze met socialistisch zendingswerk kunnen vertroetelen tot modelburgers. Dat is ook het mooie van die linkse types die schreeuwen dat rechts allochtonen als tweederangs burgers zien, terwijl ze zelf die lui als couveusebaby’s behandelen.

Rechts is pro-Israël, want Isräel is de enige multiculturele democratie in het Midden-Oosten. Links is tegen Israël. Nogmaals: de enige multiculturele democratie in het Midden-Oosten. Links is ook erg pro-Palestijnen, maar weten van de ontstaansgeschiedenis van dit verzonnen volk en hun verzonnen land niets af. Ze zien arme mensen die zichzelf nauwelijks kunnen bedruipen, ze zien moslims, ze zien terrorisme, ze zien huilende hoofddoeken en hun medelijden-gen draait overuren. Ze zullen wel slachtoffer zijn van die verschrikkelijke joden, hoor je ze denken. En ze smullen nou eenmaal van slachtoffers. Daar kunnen ze het dan lekker voor opnemen. Dat die zogenaamde slachtoffers zelf verantwoordelijk zijn voor het merendeel van de ellende waarin ze leven, doet er niet toe.

Je kiest een groep onderontwikkelde mensen die je heel erg zielig vindt, van hun problemen geef je een andere groep de schuld, die je dan heel erg haat en deugen maar. Zo kinderachtig is het.

Hetzelfde mechanisme, maar dan omgekeerd, zie je nu in de crisis tussen Amerika en Iran. Links haat Trump, dus zijn ze pro-Iran. Dat die theocratie hun geliefde homo’s ophangt, vrouwen verschrikkelijk onderdrukt, geen enkele vrijheid toestaat en een heel volk onder dwang van grof geweld laat leven doet er dus helemaal niet toe. Ze zijn immers tegen iemand, dus voor een ander. Of voor iemand, dus tegen een ander. Het overstijgt het kleuterschoolniveau geen seconde. En dat ze daarmee aantonen voor niets te staan hebben ze niet eens in de gaten.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2020 ... n-ellende/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie