Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7738
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor xplosive » Wo Jun 18, 2014 10:57 am

Een prachtig staaltje ironie van Max Pam uit de Volkskrant :

'Met de islam heeft het allemaal niets te maken'

ISIS, Boko Haram, Al Shabaab en de Taliban, met de islam heeft het allemaal niet te maken, schrijft Max Pam in zijn column. 'Heus, ik zeg het u.'

In Noord-Irak voert ISIS standrechtelijke executies uit, die sterk doen denken aan de pogroms die door Duitse troepen destijds zijn uitgevoerd aan het Oostfront. Zij die uitverkoren waren om geëxecuteerd te worden, moesten in een kuil gaan liggen. Daarna werden zij met mitrailleurvuur doodgeschoten. Of de slachtoffers van ISIS ook hun eigen kuil moesten graven, was niet te zien op de vastgelegde moordpartijen, maar mij zou dat niet verbazen.

ISIS gaat nog een stap verder dan de Sonderkommando's. De SS opereerde zo veel mogelijk in het geheim, kennelijk omdat er diep weg toch nog een gevoel van schaamte was over het vuile werk. Maar ISIS komt graag en met een zekere trots uit voor de meedogenloze executies. Vooral op jongeren schijnt de moordlustige beweging een grote aantrekkingskracht uit te oefenen.

ISIS staat voor ad-Dawla al-Islamiyya fi al-'Iraq wa-sh-Sham, wat een afkorting is van De Islamitische Staat in Irak en de Levant. Maar vergis u niet: ISIS heeft niets met de islam te maken. ISIS vertegenwoordigt in geen enkel opzicht de ware islam.

Niet met religie te maken
Eigenlijk heeft het optreden van ISIS niets met religie te maken. Het gaat hier om culturele en etnische tegenstellingen. De soennieten tegen de sjiieten. Door het rampzalige optreden van de Verenigde Staten en het treuzelende Westen is een vacuüm ontstaan, waarin deze groepen zijn opgekomen.

In Nigeria pleegt Boko Haram op grote schaal oorlogsmisdaden. Zo worden schoolmeisjes ontvoerd om verkracht en vermoord te worden. Dat doet denken aan wat schoolklassen Joodse meisjes in de concentratiekampen overkwam. Boko Haram staat voor jama'atu ahlis sunna lidda'awati wal-jihad, wat zoiets betekent als: het Volk dat zich Verplicht heeft de Lessen van de Profeet en de Jihad uit te dragen. Maar vergis u niet: Boko Haram heeft niets met de islam te maken. Boko Haram vertegenwoordigt in geen enkel opzicht de ware islam.

Eigenlijk heeft het optreden van Boko Haram niets met religie te maken. Het gaat hier om culturele en etnische tegenstellingen: tegen onderwijs voor meisjes, tegen het dragen van spijkerbroeken en tegen wat zij als 'buitenlanders' beschouwen. Door het rampzalige optreden van de VS en het treuzelende Westen is een vacuüm ontstaan, waarin deze groepen zijn opgekomen.

In Kenia heeft Al Shabaab de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanslagen, waarbij tientallen doden zijn gevallen. Daarbij werden burgers naar voren geroepen om verzen uit de Koran op te zeggen. Als zij dat niet konden, werden zij doodgeschoten. Al Shabaab staat voor Harakat ash-Shabaab al-Mujahideen, wat zoiets betekent als De Beweging van de Opgroeiende Jeugd. Maar vergis u niet: Al Shabaab heeft niets met de islam te maken. Al Shabaab lijkt in geen enkel opzicht op de ware islam.

Culturele en ethnische tegenstellingen
Eigenlijk heeft het optreden van Al Shabaab niets met religie te maken. Het gaat hier om culturele en etnische tegenstellingen. Omgebracht werden voetballiefhebbers die naar Zwitserland-Ecuador zaten te kijken. Door het rampzalige optreden van de VS en het treuzelende Westen is een vacuüm ontstaan, waarin deze groepen zijn opgekomen.

Door aanslagen van de Taliban zijn in Afghanistan honderden doden gevallen bij recente verkiezingen. Verschillende kiezers werd de vingers afgehakt. Bovendien is een recordaantal kinderen omgekomen. De Taliban gebruikten hen als kindsoldaat. Taliban is het meervoud van Talib, wat 'student' betekent. Het gaat dan niet om een studie wis- en natuurkunde, want de Taliban is tegen wetenschap, maar om theologie. Maar vergis u niet: Taliban heeft niets met de islam te maken. Taliban lijkt in geen enkel opzicht op de ware islam.

Eigenlijk heeft het optreden van de Taliban niets met religie te maken. Het gaat hier om culturele en etnische tegenstellingen. De steden tegen het platteland. Door het rampzalige optreden van de VS en het treuzelende Westen is een vacuüm ontstaan, waarin deze groepen zijn opgekomen.

In Pakistan, Syrië, Mali, Libanon, de Filipijnen, Tsjaad, Jemen en binnenkort ook in Europa, zijn moslimstrijders in naam van de islam actief. Deze jihad heeft al heel wat levens gekost, maar vergis u niet. Al die vermoorde mensen, al die verkrachte vrouwen, al die kinderen die met een bomgordel naar de vijand zijn gestuurd, die hebben helemaal niets met de islam te maken. Zij vertegenwoordigen in geen enkel opzicht de islam.

Heus, ik zeg het u, als je al die strijders buiten beschouwing laat en je denkt ook even niet aan al die gelovigen door wie zij worden gesteund, dan is de islam - op zichzelf, ja, an sich - een geweldige religie.


Enkele van de reacties eronder zijn ook raak :

een prima artikel dat ik eerder op GeenStijl zou verwachten dan bij de doorgaans über politiek correcte Volkskrant.

Dit moedig stuk zal U bij de "betere mensen" niet in dank worden afgenomen die hebben kritiek op de islam namelijk tot taboe verklaard en gelijkgesteld aan racisme, xenofobie en nazisme.

Verder enkele reacties van mensen die de bedoeling van de column totaal misvatten. Hilarisch.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor Manon » Wo Jun 18, 2014 11:31 am

Verder enkele reacties van mensen die de bedoeling van de column totaal misvatten. Hilarisch.

Ik vraag me dan toch af of die mensen
a) het volledige stuk hebben gelezen
b) over hoeveel hersencellen dezen beschikten.

het is bijna leuker om de commentaren te lezen en proberen te begrijpen wat sommigen bedoelen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: Wo Okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor Schepsel! » Wo Jun 18, 2014 11:32 am

Prachtige column! Moet ik mijn vader eens laten lezen... het is ook wel van een domme arrogantie om te beweren dat jij de islam beter kent dan de geestelijken van dat geloof. Dat jij de koran beter kent dan degenen die het al van jongsaf aan uit het hoofd hebben geleerd. *Dat* is een geloof op zich, die rare drang tot verdediging van de islam ten koste van alles en deze column brengt dat op scherpe wijze aan het licht.
(^v^)

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jun 18, 2014 11:38 am

Voor de reageerders van De Volkskrant:
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 18, 2014 11:39 amTuurlijk. Dit weten wij toch allang. :muslima: Islam is liefde...Islam is een geweldige religie.
Volgens mij zijn de filmpjes en de nare foto's niet echt , ze worden geschoten ( vergeef me de woordspeling) in een studio in Israel,omdat de zionisten islam in een kwaad daglicht willen zetten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44673
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jun 18, 2014 12:05 pm

Ik vond zelfs al een link naar dit artikel bij nujij.nl.

http://www.nujij.nl/algemeen/met-de-isl ... 7716.lynkx
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44673
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jun 23, 2014 11:45 pm

Waar blijft het protest van de ‘gematigde’ moslims tegen ISIS?

Door Joost Niemöller, 22 juni 2014

Zo. We hebben de propagandafilmpjes van ISIS gezien. We zijn overtuigd, toch? ISIS spreekt in naam van de islam, heel hun onmenselijke wreedheid is in lijn met de sharia, en ze schreeuwen het zelf ook van de daken: Wij zijn de islam!

Tel daarbij op het beklemmende zwijgen van de moslimbevolking in Europa. Nergens ook maar de kleinste demonstratie te zien van Europese ‘gematigde’ moslims tegen de ISIS wreedheden. Tel daarbij op dat ISIS geronseld wordt onder diezelfde Europese moslims, en dat daarbij gebruik wordt gemaakt van een doodsfilosofie die naadloos past binnen de het moslimidee over de dood en die even naadloos aansluit bij de frustratie onder moslimjongeren in Europa.

Maar wat gebeurde er na de aanslagen van 11 september? Westerse bestuurders haastten zich om moskeeën te bezoeken, zoals Bush, of zich zelfs als moslims uit te dossen, zoals Kok, om maar duidelijk te maken, nee hoor moslims over de hele wereld, dit heeft niets met de islam te maken.

Hetzelfde mechanisme vindt ook nu weer plaats.

Zie bijvoorbeeld dit opiniestuk in Trouw. Daarin kunnen we lezen dat wreedheden van alle tijden en van alle culturen zijn. Neem nu de nazi’s. Nu, geen woord in het voordeel van de nazi’s. Maar maakten de nazi’s de vernietiging van de Joden tot een propagandastunt om de nazi ideologie te vieren? Nee, de Holocaust vond zoveel mogelijk in het geniep plaats. Het ging de nazi’s om de effectiviteit. Er moesten zoveel mogelijk Joden dood in zo kort mogelijke tijd. Openlijkheid stond dat in de weg. De nazi’s wilden geen ideologie verspreiden, ze wilden van de Joden af.

ISIS gaat heel anders te werk. De organisatie slaat zich op de borst, schreeuwt het van de daken, wil het aan de hele wereld laten zien: Dit, mensen is de ware islam!

En de andere moslims over de hele wereld, ‘seculieren’, ‘gematigden’ zwijgen instemmend.

Zelf hadden ze het waarschijnlijk anders aangepakt. Maar dat het in de geest van de islam is, kan geen moslim tegenspreken die weet heeft van de koran en de sharia. En laten we er voor het gemak maar even vanuit gaan dat ze daar allemaal weet van hebben.

Zonder Islam geen ISIS. En ik denk ook: Zonder ISIS geen islam. Want hoe zou een bijvoorbeeld voor vrouwen, homo’s, kinderen, wetenschappers enz enz zo onaantrekkelijke godsdienst zich kunnen verspreiden zonder de geweldsdwang waarvan de hele islam doortrokken is?

De islam heeft maar één wet: Angst. En ISIS laat zien hoe je angst maakt. Door rücksichtsloser te zijn dan al je vijanden.

http://joostniemoller.nl/2014/06/waar-b ... egen-isis/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

freedomxx
Berichten: 84
Lid geworden op: Di Mar 18, 2014 8:41 am
Contact:

Re: Het heeft allemaal ècht niets met de islam te maken

Berichtdoor freedomxx » Di Jun 24, 2014 12:06 pm

Check my blog: http://www.thewaytofreedomm.blogspot.nl
Your always welcome


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten