Uitvindingen van de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44376
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Pilgrim » Za Jul 09, 2016 11:09 pm

UITVINDINGEN VAN DE ISLAM

Geplaatst op 9 juli 2016

Afbeelding

Om te beginnen slaat die titel al helemaal nergens op. Ik heb tenminste nog nooit gehoord over uitvindingen van het christendom. Op welke uitvindingen het judaïsme, boeddhisme, en hindoeïsme patent hebben zou ik ook niet weten, maar moslims eisen heel wat patenten op. Zo beweren ze o.a. dat algebra is voortgekomen uit de islam.

Want behalve de religie van vrede is de islam óók de religie van uitvindingen. In de ogen van moslims is hun islam een ‘innovatieve religie’. Wat net zoiets is als ‘het radicale midden’, dus laat maar verder. De enige uitvinding die de islam wél kan claimen is die van de zelfmoordterrorist, veel meer is er niet voortgekomen uit de ‘religie’ van professor Mohammed.

Die zelf niet eens kon lezen en schrijven, laat staan rekenen. Op zich is dat nog geen reden om moslims achterlijkheid te verwijten, tenslotte is de ‘glorieuze’ koran niet zijn woord, maar het letterlijke woord van Allah, die aan de lopende band koran-verzen ‘openbaarde’ aan zijn ‘boodschapper’ die daar het islamitische dodenboek uit samenstelde. Volgens moslims het ‘perfecte boek voor de mensheid’.

Dat ‘perfecte boek’ begint zo: ‘In de naam van Allah, de meest barmhartige, de meest genadevolle. Allah heeft jullie het meest complete en perfecte boek gezonden, Allah is alwetend en alwijs’.

Dan gaat het verder: ‘Allah heeft de hemel en aarde in 6 dagen geschapen’ (10:3).

‘Allah heeft in 2 dagen de aarde geschapen’ (41:9).
‘Allah heeft in 4 dagen de bergen geschapen’ (41:10).
‘Allah heeft in 2 dagen de hemel geschapen’ (41:12).
2 + 4 + 2 = 8.

Allah kon niet eens tellen, wat meteen verklaart waarom moslims nooit Nobelprijzen winnen. Zou er een prijs bestaan voor het misleiden, bedriegen en beliegen van de mensheid, dan waren islamitische ‘slimmeriken’ gegarandeerd wereldkampioen.

Door: “Islamofobia Terrorist”

https://ejbron.wordpress.com/2016/07/09 ... -de-islam/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Aug 02, 2016 7:52 am

Sura 41 in de Koran spant wel de kroon wat superieure islamitische waanzin betreft.

Het verbaast mij niets dat de gemiddelde imam, als hij goed bezig is geweest in het belang van Allah - Mohammed dus - minstens zes jaren heeft zitten turen in de Koran en daarbij de eerste twaalf verzen van sura 41 over het hoofd heeft gezien. Dat goden zich altijd tegenspreken komt door het falen van de mens. En al helemaal wanneer er moslims bij betrokken zijn.

De Koran is niet alleen een agressief moorddadig haatboek, maar ook nog eens eersteklas boek voor randdebielen die niet kunnen lezen en tellen. Moslims dus.

In vers 9 leest iedere moslim duidelijk dat de Heer der wereldwezens (wereldwezens: dieren, mensen) niet verwacht dat de mens zich net zo bekwaam opstelt als Allah. Allah benadrukt dit door te stellen dat iedereen ongelovig is die niet gelooft dat Allah de aarde in twee dagen geschapen heeft. Op zich zou dat best kunnen, want voor Allah is volgens moslims niets onmogelijk. Ware het niet dat Allah op een ander onbedacht moment van de dag verklaarde dat hij de aarde in zes dagen heeft geschapen, Het is of het een of het ander. Water kan niet gelijktijdig heet en koud zijn. Maar zou Allah dat beweren, moslims geloven dit in al hun onnozelheid. Allah bestaat of hij bestaat niet. In dit geval dient de moslim te beseffen dat Allah zich voor het aangezicht van de wetenschappelijke wereld (die uit niet-moslims bestaat) ongeloofwaardig heeft neergezet in de etalage van misleidende sprookjes voor domme kinderen: moslims dus.

Dat Allah de aarde in zes dagen heeft geschapen kan natuurlijk ook. Allah had de aarde zelfs in een minuut in elkaar kunnen zetten. De enige echte tovenaar voor de mens is immers God. Maar niet Mohammed noch Allah hadden in die tijd een uurwerk ter beschikking. Daar moest een niet-moslim aan te pas komen, een Nederlander. Bij Allah als de knecht van de profeet is vanzelfsprekend alles mogelijk. Geen moslim zal dit ontkennen, laat staan durven tegenspreken. Maar daar gaat het hier niet om.

Juiste informatie over Allah is cruciaal voor de geloofwaardigheid in Hem. Dan behoort een moslim precies te weten in hoeveel dagen Allah de aarde heeft geschapen. Dat volgens de Koran - door Allah dus als knecht van de profeet - de aarde stilstaat, in het geheel niet beweegt, en zo plat is als een pannekoek, is weer een ander afgrijselijke misser in de rij van alle blunders van Allah (knecht van de profeet) die het geloof in Hem als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Maar daar gaat het nu niet om. Moslims waren altijd al achtelijk, zijn nog steeds de domsten van de klas en zullen ook altijd parasieten blijven op onze kennisbeschaving.

Allah's wijsheid in tweeën.
Koran 7:54 - Uw Heer is Allah, die geschapen heeft de hemelen en de aarde in zes dagen; daarna heeft Hij zich gevestigd op de troon; Hij doet de nacht de dag bedekken, terwijl hij hem haastig najaagt.
Koran 41:9 - Zeg: Zult gijlieden soms ongelovig zijn aan Hem die de aarde geschapen heeft in twee dagen en zult gij gelijke wezens naast Hem stellen? Hij toch is de Heer der wereldwezens.

En dat in de 21e eeuw! Moslims verlaten massaal hun vertrouwde woestijnachterlijkheid om ons hier te komen vertellen hoe het precies staat met de waarheid en om respect voor hun onovertroffen bemoeizucht te EISEN. Want een moslim die respect verdient moet nog uitgevonden worden. Door Allah misschien?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Eliabe » Di Aug 02, 2016 12:45 pm

Binnen de islam zijn wel degelijk uitvindingen.
-Ze waren het eerste met een sprookjesboek.
-De islam heeft zo'n 2000 jaar geleden het condoom uitgevonden. Zij gebruikte hiervoor een geitendarm. Pas veel later, omstreeks 1880, hebben de Britten deze techniek verfijnd door de darm eerst uit de geit te halen.
-Achteruit lezen.
-De zelfmoordaanslag
- Het vliegtuig. Zou door een Andalusische moslim zijn bedacht. Hij zou met veren en een hoop armgewapper hebben gevlogen. Na bestudering bleek dat hij homosensueel was en met een verenboa om die headfirst van een minaret is getieft.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Dhana » Di Aug 02, 2016 1:16 pm

De zogenaamde islamitische uitvindingen hebben moslims gestolen van vooral het oude India met een hoogstaande cultuur die ze stelselmatig om zeep hebben geholpen.500 v.Chr.: India

In India stond de gezondheidszorg en de verpleging hoog aangeschreven. De eerste vormen van ziektepreventie ontstaat. Belangrijke ontwikkeling is het ontstaan van gasthuizen in de dorpen, waarin zieke reizigers en dieren werden opgenomen en behandeld. Hier waren verplegers werkzaam waaraan eisen werden gesteld ten aanzien van hun vaardigheden. Zij moesten patiënten kunnen wassen en masseren, helpen bij het lopen en pijn bestrijden.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiede ... loni.C3.AB

Het ziekenhuis is dus geen islamitische innovatie zoals het aangegeven artikel vermeldt.

Hetzelfde geldt voor wiskunde

Klassieke Indiase wiskunde (ca. 400 - 1600)[bewerken]

Rond het jaar 400 introduceerde het Indiase traktaat Surya Siddhanta (Hindi: सूर्य सिद्धांत) de sinusfunctie, cosinusfunctie en de omgekeerde sinusfunctie in de Indiase wiskunde, waarmee het tot bloei kwam. Deze functies waren erg belangrijk, omdat ze ook op andere vlakken werden gebruikt, zoals de beweging van de sterren en de scheepsnavigatie. De kosmologische tijdscycli die in de tekst worden verduidelijkt, werden gekopieerd van een ouder werk, en leidden tot de berekening van een siderisch jaar van 365,2563627 dagen. Dit is slechts 1,4 seconden langer dan de moderne berekening van 365,25636305 dagen. Dit traktaat werd in de middeleeuwen vertaald naar het Arabisch en het Latijn.

Aryabhata introduceerde in 499 een nieuwe functie: de sinus versus. Hij maakte ook een eerste goniometrische tabel van de sinus, ontwikkelde technieken en algoritme aangaande algebra, infinitesimalen, differentiaalvergelijkingen en hij bekwam een hele reeks oplossingen voor de lineaire vergelijkingen. Daarbij maakte hij gebruik van een methode die equivalent is aan de moderne methode, samen met accurate astronomische berekeningen die gebaseerd waren op het heliocentrische systeem van zwaartekracht. Deze Indiase wiskundige schreef in 499 zijn magnum opus Aryabhatiya, dat reeds in de 8e eeuw naar het Arabisch werd vertaald en in de 13e eeuw naar het Latijn. Hij berekende ook nog eens de waarde van π {\displaystyle \pi } \pi tot op 4 cijfers na de komma: 3,1416. Later in de 14e eeuw berekende Madhava de waarde tot op 11 decimalen: 3,14159265359.

In de 7e eeuw bedacht Brahmagupta de stelling van Brahmagupta, de identiteit van Brahmagupta en de formule van Brahmagupta. Voor de eerste keer in de geschiedenis legde hij het gebruik van nul zeer duidelijk uit in zijn werk Brahmasphuta-siddhanta uit 628. Hij gaf ook duidelijke uitleg over de Arabisch-Indische cijfers. Van de vertaling van deze tekst over wiskunde was het dat de Arabische wiskundigen rond 770 werden geïntroduceerd in dit telsysteem, dat zij overnamen. De Arabische geleerden namen dit telsysteem mee en gebruikten het tot de 12e eeuw. Toen werd het ook in Europa overgenomen. Op die manier hebben de Arabisch-Indische cijfers vrijwel alle andere telsystemen in de wereld verdreven.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiede ... _-_1600.29
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Mahalingam
Berichten: 40167
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 02, 2016 2:31 pm

En ook nu nog telt de wereld heel veel wiskundigen uit India.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Indian_mathematicians
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Aug 02, 2016 5:30 pm

Allah is absoluut geen uitvinding van de islam.

Want Allah betekent simpelweg God. Nou ja, de God dan. Maar dan nog weten we niks. Een god zonder naam - zielig toch! Nou . . . Op het kruispunt der beschavingen ontmoetten christenen en joden de achterlijke heidense Arabieren. Joden en christenen vertelden de Arabieren over hun god, de god van Mozes, Abraham en het feit dat Adam de eerste mens was. Dat Eva de eerste vrouw was interesseerde de Arabieren minder. Immers, zij hadden nog heel veel in te halen op het gebied van beschaving.

Dankzij de profeet die er een religieus Arabisch brouwsel van maakte - hij mixte de wetenswaardigheden van het joodse en chrsistelijke geloof door elkander met toevoeging van wat ongelukkig gekozen eigen geloofsingrediënten - staat de moslimwereld nu voor paal, in zijn blote nakie, de mannen uitgerust met een grote slappe lul die volgens islamitisch gebruiksrecht in slappe stand moet blijven hangen bij het zien van de vrouwelijke genus die doorgaans gehuld in een kolenzak het leven van de moslimman moet vergallen. Hij zal snel moeten trouwen om zijn geneuk met geiten tot een goed einde te brengen.

Kortom, de islam met zijn onuitwisbare godsdienstwaanzinnige mohammedanen, is in de ogen van onze kennisbeschaving een achterlijke perverse tweedehands sadistische schaamhaarlappenachterstandsreligie die haar geloofsovertuigingen peurt, conform de instructies van Mohammed, uit het heidense haat- en religieuze terroristenboek Koran.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18850
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor mercator » Di Aug 02, 2016 5:46 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Kortom, de islam met zijn onuitwisbare godsdienstwaanzinnige mohammedanen, is in de ogen van onze kennisbeschaving een achterlijke perverse tweedehands sadistische schaamhaarlappenachterstandsreligie die haar geloofsovertuigingen peurt, conform de instructies van Mohammed, uit het heidense haat- en religieuze terroristenboek Koran.

Dat is duidelijk, en begrijpelijk. Wat ik onbegrijpelijk vind is dat zovelen hier die NIET zijn opgegroeid met burka's, geiten en een koranboekje zoveel waardering hebben voor moslims. Die duidelijk aantoonbaar in het beste geval onnuttig zijn, en in het slechtste geval levensgevaarlijk.
Onze huidige kennisbeschaving is een beschaafd klasserestaurant waar plots een bende haveloze schooiers binnenvalt zonder tafelmanieren, een pungente lijfgeur en zonder geld. Sommige klanten staan op, vereffenen hun rekening maar komen nooit meer terug om die onaangename ervaring te vermijden. De FFI lezers zeg maar. Maar de meesten blijven zitten en maken zichzelf wijs dat het restaurant een extra Michelin ster verdient met zulke nieuwe klanten. En ze betalen zelfs hun rekening.
Oh nee, dat laatste klopt niet echt. Ze willen de rekening presenteren aan degenen die nooit meer terugkomen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Aug 02, 2016 6:48 pm

mercator schreef:
'Hans van de Mortel' schreef:Kortom, de islam met zijn onuitwisbare godsdienstwaanzinnige mohammedanen, is in de ogen van onze kennisbeschaving een achterlijke perverse tweedehands sadistische schaamhaarlappenachterstandsreligie die haar geloofsovertuigingen peurt, conform de instructies van Mohammed, uit het heidense haat- en religieuze terroristenboek Koran.

Dat is duidelijk, en begrijpelijk. Wat ik onbegrijpelijk vind is dat zovelen hier die NIET zijn opgegroeid met burka's, geiten en een koranboekje zoveel waardering hebben voor moslims. Die duidelijk aantoonbaar in het beste geval onnuttig zijn, en in het slechtste geval levensgevaarlijk.
Onze huidige kennisbeschaving is een beschaafd klasserestaurant waar plots een bende haveloze schooiers binnenvalt zonder tafelmanieren, een pungente lijfgeur en zonder geld. Sommige klanten staan op, vereffenen hun rekening maar komen nooit meer terug om die onaangename ervaring te vermijden. De FFI lezers zeg maar. Maar de meesten blijven zitten en maken zichzelf wijs dat het restaurant een extra Michelin ster verdient met zulke nieuwe klanten. En ze betalen zelfs hun rekening.
Oh nee, dat laatste klopt niet echt. Ze willen de rekening presenteren aan degenen die nooit meer terugkomen.

Grappig! Ik kom net terug van een aanwezigheid in YouTube en daarin lezen we precies wat jij bedoelt. Een reaguurder die mij van extreemrechtse gezindheid 'beschuldigt'.

Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Mar 01, 2017 11:15 am

Welkom bij de Islamitisch Psychologische Praktijk van de historische vieze perverse pedofiele Arabische profeet Mohammed.

Bij de Islamitische Psychologische Praktijk kunt u terecht voor een psychologische behandeling door een islamitische psycholoog en geestelijke verzorging door een islamitisch geestelijk verzorger.

Islamitische psychologische behandeling
Om een psychologische behandeling islamitisch te maken zijn minstens drie zaken nodig. Ten eerste dient het psychologisch denkkader conform de Islam te zijn. Ten tweede moet het kader waarbinnen de behandeling plaats vindt islamitisch correct zijn. En ten derde moet de intentie waarmee gewerkt wordt de juiste zijn. In tegenstelling tot de reguliere geestelijke gezondheidszorg hanteren wij als psychologisch denkkader de psychoanalyse. De psychoanalyse sluit hechter aan bij zowel de waarheid van de Islam als de realiteit van de mens. In tegenstelling tot de reguliere psychologie volgt de psychoanalyse een strenge wetenschappelijke onderzoeksmethode waardoor niet de illusie van het menselijke weten centraal staat maar de onbegrijpelijke realiteit zelf. Hierdoor ontstaat er ruimte voor de Kennis die ons bemiddeld is door onze profeet (vrede zij met hem). Om meer te lezen over de psychoanalyse, de aansluiting van psychoanalyse en Islam en het verschil met de reguliere geestelijke gezondheidszorg zie een interview met Abdurrahmaan Kat hier of een artikel van hem op al-Yaqeen hier.

Islamitische geestelijke verzorging
De belangrijkste bronnen van genezing zijn de Heilige Koran en het gebed. Veel mensen lijden onder verschillende klachten en ziektes. Sommigen daarvan worden als gekend verondersteld, anderen niet, maar niemand kent de loop van een ziekte behalve Allah de Verhevene. Zowel mensen die lijden aan een lichamelijke kwaal als mensen die lijden aan psychische problemen doen er goed aan om genezing te zoeken in de Koran en het gebed. Dat wil niet zeggen dat andere hulp afgewezen dient te worden, maar wel dat in Allah de Verhevene de uiteindelijke bron van genezing erkend dient te worden.
Zo zegt Allah de Verhevene (interpretatie van de betekenis): “En wij zenden (dat) van de Koran neer wat genezing en Barmhartigheid voor de gelovigen is. En het vermeerdert voor de onrechtvaardigen slechts verlies.” - Surat Al-israa, 82

“O mensen, Voorzeker, er is een vermaning van jullie Heer tot jullie gekomen en een genezing voor wat in jullie harten is en Leiding en Barmhartigheid voor de gelovigen.” - Surat Younes, 57

“En als wij hem als een Koran in een vreemde taal hadden geopenbaard, dan hadden zij zeker gezegd: Waren zijn Verzen maar duidelijk (ook in onze taal) uitgelegd. Zeg: Hij is voor degenen die geloven in Leiding en Genezing.” - Surat Foessilat, 44

En de Profeet (vrede zij met hem) heeft overgeleverd: “Allah heeft geen enkele ziekte neergezonden (zonder) dat hij daar ook een genezing voor heeft neergezonden. Degene die het weet , die weet het en degene die het niet weet , die weet het niet.”
(Achmed en Ibnoe Maadjah)

Bron: http://www.islampsyche.nl/
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 40167
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Mahalingam » Wo Mar 01, 2017 5:51 pm

Psychoanalyse zit niet meer in het ziekenfondspakket. De effectiviteit is niet bewezen en het valt nu onder 'kwakzalverij'.
Psychoanalyse kan in principe jaren duren, en over het effect kunnen we kort zijn: dat is even gering als bij andere, vaak veel minder tijdrovende vormen van psychotherapie. Sinds de jaren 1960 is er sprake van een crisis in de psychoanalytische wereld, veroorzaakt door de opkomst van andere therapievormen die sneller succes beloven en de moderne nadruk op gecontroleerd effectiviteitsonderzoek. Daarnaast is er sprake van een gestage stroom publicaties waarin Freuds denk- en werkwijze op genadeloze wijze aan de kaak wordt gesteld.
http://www.kwakzalverij.nl/encyclopedie/p/encyclopedie-psychoanalyse/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5377
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor sjun » Zo Mar 05, 2017 1:21 am

Daarnaast leefde Mohammed zelf het leven van een psychopaat voor. Geen wonder dat een deel van onze inwijkelingen en wat er uit voortkwam die de man kritiekloos volgen precies dezelfde kraktertrekjes in het dagelijkse leven laten zien.

Male Muhammadan Characteristics

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16300
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Mar 09, 2017 3:56 pm

Ach, kijk nou eens!

Het huis der wijsheid. Hoe Arabieren de westerse beschaving hebben beïnvloed.

Ik heb altijd geroeptoeterd dat Arabieren jatteneurs waren en niets van zichzelf hebben. En ik heb gelijk. Lees maar! Ik heb het bewijs hiervoor onderstreept. Als de Koran al een stukje smerig halfslachtig dom plagiaatwerk is, moeten wij dan nog echt geloven dat de Arabieren geleerde wonderdocters waren die ons het decimale stelsel hebben aangereikt waar we hen dankboor voor moeten zijn, omdat deze leugen zo goed als zeker met behulp van Allah tot stand is gekomen? Moslims zijn zo ongelooflijk zelf verzekerd over de kennis en inzichten die hen door Allah destijds via Arabieren aangereikt zijn, dat zij niet meer in staat zijn fictie en geloof te onderscheiden van de werkelijkheid. En dat is maar goed ook, anders zou hun heidense geloof, dat afkomstig is van de profeet van alle Arabieren, als een kaartenhuis in elkaar storten.

De titel "Huis der Wijsheid" verwijst naar een soort academie van wetenschappen die in het begin van de 9de eeuw in Bagdad werd opgericht door de Abassiedenkalief al-Mamoen, de zoon van de bij ons beter bekende Haroen al-Rasjid, tijdgenoot van Karel de Grote.

Iedereen weet toch wel dat termen als algebra en bazaar van Arabische herkomst zijn, maar verder gaat de kennis over de invloed van de Arabieren op onze beschaving over het algemeen niet. Het Arabisch heeft nog meer sporen nagelaten in onze taal. Woorden als zero, cijfer, almanak, algoritme, azimut, zenith en vele andere termen uit de wiskunde en de astronomie zijn afkomstig uit het Arabisch.
In die zin vult het boek van Jonathan Lyons een leemte op. Ik heb slechts gedeeltelijke kritiek omdat hij de algemene situatie van W.- Europa in overdreven negatieve termen en niet steeds correct beschrijft (o.a. p. 56). Daarom onthoud ik hem voor zijn overigens voortreffelijk werk de vijfde ster van waardering, die hij in twee kwaliteitskranten wel krijgt.

Al-Mamoen liet manuscripten van oude geleerden opsporen, waar hij ze maar vinden kon en betaalde desnoods hun gewicht in goud. Gezantschappen reisden naar Constantinopel, beladen met geschenken. Zij keerden terug, even zwaar beladen met de werken van Plato, Aristoteles, Ptolemaeus, Hippokrates en andere auteurs uit de klassieke oudheid. In Bagdad werden die bestudeerd door de grootste geleerden van de toenmalige beschaafde wereld en in het Arabisch vertaald.

Vooreerst trachten de islamitische wijsgeren de Koran te begrijpen in overeenstemming met de Griekse filosofen uit de oudheid. Dat lukte hun niet steeds. Maar toch zorgde de invloed van schrijvers als Plato en Aristoteles voor een verdieping van de filosofie. Daarbij leverde het voorbereidend werk een misschien onbedoelde, maar daarom niet minder belangrijke bijdrage aan het culturele patrimonium van de gehele mensheid. Want ondertussen waren de oude auteurs op nieuwe perkamenten (en spoedig op het hier nog onbekende papier) gekopieerd en vervolgens vertaald. Zonder hun arbeid zouden vele werken uit de klassieke oudheid voorgoed verloren zijn geweest. Ondanks hun bewondering voor de Ouden vergenoegden deze geleerden zich niet met kopiëren en napraten.

Op het gebied van de wiskunde overtroffen de wetenschappers al gauw hun leermeesters. De belangrijkste vernieuwing die ze introduceerden, was het cijferschrift. In Europa werden de getallen nog op de onhandige Romeinse manier geschreven, waarbij de waarden eenvoudig worden opgeteld. Zo schrijft men 1825 als MDCCCXXV omdat het de som is van M = l000, D = 500, C + C + C = 100 + 100 + 100, X + X = 10 + 10 en V = 5. De Arabieren pasten het decimale stelsel toe met de cijfers die wij nog steeds gebruiken en nog steeds Arabische cijfers noemen, “de grootste uitvinding sinds het wiel en het schrift.” Het decimale systeem laat vlot vermenigvuldigingen, delingen en allerhande berekeningen toe, door het invoeren van een teken voor de lege plaats: de nul. De Arabieren brachten het decimale stelsel omstreeks 750 mee uit India, maar in christelijk Europa kwam het pas 500 jaar later in zwang. Net zoals Pythagoras 1000 jaar eerder zagen de Arabieren in de wiskunde de taal waarin God de kosmos had geschreven. Wiskunde had voor hen iets van de meest volmaakte schoonheid.

De wereld in kaart
Kalief al-Mamoen heerste over een enorm rijk. Voor behoorlijk bestuur achtte hij daarom een accurate beschrijving van heel zijn gebied een absolute noodzaak. Toch was het uitgangspunt van de Arabische astronomen in het Huis der Wijsheid religieus: het bepalen van de juiste gebedsrichting naar Mekka, overal in het uitgestrekte imperium.
Van Claudius Ptolemaeus (Alexandrië ca. 150) namen ze het systeem van geografische coördinaten over, dat wil zeggen: het gebruik van lengte- en breedtegraden zodat elk punt op de globe een unieke, identificeerbare locatie oplevert.

Ze aanvaardden van meet af aan de opvatting van de aarde als bol.
Ptolemaeus de auteur van de Almagest (naar het Arabisch voor ‘De grootste’, over astronomie) en de Geographia leerde hun tevens oplossingen voor het probleem van de projectie, dit is: de weergave van de driedimensionale bolvorm van de aarde op een platte, tweedimensionale kaart. De talloze gecoördineerde metingen van Al-Mamoens geleerden hadden in de woestijn van Sinjar de lengte van één graad in Arabische maateenheden opgeleverd. Dat was slechts mogelijk door de immense uitgestrektheid van zijn rijk en de steun van zijn persoonlijke wetenschappelijke interesse.

Vermoedelijk haalde hij zijn inspiratie in het China van de Tang dynastie, het enige bekende analoge voorbeeld uit dezelfde historische era: in het begin van de achtste eeuw liet de keizer over ruim 4000 km een meridiaancirkel opmeten (niet vermeld in het boek, eigen cursivering).

Bron: Huis der Wijsheid
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 5377
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor sjun » Vr Mar 10, 2017 3:01 am

Myth of Islamic Civilization


In het door mohammedanen geplunderde en bezette India was men al bekend met de wiskundige begrippen en het lijkt me zeer sterk dat Perzië voor de Mohammedaanse bezetting geen astrologische kennis zou hebben geborgd. Deze zaken schaamteloos claimen voor islam vind ik dan wel weer des moslims maar islam vond zelf niks uit, het parasiteerde slechts op culturele en wetenschappelijke inspanningen van anderen. Hooguit bleef er ondanks islam nog iets van onderworpen culturen over totdat ook dit ondergesneeuwd raakte en te slimme mensen een veilig heenkomen moesten zoeken. Als de koran al niet kritisch bevraagd mag maar dommig gereciteerd moet worden, waarom zou de wereld dan vanuit zo'n mindset verwonderend aanschouwd en doorgrond kunnen worden?

Ilm Or Knowledge

:scratch:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44376
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Uitvindingen van de Islam

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 29, 2019 10:36 pm

Douglas Murray LAUGHS at claims of Islamic "Inventions" (with Gad Saad)
Gravitahn - Gepubliceerd op 26 feb. 2017

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten