De Islamicity Index

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44517
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De Islamicity Index

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 16, 2016 1:07 pm

De Islamicity Index 2015 is uit... en Nederland staat op nummer 1

Redactie Express Business september 14, 2016

Drie economen van moslim-origine: Hossein Askari, Hossein Mohammadkhan en Liza Mydin, stellen jaarlijks de Islamicity Index op, een rangschikking waarin wordt gemeten in welke mate landen zich houden aan wat het trio ‘de belangrijkste islamitische waarden’ noemt.

Er wordt rekening gehouden met waarden als rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, gelijke kansen voor iedereen, eerlijkheid, rechtvaardig leiderschap (good governance) en duurzaamheid.

De drie nemen als basis de Koran zelf en niet de interpretaties van die Koran door moslimleiders, politici, media, geestelijken of extremisten, want die hebben volgens het trio immers alle ‘een eigen agenda’.

Daarna berekenen ze in hoeverre landen zich houden aan deze waarden. Zo wordt gekeken naar de regelgeving op het gebied van economie, sociaal beleid (hoe goed zorgt een land voor zijn armen?), mensenrechten en politiek.

Nergens zo dicht bij de ware Koran als in... Nederland
West-Europese landen scoren best. In de rangschikking 2015 komt Nederland zelfs als absolute nummer 1 uit de bus, voor Zweden en Zwitserland. België rangschikt op een zestiende plaats. Zelfs Israël, de absolute aartsvijand van de Arabische wereld, noteert met een 27ste plaats nog altijd een pak hoger dan Qatar, het eerste moslimland in de rangschikking, dat op plaats 39 staat. De meeste moslimlanden scoren erg slecht, met een gemiddelde 115de plaats als resultaat.

‘Niet verwonderlijk,’ schrijven de auteurs:

‘In de meeste moslimlanden hebben moslims weinig te vertellen; genieten ze weinig vrijheid en is het hen verboden de Koran in vraag te stellen. Hun heersers en geestelijken hebben dat in hun plaats gedaan en stellen dat twijfels die ze nog zouden kunnen hebben het gevolg zijn van foute informatie of niet eens een discussie waard zijn. De kloof tussen de Koran en zijn praktische invulling door radicalen, opportunisten en terroristen heeft de godsdienst vervormd, de mensheid verdeeld en moslims opgezet tegen moslims, tegen christenen en tegen joden. Zo wordt de broederschap die de kern van alle religies van het boek vormt totaal vernietigd.’

Afbeelding

https://nl.express.live/2016/09/14/1119 ... ity-index/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73782
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Islamicity Index

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 16, 2016 1:17 pm

Pilgrim schreef:
De Islamicity Index 2015 is uit... en Nederland staat op nummer 1Nou, daar kunnen we trots op zijn icon_thumbup.gif
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten