Moslims in Nederland steeds religieuzer

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Ariel » Vr Jun 08, 2018 12:36 am

Moslims in Nederland steeds religieuzer

De religiositeit onder Nederlanders van Turkse en Marokkaanse afkomst is de afgelopen jaren toegenomen. Ze bidden vaker, de vrouwen dragen vaker een hoofddoek en de moskee wordt vaker bezocht. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Van de Marokkaanse moslims bidt volgens het onderzoek 78 procent vijf maal per dag, bij de Turkse moslims is dit 33 procent. Bij de Turkse moslims is het moskeebezoek toegenomen. Ongeveer 40 procent van beide groepen bezoekt tenminste wekelijks een moskee.

Vaker een hoofddoek
Marokkaanse moslima’s dragen steeds vaker een hoofddoek. Meer dan driekwart van hen (78 procent) zegt er een te dragen, tegen 64 procent tien jaar geleden. Ook bij jongeren en de tweede generatie is een toename te zien. Bij Turkse moslima’s is deze toename er niet.

Zeven van de acht Marokkaanse moslims vasten alle dagen tijdens de ramadan. Bij Turkse moslims geldt dat voor iets meer dan de helft. Een zeer groot deel van de moslims eet (bijna) altijd halal.

Lichte toename niet-gelovigen
Onder Turkse Nederlanders is in de periode 2006-2015 een lichte toename in het deel dat niet-gelovig is, onder Marokkaanse Nederlanders niet. Het aandeel moslims is bij Turkse Nederlanders afgenomen (van 93 naar 86 procent), maar niet bij Marokkaanse Nederlanders. Van hen beschouwen 94 van de 100 zich moslim. Vooral hoger opgeleide en tweede generatie Turkse Nederlanders noemen zich relatief vaak niet-moslim.

Op basis van hun religieus gedrag, opvattingen en identificatie zijn vijf groepen moslims te onderscheiden. De twee meest gelovige groepen, de vrome en strikt praktiserende moslims, vormen samen 84 procent van de Marokkaanse moslims. Bij de Turkse moslims is dit minder dan de helft (45 procent). Er zijn weinig seculiere moslims (7 procent bij de Turken en 2 procent bij de Marokkanen).
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Eliabe » Vr Jun 08, 2018 1:00 pm


Moet hier niet staan: " De islam in Nederland laat steeds meer haar ware gezicht zien"
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19951
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor King George » Vr Jun 08, 2018 1:28 pm

Men wil ons nog steeds laten doen geloven in een te hervormen Islam of zo, compleet met een Koran zonder haat en zo. Wel, dan id het geen Koran meer en is het geen Islam meer. De Islam is niet te hervormen. De ware Islam is die van Medina, vol oorlog, haat en vernietiging. Wat dat betreft zijn die fundi’s en strijders voorwaar een keer niet leugenachtig als ze het over terugkeer naar de zuivere Islam hebben. Als er al neigingen tot hervormen van het gebouw Islam zijn, dan betreffen deze slechts terug naar de Zwarte Middeleeuwen. Totaal niet vergelijkbaar met de evolutie in Europa > Renaissance > Humanisme > Reformatie > Verlichting > Industriële Revolutie. De Islam is niet tot seculariseren in staat. De Islam is niet tot innoveren en evolueren in staat. De islam is al 1400 jaar Zevende Eeuws Zwart Middeleeuws achterlijk en zal dat nog 1400 jaar blijven.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Mahalingam » Za Jun 09, 2018 10:42 am

Hier is het onderzoek waarop bovenstaand wordt gerageerd:
Moslims steeds religieuzer
https://www.scp.nl/Nieuws/Moslims_steeds_religieuzer

Wat bij mij na het StaatsJournaal op de TV gisteravond is bijgebleven: het komt door onze islamofobie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Ariel » Za Jun 09, 2018 12:59 pm

Moslim in de Nederlandse samenleving.

De religiositeit van moslims houdt duidelijk verband met niet-godsdienstige levensterreinen. De moslimgroepen die het meest religieus zijn in hun gedrag en opvattingen, met name de strikte moslims, hebben hechte banden binnen de herkomstgroep, verrichten veel vrijwilligerswerk en mantelzorg en ervaren een goede geestelijke gezondheid.


En dat is niet toevallig. Orders van Allah .

Broederschap in de Islam.

De moslims zijn door Allah uitgeroepen tot broeders in het geloof. En eenieder dient te weten dat alle overige banden ondergeschikt zijn aan de band die een moslim met zijn broeder heeft, zelfs de familiebanden. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“Slechts de gelovigen zijn broeders van elkaar.” (Soerat al-Hoedjoeraat: 10)


Dit maar even zodat wij beseffen dat moslims elkaar helpen uit eigenliefde.

Tegelijkertijd is de sociaal-culturele afstand ten aanzien van (autochtone) Nederland(ers) groot en onderschrijven zij conservatieve waarden.


Uiteraard. Want staat er niet in de Koran dat zij moeten leren om een afkeer te hebben van Shirk (veelgodendienst). Al waren het hun eigen ouders en naaste familie. Dit omdat Allah zegt: “O, jullie die geloven! Neemt jullie vaders en jullie broers niet als Awliyaa’ (helpers en geliefden) als zij Koefr (ongeloof) boven Imaan (het geloof) verkiezen…” (Soerat at-Tauwbah: 23)

En als je je eigen ongelovige familie niet mag liefhebben, dan hoef je je uiteraard zeker niet druk te maken om ongelovige Nederlanders.

In de Koran staat dat je niet bevriend moet raken met christenen en joden. Hoe moeten we dit vers anders begrijpen?

“O Jullie die geloven! Neemt niet de Joden en Christenen tot vriend. Zij zijn als vrienden van elkaar. En wie van jullie hen als vriend neemt, behoort ongetwijfeld tot hen. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet.” (5:51)
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6419
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Ali Yas » Za Jun 09, 2018 1:41 pm

Eliabe schreef:

Moet hier niet staan: " De islam in Nederland laat steeds meer haar ware gezicht zien"


Misschien, maar nog erger is dit, in de verhullende taal van het SCP:
Het beeld van de Nederlandse samenleving is onder alle moslimgroepen, uitgezonderd de groep van seculiere moslims, weinig positief. Het vertrouwen in de regering en de politie is niet groot.

Laten we het eufemistische "weinig positief" en "niet groot" vertalen naar "negatief" en "klein", dan had de kop moeten zijn:

Moslims kijken neer op de Nederlandse samenleving en wantrouwen de regering

Zo. Goed dat te weten. Misschien moeten we een emigratieprogramma starten, zodat deze ontevreden mohammedanen kunnen wonen in een land met een samenleving die ze wél kunnen waarderen. Zij blij, wij blij.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7738
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor xplosive » Za Jun 09, 2018 1:51 pm

Dat moslims religieuzer worden louter door "islamofoben" (of überhaupt door "islamofoben") is natuurlijk een keiharde leugen. Een leugen die gemakkelijk weerlegd kan worden met :

  1. Openlijk islamcritici worden onophoudelijk monddood gemaakt en/of zwartgemaakt.
  2. Een overgrote meerderheid stemt geen PVV of FVD, dus van die overgrote bevolkingsgroep van "pappen en nathouden" moet een veel grotere invloed uitgaan. En blijkens het onderzoek is dat dus géén positieve invloed.
  3. In moslimlanden waar islamcritici al helemaal niet aan het woord komen is de radicalisering zelfs nog sterker.
Dus blijkbaar is het bij gebrek aan grootschalige harde kritiek op de islam dat moslims steeds religieuzer worden.

Mark Rutte is er blijkbaar niet intelligent genoeg voor om dat te snappen en mét hem nog veel meer politieke uilskuikens.

Afbeelding
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Ariel » Di Jun 12, 2018 8:45 pm

Dit is de opinie van de D66 meneer Degi ter Haar icon_yawn.gif

Lees nog even over zijn huwelijk in Istanboel

Wens een moslim eens een 'prettig Suikerfeest'

Het Sociaal en Cultureel Planbureau bericht dat steeds meer Nederlandse moslims zich terugtrekken in de eigen godsdienst en cultuur. Lezer Degi ter Haar denkt dat moslims beter integreren als ze zich geaccepteerd voelen.

Oorspronkelijk was er in Nederland een vanzelfsprekende tolerante houding jegens moslims. Rond de eeuwwisseling veranderde dat. Het 'multiculturele drama' werd benoemd en het thema ging in de politiek de boventoon voeren. De discussie veroorzaakte in belangrijke mate de negatieve houding jegens de islam in Nederland.

Duidelijk teken
Nederlandse moslims, vaak gevoelig en trots, trokken zich de harde toon in het debat, de discriminatie en de scheve blikken op straat sterk aan. Het SCP heeft een relatie aangetoond tussen deze negatieve houding en de versterking van hun geloof en identiteit. Een duidelijk teken is het groeiend aantal meisjes dat een hoofddoek draagt. Een vergelijkbaar signaal geven de Marokkaans-Nederlandse profvoetballers, toch redelijk geïntegreerd zou je zeggen, die kiezen voor het Marokkaanse elftal.

De moslims zijn in Nederland, zeker in de grote steden, een vast onderdeel van de samenleving geworden. Ze gaan niet meer weg, we zitten op hetzelfde schip. We kunnen er dan beter samen het beste van maken. Een lastige opgave, want de culturen van de migranten staan soms nog mijlenver van de Nederlandse cultuur. Maar de hakken in het zand zetten is geen optie. Mensen laten hun culturele harnas pas vallen als ze zich in een samenleving veilig en geaccepteerd voelen. Het is daarom tijd voor een meer inclusieve samenleving. Uiteraard met duidelijke spelregels, die van de Nederlandse rechtsstaat. En met een duidelijke spreiding van moslims over de samenleving, via woonbeleid, gemengde scholen en werk.

En met een restrictief immigratiebeleid, want het absorptievermogen van met name de grote steden is de afgelopen decennia veel te zwaar op de proef gesteld. Dit is overigens te wijten aan de beleidsmakers in de vorige eeuw, niet aan moslims.

Je mag zijn wie je bent, als je je maar aan de regels houdt. Dat moet het signaal zijn. Moslims zomaar in de hoek blijven zetten, heeft in het beste geval een sterke en langdurige nieuwe verzuiling tot gevolg, in het slechtste geval maatschappelijke ontwrichting, de selffulfilling prophecy van Wilders.

Met de nek
Iedereen die door de meerderheid met de nek wordt aangekeken, trekt zich terug in de eigen veilige groep. Daarom ligt hier voor alle Nederlanders een schone taak: geef onze moslims weer het gevoel hier welkom te zijn. Toon interesse, vraag hoe ze de ramadan ervaren. Organiseer samen een iftar-maaltijd in de buurt. Nodig ze uit voor een kerstdiner. Zoek naar de overeenkomsten in plaats van naar de verschillen. Maak plaats voor humor in plaats van zurigheid. Wens ze komend weekend 'Eid Mubarak', ofwel 'vrolijk Suikerfeest'. Kortzichtige burgers zien dit als een knieval voor de islam. De wijzeren zien dat dit het juiste recept is voor wie meer goed geïntegreerde moslims wil.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Eliabe » Di Jun 12, 2018 9:08 pm

Waarom moet ik een moslim een prettig suikerfeest wensen als diezelfde moslim het verdomd om mij fijne paas-, pinksteren- en kerstdagen te wensen? En op veel andere plaatsen in de wereld de strot bij christenen en andersdenkenden in naam van de islam worden doorgesneden?

Het is overgeleverd dat Ibn ‘Umar heeft gezegd: “De Boodschapper van Allah (salla Allahu alaihi wa salaam0 zei: ‘Degene die een volk imiteert is één van hen.’” (Overgeleverd door Abu Dawud, al-Libaas, 3512. Ingedeeld als hasan sahih door Al-Albaani in Sahih Abi Dawud, 3401)

Al-Munaawi en al-‘Alqami hebben gezegd: bijvoorbeeld zich kleden zoals zij zich kleden, hun manier van leven volgen in kleding en in sommige van de dingen die zij doen.

Al-Qaari heeft gezegd: met andere woorden, degene die de kufar imiteert zoals in de manier waarop iemand zich kleedt, of degene die de kwade en immorele mensen imiteert, of de Sufies , of de rechtvaardigen, hij is één van de mensen die hij imiteert, of deze mensen nou goed of slecht zijn.

Shaykh al-Islam Ibn Taymiyah zei in al-Siraat al-Mustaqiem: Imam Ahmad en anderen hebben deze hadith als bewijs geciteerd. Deze hadith geeft aan dat het tenminste haram is om hen te imiteren. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

En wie van jullie hen als beschermers neemt; voorwaar, hij behoort tot hen. {al-Ma’idah 5:51}

Dit is gelijkaardig aan de mening van ‘Abd-Allah ibn ‘Amr die gezegd heeft: “Degene die zich in het land van de mushrikien vestigt en hun Nawroz (nieuwjaar) en Mahrajaan (feest) viert en hen imiteert totdat hij sterft, zal met hen verzameld worden op de Dag der Opstanding.” Dit kan geïnterpreteerd worden als verwijzing naar volledige imitatie die wijst op kufr en alsof het betekent dat gedeeltelijke imitatie daarom haram is; of het kan geïnterpreteerd worden alsof het betekent dat hij één van hen is tot op de hoogte waarop hij hen imiteert, of het nou in ideeën van kufr is, in zonde of in het deelnemen aan een ritueel. Het is overgeleverd van Ibn ‘Umar dat de Profeet (salla Allahu alaihi wa salaam) het imiteren van niet-Arabieren verbood en zei: “Degene die een volk imiteert is één van hen.” Dit is ook genoemd door al-Qaadi Abu Ya’laa. Dit is geciteerd door meer dan één van de geleerden om aan te tonen dat het makruh is om vormen van kleding van de niet-moslims te imiteren die niet bekend zijn onder de moslims.

Zie ‘Awn al-Ma’bood Sharh Sunan Abi Dawud.


Het imiteren van de kufar is in twee categorieën onder te verdelen:

Imitatie die haraam is en imitatie die toegestaan is.

Het eerste type is imitatie die haraam is. Dit betekent bewust dingen doen die unieke eigenschappen van de religie van de kufar zijn en waar niet naar verwezen wordt in onze religie. Dit is haraam en het kan een grote zonde zijn; volgens het bewijs kan een persoon in sommige gevallen zelfs een kafir worden door dat te doen, of een persoon dat nou doet omdat hij het eens is met de kufar of vanwege zijn grillen en wensen of vanwege speciale redenen die hem laten voelen dat het hem voordeel zal doen in deze wereld en in de volgende. Als er gevraagd wordt of degene die dat uit onwetendheid doet een zondaar is, zoals degene die Kerstmis viert, is het antwoord dat degene die onwetend is geen zondaar is omdat hij zich er niet bewust van was. Maar het moet hem verteld worden en als hij doorgaat wordt hij een zondaar.

Het tweede type is imitatie die toegestaan is. Dit betekent iets doen wat oorspronkelijk niet van de kufar genomen is, maar de kufar doen het ook. Dit valt niet onder het verbod om op hen te lijken, maar men zou de voordelen kunnen missen van het verschillen van hen.

Het imiteren van of lijken op de Mensen van het Boek (Joden en Christenen) en anderen met betrekking tot wereldse zaken is toegestaan wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

1. Het zou niet één van hun tradities of rituelen moeten zijn waarmee zij zich onderscheiden.

2. Het zou geen onderdeel van hun religie mogen zijn. Het kan bewezen worden dat een kwestie een onderdeel is van hun religie d.m.v. een betrouwbare bron zoals een aayah van de Qur’aan, een hadith van Zijn Boodschapper of welgevestigde verslagen.

3. Het zou niet iets moeten zijn waar de islam specifiek naar verwijst. Als er een specifieke verwijzing naar is in de islam, die het ofwel goedkeurt of het afkeurt, dan moeten we volgen wat onze religie er over zegt.

4. Deze gelijkenis zou niet moeten leiden tot iets wat tegen de geboden van de shari’ah in gaat.

5. Het zou geen viering van één van hun feesten mogen omvatten.

6. De gelijkenis zou alleen mogen zijn volgens wat nodig is, en niets meer.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Lasteraar
Berichten: 181
Lid geworden op: Ma Mei 26, 2008 9:48 pm

Re: Moslims in Nederland steeds religieuzer

Berichtdoor Lasteraar » Vr Jun 15, 2018 9:57 pm

Mahalingam schreef:Hier is het onderzoek waarop bovenstaand wordt gerageerd:
Moslims steeds religieuzer
https://www.scp.nl/Nieuws/Moslims_steeds_religieuzer

Wat bij mij na het StaatsJournaal op de TV gisteravond is bijgebleven: het komt door onze islamofobie.


Moslims in Egypte, Pakistan, Afghanistan, Somalië, Indonesië en in nog meer landen zijn ook steeds religieuzer geworden. Komt door de succesvolle herislamisering door allerlei lieden, niet door "islamofobie".


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten