Noeroel Islam moskee

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Moslimvoorman moskee uitgezet'

Berichtdoor sprot » Za Mar 05, 2005 8:09 pm

Derwisj Maddoe, de huidige voorzitter van de Nederlandse Moslimraad (NMR), is niet langer welkom in de Noeroel Islam moskee in Den Haag. Reden is dat Maddoe synagoges en kerken heeft bezocht, hetgeen bij sommige mensen in de moskee niet in goede aarde is gevallen. Saillant detail is dat Maddoe de moskee indertijd zelf heeft opgericht.

Na de moord op Theo van Gogh verleende de NMR-voorzitter zijn medewerking aan de ideële campagne 'Nederland niet kapot te krijgen'. In het kader daarvan bezocht hij de synagogen en kerken.

Het bestuur van de moskee ontkent in een reactie overigens dat Maddoe niet meer welkom zou zijn. Vandaag zal er op een algemene ledenvergadering in de moskee op de zaak worden ingegaan.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Dutch
Berichten: 3286
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Berichtdoor Dutch » Wo Mar 09, 2005 11:55 am

Duidelijke illustratie van islam-intolerantie dus. Een lid van de ummah dat zijn licht eens ergens anders gaat opsteken is dus "besmet" en bijgevolg "verdacht" en al goed op weg om geen moslim meer te zijn...islam heeft schrik van de waarheid, zoveel is zeker.

Dutch

unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: Do Dec 09, 2004 11:02 pm

Berichtdoor unholy » Wo Mar 09, 2005 1:52 pm

Wederom toont de Islamitische gemeenschap hun intolerantie.

Oogkleppen voor, de gemeenschap moet de Islam op allerlei wijze tolereren, en liefst dienbaar zijn, terwijl de Islam iedereen en alles met een andere visie hard afwijst.

De toenadering en begrip wordt gevraagd aan de maatschappij, dit terwijl de maatschappij wordt afgewezen......

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

PVV-vragen over Shariatribunalen in Moskee

Berichtdoor Eliabe » Wo Sep 23, 2015 1:38 pm

SCHRIFTELIJKE VRAGEN

Den Haag, 23 september 2015

Onder verwijzing naar artikel 30 van het Reglement van Orde heeft de fractie van de PVV de volgende vervolgvragen gesteld aan de voorzitter van de gemeenteraad.

    1. Bent u bekend met het bericht: “Shariatribunalen in Moskee”? *

    2. Klopt het bericht dat er in de Noeroel Islam moskee sharia-rechtspraak plaatsvindt? Zo ja, bent u het dan met de PVV eens dat dit onacceptabel is en dat deze moskee per direct moet worden gesloten? Zo nee, waarom niet?

    3. Zijn er in Den Haag meer moskeeën waar sharia-rechtspraak plaatsvindt? Zo ja, bent u het dan met de PVV eens dat sharia-rechtspraak een ondermijning is van de Nederlandse wetten en de sharia strijdig is met de Nederlandse democratische rechtstaat? Zo ja, bent u het dan met de PVV eens dat dit onacceptabel is en bent u dan tevens bereid om alle moskeeën in Den Haag waar sharia-rechtspaak plaatsvindt per direct te sluiten? Zo nee, waarom niet?

    4. Bent u bekend met imam sjeikh Faiz ul Aqtab Siddiqi welke in Nederland shariatribunalen opzet en in Den Haag aan sharia-rechtspraak doet? Zo ja, bent u dan bereid alles in het werk te stellen om deze imam voortaan de toegang tot Den Haag te weigeren? Zo nee, waarom niet?


    Namens de Partij voor de Vrijheid,

Léon de Jong
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 07, 2017 9:50 pm

De Paki's komen naar Den Haag. En dat geeft natuurlijk nog meer Moslim-ellende.
Ze komen uit Engeland en wel uit Nuneaton, vlakbij de Brits-islamitische bakermat Birmingham.
Ze gaan sharia rechtbanken regelen in de Noeroel Islam moskee met hoofdimam Mohammed Muhiyuddin Hansildaar Naqshbandi al-Hijazi.

Daar 'kerken' Surinaamse Mohammedanen van de Hanafi rechtsschool.
Niet iedereen van die moskee club is er blij mee.

Enkele geroyeerde moskeeleden voeren vandaag een kort geding tegen de clan van Faizul Siddiqi, zoon van de in 1994 overleden pedosjeik (en vrouwmeisjesslavenhouder) Abdulwahab Siddiqi, de enige "heilige" (hun woorden, niet de onze) die een islamitische graftombe heeft in West-Europa. De ouwe Siddiqi zou meisjesslaven houden, dreigen met djinns en tienermeisjes misbruikt hebben, maar hij ging dood voordat het tot een rechtszaak kwam.


En er waren al Pakistaanse toestanden:
"...En daar zijn een paar moskeeleden zo fel tegen, dat er naar verluidt met pistolen gezwaaid is tijdens bestuursvergaderingen.".

Brits-Pakistaanse Pedosjeiks nemen Haags Haatpaleis over om shariarechtbank te stichten

Hier een praatje van de haatbaard:


Britse stennis over die sharia praktijken van hem:

Sheikh Siddiqi argues that without Sharia Britons could say goodbye to chicken tikka masala, Britain's most loved dish
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 25, 2018 1:08 pm

Saoedi’s gaven dollars aan Nederlandse ’ketters’

De lijst van moskeeën die geld hebben gehad uit de Golfstaten is waarschijnlijk nog langer dan gedacht. De Haagse Noeroel Islam moskee bijvoorbeeld staat niet op de lijsten die deze week werden gepubliceerd, maar ontving wel een flinke som. Voor Saoedi-Arabië was het een beroerde investering, want de Haagse moslims doen in de ogen van salafisten ‘ketterse’ dingen.

Kamerleden vrezen dat de Golfstaten als Koeweit en Saoedi-Arabië invloed kopen in Nederlandse moskeeën. Ook Blok vindt het ‘zorgelijk’ dat de streng-orthodoxe salafistische islam terrein wint. Op drie lijsten, gepubliceerd door Nieuwsuur en NRC, staan dertig organisaties. Die ontvingen in totaal miljoenen euro’s.

Islamoloog Maurits Berger zegt dat giften uit met name Saoedi-Arabië wantrouwen wekken, maar dat niet elke schenking ook betekent dat er met succes invloed wordt gekocht.

’Meester’
De Surinaams-hindostaanse Noeroel Islam in Den Haag bewijst dat. Die soefi-moskee ontving in 1979 47.000 dollar van het Saoedische Ministerie van Buitenlandse Zaken, blijkt uit een kwitantie. Noeroel Islam lijkt echter in de verste verte niet op een salafistisch centrum. Noeroel Islam is verbonden aan een clan van Brits-Pakistaanse sjeiks die als een soort heiligen en wonderdoeners worden vereerd. Nederlandse volgelingen wonen op hun landhuis bij Birmingham, waar ook het graf van de overleden ’meester’ staat. aanhangers geloven dat daar een geneeskrachtige werking van uitgaat.

Heiligen vereren, het bezoeken van hun graven, het vieren van de geboortedag van de profeet: het zijn allemaal zaken waar salafisten van gruwen, maar die heel gewoon zijn bij ’soefi’s’. Veel Nederlands-Surinaamse moskeeën horen tot die stroming.

’Misschien geen restricties’
Voorzitter en hoofdimam Hansildaar van Noeroel Islam zegt dat hij niet weet of de Saoedische donateur eind jaren zeventig een wederdienst verlangde voor de forse gift. ,,Misschien golden in die tijd geen restricties. Wij zijn inderdaad een soefi-moskee met eigen gebruiken en hebben geen banden met Saoedi-Arabië. De nieuwbouw-moskee hebben wij in 2001 in elk geval zelf betaald.’’

De Tweede Kamer is ontzet nu blijkt dat de Nederlandse overheid al langer details weet over van geldstromen uit de Golfstaten naar moskeeën in Nederland. Eerder werd Namen en rugnummers bleven echter geheim. Een eerder onderzoek naar de geldstromen zou door Buitenlandse Zaken actief zijn tegengewerkt. De reden voor die geheimhouding was dat de diplomatieke informatiestroom uit de Golfstaten zou opdrogen als de gegevens openbaar werden. Blok vindt het publiceren van de lijst daarom onverstandig. Volgens hem is de Tweede Kamer eerder al vertrouwelijk over de kwestie ingelicht. D66 en ChristenUnie willen nieuw onderzoek.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 25, 2018 12:40 am

Het blijkt al een tijdje heibel te zijn tussen gelovigen in de Noeroel Islam moskee in Den Haag. En nu is de spreekwoordelijke bom ontploft.

Matpartij in moskee om gevreesde Hijaz-groep

De politie heeft zondagmiddag ingegrepen bij een grote vechtpartij tussen gelovigen in de Noeroel Islam moskee in Den Haag. Tussen twee groepen in de moskee vielen over en weer klappen. „Het was een grote puinhoop”, zegt een van de aanwezigen. De politie heeft de moskee ontruimd. Ook vrouwen raakten onderling slaags. Niemand raakte gewond.

Het is niet de eerste rumoerige vergadering binnen de moskee, waar veel Surinamers komen. In het gebedshuis speelt een felle richtingenstrijd. Een groep dissidenten vormt een minderheid die zich verzet zich tegen de koers van de meerderheid. De groep wil dat de Noeroel Islam wordt losgekoppeld van de Britse Hijaz-beweging, een organisatie van Brits-Pakistaanse sjeiks.

De groep is geroyeerd en heeft dat voor de rechter aangevochten. Bij de vergadering van zondag wilden de dissidenten aantonen dat hun royement onrechtmatig is omdat een oud-voorzitter tijdens de bestuursperiode geen vaste woon- of verblijfplaats had. Hij had alleen een postadres in Nederland.

Kinderverkrachting
De Telegraaf schreef recent over misstanden rond de Hijaz-groep. „Op een uur vliegen van Amsterdam ligt een Nederlands minikalifaat: midden in Engeland wonen tientallen Nederlandse moslims op een landgoed onder leiding van een clan van radicale sjeiks”, zo schreef deze krant vorig jaar.

In de buurt van Birmingham zit een moslimcommune met tientallen Nederlanders. De sjeiks zouden zich verrijken met manipulatie en bangmakerij. De stichter van de Hijaz-commune is door Nederlandse vrouwen beschuldigd van kinderverkrachting.

De huidige leider kondigde eerder aan dat hij een sharia-rechtbank in Den Haag wilde openen. Ook sprak hij in 2015 op een demonstratie tegen de cartoons van Charlie Hebdo, slechts een paar weken na de dodelijke aanslag op dat Franse magazine.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 25, 2018 12:45 am

In de ban van’heilige’ sjeik

Op een uur vliegen van Amsterdam ligt een Nederlands minikalifaat. Midden in Engeland wonen tientallen Nederlandse moslims op een landgoed onder leiding van een clan van radicale sjeiks. Een paradijs op aarde is het niet: ex-volgelingen trekken bij De Telegraaf aan de bel. „Ze hebben mijn leven verwoest.”

Sjeik Faiz Siddiqi wordt ’charmant’ genoemd, maar ook ’een charlatan’.
Op het landgoed Hijaz in de heuvels van de Britse Midlands wonen tientallen Nederlandse moslims. Sjeik Faiz regeert als een vorst over deze islamitische enclave.

De islamitische kostschool in het minikalifaat (boven) is failliet. De diploma’s werden nergens erkend. Op de achtergrond het mausoleum van Abdulwahab Siddiqi, vader van Faiz.

De Noeroel Islam moskee in Den Haag stort duizenden euro’s per jaar in de kas van de islamitische gemeenschap ’Hijaz’, een landgoed onder de rook van Birmingham. Tientallen gelovigen uit Nederland, vooral Surinamers, reizen erheen om zich te vestigen rond het kasteeltje van sjeik Faiz Siddiqi en zijn familieleden. De Siddiqi’s zijn geen gewone imams, maar leermeesters in de mystieke, Pakistaanse islam. Ze worden vereerd als heiligen, maar van onbesproken gedrag zijn ze allerminst. Betrokkenen melden zich met verhalen over seksueel misbruik, manipulatie, bangmakerij met demonen en het financieel uitknijpen van leden.

Achter een elektronisch hek en borden ’verboden toegang’ strekt zich een 700 meter lange oprijlaan uit. Aan het eind doemt tussen de bomen links een Efteling-achtige graftombe op en rechts een vervallen landhuis, als een decor voor een griezelfilm. Het ruikt er lichtjes naar wierook. Een gesluierde vrouw wandelt heen en weer en een auto met Nederlands kenteken draait de parkeerplaats op. Er heerst een serene rust, pottenkijkers zijn ver weg. De commune van ruim honderd leden heeft hier letterlijk het rijk alleen.

Dit is Hijaz, een islamitisch heiligdom tussen de heuvels van de Britse Midlands. „In Hijaz is iedereen warm en gastvrij”, vertelde de 30-jarige Halima. „Wie je ook bent. Niemand kijkt op je neer. Hoe meer ik over Hijaz hoorde, hoe meer ik wist dat dit was wat ik wilde.”

Sjeik Faiz Siddiqi regeert als een vorst over deze islamitische enclave. Hij arrangeert huwelijken tussen Hijaz-leden en adviseert bij zakelijke en levensvragen. Ook runt hij een sharia-rechtbank, waarin gewelddadige echtgenoten bijvoorbeeld veroordeeld werden tot een zelfbeheersingscursus in plaats van tot celstraf. De sjeik mengt zich ook in het terrorismedebat. Een maand na de slachting op de Charlie Hebdo-redactie in 2015 organiseerde hij een protestmars. Niet tegen de moord op elf redacteuren, maar tegen beledigende cartoons.

„Faiz wil graag een leidersrol spelen in de moslimgemeenschap”, aldus religieonderzoekster Santi Rozario van de universiteit van Sydney. „Hij is zeer welbespraakt en actief, modern en traditioneel tegelijk. Hij is charmant en charismatisch en heeft grote aantrekkingskracht op jongeren.”

Tegelijk signaleerde ze dat sommige vrouwen op Hijaz wel érg heilig in Faiz geloofden. De in boerka geklede Tahera (23) liet alle grote beslissingen in haar leven aan hem over. „De sjeik adviseerde haar en ze deed alles wat hij haar zei.”

De Telegraaf sprak met vijftien ex-leden, familieleden en andere betrokkenen. Ze zijn allemaal boos, bang of benadeeld. „Een charlatan”, noemt moslima Gulshar Akthar de sjeik. „Van buiten lijkt de groep van de Siddiqi-broers een snoepwinkel. Maar als je erin zit, merk je dat er iets sinisters achter schuilt. Faiz is charmant ja, maar toen ik gesluierd met hem in zijn kantoor zat, zag ik hem staren naar mijn onbedekte delen. Dat was ongemakkelijk en ik vroeg me af of dat niet ongepast is voor een sjeik. Er doen veel verhalen de ronde over zijn gedrag. Zijn huwelijk met een volgelinge half zo oud als hij, deed veel stof opwaaien.”

Er lijkt al veel langer iets ernstig mis op Hijaz. „Ik heb nog steeds littekens”, zegt een van twee Nederlandse vrouwen die in hun kindertijd bij de Siddiqi’s inwoonden. Ze zouden daar islamonderwijs krijgen, in plaats daarvan werden ze huisslaven. „De familieleden noemden me ’het zand onder hun schoenen’, ik moest altijd poetsen, kreeg slecht te eten en werd geslagen met een honkbalknuppel.”

Nog verontrustender is de verklaring van de zusjes dat ze stelselmatig seksueel zijn misbruikt door de inmiddels overleden Abdulwahab Siddiqi, vader van de huidige sjeik Faiz. Ook Faiz zelf hield zijn handen niet thuis. Een van de vrouwen verklaarde dat Siddiqi senior haar liet zwijgen over de verkrachting door te dreigen met djinns, een soort islamitische demonen. Als ze zou praten, zouden die wraak nemen. „De djinn zou mijn ouders en mijn toekomst kapotmaken. Elke dag was ik bang. Ik was elf jaar, ik kon nergens heen.”

Het politie-onderzoek naar de verkrachting van de zusjes stopte toen Siddiqi senior in 1994 plots overleed. De beschuldigingen werden daarna afgedaan als ’laster’. Volgelingen vereren hem tot op de dag van vandaag als een groot heilige en van zijn tombe op het landgoed gaat een bovennatuurlijke gloed uit. Gelovigen kunnen voor veel geld een grafplaats kopen in de gewijde grond. „We moeten naar het leven van mijn vader opkijken, doen wat hij deed en in zijn voetsporen treden”, zei Faiz tijdens een herdenking in Den Haag.

Zowel het geloof in Siddiqi senior als de angst voor demonen zit er anno 2017 nog goed in. Hekken, camera’s en bewegingsdetectoren zijn volgens gelovigen niet het enige middel waarmee de 33 hectare wordt beschermd. Er is ook een djinn die dag en nacht waakt over het terrein. Ze noemen hem ’Babi Ji’.

Veel ex-leden zijn juist vanwege die geesten huiverig om kwaad te spreken over vader en zoons Siddiqi. „De sjeiks beschikken over een leger van duizend djinns die naar je huis gaan en je aanvallen”, fluistert een ex-lid. „Dan worden je kinderen ziek en de dokter snapt niet waarom. Je klanten lopen weg. De eierstokken van je vrouw gaan kapot.”

De Siddiqi’s helpen het geloof soms een handje. „Ik heb meegemaakt dat we buiten het landhuis een gnoom-achtig mannetje door de tuin zagen sluipen”, zegt een voormalig bewonderaar van Siddiqi senior. „Ik schrok. Siddiqi zei: kijk maar niet, het is een djinn. Later vond ik in de kelder een rubberen masker met dezelfde enge tronie.”

„Ik geloof niet in elfjes”, zegt een oud-zakenpartner van Faiz Siddiqi. „Ik zeg altijd: ik ken alleen djinn met tonic. Maar voor hen zijn die geesten een echt specialisme. Mensen komen naar Faiz toe als bijvoorbeeld een familielid ziek is. Dan schrijft hij een papieren amulet en als de patiënt geneest zegt hij: ’zie, het werkt, we hebben nog een donatie nodig’. Makkelijker kan haast niet, het is de ultieme geldmachine.”

Bijgeloof vormt voor de Siddiqi’s dus een bron van inkomsten. Maar niet de enige. Jarenlang runde de familie op Hijaz een dure islamitische kostschool, vol Nederlandse kinderen. Dat die op de fles ging, is niet zo vreemd als je de verhalen van twee oud-leerlingen beluistert. „Het collegegeld was twee keer zo hoog als elders. Onze diploma’s bleken waardeloos: ze werden nergens erkend. Het voedsel was oneetbaar en veel te weinig. We moesten in de keuken inbreken, zoveel honger hadden we. De verwarming deed het niet.We moesten dat allemaal zien als geestelijke strijd. Maar in de vleugel van de sjeiks was er genoeg luxe.”

’Voldoet niet aan de criteria’, oordeelde het Britse onderwijsministerie in 2012. De kostschool sloot. Inmiddels zijn de slaapzalen verbouwd tot huurappartementen voor de gelovigen. De Hijaz-leden brengen zo duizenden ponden per maand in het laatje.

Hijaz is duidelijk meer dan een commune, het is een bedrijf. Of beter gezegd: een wirwar aan bedrijven. Faiz staat ingeschreven met een waslijst aan ondernemingen met namen als ’Divine Cosmetics’, ’Cardiac Cars’ of ’Halal corp’. In totaal zijn er minstens 28 bedrijven waarvan Faiz de directeur was of is. Zijn Nederlandse rechterhand Archino Chedie staat te boek met 28 bedrijven.

Gedupeerden met wie deze krant sprak, noemen de sjeiks ronduit boeven en oplichters. Hun verhalen vormen een trieste opsomming van fiasco’s. Ze werden overgehaald tot investeringen die niets opleverden. Iemand vertelt hoe hij een hypotheek kreeg aangesmeerd om in plaats van de sjeik op te draaien voor het financiële risico bij een groot bouwproject.

„Ze zijn wreed en wraakzuchtig en hebben mijn leven en dat van anderen verwoest”, zegt een van de gedupeerden. „Niemand weet waar het geld heen gaat. Het Hijaz is een zwart gat.”

Sjeik Faiz Siddiqi weigert vragen van De Telegraaf te beantwoorden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Ariel » Di Jun 26, 2018 1:21 am

Conflict rondom geroyeerde leden aanleiding vechtpartij in moskee

Ongeregeldheden bij de Noeroel Islam Moskee zondagmiddag zijn het gevolg van een al langer lopend conflict, melden ingewijden. De gemoederen tijdens de algemene ledenvergadering liepen zo hoog op dat moskeegangers met elkaar op de vuist gingen. Een getuige vertelt: 'er werd geslagen, geschopt en geduwd'. Er raakte niemand gewond.

De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om de rust in het gebedshuis in de Scheepersstraat te herstellen. Volgens een woordvoerder werd er niemand aangehouden en duurde het een aantal uur voordat het weer rustig was. Een aantal leden is van plan om aangifte te doen van mishandeling, blijkt maandag.

De vechtpartij ontstond nadat een lid dat eerder geroyeerd was, gevraagd had om een ander lid te laten verwijderen uit de zaal. De man, de ex-voorzitter van de moskee, staat niet ingeschreven in Nederland. Dat zou volgens de statuten van de moskee verplicht zijn. Het verzoek zorgde voor onenigheid in het bestuur. Bestuursleden zouden daarna met elkaar op de vuist zijn gegaan, vertelt een getuige.

Overhoop met bestuur
Het verzoek dat zorgde voor alle commotie kwam van een lid dat behoort tot een groep van zes leden die al langer overhoop ligt met het moskeebestuur. De club eist al tijden meer transparantie in de geldstromen van de moskee. Daarbij vrezen ze dat de, van oudsher Surinaamse, moskee steeds meer in de ban raakt van wat zij eerder 'een sekte van Brits-Pakistaanse sjeiks', noemden.

De groep van zes leden werd in 2014 geroyeerd. Het bestuur beschuldigde de zes ervan dat ze 'een coup wilde plegen' binnen de moskee en dat ze het imago van het gebedshuis hadden geschaad. Maar afgelopen februari besloot de rechter dat de zes weer welkom waren in de moskee.

Omroep West heeft het bestuur van de Noeroel Islam Moskee een aantal vragen voorgelegd over het voorval; hierop hebben zij nog niet gereageerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Ariel » Di Jun 26, 2018 8:36 pm

Het blijft onrustig in de Noeroel Islam. Knokpartij moskee: ‘Ook bezoekers met de dood bedreigd’


Bij de knokpartij in de Noeroel Islam moskee in Den Haag zijn afgelopen zondag ook mensen met de dood bedreigd, vertelt verslaggever Silvan Schoonhoven. Het is de zoveelste escalatie van een langslepend conflict binnen de moskee.

FILMPJE....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73851
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Ariel » Di Jun 26, 2018 8:40 pm

Wat een soap.

Conflict rondom geroyeerde leden aanleiding vechtpartij in moskee

Ongeregeldheden bij de Noeroel Islam Moskee zondagmiddag zijn het gevolg van een al langer lopend conflict, melden ingewijden. De gemoederen tijdens de algemene ledenvergadering liepen zo hoog op dat moskeegangers met elkaar op de vuist gingen. Een getuige vertelt: 'er werd geslagen, geschopt en geduwd'. Er raakte niemand gewond.

De politie moest er uiteindelijk aan te pas komen om de rust in het gebedshuis in de Scheepersstraat te herstellen. Volgens een woordvoerder werd er niemand aangehouden en duurde het een aantal uur voordat het weer rustig was. Een aantal leden is van plan om aangifte te doen van mishandeling, blijkt maandag.

De vechtpartij ontstond nadat een lid dat eerder geroyeerd was, gevraagd had om een ander lid te laten verwijderen uit de zaal. De man, de ex-voorzitter van de moskee, staat niet ingeschreven in Nederland. Dat zou volgens de statuten van de moskee verplicht zijn. Het verzoek zorgde voor onenigheid in het bestuur. Bestuursleden zouden daarna met elkaar op de vuist zijn gegaan, vertelt een getuige.

Overhoop met bestuur
Het verzoek dat zorgde voor alle commotie kwam van een lid dat behoort tot een groep van zes leden die al langer overhoop ligt met het moskeebestuur. De club eist al tijden meer transparantie in de geldstromen van de moskee. Daarbij vrezen ze dat de, van oudsher Surinaamse, moskee steeds meer in de ban raakt van wat zij eerder 'een sekte van Brits-Pakistaanse sjeiks', noemden.

De groep van zes leden werd in 2014 geroyeerd. Het bestuur beschuldigde de zes ervan dat ze 'een coup wilde plegen' binnen de moskee en dat ze het imago van het gebedshuis hadden geschaad. Maar afgelopen februari besloot de rechter dat de zes weer welkom waren in de moskee.

Bestuur reageert
Het bestuur van de moskee houdt er een andere lezing op na. De secretaris schrijft in een verklaring dat de ongeregeldheden begonnen toen een groep leden niet wilde gaan zitten, na heraaldelijke verzoeken van de voorzitter. De vice-voorzitter zou vervolgens de microfoon uit de handen van de voorzitter hebben getrokken waarop de zaak escaleerde. Er zou niemand geslagen zijn en er is alleen geduwd, meent het bestuur.

Over de groep leden die eerder geroyeerd werd zegt het bestuur dat ze 'agresssief, niet-religieus gedrag' vertonen. 'Ze zijn letterlijk een gevaar voor de moskee.' Het bestuur wil de leden dan ook weg hebben.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jul 09, 2018 1:33 pm

Niet alleen in die Surinaamse moskee hebben ze last van fundamentalisten, ook in het thuisland begint het gedonder.
Er zijn toch geen jihadronselaars in Paramaribo?
Komt een man bij een broodjeszaak. Terwijl hij wacht op zijn bestelling, raakt hij aan de praat met de jongeman achter de toonbank. Hun gesprek raakt steeds verhitter. Boos verlaat de klant de winkel. Twee jaar later, in juli 2017, rekent een gemaskerd en zwaar bewapend arrestatieteam de broodjesverkoper in.
[...]
Het uit de hand gelopen gesprek ging over de vraag wat nodig is om ‘een goede moslim’ te zijn. De verkoper en diens broer, die ook voor de zaak werkt, blijken hierover zeer strenge opvattingen te koesteren. De consultant voelt zich niet enkel door het verhitte gesprek geschoffeerd, hij vermoedt ook twee geradicaliseerde jongeren op het spoor te zijn.
[...]
De gearresteerden zijn de broers A., inmiddels 36 en 32 jaar oud. Het zijn Nederlanders van Hindoestaans-Surinaamse afkomst. In 2010 keerden zij uit Den Haag terug naar Paramaribo, waar hun ouders een slagerij runnen. Het is, zo staat op de gevel, ‘het beste adres voor al uw ritueel geslacht vlees’.
In het pand openen de broers hun broodjeszaak.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/er-zijn-toch-geen-jihadronselaars-in-paramaribo-~bfaf9ad8/

Je kan zeggen wat je wil maar die Islam daar is divers, afgaande op de kleding.

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 40237
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Noeroel Islam moskee

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 15, 2018 12:49 pm

Afbeelding

Dit is Faiz-ul-Aqtab Siddiqi in de juiste kleding voor een 'geleerde' in Pakistan.
Aangiften tegen Britse sjeik wegens verkrachting
Den Haag - Twee Nederlandse vrouwen hebben aangifte gedaan tegen een bekende islamitische ’heilige’ wegens verkrachting. De politie heeft de Britse sjeik inmiddels verhoord. „Het onderzoek loopt”, meldt de politie.
De 51-jarige religieus leider Faiz-ul-Aqtab Siddiqi heeft duizenden volgelingen en bestuurt een moslimcommune op een afgesloten landgoed bij Birmingham. Bij hem wonen ook tientallen Nederlandse gelovigen, vooral uit de omgeving Den Haag. De Hijaz-beweging heeft nauwe banden met de Noeroel Islam moskee in de hofstad.

Misbruik

De twee Nederlandse vrouwen hebben bij de politie verklaard dat de sjeik hen in de jaren negentig als kind meermalen seksueel heeft misbruikt. Een derde Nederlandse deed al in de jaren negentig aangifte tegen de vader van de geestelijke, ook wegens verkrachting. Vader Abdulwahab overleed in 1994 terwijl de politie de zaak onderzocht.

De Britse advocaat en voormalig hoofdprocureur Nazir Afzal heeft tientallen misbruikzaken behandeld en volgt ook de zaak-Siddiqi. Volgens hem is het voor moslimvrouwen vanwege de eer- en schaamtecultuur een extra moeilijke stap om naar voren te treden met hun verhaal. „In deze gemeenschap heeft men liever dat slachtoffers in stilte lijden. Dat geldt nog extra als het gaat om een religieus leider, die geldt als min of meer onaantastbaar.”

Brute manier

De moeder van twee Nederlandse meisjes die zeggen dat ze slachtoffer zijn van de sjeik, is boos dat haar signalen binnen de gemeenschap jarenlang zijn genegeerd. „Mijn kinderen zijn op de meest brute manier misbruikt”, schrijft ze. „Ik zie hoe ze tot de dag van vandaag lijden aan de gevolgen. Wat de familie Siddiqi heeft gedaan is verwoestend.” Ze waarschuwt dat op het landgoed van de sjeik nog altijd religieuze bijeenkomsten worden gehouden, alleen voor kinderen.

Sjeik Siddiqi is advocaat voor sharia-rechtbanken en ondernemer. Een van zijn bedrijven runt hij samen met de secretaris van de Haagse Noeroel Islam moskee. Onder het bedrijf SIB Global Investments viel een bedrijfsplan voor een vakantiepark inclusief een bar met 117 verschillende soorten bier.

Diskrediet

Siddiqi gaat niet in op vragen over de kwestie. Eerder liet hij via zijn advocaat weten dat berichten over seksuele mishandeling ’ongegrond’ zijn. Hij zegt dat opstandige Haagse moskeebezoekers zijn familie in diskrediet willen brengen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2679769/aangiften-tegen-britse-sjeik-wegens-verkrachting
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten