Libiërs willen vluchten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73772
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Libiërs willen vluchten

Berichtdoor Ariel » Di Apr 16, 2019 12:38 pm

Het volgende probleem. Burgeroorlog jaagt bewoners de Middellandse Zee over.

Libiërs willen vluchten

Er staan 800.000 migranten klaar om te vertrekken uit Libië naar Italië. Het zijn voornamelijk Libische vluchtelingen van de burgeroorlog, maar ook veel criminelen en terroristen van Islamitische Staat.

Dit heeft de Libische premier Fayez al-Sarraj van de internationaal erkende regering in de hoofdstad Tripoli gisteren gezegd tegen enkele Italiaanse kranten. Al-Sarraj doet een oproep aan de internationale gemeenschap om zijn tegenstander generaal Khalifa Haftar, die met zijn Libische Nationale Leger (LNA) Tripoli bestookt en wil innemen, te stoppen. Anders is de stroom migranten naar Europa en vooral Italië, inclusief criminelen en terroristen, niet te stoppen, aldus Al-Sarraj.

„De verraderlijke actie van Haftar zal leiden tot de vernietiging van Libië en de omringende landen. Er is geen enkele bemiddeling mogelijk, zolang hij zijn aanval op de bevolking niet stopt en zich niet terugtrekt”, aldus een stellige Libische premier. Volgens Al Sarraj is IS al in het zuiden van Libië teruggekeerd, nadat de regering in Tripoli ze drie jaar geleden had verdreven.

De Italiaanse regering is zeer bezorgd. „We willen onmiddellijk een staakt-het-vuren en hopen dat het Libische Nationale Leger zich terugtrekt”, aldus de Italiaanse premier Giuseppe Conte gisteren na een ontmoeting met vicepremier Al-Thani van Qatar in Rome. „Wie dacht dat de militaire optie gunstig was voor een oplossing, zit er duidelijk naast. Alleen politieke dialoog en internationale samenwerking kan tot een oplossing leiden”, vervolgde de Italiaanse minister-president. Conte ontmoette gisteravond in Rome de Libische vicepremier en zakenman Ahmed Maiteeq die misschien zou kunnen bemiddelen tussen de strijdende partijen.

Een enorme stroom migranten met daartussen terroristen is het laatste wat Italië wil. De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, vicepremier en Lega-leider Matteo Salvini, houdt de havens al tijden dicht voor illegale migranten. Daardoor is hun aantal drastisch gedaald en is de Lega al maandenlang de populairste partij in Italië. Maar de Italiaanse minister van Defensie Elisabetta Trenta stelt dat het in Libië om vluchtelingen gaat.

Gisteren werd er bovendien een juridisch onderzoek gestart naar zowel Salvini, premier Conte als twee andere ministers vanwege „ontvoering van migranten” en hun „inperking van bewegingsvrijheid.” Het ging om de 47 migranten aan boord van het NGO-schip Sea Watch. Salvini weigerde hen begin dit jaar aan wal te laten gaan, totdat andere landen zich bereid verklaarden om de migranten op te nemen. Een eerdere poging tot vervolging van Salvini wegens ontvoering van migranten werd door de Senaat geblokkeerd.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73772
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Libiërs willen vluchten

Berichtdoor Ariel » Di Apr 16, 2019 12:41 pm

Italiaanse geheime dienst waarschuwt: Nieuwe migratietsunami uit Libië op komst

Volgens een rapport van de Italiaanse geheime dienst AISE kunnen binnenkort tot 6000 migranten proberen om van Libië naar Italië te komen. De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft het dossier ontvangen, meldt het Milanese dagblad Corriere della Sera, dat afgelopen zondag is verschenen. Duizenden mensen die zich momenteel in Libië in interneringskampen bevinden, waaronder naar verluidt veel vrouwen en kinderen, zijn bereid naar Italië te vluchten. Onderzoekers van inlichtingendiensten waarschuwden voor het gevaar dat een nieuwe migratiegolf uit Libië islamitische terroristen naar Italië zou kunnen brengen.

De Italiaanse regering voert momenteel gesprekken met vertegenwoordigers van de internationaal erkende regering in Tripoli en met generaal Khalifa Haftar. “Er bestaat een reëel gevaar voor een humanitaire crisis in Libië, die we ten koste van alles willen voorkomen. We zijn in gesprek met alle krachten in Libië. Het is belangrijk om al het mogelijke te doen om een land te stabiliseren dat van cruciaal belang is voor Noord-Afrika, het Midden-Oosten, het hele Middellandse-Zeegebied, met inbegrip van de EU,” aldus Conte volgens de media.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 40199
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Libiërs willen vluchten

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 16, 2019 3:14 pm

Voor welk deel van de kust worden voortdurend migranten uit zee gered? Niet in Oost- en Midden-Libië maar voor de kust die naar de internatinaal erkende regering beweert onder hun controle staat.

Bekend is dat generaal Khalifa Haftar zijn eigen oplossing voor de fundi's heeft: dood maken.
Dat er dus als Hafar de baas wordt hij dan een stroom IS-aanhangers naar Europa laat gaan is uiterst twijfelachtig. Hafar heeft buitenlandse vriendjes nodig.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73772
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Libiërs willen vluchten

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 17, 2019 9:38 am

Door de chaos in Libië na het offensief van krijgsheer Khalifa Haftar is de kans groot dat terroristen aanwezig zijn op boten met migranten die op weg zijn naar Italië. Dat zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini. Hij voegde eraan toe dat de Italiaanse havens hermetisch gesloten blijven.

„Infiltratie van islamitische terroristen is niet langer een risico, het is een zekerheid geworden: het is daarom mijn plicht te herhalen dat er geen schepen zullen aanmeren in de Italiaanse havens”, zei hij woensdag in een radio-interview.

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Maarten
Berichten: 465
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Libiërs willen vluchten

Berichtdoor Maarten » Wo Apr 17, 2019 12:44 pm

Dat de Libiërs weg willen is natuurlijk prachtig nieuws voor de volksverraders van het CDA, VVD, Groenslinks en natuurlijk ook D666...Meer ongedierte komt onze kant op.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten