Kardinaal Simonis: Christenen gewend aan spot

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Kardinaal Simonis: Christenen gewend aan spot

Berichtdoor Sjeng » Wo Feb 08, 2006 5:18 pm

Simonis: Christenen gewend aan spot

Bron: planet.nl/news

UTRECHT (ANP) - Christenen in Nederland zijn er aan gewend geraakt dat zij, of elementen van hun geloof, onderwerp van spot kunnen worden. Dat zegt kardinaal Simonis woensdag in een reactie op de wereldwijde commotie die is ontstaan over de spotprenten over de profeet Mohammed.

,,Wanneer er echter sprake is van opzettelijk kwetsen, is het alleszins rechtvaardig om daartegen in protest te komen of desnoods de kwestie aan de rechter voor te leggen'', aldus Simonis. De kardinaal denkt dat christenen zich op dit punt ,,actiever moeten tonen''.

Simonis is bezorgd over de protesten tegen de spotprenten. ,,Gewelddadige demonstraties zijn nooit te rechtvaardigen. Het is van groot belang dat deze explosieve situatie zo snel mogelijk wordt beëindigd en de rust in de hoofden en harten van velen wederkeert.''

Link naar artikel:
http://planet.nl/planet/show/id=78873/c ... /sc=71a6da
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Terug naar “Andere Godsdiensten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten