Zelfmoordterroriste als traf voor overspel

Dutch
Berichten: 3268
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Zelfmoordterroriste als traf voor overspel

Berichtdoor Dutch » Wo Jan 21, 2004 5:02 pm

Uit Het Laatste Nieuws van 21/01/2004 :

Zelfmoordterroriste als straf voor overspel

Jeruzalem - De jonge Palestijnse moeder die zich vorige week bij een zelfmoordaanslag opblies, deed dat niet uit politieke motieven, maar omdat ze betrapt was op overspel. Dat beweren de Israëlische veiligheidsdiensten. "Haar echtgenoot had haar betrapt met een andere man", vertelt Mashe Elad, een Israëlisch kolonel, op de radio. "Ze stond voor de keuze : gedood worden door haar familie voor haar ontrouw, of sterven als een martelares."
Raiyshi laat een dochtertje van 18 maanden en een zoontje van 3 jaar achter. De familie van Reem Raiyshi (22) reageerde furieus op de Israëlische uitlatingen en deed ze af als 'grove leugens'. Raiyshi blies zichzelf woensdag op aan de grensovergang tussen Israël en de Gazastrook. Drie Israëlische soldaten en een veiligheidsagent stierven bij de aanslag, die werd opgeëist door Hamas.


Dit is natuurlijk een heel plausibel scenario.
In geval van overspel was Reem toch ten dode opgeschreven. Waarom dan haar dood niet "nuttig" maken voor de Palestijnse zaak? Zo zou tevens de eer van de familie bewaard, ja zelfs verhoogd worden, aangezien een martelares in de familie hebben zeer op prijs wordt gesteld. Om dan nog maar te zwijgen over de financiële steun vanwege Hamas waarop de familieleden van een martelaar kunnen rekenen...

Dutch

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Zo Jan 25, 2004 9:44 pm

Als deze chantage waar is, dan zou ik nog een beetje kunnen begrijpen waarom deze vrouw voor een snelle, pijnloze dood koos. De martelarendood zou dan de eer van haar kinderen niet aantasten integenstelling tot het alternatief.

Enfin, in beide gevallen is het daar een verziekte boel


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 6 gasten