Het leeft in moskee én op straat...moslimmeisjes van school

Dutch
Berichten: 3268
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Het leeft in moskee én op straat...moslimmeisjes van school

Berichtdoor Dutch » Ma Jan 26, 2004 2:21 pm

Moslimmeisjes van school halen omwille van hoofddoek

Volgens Nordin Maloujahmoun (was 5 jaar voorzitter van de Belgische moslimexecutieve) denken ouders er al over om hun dochters van school te halen, als er een verbod op de hoofddoek komt. Het zou de toonaangevende mening op straat zijn...

En niet alleen op straat! Het was de Antwerpse moslim Housni Haddadi, die na het vrijdagsgebed in de moskee in het Brusselse Jubelpark het idee uitsprak om moslimmeisjes die geen hoofddoek meer mogen dragen, gewoon van school te halen. Zijn tussenkomst oogstte veel succes en de imam van de Jubelparkmoskee was zeer geïnteresseerd in het alternatief. Er werd zelfs na de preek, op initiatief van de imam, over gepraat.
Dit wordt bevestigd door Ahmed Azzuz (AEL), die ook aanwezig was in de moskee.


Natuurlijk kraait geen haan naar de mening van het desbetreffende gehoofddoekte moslimmeisje zélf, dat sowieso geen recht op inspraak heeft... En als haar mening dan toch wordt gevraagd, onder alziend toezicht van vader en/of broer, kan ze niet anders doen dan...instemmen met wat de mannen van haar familie haar opleggen...

Als er dan toch islamitische scholen zouden komen, dan is het nog zeer de vraag of de diploma's door deze scholen afgeleverd wel door de staat kunnen gehomologeerd worden...Zeer weinig probabel, aangezien de islam een heel deel officiële leerstof nooit zou onderwijzen (geschiedenis, biologie, LO, ...), zodat de eindtermen nooit zouden worden gehaald.
Dit zou zeker de integratie niet ten goede komen.

Blijft natuurlijk de vraag of deze meisjes ooit zouden integreren (en niet alleen deze meisjes!), aangezien de ideologie die ze aanhangen hen oplegt :

koran 5:51 O, gij die gelooft, neemt de Joden en de Christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad één hunner. Voorwaar, God leidt het overtredende volk niet.


Integratie, vrede, gelijkheid, vrijheid...? Vergeet het maar!

Dutch

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Ma Jan 26, 2004 4:08 pm

In Belgie bestaat er LEERPLICHT.
Ouders die welbewust hun dochter géén onderwijs gunnen zijn strafbaar.

Toegeven aan het dreigement dat nu leeft in de moskee om dochters van school te halen als de OPENBARE scholen niet instemmen met de leer van de koran is toegeven aan zuivere chantage.

Déze westerse seculiere maatschappij hoeft zich helemaal niet aan te passen aan bepalingen uit een of andere woestijnroman. Indien men daaraan toegeeft begeeft men zich op drijfzand: wat als ze in de nabije toekomst ook andere koranverzen gaan opleggen onder dreigement van.... wie weet wat?

En we zitten in feite al op drijfzand: Brussel en Mechelen BETALEN nu subsidies om ONWETTIGE rituele slachtingen te laten uitvoeren op een speciaal daarvoor voorziene slachtvloer.
Il faut le faire!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Ma Jan 26, 2004 6:04 pm

Worden er dan geen eisen gesteld aan de ouders die zulk onderwijs organiseren? In vele gevallen hebben die zelfs nauwelijks kennis van de Nederlandse taal.

Bovendien verraden deze Moslims zichzelf: Ze beweren dat deze meisjes het hoofddoek vrijwillig dragen, tóch mogen diezelfde meisjes plots niet meer naar school zonder hoofddoek ... Begrijpe wie kan


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten