Angst voor terreur groeit in het Westen

Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: Vr Apr 28, 2006 5:02 am

Angst voor terreur groeit in het Westen

Berichtdoor Sjoerd » Do Sep 07, 2006 9:58 am

Angst voor terreur groeit in het Westen

WASHINGTON (ANP) - Steeds meer Europeanen en Amerikanen beschouwen terrorisme als een zeer grote bedreiging. Hetzelfde geldt voor islamitisch fundamentalisme.

Dat blijkt uit een grootschalig jaarlijks opinieonderzoek in de Verenigde Staten en verscheidene Europese landen, Transatlantic Trends 2006. De resultaten ervan zijn woensdag bekendgemaakt.

Bijna vier op de vijf Amerikanen vinden terrorisme een extreem grote bedreiging. Onder Europeanen is dat twee op de drie. Dat is in beide gevallen een stijging ten opzichte van het onderzoek van 2005. Voor het eerst zien zowel Amerikanen als Europeanen in meerderheid de radicale islam als een groot veiligheidsrisico.

In zowel de VS als Europa vindt twee derde van de ondervraagden dat de waarden van de islam botsen met die van de westerse democratie. Een meerderheid is echter wel van mening dat „bepaalde islamitische groeperingen” aan het probleem ten grondslag liggen, niet de godsdienst zelf.

Voor het eerst in het vijfjarig bestaan van Transatlantic Trends is in de VS een meerderheid (58 procent) ontevreden over het buitenlandse beleid van president George Bush. In Europa was dat vorig jaar ook al het geval, maar het percentage Europeanen dat Bush geen warm hart toedraagt, is wel flink gestegen, van 56 naar 77 procent.

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan is de bezorgdheid over de nucleaire aspiraties van Iran groter dan die over het voortdurende geweld in Irak. Driekwart van de Amerikanen en 58 procent van de Europeanen is bang voor een met kernwapens uitgerust Iran, terwijl respectievelijk 56 en 45 procent de situatie in Irak als bedreigend ervaart.

Maar liefst 79 procent van de Amerikanen en 84 procent van de Europeanen vindt dat pogingen om te voorkomen dat Iran kernwapens verwerft, door moeten gaan. Militair ingrijpen is daarbij niet de populairste oplossing. Slechts 15 procent van de Amerikanen en 5 procent van de Europeanen zegt daar voorstander van te zijn.

Als de diplomatieke inspanningen niets opleveren, steunt een meerderheid van 53 procent van de Amerikanen een eventueel gewapend optreden. In Europa is dat 45 procent, geen meerderheid. Opvallend is dat van de Fransen wel meer dan de helft (54 procent) een aanval op Iran zou steunen als laatste redmiddel. De Franse regering is tegen militaire actie tegen Iran.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 45678
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Angst voor terreur groeit in het Westen

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 20, 2015 1:12 am

Peiling: Angst voor islamitisch extremisme neemt toe

Geplaatst op 18 juli 2015

De zorgen over islamitisch extremisme nemen wereldwijd toe. Dit blijkt uit een nieuwe peiling van het Pew Research Center. Volgens de wereldwijde peiling – die plaatsvond voor de moord op vier mariniers in Tennessee en de serie aanvallen op drie continenten in juni – zegt 53% van de Amerikanen “zeer bezorgd” te zijn over islamitisch extremisme in de VS, dit percentage was in 2011 nog 36%.

Uit het onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat 52% van de mensen uit negen verschillende westerse landen zich “ernstige zorgen” maakt over de dreiging.

Dit percentage was iets lager in negen niet-Europese landen met grote moslimpopulaties, maar neemt nog steeds toe in landen als Nigeria, Libanon en Pakistan.

Bron: www.blazingcatfur.ca

Auteur: “Blazingcatfur”

Vertaald uit het Engels door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/07/18 ... more-93086
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten