Inlichtingendienst MI5 bereidt zich voor op Islamterreur

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: di jan 21, 2003 10:23 pm

Inlichtingendienst MI5 bereidt zich voor op Islamterreur

Bericht door Patrick »

De britse inlichtingendienst MI5 breidt uit om zo het hoofd te bieden aan terreurdreigingen.

Details van de vacante betrekkingen werden geplaatst op de MI5 website. MI5 wil haar diensten met 50% uitbreiden als antwoord op recente terreurdreigingen.

Het secretariaat van de MI5 is van plan om 1000 mensen in dienst te nemen. Het aantal MI5 leden zal hierdoor aangroeien tot het niveau van tijdens de tweede wereldoorlog. Het zal echter ettelijke jaren duren om de juiste mensen te vinden en ze op te leiden voor surveillance taken en inlichtingenwerving.

Vroeger was het inlichtingenwerk vooral gefocused op Koude oorlog- en IRA activiteiten, tegenwoordig gaat de aandacht vooral naar Al Qaeda en aanverwanten, daarom is er vooral behoefte aan leden die het Arabisch machtig zijn.

De Britse inlichtingendienst heeft genoeg reden om aan te nemen dat er duizenden verdachte jongeren het land in- en uitreizen. Jongeren die actief zijn binnen een aantal groeperingen die banden hebben met de terreurnetwerken.

De MI5 werd in het verleden reeds bekritiseerd omdat haar infiltratiepogingen binnen radicaal Islamitische groeperingen steeds faalden.

Plaats reactie