Gooi homo's van hoge gebouwen

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72320
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Gooi homo's van hoge gebouwen

Berichtdoor Ariel » Do Apr 22, 2004 11:45 am

http://www.volkskrant.nl/binnenland/1082525571376.html

AMSTERDAM - Het verbieden van religieuze boeken of geschriften van theologische denkers is regelrechte censuur. Zelfs als in de geschriften wordt aangezet tot het doden van homo's of besnijden van vrouwen. Dit zegt woordvoerder Farid Zaari van de El Tawheed-moskee in Amsterdam-West.

gekomen, nu wegens de verkoop van twee in het Nederlands vertaalde islamitische boeken. In Fatwas of muslim women wordt een pleidooi gehouden voor vrouwenbesnijdenis en wordt het slaan van vrouwen toegestaan mits het geen zichtbaar letsel oplevert. In de driedelige serie Minhaj El Muslim (De weg van de moslim) wordt aangezet tot het doden van homo's. In het boek staat dat homo's vanaf hoge gebouwen van een terras moeten worden gegooid met 'het hoofd naar beneden en dat ze daar door het gooien van stenen moeten worden gedood'.


De Tweede Kamer reageerde woensdag woedend na publicaties hierover in Trouw. CDA, VVD en D66 sluiten zelfs niet uit dat de moskee dicht moet als imam en bestuur hun leven niet beteren. Het grieft de Kamer dat het boek werd aangeprezen in de moskee, terwijl het volgens de Kamer in strijd is met de wet. Er gaan stemmen op imam en bestuur strafrechtelijk te vervolgen wegens haatzaaien.

'Het moet een keer ophouden', zegt VVD'er Wilders, die al vaker publiekelijk heeft geklaagd over teksten van El Tawheed. 'Alleen maar afstand nemen is onvoldoende.' Komende week moet het kabinet in de Kamer komen uitleggen hoe het de moskee denkt aan te pakken.

De boeken waren ook te koop in de reguliere boekhandel. Daar zijn ze inmiddels verwijderd. El Tawheed wil daar niet aan, omdat dat volgens Zaari niet mogelijk is. Hij zegt dat de vertaler gehouden is aan de letterlijke vertaling van de teksten en niet de vrijheidheeft minder leuke alinea's weg te laten.

'Het is de mening van een moslimgeleerde en die hoeft niet per se overeen te komen met wat in de moskee wordt gepredikt', aldus Zaari. 'We kunnen de auteurs niet meer om toestemming vragen om delen te verwijderen.' Volgens hem is er in de moskee nog nooit tot haat tegen wie dan ook opgeroepen.

Zaari vindt dat er een algemeen debat moet komen over hoe met dergelijke boeken moet worden omgegaan en in hoeverre ze moeten worden geduid en begeleid in woord en/of tekst. Hij wijst erop dat niet alleen zijn moskee dergelijke boeken verkoopt, maar dat ook reguliere boekhandels en andere islamitische boekwinkels omstreden boeken verhandelen.

Het cultureel centrum Al Maktabah in Rotterdam bezit een groot assortiment islamitische boeken en verkoopt ook door El Awheed vertaalde en uitgegeven denkers.

In Raadgevingen voor nieuwe moslims van Abu Anas Ali Ibn Hussein moeten moslims afstand houden van alle niet-gelovigen, tot wie ook joden, christenen, vuuraanbidders of communisten worden gerekend. 'Allah heeft de vriendschap en liefde tussen een gelovige en ongelovige verboden gemaakt.' Ze mogen geen genegenheid tonen, niet als eersten groeten en niet deelnemen aan feesten van ongelovigen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: Di Jan 21, 2003 10:23 pm

Berichtdoor Patrick » Za Apr 24, 2004 3:28 pm

uit "De Morgen" :

"De weg van de moslim, het islamitische boek dat de afgelopen week commotie veroorzaakte in Nederland, is ook in België verkrijgbaar en kan hier zelfs gratis verkregen worden.

Het boek, dat homohaat predikt en oproept tot de gewapende jihad, wekte in Nederland de woede op van een groot aantal parlementsleden, die een verbod eisten en een vergelijking maakten met Mein Kampf van Adolf Hitler.

De weg van de moslim of Minhaj el Muslim wordt door veel moslims als een standaardwerk beschouwd en werd geschreven door de Algerijnse sjeik Aboe Bakr Djaber al-Djezeiri, die een salafistische opvatting van de islam aanhangt. Hij beveelt in zijn geschriften aan om homo?s met het hoofd naar beneden van terrassen af te gooien en de gewapende heilige oorlog te beginnen.

In België is het boek gewoon te bestellen via het internet of gratis verkrijgbaar bij een islamitische boekhandelaar in Molenbeek, die adverteert op de extremistische Brusselse website Assabyle.com. Die kwam al eerder in opspraak door oproepen tot de jihad en doodsbedreigingen aan politici. (AE) Binnenland, pagina 6"

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Berichtdoor sprot » Za Apr 24, 2004 3:56 pm

Het vervolg op blz 6:
Omstreden moslimboek in België gratis verkrijgbaar
BRUSSEL Eigen berichtgeving Ayfer Erkul
GOOI HOMO’S VAN HET DAK EN ANDERE AANBEVELINGEN

In Nederland ontstond afgelopen week commotie over een radicaal-islamitisch boek waarin onder meer wordt aanbevolen om vrouwen te slaan, homo’s van het dak te gooien en de gewapende jihad te voeren.

De weg van de moslimis ook in België verkrijgbaar.

Via het internet, islamitische boekhandels of gewoon gratis bij een boekenwinkel die reclame maakt op Assabyle.com, de extremistische Brusselse website die al vaker in opspraak kwam met doodsbedreigingen en oproepen tot de jihad.

De Tweede Kamer in Nederland reageerde afgelopen week woedend op de inhoud van De weg van de moslim. Het boek, dat uit 1964 dateert, dreigt zelfs op dezelfde lijst te komen van verboden boeken als Hitlers Mein Kampf. Behalve dat erin wordt opgeroepen tot de gewapende heilige oorlog, de jihad, en dat mannen hun vrouwen het liefst moeten straffen vrouwen het liefst straffen door hen te slaan, wordt aanbevolen homo’s van een gebouw naar beneden te gooien, met het hoofd naar beneden, en ze daarna te stenigen.

Homoseksualiteit Homoseksualiteit wordt door de koran immers beschouwd als een zonde.

Een journalist van het Nederlandse dagblad Trouwkocht het boek onlangs in de Amsterdamse El Tawheed-moskee, die al eerder in opspraak kwam wegens het radicale discours, en bond de kat de bel aan in een artikel.

De weg van de moslim van sjeik Aboe Bakr Djaber al-Djezeiri is ook in België gemakkelijk verkrijgbaar. Via het internet bijvoorbeeld kunnen de drie volumes aangeschaft worden. Islamboeken. nl noemt het boek een standaardwerk en neemt ook bestellingen aan uit het buitenland.

Ook verschillende islamitische boekhandels hebben het boek in voorraad. Zo bijvoorbeeld El Kitab in Molenbeek. “La voie du musulman?Natuurlijk heb ik dat”, klinkt de enthousiaste mannenstem aan de andere kant van de lijn, als we het gsm-nummer draaien van ene Abdel Wahid van El Kitab. “De drie volumes, samen in een boek. Hoeveel het kost? Gratis.

Helemaal niets. Ik verdeel gratis boeken. Kom morgen maar af voor een exemplaar van La voie du musulman.” Wahid vraagt waar we zijn nummer vonden. “Op het internet?

Op Assabyle dan zeker, want daar adverteer ik!” Het gaat om de website Assabyle.com, van de zoon van de extremistische sjeik Ayachi, die eerder in opspraak kwam wegens oproepen tot jihad en doodsbedreigingen aan de Franse minister Sarkozy.

Vooral volume 3 van het boek is omstreden. In het hoofdstuk ‘de djihèd’ wordt bijvoorbeeld aanbevolen zich te wapenen voor de heilige oorlog. ‘De aanschaf van oorlogsmateriaal is een verplichting, evenals de djihèd zelf’, citeert Trouw uit het boek. Ook het slaan van vrouwen wordt aanbevolen, bij opstandigheid of als ze ongehoorzaam zijn. Maar De weg van de moslim beveelt wel aan om van geweld geen wreedheid te maken en om het gezicht van een vrouw te vermijden als ze wordt geslagen. Homo’s moeten nog strenger worden aangepakt.

Ze mogen verbrand worden of gestenigd. Of, zo vindt sjeik al-Djezeiri, ze moeten van een terras naar beneden worden gegooid, met het hoofd naar beneden.

De website van islamboeken.nl meldt dat sjeik Aboe Bakr Djaber al-Djezeiri van Algerijnse afkomst is en aan een universiteit van Medina werd benoemd tot rector magnificus. Minhaj El Muslim, zoals het boek in het Arabisch heet, is beroemd in de wereld, aldus de site. Het leidt de moslim op het gebied van geloof, gedrag, ethiek, religieuze praktijk en sociale betrekkingen. Het boek blijkt heel populair, niet enkel bij Nederlandse en Belgische moslims, maar bijvoorbeeld ook in de Franse voorsteden van grote steden, waar concentraties van allochtonen zitten. “Natuurlijk heeft iedereen het recht op een vrije meningsuiting”, reageert een medewerker van Merhaba, een organisatie voor en door allochtone holebi’s in Brussel. “Maar er zijn grenzen aan die vrijheid. Dit is de persoonlijke en sectaire visie van een man, een fundamentalist. In de koran staat, net als in de bijbel, dat homoseksualiteit een zonde is, maar niet dat homo’s van het dak moeten worden gegooid.

Wat ik nu zou willen is dat de gematigde moskeeën en moslimorganisaties spontaan afstand nemen van de inhoud van dit boek, zonder dat ze daartoe worden gedwongen. Maar jammer genoeg durven vele gematigden dat
niet
.”
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten