geloof je in god ( allah )

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Ma Nov 20, 2006 10:11 pm

Ik geloof best in God, Mohammedi.

Ik geloof alleen niet dat de schepper van het universum Allah is en ook niet dat de schepper Mohammed als profeet heeft gestuurd.

Jij redeneert als volgt:
Er moet wel een God zijn want er is een universum.

Dat hoeft niet zo te zijn, maar daar wil ik nog wel in meegaan.

Daarna maak je een gigantische gedachtesprong:
Dus de Islam is waar.

Dat is een gigantische non-sequiter. God kan bestaan, maar geen zonen, profeten, leraren of avatars naar de mensheid sturen. God hoeft helemaal geen behoefte aan georganiseerde religie te hebben. God zou ook allerlei heilige mannen en vrouwen kunnen sturen als vermaak en het helemaal niet serieus kunnen bedoelen. Of misschien is niet de Islam maar een andere religie de ware? Of misschien zijn ze alle religies een beetje waar en voor de rest onzin?

Hoe kun je weten welke religie het bij het rechte eind heeft?

Hoe weet je dat God de behoefte heeft om je te straffen als er een ware religie zou zijn en je fout gokt en perongeluk de verkeerde kiest?

Heb je daar weleens over nagedacht?

Je maakt een heleboel aannames. Misschien zou je eens over je aannames moeten nadenken. Waarom geloof jij wat je gelooft?

ongelovige
Berichten: 40
Lid geworden op: Vr Nov 17, 2006 11:51 am

Berichtdoor ongelovige » Ma Nov 20, 2006 10:19 pm

mohammedi schreef:hoi

wie weet komen we er nog eens achter. hoe al het leven is onstaan. tot nu toe is men uitgekomen op een enrgie. die energie kan je god noemen. wat het doet ,waar het vandaan komt, kan je je afvragen


even snel met men neem ik aan dat je mensen die niet in god geloven bedoelt:
als je logisch gaat denken, dan weet je waar we vandaan komen, maar ja niet voor jou, je moet een bewijs hebben toch: dam pas neem je het aan: toch.

nu je toch daarover begint: ja waar komt die energie vandaan dan, hoe is het ontstaan, en met wat voor deol?

vraag je dat wel eens af? ik wel

waarom is de mens de enige wezen op aarde tussen die miljarden andere wezens die hun in alles overtreft wat intelligentie betreft he, ga niet zeggen en onder water zewmmen dan of zo iets..., hij is toch de enige wezen die de andere wezens in alles overtreft, en zelfs macht heeft om deze te doden, vraag je dat wel eens af, er zijn miljarden wezen s he, maar toch de mens......!!!!


Energie was er altijd.

Stel jij je eens voor dat de almachtige god/allah een steen zou creëren die zwaarder is dan hij kan tillen.

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Di Nov 21, 2006 12:34 am

mohammedi schreef:hoi<

ik heb het gelezen:
vraag: voor diegene die niet in god of allah :
waar komen we vandaan?

doei


Weet ik niet. Maar de accumulaite van evolutiestappen lijkt me een goed antwoord op het ontstaan van intelligent leven.

Trouwens, 'God' is geen antwoord op 'waar komen we vandaan'. Waar komt 'God' vandaan? Als je zegt, die was er altijd, geef jij ook geen bewezen antwoord.

In ieder geval, de Koran is zeker niet van hetzelfde kaliber als de natuur. De Koran is verward in plaats van geordend, wreed in plaats van neutraal en bevat fouten in plaats van consistent.

mvg,
Ketter
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: Ma Jun 14, 2004 6:14 pm

Berichtdoor Iznogoodh » Di Nov 21, 2006 1:19 pm

wahlers schreef:Wat is het doel van deze vraag?

MvG, Wim Ahlers.
Ha die Wim! Leef je nog?

Ed
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Di Nov 21, 2006 1:33 pm

Mohammedi, verklaar jij mij dan eens hoe "God/Allah" ontstaan is?
Dan kom je op dezelfde vraag uit als die jij aan atheisten stelt.
Stel je verder de vraag: stel er is een oerkracht geweest die ervoor zorgde dat het heelal en het leven daarin is ontstaan, zou deze interveniëren in het leven op ons onbetekenende planeetje en mensen uitkiezen als boodschapper en boeken uitvaardigen met het letterlijke woord van god erin??

Sjeng

PS: ik ben van twijfelaar tot atheist verworden.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Sjeng
Berichten: 5518
Lid geworden op: Di Dec 07, 2004 3:52 am

Berichtdoor Sjeng » Di Nov 21, 2006 1:41 pm

Overigens mijn (persoonlijke) theorie is dat er nooit een begin en een einde is aan het heelal met het leven erin. Misschien bestaat er wel een cyclus van een uitdijend en een inkrimpend heelal.
Er is dus nooit een begin geweest, het heelal is altijd daar geweest en zal dat altijd zo zijn.
Weet je waarom ik denk dat mensen in god geloven?
Ze willen het idee hebben dat de mens wat voorstelt (terwijl wij zeer nietig zijn en voor onszelf zullen moeten opkomen om er wat van te maken, over enige tijd zal het gedaan zijn met het menselijke leven op aarde, dat is helaas onvermijdelijk.)
mensen willen dingen begrijpelijk maken, binnen menselijke concepten. En de mens denkt nou eenmaal in een begin en een eind. Het menselijk leven begint (bij de geboorte) en eindigt (bij de dood). Daarom dat de mens geneigd is het bestaan van het heelal en het leven (niet alleen het menselijk leven, maar in zijn algemeenheid, waar dan ook in het heelal) dus ook een begin (en een eind!, namelijk het "einde der tijden", is ook onderdeel van veel geloven) toe te kennen.
Door logica toe te passen op mijn eigen manier (hier boven uiteengezet) heb ik een voor mij logische verklaring van het zijn gevonden waar ik in vrede mee kan leven. Ik heb geen leugens/sprookjes nodig om in te geloven.
Het ergste vind ik niet zozeer het bestaan van sprookjes maar dat deze sprookjes zeer gevaarlijke uitwerkingen hebben. Daarom dat ik mij zorgen maak over hoe het er met/binnen de islam aan toe gaat.
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Gebruikersavatar
Kafir
Berichten: 284
Lid geworden op: Wo Okt 29, 2003 11:19 pm
Locatie: Nederland

Re: geloof je in god ( allah )

Berichtdoor Kafir » Di Nov 21, 2006 2:01 pm

mohammedi schreef:hoi
ik wil praten met mensen die niet of wel in god geloven en waarom
doei

Hallo Mohammedi.

Ik geloof niet in God, en dan bedoel ik de goden waar mensen allerlei boeken over hebben geschreven. Van die goden die graag vereerd en aanbeden willen worden, en duizenden regels voorschrijven. Voorbeelden? Jahwe, Allah, de Grote Manitou, Poseidon, Meester Alcar en Zelanus, etc... (Vooral de eerste twee exemplaren die een hel hebben gemaakt om mensen die niet in hen geloven, eeuwig te martelen, te bakken en te geselen.)
De God van de filosofen, deïsten en mystici geef ik het voordeel van de twijfel. Die zou best kunnen bestaan, maar dat weet ik niet, en kan ik verder niet bewijzen, dus praat ik er verder niet over.

De God waar ik heel graag in wil geloven is het Vliegende Spaghettimonster. Eigenlijk geloof ik daarin, echter niet als echt bestaande entiteit, maar als idee. Het is het meest beschaafde en verheven Godsidee dat ooit op aarde het levenslicht heeft gezien.

grtz..

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Di Nov 21, 2006 9:02 pm

De God van de filosofen, deïsten en mystici geef ik het voordeel van de twijfel.

Dit is geen God zoals het woord God hier betekenis heeft. Deze God creeert niet en grijpt niet in. Is enkel een beginpunt waaruit het verdere verloop en alle daarna alle andere dingen, steeds uit het vorige zichzelf gecreerd hebben. De Grote Manitou hoort hier ook bij.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Di Nov 21, 2006 9:04 pm

Die zou best kunnen bestaan,

Die bestaat, onze wetenschap geeft die God de naam BIG BANG.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Menneke
Berichten: 313
Lid geworden op: Vr Nov 17, 2006 6:36 pm
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Menneke » Wo Nov 22, 2006 5:49 pm

mohammedi schreef:hoi<

waar komen we vandaan?

doei

Voorlichting hierover, kun je beter aan je ouders vragen. Gezien de manier van vraagstellen, denk ik dat ze niet veel verder komen dan de ooievaar. Accepteer dat maar, tot je wat ouder bent.

Menneke
Berichten: 313
Lid geworden op: Vr Nov 17, 2006 6:36 pm
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Menneke » Wo Nov 22, 2006 5:56 pm

mohammedi schreef:hoi
wie weet komen we er nog eens achter. hoe al het leven is onstaan. tot nu toe is men uitgekomen op een enrgie. die energie kan je god noemen. wat het doet ,waar het vandaan komt, kan je je afvragen

Als je jong bent, is ongeduld een van de eigenscahppen die je geest teisteren. Het is onmogelijk om de kennis, opgedaan in een heel leven, die mensen tot bepaalde inzichten brengen over de waarden van het leven, in een opstel te vatten. Je moet het ook niet willen. Probeer er zelf achter te komen, door de zaken uitgebreid te bestuderen. Doe dat zonder beperking. Als iemand zegt dat je bepaalde dingen niet mag leren of weten, moet je jezelf juist afvragen, waarom hij / zij wel en ik niet? Probeer dan over een jaar of 40 zelf een goed doortimmert idee te produceren over hetgeen je nu wilt weten. Vertel het je kinderen en kleinkinderen.

mohammedi
Berichten: 44
Lid geworden op: Zo Nov 12, 2006 8:07 pm
Locatie: nijkerk
Contact:

Berichtdoor mohammedi » Wo Nov 22, 2006 8:38 pm

Linda Danvers schreef:Ik geloof best in God, Mohammedi.

Ik geloof alleen niet dat de schepper van het universum Allah is en ook niet dat de schepper Mohammed als profeet heeft gestuurd.

Jij redeneert als volgt:
Er moet wel een God zijn want er is een universum.

Dat hoeft niet zo te zijn, maar daar wil ik nog wel in meegaan.

Daarna maak je een gigantische gedachtesprong:
Dus de Islam is waar.

Dat is een gigantische non-sequiter. God kan bestaan, maar geen zonen, profeten, leraren of avatars naar de mensheid sturen. God hoeft helemaal geen behoefte aan georganiseerde religie te hebben. God zou ook allerlei heilige mannen en vrouwen kunnen sturen als vermaak en het helemaal niet serieus kunnen bedoelen. Of misschien is niet de Islam maar een andere religie de ware? Of misschien zijn ze alle religies een beetje waar en voor de rest onzin?

Hoe kun je weten welke religie het bij het rechte eind heeft?

Hoe weet je dat God de behoefte heeft om je te straffen als er een ware religie zou zijn en je fout gokt en perongeluk de verkeerde kiest?

Heb je daar weleens over nagedacht?

Je maakt een heleboel aannames. Misschien zou je eens over je aannames moeten nadenken. Waarom geloof jij wat je gelooft?


hoi,

kijk hier heb ik wat aan:
aller eerst: (god) allah beproeft ons iets anders aan te nemen dan wat we gewend zijn. een hele moeie voorbeeld is dat ken je wel: voor het christendom en de islaam was het jodendom, dat was het geloof van god dat waren mensen van god, maar god allah wou ze beproeven hij zond volgens christenen zijn zoon naar hen toe, maar maak niet uit wat hij ook zei, ze geloofden hem niet, hij is de zoon van god maar toch geloofden ze niet in hem wat hij ook deed en wat ook hij ze vertelde, toen zijn er christenen onstaan die wel in hem geloofden: ook hier begonnen mensen hun eigen theorien oplos te laten waardoor men aftakkingen in het christendom kreeg: protastanten, johova's getuigen, katholieken, hervormden, paasgemmenschappen.. etc etc.etc. terwijl ze geloven dat de bijbel gods woord is: ook de christenen zijn beproefd net als de joden vroeger, maar ze komen men de zelfde redenen om niet in de islaam te geloven als de joden, men vervalt in herhaling, de christennen denken precies als de joden denken over de christendom, de joden noemen jezus de valse massias, en de christenen noemen mohammed een valse profeet, maak niet uit wat men ook probeert ze blijven hier op vast zitten omdat ze niet willen ze kunnen wat ze hebben niet meer loslaten. alles op alles wij mensen zijn eigenwijs, heel eigenwijs, we zien andermans fouten heel snel en begrijpen ook waarom ze die maken: maar onze fouten zien we niet of we willen ze niet zien zo kan verder gaan hoor: allah zegt : maakt niet uit wat je ze ook vertelt voor hun is het even of oneven : ze willen toch niet..

vervolgens zeg je :
Jij redeneert als volgt:
Er moet wel een God zijn want er is een universum:

ik beredeneer helemaal niet op die manier, je denkt dat ik zo beredeneer:

de islaam is waar: 100 %

allah god in jou ogen heeft ons geschept niet om te straffen: ons enige straf is de aarde: allah wil ons een tweede kans geven door ons te verbeteren hier op aarde, we begrijpen heleboel niet waarom niet, omdat onze gedachte gang menselijk is: de wetten die we maken bv bij rode verkeerslicht stoppen, dat begrijpen we over de hele wereld, omdat dit een menselijke gedachten goed is menselijke wet: maar een goddelijke wet begrijopen we meestal niet of we denken dat te begrijpen... vb in den beginne schiep god adam, en adam mocht een bepaalde vrucht niet eten in het paradijs, maar hij deed dit toch, en omdat hij dit deed werd hij bestraft: de starf is zo groot dat hij zelfs uit het paradijs wordt gezet alleen vanwege het niet eten van een vrucht, hard is god he: terwijl als je met je menselijke hersens gaat nadenken dan zou je zeggen, sjonge sjonge alleen maar daarom kon hij hem niet vergeven, het was alleen maar een vrucht hoor, dan heb je sommige die zeggen die god is dit en dat en zus..

dus zegt god: je moet zuiver zijn om met mij te zijn: je krijgt een onbepaalde tijd op aarde om je te verbeteren en mijn wetten te volgen: ik heb die wetten gemaakt omdat ik de enige ben die weet wat goed voor je is, ook al denk je daar anders over: denk aan adam...daarom vind dat je in god allah moet geloven.

verder lees ik :

Hoe kun je weten welke religie het bij het rechte eind heeft?
Hoe weet je dat God de behoefte heeft om je te straffen als er een ware religie zou zijn en je fout gokt en perongeluk de verkeerde kiest?
Heb je daar weleens over nagedacht?

laat je logica erop los:
het geloof hebben we zelf ingewikkeld gemaakt: door het niet te bestuderen: waarom logisch omdat we de enige wezens zijn die logisch kunnen berederneren: aller eerst wil ik niemand beledigen of zo hoor, je meoet helemaal zelf weten wat je gelooft,

in mijn ogen vind ik het meeste logische, er zijn drie ware geloven: de jodendom, christedom, en de islaam, de enen volgt de ander op of we dat willen of niet, de jodendom gelooft niet in jezus christus, dus die vallen buiten de boot in mijn ogen en als je eerlijk bent denk je het precies het zelfde, dan de christenen: enkele denk vraagjes:
Jezus zegt volgens de bijbel schrijvers: ik ben de enige waarheid alleen door in mij te geloven kun je in de hemel komen: heb je er over nagedacht hoe het met de mensen die voor hem leefden hoe komen zij in het paradijs, want ze kenden hem niet,
volgende vraag : als god alles kan scheppen, waarom zou hij een zoon willen, sommige christen zeggen om de zonden van de mensheid over te nemen, god hoeft alleen maar te zeggen wees en we worden vergeven, waarom moet hij zijn zoon latyen kruisigen, waarom laat hij dit geweld toe en nog wel op zijn zoon, kan hij ons niet zelf vergevn heeft hij er iemand voor nodig: hij die alles kan en alles schiep( hij kan ook alles hoor daar niet van), sta je dar wel eens stil: nog een vraag, waarom is jezus de zoon van god? sommige christenen zeggen omdat hij geen aardse vader heeft, heb je er eens stilgestaan dat ADAM geen aardse vader en geen aardse moeder heeft, en toch is hij niet zoon van god, als er iemand zoon van god is dan is adam die het meest logische er uit komt. dat komt in die tijd had je geen mensen die zulke verhalen over adam schreven, en zo kan ik veel verder gaan, nog een ding. waar komen mensen vandaan toen adam en eva kinderen hadden?? heb daar eens overnagedacht? juist de broers en zusters deden het met elkaar staat ook in de bijbel, incest zo je logisch denken, maar toch wordt dit niet naar voren gehaald om over te spreken, dit was goed omdat het in de bijbel staat? stel dat dit in de tijd van mohammed was,, dan kreeg je wel die verhalen >>> islaam incest en zo, snap je wat ik bedoel. net als die pedo verhalen waar geen barts van klopt: netals die film ver jezus: gaat over dat jezus een verhouding en zelfs dat hij getrouwd was met maria magdalene, hoe verzinne ze het denk je toch, het zelfde denken de moslims over jullie die mohammed een pedo noemen, en dat hij roofde en moorde,,,,denk nou een na en wordt wakker,

ik hou er voorlopig mee op ik ben moe...moge allah me vergeven als ik iets zei wat ik zelf niet begrijp...
allah heeft ons kennis gegeven, wat oneindig is. allaho akbar, allah heeft ons oren en ogen gegeven maar toch WILLEN we niet ( de waarheid) zien en horen.

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Wo Nov 22, 2006 8:48 pm

Beste Mohammedi,

mohammedi schreef:hoi,

kijk hier heb ik wat aan:
aller eerst: (god) allah beproeft ons iets anders aan te nemen dan wat we gewend zijn. een hele moeie voorbeeld is dat ken je wel: voor het christendom en de islaam was het jodendom, dat was het geloof van god dat waren mensen van god, maar god allah wou ze beproeven hij zond volgens christenen zijn zoon naar hen toe,


Mohammedi, volgens de Koran heeft Allah geen zoon!!

Koran 6:101
Wondere Schepper der hemelen en der aarde. Hoe kan Hij een zoon hebben, wanneer Hij geen gemalin heeft? Hij heeft alles geschapen; en Hij is de Kenner van alle dingen.

Dus hier staat duidelijk: Allah kan geen zoon hebben.

Helaas, de Koran spreekt zichzelf tegen. Het zuivere bewijs dat deze niet goddelijk is. Immers:

Koran 39:4
Had Allah een zoon begeerd dan zou Hij uit wat Hij geschapen heeft kunnen nemen, wie Hij wilde. Heilig is Hij. Hij is Allah, de Ene, de Opperste.

Dit zegt dat Allah wél een zoon kan hebben. Maar ook dat hij er geen heeft.

mvg,
Ketter
Zonder (ji)haat straat.Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Nov 22, 2006 8:49 pm

het zelfde denken de moslims over jullie die mohammed een pedo noemen, en dat hij roofde en moorde,,,,denk nou een na en wordt wakker,


Nochtans staat dit klaar en duidelijk in de Sahih hadith! Geloof jij dan niet in die ahadith? dit wordt niet uitgevonden, dit is ZUIVERE islamitische heilsleer!

Bovendien: in de koran staat duidelijk beschreven op honderden plaatsen hoe men de "buit" moest verdelen: hoe krijg je "buit" zonder te roven en te moorden?

Andere moorden staan ook klaar en duidelijk vermeld in de ahadith!
volgens mij heb jij een probleem: je kent je eigen godsdienst geeneens!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Wo Nov 22, 2006 8:54 pm

Wel grappig dat je alles door elkaar draait:

zo kan ik veel verder gaan, nog een ding. waar komen mensen vandaan toen adam en eva kinderen hadden?? heb daar eens overnagedacht? juist de broers en zusters deden het met elkaar staat ook in de bijbel, incest zo je logisch denken, maar toch wordt dit niet naar voren gehaald om over te spreken, dit was goed omdat het in de bijbel staat? stel dat dit in de tijd van mohammed was,, dan kreeg je wel die verhalen >>>


Volgens mij is er in de bijbel zelfs geen sprake van "zusters", dit stààt gewoon enkel in de koran!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Menneke
Berichten: 313
Lid geworden op: Vr Nov 17, 2006 6:36 pm
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Menneke » Wo Nov 22, 2006 9:16 pm

mohammedi schreef:ik hou er voorlopig mee op ik ben moe...moge allah me vergeven als ik iets zei wat ik zelf niet begrijp...


Maak je geen zorgen, er is geen allah, dus hij kan je niet straffen en ook niet vergeven.
Ik hoop dat op dit forum mensen zijn die je kunnen vergeven dat je van de hak op de tak springt. Het is een warrig verhaal, dat waarschijnlijk in jouw hoofd erg geordent lijkt. Maar alleen jouw overtuiging is niet genoeg om een duidelijk punt te maken.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Wo Nov 22, 2006 10:22 pm

Ketter schreef:
Helaas, de Koran spreekt zichzelf tegen. Het zuivere bewijs dat deze niet goddelijk is.


Daar heeft de mohammedaanse theologie een opossing voor gevonden: het laatste woord overstijgt het eerste woord van Allah. Dus bij de eerste openbaringen was Allah nog niet helemaal op gang gekomen. Te vreedzaam, te onpraktisch, te vrouwvriendelijk. Dat is in de latere hoofdstukken van de koran uiteraard rechtgezet!

Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: Ma Jun 14, 2004 6:14 pm

Berichtdoor Iznogoodh » Wo Nov 22, 2006 10:25 pm

mohammedi schreef:volgende vraag : als god alles kan scheppen, waarom zou hij een zoon willen, sommige christen zeggen om de zonden van de mensheid over te nemen, god hoeft alleen maar te zeggen wees en we worden vergeven, waarom moet hij zijn zoon latyen kruisigen, waarom laat hij dit geweld toe en nog wel op zijn zoon, kan hij ons niet zelf vergevn heeft hij er iemand voor nodig: hij die alles kan en alles schiep( hij kan ook alles hoor daar niet van), sta je dar wel eens stil: nog een vraag, waarom is jezus de zoon van god?
De Christenen vatten het woord "zoon" niet letterlijk op. Christus is God, om precies te zijn: het Woord van God. Het idee dat Christus helemaal los zou staan van God is vreemd voor hen.
Onze Vader...

Die in de Hemel zijt...

Blijf daar...

Gebruikersavatar
Bernie
Berichten: 434
Lid geworden op: Do Aug 10, 2006 8:59 pm

Berichtdoor Bernie » Wo Nov 22, 2006 11:24 pm

Beste Mohammedi,

In je eerdere post beredeneer je dat de islam waar is omdat voor jou de andere godsdiensten Christendom en Jodendom minder logisch zijn (de overige religies noem je helemaal niet). Allereerst is het natuurlijk een negatieve redenering: de islam zal wel waar zijn want de andere opties zijn voor jou onlogischer. Daarnaast is het de vraag of jij je Schepper met je menselijke verstand helemaal zou kunnen vatten.

Opvallend is dat je niets noemt wat de islam nou zo overtuigend maakt. Ik ben zelf nog Christen, maar wie weet..... Overtuig mij nu eens van de waarheid van de islam. Over Mohammed is bijvoorbeeld al veel geschreven hier. Wat maakt hem -ondanks alle genoemde minder fraaie feiten over hem- nu tot het zegel van de profeten?

Vrede voor jou

Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: Ma Jun 14, 2004 6:14 pm

Berichtdoor Iznogoodh » Wo Nov 22, 2006 11:25 pm

Bernie schreef:Beste Mohammedi,

In je eerdere post beredeneer je dat de islam waar is omdat voor jou de andere godsdiensten Christendom en Jodendom minder logisch zijn (de overige religies noem je helemaal niet). Allereerst is het natuurlijk een negatieve redenering: de islam zal wel waar zijn want de andere opties zijn voor jou onlogischer. Daarnaast is het de vraag of jij je Schepper met je menselijke verstand helemaal zou kunnen vatten.

Opvallend is dat je niets noemt wat de islam nou zo overtuigend maakt. Ik ben zelf nog Christen, maar wie weet..... Overtuig mij nu eens van de waarheid van de islam. Over Mohammed is bijvoorbeeld al veel geschreven hier. Wat maakt hem -ondanks alle genoemde minder fraaie feiten over hem- nu tot het zegel van de profeten?

Vrede voor jou
Precies. Wat maakt een misdadiger tot een voorbeeld?
Onze Vader...

Die in de Hemel zijt...

Blijf daar...

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Wo Nov 22, 2006 11:46 pm

Beste Mohammedi,

Je beantwoort mijn vragen niet.

Waarom schrijf je geen normale zinnen met hoofdletters aan het begin en punten aan het eind? Dat is een stuk duidelijker.

in mijn ogen vind ik het meeste logische, er zijn drie ware geloven: de jodendom, christedom, en de islaam,

Voor de duidelijkheid:
Ik ben geen Jood en geen Christen.
Jouw interpretatie van die godsdiensten interesseert mij niet.

de moslims over jullie die mohammed een pedo noemen, en dat hij roofde en moorde,,,,

Dat is wat Moslims evenees geloven. De Sira en de Sahih Hadith staan vol met verhalen over rooftochten, moorpartijen en Mohammeds huwelijk met Aisha.

Geef gewoon eens antwoord in plaats van onsamenhangende verhalen af te ratelen.

Met vriendelijke groet,

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Berichtdoor nina » Do Nov 23, 2006 2:11 am

Mohammedi schreef:even snel met men neem ik aan dat je mensen die niet in god geloven bedoelt:
als je logisch gaat denken, dan weet je waar we vandaan komen, maar ja niet voor jou, je moet een bewijs hebben toch: dam pas neem je het aan: toch.


Hai Mohammedi, dat we bestaan is zeker, maar hoe het leven precies is ontstaan is niet bekend. Het is echter zekerder dat het leven bestaat dan dat er goden bestaan. Waar zouden trouwens die goden vandaan moeten komen?

Van wat we zo om ons heen zien is er meer bewijs dat het leven uit zichzelf ontstaan is vanuit niet-levende stoffen. Het evolutieproces op aarde heeft miljarden jaren geduurd.

nu je toch daarover begint: ja waar komt die energie vandaan dan, hoe is het ontstaan, en met wat voor deol?

vraag je dat wel eens af? ik wel


Ik ook, ik vind het eerlijk gezegd een superfascinerende vraag. Ik denk eigenlijk dat de materie/energie er altijd geweest is. Het kan uiteindelijk niet uit het niets zijn ontstaan. Maar hoe het kan dat er altijd 'iets' heeft bestaan... al sla je me dood... :?

waarom is de mens de enige wezen op aarde tussen die miljarden andere wezens die hun in alles overtreft wat intelligentie betreft he,


Misschien komt het omdat wij 'spraak' ontwikkeld hebben. Via de spraak kunnen wij veel makkelijk nieuwe dingen en ideeën aan elkaar overdragen, zodat nieuwe kennis veel makkelijker verspreid.

Bovendien kun je dankzij spraak dingen makkelijker onthouden en in een grote context beschouwen.

Dit is zomaar een ideetje, maar het lijkt me wel interessant om eens te na tegaan wat de invloed van spraak was op de ontwikkeling van de mensheid.

Menneke
Berichten: 313
Lid geworden op: Vr Nov 17, 2006 6:36 pm
Locatie: Utrecht

Berichtdoor Menneke » Do Nov 23, 2006 1:06 pm

Bernie schreef:Beste Mohammedi,

In je eerdere post beredeneer je dat de islam waar is omdat voor jou de andere godsdiensten Christendom en Jodendom minder logisch zijn (de overige religies noem je helemaal niet). Allereerst is het natuurlijk een negatieve redenering: de islam zal wel waar zijn want de andere opties zijn voor jou onlogischer. Daarnaast is het de vraag of jij je Schepper met je menselijke verstand helemaal zou kunnen vatten.

Opvallend is dat je niets noemt wat de islam nou zo overtuigend maakt. Ik ben zelf nog Christen, maar wie weet..... Overtuig mij nu eens van de waarheid van de islam. Over Mohammed is bijvoorbeeld al veel geschreven hier. Wat maakt hem -ondanks alle genoemde minder fraaie feiten over hem- nu tot het zegel van de profeten?

Vrede voor jou

Beste Bernie,
Zou jij mij kunnen overtuigen van de waarheid van jouw geloof, zonder gebruik te maken van zeer ouder geschriften? Want als ik jou vertel dat de wereld plat is, omdat ik daarvan een geschrift heb gelezen dat 600 jaar oud is, geloof je me ook niet. Sterker, je kunt tegenwoordig bewijzen dat die oude tekst achterhaald is.
Probeer me eens te opvertuigen. Want ook jij noemt niets wat jouw geloof overtuigend maakt.

mohammedi
Berichten: 44
Lid geworden op: Zo Nov 12, 2006 8:07 pm
Locatie: nijkerk
Contact:

Berichtdoor mohammedi » Do Nov 23, 2006 7:46 pm

hoi:

alles goed met jullie mooi, met mij ook goed,
sjonge sjonge wat een reacties, ik kan jullie niet allemaal beantwoorden veel te veel, dit vind ik leuk echt practig: dat ongelovigen en moslims en christenen, dit met elkaar kunnen delen, soms voel ik me wel aangevallen en vernederd, maar dat moet ik maar voor lief nemen, geef niet:

ik ga alleen een paaar benatwoorden: oke

beste bernie,
je schreef:
Opvallend is dat je niets noemt wat de islam nou zo overtuigend maakt. Ik ben zelf nog Christen, maar wie weet..... Overtuig mij nu eens van de waarheid van de islam. Over Mohammed is bijvoorbeeld al veel geschreven hier. Wat maakt hem -ondanks alle genoemde minder fraaie feiten over hem- nu tot het zegel van de profeten?

aller eerst ik ben hier niet om mensen te overtuigen, wie ben ik om tegen jou te zeggen wat je moet geloven, DAT MOET JE ZELF DOEN ook al denken de meeste mensen dat wij moslims andere de islaam opfwingen in tegen deel, we gaan niet langs deuren en zo,aller eerst moet je het geloof begrijpen waarom doet god dit, want god heeft ons hersens gegeven om na te denken, ik ben geen profeet of heilige want die kiest god zelf uit..: ik kan je wel advies geven lees de koran met je hart, ga er niet aanbeginnen met valse bedoelingen, maar probeer niet alles wat je begrijpt een eigen interpatatie te geven, vraag aan iemand waarvan je weet dat hij daar verstand van heeft, er zijn zoveel boeken gescgreven over de islaam en over mohammed wat totaal niet klopt deze vooroordelen moet wegdoen, net als die film over jezus wat zegt dat hij een verhouding heeft met maria magdelna: en lees de bijbel daar staan veel antwoorden: ik geef je een paar probeer antwoordt op te vinden: en vooral denk niet dat je het beter weet:

ik raad dit aan iedereen om het te lezen vooral: christenen en neem de tijd ervoor en denk na erover: komt hoor en succes:

We beginnen met het volgende:

"Zeg: 'Wat denken jullie? Als hij (de Koran) van Allah afkomstig is en jullie wijzen hem af, terwijl er een getuige van de Kinderen van Israël over het overeenkomstige ervan is die er in geloofde, en jullie waren hoogmoedig (dan zijn jullie toch onrechtvaardigen?)'. Voorwaar, Allah leidt het onrechtvaardige volk niet." (Nederlandse vertaling van de Edele Koran, Soerah 46: "Al Ahqâf" (De Zandheuvels), aya 10)

Deze aya, dit vers, is voor de ongelovigen. Het zegt; "kunnen jullie niet zien dat dit Boek van Allah, jullie Schepper is? Als je de Koran leest, met open geest, dan zie je dat dit Boek van Allah komt. De Koran bewijst zichzelf en toch geloven jullie er niet in. Kunnen jullie niet zien? Kunnen jullie niet begrijpen?"

"…een getuige van de Kinderen van Israël…" refereert naar de profeet Mozes (as).

De wet in het Oude Testament is bijna hetzelfde als de Wet in de Islam.

In de Bijbel lees je gegevens over heel veel dingen, zoals het beest, Israël, de terugkomst van Jezus (as), wonderen, etc. Maar wat zegt de Bijbel over de profeet Mohammed ? Wat zegt de Bijbel over een man die ervoor zorgde dat zovele mensen in hem geloofde? Een man die ervoor zorgde dat zovele mensen geloofde in één God. Een man die ervoor zorgde dat zovele mensen geloofde in Jezus (as), en hem respect toonde (zelfs meer respect dan de christenen), en respect toonde voor zijn moeder Maria. Over deze man moet vast iets in de Bijbel te vinden zijn.

Kun je in de Bijbel, in het Oude Testament, lezen dat Jezus (as) zal komen? Christenen zullen zeggen, ja, op vele plaatsen wordt de komst van Jezus (as) voorspeld. Maar kun je in het Oude Testament ook zijn naam vinden? Nee, de naam Jezus wordt nergens in het Oude Testament genoemd. Zijn er details over Jezus (as) te vinden in het Oude Testament? Zoals; dat zijn moeder Maria zal heten, of dat hij geboren zal worden in Betlehem? Nee, zulke details worden niet genoemd in het Oude Testament. Hoe weet je dan dat al deze profetieën over de komst van een profeet, gaan over Jezus (as)? Je moet beredeneren, je moet afleiden, 1+1=2, om te zien dat Jezus (as) bedoeld wordt met de voorspelde profeet. Wij moslims hebben hier geen probleem mee, maar waarom kunnen we dit dan niet doen voor de profeet Mohammed ? Waarom wel beredeneren dat Jezus (as) komt, maar waarom niet beredeneren dat Mohammed zal komen? Dus al die profetieën gaan over Jezus (as) zonder dat zijn naam genoemd wordt? Terwijl de profeet Mohammed wél met zijn naam genoemd wordt!

In Hooglied 5:16, in de originele Hebreeuwse tekst staat "Muhammadim", wat men vertaald heeft naar 'geliefde'.

Als we de komst van Jezus (as) beredeneren, waarom zullen we dan niet de komst van Mohammed beredeneren?

We lezen in de Bijbel, Deuteronomium 18:18

…een profeet zal Ik hun verwekken uit het midden van hun broederen, zoals gij zijt; Ik zal mijn woorden in zijn mond leggen, en hij zal alles tot hen zeggen, wat Ik hem gebied…

Wie is die profeet, bedoeld in dit vers? Christenen zullen zeggen dat dit bedoeld is voor Jezus (as). Maar er staat niet Jezus! Een profetie is een voorspelling van iets wat in de toekomst zal gaan gebeuren. En als het dan gebeurd, dan is dat een vervulling. Wat toen voorspeld was, is nu gebeurd. Dit vers gaat volgens christenen over Jezus (as). Waarom?

Er staat …een profeet zoals gij zijt…, zoals Mozes (as). Waarom was Jezus (as) zoals Mozes (as)? Christenen zullen zeggen; Jezus was een jood en Mozes was een jood. Een andere rede volgens christenen is dat Jezus een profeet was (?) en Mozes was een profeet. Dus Jezus is als Mozes. Maar als dit de enige twee redenen zijn, dat dit vers de komst van Jezus (as) voorspeld, dan kan dat ook gelden voor alle andere joodse profeten zoals David, Solomon, Jesaja, Daniël, enz. (vrede zij met hen allen). Dus waarom zal hiermee Jezus (as) bedoeld worden? De anderen (zo'n 70 in het Oude Testament) waren ook joden en profeten! Dus waarom dan Jezus (as)?

Geen antwoord van geen één christen. Wat is het enige goede antwoord? Jezus (as) was niet zoals Mozes (as)! De profeet in Deuteronomium 18:18 is niet Jezus (as)!

Waarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as)?
1. Volgens christenen, niet mijn woorden maar hun woorden; Jezus (as) is God, of de zoon van God. Maar Mozes (as) is geen God en ook niet de zoon van God. Dus is Jezus (as) niet zoals Mozes (as).
2. Volgens christenen, en ook hier zijn het hun woorden, is Jezus (as) gestorven voor de zonden van de mensen. Mozes (as) niet, dus is Jezus (as) niet zoals Mozes (as).
3. Volgens christenen is Jezus (as) drie dagen dood geweest en naar de hel geweest. Dit is op zich al vreemd dat God een onschuldige man, een profeet, naar de hel stuurt; of volgens de christenen is Jezus (as) God, dus God moest drie dagen naar de hel?!? Maar dat is nu niet belangrijk. Dus Jezus (as) is drie dagen dood en in de hel geweest en Mozes (as) niet. Dus Jezus (as) is niet zoals Mozes (as).

Deze zaken zijn allen hypothetisch en zeer moeilijk, of helemaal niet, te begrijpen. Laten we nu eens kijken naar de basis, het fundament. De volgende zaken zijn zelfs door kinderen goed te begrijpen.


1. Vader en moeder.
De profeet Mozes (as) had een vader en een moeder. De profeet Mohammed had ook een vader en een moeder. Maar Jezus (as) daarentegen, had alleen maar een moeder. Hij had geen vader. De geboorte van Jezus (as) was miraculeus, een wonder. Daar geloven christenen én moslims in. Kijk
bijvoorbeeld maar eens naar Matteüs 1:18.
…bleek zij zwanger te zijn uit de heilige Geest…

Dus Mozes (as) en Mohammed hadden beide een vader en een moeder en Jezus (as) had alleen maar een moeder. Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).


2. Wonderbaarlijke geboorte.
Mozes (as) en Mohammed zijn beide verwekt en geboren op de normale manier zoals wij allen. Maar Jezus (as) was geboren door een bijzonder wonder.

Lees bijvoorbeeld Lucas 1:35
…De Heilige Geest zal over u komen…

En in de Edele Koran lezen we:

"Zij zei: 'O mijn Heer, hoe kan ik een kind
krijgen terwijl geen man mij heeft aangeraakt?' Hij (Allah) zei: 'Zo is het: Allah schept wat Hij wil, als Hij over een zaak bepaalt, dan zegt Hij er slechts tegen: 'Wees', en het is'." (Nederlandse vertaling van de Edele Koran, Soerah 3; "Âli 'Imrân" (De Familie van 'Imrân), aya 47)

Zoals christenen geloven, dat de geboorte van Jezus (as) een wonder was, zo ook geloven de moslims dat de geboorte van Jezus (as) een wonder was. Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).


3. Huwelijk.
Mozes (as) en Mohammed waren beide getrouwd en hadden kinderen gekregen. Maar Jezus (as) was heel zijn leven vrijgezel. Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).


4. Als profeet erkend.
Mozes (as) en Mohammed kregen veel tegenstand van onder hun volk (de joden en Arabieren). Men weigerde in hen te geloven en men weigerde hen te erkennen als een profeet van God, van Allah. Maar uiteindelijk voor hun dood, werden ze erkend als boodschappers van Allah. Mozes (as) bijvoorbeeld, hoe vaak was zijn volk niet ongehoorzaam en bracht men Mozes (as) in de problemen? Hij werd het land uitgedreven en zijn geduld en geloof werden vaak op de proef gesteld. Maar voor zijn dood accepteerde men zijn profeetschap en de boodschap die hij verkondigde. Zo ook de profeet Mohammed . Hij werd in het begin ook niet geloofd en de moslims moesten twee keer emigreren om te ontsnappen aan het geweld tegen de moslims; één keer vluchten men naar Abbassinië (Ethiopië) en de tweede keer naar Medinah. Zelfs daar liet men de moslims en de profeet Mohammed niet met rust. Maar voor zijn dood, geloofde men in de boodschap die hij verkondigde en accepteerde zijn volk hem als de boodschapper van Allah. Maar Jezus (as), wederom daarentegen, werd niet door zijn volk geaccepteerd en erkend als profeet van Allah. Lees maar eens Johannes 1:11
…Hij kwam tot het zijne, en de zijnen hebben Hem niet aangenomen…

Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).


5. Profeet én koning.
Mozes (as) en Mohammed waren zowel profeet als koning (leider). Ze hadden zeggenschap over leven en dood. Ze ontvingen de Boodschap, verkondigde de Boodschap en voerden de Wetten in. Diegene die de Wetten overtrad, werd volgens die Wet bestraft. Beide kregen de Boodschap van Allah en beide konden het in de praktijk uitvoeren. Ze leefde uiteindelijk als leiders onder hun volk en beide konden de Wetten van God ten uitvoer brengen (bijvoorbeeld Numeri 15:32-36). Alle andere profeten (as) echter, kregen een Boodschap van Allah, ze verkondigde die aan de mensen, maar konden zelf de Wet nooit verplichten, omdat ze geen leiders (heersers) waren. Toen Jezus (as) kwam, werd hij voor de joodse 'rechter' (Pilatus) gedaagd en ondervraagt voor verraad. En Pilatus vroeg aan Jezus (as) volgens Johannes 18:33
…Zijt Gij de Koning der Joden?…

Jezus (as) antwoordde volgens Johannes 18:34
…Zegt gij dit uit uzelf of hebben anderen u over Mij gesproken?…

Na verder verhoor zegt Jezus (as) volgens Johannes 18:36
…Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld…

Dit betekend dat het koninkrijk van Jezus (as) een geestelijk koninkrijk is. Het koninkrijk van een profeet. Mozes (as) en Mohammed hadden zowel een geestelijk koninkrijk, als een materialistisch koninkrijk. Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).


6. Nieuwe wetten.
Mozes (as) en Mohammed brachten nieuwe wetten en regels voor hun volk. Voor de komst van Mozes (as) hadden de mensen de Tien Geboden niet. Ze hadden geen goddelijke wetten. Ze wisten wel een beetje over goed en kwaad, en ze hadden
ook wel een vaag idee over God de Almachtige, maar ze hadden geen wet. Allah (SWT) openbaarde aan Mozes (as) de Tien Geboden. Hij gaf zijn volk nieuwe goddelijke wetten over wat te eten en wat niet, wat rein en puur is en wat onrein en onpuur is, wat goed is en wat slecht. Tot in het kleinste detail werd alles geopenbaard en de goddelijke Wet werd compleet; nieuwe regels, nieuwe wetten.

De Arabieren vóór de Islam, hadden ook geen wet. Ze waren onwetende mensen. Een volk dat in vele goden geloofde, ze trouwde met hun stiefmoeders, ze doodden veel vrouwelijke baby's, ze dronken alcohol en ze gokten en ze vochten al eeuwen tegen elkaar om het kleinste akkefietje. In deze tijd was het verschil tussen Arabieren en dieren slechts de vorm. Het waren zeer onontwikkelde mensen, zonder wet en zonder regels. Toen kwam de profeet Mohammed . In 23 jaar veranderde hij zijn volk tot een intelligent volk. Hij bracht zijn volk van het donker naar het licht. Eerst waren zij als dwalende in de woestijn. Niemand keek naar hen om, als waren zij menselijk afval. Maar na de komst van de profeet Mohammed , werden de Arabieren een zeer sterk en ontwikkeld volk. Van onopvallend naar opvallend, van onbekend naar bekend. Van niks werden zij alles. Ze blonken uit in wetenschap, en binnen een eeuw waren er Arabieren van Grenada in Spanje tot aan Delhi in India. Arabië leek een klein hoopje zwarte aarde, maar het bleek een explosief poeder, dat zich zeer sterk ontwikkelde, na de komst van de Islam. Het rijk wat de Romeinen bouwden in zo'n duizend jaar, bewerkstelligden de moslims in enkele tientallen jaren, en zelfs meer. Wat gaf hen de kracht en de kennis? De nieuwe Boodschap van de Islam! De nieuwe Boodschap van Allah (SWT) die wel moest komen omdat de vorige Openbaringen waren veranderd en aangepast! Het vormde en ontwikkelde het volk van de Arabieren.

Nieuwe wetten en nieuwe regels. Mozes (as) bracht nieuwe wetten en nieuwe regels. Mohammed bracht nieuwe wetten en nieuwe regels. Toen Jezus (as) kwam, en gevangen werd genomen door de joden, dachten ze niet dat hij een nieuwe religie kwam brengen. En Jezus (as) verzekerde hen dat hij inderdaad geen nieuwe religie kwam verkondigen. In Matteüs 5:17 lezen we:
…Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden, maar om te vervullen…

Dus Jezus (as) kwam geen nieuwe wetten en geen nieuwe regels verkondigen, en ook niet om de huidige wet af te schaffen. Maar hij kwam om de wet te bevestigen, om de wet uit te voeren.
Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).


7. De dood.
Mozes (as) en Mohammed stierven beiden een natuurlijke dood. Maar Jezus (as) is volgens de christenen, gewelddadig gedood aan het kruis. Geen natuurlijke dood maar door een misdrijf. Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).


8. De laatste rustplaats.
Mozes (as) en Mohammed zijn beide begraven en rusten in de aarde. Maar Jezus (as) is niet meer op aarde, maar hij is in de hemel. Dus daarom is Jezus (as) niet zoals Mozes (as), maar is Mohammed wel zoals Mozes (as).
Dit zijn enkele zaken om een klein gedeelte van het vers Deuteronomium te bewijzen, het gedeelte:

…zoals gij zijt…

We hebben gezien dat Jezus (as) niet is zoals Mozes (as), maar dat Mohammed wél is zoals Mozes (as). Maar het gedeelte …zoals gij zijt… is slechts een klein gedeelte van het vers Deuteronomium 18:18

…een profeet zal Ik hun verwekken uit het midden van hun broederen, zoals gij zijt; Ik zal mijn woorden in zijn mond leggen, en hij zal alles tot hen zeggen, wat Ik hem gebied…

We gaan nu kijken naar een ander gedeelte van dit boeiende en onthullende vers.

…uit het midden van hun broederen…

God zegt tegen Mozes (as) dat de profeet komt vanuit het midden van hun broederen. Niet van onder hen zelf maar van onder hun broederen. Het volk van Mozes (as) waren joden, dus de aangekondigde profeet in Deuteronomium 18:18 komt niet van onder de joden, maar van onder de broederen van de joden. Wie zijn dan de broederen van de joden?

De profeet Abraham (as) had meerdere vrouwen; o.a. Sara en Hagar. Abraham (as) kreeg een zoon met Hagar, de profeet Ismaël (as). Ook met Sara kreeg Abraham (as) een zoon, de profeet Isaac (as). Ismaël (as) en Isaac (as) waren dus broeders. In de Bijbel lezen we in Genesis 21:13 het volgende:

…want door Isaac zal men van uw nageslacht spreken. Maar ook de zoon der slavin (Hagar) zal Ik tot een volk stellen, omdat hij uw nakomeling is…

En in Genesis 21:18 staat over Ismaël (as):

…want Ik zal hem tot een groot volk stellen…

De afstammelingen van Isaac (as) zijn de joden, bedoeld in Genesis 21:13. De afstammelingen van Ismaël (as) zijn de Arabieren, het grote volk bedoeld in Genesis 21:18. Lees ook maar eens Galaten 4:22-25
…Er staat immers geschreven, dat Abraham twee zonen had, één bij de slavin en één bij de vrije……de ene van de berg Sinai, die slaven baart, dit is Hagar. Het (woord) betekent de berg Sinai in Arabië…

Als we kijken naar het gedeelte van Deuteronomium 18:18 …uit het midden van hun broederen…, de broederen van de joden; de Arabieren. De Arabieren zijn de broederen van de joden. Dus de profeet die aangekondigd wordt in Deuteronomium 18:18 zal komen van het Arabische volk. Jezus (as) was een jood, dus hij was één van hen. Dus Jezus (as) wordt niet bedoeld in het betreffende vers. Maar de profeet Mohammed was een Arabier, dus Mohammed is de profeet in Deuteronomium 18:18.

Een ander aspect in Deuteronomium 18:18 is;
…Ik zal mijn woorden in zijn mond leggen…

Hoe kun je iemand woorden in de mond leggen? Hoe kan ik, bijvoorbeeld, woorden in uw mond leggen? Dat kan als volgt: stel, wij spreken een andere taal en u moet mij na zeggen.
Ik zeg: "Qoel hoewallahoe ahad".
U zegt mij na: "Qoel hoewallahoe ahad".
Dan zeg ik: "Allahoe sammad".
U herhaald mijn woorden: "Allahoe sammad".
Ten slotte zeg ik tot u: "Lam jalid wa lam joelad. Walam jakoel la hoe koefoewan ahad".
U zegt: "Lam jalid wa lam joelad. Walam jakoel la hoe koefoewan ahad".

De woorden die u zegt, zijn niet uw woorden. U weet niet eens wat die woorden betekenen. Deze woorden zijn de woorden van wie u die hoort. U herhaald ze alleen. U herhaalt deze woorden, dus ik leg deze woorden in uw mond. De woorden die ik in uw mond gelegd heb, betekenen:

"Zeg: 'Hij is Allah, de Enige. Allah is de Enigste van Wie al het geschapene afhankelijk is. Hij heeft niet verwekt en is niet verwekt. En niet één is aan Hem gelijkwaardig'." (Nederlandse vertaling van de Edele Koran, Soerah 112: "Al Ikhlâsh" (Het zuiveren))

Nu, als we kijken naar Deuteronomium 18:18, en u leest dit vers, leg ik dan woorden in uw mond? Nee, ik leg pas woorden in uw mond, als u ze niet kent, als u er nog nooit van gehoord heeft. Als u herhaald wat ik u zeg, dan pas leg ik woorden in uw mond. En precies, op deze manier is de hele Koran geopenbaard aan de profeet Mohammed . De eerste openbaring kreeg hij toen hij in de grot Hira was. Hij was alleen.

De engel Gabriël (as) zei tot hem: "lees". Mohammed zei: 'ik kan niet lezen". Mohammed wist niet dat toen hij dit zei, dat er een andere Bijbelse profetie vervuld werd; namelijk Jesaja 29:12
…Of het boek wordt gegeven aan iemand die niet lezen kan, terwijl men zegt: Lees dit eens; maar hij antwoord: Ik kan niet lezen…

Met het boek wordt de openbaring van God bedoeld.

De engel van God zei opnieuw: "Lees". Mohammed zei weer: "Ik kan niet lezen". Voor de derde keer zei de engel Gabriël (as) tegen Mohammed : "Lees voor! In de naam van jouw Heer, Die heeft geschapen". Toen begreep Mohammed dat hij niet moest lezen, maar dat hij moest herhalen wat hij hoorde. Dus hij herhaalde:

"Lees voor! In de naam van jouw Heer, Die heeft geschapen. Hij heeft de mens geschapen van een bloedklomp. Lees voor! En jouw Heer is de Meest Edele. Degene Die onderwezen heeft met de pen. Hij heeft de mens onderwezen wat hij niet wist." (Nederlandse vertaling van de Edele Koran, Soerah 96: Al-'Alaq (De Bloedklomp), aya 1 t/m 5)

Dit waren de eerste vijf verzen (ayaat), geopenbaard aan de Zegel der Profeten: Mohammed , in de grot Hira.

Nadat de engel Gabriël (as) had gesproken en was weggegaan, werd Mohammed zeer bang en rende naar zijn vrouw Khadeejah (ra). Met angst vertelde Mohammed wat hij had meegemaakt en hij was bang dat er iets fout met hem was, dat hij misschien bezeten zou zijn, dat hij een stem hoorde die zei dat hij moest lezen. Zijn vrouw Khadeejah (ra) zei: Allah weet wel wat Hij met jou doet. Jij bent aardig voor wezen en weduwen en je bent vriendelijk tegen alle mensen. Je doet veel aan liefdadigheid en je bent goed. Toen gingen ze naar een neef van Khadeejah (ra), Warrakah, een geëerd lid onder de geleerden van het joodse en christelijke schrift. Warrakah was een christen, een Arabische christen. Toen hij het verhaal hoorde, zei hij dat Mohammed een Boodschapper van Allah was, een profeet van Allah, gekozen voor de mensheid.

In de daarop volgende 23 jaar van zijn profetisch leven, werd de hele Koran geopenbaard. In fases, afhankelijk van de behoefte. Het is een Boek, bestaande en opgebouwd uit een soort van telegrammen. Dit is de manier hoe Allah (SWT) spreekt. Allah spreekt niet zoals: er was eens, of sprookjes over Baba het zwarte schaap, de wolf en het lam. De Edele Koran is niet zo. De Koran is een geconcentreerd Boek: "Qoel hoewallahoe ahad. Allahoe sammad. Lam jalid wa lam joelad. Walam jakoel la hoe koefoewan ahad". Vier verzen, en het hoofdstuk is compleet. Het is een oceaan. Nu begin je te denken wat daar staat. Een oceaan. Wat staat daar?

"Zeg: 'Hij is Allah, de Enige. Allah is de Enigste van Wie al het geschapene afhankelijk is. Hij heeft niet verwekt en is niet verwekt. En niet één is aan Hem gelijkwaardig'."

En wat nog meer? Wat betekend dit alles? Het is zeer moeilijk. Je hebt toelichting nodig om alles goed te begrijpen. De Koran Kariem is een geconcentreerd Boek, bestaande uit 'telegrammen'. En in 23 jaar werd alles geopenbaard wat we nu in één Boek kunnen lezen: De Koran.

Maar dit alles, waar we nu over praten, is helemaal niet belangrijk. Want de zoon van God is gestorven voor onze zonden. Hij heeft ons verlost van alle zonden. Het is een fijn en goed gevoel, dat iemand anders boet voor jou zonden. Je kunt met 200 km./uur door de stad rijden, en als ze je pakken zeg je gewoon dat je buurman de bekeuring zal betalen. Wat fijn. Zal u er nog iets om geven om snelheid te minderen? De buurman is er om de bekeuringen te betalen. U heeft hoofdpijn en ik slik het medicijn. Ik ga boodschappen doen, en u betaald. Wat fijn. U heeft problemen met uw blinde darm. Ik zeg; opereer mij maar, de mijne is nog gezond. Maar zo is de mens niet. De mens is van nature een lafaard.

Een voorbeeld: de profeet Adam (as), volgens de Bijbel van nu, in Genesis 3:10-14

…Wie heeft u te kennen gegeven, dat gij naakt zijt? Hebt gij van de boom gegeten, waarvan Ik u verboden had te eten? Toen zeide de mens: De vrouw, die Gij aan mijn zijde gesteld hebt, die heeft mij van de boom gegeven en toen heb ik gegeten. Daarop zeide de Here God tot de vrouw: Wat hebt gij daar gedaan? En de vrouw zeide: De slang heeft mij verleid en toen heb ik gegeten…

God betrapte hen op het eten van de appel. Allah vroeg Adam (as) wat hij gedaan had. Adam (as) zei: nee, niet ik, maar de vrouw heeft mij de appel te eten gegeven. Kijk naar zijn gedrag. Hij beschuldigde de vrouw. Hij beschuldigde zelfs God, want als God de vrouw niet geschapen had, dan was hij nu niet in de problemen geweest. En de vrouw, zij beschuldigde de slang. Je ziet, zij willen zelfs niet verantwoordelijk zijn voor hun eigen fouten, voor hun eigen zonden. Laat staan boeten voor de zonden van een ander. Wij zijn allemaal net zo, geen verschil. Dit is de mens. Wilt u de straf van een ander op u nemen? Als iemand zondigt, wilt u boeten? Het is ook zeer onrechtvaardig. Dus iemand die gestorven is voor onze zonden, wat een plezant gevoel. Je hoeft geen respect te tonen, of te bidden, of te vasten. Je hoeft geen geld te geven aan de behoeftige of na te denken over het leven. Je hoeft jezelf niet te gedragen en op het rechte pad te blijven je hele leven lang. Nee, je hoeft alleen te geloven dat Christus is gestorven voor onze zonden en vergeving is voor jou. Verlies geen tijd en doe wat je wil, geniet, want Christus is gestorven voor je zonden. Maar Allah (SWT), de Almachtige, wist van deze mentaliteit. In vers 19 van Deuteronomium 18, waarschuwt God ons, dat diegene die niet luistert naar de profeet, die in Zijn Naam zal spreken, diegene zal bestraft worden.
…De man, die niet luistert naar de woorden welke hij in mijn naam spreken zal, van die zal Ik rekenschap vragen…
Beangstigd dit u niet? Mij wel, het maakt mij bang. Niets helpt om daar aan te ontsnappen. Geen wapen in huis helpt om veilig te slapen. God, de Almachtige, zal aan ons rekenschap vragen, zal ons bestraffen. Meerdere verzen in de Bijbel laten ons zien dat we ons moeten houden aan de Wetten van God. Maar daar gaat het nu even niet om. Terug naar het bovenstaande vers. In wiens naam spreekt Mohammed ? Van wie zijn de woorden die hij spreekt en in wiens naam spreekt hij? Kijk in de Koran en lees bijvoorbeeld het laatste hoofdstuk "An Nâs", en blader zo terug naar het begin. Je zult zien dat elk hoofdstuk begint met: Bismillah al-Rahman al-Rahiem, In Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. In wiens naam spreekt Mohammed ? In de naam van God, de Barmhartige, de Genadevolle. Kijk eens hoe deze profetie past bij de profeet Mohammed ? Het past hem als een handschoen. Elk woord, elk hoofdstuk begint met: In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle. Geen getrek, gekonkel en gewring, slaagt erin om deze passendheid te ontkrachten. Wat we nu moeten doen, is kijken naar wat Mohammed ons verteld. We moeten lezen en onderzoeken wat Mohammed ons leert. Hij zegt niet dat Jezus (as) God niet is, maar dat hij God is. Hij zegt niet dat Jezus (as) de zoon van God niet is, maar dat hij de zoon van God is. Hij zegt niet dat Jezus (as) niet gestorven is voor onze zonden, maar dat hij is gestorven voor onze zonden. Niks hiervan. Hij leidt de mensen naar God, aanbid God, de Vader in de Hemel, de Enige God.

In de tijd van Jezus (as) waren de joden aan het wachten op de komst van de profeet, aangekondigd in Deuteronomium 18:18. De joden hebben zelf geen kandidaat aangesteld voor dit profeetschap. Het was Jezus (as) die door christenen als deze profeet gezien werd. In de tijd van Jezus (as) waren ze nog steeds aan het wachten op de beloofde profeet. Het bewijs hiervoor is te vinden in Johannes 1:19-22:
…Wie zijt gij… …Wat dan? Zijt gij Elia?… …Zijt gij de profeet?…

De joden waren aan het wachten op drie profeten; de Messias, Elia en de profeet uit Deuteronomium 18:18. Voordat de Messias zou komen, moest Elia komen. Volgens christenen is Jezus (as) de Messias. In de Bijbel lezen we dat Johannes de Doper (as) de Elia is; Matteüs 17:10-13
…Toen begrepen de discipelen, dat Hij over Johannes de Doper tot hen gesproken had…

Hier lezen we, dat Jezus (as) zegt, dat Johannes de Doper (as) de Elia is. Toen gingen de discipelen naar Johannes de Doper (as) om te vragen of dat klopte, of hij de Elia is. In Johannes 1:20 lezen we wat Johannes de doper (as) over zichzelf zegt:

…Ik ben de Christus niet. En zij vroegen hem: Wat dan? Zijt gij Elia? En hij zeide: Ik ben het niet. Zijt gij de profeet? En hij antwoordde: Neen…

Wie zegt nu de waarheid? Ze zijn beide profeten van God. Jezus (as) zegt, dat Johannes (as) de Elia is, en Johannes (as) zegt, ik ben het niet. Dus een van hen spreekt niet de waarheid! Maar dit is niet het probleem van de moslims, maar van de christenen, dat moeten ze zelf oplossen. Hier zien we dat Johannes (as) zegt, dat hij de Christus niet is. Dat klopt, want Jezus (as) is de Christus. Maar nu komt dus het vreemde. Volgens Jezus (as) was Johannes (as) de Elia. Maar volgens Johannes (as) is hij het niet. Dat maakt Jezus (as) een leugenaar. Wat belangrijk is, is dat Johannes de Doper (as) niet de Elia is. Dan stellen ze hem een derde vraag: …Zijt gij de profeet?… En Johannes (as) zegt: …neen…
Ze stelde hem drie vragen: Zijt gij Christus?
Hij zegt nee, ik ben het niet. Zijt gij Elia? Hij zegt nee, ik ben het niet. Zijt gij de profeet? Hij zegt nee, ik ben het niet.

En met 'de profeet' wordt bedoeld, de profeet in Deuteronomium 18:18. In de Bijbel staat bij 'de profeet' een -d-. Als we kijken waar naar toe de -d- verwijst, dan zien we dat het verwijst naar Deuteronomium 18:18. En wij hebben nu kunnen zien, dat deze profeet niet Jezus (as) is, maar Mohammed . We ontkennen Jezus (as) niet. Wij moslims geloven dat hij één van de grote profeten van God is. Wij geloven in zijn wonderbaarlijke geboorte. Wij geloven dat hij de Messias was. Wij geloven dat hij de dode tot leven wekte, met de toestemming van God. Wij geloven dat hij de melaatsen en de blinden genas, met de toestemming van Allah. (Wilt u weten hoe Jezus (as) geplaatst wordt in de Islam, lees dan het boekje "Jezus in de Islam".) We bestrijden ook niet alle profetieën in het Oude Testament over de komst van Jezus (as). Maar waar wij over praten, is dat de profetie in Deuteronomium 18:18 niet verwijst naar de komst van Jezus (as), maar dat dit verwijst naar de komst van Mohammed .

Jezus (as) gaf zijn volk een test. Hij zegt dat er vele valse profeten en valse christenen zouden komen die grote wonderen zouden verrichten. Maar als valse profeten wonderen kunnen verrichten, hoe kan men dan de valse profeet onderscheiden van de ware profeet? Jezus (as) zegt in Matteüs 7:15-18
…Wacht u voor de valse profeten, die in schapenvacht tot u komen, maar van binnen zijn zij roofgierige wolven. Aan hun vruchten zult gij hen kennen: men leest toch geen druiven van dorens of vijgen van distels? Zo brengt iedere goede boom goede vruchten voort. Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, of een slechte boom goede vruchten dragen…
Wij moslims zijn geen uitzondering op alle andere gemeenschappen. Ook wij hebben zwarte schapen in onze gemeenschap. Er zal best wel een 'moslim' zijn die elke hindoe of christen onder de tafel drinkt, of een 'moslim' die steelt of een andere wet overtreed. Maar, en ik ben trots om het volgende te zeggen, dat wij moslims, het laagste percentage alcoholisten hebben, het laagste percentage zelfdoding, gok- en drugsverslaafden, laagste criminaliteit, laagste scheidingspercentage en wij hebben het hoogste liefdadigheidspercentage.

Met wat God ons gegeven heeft, zijn wij de meest liefdadige mensen, de meest gastvrije mensen, de meest sobere mensen. Nogmaals, wij hebben onze zwarte schapen. Onder de moslims zijn er ook criminelen, alcoholisten, verkrachters, etc. Maar er is geen één gemeenschap die zulk lage percentages heeft, dan de Islam. Op dit moment zijn er meer dan een miljard moslims in de wereld. En dit aantal neemt nog steeds toe. Ook de kennis, de wetenschap en al het goede uit de Edele Koran, heeft een enorme goede invloed gehad op onze huidige kennis van heel veel zaken. Ook heeft het een zeer goede invloed op de gehele samenleving, met "vrede" als kern. Dus al met al kunnen we concluderen dat de vruchten van de boodschap van Mohammed en al wat deze Zegel der Profeten achter heeft gelaten, goed is. Dus van een ware profeet.

We hebben nu naar aanleiding van één vers uit de Bijbel, Deuteronomium 18:18, gezien dat de komst van Mohammed aangekondigd wordt. Lees nu maar eens Handelingen 3:22-23

…Mozes toch heeft gezegd: De Here God zal u een profeet doen opstaan uit uw broeders, gelijk mij: naar hem zult gij horen in alles wat hij tot u spreken zal…

En Handelingen 7:37
…Mozes, die tot de kinderen Israëls gezegd heeft: Een profeet gelijk mij zal God u uit uw broeders doen opstaan…

Deze verzen onderstrepen Deuteronomium 18:18.

Maar er is nog veel en veel meer. Eén voorbeeld is bijvoorbeeld het volgende: Jezus (as) zegt in Johannes 16:5-15
…Want indien ik niet heenga, kan de Trooster niet tot u komen, maar indien ik heenga, zal ik hem tot u zenden. En als Hij komt, zal Hij de wereld overtuigen van zonde en van gerechtigheid en van oordeel… en …doch wanneer Hij komt, de Geest der waarheid, zal Hij u de weg wijzen tot de volle waarheid; want Hij zal niet uit Zichzelf spreken, maar al wat Hij hoort, zal Hij spreken en de toekomst zal Hij u verkondigen…

Ik hoop dat u hier eens goed over nadenkt.
Voor zover dit onderwerp. Er is nog zoveel te vertellen. Zo laat de Bijbel o.a. zien dat Jezus (as) niet gestorven is aan het kruis. Jezus (as) zegt ons de geboden na te komen. Met andere woorden, de wet is er niet voor niets en iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Ik roep alle mensen op om te blijven lezen, leren en te bestuderen. Ik nodig alle mensen tot de Islam uit. Tot slot, al het goede in dit boekje komt van Allah, en de fouten zijn door mij gemaakt. Ik vraag Allah daar vergeving voor.

Laa ilaha illallah - Mohammad rasoel Allah

Er is geen God dan Allah, en Mohammed is de Boodschapper van Allah.

Bij 'Momtazah' zijn op dit moment de volgende boeken verkrijgbaar:

- Jezus (as) in de Islam.
- Is de Bijbel Gods woord?
- Mohammed (saaws) in de Bijbel.

Ook geeft 'Momtazah' het maandblad "Wij Moslims" uit. In dit blad veel aandacht aan informatie over de Islam, maar ook praktijkzaken met betrekking op het moslim zijn, hulpprojecten en het verspreiden van de Islam in Nederland en België.

Op dit moment wordt gewerkt aan de volgende boeken:

- De vrouwen van de profeet Mohammed (saaws) en de Wijsheid van Polygamie.
- Het Monotheïsme Boek.
- Het belang van de Soennah.

ik heb dit niet zelf geschreven gewoon gekopierd:
allah heeft ons kennis gegeven, wat oneindig is. allaho akbar, allah heeft ons oren en ogen gegeven maar toch WILLEN we niet ( de waarheid) zien en horen.

Peter Louter
Berichten: 934
Lid geworden op: Zo Feb 26, 2006 2:21 pm

Berichtdoor Peter Louter » Do Nov 23, 2006 7:58 pm

Mohammedi, buitengewoon indrukwekkend allemaal. Er is maar één probleem: het letterlijk lezen van de Bijbel is buitengewoon ouderwets.
Van de Bijbel (en de koran) is bewezen dat het en mensenwerk is geweest én een bepaalde selectie.
In het christendom wordt veel meer uit gegaan van een immanente god dan van een transcedente god.
Jouw godsbeeld is transcedent (god heeft letterlijk tot ons gesproken, wat in de bijbel/koran staat is letterlijk waar), dus vind je met dit soort verhalen weinig aansluiting.
Ik ga je verhaal niet weerleggen. Met een beetje creativiteit kun je iedere bewering bewijzen met bijbelteksten en in het verleden is dat ook maar al te vaak gedaan. Zo hebben we geleerd dat iedereen kan lezen wat hij wil. Dat mag. Maar erg serieus zullen we daar niet mee omgaan.
Uit naam van de Verlichting: Red moslims van de orthodoxe islam!
"Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful" - Seneca (5 BC - 65 AD)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten