“Islamofobie lijkt de plaats van antisemitisme in te nemen,

Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

“Islamofobie lijkt de plaats van antisemitisme in te nemen,

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Zo Feb 04, 2007 7:18 am

“Islamofobie lijkt de plaats van antisemitisme in te nemen, terwijl het onaanvaardbaar is om een godsdienst aan te vallen.


De godsdienstoorlog dreigt terug te komen.” Aldus oud-politicus Hans Dijkstal in Nioscoop aanstaande zondag over de anti-islam stemming in de Nederlandse maatschappij en politiek.

Volgens Jaap van Beek van de antifascistische onderzoeksgroep Kafka, is het gedachtegoed van Geert Wilders extreemrechts. Hij is volgens Van Beek een voorbeeld voor extreemrechtse jongeren en draagt bij tot haatgevoelens ten opzichte van moslims in Nederland.

Aanstaande zondag bij Nioscoop een uitgebreide reportage over extreem-rechts en de invloed van media en politiek. Is er sprake van een nieuw klimaat van racisme en discriminatie in Nederland?

Bekijk de promo!

NioScoop zondag 4 februari, 13.00 uur Nederland 2

Nioweb.nl
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)

Gebruikersavatar
Thomas
Berichten: 3890
Lid geworden op: Wo Apr 12, 2006 3:53 pm
Locatie: De Sleutelstad

Re: “Islamofobie lijkt de plaats van antisemitisme in te nem

Berichtdoor Thomas » Zo Feb 04, 2007 12:53 pm

Lodewijk Nasser schreef:Volgens Jaap van Beek van de antifascistische onderzoeksgroep Kafka, is het gedachtegoed van Geert Wilders extreemrechts. Hij is volgens Van Beek een voorbeeld voor extreemrechtse jongeren en draagt bij tot haatgevoelens ten opzichte van moslims in Nederland.


Volgens mij is dit het schoolvoorbeeld van Demonisering.
In dit geval van Geert.

Als je Pim Fortuyn-omstandigdheden terug wil moet van Beek zeker op de ingeslagen weg doorgaan.

Ik vind dit soort "politiek correcte uitspraken" een schande voor ons land.
Dit soort mensen leert nooit iets uit het verleden

Met vr.gr.

Thomas
Context???
Uitleg???
Ik lees wat er staat ...en er staat wat ik lees!!!!

Alba
Berichten: 729
Lid geworden op: Zo Sep 03, 2006 4:11 pm
Locatie: Aarde

Berichtdoor Alba » Zo Feb 04, 2007 12:57 pm

De godsdienstoorlog dreigt terug te komen

Als ik hier heel naief tegenaan kijk, dan zeg ik dat meneertje Dijkstal het niet zo goed begrepen heeft. De holocaust was geen godsdienstoorlog, maar de meest verschrikkelijke vorm van racisme.
Ik word er kotsmisselijk van als ik mensen hoor roepen, dat moslims de nieuwe joden zijn. Ik kan me niet herinneren, dat er in de jaren '30 joden door de straten van Berlijn liepen met borden om hun nek 'Behead those who insult Jews'.

Gebruikersavatar
Roelof
Berichten: 1719
Lid geworden op: Vr Jul 11, 2003 2:38 am

Berichtdoor Roelof » Zo Feb 04, 2007 1:30 pm

Inderdaad Alba, als we zien hoe de islam en zijn onderdanen in de wereld met niet-moslims omgaan, is de vergelijking van de islam met het nazisme vele malen groter dan die met de Joden...

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Zo Feb 04, 2007 1:34 pm

Ik zal zijn redenering effe omdraaien:

Joden en verdedigers van de seculiere staat zijn de nieuwe joden. Secularofobie is terug, net zoals in de jaren '30. De nieuwe uebermensh richt zich naar Mekka in plaats van naar Berlijn.

Hmmm.... klinkt eigenlijk zelfs wat aannemelijker, en de parallel met de jaren '30 is zelfs zuiverden.
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Berichtdoor BFA » Zo Feb 04, 2007 4:56 pm

draagt bij tot haatgevoelens ten opzichte van moslims in Nederland.


Hij vergeet er bij te zeggen dat die haatgevoelens door de religie van de Moslims gerechtvaardigt worden.

Islamophobie is zeer gerechtigd, zeker niet extreem-rechts. Het is het waarschuwen voor de extreem rechtse totalitaire signatuur van Islam.

De haat ontspruit uit Islam, gaat tegen alles wat niet-Islam is.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 04, 2007 11:54 pm

De overeenkomst met antisemitsme en anti-islamisme is ver te zoeken. Joden hebben zich nooit op dezelfde manier opgesteld als de moslims. Joden stonden niet vijandig tegeover onze cultuur en streefden niet naar een totalitaire ‘Joodse staat’ in ons land, ze verkrachtten geen westerse vrouwen, preekten geen haat in hun synagogen, pleegden geen terreuraanslagen. Joden onthoofden geen gegijzelden met video-opnamen. Joden hebben geen geschiedenis van 1000 jaar gewapende aanvallen op Europa, India, Afrika, het Midden-Oosten en centraal Azie. Joden snijden niet de keel door van Boeddhistisch monniken in Thailand en onthoofden geen christelijke meisjes in Indonesie. Joden slachten geen hindoes af in Bangladesh (vandaag de dag!) en steken geen christelijke nonnen neer in Egypte. Joden behoorden tot de meest getalenteerde en welvarende etnische groep van Europa, terwijl moslims onder aan de maatschappelijke ladder bengelen. Hoewel moslims 20% van de wereldbevolking uitmaken hebben ze slechts 3 Nobelprijzen geproduceerd voor wetenschap en literatuur, terwijl de Joden, slechts 0.2% van de wereldbevolking en 120 Nobelprijzen gekregen hebben op het gebied van wetenschap, economie, medicijnen en literatuur. Voor WO II vulden de Joden de universiteiten, moslims vandaag de dag vullen de gevangenissen.

Bovenstaand is ontleend aan een artikel van Fjordman:

http://fjordman.blogspot.com/2005/11/ar ... today.html

Verder nog het volgende. Het antisemitisme kwam voort uit afgunst (ook spirituele afgunst? Uitverkoren volk?). Dit staat uitvoerig beschreven in alle geschiedenisboeken. Met alle respect, maar moslims wekken geen afgunst, veeleer het tegendeel!

Anti-islamisme wordt door de dwaze pc-multiculti's gezien als een vorm van racisme, maar racisme betekent het afwijzen van een bevolkingsgroep op grond van uiterlijke (raciale) kenmerken. Anti-islamisme betekent het afwijzen van een ideologie (of godsdienst), en dus niet direct moslims, op grond van inhoudelijkheid. Ik haat niet alle moslims maar wel de Islam om dat ik het zie als een bedreiging voor mijn vrijheid, mijn leven en de beschaving in het algemeen. Anti-islamisme is dus vergelijkbaar met anti-communisme of anti-nazisme. Er is ook een groot verschil tussen wanneer je tegen een bevolkingsgroep bent (bijv antisemitisme) of tegen een ideologie. Mijn grootvader was anti-communist maar zijn beste vrienden waren communisten. Zijn er ook moslims die bevriend kunnen zijn met een anti-islamist?

Veel anti-islamisten in de wereld zijn bruin of zwart, niet politiek maar qua huidskleur en betalen er vaak voor met hun leven. Dit heeft veel 'dappere' racismebestrijders in verlegenheid gebracht. Daarom hebben ze een nieuw woord bedacht: cultuur-racisme. Een contradictio in terminis! Net als het woord 'islamofobie' (een fobie is immers een onredelijke angst voor niet bestaande gevaren) is dit een woord dat er voor dient om mensen monddood te maken! "Cultuur-racisme' is een woord dat suggereert dat alle culturen gelijkwaardig zijn; dit is de politiek correcte opvatting! Kannibalisme is dus een kwestie van smaak. Overigens zijn ook het Nazisme en het Communisme uitingen van cultuur. Ik wil hierbij adviseren om dit soort woorden niet over te nemen!! Ik zelf gebruik nooit het woord 'islamofobisch' maar in plaats daarvan liever het woord 'islamkritisch' en ook niet 'kapitalisme' maar gewoon 'vrije ondernemerschap'. Woorden zijn zo onschuldig als veel mensen denken!

Lees ook het dwaze en pedante(!) artikel van de salonsocialist Marcel van Dam, de walgelijkste man van Nederland:

http://www.maghreb.nl/cgi-bin/column/vi ... 1043622616

Wilco
Berichten: 2
Lid geworden op: Do Feb 08, 2007 1:29 pm
Contact:

wilco

Berichtdoor Wilco » Do Feb 08, 2007 3:07 pm

In de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, waren er veel mensen die waarschuwden voor het opkomend fascisme. Naar deze mensen is veel te weinig geluisterd en dat heeft de wereld geweten.
Net als in die tijd hoor je nu veel mensen over de huidige situatie zeggen dat het islamgevaar wel meevalt. Anderen kokketeren met de islam. Ik weet nog niet goed waar ik deze personen moet indelen, een nieuw soort Chamberlains of een nieuw soort N.S.B.érs of toch een mix daarvan? Je vindt ze in elk geval onder de cultuurrelativisten. Een van eigen bodem, genoemd in een voorgaande reactie, jawel, Marcel van Dam. Wat heeft hij gepresteerd? Hij heeft een frisdrankfabrikant te gronde gericht en samen met vriendjes een miniprogrommetje georganiseerd waarbij 1 dode viel. Maar dat was voldoende.
Goebbels zou trots op hem geweest zijn. Over de AFA; "De fascisten van morgen zullen zich antifascisten noemen". (Herbert Marcuse in de eendimensionale mens.)

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: Ma Sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Berichtdoor Polleke » Do Feb 08, 2007 3:22 pm

Een van eigen bodem, genoemd in een voorgaande reactie, jawel, Marcel van Dam. Wat heeft hij gepresteerd? Hij heeft een frisdrankfabrikant te gronde gericht en samen met vriendjes een miniprogrommetje georganiseerd waarbij 1 dode viel. Maar dat was voldoende.


Marcel van Dam is de hoeder van de multiculturele dogma. Ik herinner me één van zijn uitspraken: "We moeten de problemen met islamitische immigranten begrijpen en ze de tijd gunnen om zich aan te passen. Over twee generaties zullen ze begrijpen." Hij deed deze uitspraak in de aanloop van de vorige verkiezingen.

Dat er in de tussenliggende 40 jaar vele levens verwoest worden zal hem blijkbaar worst wezen. Heeft Marcuse Marcel van Dam als voorbeeld genoemen voor de ééndimensionale mens?

Mahalingam
Berichten: 39333
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 25, 2007 10:30 pm

De islamophobie is al een heel oude ziekte in deze contreiën. En we zijn er nooit van genezen geraakt. Ik kwam laatst een paar stukjes tegen uit een heel oud gedicht (in quatrijnen)

De Wederlegging van de Mahumetisterij (1622)
Hugo de Groot Grotius (1583-1645)
[...]

Alsoo daer is ontstaen een trotse wrede wet
Ontrent de roode zee door d’hand van Mahumed,
Seer vreemd van Christus leer, een spiegel dogh van ’t leven
Waer toe het Christendom sigh hadde toen begeven.

Dees’ Alcoransche wet, in ’t minst niet ootmoedigh
nogh lijdsaem, maer tot wraek genegen ende bloedigh,
maekt sonderlingh haer werk van ’t uitterlijk gelaet,
Als wesend’ ingestelt tot styvingh van den staet,
En den gemeenen man neemts’ uit de hand de boeken,
Jae op de straff van ’t lijf verbied sy t’onderzoeken.

Om nu te weten welk van beyde dese wetten Is beter,
wilt voor eerst op bey de brengers letten.[]
Den onsen was altijd heel reyn en vroom van leven,
Daer Mahumet heeft rooff en overspel bedreven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Di Jun 26, 2007 2:18 am

Mahalingam schreef:De islamophobie is al een heel oude ziekte in deze contreiën. En we zijn er nooit van genezen geraakt. Ik kwam laatst een paar stukjes tegen uit een heel oud gedicht (in quatrijnen)

De Wederlegging van de Mahumetisterij (1622)
Hugo de Groot Grotius (1583-1645)
[...]

Alsoo daer is ontstaen een trotse wrede wet
Ontrent de roode zee door d’hand van Mahumed,
Seer vreemd van Christus leer, een spiegel dogh van ’t leven
Waer toe het Christendom sigh hadde toen begeven.

Dees’ Alcoransche wet, in ’t minst niet ootmoedigh
nogh lijdsaem, maer tot wraek genegen ende bloedigh,
maekt sonderlingh haer werk van ’t uitterlijk gelaet,
Als wesend’ ingestelt tot styvingh van den staet,
En den gemeenen man neemts’ uit de hand de boeken,
Jae op de straff van ’t lijf verbied sy t’onderzoeken.

Om nu te weten welk van beyde dese wetten Is beter,
wilt voor eerst op bey de brengers letten.[]
Den onsen was altijd heel reyn en vroom van leven,
Daer Mahumet heeft rooff en overspel bedreven.

Ik geloof er niets van..
Dit gedicht is zo ontzettend raak dat ik de authenticiteit ervan in twijfel trek.
Volgens mij is het nu geschreven in het taalgebruik van 4 eeuwen geleden.
Wel knap gedaan overigens..

anna
Berichten: 331
Lid geworden op: Za Feb 17, 2007 1:32 am

Berichtdoor anna » Di Jun 26, 2007 10:40 am

Mahalingham

Hartstikke bedankt voor dat gedicht :razz: :razz: :razz:

En natuurlijk heeft niemand Hugo de Groot Grotius misbruikt want weet wel dat het Mohammedanisme al vanaf haar begin door het Christendom als een Ketterij van het Christendom (en Judaisme) gezien wordt en daar zonder twijfel over geschreven werd in die tijd, zoals de grote Italiaan Dante Mohammed in de 9e cirkel - net onder de duivel - in de Hel plaatste.

In Frankrijk in een museum zag ik een cartoon getekend in de 12e eeuw (!!!) waarop Mohammed afgebeeld staat als een Nar met bellen aan zijn Narrenkap. :razz: :razz: :razz:

De Islam is vanaf haar begin de zelf-verklaarde vijand van het Christendom en Judaisme - duidelijk te lezen in de Koran.

Dat begrijpen moslims vaak niet heb ik gemerkt als ik hen hiermee confronteer want nog gisterenavond sprak ik met een moslim in de Rode Hoed na het debat over 'Geloofsafval' die zei dat IK :roll: het "verkeerd begreep want wij moslims hebben veel respect voor Jezus-CHRISTUS".

Dus NIET, juist NIET 'respect voor CHRISTUS' maar wel voor 'Jezus' die misbruikt wordt door de Islam, met CHRISTUS die geblasfemeerd en afgezet wordt in de Koran.
Maar de moslim zei: "ik ben moslim gaat u mij nu vertellen dat u de Koran beter kent dan ik?" waarna hij boos wegliep! :roll:

TYPISCH des moslims, TYPISCH - kop in het zand en niet WILLEN (?)begrijpen én zelf de Koran niet begrijpen want een moslim die zegt 'wij respecteren Jezus-CHRISTUS' :roll: geeft zijn 'Allah' een schop richting de Hel voor zijn misdaden in de Koran t.o. Jezus-CHRISTUS. :razz:

Mahalingam
Berichten: 39333
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

De werkelijkheid door linkse bril bekeken

Berichtdoor Mahalingam » Do Apr 09, 2009 4:33 pm

Polleke schreef:
Een van eigen bodem, genoemd in een voorgaande reactie, jawel, Marcel van Dam. Wat heeft hij gepresteerd? Hij heeft een frisdrankfabrikant te gronde gericht en samen met vriendjes een miniprogrommetje georganiseerd waarbij 1 dode viel. Maar dat was voldoende.


Marcel van Dam is de hoeder van de multiculturele dogma. Ik herinner me één van zijn uitspraken: "We moeten de problemen met islamitische immigranten begrijpen en ze de tijd gunnen om zich aan te passen. Over twee generaties zullen ze begrijpen." Hij deed deze uitspraak in de aanloop van de vorige verkiezingen.

Dat er in de tussenliggende 40 jaar vele levens verwoest worden zal hem blijkbaar worst wezen. Heeft Marcuse Marcel van Dam als voorbeeld genoemen voor de ééndimensionale mens?


Om even weer eens op Marcel van Dam terug te komen (je weet wel die enge man die Pim Fortuin een 'min mens' noemde http://www.youtube.com/watch?v=tMxS_xSKujU) .
Hier een voorbeeld van hoe je vanaf bakboord naar de wereld kijkt en hoe je dan jezelf voor de gek moet houden om je observaties in het linkse wereldbeeld te plaatsen.
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/3127/Geweld_neemt_niet_toe
Geweld neemt niet toe Marcel van Dam, 09-04-2009 12:11
42 procent van die medewerkers krijgt wekelijks te maken met verbale agressie; 10 procent wekelijks met fysiek geweld. 62 procent van de werknemers geeft aan dat agressie vaker voorkomt dan voorheen en 77 procent geeft aan dat de vormen van agressie gewelddadiger zijn geworden.
De cijfers verbaasden mij zeer. Al jaren is de criminaliteit aan het dalen. In de afgelopen jaren, zo blijkt uit de door het ministerie van Justitie uitgegeven veiligheidsmonitor, is bijvoorbeeld de geweldscriminaliteit met 20 procent gedaald.[...]
De cijfers uit de enquête van de Abvakabo wijzen in een tegengestelde richting dan de algemene trend en dat is vreemd.

Marcel vind dat de verhalen van de buschauffeurs die ze de vakbond verteld hebben, niet waar kunnen zijn want de statistiek zegt iets anders. Maar wat zegt de statistiek dan?
We kijken bij het CBS.
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/veiligheid-recht/publicaties/artikelen/archief/2008/2008-2516-wm-rev.htm
Het is even goed kijken maar dan zien we dat
1. het aantal diefstallen en het aantal gevallen van zakkenrollerij met respectievelijk 28 en 19 procent zijn afgenomen. (buschaufeurs hebben geen last van zakkenrollen bij ze)
2. tussen 2002 en 2007 nam het aantal vernielingen, geweldsmisdrijven en verkeersmisdrijven toe met respectievelijk 13, 18 en 11 procent. (we hebben het over geweld en beroving van chauffeurs!)

Ik kan niet anders concluderen dat Marcel de lezers van de Volkskrant voorliegt. Maar dat is geen nieuws.
Bij het CBS is als je even verder kijkt ook te vinden dat personen met een immigratie-achtergrond 5 maal hoger scoren bij 'van misdrijven verdachte personen' dan inboorlingen en dat van die groep in de grote steden meer dan de helft voor zijn 18-de al een strafblad heeft.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42141
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: “Islamofobie lijkt de plaats van antisemitisme in te nem

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 09, 2014 4:47 pm

VIDEO: Michael Coren over moslims die “islamofobie” vergelijken met de Holocaust

Gepubliceerd op 2 jan 2013Duidelijke taal! icon_thumbup.gif
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten