Imams: 'Vrouwenmishandeling komt in 't westen vaker voor'

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Imams: 'Vrouwenmishandeling komt in 't westen vaker voor'

Berichtdoor Vrijdenker » Wo Sep 29, 2004 3:45 pm

Imams: 'Vrouwenmishandeling komt in 't westen vaker voor'
Auteur: Eefje Oomen
Bron: Rotterdams Dagblad, 29 september 2004


Rotterdam - De imams die hebben meegedaan aan de eerste besloten Rotterdamse debatten over de islam (eerder dit jaar, met vertegenwoordigers van de gemeente) stellen dat vrouwenmishandeling in westerse landen vaker voorkomt dan in islamitische. Ze vragen aandacht voor de moslimmannen die hun echtgenotes mishandeld zouden hebben. Die mannen worden volgens de imams door de Nederlandse samenleving gedupeerd, omdat die moslimvrouwen 'stimuleert' weg te lopen.

In het verslag van de bijeenkomsten, dat recent werd verspreid, verwoorden de imams het zo: ,,In de westerse samenlevingen worden meer vrouwen geslagen dan in de islamitische samenlevingen. De westerlingen noemen al deze bijzaken om ons in een kwaad daglicht te stellen en ons hierdoor een slechte naam te geven.'' En: ,,Het weglopen van moslimvrouwen uit hun huizen is de schuld van de samenleving. Deze stimuleert de vrouwen om weg te lopen, onder het motto van vrijheid en democratie. Veel van onze mannen lijden ook hieronder, maar niemand praat hierover.'' Vervolgens: ,,De Nederlandse samenleving is niet democratisch.''

Tijdens de bijeenkomsten spraken de Marokkaanse imams zich ook uit over de hoge criminaliteitscijfers onder Marokkaanse jongeren. Die raken op het slechte pad, onder meer omdat ze minder kans op de arbeidsmarkt hebben, oordelen ze. De jongeren worden 'stapelgek' van de discriminatie door werkgevers, 'en dat maakt een stap naar criminaliteit logischer'.

Aan de bijeenkomsten namen zowel Turkse, Marokkaanse en Nederlandstalige imams in aparte sessies deel. Vooraf werd afgesproken dat ze in het verslag niet bij naam zouden worden genoemd. Het is dan ook niet duidelijk wie wat heeft gezegd.

De imams zelf zijn ook onderwerp van gesprek geweest tijdens de bijeenkomsten die de gemeente met moslima's organiseerde. De vrouwen vertellen daar dat imams prediken dat mannen te allen tijde met hun echtgenotes naar bed moeten kunnen gaan. ,,Vrouwen krijgen altijd te horen dat zij een zonde begaan als zij hun man niet zijn zin geven als hij seks wil. Ook imams geven hierover lezingen in de moskee. . . Het is gewoon barbaars dat vrouwen binnen hun huwelijk onder de dekmantel van de islam verkracht kunnen worden,'' vinden ze.

De moslims die de gemeente aan tafel nodigde, spuien veel kritiek op de media en politiek die vooroordelen in stand zouden houden. Het verbaast moslims dat problemen onder bijvoorbeeld Turken en Marokkanen toegeschreven worden aan hun religie. ,,De Antillianen hebben vergelijkbare problemen, maar die worden niet aan hun (christelijke) religie toegeschreven.'' De genodigde islamieten geven echter ook aan dat het vaak voor het eerst is dat in hun kringen over integratie gesproken wordt. Daarvoor hoorden ze altijd dat ze 'in het land van de vijand leven'.

In het verslag, dat de titel 'Sociale integratie. . . zo denken ze erover' draagt, doen andere partijen ook opmerkelijke uitspraken. Zo stellen wijkagenten voor niet langer in discussie te gaan met allochtone hangjeugd. De agenten: ,,Allochtonen willen gewoon niet, ze minachten onze cultuur. We kunnen maar beter stoppen en harde sancties treffen. Het is toch te gek dat je op een koopzondag kunt volstaan met vier agenten en dat er op vrijdagavond, door Marokkaanse jongeren die iedereen beledigen en gewelddadig zijn, twintig extra agenten in dienst moeten zijn?'' Hun ervaring: ,,Bij Marokkaanse jongeren is respect voor de politie of het gezag nul komma nul.''

Een van de docenten rept over de anti-joodse houding van moslimjongeren. Volgens hem kan hij geen joods feest noemen of er volgt 'gejoel en gesis' in de klas. ,,Je mag gerust in negatieve zin over katholieken spreken, maar zodra je dat over de islam doet, krijg je de wind van voren.''

De bijeenkomsten, waar ook wetenschappers, politici, migrantenorganisaties, opbouwwerkers, leerlingen en media aan meededen, hadden plaats van februari tot en met april. De uitkomst van de bijeenkomsten vormt de basis voor de organisatie van de rest van de openbare debatten over de islam. Komende maand zijn er eerst debatten voor moslims onderling, in het Turks, Arabisch en Somalisch. Daarna volgen debatten in het Nederlands. Volgend jaar moet er een grote internationale conferentie komen.

Het islamdebat vindt plaats op initiatief van het Rotterdamse college. Die vindt een officieel stadsdebat nodig, nu de islam de afgelopen jaren herhaaldelijk onderwerp van gesprek is geweest. Met name Leefbaar Rotterdam heeft het item op de politieke agenda gezet.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Berichtdoor Monique » Wo Sep 29, 2004 9:13 pm

Ach ja... het is net zoals met alcoholisten....die moeten ook eerst erkennen en onderkennen DAT ze alcoholist zijn....voor die tijd is er geen mogelijkheid tot "herstel" ...zo zie ik die moslimdebatten ook.
Amorele atheistische nitwit

Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: Ma Jun 14, 2004 6:14 pm

Berichtdoor Iznogoodh » Wo Sep 29, 2004 11:08 pm

Ach ja. Ontkennen, naar de ander wijzen en geen spatje kritiek kunnen verdragen. Het kenmerk van een schaamtecultuur.

Iznogoodh

CroMagnon
Berichten: 57
Lid geworden op: Do Jan 23, 2003 1:54 am

Re: Imams: 'Vrouwenmishandeling komt in 't westen vaker voor

Berichtdoor CroMagnon » Za Okt 02, 2004 2:38 am

Vrijdenker schreef:Imams: 'Vrouwenmishandeling komt in 't westen vaker voor'
Auteur: Eefje Oomen
Bron: Rotterdams Dagblad, 29 september 2004

.....
De imams zelf zijn ook onderwerp van gesprek geweest tijdens de bijeenkomsten die de gemeente met moslima's organiseerde. De vrouwen vertellen daar dat imams prediken dat mannen te allen tijde met hun echtgenotes naar bed moeten kunnen gaan. ,,Vrouwen krijgen altijd te horen dat zij een zonde begaan als zij hun man niet zijn zin geven als hij seks wil. Ook imams geven hierover lezingen in de moskee. . . Het is gewoon barbaars dat vrouwen binnen hun huwelijk onder de dekmantel van de islam verkracht kunnen worden,'' vinden ze.

.......
Met andere woorde, deze moslimas vinden hun eigen godsdienst barbaars...? :shock:

Het gebod dat vrouwen ten alle tijden sexueel klaar moeten staan (liggen) voor hun mannen wordt uitgebreid verkondigd in de hadiths. Of kennen deze moslimas hun eigen godsdienstige geschriften niet eens en denken ze dat het slechts een naargeestige bijkomstigheid van de macho-cultuur is...? :roll:

Nou ja, een beetje gelijk hebben ze wel... het is pure naargeestige macho-cultuur .... maar het droevige is dat deze naargeestige macho-cultuur in de 7e eeuw het predicaat 'religie van allah' heeft verworven.... :?

Het is natuurlijk wel goed dat moslimas zelf een opmerking als "Het is gewoon barbaars dat vrouwen binnen hun huwelijk onder de dekmantel van de islam verkracht kunnen worden" maken... er is hoop... het wordt tijd dat deze moslimas eens goed gaan spitten in de hadith-boeken en zelf lezen dat deze sexuele verplichtingen (met dus de mogelijkheid tot gedwongen sex, iets dat wij 'verkrachting' zouden noemen, in tegenstelling tot de imams, die noemen het 'het recht van de man, door Allah gegeven') toch echt essentieel onderdeel van de islam zijn....

wat voorbeelden:

Sahih Bukhari:
http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/bukhari/062.sbt.html#007.062.122
Volume 7, Book 62, Number 121:
Narrated Abu Huraira:

The Prophet said, "If a man Invites his wife to sleep with him and she refuses to come to him, then the angels send their curses on her till morning."


Volume 7, Book 62, Number 122:
Narrated Abu Huraira:

The Prophet said, "If a woman spends the night deserting her husband's bed (does not sleep with him), then the angels send their curses on her till she comes back (to her husband)."


Sahih Muslim:
http://www.usc.edu/dept/MSA/fundamentals/hadithsunnah/muslim/008.smt.html#008.3366
Book 008, Number 3366:
Abu Huraira (Allah be pleased with him) reported that Allah's Apostle (may peace be upon him) said: When a woman spends the night away from the bed of her husband, the angels curse her until morning. This hadith has been narrated through the same chain of transmitters (with a slight variation):" He said: Until she comes back."


--------------------------------------------------------------------------------
Book 008, Number 3367:
Abu Huraira (Allah be pleased with him) reported Allah's Messenger (may peace be upon him) as saying: By Him in Whose Hand is my life, when a man calls his wife to his bed, and she does not respond, the One Who is in the heaven is displeased with her until he (her husband) is pleased with her.


--------------------------------------------------------------------------------
Book 008, Number 3368:
Abu Huraira (Allah he pleased with him) reported Allah's Messenger (may, peace be upon him) as saying: When a man invites his wife to his bed and she does not come, and he (the husband) spends the sight being angry with her, the angels curse her until morning.
~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~

visit: muslim-quotes

~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~ . ~
_________________


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten