Nicolas Sarkozy

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Nicolas Sarkozy

Berichtdoor sprot » Wo Apr 04, 2007 4:38 pm

De Franse presidentskandidaat Nicolas Sarkozy heeft nog maar eens gezegd dat hij van plan is om "de islam in Frankrijk van alle buitenlandse invloeden te ontdoen" om zo "terroristische" problemen te vermijden. Zo wil hij speciale gebedshuizen ter beschikking stellen voor de moslims. "Wat voor nut heeft het om aan onze moslim-landgenoten te zeggen dat ze dezelfde rechten hebben als alle anderen, als ze verplicht zijn om te bidden in kelders en garages", aldus de voormalige minister van Binnenlandse Zaken in het katholieke tijdschrift La Croix. "Terroristische problemen zijn er in kelders en garages, niet in de Moskee van Lyon of van Parijs", meent Sarkozy.

"Ik wil ook de islam in Frankrijk ontdoen van buitenlandse invloeden, bijvoorbeeld inzake financiering van gebedshuizen of de opleiding van imams". De rechtse presidentskandidaat liet zich onlangs nog ontvallen dat hij er voorstander van was om de wet van 1905 over de scheiding tussen religie en staat te amenderen, onder meer om gemeentes de kans te geven om moskeeën te bouwen. Nu wil Sarkozy zich niet meer uitspreken over de zaak "zolang er geen consensus is". Frankrijk telt ongeveer 4 miljoen moslims. (belga/hln)
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44632
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Nicolas Sarkozy

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 24, 2016 11:58 pm

Het is nu jaren later...

Een droomkandidaat ziet er anders uit: Bijna 80% van de Fransen wil Sarkozy niet

Geplaatst op 24 augustus 2016

Een glansrijke revival ziet er anders uit: bijna vier op de vijf Fransen, namelijk 79%, willen Nicolas Sarkozy niet nog een keer als president. Deze had onlangs zijn kandidatuur voor de Franse Republikeinen, de grootste oppositiepartij, aangekondigd.

Uit een peiling van het opinieonderzoeksinstituut Elabe in opdracht van de zender BFMTV blijkt dat de Fransen hier niet erg enthousiast over zijn. Want 54% van de geënquêteerden wil Sarkozy absoluut niet als nieuwe staatschef, 25% zou hier eerder niet de voorkeur aan geven. Vóór Sarkozy sprak zich slechts 21% uit, waaronder 9% “in ieder geval”.

Zelfs de aanhangers van de rechtsen en centristen ondersteunen merendeels, namelijk met 54%, niet de voormalige president. Bij deze clientèle staat de voormalige minister-president en huidige burgemeester van Bordeaux, Alain Juppé, bovenaan.

73% van de geënquêteerden waardeert weliswaar zijn “stelligheid”, tegelijkertijd dicht echter slechts 23% hem “oprechtheid” toe.

De Franse presidentschapsverkiezingen vinden in het voorjaar van 2017 plaats. De grote onbekende in het spel is de voorzitster van het Front National, Marine Le Pen, van wie algemeen wordt voorspeld dat zij in de beslissende verkiezingsronde terechtkomt.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2016/08/24 ... kozy-niet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten