Iran laat kinderen wegens 'onkuisheid' stenigen

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Iran laat kinderen wegens 'onkuisheid' stenigen

Berichtdoor Vrijdenker » Vr Dec 24, 2004 2:41 am

Iran laat zelfs kinderen stenigen
Auteur: Henk Schutten
Bron: Het Parool, 21 december 2004

Twee Iraanse tieners worden door het islamitische regime in Teheran geëxecuteerd. Het Hooggerechtshof veroordeelde één van hen tot de dood door steniging wegens overspel. De ander, die op haar negende gedwongen werd tot prostitutie, wacht de strop.

De islamitische wetgeving is onverbiddelijk. De Iraanse versie van de sjaria schrijft voor dat alle vrouwen, ongeacht hun leeftijd, die seksuele betrekkingen hebben gehad met een man met wie ze niet zijn getrouwd, door steniging moeten woren omgebracht.

De vrouwen moeten eerst tot hun nek in het zand worden begraven.De stenen waarmee ze worden omgebracht, mogen niet te groot zijn om er zeker van te zijn dat ze een langzame en pijnlijke dood sterven. Hoewel Iran de Internationale Conventie voor de Rechten van het Kind – die de doodstraf voor minderjarigen uitdrukkelijk verbiedt – heeft ondertekend, zijn executies van kinderen in Iran al lang geen uitzondering meer. Meisjes mogen vanaf hun negende terecht worden gesteld, jongens pas nadat ze veertien jaar zijn geworden.

Volgens Amnesty International heeft Iran dit jaar al drie minderjarige meisjes ter dood gebracht.

Ik augustus van dit jaar werd de zestienjarige Atefeh Rajabi wegens ‘onkuisheid’ met een oudere man door ophanging om het leven gebracht. Haar verweer dat ze door de man tot geslachtsgemeenschap was gedwongen, maakte op de rechters geen indruk. Op 16 augustus werd Atefeh uit haar cel gehaald en naar de galg op het plein van Neka geleid. De rechter die het vonnis over haar uitsprak trok de strop om haar hals zelf aan. Hij gaf opdracht het lichaam van Atefeh urenlang te laten hangen, als afschrikwekkend voorbeeld voor andere meisjes.

Shari Sadr, de advocaat van Atefeh, heeft aangekondigd dat hij de rechter wegens moord wil aanklagen. Hij is een van de weinige Iraniërs die zich openlijk tegen de terechtstellingen durft te verzetten.

De negentienjarige Leila, die waarschijnlijk deze week ter dood zal worden gebracht, werd als kind gedwongen zich te prostitueren. Nadat ze op haar negende zou zijn bevallen, werd ze gearresteerd en veroordeeld tot honderd zweepslagen. Op twaalfjarige leeftijd verkochten haar ouders haar aan een Afghaanse man, die dwong haar in een bordeel te gaan werken. Twee jaar later beviel ze van een tweeling en werd ze opnieuw veroordeeld tot 100 zweepslagen, waarna ze werd doorverkocht aan een 55-jarige Iraniër, die Leila dwong mannelijke klanten thuis te ontvangen.
Volgens sociaal werkers die zich over Leiza ontfermden, beschikt ze over het geestelijk niveau van een achtjarige. Maar tijdens het proces is ze nooit medisch onderzocht. Haar veroordeling was volledig gebaseerd op de bekentenissen die ze aflegde, zonder rekening te houden met haar achtergrond of verstandelijke vermogens.

Ook Hajieh Esmailvand, een jonge vrouw uit Jolfa, wacht op de voltrekking van de doodstraf. Vorige maand gelastte het Iraanse Hooggerechtshofdat ze niet door ophanging, maar door steniging om het leven zou moeten worden gebracht. De jongeman met wie Hajieh een verhouding had - hij was toen zeventien jaar – is eveneens ter dood veroordeeld. Hij zal worden opgehangen.

Steniging wacht ook de dertienjarige Zhila Izadyar uit de noordelijke provincie Mazandaran, die zwanger raakte na een incestueuze relatie met haar vijftienjarige broer. Zhila werd al eerder gestraft met 53 zweepslagen. Een delegatie van de Iraanse kinderbescherming mocht haar opzoeken in de gevangenis. Het meisje bleek in eenzame afzondering te zijn geplaatst en niet in staat om haar eten binnen te houden. “Ik ben bang en wil naar huis,” vertelde Zhila aan haar bezoekers: “Ik wil net als de andere kinderen weer naar school.”

Ook Iraanse jongens zijn niet veilig voor de sjaria. Vorige maand nog, op 12 november, bezweek de veertienjarige Kaveh Habibi-Nejad tijdens een bestraffing. De zweep had zijn hoofd geraakt.

stropke
Berichten: 3414
Lid geworden op: Zo Nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Berichtdoor stropke » Di Jan 17, 2006 8:44 pm

Busch kan beter in Iran dit onrecht aan de kaak stellen dan kern-spullen te zoeken.
Das tenminste een reden waar ik in kan geloven, meer dan dat nucleaire gedoe. :(
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Berichtdoor Monique » Di Jan 17, 2006 9:58 pm

Het zijn en blijven een stel achterlijke varkens (met excuses aan varkens).
Dit zijn geen mensen. Walgelijk.
Amorele atheistische nitwit

Affie
Berichten: 153
Lid geworden op: Do Nov 24, 2005 12:01 pm

Berichtdoor Affie » Wo Jan 18, 2006 10:11 am

Iran is gewoon een dieptrieste land die claimt de sharia te volgen maar begrijpen er niks van.

:twisted: :twisted: :twisted:


Terug naar “Islam in het nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten