Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 15, 2017 11:26 am

Twaalf beveiligers Erdogan aangeklaagd voor knokpartij VS

De Amerikaanse politie gaat twaalf beveiligers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aanklagen voor de vechtpartij buiten de residentie van de Turkse ambassadeur in Washington. Dat zal de politie vandaag officieel bekendmaken, zo melden Amerikaanse media. Twee mensen konden worden gearresteerd.

De gevechten hadden plaats tijdens een bezoek van de Turkse president Erdogan aan de VS, afgelopen mei. Beveiligers van de president gingen op de vuist met betogers die een protest hielden tegen de Turkse regering. Elf mensen raakten gewond, onder wie een agent.

De aantijgingen tegen de twaalf van het beveiligingsteam maakt de politie donderdag officieel bekend. De kans is klein dat ze daadwerkelijk voor de rechter zullen verschijnen. Enkele uren na het incident vertrokken ze met Erdogan uit de VS.

De twee die wel gearresteerd zijn hebben de Turkse nationaliteit en wonen in de VS. Eerder arresteerde de politie al twee andere mensen, onder wie ten minste één demonstrant.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/twaalf-beveiligers-erdogan-aangeklaagd-voor-knokpartij-vs~a4500927/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 24, 2017 5:47 pm

Turkse twisten

Geplaatst op 24 juni 2017

Afbeelding

Gisteren waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voor de opkomst van Turkse knokploegen in Nederland. De NCTV signaleert in een gisteren verschenen dreigingsbeeld dat paramilitaire groeperingen de afgelopen maanden actiever werden in Turkije vanwege het grondwetsreferendum. Ze richtten zich daarbij vooral op vermeende tegenstanders van de Turkse leider Erdoğan.

De meest beruchte knokploeg in Turkije is Osmanli Ocaklari, vrij vertaald ‘de Ottomanenclub’. Het draait hier naar hun eigen zeggen om een politiek-religieuze jongerenclub, maar in feite is het een paramilitaire organisatie die in thuisland Turkije steeds openlijker jacht maakt op critici van Erdoğan. In interviews duidt voorzitter Kadir Canpolat van de Osmanli Ocaklari zijn leden aan als ’soldaten van Erdoğan’ die bereid zijn voor hem te sterven, maar tegelijkertijd ontkent hij iets van doen te hebben met de gewelddadige acties. De jongeren richten zich niet alleen op de politieke tegenstanders van Erdoğan, maar ze plegen ook religieus geweld. Een recent incident draait volgens insiders om een zware mishandeling in Anatolië. Het slachtoffer at een broodje op straat en omdat het ramadan is, moest hij dat publiekelijk met een forse afranseling bekopen.

Darwin
Inmiddels wordt in het Turkse onderwijs de evolutieleer voortaan geschrapt en Erdoğan heeft zijn handtekening al gezet onder de wet die deze verandering in het onderwijs moet doorvoeren. De evolutietheorie wordt in moderne landen al sinds ruim een eeuw aanvaard als plausibele natuurwetenschappelijke verklaring voor de verscheidenheid en ontwikkeling van soorten. Leden van de Turkse oppositie vrezen dat Turkije steeds meer gaat lijken op Saoedi-Arabië, waar de evolutieleer ook uit den boze is. Turkije schuift dan ook steeds meer in die richting op, waarbij niet de ratio, maar de geestelijke elites politiek en wetenschap leiden. Duidelijk is dat er in het Turkse onderwijs ook minder aandacht zal worden besteed aan Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Turkse seculiere republiek in 1923. Ook dat past precies in het straatje van Erdoğan. Hij wil werken aan een Nieuw Turkije, dat honderd jaar na de stichting van het moderne Turkije in 1923 een feit moet zijn. Dat is precies 240 jaar na het ‘beleg van Wenen’ door de Ottomanen, die daar roemloos in de pan werden gehakt door de Poolse koning Jan III Sobieski. Lekker zit dat de Turken nog steeds niet.

Je zou verwachten dat na de recente gebeurtenissen in Turkije eindelijk de ogen van velen zouden opengaan voor het gevaar dat Erdoğan´s Turkije betekent voor West-Europa. Een enorm leger dat sinds de zogenaamde ‘coup’ nog uitsluitend geleid wordt door Erdoğan-getrouwen, een potentiële vijfde colonne in o.a. Duitsland en Nederland, een investeringsprogramma om het modernste materieel te verwerven, waaronder veel tanks en honderd JSF-vliegtuigen, en het belangrijkste: de intentie om West-Europa te domineren. Wanneer gaan onze politici nu eindelijk eens de islamitische dreiging serieus nemen, te beginnen met de uitspraken van Islamitische Staat dat het Europa zal destabiliseren door enorme vluchtelingenstromen op gang te brengen? Of de uitspraken van Erdoğan en invloedrijke moslimgeestelijken dat “Europa zal worden veroverd door de baarmoeder van onze vrouwen”? Turkse Nederlanders kregen een email om op Erdoğan te stemmen met de belofte van extra kinderbijslag. Het is de droom van sultan Erdoğan om Europa te onderwerpen.

Militaire kracht
De Turkse strijdkrachten staan in de NAVO op de tweede plaats, direct na de VS en vóór landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk. Sterker nog: de Turkse strijdkrachten zijn even sterk als deze drie Europese landen samen als men de Franse en Britse kernwapens buiten beschouwing laat. Het Turkse leger brengt een half miljoen man op de been, gesteund door enorme reserves. Jaarlijks komen minstens 700.000 Turkse mannen in aanmerking voor militaire training. Daardoor kan Turkije een conflict veel langer vol houden dan Europese beroepslegers. Turkije beschikt over bijna 4000 tanks, waaronder moderne Leopard-II tanks (die wij niet meer hebben). Ter vergelijking: Groot-Brittannië (200 Challengers II), Frankrijk (400 Leclerc) en Duitsland (225 Leopard-2A7) hebben samen nog maar 825 moderne tanks!

Analyse
Een militaire veiligheidsanalyse is gebaseerd op twee uitgangspunten: van ieder land worden de ‘capabilities’ en de ‘intentions’ in samenhang beoordeeld. De militaire kracht en de politieke bedoelingen. Wie dat doet, gaat op zijn minst rechtop zitten als hij de feiten kent en de televisiebeelden ziet van duidelijk niet-geïntegreerde Turkse medelanders. In militair opzicht kan Turkije nog niet winnen van de gezamenlijke Europese legers, omdat deze binnen enkele weken het absolute luchtoverwicht zouden hebben. Hoewel de Europese luchtmachten ook gevaarlijk klein zijn geworden, hebben zij samen het dubbele van Turkije. Ook de Russische luchtmacht is met 800 gevechtsvliegtuigen ongeveer tweemaal zo sterk als Turkije. Daarom is het essentieel dat Turkije in het komende decennium niet de beschikking krijgt over de F-35, beter bekend als de JSF. Wat ook zorgen baart, is de gezamenlijke jaarlijkse oefening ‘Anatolian Eagle’ op de vliegbasis Konya, waar ook de luchtmachten van Saoedi-Arabië en Pakistan (een kernmacht) aan deelnemen.

Het is niet denkbeeldig dat de amateuristische staatsgreep is uitgelokt door Erdoğan, die simpelweg hoefde te laten uitlekken dat er massaontslagen op komst waren. Het resultaat is dat overal zijn aanhang de straat op ging, ook in Duitsland en Nederland. Het is nu betrekkelijk eenvoudig om de vijfde colonne getalsmatig te bekijken. In Turkije is 60% op de hand van Erdoğan, hier is dat percentage eerder hoger dan lager. Dat betekent dat van de 400.000 Nederturken er zeker 240.000 Erdoğan steunen. De bekende Gallup-peiling concludeerde optimistisch dat “maar acht procent van de moslims” sympathie heeft voor het terrorisme. Als we de 8% regel toepassen op alleen de aanhangers van Erdoğan, dan zijn we dus aan de voorzichtige kant. In Nederland bestaat de potentiële vijfde colonne dus uit 19.200 Turken, een kleine 10.000 als men alleen de mannen in de militante leeftijd van 18 tot 50 neemt. In Duitsland, waar drie miljoen Turken wonen, is dat dus het zevenvoudige: 75.000.

Als Erdoğan de vlam in de pan wil laten slaan, kan hij dat heel eenvoudig doen door incidenten uit te lokken. Als in Duitsland Turken worden gemolesteerd, zijn de rapen gaar. Daarom is het van het grootste belang dat Europese regeringen krachtig optreden tegen de terreur, want de voedingsbodem van rechtse extremisten is simpelweg een falende overheid die wegkijkt bij islamitische terreur en vrolijk de bevolking met ‘Wir schaffen das’ opzadelt met een stroom opportunisten, onder wie echte vluchtelingen verre in de minderheid zijn.

Door: Mat Herben/Ton Nijhof

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/24/turkse-twisten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61959
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 25, 2017 9:06 pm

Bestaan er Moslims die niet lijden aan suikerziekte ? :thinking:

President Erdoğan is onwel geworden na het suikerfeest-gebed zondagochtend. Hij werd ter plekke behandeld.

“De president kwam om te luisteren naar het gesprek van de imam. Vervolgens ging hij op een rustige manier liggen op de grond. Hier is de eerste behandeling gedaan, daarna is hij naar buiten gebracht”, aldus een getuige.

In een verklaring later liet Erdoğan weten dat het te maken had met zijn suikergehalte.

https://www.turks.nl/turkije/algemeen/e ... eest-gebed


Vorig jaar ging het ook al mis. Misschien een goed plan om niet meer te vasten meneer Erdogan?

Erdogan onwel door vasten en oververmoeidheid

De Turkse premier Tayyip Erdogan is dinsdag opgenomen in een ziekenhuis nadat hij onwel was geworden. Erdogan (52) was per auto op weg naar het parlement toen hij onwel werd en het bewustzijn verloor....

Volgens zijn artsen is er niets ernstigs aan de hand. De premier is geveld door een combinatie van oververmoeidheid en zijn vasten vanwege de ramadan. ‘Zijn vitale lichaamsfuncties zijn normaal, we zullen hem een paar dagen opnemen ter observatie’, aldus de ziekenhuisarts Tevlik Ali Küçükbas.Erdogan zat enige tijd opgesloten in zijn gepantserde auto. In paniek geraakte lijfwachten hadden per ongeluk het alarmsysteem ingeschakeld waardoor alle portieren automatisch op slot gingen. Een hamer van een nabijgelegen bouwplaats bracht uitkomst. Hiermee werd de achterruit van de auto ingeslagen om de premier te bevrijden.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jun 30, 2017 12:22 am

Minister verbiedt nieuwe toespraak Erdoğan

Geplaatst op 29 juni 2017

Afbeelding

De Turkse president Erdoğan mag de komende maand geen toespraak houden voor Turkse Duitsers in Duitsland. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Rusland.

Volgens Gabriel is de Duitse politie te druk om ook nog Erdoğan´s toespraak te beveiligen. Daarnaast vindt de Duitse minister dat Erdoğan´s preek ‘niet in het politieke landschap past’. Eerder beschuldigde Erdoğan de Bondsrepubliek onder meer van ‘nazi-praktijken’. De Turkse leider deed ook soortgelijke uitspraken over Nederland.

Eerder vandaag liet de Turks-Duitse vereniging al weten geen toespraak van Erdoğan te willen, omdat de relatie tussen beide landen toch al zo slecht is. Erdoğan is een van de deelnemers aan de G20-top, die begin volgende maand wordt gehouden in Hamburg.

Bron: https://wnl.tv

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/29 ... k-erdogan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 30, 2017 8:42 pm

Er zijn weer boze Turken. Want hun kalief kan zijn onderdanen niet toespreken in Duitsland.
Turken ontsteken in razernij na verbod op Erdogan

Duitsland zette donderdag resoluut een streep door een aangekondigde meet-up van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dit soort bijeenkomsten rond de G20-top in Hamburg zijn verboden, sprak minister Sigmar Gabriel. De Turken laten hun gebruikelijke ronkende taal horen.

Het feit dat de Turkse president ‘zijn eigen burgers’ (lees: Turkse Duitsers) in Duitsland niet mag ontmoeten, zet kwaad bloed in Ankara. Volgens Erdogans woordvoerder Ibrahim Kalin past dit absoluut niet bij de ‘vriendschappelijke relatie’ die Turkije en Duitsland onderhouden.
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/06/turken-ontsteken-in-razernij-na-verbod-op-erdogan-519109/

De SPD voelt de noodzaak om de kloof met de CDU te vergroten door te doen: "Wij zijn ferm tegen Turken, en zij (Merkel) is slap."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3463
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Za Jul 01, 2017 12:09 am

Duitsland doet er goed aan de investeringen in Turkije te staken, haar burgers te ontraden naar Turkije te gaan en Europees de begunstigde rol van Turkije te laten wijzigen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 11, 2017 6:51 pm

Waar houden dictators niet van? Van burgers die met elkaar communiceren zonder dat de dictator te weten kan komen wat gezegd wordt (behalve door marteling natuurlijk).
En dus worden in Turkije mensen opgepakt die versleutelde berichten verstuurd hebben want als je dat doet dan doe je iets dat de baas niet wenst.
Tientallen IT’ers opgepakt in Turkije
De Turkse autoriteiten hebben de aanhouding gelast van 105 IT’ers. Zij worden volgens staatspersbureau Anadolu verdacht van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van vorig jaar.

De politie heeft tot dusver zeker 52 van de verdachten opgepakt. Het gaat onder meer om oud-medewerkers van de wetenschappelijke onderzoeksraad Tubitak en een telecomautoriteit. Zij worden verdacht van het gebruik van Bylock, een app waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Volgens de Turkse regering wordt die app gebruikt door volgelingen van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.

De politie maakt nog steeds volop jacht op aanhangers van Gülen, die door Turkije is aangewezen als het brein achter de couppoging. Zo vaardigden de autoriteiten maandag 72 arrestatiebevelen uit tegen medewerkers van universiteiten, onder wie een voormalig adviseur van oppositieleider Kemal Kilicdaroglu van de CHP.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/28611645/__IT_ers_opgepakt_in_Turkije__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 14, 2017 12:46 am

Mogelijk arrestatiebevel Erdogan wegens genocide na officiële aanklacht Zweedse politici

Xander, 13-07-2017

Afbeelding

Vijf Zweedse parlementariërs hebben een officiële aanklacht ingediend tegen de Turkse islamistische president dictator Recep Tayip Erdogan wegens genocide. Het is voor het eerst dat het Zweedse openbare ministerie een aanklacht tegen een ander staatshoofd in behandeling neemt. Mocht vervolgens besloten worden tot een officieel onderzoek, dan kan Erdogan in Zweden bij verstek woren berecht, en bij een eventueel bezoek aan het Skandinavische land worden gearresteerd. En niet alleen hij, maar ook andere hoge Turkse officials zoals Erdogans loopjongen premier Binaldi Yildirim.

Uitgerekend het verst geïslamiseerde land van Europa zou eindelijk kunnen optreden tegen de gevaarlijkste islamistische leider ter wereld. In de aanklacht van de parlementariërs wordt Erdogan beschuldigd van oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de menselijkheid, die al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw worden begaan tegen de Koerdische minderheden in het zuidoosten van Turkije.

‘Als hij (Erdogan) wordt gehinderd bij zijn omzwervingen door Europa en het naar eigen believen beïnvloeden van Europese landen, dan hoop ik dat dit gevolgen zal hebben voor zijn politiek,’ legde parlementariër Carl Schlyter uit.

In 2014 voerde Zweden een wetswijziging door die het mogelijk maakte om in eigen land buitenlanders en ook regeringsleiders te berechten wegens genocide en oorlogsmisdaden, ongeacht waar deze misdaden worden begaan.

PKK ijvert voor onafhankelijk Koerdistan
De Koerdische vrijheidsbeweging PKK wordt in Turkije en ook Europa officieel als terreurorganisatie bestempelt. De beweging werd in 1984 opgericht om te ijveren voor een onafhankelijk Koerdistan voor de 15 miljoen Koerden in het zuidoosten van Turkije (en daarnaast nog een aanzienlijk aantal in het noorden van Syrië en Irak, en het westen van Iran). De afgelopen 33 jaar zijn naar schatting zo’n 40.000 Koerden omgekomen bij de onafhankelijkheidsstrijd.

Turkse tanks beschoten weerloze Koerdische dorpen en steden
Eind 2015 berichtten wij dat de beschietingen van voornamelijk Koerdische dorpen en steden door Turkse tanks en kanonnen, waarbij grote aantallen Koerdische vrouwen en kinderen omkwamen, volledig buiten de Westerse media werden gehouden. De belangrijkste redenen zijn u wel bekend: a) om de migranten miljardendeal met Ankara niet in gevaar te brengen, en b) omdat de Europese Commissie nog steeds vastbesloten is om Turkije EU-lid te maken, en de islamisering van Europa daarmee in één klap onomkeerbaar te maken.

Koerdische milities worden door de Verenigde Staten ondersteund en bewapend in de strijd tegen ISIS, iets wat zeer tegen de zin in van Erdogan gebeurt, omdat die de Koerden juist compleet wil wegvagen, en de eventuele overlevenden op het vliegtuig naar Europa wil zetten.

Ontkennen genocide door Turken niets nieuws
Net zoals de genocide op 1,5 miljoen Armenen een eeuw geleden door de Ottomaanse Turken door Ankara wordt ontkend, gebeurt dat nu ook met de feitelijke uitroeiingsoorlog die Erdogan al jarenlang tegen de Koerden voert. De officiële Zweedse aanklacht onderstreept dat het woord ‘genocide’ beslist niet overdreven is, ook al is nog niet besloten of de aanklacht tot een onderzoek en eventueel arrestatiebevel zal leiden.

En dit land wil Brussel dus per se lid maken van de EU. Waarmee opnieuw alles is gezegd over de ware bedoelingen van de euro-bureaucraten die ons complete werelddeel in één groot islamofascistisch federaal imperium willen veranderen.

Xander

(1) TheAntiMedia via Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... e-politici
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 32938
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jul 16, 2017 10:04 pm

Duitse parlementsleden die door Erdogan als lulletjes lampenkatoen worden behandeld.
Het gebeurde al eerder met als gevolg dat de Duitse NATO aanwezigheid in Turkije verminderde. Dat zal nu vast ook wel gebeuren.
Turkey again blocks German MPs from visiting troops
Germany on Friday said Turkey once again blocked a visit by its lawmakers to German troops stationed at a Turkish base, a move adding to tension in their relations.
Turkey asked the legislators to postpone a scheduled visit next Monday to a Nato base in Konya, the German foreign ministry said, adding that it regretted the decision.

The dispute comes after Germany last month pulled out 260 troops from Turkey's Incirlik base, from where a multinational coalition is fighting the Islamic State jihadist group, and redeployed them and their Tornado surveillance jets to Jordan.
Some 20-30 German troops have remained at Konya as part of an Airborne Warning and Control System (AWACs) mission, part of the coalition's campaign against IS in neighbouring Syria and Iraq.

The German foreign ministry insisted that all sides, including Nato, remained in talks on setting a new date for a visit.

Lawmaker Wolfgang Hellmich, head of the parliamentary defence committee, said Turkey's latest move amounted to another denial of the right to visit German troops, and that Ankara had referred to the "strained bilateral relations".
Hellmich added that he saw no chance now of parliament renewing the mandate for the smaller contingent later this year.
https://www.thelocal.de/20170715/turkey-again-blocks-german-mps-from-visiting-troops
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61959
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Do Jul 20, 2017 1:18 pm

’Turkije houdt Duitsers als gijzelaars vast’

De Turkse regering houdt Duitsers gevangen om de Bondsrepubliek onder druk te zetten om Turken in Duitsland aan Ankara uit te leveren. Hier zijn Duitse diplomaten en mensen op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn inmiddels van overtuigd, meldde donderdag de krant Bild.

President Erdogan zou enkele weken geleden hebben aangeboden de Duitse journalist Deniz Yücel te ruilen tegen twee hoge Turkse officieren die naar Duitsland zijn gevlucht na een poging tot staatsgreep vorig jaar in Turkije.

In verband met die couppoging zijn in Turkije 22 Duitsers aangehouden, van wie er nog negen in de cel zitten.

Donderdag heeft Ankara een Duitse eis tot vrijlating van een groepje mensenrechtenactivisten onder wie een Duitser afgedaan als een onacceptabele inmenging in zaken die alleen Turkije aangaan. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel heeft zijn vakantie aan de Noordzee afgebroken om donderdag in Berlijn de volgende stap in de Duits-Turkse crisis te zetten.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 61959
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Do Jul 20, 2017 1:27 pm

Duitsland over Turkije: de maat is vol

Duitsland zet nieuwe stappen tegen Turkije. Nu het land de Duitse mensenrechtenactivist Peter Steudtner heeft opgepakt en hem in voorlopige hechtenis houdt, is de maat vol voor de Duitse regering.

Een van de maatregelen die Duitsland neemt is het aanscherpen van het reisadvies. "Iedereen moet zich afvragen of hij wel echt naar Turkije wil", zegt minister Gabriel van Buitenlandse Zaken. "Mensen die van Duitsland naar Turkije willen reizen, lopen een risico."

Verder wordt bedrijven afgeraden nog in Turkije te investeren. Duitsland wil daarnaast met de EU-landen overleggen over het bevriezen van toetredingsbijdragen. Op dit moment krijgt Turkije enkele honderden miljoenen euro's per jaar van Brussel.

De Nederlandse minister Koenders pleit al langer voor een discussie over de zogeheten 'preaccesiesteun' voor Turkije. In een brief aan de Kamer gisteren schreef de minister dat het kabinet "de arrestaties en het gebrek aan bescherming van mensenrechtenverdedigers in Turkije veroordeelt".

Nieuwe politiek
Op een persconferentie zei Gabriel dat Duitsland een nieuwe Turkije-politiek gaat voeren: "We moeten tot een nieuwe houding ten opzichte van Turkije komen. Zo kan het niet verder gaan."

De maatregelen zijn afgestemd met bondskanselier Merkel en SPD-voorzitter Schulz. Merkel noemt de maatregelen "noodzakelijk en onontbeerlijk, gezien de ontwikkelingen".

Arrestatie
Steudtner werd op 5 juli met andere activisten opgepakt toen zij een cursus volgden in de buurt van Istanbul. Een van de anderen is de Turkse directeur van Amnesty International.

Het Turkse OM zegt dat de groep is opgepakt voor deelname aan een gewapende terroristische organisatie. Maar mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch bestrijdt dat en spreekt van een politiek motief.

De arrestatie van Steudtner is volgens minister Gabriel willekeurig. De verdenkingen zijn er volgens hem met de haren
bijgesleept. Duitsland eist de onmiddellijke vrijlating van Steudtner en onbeperkte toegang voor consulaire bijstand.

De Turkse ambassadeur in Duitsland werd gisteren op het matje geroepen om uitleg te geven over de arrestaties. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegen de ambassadeur gezegd dat de arrestaties onbegrijpelijk zijn.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Turkije zei in reactie daarop dat de opmerkingen van Duitsland onacceptabel zijn. "Duitsland is te ver gegaan door zich te bemoeien met het Turkse rechtssysteem", zegt een woordvoerder van het ministerie.

Minister Gabriel is vanwege de kwestie vervroegd teruggekomen van zijn vakantie. Tijdens de persconferentie zei hij dat de arrestaties een poging zijn om critici monddood te maken.

Spanningen
Er zijn al langer spanningen tussen Turkije en Duitsland. Zo is Duitsland ontstemd vanwege de arrestatie van een Turks-Duitse journalist in Turkije, Deniz Yücel. Die zit al sinds februari zonder proces vast, vanwege "propaganda voor terreur" en het "aanzetten tot haat".

Daarnaast weigert Turkije om Duitse politici op bezoek te laten gaan bij Duitse militairen die in Turkije zijn gestationeerd. Duitsland besloot daarop zijn troepen over te plaatsen naar Jordanië.

Turkije is op zijn beurt niet gelukkig met het politiek asiel dat Turkse officieren hebben gekregen in Duitsland na de mislukte staatsgreep in het land in juli vorig jaar.


Deze ruzie is de eigen schuld van Duitsland. Ze hebben Erdogan veel te vaak, en veel te lang het hand boven zijn hoofd gehouden. Erdogan voelt zich nu oppermachtig.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 4620
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 20, 2017 6:50 pm

Ariel schreef:Deze ruzie is de eigen schuld van Duitsland. Ze hebben Erdogan veel te vaak, en veel te lang het hand boven zijn hoofd gehouden. Erdogan voelt zich nu oppermachtig.

Je kan het ook andersom zien: deze ruzie is de eigen schuld van Turkije. Erdogan voelde zich onaantastbaar en krijgt nu, verdiend, het deksel op zijn neus. De Duitsers kunnen deze koers ongestraft vasthouden, want alle troeven zijn in hun handen. Als ik Erdo was zou ik snel zoete broodjes gaan bakken.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 27844
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 21, 2017 2:16 am

NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië

Xander, 20-07-2017

Afbeelding
Stokoude Turkse F-4 gevechtsvliegtuigen drongen gisterenochtend enige tijd de Griekse Vluchtinformatie Regio binnen. (4)

De spanningen tussen NAVO-leden Griekenland en Turkije lopen op na een serie provocaties van het Turkse leger, waarbij zelfs de helikopter van de Griekse president werd bedreigd. Diens reactie: ‘Provocaties, vooral zonder reden, zijn een typisch signaal van zwakte en onzekerheid. Wat de geschiedenis en onze voorouders onze leerden is ‘Molon Labe’ (vrij vertaald ‘kom maar op als je durft’).’ Dictator-president Erdogan ontlokte ook in Washington woedende reacties nadat hij via de media de locaties van acht geheime Amerikaanse bases in het noorden van Syrië verklapte, en daarnaast ook nog eens voor miljarden hypermoderne Russische S-400 afweerraketten aanschaft.

Nog maar enkele jaren geleden werd PVV-leider Geert Wilders alom verketterd toen hij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ‘knettergek’ en ‘levensgevaarlijk’ noemde. Nu zullen veel van zijn critici in Den Haag hem stilzwijgend alsnog gelijk geven, zeker na de zogenaamde ‘staatsgreep’ van een jaar geleden, die hoogstwaarschijnlijk door Erdogan zelf werd opgezet, waarna hij vervolgens zo’n 150.000 ‘tegenstanders’ in politiek, leger en maatschappij liet ontslaan en/of gevangen liet zetten.

Erdogan en zijn kompanen zeggen al jaren dat ze de ‘glorie’tijd van het Turks-Ottomaanse Rijk willen herstellen, en in de toekomst weer over de door de Ottomanen bezette gebieden zullen heersen. Behalve een groot deel van het Midden Oosten en delen van Noord Afrika vallen daar ook Oost Europa en Griekenland onder.

Turkse luchtmacht provoceert helikopters Griekse president en legerleiding
De klassieke wijze om de beoogde tegenstander tot een oorlog uit te lokken is provoceren, en dat is precies wat de Turken op twee achtereenvolgende dagen deden toen ze de helikopters van president Propokis Pavlopoulos, minister van Defensie Kammenos en de Griekse militaire leiders, die in de Egeïsche Zee enkele Griekse eilanden bezochten, waarschuwden dat deze volgens hen in de Turkse Vluchtinformatie Regio en de ‘gedemilitariseerde zone’ zouden vliegen, waar zulke vluchten verboden zijn. In beide gevallen reageerden de Griekse piloten niet op de dreigementen van het Turkse leger.

Bij een van de incidenten stoorden de Turken zelfs de Griekse radio. Vervolgens stuurde de Turkse luchtmacht als reactie gisterenochtend enkele F-4 gevechtsvliegtuigen de Griekse Vluchtinformatie Regio in, tussen de eilanden Lesbos en Lemnos. President Pavlopoulos hield de soldaten op Lemnos voor dat ‘er geen grijze zones zijn in het Egeïsche gebied, noch disputen die het midden houden tussen absurditeit en belachelijkheid.’ Hij onderstreepte dat de Griekse grenzen tevens de grenzen van de EU zijn, en dat ‘jullie moedige strijders zijn die op provocaties reageren met ‘Molon Labe!’.’ (1)

Turkse provocaties zijn er ook op cultureel-religieus vlak. Zo wordt de beroemde Grieks-orthodoxe Hagia Sofia kathedraal in Istanbul stapsgewijs veranderd in een moskee. Onlangs was van het gebouw zelfs de islamitische gebedsoproep van een muezzin te horen.

Pentagon woedend na Turkse lekken van bases in Syrië
Ook in Washington ontlokte Erdogan woedende reacties toen het door de staat gerunde Turkse persbureau Anadolu de precieze locaties van tien Amerikaanse bases in het noorden van Syrië lekte, inclusief het aantal militairen dat daar is gestationeerd. Twee bases zijn weliswaar al geruime tijd algemeen bekend, maar de andere acht niet.

Het Pentagon was zo boos, dat het zelfs probeerde te voorkomen dat Amerikaanse media het nieuws overnamen. Aaron Stein, lid van de Atlantische Raad in Washington, verklaarde dat ‘de regering het beschermen van onze troepen duidelijk serieus neemt. De Turken weten dit, maar besloten desondanks om de locaties van deze bases te lekken. Het is moeilijk dit niet als een ‘f*ck you’ op te vatten.’

En dat was het dan ook, zo bevestigde de Turkse Nationale Veiligheidsraad met de verklaring dat de door Amerika gesteunde en bewapende Koerdische YPD, die al jaren tegen ISIS vecht, ‘dezelfde terreurorganisatie’ is als de PKK, die Ankara juist probeert uit te roeien, omdat die al sinds de jaren ’80 voor een onafhankelijk Koerdistan ijvert. ‘Had de VS maar na moeten denken voordat het ging samenwerken met terroristen,’ was ook de reactie van het Anadolu persbureau. (2)

Turkije koopt geen Amerikaanse, maar Russische afweerraketten
Amerika en de NAVO waren toch al flink geïrriteerd vanwege het nieuws dat het Turkse leger geen Amerikaanse, maar Russische S-400 afweerraketten –algemeen beschouwd als de beste ter wereld- gaat aanschaffen. Met de aankoop is zo’n $ 2,5 miljard gemoeid. De eerste raketten arriveren al in 2018. Daarnaast mogen de Turken de S-400 ook zelf gaan produceren. (3)

De verhoudingen met de NAVO ‘partners’ zijn al langere tijd dermate gespannen, dat de Duitsers besloten om zich stapsgewijs terug te trekken van de luchtmachtbasis bij Incirlik. Afgelopen week hadden Ankara en Berlijn opnieuw ruzie, omdat Erdogan besloot om de nog aanwezige Duitse militairen bezoekrecht te verbieden, waarop bondskanselier Merkel reageerde dat dit recht ‘niet onderhandelbaar’ is.

Proces van afkeren van NAVO begon al in 2009
Op 9 mei 2009 plaatsten we het artikel ‘Turkije keert zich af van de NAVO, wordt pro-Iran, Rusland, Hamas’. Dat werd door sommigen weggehoond, immers: Turkije heeft het op één na grootste NAVO leger, en zou toch lid van de EU worden? Ruim 8 jaar later wagen wij het te betwijfelen of veel mensen die headline van destijds nog steeds onzin vinden.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(4) Afbeelding: Jerry GunnerLechfeld Elite 2008 123 / Wikimedia Commons CC: BY 2.0

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... es-in-Syri
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Yahoo [Bot] en 1 gast