Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 15, 2017 11:26 am

Twaalf beveiligers Erdogan aangeklaagd voor knokpartij VS

De Amerikaanse politie gaat twaalf beveiligers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aanklagen voor de vechtpartij buiten de residentie van de Turkse ambassadeur in Washington. Dat zal de politie vandaag officieel bekendmaken, zo melden Amerikaanse media. Twee mensen konden worden gearresteerd.

De gevechten hadden plaats tijdens een bezoek van de Turkse president Erdogan aan de VS, afgelopen mei. Beveiligers van de president gingen op de vuist met betogers die een protest hielden tegen de Turkse regering. Elf mensen raakten gewond, onder wie een agent.

De aantijgingen tegen de twaalf van het beveiligingsteam maakt de politie donderdag officieel bekend. De kans is klein dat ze daadwerkelijk voor de rechter zullen verschijnen. Enkele uren na het incident vertrokken ze met Erdogan uit de VS.

De twee die wel gearresteerd zijn hebben de Turkse nationaliteit en wonen in de VS. Eerder arresteerde de politie al twee andere mensen, onder wie ten minste één demonstrant.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/twaalf-beveiligers-erdogan-aangeklaagd-voor-knokpartij-vs~a4500927/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 24, 2017 5:47 pm

Turkse twisten

Geplaatst op 24 juni 2017

Afbeelding

Gisteren waarschuwde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) voor de opkomst van Turkse knokploegen in Nederland. De NCTV signaleert in een gisteren verschenen dreigingsbeeld dat paramilitaire groeperingen de afgelopen maanden actiever werden in Turkije vanwege het grondwetsreferendum. Ze richtten zich daarbij vooral op vermeende tegenstanders van de Turkse leider Erdoğan.

De meest beruchte knokploeg in Turkije is Osmanli Ocaklari, vrij vertaald ‘de Ottomanenclub’. Het draait hier naar hun eigen zeggen om een politiek-religieuze jongerenclub, maar in feite is het een paramilitaire organisatie die in thuisland Turkije steeds openlijker jacht maakt op critici van Erdoğan. In interviews duidt voorzitter Kadir Canpolat van de Osmanli Ocaklari zijn leden aan als ’soldaten van Erdoğan’ die bereid zijn voor hem te sterven, maar tegelijkertijd ontkent hij iets van doen te hebben met de gewelddadige acties. De jongeren richten zich niet alleen op de politieke tegenstanders van Erdoğan, maar ze plegen ook religieus geweld. Een recent incident draait volgens insiders om een zware mishandeling in Anatolië. Het slachtoffer at een broodje op straat en omdat het ramadan is, moest hij dat publiekelijk met een forse afranseling bekopen.

Darwin
Inmiddels wordt in het Turkse onderwijs de evolutieleer voortaan geschrapt en Erdoğan heeft zijn handtekening al gezet onder de wet die deze verandering in het onderwijs moet doorvoeren. De evolutietheorie wordt in moderne landen al sinds ruim een eeuw aanvaard als plausibele natuurwetenschappelijke verklaring voor de verscheidenheid en ontwikkeling van soorten. Leden van de Turkse oppositie vrezen dat Turkije steeds meer gaat lijken op Saoedi-Arabië, waar de evolutieleer ook uit den boze is. Turkije schuift dan ook steeds meer in die richting op, waarbij niet de ratio, maar de geestelijke elites politiek en wetenschap leiden. Duidelijk is dat er in het Turkse onderwijs ook minder aandacht zal worden besteed aan Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van de Turkse seculiere republiek in 1923. Ook dat past precies in het straatje van Erdoğan. Hij wil werken aan een Nieuw Turkije, dat honderd jaar na de stichting van het moderne Turkije in 1923 een feit moet zijn. Dat is precies 240 jaar na het ‘beleg van Wenen’ door de Ottomanen, die daar roemloos in de pan werden gehakt door de Poolse koning Jan III Sobieski. Lekker zit dat de Turken nog steeds niet.

Je zou verwachten dat na de recente gebeurtenissen in Turkije eindelijk de ogen van velen zouden opengaan voor het gevaar dat Erdoğan´s Turkije betekent voor West-Europa. Een enorm leger dat sinds de zogenaamde ‘coup’ nog uitsluitend geleid wordt door Erdoğan-getrouwen, een potentiële vijfde colonne in o.a. Duitsland en Nederland, een investeringsprogramma om het modernste materieel te verwerven, waaronder veel tanks en honderd JSF-vliegtuigen, en het belangrijkste: de intentie om West-Europa te domineren. Wanneer gaan onze politici nu eindelijk eens de islamitische dreiging serieus nemen, te beginnen met de uitspraken van Islamitische Staat dat het Europa zal destabiliseren door enorme vluchtelingenstromen op gang te brengen? Of de uitspraken van Erdoğan en invloedrijke moslimgeestelijken dat “Europa zal worden veroverd door de baarmoeder van onze vrouwen”? Turkse Nederlanders kregen een email om op Erdoğan te stemmen met de belofte van extra kinderbijslag. Het is de droom van sultan Erdoğan om Europa te onderwerpen.

Militaire kracht
De Turkse strijdkrachten staan in de NAVO op de tweede plaats, direct na de VS en vóór landen als Duitsland, Engeland en Frankrijk. Sterker nog: de Turkse strijdkrachten zijn even sterk als deze drie Europese landen samen als men de Franse en Britse kernwapens buiten beschouwing laat. Het Turkse leger brengt een half miljoen man op de been, gesteund door enorme reserves. Jaarlijks komen minstens 700.000 Turkse mannen in aanmerking voor militaire training. Daardoor kan Turkije een conflict veel langer vol houden dan Europese beroepslegers. Turkije beschikt over bijna 4000 tanks, waaronder moderne Leopard-II tanks (die wij niet meer hebben). Ter vergelijking: Groot-Brittannië (200 Challengers II), Frankrijk (400 Leclerc) en Duitsland (225 Leopard-2A7) hebben samen nog maar 825 moderne tanks!

Analyse
Een militaire veiligheidsanalyse is gebaseerd op twee uitgangspunten: van ieder land worden de ‘capabilities’ en de ‘intentions’ in samenhang beoordeeld. De militaire kracht en de politieke bedoelingen. Wie dat doet, gaat op zijn minst rechtop zitten als hij de feiten kent en de televisiebeelden ziet van duidelijk niet-geïntegreerde Turkse medelanders. In militair opzicht kan Turkije nog niet winnen van de gezamenlijke Europese legers, omdat deze binnen enkele weken het absolute luchtoverwicht zouden hebben. Hoewel de Europese luchtmachten ook gevaarlijk klein zijn geworden, hebben zij samen het dubbele van Turkije. Ook de Russische luchtmacht is met 800 gevechtsvliegtuigen ongeveer tweemaal zo sterk als Turkije. Daarom is het essentieel dat Turkije in het komende decennium niet de beschikking krijgt over de F-35, beter bekend als de JSF. Wat ook zorgen baart, is de gezamenlijke jaarlijkse oefening ‘Anatolian Eagle’ op de vliegbasis Konya, waar ook de luchtmachten van Saoedi-Arabië en Pakistan (een kernmacht) aan deelnemen.

Het is niet denkbeeldig dat de amateuristische staatsgreep is uitgelokt door Erdoğan, die simpelweg hoefde te laten uitlekken dat er massaontslagen op komst waren. Het resultaat is dat overal zijn aanhang de straat op ging, ook in Duitsland en Nederland. Het is nu betrekkelijk eenvoudig om de vijfde colonne getalsmatig te bekijken. In Turkije is 60% op de hand van Erdoğan, hier is dat percentage eerder hoger dan lager. Dat betekent dat van de 400.000 Nederturken er zeker 240.000 Erdoğan steunen. De bekende Gallup-peiling concludeerde optimistisch dat “maar acht procent van de moslims” sympathie heeft voor het terrorisme. Als we de 8% regel toepassen op alleen de aanhangers van Erdoğan, dan zijn we dus aan de voorzichtige kant. In Nederland bestaat de potentiële vijfde colonne dus uit 19.200 Turken, een kleine 10.000 als men alleen de mannen in de militante leeftijd van 18 tot 50 neemt. In Duitsland, waar drie miljoen Turken wonen, is dat dus het zevenvoudige: 75.000.

Als Erdoğan de vlam in de pan wil laten slaan, kan hij dat heel eenvoudig doen door incidenten uit te lokken. Als in Duitsland Turken worden gemolesteerd, zijn de rapen gaar. Daarom is het van het grootste belang dat Europese regeringen krachtig optreden tegen de terreur, want de voedingsbodem van rechtse extremisten is simpelweg een falende overheid die wegkijkt bij islamitische terreur en vrolijk de bevolking met ‘Wir schaffen das’ opzadelt met een stroom opportunisten, onder wie echte vluchtelingen verre in de minderheid zijn.

Door: Mat Herben/Ton Nijhof

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/24/turkse-twisten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66129
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 25, 2017 9:06 pm

Bestaan er Moslims die niet lijden aan suikerziekte ? :thinking:

President Erdoğan is onwel geworden na het suikerfeest-gebed zondagochtend. Hij werd ter plekke behandeld.

“De president kwam om te luisteren naar het gesprek van de imam. Vervolgens ging hij op een rustige manier liggen op de grond. Hier is de eerste behandeling gedaan, daarna is hij naar buiten gebracht”, aldus een getuige.

In een verklaring later liet Erdoğan weten dat het te maken had met zijn suikergehalte.

https://www.turks.nl/turkije/algemeen/e ... eest-gebed


Vorig jaar ging het ook al mis. Misschien een goed plan om niet meer te vasten meneer Erdogan?

Erdogan onwel door vasten en oververmoeidheid

De Turkse premier Tayyip Erdogan is dinsdag opgenomen in een ziekenhuis nadat hij onwel was geworden. Erdogan (52) was per auto op weg naar het parlement toen hij onwel werd en het bewustzijn verloor....

Volgens zijn artsen is er niets ernstigs aan de hand. De premier is geveld door een combinatie van oververmoeidheid en zijn vasten vanwege de ramadan. ‘Zijn vitale lichaamsfuncties zijn normaal, we zullen hem een paar dagen opnemen ter observatie’, aldus de ziekenhuisarts Tevlik Ali Küçükbas.Erdogan zat enige tijd opgesloten in zijn gepantserde auto. In paniek geraakte lijfwachten hadden per ongeluk het alarmsysteem ingeschakeld waardoor alle portieren automatisch op slot gingen. Een hamer van een nabijgelegen bouwplaats bracht uitkomst. Hiermee werd de achterruit van de auto ingeslagen om de premier te bevrijden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jun 30, 2017 12:22 am

Minister verbiedt nieuwe toespraak Erdoğan

Geplaatst op 29 juni 2017

Afbeelding

De Turkse president Erdoğan mag de komende maand geen toespraak houden voor Turkse Duitsers in Duitsland. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, bekendgemaakt tijdens een bezoek aan Rusland.

Volgens Gabriel is de Duitse politie te druk om ook nog Erdoğan´s toespraak te beveiligen. Daarnaast vindt de Duitse minister dat Erdoğan´s preek ‘niet in het politieke landschap past’. Eerder beschuldigde Erdoğan de Bondsrepubliek onder meer van ‘nazi-praktijken’. De Turkse leider deed ook soortgelijke uitspraken over Nederland.

Eerder vandaag liet de Turks-Duitse vereniging al weten geen toespraak van Erdoğan te willen, omdat de relatie tussen beide landen toch al zo slecht is. Erdoğan is een van de deelnemers aan de G20-top, die begin volgende maand wordt gehouden in Hamburg.

Bron: https://wnl.tv

https://ejbron.wordpress.com/2017/06/29 ... k-erdogan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jun 30, 2017 8:42 pm

Er zijn weer boze Turken. Want hun kalief kan zijn onderdanen niet toespreken in Duitsland.
Turken ontsteken in razernij na verbod op Erdogan

Duitsland zette donderdag resoluut een streep door een aangekondigde meet-up van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dit soort bijeenkomsten rond de G20-top in Hamburg zijn verboden, sprak minister Sigmar Gabriel. De Turken laten hun gebruikelijke ronkende taal horen.

Het feit dat de Turkse president ‘zijn eigen burgers’ (lees: Turkse Duitsers) in Duitsland niet mag ontmoeten, zet kwaad bloed in Ankara. Volgens Erdogans woordvoerder Ibrahim Kalin past dit absoluut niet bij de ‘vriendschappelijke relatie’ die Turkije en Duitsland onderhouden.
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/06/turken-ontsteken-in-razernij-na-verbod-op-erdogan-519109/

De SPD voelt de noodzaak om de kloof met de CDU te vergroten door te doen: "Wij zijn ferm tegen Turken, en zij (Merkel) is slap."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3929
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Za Jul 01, 2017 12:09 am

Duitsland doet er goed aan de investeringen in Turkije te staken, haar burgers te ontraden naar Turkije te gaan en Europees de begunstigde rol van Turkije te laten wijzigen.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 11, 2017 6:51 pm

Waar houden dictators niet van? Van burgers die met elkaar communiceren zonder dat de dictator te weten kan komen wat gezegd wordt (behalve door marteling natuurlijk).
En dus worden in Turkije mensen opgepakt die versleutelde berichten verstuurd hebben want als je dat doet dan doe je iets dat de baas niet wenst.
Tientallen IT’ers opgepakt in Turkije
De Turkse autoriteiten hebben de aanhouding gelast van 105 IT’ers. Zij worden volgens staatspersbureau Anadolu verdacht van betrokkenheid bij de mislukte staatsgreep van vorig jaar.

De politie heeft tot dusver zeker 52 van de verdachten opgepakt. Het gaat onder meer om oud-medewerkers van de wetenschappelijke onderzoeksraad Tubitak en een telecomautoriteit. Zij worden verdacht van het gebruik van Bylock, een app waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Volgens de Turkse regering wordt die app gebruikt door volgelingen van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.

De politie maakt nog steeds volop jacht op aanhangers van Gülen, die door Turkije is aangewezen als het brein achter de couppoging. Zo vaardigden de autoriteiten maandag 72 arrestatiebevelen uit tegen medewerkers van universiteiten, onder wie een voormalig adviseur van oppositieleider Kemal Kilicdaroglu van de CHP.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/28611645/__IT_ers_opgepakt_in_Turkije__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 14, 2017 12:46 am

Mogelijk arrestatiebevel Erdogan wegens genocide na officiële aanklacht Zweedse politici

Xander, 13-07-2017

Afbeelding

Vijf Zweedse parlementariërs hebben een officiële aanklacht ingediend tegen de Turkse islamistische president dictator Recep Tayip Erdogan wegens genocide. Het is voor het eerst dat het Zweedse openbare ministerie een aanklacht tegen een ander staatshoofd in behandeling neemt. Mocht vervolgens besloten worden tot een officieel onderzoek, dan kan Erdogan in Zweden bij verstek woren berecht, en bij een eventueel bezoek aan het Skandinavische land worden gearresteerd. En niet alleen hij, maar ook andere hoge Turkse officials zoals Erdogans loopjongen premier Binaldi Yildirim.

Uitgerekend het verst geïslamiseerde land van Europa zou eindelijk kunnen optreden tegen de gevaarlijkste islamistische leider ter wereld. In de aanklacht van de parlementariërs wordt Erdogan beschuldigd van oorlogsmisdaden, genocide en misdaden tegen de menselijkheid, die al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw worden begaan tegen de Koerdische minderheden in het zuidoosten van Turkije.

‘Als hij (Erdogan) wordt gehinderd bij zijn omzwervingen door Europa en het naar eigen believen beïnvloeden van Europese landen, dan hoop ik dat dit gevolgen zal hebben voor zijn politiek,’ legde parlementariër Carl Schlyter uit.

In 2014 voerde Zweden een wetswijziging door die het mogelijk maakte om in eigen land buitenlanders en ook regeringsleiders te berechten wegens genocide en oorlogsmisdaden, ongeacht waar deze misdaden worden begaan.

PKK ijvert voor onafhankelijk Koerdistan
De Koerdische vrijheidsbeweging PKK wordt in Turkije en ook Europa officieel als terreurorganisatie bestempelt. De beweging werd in 1984 opgericht om te ijveren voor een onafhankelijk Koerdistan voor de 15 miljoen Koerden in het zuidoosten van Turkije (en daarnaast nog een aanzienlijk aantal in het noorden van Syrië en Irak, en het westen van Iran). De afgelopen 33 jaar zijn naar schatting zo’n 40.000 Koerden omgekomen bij de onafhankelijkheidsstrijd.

Turkse tanks beschoten weerloze Koerdische dorpen en steden
Eind 2015 berichtten wij dat de beschietingen van voornamelijk Koerdische dorpen en steden door Turkse tanks en kanonnen, waarbij grote aantallen Koerdische vrouwen en kinderen omkwamen, volledig buiten de Westerse media werden gehouden. De belangrijkste redenen zijn u wel bekend: a) om de migranten miljardendeal met Ankara niet in gevaar te brengen, en b) omdat de Europese Commissie nog steeds vastbesloten is om Turkije EU-lid te maken, en de islamisering van Europa daarmee in één klap onomkeerbaar te maken.

Koerdische milities worden door de Verenigde Staten ondersteund en bewapend in de strijd tegen ISIS, iets wat zeer tegen de zin in van Erdogan gebeurt, omdat die de Koerden juist compleet wil wegvagen, en de eventuele overlevenden op het vliegtuig naar Europa wil zetten.

Ontkennen genocide door Turken niets nieuws
Net zoals de genocide op 1,5 miljoen Armenen een eeuw geleden door de Ottomaanse Turken door Ankara wordt ontkend, gebeurt dat nu ook met de feitelijke uitroeiingsoorlog die Erdogan al jarenlang tegen de Koerden voert. De officiële Zweedse aanklacht onderstreept dat het woord ‘genocide’ beslist niet overdreven is, ook al is nog niet besloten of de aanklacht tot een onderzoek en eventueel arrestatiebevel zal leiden.

En dit land wil Brussel dus per se lid maken van de EU. Waarmee opnieuw alles is gezegd over de ware bedoelingen van de euro-bureaucraten die ons complete werelddeel in één groot islamofascistisch federaal imperium willen veranderen.

Xander

(1) TheAntiMedia via Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... e-politici
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Zo Jul 16, 2017 10:04 pm

Duitse parlementsleden die door Erdogan als lulletjes lampenkatoen worden behandeld.
Het gebeurde al eerder met als gevolg dat de Duitse NATO aanwezigheid in Turkije verminderde. Dat zal nu vast ook wel gebeuren.
Turkey again blocks German MPs from visiting troops
Germany on Friday said Turkey once again blocked a visit by its lawmakers to German troops stationed at a Turkish base, a move adding to tension in their relations.
Turkey asked the legislators to postpone a scheduled visit next Monday to a Nato base in Konya, the German foreign ministry said, adding that it regretted the decision.

The dispute comes after Germany last month pulled out 260 troops from Turkey's Incirlik base, from where a multinational coalition is fighting the Islamic State jihadist group, and redeployed them and their Tornado surveillance jets to Jordan.
Some 20-30 German troops have remained at Konya as part of an Airborne Warning and Control System (AWACs) mission, part of the coalition's campaign against IS in neighbouring Syria and Iraq.

The German foreign ministry insisted that all sides, including Nato, remained in talks on setting a new date for a visit.

Lawmaker Wolfgang Hellmich, head of the parliamentary defence committee, said Turkey's latest move amounted to another denial of the right to visit German troops, and that Ankara had referred to the "strained bilateral relations".
Hellmich added that he saw no chance now of parliament renewing the mandate for the smaller contingent later this year.
https://www.thelocal.de/20170715/turkey-again-blocks-german-mps-from-visiting-troops
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66129
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Do Jul 20, 2017 1:18 pm

’Turkije houdt Duitsers als gijzelaars vast’

De Turkse regering houdt Duitsers gevangen om de Bondsrepubliek onder druk te zetten om Turken in Duitsland aan Ankara uit te leveren. Hier zijn Duitse diplomaten en mensen op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn inmiddels van overtuigd, meldde donderdag de krant Bild.

President Erdogan zou enkele weken geleden hebben aangeboden de Duitse journalist Deniz Yücel te ruilen tegen twee hoge Turkse officieren die naar Duitsland zijn gevlucht na een poging tot staatsgreep vorig jaar in Turkije.

In verband met die couppoging zijn in Turkije 22 Duitsers aangehouden, van wie er nog negen in de cel zitten.

Donderdag heeft Ankara een Duitse eis tot vrijlating van een groepje mensenrechtenactivisten onder wie een Duitser afgedaan als een onacceptabele inmenging in zaken die alleen Turkije aangaan. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel heeft zijn vakantie aan de Noordzee afgebroken om donderdag in Berlijn de volgende stap in de Duits-Turkse crisis te zetten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66129
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Do Jul 20, 2017 1:27 pm

Duitsland over Turkije: de maat is vol

Duitsland zet nieuwe stappen tegen Turkije. Nu het land de Duitse mensenrechtenactivist Peter Steudtner heeft opgepakt en hem in voorlopige hechtenis houdt, is de maat vol voor de Duitse regering.

Een van de maatregelen die Duitsland neemt is het aanscherpen van het reisadvies. "Iedereen moet zich afvragen of hij wel echt naar Turkije wil", zegt minister Gabriel van Buitenlandse Zaken. "Mensen die van Duitsland naar Turkije willen reizen, lopen een risico."

Verder wordt bedrijven afgeraden nog in Turkije te investeren. Duitsland wil daarnaast met de EU-landen overleggen over het bevriezen van toetredingsbijdragen. Op dit moment krijgt Turkije enkele honderden miljoenen euro's per jaar van Brussel.

De Nederlandse minister Koenders pleit al langer voor een discussie over de zogeheten 'preaccesiesteun' voor Turkije. In een brief aan de Kamer gisteren schreef de minister dat het kabinet "de arrestaties en het gebrek aan bescherming van mensenrechtenverdedigers in Turkije veroordeelt".

Nieuwe politiek
Op een persconferentie zei Gabriel dat Duitsland een nieuwe Turkije-politiek gaat voeren: "We moeten tot een nieuwe houding ten opzichte van Turkije komen. Zo kan het niet verder gaan."

De maatregelen zijn afgestemd met bondskanselier Merkel en SPD-voorzitter Schulz. Merkel noemt de maatregelen "noodzakelijk en onontbeerlijk, gezien de ontwikkelingen".

Arrestatie
Steudtner werd op 5 juli met andere activisten opgepakt toen zij een cursus volgden in de buurt van Istanbul. Een van de anderen is de Turkse directeur van Amnesty International.

Het Turkse OM zegt dat de groep is opgepakt voor deelname aan een gewapende terroristische organisatie. Maar mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch bestrijdt dat en spreekt van een politiek motief.

De arrestatie van Steudtner is volgens minister Gabriel willekeurig. De verdenkingen zijn er volgens hem met de haren
bijgesleept. Duitsland eist de onmiddellijke vrijlating van Steudtner en onbeperkte toegang voor consulaire bijstand.

De Turkse ambassadeur in Duitsland werd gisteren op het matje geroepen om uitleg te geven over de arrestaties. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegen de ambassadeur gezegd dat de arrestaties onbegrijpelijk zijn.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Turkije zei in reactie daarop dat de opmerkingen van Duitsland onacceptabel zijn. "Duitsland is te ver gegaan door zich te bemoeien met het Turkse rechtssysteem", zegt een woordvoerder van het ministerie.

Minister Gabriel is vanwege de kwestie vervroegd teruggekomen van zijn vakantie. Tijdens de persconferentie zei hij dat de arrestaties een poging zijn om critici monddood te maken.

Spanningen
Er zijn al langer spanningen tussen Turkije en Duitsland. Zo is Duitsland ontstemd vanwege de arrestatie van een Turks-Duitse journalist in Turkije, Deniz Yücel. Die zit al sinds februari zonder proces vast, vanwege "propaganda voor terreur" en het "aanzetten tot haat".

Daarnaast weigert Turkije om Duitse politici op bezoek te laten gaan bij Duitse militairen die in Turkije zijn gestationeerd. Duitsland besloot daarop zijn troepen over te plaatsen naar Jordanië.

Turkije is op zijn beurt niet gelukkig met het politiek asiel dat Turkse officieren hebben gekregen in Duitsland na de mislukte staatsgreep in het land in juli vorig jaar.


Deze ruzie is de eigen schuld van Duitsland. Ze hebben Erdogan veel te vaak, en veel te lang het hand boven zijn hoofd gehouden. Erdogan voelt zich nu oppermachtig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links. Prediker 10:2

Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5526
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 20, 2017 6:50 pm

Ariel schreef:Deze ruzie is de eigen schuld van Duitsland. Ze hebben Erdogan veel te vaak, en veel te lang het hand boven zijn hoofd gehouden. Erdogan voelt zich nu oppermachtig.

Je kan het ook andersom zien: deze ruzie is de eigen schuld van Turkije. Erdogan voelde zich onaantastbaar en krijgt nu, verdiend, het deksel op zijn neus. De Duitsers kunnen deze koers ongestraft vasthouden, want alle troeven zijn in hun handen. Als ik Erdo was zou ik snel zoete broodjes gaan bakken.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Jul 21, 2017 2:16 am

NAVO-lid Turkije provoceert Griekenland, koopt Russische afweerraketten, verraadt Amerikaanse bases in Syrië

Xander, 20-07-2017

Afbeelding
Stokoude Turkse F-4 gevechtsvliegtuigen drongen gisterenochtend enige tijd de Griekse Vluchtinformatie Regio binnen. (4)

De spanningen tussen NAVO-leden Griekenland en Turkije lopen op na een serie provocaties van het Turkse leger, waarbij zelfs de helikopter van de Griekse president werd bedreigd. Diens reactie: ‘Provocaties, vooral zonder reden, zijn een typisch signaal van zwakte en onzekerheid. Wat de geschiedenis en onze voorouders onze leerden is ‘Molon Labe’ (vrij vertaald ‘kom maar op als je durft’).’ Dictator-president Erdogan ontlokte ook in Washington woedende reacties nadat hij via de media de locaties van acht geheime Amerikaanse bases in het noorden van Syrië verklapte, en daarnaast ook nog eens voor miljarden hypermoderne Russische S-400 afweerraketten aanschaft.

Nog maar enkele jaren geleden werd PVV-leider Geert Wilders alom verketterd toen hij de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ‘knettergek’ en ‘levensgevaarlijk’ noemde. Nu zullen veel van zijn critici in Den Haag hem stilzwijgend alsnog gelijk geven, zeker na de zogenaamde ‘staatsgreep’ van een jaar geleden, die hoogstwaarschijnlijk door Erdogan zelf werd opgezet, waarna hij vervolgens zo’n 150.000 ‘tegenstanders’ in politiek, leger en maatschappij liet ontslaan en/of gevangen liet zetten.

Erdogan en zijn kompanen zeggen al jaren dat ze de ‘glorie’tijd van het Turks-Ottomaanse Rijk willen herstellen, en in de toekomst weer over de door de Ottomanen bezette gebieden zullen heersen. Behalve een groot deel van het Midden Oosten en delen van Noord Afrika vallen daar ook Oost Europa en Griekenland onder.

Turkse luchtmacht provoceert helikopters Griekse president en legerleiding
De klassieke wijze om de beoogde tegenstander tot een oorlog uit te lokken is provoceren, en dat is precies wat de Turken op twee achtereenvolgende dagen deden toen ze de helikopters van president Propokis Pavlopoulos, minister van Defensie Kammenos en de Griekse militaire leiders, die in de Egeïsche Zee enkele Griekse eilanden bezochten, waarschuwden dat deze volgens hen in de Turkse Vluchtinformatie Regio en de ‘gedemilitariseerde zone’ zouden vliegen, waar zulke vluchten verboden zijn. In beide gevallen reageerden de Griekse piloten niet op de dreigementen van het Turkse leger.

Bij een van de incidenten stoorden de Turken zelfs de Griekse radio. Vervolgens stuurde de Turkse luchtmacht als reactie gisterenochtend enkele F-4 gevechtsvliegtuigen de Griekse Vluchtinformatie Regio in, tussen de eilanden Lesbos en Lemnos. President Pavlopoulos hield de soldaten op Lemnos voor dat ‘er geen grijze zones zijn in het Egeïsche gebied, noch disputen die het midden houden tussen absurditeit en belachelijkheid.’ Hij onderstreepte dat de Griekse grenzen tevens de grenzen van de EU zijn, en dat ‘jullie moedige strijders zijn die op provocaties reageren met ‘Molon Labe!’.’ (1)

Turkse provocaties zijn er ook op cultureel-religieus vlak. Zo wordt de beroemde Grieks-orthodoxe Hagia Sofia kathedraal in Istanbul stapsgewijs veranderd in een moskee. Onlangs was van het gebouw zelfs de islamitische gebedsoproep van een muezzin te horen.

Pentagon woedend na Turkse lekken van bases in Syrië
Ook in Washington ontlokte Erdogan woedende reacties toen het door de staat gerunde Turkse persbureau Anadolu de precieze locaties van tien Amerikaanse bases in het noorden van Syrië lekte, inclusief het aantal militairen dat daar is gestationeerd. Twee bases zijn weliswaar al geruime tijd algemeen bekend, maar de andere acht niet.

Het Pentagon was zo boos, dat het zelfs probeerde te voorkomen dat Amerikaanse media het nieuws overnamen. Aaron Stein, lid van de Atlantische Raad in Washington, verklaarde dat ‘de regering het beschermen van onze troepen duidelijk serieus neemt. De Turken weten dit, maar besloten desondanks om de locaties van deze bases te lekken. Het is moeilijk dit niet als een ‘f*ck you’ op te vatten.’

En dat was het dan ook, zo bevestigde de Turkse Nationale Veiligheidsraad met de verklaring dat de door Amerika gesteunde en bewapende Koerdische YPD, die al jaren tegen ISIS vecht, ‘dezelfde terreurorganisatie’ is als de PKK, die Ankara juist probeert uit te roeien, omdat die al sinds de jaren ’80 voor een onafhankelijk Koerdistan ijvert. ‘Had de VS maar na moeten denken voordat het ging samenwerken met terroristen,’ was ook de reactie van het Anadolu persbureau. (2)

Turkije koopt geen Amerikaanse, maar Russische afweerraketten
Amerika en de NAVO waren toch al flink geïrriteerd vanwege het nieuws dat het Turkse leger geen Amerikaanse, maar Russische S-400 afweerraketten –algemeen beschouwd als de beste ter wereld- gaat aanschaffen. Met de aankoop is zo’n $ 2,5 miljard gemoeid. De eerste raketten arriveren al in 2018. Daarnaast mogen de Turken de S-400 ook zelf gaan produceren. (3)

De verhoudingen met de NAVO ‘partners’ zijn al langere tijd dermate gespannen, dat de Duitsers besloten om zich stapsgewijs terug te trekken van de luchtmachtbasis bij Incirlik. Afgelopen week hadden Ankara en Berlijn opnieuw ruzie, omdat Erdogan besloot om de nog aanwezige Duitse militairen bezoekrecht te verbieden, waarop bondskanselier Merkel reageerde dat dit recht ‘niet onderhandelbaar’ is.

Proces van afkeren van NAVO begon al in 2009
Op 9 mei 2009 plaatsten we het artikel ‘Turkije keert zich af van de NAVO, wordt pro-Iran, Rusland, Hamas’. Dat werd door sommigen weggehoond, immers: Turkije heeft het op één na grootste NAVO leger, en zou toch lid van de EU worden? Ruim 8 jaar later wagen wij het te betwijfelen of veel mensen die headline van destijds nog steeds onzin vinden.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(4) Afbeelding: Jerry GunnerLechfeld Elite 2008 123 / Wikimedia Commons CC: BY 2.0

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... es-in-Syri
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 03, 2017 2:14 pm

TURKIJE...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Zo Aug 06, 2017 8:13 pm

Wat de dictatürk zegt, dat gebeurt ook. Dit bijvoorbeeld:
Erdogan verplicht Guantánamo-pak voor coupverdachten na T-shirt-incident
Erdogan zei eerder al dat de coupverdachten broekpakken moesten dragen zoals terreurverdachten in de Amerikaanse militaire gevangenis Guantánamo Bay. Zaterdag maakte hij de details bekend van zijn plan: wie verdacht wordt van terreur draagt een amandelkleurige broek en jasje, wie verdacht wordt van deelname aan de staatsgreep van vorig jaar krijgt een amandelkleurige jumpsuit aan. 'Zo zal de wereld kennis met hen maken', aldus Erdogan in een toespraak. 'Ze mogen niet meer dragen wat ze willen.'
https://www.volkskrant.nl/buitenland/erdogan-verplicht-guantanamo-pak-voor-coupverdachten-na-t-shirt-incident~a4509888/

Het reisadvies voor Turkije kan aangepast worden met de waarschuwing: draag geen kleding met de letters 'hero' erop. Dat is anti-Erdogan en je gaat ervoor in het gevang met beschuldiging "Terreurpropaganda".
Vorige maand verscheen een verdachte militair in de rechtbank met op zijn shirt het Engelstalige 'Hero'. De rechter legde de zitting tijdelijk stil omdat er hevige discussies ontstonden door de kleding. De actie kreeg navolging onder critici van Erdogan. Volgens Turkse media zijn sindsdien tientallen mensen opgepakt voor het dragen van een Hero-shirt. Ze worden verdacht van terreurpropaganda. Sinds de poging tot een staatsgreep in juli 2016 heeft de Turkse regering meer dan 50.000 mensen opgepakt.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Zo Aug 20, 2017 3:58 pm

De lange arm van Erdogan reikt ook tot in Spanje.
Turks-Duitse schrijver tijdens vakantie opgepakt in Spanje: 'Op verzoek van Erdogan'
De Duitse schrijver Dogan Akhanli, die in Turkije is geboren, is zaterdag tijdens zijn vakantie in Spanje opgepakt. Volgens zijn advocaat Ilias Uyar is dat gebeurd op verzoek van de regering-Erdogan. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken probeert consulaire hulp voor de schrijver te regelen. Intussen reageren politici in Duitsland geschokt: 'Volstrekt verwerpelijk'.

Akhanli vluchtte in 1991 uit Turkije en woont in Keulen. Hij heeft alleen nog de Duitse nationaliteit. Waarvan hij wordt beschuldigd is onduidelijk. Volgens de advocaat was er bij de Spaanse politie een 'spoednotitie' van Interpol binnengekomen, waarna de schrijver op zijn vakantieadres in Granada werd gearresteerd. Akhanli besteedde in zijn boeken onder meer aandacht aan de vervolging van de Armeniërs in Turkije.

Zijn aanhouding heeft tot grote verontwaardiging in Duitsland geleid. Politicus Volker Beck (De Groenen) noemde de Turkse handelswijze volstrekt verwerpelijk. Hij riep minister Sigmar Gabriel, toevallig ook in Spanje in verband met de terroristische aanslagen in Barcelona, op zich ter plaatse in te zetten voor Akhanli's vrijlating. 'Hoever willen we Erdogan nog laten komen in Europa?', vroeg Die Linke-voorzitter Katja Kipping zich op Twitter af.

Als zulke linkse kameraden kritiek hebben, dan kan de SPD moeilijk achterblijven in deze verkiezingstijd.
Martin Schulz, de SPD-kandidaat voor het bondskanselierschap, zei tegen verslaggevers van de krant Bild: 'Het gedrag van president Erdogan heeft ondertussen paranoïde trekken. Er moet met de grootst mogelijke felheid worden geëist dat Akhanli niet wordt uitgeleverd aan Turkije maar vrijkomt.'
Schulz vindt het al een grof schandaal dat Erdogan 'in eigen land onschuldige mensenrechtenactivisten en journalisten in de gevangenis smijt': 'Als hij dat nu ook al probeert buiten Turkije, dan moeten wij Europeanen resoluut lijnrecht tegenover hem gaan staan en zeggen 'dit is onbestaanbaar'.'

https://www.volkskrant.nl/buitenland/turks-duitse-schrijver-tijdens-vakantie-opgepakt-in-spanje-op-verzoek-van-erdogan~a4512053/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5526
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Zo Aug 20, 2017 7:44 pm

Het wordt nog spannend tussen Martin en Angela. Wie doet het stoerst tegen Turkije? Tot aan de verkiezingen natuurlijk.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Zo Aug 20, 2017 11:18 pm

De blanke boeren in Rhodesië Zimbabwe werden onteigend en de bedrijveen kwamen in handen van vriendjes van de dictator. De economie stortte ineen.
"A one hundred trillion dollar Zimbabwe note issued in 2008. ..."

Nu gaat Erdogan ook de bedrijven van zijn vijanden (=Gülen aanhangers) inpikken. Er staan 8000 mkb bedrijven op de lijst. ( tandartsen, meubelzaken, sportwinkels, baklavaketens, architectenbureaus,)
Geschatte waarde van de eerste 1000 onteigende bedrijven is US$ 12 miljard.
De eigenaren/ bazen ervan zitten weerloos achter de tralies, dus wie gaat die bedrijven winstgevend houden? De vriendjes van Erdogan.

Inmiddels zijn de investeringeen vanuit Duitsland opgedroogd.
Ook staan de oliesjieks niet te trappelen om nog meer geld aan Erdogan te geven.
Het toerisme ligt op zijn gat.
De werkeloosheid stijgt snel.
De HICP inflatie Turkije juni 2017: 11,20 %

Inmiddels staan de geroofde media bedrijven ( Kanaltürk en Bugün TV stations samen met Millet and Bugün newspapers ) te koop voor $ 2.5 miljoen.

http://daskapital.nl/2017/08/erdogan_pikt_duizend_bedrijven_1.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Zo Aug 20, 2017 11:36 pm

Ex hoofd Turkse nationale politie: Erdogan steunt en bewapent ISIS

Xander, 07-08-2017

Afbeelding

Nazi toestanden in Turkije: iedereen opgepakt die zelfs maar kritiek uit op Turkse dictator – Bevestigd: Turkse geheime dienst MIT en ‘hulp’organisatie IHH steunen terreurgroepen - Complete ISIS fabrieken in Turkije waar bommen en raketten voor oorlog in Syrië worden gemaakt – ISIS terroristen beschermd door Turkse overheid

Ahmet Sai Yayla, voormalig hoofd van de Turkse nationale politie, die tevens een hoge official van de anti-terreur afdeling was, heeft bevestigd dat president Recep Tayyip Erdogan ISIS steunt en heeft bewapend, met als doel de regio te destabiliseren en de Turkse invloed te vergroten. Ook gebruikt Erdogan ISIS om zijn politieke tegenstanders te marginaliseren. Yayla heeft voor zijn onthullingen een hoge prijs moeten betalen: zijn 19 jarige zoon werd gearresteerd. Een advocaat kan hij niet krijgen, want niemand durft het nog openlijk tegen de overheid en Erdogan op te nemen. Kortom: Nazi-toestanden in het islamo-fascistische Turkije, dat een almaar grotere bedreiging voor Europa begint te worden.

Yayla was van 2010 tot 2012 hoofd van de afdeling anti-terrorisme en operatieve maatregelen van de Turkse nationale politie. In 2014 werd hij benoemd tot hoofd van de afdeling openbare orde en misdaadpreventie, en werkte hij uiteindelijk nauw samen met Erdogan zelf. Voordat hij chef van de politie in Ankara werd had hij bij elkaar opgeteld al 20 jaar bij de politie gewerkt.

‘Turkije ondersteunt IS en andere jihadgroepen’
In een interview met INSURGE onthult Yayla dat hij door zijn functies zelf moest toezien hoe de Turkse overheid op hoog niveau ISIS ondersteunt, en hij zelf het bevel kreeg om ISIS terroristen in Turkije te beschermen (!) en kosteloos medisch te laten behandelen. Gewonde ISIS terroristen werden met vrachtwagens met Europese kentekens naar Turkse ziekenhuizen vervoerd. Uiteindelijk besloot hij ontslag te nemen toen Erdogan na de -hoogstwaarschijnlijk in scène gezette- militaire coup van juli 2016 totalitaire maatregelen nam door zeker 150.000 mensen te laten arresteren en/of ontslaan.

Zijn ervaringen en kennis tekende Yayla op in het boek ‘IS-afvalligen: Inside verhalen uit het terroristische Kalifaat’, dat hij samen met professor Anne Speckhard, een NAVO- en Pentagon adviseur die gespecialiseerd is in de psychologie van radicalisering, heeft geschreven.

‘Turkije ondersteunt de Islamitische Staat en andere jihadgroepen,’ aldus Yayla. ‘In de eerste plaats weet ik dat als voormalige chef van de Turkse nationale politie en wat ik daar heb meegemaakt, wat tevens de reden was waarom ik de politie uiteindelijk verliet. Ten tweede dankzij voormalige IS-terroristen, die ik vanwege mijn onderzoek naar het jihadistische fenomeen heb ondervraagd. Velen van hen zeggen dat IS officiële Turkse steun geniet.’

Zoon gearresteerd, advocaten durven hem niet te verdedigen
Ondanks zijn kennis van de corruptie in het Turkse nationale veiligheidssysteem werd Yayla verrast door de arrestatie van zijn 19 jarige zoon Yavuz, zogenaamd omdat hij een ‘terrorist’ zou zijn. ‘Ik had nooit gedacht dat ze zo laag zouden zinken. Je kunt werkelijk niets meer doen.’ Advocaten die arrestanten willen verdedigen zijn er niet meer; ze zijn zó bang voor hun eigen hachje geworden, dat ze gewillig meewerken aan de politieke zuiveringen van Erdogan. ‘De advocaten zijn bang. Alles wat ze zeggen is: ‘Ook wij hebben gezinnen. Ze zullen ons ook arresteren’.’

Yavuz’ paspoort werd na zo’n 2 maanden gevangenisstraf ingenomen toen zijn vader een artikel had geschreven in het World Policy Journal, waarin hij bewijs leverde voor Erdogans steun aan het islamitische terrorisme. Het is Yayla meer dan duidelijk dat het regime in Ankara hem via zijn zoon het zwijgen probeert op te leggen.

Turkse humanitaire IHH is inderdaad terreurorganisatie
Het voormalige hoofd van de nationale politie bevestigt tevens dat de zogenaamde humanitaire hulporganisatie IHH, in 2010 verantwoordelijk voor het proberen te smokkelen van terroristen aan boord van een ‘hulp’konvooi naar de Gazastrook, inderdaad een dekmantel is voor het ondersteunen van militante groepen in onder andere Syrië.

Het IHH, dat hoofdpartner is van het Turkish International Cooperation Agency (TIKA) van de overheid, fungeert als schakel tussen Ankara en diverse jihadgroepen (op de Gazastrook is dat Hamas). ‘Het zijn niet louter humanitaire goederen die het IHH uitdeelt, maar ook wapens.’ Yayla wijst er tevens op dat Erdogan hoogstpersoonlijk toestemming gaf voor het provocatieve ‘Gaza flottielje’, dat door hem gebruikt werd om zich als ‘held voor Palestina’ te presenteren.

Op 3 januari 2014 berichtte de grote krant Hurriyet, toen nog niet compleet overgenomen door de regering, dat de Turkse politie een grote hoeveelheid munitie, wapens, granaten en raketonderdelen had aangetroffen in een vrachtwagen van het IHH, waarmee ‘hulp’goederen naar ISIS en andere islamitische rebellen in Syrië werden getransporteerd. Deze vrachtwagen werd door de Turkse geheime dienst (MIT) begeleid. Dit bericht werd totaal genegeerd door de Westerse media, maar stond wel op deze site te lezen.

Volgens Erdogan is iedereen die hem in een negatief daglicht stelt automatisch lid van een ‘terroristisch complot’ van de in ballingschap levende Fethullah Gülen, maar Yayla zegt dat Gülen er in werkelijkheid niet of nauwelijks iets mee te maken heeft.

Erdogan benoemde officiële terreurverdachte tot hoofd geheime dienst
Eén van de voornaamste ISIS-voorstanders in de Turkse regering is Hakan Fidan, die van 2003 tot 2007 leider was van het TIKA, daarna vice-staatssecretaris van de premier, en vanaf 2010 hoofd van de geheime dienst MIT. In de jaren ’90 was Fidan hoofdverdachte in een serie terroristische aanslagen, waarmee Turkse intellectuelen, waaronder bekende journalisten en mensenrechtenactivisten, door middel van auto- en pakketbommen uit de weg werden geruimd. De politie ontdekte dat Hakan Fidan en Faruk Koca, één van de oprichters van de heersende islamistische AKP van Erdogan, leden waren van de TH-terreurcel die verantwoordelijk was voor deze aanslagen, en dat deze cel nauwe banden had met het Turkse veiligheidsapparaat en de Iraanse geheime dienst.

Al in 1995 concludeerde het Turkse parlement dat de Turkse terreurgroep Hezbollah (TH, niet te verwarren met hun Libanese collega’s) van meet af aan door militaire eenheden werd gecontroleerd, getraind en gesteund, iets dat voormalig minister Fikri Saglar enige jaren later bevestigde. Later bleek dat TH-leiders en terroristen ook actief werden voor Al-Qaeda en vervolgens ISIS. Politie operaties in 2007 en 2008 onthulden en bevestigden de nauwe samenwerking met Al-Qaeda.

Omdat Fidan vanwege zijn banden met deze terreurorganisaties en genoemde aanslagen door de politie werd gezocht, vluchtte hij naar Duitsland. Toen Erdogan aan de macht kwam, keerde hij naar Ankara terug en pakte zijn rol als chef van de Turkse ‘hulp’organisatie weer op. Zijn officiële status als ‘voortvluchtige’ verdween in de prullenbak. Toen Fidan vervolgens tot hoofd van de geheime dienst werd benoemd, voerde hij samen met Erdogan de geheime strategie om de invloed van Turkije met behulp van terreurgroepen te vergroten, verder op.

IHH en MIT leveren wapens aan Al-Qaeda en ISIS
Yayla bevestigt tevens wat de Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh destijds wereldkundig maakte, en wat we enkele jaren geleden ook op deze site schreven, namelijk dat de Turkse overheid onder andere via de IHH en de MIT grote hoeveelheden wapens aan Al-Qaeda en ISIS heeft geleverd voor de oorlog tegen de Syrische president Assad, en dat Turkije bovendien zijn grondgebied laat gebruiken als veilige haven voor de doorvoer van duizenden terroristen, waaronder veel in Europa woonachtige moslims. De Turkse politie heeft zelfs het uitdrukkelijke bevel gekregen om ISIS leden NIET aan te houden. In 2015 liet Erdogan de met ISIS samenwerkende terrorist Abu Hanzala (Halis Bayancuk), de zoon van één van de oprichters van de Turkse Hezbollah, 24 uur per dag door de politie beschermen.

In de Turkse stad Konya bevinden zich complete ISIS-fabrieken waar ‘hellevuur’ bommen en raketten worden gemaakt, en waar honderden ISIS leden vrijelijk kunnen werken. Volgens Yayla zijn met deze bommen al talloze Syrische mannen, vrouwen en kinderen gedood. In Gaziantep staat een fabriek waar al meer dan 60.000 ISIS ‘uniformen’ zijn gemaakt. ISIS-terroristen wonen daar met elkaar in appartementen en doen niet eens meer moeite zich anders voor te doen, zo zeker en veilig voelen ze zich vanwege de bescherming door de politie en het leger.

De MIT transporteerde al talloze terroristen met vrachtwagens naar de grens met Syrië, en zorgde er vervolgens voor dat ze de grensbewaking ongehinderd konden passeren. Hetzelfde gebeurde als de terroristen weer naar Turkije wilden terugkeren, ook als met Kalashnikovs en munitie bij zich hadden.

In de jaren ’90 bleek dat het IHH niet alleen samenwerkte met Al-Qaeda, maar ook ‘medewerkers’ en wapens stuurde om aan de kant van de moslims te vechten tegen de Serviërs in Bosnië, waarbij ze later de steun van de NAVO kregen. Het IHH was ook actief in Tsjetsjenië tegen de Russen, en in Afghanistan.

Conclusie: EU, NAVO en Nederland steunen terroristische Turkse dictatuur

Turkije, dat het op één na grootste NAVO leger heeft, is openlijk een veilige haven voor jihadisten geworden, besluit Yayla. Ook de enkele jaren geleden aan het licht gebrachte diefstal en smokkel door ISIS van ruwe olie met Turkse tankwagens naar Turkije blijkt te kloppen. Het grootste deel van deze gestolen olie gaat echter naar Irak, waar het met Iraakse olie wordt gemengd. ISIS heeft op deze wijze al miljarden verdiend, waardoor het de terreuroorlog nog steeds kan volhouden.

‘Voor Erdogan is de politieke islam een nuttig werktuig om zijn grote schare aanhangers in Turkije te consolideren. Dat werktuig zet hij tegen de hele oppositie in, maar vooral tegen de Koerden, die een effectieve strijd tegen ISIS voeren... Erdogan wil een nieuwe Turkse staat waarin het Salafisme, de Shia- en de politieke islam met elkaar zijn versmolten.’ En het ergste daaraan is dat Erdogan van de NAVO volop de ruimte en steun voor zijn plannen krijgt. (1)

Met al deze al eerder door onderzoeksjournalisten zoals Seymour Hersh bevestigde feiten kan er feitelijk maar één conclusie worden getrokken, en dat is dat iedere dag dat de Europese Unie en ook de Nederlandse regering nog samenwerkt met de Turkse dictatuur, zij zich schuldig maken aan ‘hulp en steun aan een terroristische organisatie’, en hierdoor tevens medeschuldig zijn aan het voortduren van de ISIS/Al-Qaeda terreuroorlog in Syrië, waardoor al honderdduizenden mensen het leven hebben verloren.

Xander

(1) Anonymous

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... apent-ISIS
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33350
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 24, 2017 2:24 am

Erdoğan beledigt opnieuw Duitse politici

Geplaatst op 23 augustus 2017

Afbeelding
DE WANNABE-KALIEF VAN EEN NIEUW OSMAANS RIJK: de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

Sinds jaren werkt Erdoğan intensief aan de bouw van een nieuw Osmaans rijk – dat nog groter, nog machtiger en nog verschrikkelijker moet zijn dan dat wat ten onder gegaan is. Het moet half Europa omvatten en tot aan het door Turkse stammen bevolkte Oeigoerië aan de westelijke grens met China rijken. Het liefst zou hij dit bij zijn nieuwe rijk inlijven. Maar (nog steeds) is Turkije verre van machtig genoeg om het tot een conflict te laten komen met de op twee na sterkste militaire macht ter wereld – China.

ERDOGAN TOONT THANS AAN DAT DE TIJD VAN DE AANSPRAAK OP HET EU-LIDMAATSCHAP VAN TURKIJE OP Z’N EIND LOOPT

Erdoğan staat op het punt om alle banden met Europa door te snijden. De Nederlanders beschuldigt hij ervan in de Tweede Wereldoorlog aan de zijde van de nazi’s te hebben gewerkt (wat een onvoorstelbare geschiedkundige blunder is en de waarheid op zijn kop zet: want het was niet Nederland, maar het waren de Turken die met de nazi’s collaboreerden). De Europeanen beschuldigt hij collectief van de geest der nazi’s, de Duitsers hoe dan ook – en nu opent hij de aanval op zijn tot nu toe grootste ondersteuner van een volledig lidmaatschap van de EU: Duitsland.

Er gaat bijna geen dag voorbij waarop Erdogan geen aanvallen richting Alemania ten beste geeft. Dat is goed. Want nu herkent de hele wereld dat Turkije wordt geregeerd door een islamitische despoot en “paranoïde persoonlijkheid” (Martin Schulz).

ERDOGAN HEERST ALS EEN OSMAANSE KALIEF – ECHTER ZONDER OVER DIENS MACHT TE BESCHIKKEN
Erdoğan vertoont alle trekken van een Turkse Kalief tijdens de 450-jarige heerschappij van het Osmaanse Rijk. Dit was veel groter dan het tegenwoordige Europa – het strekte zich uit over een derde van het Afrikaanse continent, over het hele Nabije Oosten, over bijna geheel Oost-Europa en eindigde pas aan de Zwarte Zee.

De Kalief van Istanbul stond voor de taak zijn aan hem onderworpen volkeren te controleren en de punctuele afdracht van de gedwongen belastingen, waarop de welvaart en macht van het Osmaanse Rijk berustte, in de gaten te houden.

Waren er tekenen van tegenspraak of kritiek op hun vazallen-dom, dan stuurde de Kalief zijn leger om wederom de orde te herstellen. Normaal gesproken eindigde dit in een bloedbad voor de volkeren die het waagden tegen Istanbul (de “hoge poort”) op te staan.

Erdoğan is potentieel identiek met de Turkse Kalief. Als hij de macht van zijn voorgangers had gehad, zou hij in staat geweest zijn een ontzettingsleger richting Berlijn te sturen en aldaar “orde te scheppen.”

DE IRONIE AAN ERDOĞAN´S KRITIEK OP DUITSE POLITICI: ZE TREFT NIET BEPAALD DE VERKEERDEN
De ironie aan de hele geschiedenis is: Erdoğan richt zijn kritiek niet bepaald op de verkeerden. Het politieke establishment van Duitsland is nauwelijks minder antidemocratisch dan hijzelf. De verkiezingen in Duitsland zijn dankzij de permanente desinformatie door de van de regering afhankelijke linkse pers niet minder een farce dan die in Turkije – waar de pers door het Erdoğan-regime (in tegenstelling tot Duitsland) gedwongen werd onderworpen (duizenden regime-kritische journalisten bevinden zich onder Turks arrest). Want de kiezers zouden eens kunnen gaan kiezen uit de alternatieven waarvan ze op de hoogte zijn.

Doordat de wereld hen door de media echter slechts van één kant wordt beschreven, zijn verkiezingen daarmee een farce. En de facto verworden tot een pseudo-democratische handeling. Zoals in Noord-Korea, de Sovjet-Unie, in Cuba, in de Gaza-strook, in Soedan – of de DDR.
(Michael Mannheimer)

__________________________________________________________________________

Recep Tayyip Erdoğan aan Sigmar Gabriel: “Wie bent U eigenlijk? Ken uw grenzen!”
In de ruzie om zijn inmenging in de Duitse verkiezingsstrijd heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan enorm olie op het vuur gegooid. Aan het adres van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel (SPD), zei Erdoğan zaterdag bij een manifestatie in Denizil: “Wie bent U om de president van Turkije aan te spreken? Ken uw grenzen.”

Erdoğan: Gabriel “een catastrofe”

Afbeelding
“Erdoğan vertoont ‘paranoïde trekken´.” Martin Schulz vindt na het meest recente voorval duidelijke woorden.

Gabriel had het “stemadvies”van Erdoğan aan de in Duitsland wonende Turken betiteld als “onvergelijkelijke ingreep in de soevereiniteit van ons land.” Tegelijkertijd bekrachtigde Erdoğan zijn oproep van een dag daarvoor aan de kiesgerechtigde Duitse Turken om bij de verkiezingen in september niet op de drie partijen CDU, SPD of Groenen te stemmen. Deze partijen zouden vijanden van Turkije zijn, hen moest eens het “beste lesje geleerd worden”. Gabriel zou “een catastrofe” zijn. In zijn verbale frontale aanval nam het Turkse staatshoofd ook kanselier Angela Merkel op de korrel.

Verdere steek onder water ook tegen Angela Merkel
Hij zou “de dame aan de top van Duitsland” een lijst met 4500 door Turkije gezochte terroristen gegeven hebben, maar die zou niet aangenomen zijn. Hoe dan ook heeft Merkel van hem geëist in Turkije gearresteerde Duitsers vrij te laten. “Het spijt me, zoals U een Justitie heeft, zo hebben wij er hier ook één”, zei Erdoğan.

Merkel en SPD-kandidaat voor het kanselierschap Martin Schulz hadden vrijdag dringend verzocht verschoond te blijven van iedere inmenging van Turkije in de parlementsverkiezingsstrijd.

“Wij zullen ons er door niemand, ook niet door president Erdoğan, er van laten afbrengen dat onze Duitse staatsburgers, van welke afstamming dan ook, (...) een vrij kiesrecht hebben”, zei Merkel vrijdagavond in Herford. “En wij verzoeken dringend verschoond te blijven van elke inmenging in de meningsvorming.”

(Bron: https://www.gmx.net)

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/23 ... -politici/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 28, 2017 6:56 pm

Steeds meer Nederlanders komen vast te zitten in Turkije omdat zeTurk zijn.

Een moeder reist met haar zoontje naar het thuisland vanwege een begrafenis. In Turkije woont haar wraakzuchtige ex die haar aangeeft als hebbende Gülum sympathiën.
Gevolg: ze krijgt geen uitreisvisum.
Arnhemse moeder en zoon kunnen Turkije niet uit
,,Anderhalve week geleden wilden we terugvliegen naar Nederland, maar we werden tegengehouden’’, laat de vrouw met Turkse wortels telefonisch weten. ,,Er zou een onderzoek naar mij lopen, kreeg ik te horen. Maar ik heb niets verkeerd gedaan. En mijn zoontje moet maandag weer naar school in Nederland.’’
[...]
,,Ik bemoei me helemaal niet met politiek, ik weet er niks van. Ik vermoed dat mijn ex in Turkije mij via de kliklijn heeft aangegeven. Uit wraak. We hebben een moeilijke scheiding achter de rug.’’
[...]
Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten dat er op dit moment zeker tien gevallen bekend zijn van Turkse Nederlanders die Turkije niet uit mogen.

http://www.ad.nl/arnhem/arnhemse-moeder-en-zoon-kunnen-turkije-niet-uit~a5087152/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5526
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Ma Aug 28, 2017 10:12 pm

Mahalingam schreef:Steeds meer Nederlanders komen vast te zitten in Turkije omdat zeTurk zijn.

Dit is betreurenswaardig, maar niet onbedoeld. Erdogan heeft zijn troepen het liefst achter de linies.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3929
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Wo Aug 30, 2017 12:17 am

Denk overigens niet dat Gülen beter is dan Erdogan. Hij pakt alleen geruisloze islamisering slimmer aan en heeft de familie Clinton gekocht.

WikiLeaks, Hillary-Gulen Intimate Ties & How Clintons Gave Birth to Mullah Gulen’s Terrorist Network
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 14, 2017 10:05 pm

Turkse inlichtingendienst manipuleerde bewijs om vermeende Gülenisten te arresteren

De Turkse nationale inlichtingendienst Milli Istihbarat Teskilati (MIT) heeft discutabel en gemanipuleerd bewijs aangeleverd dat leidde tot de arrestatie van 75.000 Turkse burgers na de militaire couppoging vorig jaar.

De MIT kraakte de beveiliging van een chatapplicatie, ByLock, die volgens de Turkse autoriteiten gebruikt werd door aanhangers van moslimgeestelijke Fethullah Gülen. Hij wordt door de Turkse president Erdogan verantwoordelijk gehouden voor de couppoging. Door de slechte beveiliging van de chatapp, belangrijke informatie over gebruikers werd bijvoorbeeld onversleuteld opgeslagen, kon de Turkse inlichtingendienst 215.000 burgers identificeren, waarvan een groot deel werd gearresteerd.

Spoiler! :
Het Nederlandse digitale beveiligingsbedrijf Fox-IT keek op verzoek van een collectief van Turkse advocaten naar de bewijsvoering en concludeert nu dat het MIT-onderzoek, dat wordt gebruikt in strafzaken, van een bijzonder laag niveau is. Het feit dat downloaden en gebruiken van ByLock praktisch automatisch inhield dat iemand een Gülenist is, is volgens Fox-IT discutabel. Daarnaast ontbeert het onderzoek 'objectiviteit en transparantie'. Ook concluderen de Nederlandse beveiligingsonderzoekers dat resultaten en screenshots 'gemanipuleerd' zijn door MIT. 'Dit roept vragen op welke informatie MIT tot zijn beschikking had, wat is veranderd, waarom het is veranderd en wat precies weggelaten is' aldus onderzoekers van Fox-IT.

Een belangrijke probleem is dat gebruikersnamen op ByLock lastig aan individuele personen te koppelen zijn. Gebruikers kunnen willekeurige namen kiezen. De enige informatie die MIT had over gebruikers waren hun IP-adressen. Maar een IP-adres (bijvoorbeeld van een kantoor) leidt niet automatisch naar de juiste identificatie van de gebruiker. 'Op deze wijze gebruikers identificeren leidt tot fouten', concludeert Fox-IT. Volgens de onderzoekers zijn zeven van de negen onderbouwingen in het rapport van MIT 'incorrect en dubieus'.

In Turkije is sinds de mislukte coup van 15 juli 2016 een massale jacht op vermeende aanhangers van Gülen op gang gekomen. Onder de tienduizenden die zijn vastgezet zijn vele advocaten, journalisten, rechters, ambtenaren en militairen. Twee Britse advocaten laakten eerder de bewijsvoering rond de gekraakte chatapplicatie. Volgens William Clegg en Simon Baker, die onderzoek deden in opdracht van een pro-Gülenorganisatie, schendt Turkije met de arrestatie van gebruikers van de app de mensenrechten. Zij wijzen erop dat ByLock in zeker 41 landen wordt gebruikt en dat het gebruik ervan niet beperkt was tot een bepaalde particuliere groep.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/turkse-inlichtingendienst-manipuleerde-bewijs-om-vermeende-gulenisten-te-arresteren~a4516418/
https://foxitsecurity.files.wordpress.com/2017/09/bylock-fox-it-expert-witness-report-english.pdf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35839
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 23, 2017 12:19 pm

Er is een nieuwe Miss Turkey, deze:

Afbeelding

De deelnemers moesten heel wat kwaliteiten in huis hebben, vooral zichtbare.
Helaas is er niet getest op pro-Erdogan gehalte. Dus verzuim leidde ertoe dat ze onttroond werd en nummer twee (wel hoog op de pro-erdogan schaal?) de titel kreeg.
Miss Turkije verliest titel door tweet dag na verkiezing
https://www.ad.nl/buitenland/miss-turkije-verliest-titel-door-tweet-dag-na-verkiezing~a9cc377b/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten