Het nieuwe kalifaat IS

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Wilfred
Berichten: 31
Lid geworden op: Ma Okt 10, 2016 10:05 am

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Wilfred » Di Sep 05, 2017 7:06 pm

Op dit moment verliest IS in Syrië zeer snel terrein. IS houdt alleen nog stand langs de oever van de Eufraat en ten oosten van deze rivier. De afgelopen drie maanden heeft het Syrische regime bijna 80.000 km2 heroverd, o.l.v. Russische commando's die achter de linies voortdurend de aanvoerroutes van IS hebben afgesneden en strategische doelwitten hebben 'uitgeschakeld'.

Het is aannemelijk dat voor 1 november IS in Syrië volledig is verdwenen. De ondergang van IS in Syrië zal mogelijk leiden tot een serie aanslagen tussen november en januari van dit jaar in Europa.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28959
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 06, 2017 12:56 am

Rusland: Het einde van ISIS staat vlak voor de deur

Geplaatst op 5 september 2017Het Russische ministerie van Defensie benadrukte dat de opheffing van de blokkade van Deir ez-Zor, waar zich sinds jaren Syrische regeringstroepen op de militaire luchtmachtbasis hebben verschanst, de complete ontmanteling van ISIS in Syrië inluidt.

HET EINDE VAN ISIS IS NABIJ: WAT VOOR SYRIË GOED NIEUWS IS, WORDT VOOR EUROPA ECHTER EEN NACHTMERRIE

Wat de Amerikanen in jaren niet wilde lukken: sinds Rusland´s luchtmacht de door de VS opgerichte (en daarom niet bestreden) ISIS aanvalt, is deze islamitische terreurorganisatie (die in werkelijkheid een jihad-beweging van de islam is) aan de verliezende hand.

ISIS werd opgericht door Obama om Assad ten val te brengen. Syrië was het enige land in het Nabije Oosten dat niet onder invloed van de VS stond, maar nauw verbonden is met het sjiitische Iran en met Rusland. Dat zinde de geboren soennitische moslim Obama niet. Aldus was zijn kritiek op de gruwelijkheden van ISIS louter krokodillentranen.

DE ALAWIET ASSAD IS DE ENIGE POLITIEKE LEIDER IN HET NABIJE OOSTEN DIE VRIJHEID VAN RELIGIE GARANDEERT. DAT ZINT DE SOENNITISCHE ISLAM TOTAAL NIET

Assad was en is de enige leider in de islamitische staten die vrijheid van religieuze belijdenis garandeert. En dat zint de tweede vijand van Syrië niet: de Soennieten. Dezen hebben besloten het hele Nabije Oosten onder hun invloed te brengen.

ISIS is dus ook een kind van Saoedi-Arabië, Qatar en vooral Turkije. Al deze staten ondersteunen ISIS massief – en wel logistiek, met kennis van de geheime dienst, wapentechnisch en met massieve financiële ondersteuning.

ISIS MAAKT ZICH THANS OP TEGEN EUROPA. WIJ ZULLEN DAAR SPOEDIG WEERGALOZE BLOEDBADEN MEEMAKEN

Nu schijnt het einde van deze terreurgroep in het Nabije Oosten te zijn gekomen. Zoals we weten, begeven zich echter steeds meer ISIS-strijders, vermomd als “asielzoekers”, direct naar Europa over het gouden Merkel-pad. In Merkel-land (niet te verwarren met ons Duitsland) worden, zoals bekend, Syriërs zonder alle papieren en andere identiteitsbewijzen bevoorrecht als”asielzoekers” ontvangen en erkend.

Syrië wordt vreedzamer – de oorlog is in grote delen van het land zo goed als voorbij. Maar in Europa zal de oorlog nu pas losbreken. Duizenden ISIS-strijders moeten er bij ons al zijn. En nog eens duizenden ISIS-strijders zijn reeds naar ons op weg.

Dankzij Merkel, Juncker, Timmermans en hun links-politieke medeplichtigen in de diverse partijen van Duitsland en Europa. Zij zijn het, die voor de eerdere en toekomstige bloedbaden meedogenloos ter verantwoording geroepen moeten worden. Want ze hebben bewust, willens en wetens de terreur naar Europa geïmporteerd.

(Michael Mannheimer)

________________________________________________________________________________

Russisch ministerie van Defensie: Syrisch leger verslaat “Islamitische Staat” in Centraal Syrië

Syrische regeringstroepen hebben met Russische ondersteuning vanuit de lucht het laatste gebied van de terroristische militie “Islamitische Staat” in Centraal Syrië verslagen. Het Syrische leger nam de strategisch belangrijke stad Akerbat in de provincie Hama in, bevestigde Rusland´s ministerie van Defensie. Als volgend doel wil het Syrische leger doorstoten naar het laatste terugtrekgebied van ISIS in Deir ez-Zor.

“De eenheden van de vierde pantserdivisie der Syrische strijdkrachten hebben in samenwerking met het vijfde korps vrijwilligers en de militaire geheime dienst (Muchaberat) de stad Akerbat bevrijd”, verklaarde het Russische ministerie van Defensie zaterdagmiddag.

Afbeelding

“De operatie ter vernietiging en een grote groep strijders van de ´Islamitische Staat´ in het oostelijke deel van de provincie Hama werd doorgezet met actieve ondersteuning van de Russische luchtmacht”, heet het verder. Russische gevechtsvliegtuigen bombardeerden onderkomens en pantservoertuigen van de “Islamitische Staat”. De gevechtsvliegtuigen namen bovendien artillerieposten, checkpoints en communicatie-voorposten in het vizier.

“Het laatste grote gebied van het terroristisch verzet in Centraal-Syrië werd geëlimineerd”, zei het ministerie van Defensie in Moskou. Het voegde er aan toe dat de regeringstroepen de overgebleven posities van ISIS in de omgeving van Hama aanvallen.

Het ontzetten van Akerbat kan als één van de belangrijkste gevechten tegen de terroristen van de Syrische regering worden beschouwd, zei Ivan Konovalow, leidinggevende voor militaire politiek aan het Russische Instituut voor Strategische Studies, in gesprek met RT.

“De strijd om het Akerbat-gebied behoort tot de belangrijkste veldslagen in dit stadium. De vernietiging van een grote vijandige groepering in deze regio heeft met zekerheid invloed op het evenwicht van de macht”, zo deelde Konovalow mee.

“Dergelijke succesvolle militaire operaties zijn altijd belangrijk – de troepen en uitrusting van de vijand zijn vernietigd. Hoe vaker dergelijke operaties worden doorgezet, des te dichter komen wij bij het einde van de oorlog”, legde de expert uit. Hij benadrukte de centrale rol die de Russische strijdkrachten in Syrië spelen.

De bevrijding van Akerbat effent de weg voor een verder offensief door het Syrische leger op Deir ez-Zor, dat nog steeds zoveel mogelijk door de “Islamitische Staat” wordt vastgehouden. Er wordt verwacht dat het Syrische leger vanuit verschillende richtingen ISIS zal aanvallen teneinde zo snel mogelijke progressie te maken.

Afbeelding

Zaterdag verklaarde de Amerikaanse generaal Stephen Townsend dat het Amerikaanse leger de “democratische krachten in Syrië”, die worden aangevoerd door de met de PKK verwante Koerdische Militie YPG, zal ondersteunen bij een offensief tegen ISIS in de provincie Deir ez-Zor. Deze vermetelheid zou, mocht er een wedloop om het ISIS-territorium uitbreken, tot spanningen met het Syrische leger kunnen leiden.

“Dat is een strategische overwinning. Nu zitten alle terroristen vast in de provincie Deir ez-Zor” constateerde Konstantin Truyevtsew, onderzoeker aan het Centrum voor Arabische en islamitische studies, met het oog op de successen van het Syrische Leger in Hama, op de vraag van RT. “Mettertijd zal dat z’n invloed hebben op het verloop van de oorlog, in het bijzonder wanneer het tot de inname van Deir ez-Zor komt”, vulde Konovalow van het Instituut voor Strategische Studies aan.

Zaterdag deelde het Russische ministerie van Defensie mee dat het Russische leger zijn luchtaanvallen tegen ISIS in Deir ez-Zor heeft geïntensiveerd. In de afgelopen 24 uur bombardeerden Russische gevechtsvliegtuigen negen pantservoertuigen van ISIS, waaronder twee tanks. Daarbovenop komen zes artillerieposten, een raketten-lanceringssysteem, drie verzorgingsdepots en 20 verzorgingstransportwagens, die benzine, wapens en munitie verplaatsten.

Het Russische ministerie van Defensie benadrukte dat de opheffing van de blokkade van Deir ez-Zor,waar zich sinds jaren Syrische regeringstroepen hebben verschanst op de militaire luchthaven, de totale ontmanteling van ISIS in Syrië inluidt.

(Bron: [urlhttps://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/56711-syrien-islamischer-staat-deirzor-russland-assad/]https://deutsch.rt.com[/url])

Bron: https://michael-mannheimer.net

Door: Michael Mannheimer

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/05 ... r-de-deur/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12401
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Sep 11, 2017 12:55 am

Wilfred schreef:Het is aannemelijk dat voor 1 november IS in Syrië volledig is verdwenen. De ondergang van IS in Syrië zal mogelijk leiden tot een serie aanslagen tussen november en januari van dit jaar in Europa.

Niks bijzonders Wilfred, die paar aanslagen. Er wordt steevast over Syrië gesproken wanneer het over IS gaat. Alsof Irak er niet meer toe doet. Ook daar woedt nog een strijd tegen IS. En IS is de meest smerige tak binnen de mislukte mensensoort moslims.

Onder Saddam heerste orde en rust. Er kon ongehinderd feest gevierd worden door alle categorieën van de samenleving tot diep in de nacht. Alcohol en mooie vrouwen waren geen probleem. Een Iraakse vriend van mij (christen) wilde mij nog aan zijn nicht, die architect was, koppelen. Maar ik had mij toen net zelf gekoppeld aan een erg intelligente Tsjechische.

De daadwerkelijke ellende in Irak is pas begonnen toen Amerika besliste dat het land zonder de militaire leiding van Irak verder kon. Het Iraakse opperbevel had na de dood van Saddam zijn know how en diensten aangeboden bij de Amerikanen. Dom, heel erg dom dat de Amerikaanse regering dit aanbod niet heeft geaccepteerd. De generaals zaten nu zonder inkomen. En zo is IS ontstaan.

Irak bestaat nu voornamelijk uit GEBAKKEN PEREN. En daar zal het land voorlopig nog niet vanaf zijn. Irak is zo goed als verwoest. De jeugd is groot gebracht met dood en verderf, een verloren generatie die verdomd goed beseft wie de ware schuldige is.

Amerika heeft zoals gewoonlijk in de geschiedenis van het lijden een enorme blunder begaan. En dat niet alleen, het land van imperialisten blundert gestaag door en onverwoestbaar verder. De gevolgen hiervan zullen nog jaaaaaren zichtbaar en gevoeld worden. Maar . . . Amerika zowel als Europa kunnen weer goede zaken doen. Er kan voorlopig voor jaren aan de wederopbouw van Syrië en Irak verdiend worden.

Waar een oorlog zoal goed voor is. Vooral voor kapitalistische imperialisten.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 28959
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Ma Sep 11, 2017 2:09 am

Russisch persbureau: Amerikanen brachten ISIS-commandanten in veiligheid

Geplaatst op 10 september 2017

Afbeelding

Een explosieve melding, die de officiële Syrië-politiek van de VS – de zogenaamde bestrijding van de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) – doorkruist: het Russische persbureau RIA Novosti wil uit een niet nader genoemde militair-diplomatieke bron te weten zijn gekomen dat de Amerikaanse luchtmacht in augustus meer dan 20 commandanten van ISIS uit het omstreden Oost-Syrische Deir ez-Zor in veiligheid gebracht zou hebben.

Letterlijk citeert RIA Novosti de bron met de woorden: “In de laatste weken in augustus werd tegen de achtergrond van de successen van de Syrische regeringstroepen in het oosten van Syrië een serie commandanten, die ressorteren onder de Amerikaanse geheime diensten, uit Deir ez-Zor in veiligheid gebracht.” Dit zou gedaan zijn om de ervaring van de strijders elders te kunnen inzetten.

Zo zou een helikopter van de Amerikaanse luchtmacht 26 augustus laat in de buurt van het dorp Treif ten noordwesten van Deir ez-Zor twee ISIS-commandanten van “Europese herkomst” met hun familieleden hebben weggebracht.

Het optreden van de Amerikaanse luchtmacht zou echter gunstig zijn voor het Syrische regeringsleger, want: “De strijders, die dankzij de Amerikanen zonder hun aanvoerders achtergebleven zijn, geven georganiseerde activiteiten op, verlaten hun stellingen door zich bij andere groepen aan te sluiten of slaan op de vlucht”, aldus de bron van RIA Novosti verder.

De door de VS aangevoerde coalitie heeft de informatie inmiddels prompt ontkend.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/10 ... mandanten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12401
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Sep 11, 2017 8:03 am

De vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Waar denkt u aan? Ik denk aan de afloop van WO-II. Toen werden veel nazi's 'ontvoerd'. Naar Amerika. Omdat uncle Sam deze beroepscriminelen goed kon gebruiken in zijn politieke imperialistische gaarkeuken. De meest bekende leverancier van dood-en-verderf was wel de geniale geest Werner von Braun. En niet te vergeten, menige medische experimnetist. Ik zal niemand verder vervelen met meer namen die ik niet onthouden heb. Ik was toen pas twee jaar (12-09-1943). 'What's in a name' ?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 14339
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor King George » Zo Sep 17, 2017 11:58 am

Mahalingam schreef:
Duitse jihadbruid (16) had ondervoede baby bij zich toen ze werd opgepakt

Het 16-jarige Duitse meisje Linda Wenzel had een ondervoede baby bij zich en riep om hulp toen ze zich vorige week overgaf aan Iraakse troepen. Het meisje werd schuilend in een tunnel onder Mosul gevonden. Het is nog onduidelijk of het haar kind is, maar aangezien Wenzel moedermelk produceert lijkt het daar wel op.
Het ondervoede jongetje werd naar een ziekenhuis overgebracht voor verzorging, waarna de baby samen met Wenzel naar Bagdad werden overgebracht. Wenzel bekende eerder dat ze Iraakse soldaten heeft gedood.
[...]
Vermoedelijk werkte Wenzel voor de politie van IS. De Britse krant The Telegraph meent te weten dat het tienermeisje als sluipschutter werkte. Tijdens de operatie waarbij Wenzel werd aangehouden, zijn ook vrouwen uit Rusland, Turkije, Canada en Tsjetsjenië opgepakt.
http://www.ad.nl/buitenland/duitse-jihadbruid-16-had-ondervoede-baby-bij-zich-toen-ze-werd-opgepakt~adbce40b/
According to unconfirmed reports from Mosul, Ms Wenzel was armed and is thought to have fired at Iraqi troops before was captured.


Komt Linda Wenzel nooit meer terug?

https://www.welt.de/politik/ausland/article168711892/Linda-W-droht-im-Irak-die-Todesstrafe.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast