Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 33598
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 25, 2017 11:48 pm

Afbeelding
Dit is 'de nachtegaal van Mol", Hadise. Ze is Belgisch-Turks. Ze wordt heel rijk want ze heeft 6 miljoen volgers op Istagram en prijst tegen betaling diverse producten aan.
Hadise verdient fortuinen met Instagram, en daar is de Turkse overheid niet blij mee
De exuberante levensstijl van onze landgenote Hadise roept vragen op in Turkije. De Turken pikken het niet dat de zangeres door heel wat merken wordt betaald om producten bij haar zes miljoen volgers te promoten zonder daarop één Turkse lira belasting te betalen. De regering Erdogan overweegt een onderzoek.

Die Turken die het niet pikken zijn Erdogan aanhangers.
Er zal vast wel een onderzoek komen naar haar Gülem gehalte. Alle kans dus dat ze in Turkije moet blijven (al dan niet achter tralies) waardoor ze minder dan 180 dagen per jaar in België kan verblijven. Dat is belangrijk want het belastingverdrag EU-Turkije stelt dat belasting in België betaald wordt als de Turkse onderdaan meer dan 180 dagen per jaar in België leeft.

https://www.hln.be/showbizz/celebrities/hadise-verdient-fortuinen-met-instagram-en-daar-is-de-turkse-overheid-niet-blij-mee~a87fc8da/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 33598
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 28, 2017 10:43 pm

De Koerden in onbezet gebied konden kiezen in een referendum voor onafhankelijkheid. Dat deden ze dan ook. Zowel Iran, Irak als Turkije willen geen onafhankelijk Koerdistan.
Het felste geluid komt van Turkije. Het land dreigt met militaire actie in het noorden van Irak als de Iraakse-Turkse minderheid daar wordt bedreigd. De meeste Iraakse Turken wonen in en rond Kirkuk, bijna 250 kilometer ten noorden van Bagdad. Koerdische strijders namen de stad in 2014 in. Toen trokken de Iraakse troepen zich er terug, tijdens de opmars van de soennitische extremisten van Islamitische Staat.

Erdogan deed vandaag nog een extra duit in het zakje. Hij beschuldigt de Iraaks-Koerdische leider van ‘verraad’. Erdogan waarschuwt de Koerden voor de gevolgen: ‘Als de Turkse vrachtwagens de grens niet meer over gaan, zullen jullie honger lijden.’ Ook dreigt hij de oliepijplijn die ruwe olie vanuit Noord-Irak naar de rest van de wereld transporteert, stil te leggen. Maar daarmee zou hij ook zichzelf benadelen. De kiezers lijken zich bovendien weinig van zijn dreigementen te hebben aangetrokken.
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/09/erdogan-dreigt-met-hongersnood-vanwege-koerdisch-ja-544485/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 33598
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 29, 2017 10:48 am

Komt er een krijgsgevangenruil tussen Turkije en de USA?
Erdogan wil een Amerikaanse prediker ( Christelijk) ruilen voor de Turkse prediker (Islam) Gülen.
Erdogan aast op ruil tussen Gülen en dominee
...Onder de arrestanten is Brunson, de voorganger van een kleine christelijk kerkgemeenschap in Izmir aan de Turkse westkust. Hij zit sinds oktober vorig jaar vast omdat hij tot het netwerk van Gülen zou behoren. Volgens Erdogans regime is hij ‘een gevaar voor de nationale veiligheid’, schrijft de Turkse krant Hurriyet.
[...]
In een toespraak voor politiefunctionarissen opperde Erdogan zijn deal: ‘Geef ons deze geestelijke terug, zeggen ze. Jullie hebben ook een geestelijke. Geef die dan aan ons. Dan kan gemakkelijk en snel, hij woont in Pennsylvania en hoeft niet terecht te staan. De geestelijke die bij ons zit moet dat wel (terechtstaan, red.) Daarna leveren we hem uit.’
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/09/erdogan-aast-op-ruil-tussen-gulen-en-dominee-544969/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 33598
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Okt 09, 2017 7:17 pm

Inmiddels is de ruzie tussen USA en Turkije zo uit de hand gelopen dat er wederzijds geen visa meer verstrekt worden.
VS en Turkije ruziën en verstrekken over en weer geen toeristenvisa meer
De Navo-bondgenoten liggen in de clinch sinds een medewerker van het Amerikaanse consulaat in Istanbul werd opgepakt. 'Recente gebeurtenissen dwingen de Amerikaanse regering ertoe om de toewijding van de Turkse overheid aan de veiligheid van Amerikaans ambassadepersoneel opnieuw te beoordelen', schrijft de ambassade in Ankara in een verklaring.
[...]
Het geschil tussen beide Navo-leden draait om de arrestatie van een medewerker van het Amerikaanse consulaat. Het gaat om Metin Topuz, schrijven Turkse staatsmedia, een Turkse burger die vorige week woensdag werd opgepakt op verdenking van terrorisme. De Turkse aanklager brengt Topuz in verband met de organisatie van de geestelijke Fethullah Gülen, die volgens de regering-Erdogan achter de mislukte coup van vorige zomer zat.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-en-turkije-ruzien-en-verstrekken-over-en-weer-geen-toeristenvisa-meer~a4520829/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3557
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Zo Okt 15, 2017 1:07 am

Verstandig. Zolang Erdogan daar zit moet er maar een hek omheen en kunnen betrekkingen en handelsstromen bevroren worden. Tegelijkertijd kunnen er in Europa lijsten van Turkse producenten verspreid worden zodat consumenten goed voorgelicht kunnen besluiten of ze hun geld aan Turkse producten willen besteden of niet.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten