Opstand in Syrië

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35060
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 05, 2017 10:15 pm

Nog niet ben ik ben ik bang... Geduld! :victory:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14399
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Mei 06, 2017 1:01 am

Pilgrim schreef:
De Koerden constateerden op hun beurt dat noch de VS, noch Rusland het aandurfde Turkije openlijk en officieel te waarschuwen.

Wat moet je nou met zoiets van nietszeggende waarde? Openlijk en officieel waarschuwen? Dat zijn opgevoerde theaterstukjes. Wat telt - en dat weet niemand - dat is waar niet openlijk en niet officieel voor wordt 'gewaarschuwd'. Wordt het desondanks toch naar buiten gebracht, dan noemt men dit In de wandelgangen 'lekken' en telt het ook niet mee.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16799
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Wil de ware Moslim/gelovige nu opstaan?

Berichtdoor King George » Za Mei 06, 2017 11:58 am

Een koekje van eigen deeg: jihadisten van Jaish Al-Islam slachten jihadistische commandant Al Qaeda af

Door Michael van der Galien 30 april 2017

In Syrië gaan terroristische groepen nu los op elkaar.

In Oost Ghouta (Syrië) gaan jihadistische groeperingen nu he-le-maal los. Zo is een commandant van Hay’at Tahrir Al-Sham (wat een afdeling is van Al Qaeda) gisteren afgeslacht door ideologiegenoten.

HTS commandant Abu Ayyoub Tasni werd geëxecuteerd door de jihadisten van Jaish Al-Islam, die hem twee dagen daarvoor arresteerden. Dat deden ze niet omdat Tasni een extreem gewelddadige radicale moslim was, maar omdat hij bij een rivaliserende club zat. Volgen Al Masdar News (en ja, we moeten ons maar baseren op buitenlandse bronnen, een normaal mens kan die verschillende groepen in Syrië immers al lang niet meer uit elkaar houden) gebeurde dat bij de plaats Irbeen.

Afbeelding

Volgens AMN wordt Jaish Al-Islam gesponsord door Saoedi-Arabië, wat natuurlijk helemaal niemand zou verbazen. Dat land doet er immers alles aan om hun eigen Wahhabisme — een extreme versie van de islam — overal ter wereld te verspreiden. De groep is de grootste in Oost Ghouta, maar wordt bestreden door… nee, niet zo zeer door Bashar al-Assad, maar door andere extreem-islamitische groepen als HTS, Ahrar Al-Sham en door het Vrije Syrische Leger, dat bekendstaat als “de gematigde oppositie.” In het Westen tenminste, wat in het Midden-Oosten zelf hoor je daar toch echt andere geluiden over.

Hoe dan ook, meneer de terrorist is dus vermoord door… collega-terroristen. Iets met boontje komt om zijn loontje. Nu hopen dat de mensen die hem executeerden binnenkort ook van de aardbol geveegd worden. Zij zijn immers net zo erg als hij.


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16799
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Er wordt nog meer opgeruimd: De sluiers

Berichtdoor King George » Za Mei 06, 2017 12:19 pm

Prachtige beelden: weg uit ISIS-hel Raqqa wordt bevrijdingspad, ligt vol met afgeworpen sluiers

Afbeelding
Door Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio 5 mei 2017

Hoera, het is Bevrijdingsdag! Een dag waarop we onze eigen bevrijding vieren, maar waarop we ook de gelegenheid hebben om te kijken naar een bevrijding op een heel andere plek: Syrië.

Nederland viert ondanks het nogal karige weer feest, en niet zonder reden: het is alweer 72 jaar geleden dat we werden bevrijd van de grootste gruweldaden in onze geschiedenis. Daarbij is het niet alleen belangrijk om stil te staan bij de helden die dit mogelijk hebben gemaakt – gisteren met Dodenherdenking dus – maar ook om te genieten van die vrijheid die wij dankzij hen hebben.

Helaas is vrijheid iets wat zeker nog niet overal een verworven recht is, en met ‘niet overal’ bedoel ik vooral gebieden waar islamisten aan de macht zijn. De gruwelijkste plek om op dit moment te zijn is zonder twijfel Raqqa, de hoofdstad van het gefaalde kalifaat van terreurbende ISIS. Het is bekend dat deze jihadisten er niet voor terugdeinzen hun eigen zussen en moeders te stenigen als ze maar verkeerd richting een vreemde man kijken, en hoewel het voor mannen nou ook niet bepaald een pretje is daar hebben vrouwen ongetwijfeld nog meer te lijden onder deze islamistische bezetting.

Niet zo gek dus dat steeds meer mensen, ondanks dat ISIS dit men man en macht probeert te voorkomen, vluchten uit de hel die Raqqa is. Dat is tegenwoordig gelukkig ook steeds beter te doen, doordat allerlei verschillende groeperingen – ‘gematigde rebellen, Koerden, Turken… – uit verschillende richtingen oprukken richting het terroristenbolwerk. Sommige groepen zitten al op zo’n 15 kilometer afstand van de stad, waardoor het voor steeds meer inwoners haalbaar wordt om naar veiliger gebied te vluchten.

Op deze bevrijdingsdag willen we echter de beelden delen van hoe die exodus uit Raqqa verloopt. Op de foto boven dit artikel is een weg uit die plek te zien, op het punt dat deze bevrijd territorium ingaat. Op de foto zijn de vluchtelingen zelf niet te zien, maar is wél duidelijk dat ze hier ooit waren. De weg ligt letterlijk bezaaid met allerlei soorten sluiers (wel allemaal in het zwart natuurlijk!) die de onderdrukte vrouwen meteen toen het kon van zich afhaalden, op de grond smeten en vertrapten. Dat is natuurlijk ook niet zo gek: linkse gutmenschen kunnen nog zo vaak zeggen dat het merendeel van de moslima’s vrijwillig gesluierd door het leven gaat, maar deze beelden verraden dat dat – verrassing! – toch niet helemaal klopt.

Helaas is deze bevrijding zeker nog niet voor iedereen aangekomen. Laten we vandaag dan ook hopen dat de hel op aarde die Raqqa is snel vrij zal zijn, zodat ook haar bewoners het juk van ISIS letterlijk én figuurlijk van zich af kunnen gooien!


DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 08, 2017 3:28 pm

Evacuatie rebellen uit Damascus is begonnen. Dat ruimt op.

Honderden Syrische rebellen zijn maandag begonnen met het verlaten van de wijk Barzeh in de hoofdstad Damascus. De evacuatie is een onderdeel van afspraken tussen de rebellen en de regering van president Assad, meldt de Syrische staatstelevisie.

De opstandelingen vertrekken naar de provincie Idlib, in het noordwesten van het land. Dat gebied staat onder hun bevel. Waarnemers zagen dat de evacuatie van honderden rebellen en hun familieleden tot nu toe zonder incidenten verloopt. Naar verwachting duurt het nog enkele dagen totdat alle strijders vertrokken zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14399
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 08, 2017 7:15 pm

Ariel schreef:Evacuatie rebellen uit Damascus is begonnen. Dat ruimt op.

Honderden Syrische rebellen zijn maandag begonnen met het verlaten van de wijk Barzeh in de hoofdstad Damascus. De evacuatie is een onderdeel van afspraken tussen de rebellen en de regering van president Assad, meldt de Syrische staatstelevisie.

Nu herinner ik mij dat de vieze gore smerige walgelijk misselijk makende intens diep in de zandbak van Allah gewortelde Arabische roverhoofdman Mohammed, de amateur woestijn profeet, een aanzuigende werking heeft op hedendaagse Marokkaanse mohammedanen. Mohammed was een berucht onbetrouwbaar mens die zijn beloften verbrak omdat hij liever mensen liet vermoorden dan zijn woord gestand doen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35060
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 12, 2017 10:49 pm

We zijn overgelopen: Amerikaanse luchtaanvallen als directe ondersteuning van het Syrische leger

Geplaatst op 12 mei 2017

Afbeelding

Het Amerikaanse leger heeft zojuist voor het eerst luchtaanvallen uitgevoerd om daarmee direct het Syrische Arabische Leger (SAA) en zijn gekozen president Bashar al-Assad te ondersteunen. Amerikaanse vliegtuigen vielen vandaag in het Syrische Deir ez-Sor stellingen van ISIS en “rebellen” aan en hebben daarbij niet alleen ISIS-terroristen vernietigd, maar ook die groepen die door de regering-Obama daarvoor “rebellen” werden genoemd.

Dat is een fundamentele verschuiving van de Amerikaanse Syrië-politiek. Daarvoor had het Amerikaanse leger nog nooit rechtstreeks in een gevecht ingegrepen om het SAA te helpen. Het ziet er naar uit alsof de VS “zijn overgelopen” en het maakt eindelijk een einde aan de groteske situatie in Syrië die gecreëerd werd door de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en president Barack Obama.

De militaire operatie vond slechts enkele dagen na het ontslag door president Trump van de directeur van de FBI, James Comey, plaats, waarmee hij een schokgolf door het politieke establishment van de VS had gestuurd.

Het ziet er echt naar uit alsof president Donald Trump deze week tussen het ontslag van Comey en zijn militaire operatie in Syrië enkele dramatische beslissingen voor de VS, voor onze binnenlandse en buitenlandse politiek, heeft genomen; alles daarvan is juist en gerechtvaardigd.

Deze beslissingen geven het signaal af dat de leider van de VS het land terugleidt naar het goede en een einde maakt aan de kwaadaardigheid die zich de afgelopen decennia in onze regering heeft gevestigd.

Bron: http://1nselpresse.blogspot.nl

Bron oorspronkelijk artikel: www.superstation95.com

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/12 ... che-leger/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Do Mei 18, 2017 7:45 pm

Foei!!!! icon_thumbdown.gif

Het Amerikaanse leger heeft in het zuiden van Syrië een luchtaanval uitgevoerd op door de Syrische regering gesteunde milities. De aanleiding daarvoor was dat de milities te dicht bij stellingen van door Amerika gesteunde strijders waren gekomen.

De actie was bij de stad At Tanf. De vliegtuigen gingen in de aanval nadat waarschuwingsschoten niets hadden uitgericht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35060
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 29, 2017 1:06 am

Syrië-operatie als testlaboratorium: Russische strijdkrachten testten 200 wapensystemen

Geplaatst op 28 mei 2017

Afbeelding

De Russische militaire operatie in Syrië sinds oktober 2015 werd door de Russische strijdkrachten ook in grote stijl gebruikt om nieuwe wapensystemen te testen. Zoals nu werd meegedeeld door de chef van de militaire onderzoekscommissie van de Russische strijdkrachten, luitenant-generaal Igor Makoesjev, zou Rusland ongeveer 200 wapensystemen hebben kunnen testen.

Letterlijk zei Makoesjev: “Militaire wetenschappers analyseerden de inzet van deze wapens. Er was speciale aandacht voor de modernste modellen, die zich nog in de testfase bevinden. Dit werk maakte het mogelijk om plannen ter ontwikkeling en modernisering van wapensystemen te corrigeren.”

Volgens de informatie van de generaal zal men data over de inzet van moderne Russische wapens blijven verzamelen.

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/05/28 ... nsystemen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36669
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 26, 2017 9:30 pm

Er was waarschijnlijk een spillover. Maar dat maakt niet uit. Excuses gelden niet.
Israel bombs Syrian target in response to mortar fire

srael’s Air Force (IAF) carried out an airstrike against a Syrian military position in the Golan Heights on Saturday in response to 10 mortar rounds fired from Syria into Israel earlier in the day.

The mortar rounds exploded in an open space, causing no casualties nor damage.

In response, Israel Air Force (IAF) aircraft targeted the source of the fire, as well as two tanks belonging to President Basher- al-Assad’s army. The Syrians reported that two soldiers were killed and several were wounded in the incident.
[...]
“We have no intention of allowing the breach of our sovereignty and harming of our security to go without response,” said Defense Minister Avigdor Liberman. “As far as we are concerned, the Assad regime is responsible for what is happening in its territory and it will continue to bear the consequences if such events repeat themselves.”

Israel bombs Syrian target in response to mortar fire

En dat ging er zo aan toe:
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Do Jul 13, 2017 2:53 pm

Op 19 juli, de dag dat in 2012 in de Syrische stad Aleppo de gevechten begonnen, verschijnt op het Museumplein in Amsterdam een verwoeste miniatuurstad.

Mini-Aleppo op Museumplein laat leven in verwoeste stad zien

Afbeelding


De miniatuurstad 'Living Aleppo' is niet zo onschuldig als het miniatuurleven in Madurodam. Waar in Madurodam kinderen in draaimolens zitten en autootjes door aangeharkte, groene straten rijden, ligt mini-Aleppo in puin. Tussen de gebombardeerde gebouwen en brokstukken staan troosteloze autowrakken.

Het dagelijks leven gaat ook in een oorlogsgebied door, maar is onlosmakelijk verbonden met angst en wantrouwen. De bedenkers hopen ook dat de installatie discussie losmaakt over hoe zo'n verwoeste stad weer opgebouwd kan worden.


Ik heb meer vertrouwen in de verhalen van Maytham. Die laat ook dagelijks de vooruitgang van de opbouw van Allepo zien.

Afbeelding

maytham‏

5juli The Ultras of #Aleppo football teal AlEtihad at the stadium in Aleppo Syria few minutes ago

Spoiler! :
Afbeelding


Various summer time parties that were held this week in Aleppo Syria July. 2017

Spoiler! :
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Youth volunteers from the Latin Parish of St. Francis cleaned and repainted sidewalks and roads in the city of Aleppo Syria 21.06.2017

Spoiler! :
Afbeelding

Afbeelding


The crowded streets of Aleppo Syria past midnight l!
This is life under Assad's oppression!For the first time in 6 years freed Aleppo citizens are able to attend open air festivals without mortars by NATO backed terrorists!

Spoiler! :
Afbeelding


Afbeelding

Enz...
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Do Jul 13, 2017 4:04 pm

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35060
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 12, 2017 7:40 pm

Oorlog verloren: huurlingen vertrekken uit Syrië

Geplaatst op 12 augustus 2017

Afbeelding

Veel huurlingen in Syrië beschouwen de oorlog blijkbaar als verloren en vertrekken naar andere landen. Volgens een bericht van “Reuters” vertrekt op dit moment een deel van de huurlingen, die zes jaar lang tegen de regering in Damascus hebben gevochten, uit Syrië. “Reuters” heeft met een huurling genaamd Abu Mohammed gesproken, die naar Turkije is vertrokken. Volgens eigens zeggen zouden hij en andere huurlingen “moe zijn van de oorlog en van het bloedvergieten”. De 27-jarige zei dat hij en andere strijders het vredesakkoord in Moadamiya zouden hebben ondertekend. De voorstad van Damascus wat tot verleden jaar onder controle van de huurlingen, totdat het Syrische leger (SAA) de stad bevrijdde.

Ali Haidar, de Syrische minister voor de onderhandelingen met de huurlingen, zei daarvoor dat veel huurlingen de wapens neergelegd zouden hebben om zich daarna bij het SAA aan te sluiten. Abu Mohammed had deze mogelijkheid eveneens, maar hij wilde zich niet bij het SAA aansluiten.

De Syrische regering heeft tot nu toe een serie vredesakkoorden met meerder huurlingentroepen afgesloten. Ook de huurlingen in Daraya, Qudsaya en al-Tal – plaatsen die daarvoor bolwerken van de huurlingen waren – hun wapens neer. Het conflict heeft zich volgens informatie van “Reuters” ten gunste van de Syrische regering ontwikkeld. De regering zou de soldaten en de bewoners van de bevrijde gebieden een vrijgeleide hebben gegarandeerd. Syrische regeringsambtenaren zeggen dat het aan de huurlingen en bewoners zelf overgelaten wordt of ze willen blijven of vertrekken.

Zowel inwoners van de plaats Moadamiya als Syrische regeringsambtenaren bevestigende tegenover “Reuters” dat de autoriteit in de stad weer hersteld zou zijn. Er zouden zich bovendien noch bewapende huurlingen noch regeringssoldaten in Moadamiya bevinden. De vlucht van de huurlingen uit Syrië vond echter niet gratis plaats. De huurlingen, die hun wapens hebben neergelegd, worden door de Syrische staat in de gaten gehouden. Volgens voormalige huurlingen verlangen mensensmokkelaars ongeveer $ 2600,- per persoon om de betrokkenen naar een van de buurlanden te smokkelen. Het vertrek naar Turkije bijvoorbeeld is uitermate gecompliceerd, omdat de Turkse autoriteiten ondertussen visa van Syriërs eisen.

Volgens een ander bericht van “Reuters” had het SAA samen met de Libanese sjiitische Hezbollah-militie donderdagmiddag 30 kilometer langs de Syrisch-Jordaanse grens van huurlingentroepen gezuiverd. Ook in dit deel van het land zou weldra een vluchtelingengolf in richting Jordanië kunnen beginnen. Het SAA deelde mee dat dit een “groot succes” zou zijn. Daarvoor had het SAA tegelijk met het Libanese leger een offensief tegen de huurlingen langs de Syrisch-Jordaanse grens uitgevoerd. Het Libanese leger wees berichten, volgens welke het offensief tegen de huurlingen werd gecoördineerd met de regering in Damascus, echter van de hand.

Verleden week zaterdag had het SAA Al-Suchna, het laatste ISIS-bolwerk in de provincie Homs, bevrijd. Van doorslaggevende betekenis voor de verliezen van de huurlingen zou ook het feit geweest kunnen zijn dat de Amerikaanse regering in juli de wapenleveranties en financiële hulp via de CIA aan de huurlingen had stopgezet. De CIA was in 2013 onder de toenmalige president Barack Obama in het geheim begonnen met wapenleveranties. De buitenlandse geheime dienst rustte huurlingen met lichte wapens en munitie uit. Ook de Golfstaten rustten huurlingen in Syrië uit. De Amerikaanse president Trump wil oorlogsoperaties principieel ondergeschikt maken aan het leger en niet aan de geheime diensten. Deze zouden door een dergelijke verandering van strategie aan betekenis verliezen, wat begrotingskortingen tot gevolg zou hebben. Delen van de geheime dienst voeren een verbitterde strijd tegen Trump sinds hij president is.

Bron: https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/12 ... uit-syrie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14399
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 24, 2017 4:47 pm

Chemische wapens verkocht door Engeland en Amerika aan Syrische rebellen

De informatie stond op een Tsjechische website.

Amerika en Engeland hebben chemische wapens aan rebellen in Syrië verkocht. Daarom moest de schuld voor het gebruik in de schoenen van Assad worden geschoven (!) De resterende chemische wapens waren in Aleppo gevonden en daardoor kon de leverancier getrasseerd worden.

Dit zijn de namen van fabrieken die gifgas aan de rebellen in Syrië hebben verkocht:
Federal laboratories (Amerika), Cherming defence (UK).

Beweerd door Fassal Miqdad, een van de ministers in Syrië.

Het verbaast mij overigens niks. Ook Nederlandse ondernemingen leverde allerlei foute dingen aan wijlen Sadam Hoessein. En die was geen rebel. Hij functioneerde als staatshoofd en voormalig vriend van uncle Sam en nog meer westerse staatskoppen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Do Aug 24, 2017 5:29 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Chemische wapens verkocht door Engeland en Amerika aan Syrische rebellen

De informatie stond op een Tsjechische website.
.


Ik ben benieuwd of die informatie ook ooit in Nederlandse kranten zal staan.

Ik hou mijn adem maar niet in.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36669
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 31, 2017 3:04 pm

Konvooi met vrijgelaten IS-strijders halt toegeroepen door internationale coalitie

Een konvooi met door Libanon vrijgelaten IS-strijders is woensdag tegengehouden door vliegtuigen van de door de Verenigde Staten geleide internationale coalitie. Met bommen werden een brug en een weg in het zuidoosten van Syrië vernield vlak voordat de strijders zouden passeren.

We wilden voorkomen dat het konvooi verder oostwaarts zou trekken', zei coalitiewoordvoerder Ryan Dillon tegen persbureau Reuters. Voertuigen met IS-strijders die vanuit het oosten het konvooi tegemoet reden, werden volgens hem door de bommenwerpers getroffen.

De groep van ongeveer 130 IS-leden (inclusief gezinnen van de strijders) kreeg afgelopen weekend vrije aftocht vanuit een afgelegen bergstreek op de grens van Libanon en Syrië, waar zij zich jarenlang schuil hadden gehouden. De afgelopen weken werden zij omsingeld door de sjiietische militie Hezbollah, het Libanese leger en het Syrische leger.

Volgens een amnestie, afgesproken op initiatief van Hezbollah, konden zij naar Syrië terugkeren in ruil voor de lichamen van acht Libanese soldaten die in 2014 door IS werden gegijzeld en gedood. In touringcars en ambulances (voor de gewonden), met een vrijgeleide van het Syrische leger, trok de groep door Syrië.
Einddoel van het konvooi was de stad Deir al-Zor in het oosten van Syrië, waar IS-strijders zich hergroeperen nu hun bolwerk Raqqa wordt aangevallen. Volgens Ryan wil de coalitie voorkomen dat het konvooi de stad bereikt.

Hij zei dat de coalitie niet gebonden is aan het door Libanon en Hezbollah gesloten akkoord over amnestie. 'Het zijn duidelijk strijders en ze trokken naar een andere locatie om het gevecht voort zetten.'
De actie vond plaats ten oosten van de stad Humeima. Ryan zei niet te weten of het konvooi zich nu bevindt in IS-gebied of gebied dat wordt gecontroleerd door het Syrische leger.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/konvooi-met-vrijgelaten-is-strijders-halt-toegeroepen-door-internationale-coalitie~a4514135/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Wilfred
Berichten: 82
Lid geworden op: Ma Okt 10, 2016 10:05 am

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Wilfred » Di Sep 05, 2017 6:46 pm

Met weinig aandacht in de westerse media boekt het Syrische regime met hulp van de Russische luchtmacht veel succes tegen ISIS. Na drie jaar belegering is vandaag de stad Deir Azzor bevrijd.

Afbeelding

Syrian army breaks years-long Isil siege on Deir Ezzor

The Syrian army on Tuesday reached troops trapped for nearly three years by Isil fighters in the eastern city of Deir Ezzor, according to state-run media and a monitoring group, breaking one of the longest sieges of the Syrian civil war.

Around 100,000 residents have been holding out in the Syrian-government held half of the city, including the airport and an army base, since Islamic State of Iraq and the Levant (Isil) seized control of the area in 2014.


http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/05/syria-army-breaks-years-long-isil-siege-deir-ezzor/
Laatst gewijzigd door Wilfred op Di Sep 05, 2017 9:11 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Di Sep 05, 2017 8:43 pm

Ik ben blij voor Syrie. En de Syriers in Deir-al Azzor zijn ook hartstikke blij als ik de berichten uit Syrie mag geloven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36669
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 19, 2017 11:31 pm

De doorbraak van het Syrische leger komt als een verrassing voor de Coalitie.
De USA kan niet toestaan dat Assad de olievelden terug verovert. Dus worden de Koerden ingezet om dat gebied uit handen van Assad te houden. Maar Turkije wil geen Koerdenstaat. En dus zullen de Koerden weer in de steek worden gelaten als Turkije dat wenst.

Wedloop in Syrische stad Deir al-Zor: confrontatie tussen Amerika en Rusland dreigt

In het oosten van Syrië dreigt een confrontatie tussen Rusland en de Verenigde Staten, nu door hen gesteunde partijen tegenover elkaar staan in de wedloop om de controle over de provincie Deir al-Zor. Zowel het Syrische regeringsleger als de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) probeert daar - in onderlinge rivaliteit - Islamitische Staat de finale klap toe te brengen.

Syrische legereenheden zijn maandag voor het eerst de Eufraat overgestoken, in oostelijke richting. Daarbij kregen zij hulp van Russische militairen, die een pontonbrug legden. Aan de overkant van de rivier, waar ze twee dorpen in handen hebben, staan zij nu op 2 kilometer van de door Koerden geleide SDF-militie. Die maakte begin vorige week vanuit het noorden een razendsnelle opmars naar de stad Deir al-Zor, hoofdstad van de gelijknamige provincie, een week nadat het leger hetzelfde had gedaan vanuit het westen.

Het Syrische leger wordt gesteund door de Russische luchtmacht, de SDF door de Amerikaanse luchtmacht. Op de grond zijn militairen van beide grootmachten actief als adviseurs. Dit maakt de confrontatie tussen het leger en de rebellen extra brisant. Ook Hezbollah en door Iran gevormde milities staan het leger bij.

Afgelopen weekend raakten zes SDF-strijders gewond bij een bombardement dat waarschijnlijk werd uitgevoerd door de Russische luchtmacht. Amerikanen en Russen voerden maandag telefonisch overleg over het incident. De laatsten zeiden alleen op IS-doelen te hebben geschoten; de VS waren volgens hen van tevoren gewaarschuwd.

Spoiler! :
Snelle opmars

Het Syrische leger doorbrak op 5 september na een snelle opmars vanuit centraal Syrië de linies van IS rond Deir al-Zor, een van de laatste grote bolwerken van de extremisten in het land. Ongeveer tweederde van de stad, die grotendeels ten westen van de Eufraat ligt, is nu in handen van het regime. SDF-troepen, kennelijk uitgedaagd door het plotselinge succes van het Syrische leger, snelden daarop toe vanuit het noorden, waar de Koerden een autonome regio hebben.

SDF-commandant Abu Khawla waarschuwde het regime van president Bashar al-Assad eind vorige week op de westelijke oever van de Eufraat te blijven. 'We zullen niet toestaan dat het regime of zijn milities de rivier oversteekt', zei hij. 'Elk schot dat vanaf de overkant op ons wordt afgevuurd zal worden beschouwd als een directe aanval.'

Khawla zei dat alle door IS bezette dorpen ten oosten van de Eufraat, tot aan de Iraakse grens, het doelwit zijn van de SDF-campagne. 'We hopen spoedig de gehele oostelijke oever van de Eufraat bevrijd te hebben.'

De provincie is van groot strategisch belang. De meeste Syrische olie- en gasvoorraden liggen hier, grotendeels ten oosten van de Eufraat, die de provincie in het midden doorsnijdt. Bovendien vormt het gebied de ontbrekende schakel van de 'sjiitische as', die wordt nagestreefd door de Iraanse regering. Volgens dit concept vormen Iran, Irak en Syrië één aaneengesloten invloedssfeer, tot aan de Middellandse Zee en Libanon, thuisbasis van de sjiitische beweging Hezbollah.

Deir al-Zor
Aanvankelijk leek het erop dat het Assad-regime de enige gegadigde was om IS uit Deir al-Zor te verdrijven. Na zich lange tijd afzijdig te hebben gehouden in de strijd tegen IS, heeft het regime er inmiddels voor gekozen zoveel mogelijk grondgebied in handen te krijgen, met het oog op de toekomstige politieke ordening van Syrië. Assad lijkt als winnaar, of op zijn minst als de grote overlever, uit de oorlog tevoorschijn te komen.

De SDF leek weinig belangstelling te hebben voor Deir al-Zor. De militie had (en heeft) zijn handen vol aan IS in Raqqa, de 'hoofdstad van het kalifaat'. Ook hebben de Koerden in de SDF niet veel zin hun leven te wagen om gebied te bevrijden waar alleen Arabieren wonen.

Maar inmiddels heeft de SDF de operatie in Raqqa op een lager pitje gezet en (vooral Arabische) eenheden vrijgemaakt voor de strijd tegen IS in Deir al-Zor. Mogelijk gebeurt dit mede op aandringen van de Amerikanen. Die willen voorkomen dat Iran met de 'sjiitische as' zijn invloed in Syrië vergroot.

Deir al-Zor is met dit alles het brandpunt geworden van geopolitieke belangen. Als de SDF in zijn opzet slaagt, wordt de Eufraat de bestandslijn tussen de invloedssferen van Russen en Amerikanen in Syrië. Bondgenoten van de VS hebben dan het noorden en oosten van Syrië in handen. Ook Washington verkeert dan in een gunstiger positie om zijn stempel te zetten op het naoorlogse Syrië.

Verschillende scenario's

Dit scenario gaat ervan uit dat de Amerikanen met de Koerden blijven samenwerken ook nadat die de klus hebben afgemaakt waarvoor zij waren ingeschakeld: IS vernietigen.

Volgens een ander scenario echter verliezen de Koerden in dat geval hun relevantie en laat Washington hen als een baksteen vallen, om NAVO-partner Turkije niet verder van zich te vervreemden. Turkije heeft dan de vrije hand om de Syrische Koerden aan te pakken.

Mogelijk wil de SDF zich daarom zo lang mogelijk nuttig maken in de strijd tegen IS (in Raqqa zowel als Deir al-Zor), om het bondgenootschap met de VS zo lang mogelijk te rekken. De Koerden beschouwen dit als hun veiligheidsgarantie tegen Turkije.

De Turken willen koste wat kost voorkomen dat de Koerden zich nestelen in een semiautonome regio langs hun zuidgrens. Vorig jaar al drong het Turkse leger Syrië binnen om te voorkomen dat de Koerdische YPG-militie te ver zou oprukken. Ankara heeft opnieuw gezinspeeld op een invasie.

De Koerden zullen in dat geval waarschijnlijk de bescherming zoeken van Moskou. 'De Russen kunnen de Koerden als het zwaard van Damocles boven Turkije laten hangen', zegt Syrië-kenner Fabrice Balanche van Stanford University in de VS. 'Dat zou Moskou goed uitkomen.'

Autonomie voor de Koerden zou heel goed onderdeel kunnen zijn van duurzame vrede voor Syrië. Een zekere mate van fragmentatie lijkt onvermijdelijk. Het Syrische leger en de Koerdische YPG hebben elkaar zes jaar lang grotendeels met rust gelaten.
https://www.volkskrant.nl/buitenland/wedloop-in-syrische-stad-deir-al-zor-confrontatie-tussen-amerika-en-rusland-dreigt~a4517404/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36669
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 21, 2017 9:54 am

En de reactie van Turkije is er nu ook op het gebruik van de Koerden door de USA.
Erdogan zet Trump voor het blok bij VN
Erdogan maakt zich kwaad over de bewapening van de Koerdische facties in Syrië en Irak. Amerika vecht samen met de gewapende Koerdische militie YPG tegen terroristische organisatie Islamitische Staat in Syrië. ‘De YPG in Syrië is nauw verwant aan de separatistische terroristen van de PKK in Turkije,’ zegt Erdogan. ‘We vechten tegen de uitwassen van de PKK.’

Volgens Erdogan maakt Amerika een fout door met Koerdische milities op te trekken. ‘We zouden samen met de Verenigde Staten moeten vechten tegen terroristen,’ zegt Erdogan. ‘Maar als wij niet eens wapens mogen kopen van Amerika, waarom krijgen de terroristen ze dan voor niets? Dat is een vraag die we aan onze Amerikaanse vrienden gaan stellen.

Volgens Erdogan zijn de Verenigde Staten wel in staat om de Koerden te bewapenen zonder daar geld voor te verlangen, terwijl een wapendeal met Turkije, à raison 1,2 miljoen dollar (1 miljoen euro), niet doorging.

Dat wekt ergernis bij Erdogan: ‘We vechten nu tegen een terroristische organisatie (IS), en de Amerikanen gebruiken daarbij een andere terroristische organisatie als een hulpmiddel. Maar Amerika zou ons om hulp moeten vragen.’ De wapendeal met de Verenigde Staten ging niet door, omdat de wapens bedoeld waren voor de lijfwachten van de Turkse president.
http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/09/erdogan-amerika-verstrekt-wapens-aan-terroristen-542609/

Ja, met die lijfwachten van Erdogan heeft de USA geen goede ervaringen. Zie deze video.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14399
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Sep 22, 2017 4:13 pm

Mahalingam schreef:Ja, met die lijfwachten van Erdogan heeft de USA geen goede ervaringen. Zie deze video.

Maar . . . volgens mij kwamen de betogers wel erg dicht in de buurt van Erdogan. Of vergis ik mij? :thinking:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35060
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 27, 2017 10:06 pm

Amerikaanse special forces beschermen ISIS tegen Russische troepen in Syrië

Xander, 25-09-2017

Afbeelding

Amerikaanse helikopters brengen ISIS commandanten in veiligheid - Verpletterende nederlaag VS doodgezwegen: Vorige week massale, maar totaal mislukte aanval van door Amerikanen geleide ‘proxy’s’ op Russische legereenheid

Om te onderstrepen dat er na de machtswisseling in het Witte Huis helaas niets veranderd is in de steun van de Verenigde Staten voor radicale islamitische jihadgroepen, heeft het Russische ministerie van Defensie 12 luchtfoto’s (afbeelding) vrijgegeven waaruit blijkt dat Amerikaanse special forces zij-aan-zij samenwerken met ISIS strijders, en hen beschermen bij de terugtrekking van het front tegen het Syrische leger, dat wordt gesteund door de Russen. Vorige week braken aan Al-Qaeda verbonden ‘gematigde’ moslimstrijders onder leiding van Amerikanen het staakt-het-vuren, en openden ze met tanks en artillerie de aanval op een groep Russische soldaten. De Amerikaanse ‘proxy’s’ kwamen echter van een hele koude kermis thuis toen ze het voor het eerst opnamen tegen een land dat écht kan en wil terugvechten.

VS werkt samen met SDF, ISIS en Al-Qaeda
Uit de luchtfoto’s blijkt dat ISIS, het ‘gematigde’ rebellenleger SDF, en Amerikaanse special Forces samenwerken op het slagveld bij Deir ez-Zor. Eveneens is duidelijk te zien hoe Amerikaanse special forces en SDF troepen met grote aantallen ‘Hummers’ ongehinderd door ISIS gecontroleerd gebied kunnen passeren. Op foto’s van ISIS bolwerken zijn Amerikaanse special forces te zien, die daar overduidelijk niet aan het vechten zijn. Daarnaast vinden rond Amerikaanse legerplaatsen geen patrouilles plaats, wat aangeeft dat de Amerikanen zich midden in ISIS territorium veilig voelen.

Dit bevestigt wat ’s werelds meest gezaghebbende onderzoeksjournalist Seymour Hersh de afgelopen jaren al meerdere keren constateerde, namelijk dat de door het Westen gesteunde ‘gematigde’ krachten in Syrië niet bestaan, en in werkelijkheid radicale moslimstrijders zijn die samenwerken met Al-Qaeda, ISIS en andere islamitische terreurgroepen.

Diverse bronnen melden dat Amerikaanse helikopters zelfs ISIS commandanten in veiligheid hebben gebracht, en zo hebben gered voor het oprukkende Syrische regeringsleger. Tegelijkertijd werden Koerdische SDF-troepen in positie gebracht om het regeringsleger –dat daar is om het eigen grondgebied te bevrijden- tegen te houden.

‘Amerika en Rusland zijn in oorlog’
In juni liet het SDF grote aantallen ISIS terroristen ongehinderd Raqqa verlaten en naar Deir ez-Zor reizen, wat inmiddels het laatste grote ISIS bolwerk in de regio is. De foto’s bevestigen wat kritische journalisten –die bij de reguliere media nergens meer te vinden zijn- al jaren schrijven, namelijk dat de Verenigde Staten en diverse NAVO partners samen met het SDF en islamitische terreurgroepen zoals ISIS en Al-Qaeda een proxy oorlog tegen de wettige regering van het seculiere, moderne, pluralistische en onafhankelijke Syrië voert, en daarmee ook tegen diens bondgenoten Rusland en Iran.

‘Dit bewijs dat Hollywood acteur Morgan Freeman (met zijn korte videoboodschap van enkele dagen geleden) gelijk had: Amerika en Rusland zijn in oorlog, zij het dat het een proxy oorlog is waarbij ook ISIS betrokken is,’ is de conclusie op Zero Hedge.

Vernederende nederlaag door VS geleide proxy’s tegen Russische leger
Zaterdag berichtten we dat het Russische ministerie van Defensie heeft gedreigd om de door de Westerse-Arabische coalitie gesteunde SDF te vernietigen. Dat was geen loos dreigement en bleek volgens andere bronnen zelfs al letterlijk te zijn gebeurd.

In één van de afgesproken de-escalatie zones bij Hama brak de door Amerika geleide SDF-Al Qaeda het staakt-het-vuren door plotseling met tanks en artillerie posities van het Syrische leger te bestoken. Doel was om een groep van 29 Russische soldaten gevangen te nemen.

Die zaten enkele uren in een door de militanten opgezette val, en voerden zware vuurgevechten om te overleven. Uiteindelijk arriveerde een Russische Spetsnaz (special forces) eenheid, die door de aanvalslinie van de terroristen heen brak en de soldaten in veiligheid wist te brengen. Vervolgens bombardeerden Russische bommenwerpers en artillerie de posities van de terroristen.

Resultaat: nul Russische doden, slechts drie gewonden. De Amerikaanse-Al Qaeda kant leed echter een verpletterende nederlaag en verloor 850 terroristen, 11 tanks, 46 pickup trucks, 20 vrachtwagens en 38 wapenopslagplaatsen. Dat gebeurt er dus zodra het Amerikaanse leger voor de verandering tegenover een tegenstander komt te staan die wèl met dezelfde –en meestal betere- wapens kan en wil terugvechten. (2)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) SOTT

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-in-Syri
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67265
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Di Okt 17, 2017 2:45 pm

'IS uit Raqqa verdreven'

Door de VS gesteunde Syrische milities hebben Islamitische Staat (IS) verdreven uit Raqqa. Dat verklaart een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), de alliantie die de strijd om de stad leidt.

Eerder op de dag meldde de SDF al de twee belangrijkste strategische punten, het ziekenhuis en het stadion, te hebben veroverd op de terreurgroep. Volgens lokale getuigen is er nog sprake van sporadische beschietingen, terwijl militieleden de overwinning vieren in de straten van de stad. Volgens een woordvoerder van de door de Verenigde Staten geleide coalitie hebben SDF-strijders 90 procent van de stad onder controle.

De SDF-strijders begonnen in juni een offensief om Raqqa, de voormalige hoofdstad van het kalifaat, te heroveren op IS. De afgelopen dagen verlieten enkele honderden IS-leden en burgers de stad.

,,De strijd gaat door totdat de hele stad vrij is van de terroristen, die weigerden zich over te geven'', verklaarde een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten eerder. Naar zijn inschatting ging het nog om twee- à driehonderd IS-strijders, overwegend buitenlanders.

Veilige aftocht
De SDF liet ook weten dat twee dagen geleden een IS-konvooi, met behalve 275 jihadisten ook zo'n vierhonderd burgers, de stad kon verlaten. De evacués verblijven nog wel in het gebied dat SDF controleert. Tot de veilige aftocht werd besloten om de herovering van Raqqa te bespoedigen.

IS maakt nu eigenlijk alleen nog de dienst uit in delen van de Syrische provincie Deir ez-Zor, die grenst aan Irak. Dat gebied langs de rivier de Eufraat wordt van twee kanten aangevallen, door de SDF vanuit het noorden en door het Syrisch regeringsleger met Russische luchtsteun vanuit het zuidwesten.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36669
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Mahalingam » Di Okt 17, 2017 4:39 pm

Afbeelding
Rojda Felat, een commandant van de Koerdische Women's Protection Units (YPJ) zwaait met een vlag op het bekende (vanwege onthoofdingen) Al Naim-plein te Raqqa.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35060
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 29, 2017 4:57 pm

Syrië-oorlog: Qatar noemt handlangers van het terreurcomplot

Geplaatst op 29 oktober 2017

Afbeelding

In een tv-interview gaf de voormalige minister-president van Qatar, al-Thani (foto), toe dat vanaf het begin buitenlandse machten – namelijk de VS, Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar zelf – de Jihadisten in Syrië aanvoerden, financierden en van wapens voorzagen, en zodoende rechtstreeks hebben bijgedragen aan de escalatie van de oorlog.

Niet alleen dat met medeweten van de Amerikaanse regering Saoedi-Arabië opdracht gaf tot het bombarderen van de internationale luchthaven van Damascus, zoals een gelekt NSA-document laat zien, evenals het feit dat de “bewapende oppositie” in Syrië in feite vanaf het begin onder directe buitenlandse (o.a. Amerikaanse en Saoedische) controle stond, ook steeds meer andere smerige details over de oorlog in Syrië komen aan het licht.

Alle tot nu toe bekende aanwijzingen en bewijzen, volgens welke het vooral de NAVO-landen VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije, evenals de Arabische Golfstaten Saoedi-Arabië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit enz., waren die de Syrië-oorlog aanwakkerden en bespoedigden, worden nu stap voor stap bevestigd. Aanwijzingen en bewijzen, waarvoor men al die jaren daarvoor “samenzweringstheoreticus”, “anti-Amerikaan” enz. werd genoemd.

Maar die hele smerige was, die nu in het dispuut binnen de Coöperatie van golfstaten (GCC) – vooral tussen Saoedi-Arabië en Qatar – wordt gewassen, brengt de waarheid vermoedelijk stap voor stap aan het licht. Want beide kanten beschuldigen elkaar ervan de “Islamitische Staat” en Al-Qaida ondersteund te hebben. En je kunt er van uitgaan dat beide kanten gelijk hebben, temeer daar in feite alle Golf-monarchieën jarenlang jihadistische groepen in Syrië, in Irak en in Libië financierden – en dit grotendeels waarschijnlijk nog steeds doen.

Nu gaf de voormalige minister-president van Qatar, Hamad bin Yassim Jaber al-Thani, die ook het overzicht had over de Syrië-operaties van Qatar tot het jaar 2013, in een interview met Qatari TV toe dat zijn land samen met Saoedi-Arabië, Turkije en de Verenigde Staten al vanaf het eerste begin van het zich aftekenende conflict in het jaar 2011 wapens aan jihadistische groepen leverde. Het doel was vanaf het begin om Assad en diens ondersteuners te verjagen.

Weliswaar wees al-Thani de geloofwaardige beschuldigingen van ondersteuning aan de “Islamitische Staat” van de hand, hij gaf echter toe dat de Golfstaten en de VS Al-Qaida in Syrië (in de vorm van het Al-Nusra-Front) vanaf de eerste jaren van de oorlog ondersteunden en hij benadrukte eveneens dat Qatar “omvangrijke documenten” en aantekeningen zou bezitten volgens welke de oorlog gepland was om te zorgen voor een Regime Change.

Nadat al-Thani toegaf dat de golfstaten de Jihadisten in Syrië met toestemming en ondersteuning van de Verenigde Staten en Turkije bewapenden, zei hij: “Ik wil niet op details ingaan, maar we hebben er omvangrijke documenten over om Syrië over te nemen.” Hij benadrukte dat de in 2015 overleden koning Abdullah van Saoedi-Arabië en de VS Qatar ervoor inzetten om een vooraanstaande rol in te nemen bij verdekte operaties in Syrië, om zodoende de plaatsvervangende oorlog uit te voeren.

In het interview probeerde de voormalige minister-president de ondersteuning van Qatar aan terreurgroepen ermee te verdedigen dat ze immers allemaal samen (dus ook de VS en Saoedi-Arabië) deze groepen financierden en terwijl deze landen eventueel hun ondersteuning verminderden, zouden ze toch allemaal “met ons in de loopgraaf hebben gezeten”.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/29 ... urcomplot/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten