Opstand in Syrië

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 30256
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 29, 2017 4:57 pm

Syrië-oorlog: Qatar noemt handlangers van het terreurcomplot

Geplaatst op 29 oktober 2017

Afbeelding

In een tv-interview gaf de voormalige minister-president van Qatar, al-Thani (foto), toe dat vanaf het begin buitenlandse machten – namelijk de VS, Saoedi-Arabië, Turkije en Qatar zelf – de Jihadisten in Syrië aanvoerden, financierden en van wapens voorzagen, en zodoende rechtstreeks hebben bijgedragen aan de escalatie van de oorlog.

Niet alleen dat met medeweten van de Amerikaanse regering Saoedi-Arabië opdracht gaf tot het bombarderen van de internationale luchthaven van Damascus, zoals een gelekt NSA-document laat zien, evenals het feit dat de “bewapende oppositie” in Syrië in feite vanaf het begin onder directe buitenlandse (o.a. Amerikaanse en Saoedische) controle stond, ook steeds meer andere smerige details over de oorlog in Syrië komen aan het licht.

Alle tot nu toe bekende aanwijzingen en bewijzen, volgens welke het vooral de NAVO-landen VS, Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije, evenals de Arabische Golfstaten Saoedi-Arabië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit enz., waren die de Syrië-oorlog aanwakkerden en bespoedigden, worden nu stap voor stap bevestigd. Aanwijzingen en bewijzen, waarvoor men al die jaren daarvoor “samenzweringstheoreticus”, “anti-Amerikaan” enz. werd genoemd.

Maar die hele smerige was, die nu in het dispuut binnen de Coöperatie van golfstaten (GCC) – vooral tussen Saoedi-Arabië en Qatar – wordt gewassen, brengt de waarheid vermoedelijk stap voor stap aan het licht. Want beide kanten beschuldigen elkaar ervan de “Islamitische Staat” en Al-Qaida ondersteund te hebben. En je kunt er van uitgaan dat beide kanten gelijk hebben, temeer daar in feite alle Golf-monarchieën jarenlang jihadistische groepen in Syrië, in Irak en in Libië financierden – en dit grotendeels waarschijnlijk nog steeds doen.

Nu gaf de voormalige minister-president van Qatar, Hamad bin Yassim Jaber al-Thani, die ook het overzicht had over de Syrië-operaties van Qatar tot het jaar 2013, in een interview met Qatari TV toe dat zijn land samen met Saoedi-Arabië, Turkije en de Verenigde Staten al vanaf het eerste begin van het zich aftekenende conflict in het jaar 2011 wapens aan jihadistische groepen leverde. Het doel was vanaf het begin om Assad en diens ondersteuners te verjagen.

Weliswaar wees al-Thani de geloofwaardige beschuldigingen van ondersteuning aan de “Islamitische Staat” van de hand, hij gaf echter toe dat de Golfstaten en de VS Al-Qaida in Syrië (in de vorm van het Al-Nusra-Front) vanaf de eerste jaren van de oorlog ondersteunden en hij benadrukte eveneens dat Qatar “omvangrijke documenten” en aantekeningen zou bezitten volgens welke de oorlog gepland was om te zorgen voor een Regime Change.

Nadat al-Thani toegaf dat de golfstaten de Jihadisten in Syrië met toestemming en ondersteuning van de Verenigde Staten en Turkije bewapenden, zei hij: “Ik wil niet op details ingaan, maar we hebben er omvangrijke documenten over om Syrië over te nemen.” Hij benadrukte dat de in 2015 overleden koning Abdullah van Saoedi-Arabië en de VS Qatar ervoor inzetten om een vooraanstaande rol in te nemen bij verdekte operaties in Syrië, om zodoende de plaatsvervangende oorlog uit te voeren.

In het interview probeerde de voormalige minister-president de ondersteuning van Qatar aan terreurgroepen ermee te verdedigen dat ze immers allemaal samen (dus ook de VS en Saoedi-Arabië) deze groepen financierden en terwijl deze landen eventueel hun ondersteuning verminderden, zouden ze toch allemaal “met ons in de loopgraaf hebben gezeten”.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/10/29 ... urcomplot/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3715
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor sjun » Zo Okt 29, 2017 6:49 pm

Het was te verwachten dat de Obama-administratie de Christenen in Syrië een mes in de rug zou steken. Ook zou benieuwd wat er nog uit de rel rondom de nu gevonden e-mails van Hillary C. komt? Wellicht onthult het niet enkel de strategie in Syrië maar ook het verhaal rondom Benghazi waarin ambassadeur Stevens opgeofferd werd.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 34161
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Mahalingam » Zo Nov 05, 2017 12:56 pm

En onderwijl wordt aan de grens bij Israël een beschermde enclave voor Druzen tot stand gebracht.
In rare step, Israel says it will help Syrian Druze village fend off jihadists
Announcement by IDF comes hours after suicide bombing kills nine people in Hader, near Quneitra; spillover fire lightly injures resident of Majdal Shams

In a highly unusual move, Israel on Friday said it would defend the Syrian Druze village Hader, hours after a terrorist killed nine people in a suicide bombing just across the border that then sparked clashes between Syrian government forces and rebels.

In a series of tweets, the army’s Arabic spokesman Avichay Adraee said the IDF is prepared to “support the village residents and work to prevent any harm or the occupation of the village, out of a commitment to the Druze population.”
The statement said top military brass on Friday morning were assessing the escalating situation across the border.

Earlier, Syrian state news agency SANA said a jihadist fighter detonated the bomb Friday morning on the outskirts of Hader, in the northern countryside of Quneitra near the Israeli border.
“A suicide bomber from Al-Nusra Front detonated a car bomb in the midst of the homes of citizens on the outskirts of Hader, killing nine people and injuring at least 23,” the agency said.

Al-Nusra Front is a now-changed name for a jihadist group that was formerly Al-Qaeda’s affiliate in Syria and is now known as the Fateh al-Sham Front.
“In the aftermath of the terrorist attack, terrorist groups carried out a heavy attack on Hader, and army units and the Popular Defense units (pro-government militias) clashed with the attackers,” SANA added.
SANA said the toll was expected to rise because a number of those wounded in the bombing were in serious condition and the ongoing assault on the town made it difficult to remove the injured to safety.

Spillover fire from the Friday morning clashes also lightly injured a resident of the Israeli Druze town of Majdal Shams, the IDF said in a statement. The man was injured by small arms fire from across the border and was treated by paramedics at the scene.
After the incident, dozens of Druze residents of Israel protested at the Syrian border against the escalating violence in Hader.

The IDF’s announcement that it would protect Hader, which lies inside Syria, is a very rare example of a public intervention in the Syrian civil war raging across the border.
The statement reflects ongoing pressure on Israeli leaders from the Druze communities in the Galilee and on the Golan to help their coreligionists across the border who are often caught in the crossfire between Sunni rebels and Alawite and Shiite pro-government forces.

Over the past six years, Israel has clung to a hands-off policy toward the war, only getting involved when one of its “red lines” is transgressed. These “red lines” include the violation of Israeli sovereignty through deliberate or accidental attacks, Iranian-supported militias taking positions on the Golan border, and attempts to transfer advanced weapons to the Hezbollah terrorist group.
https://www.timesofisrael.com/in-rare-step-israel-says-it-will-help-syrian-druze-village-fend-off-jihadists/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 63856
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Ariel » Wo Dec 06, 2017 4:14 pm

Iedereen die zich een beetje verdiepte in de oorlog van Syrie, weet al jaren dat de jongens van het Vrije Syrische Leger geen zorgzame engeltjes zijn, maar knoerharde moslim fanaten. Maar de Nederlandse regering komt daar nu al pas achter.

Ontvingen jihadisten geld uit ontwikkelingshulp?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stopt met het verlenen van financiële steun aan een hulpproject in Syrië. Geld dat onder meer was bedoeld voor het opzetten van een Syrische politie-eenheid, belandde bij extremistische groeperingen.

Dat meldt het AD. Het project werd gesteund door zes landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Volgens het ministerie van Buitenlandse zaken heeft Nederland 12,5 miljoen euro bijgedragen.

Plan voor onafhankelijke politiemacht

Het geld was bestemd voor de Vrije Syrische Politie, een politie-eenheid die de wederopbouw in Syrië mogelijk moet maken. Het idee was dat de politiemacht onafhankelijk zou opereren van extremistische organisaties, en voor stabiliteit zou zorgen in de regio. Dat plan pakte verkeerd uit.

Vorige week ontstond er commotie toen de BBC een reportage over dit project uitzond. Uit onderzoek van de BBC bleek dat de politie-eenheid die in Syrië werd opgezet, meehielp bij het executeren van burgers. De omroep meldt dat twee vrouwen om het leven kwamen door steniging.

Al-Nusra selecteerde politieagenten

Ook zou er geld zijn overgedragen aan extremistische groeperingen in de regio, in ruil voor bescherming. Al-Nusra, een terroristische organisatie die is gelieerd aan Al-Qa’ida, selecteerde een aantal agenten die meewerkten aan het project. Ook stonden er doden en fictieve personen op de loonlijst.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukt dat er risico’s kleven aan projecten in Syrië. ‘De situatie in het land is complex en chaotisch. Elke euro die in verkeerde handen valt, is er één te veel.’ De Nederlandse bijdrage aan het project is per direct stopgezet.

De non-gouvernementele organisatie die het project leidt, wijst de kritiek van de BBC van de hand. De organisatie stelt dat er maar van zes mensen is aangetoond dat ze banden met extremistische organisaties hadden, terwijl er 3.400 mensen aan het project meedoen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12734
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Dec 08, 2017 10:01 am

Interessante video. Ik heb even geen tijd nu, maar zal hem op een later tijdstip zeker gaan bekijken. Het bevestigt waarschijnlijk wat ik reeeds vanaf het begin predikte: Syrië is in grote delen van het land veilig. Maar voor wie een hond wil slaan, is er altijd wel een passende politieke stok te vinden.

American Housewife in Syria

November 2017 presentation to the Syrian American Forum in Boston regarding my trips to Syria and "Mythbusting" the false narratives of "moderate rebels", "popular uprising", "Syria is destroyed" etc. Thanks for watching, Janice Kortkamp.

https://youtu.be/sn-1o-q9oxU
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 12734
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Dec 10, 2017 11:34 am

Dat de regime change in Syrië militair zal mislukken is te voorzien. Maar de huidige fronten blijven voortbestaan. Zo hebben zowel de VS als de trouw volgende EU, reeds bekend gemaakt dat ze niet aan de wederopbouw van het land deel zullen nemen zolang Assad aanblijft. Dat is overigens ook niet nodig. Want daarvoor staan Rusland en China gereed. Peking kan Syrië op termijn zelfs opnemen in de Nieuwe Zijderoute als draaischijf aan de Middellandse Zee. Het Westen grijpt er zo bezien niet alleen militair maar ook economisch naast in Syrië.

Bron: 26-10-2017 http://www.novini.nl/rol-israel-oorlog-syrie/

POLITIEK IS SMERIG. Men verkoopt de waarheid als een tweedehands artikel met tranen in de ogen omdat men er zo gehecht aan is. Maar let op! De handel met Syrië laat niks te wensen over en zal onverminderd voortgang vinden. Zo nodig illegaal. Want dat is niet langer strafbaar volgens de geniale linkse intellectuele uitbater Samsom.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst van mijzelf en verkondig uitsluitend eigen dogma's.

Mahalingam
Berichten: 34161
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Berichtdoor Mahalingam » Ma Dec 11, 2017 4:04 pm

De klus is geklaard. Over blijven de steunpunten.
Poetin wil troepen weghalen uit Syrië
President Poetin heeft een onverwacht bezoek aan een Russische luchtmachtbasis in Syrië gebracht waar hij een onderhoud had met zijn Syrische ambtgenoot Assad. Poetin reisde vandaag in gezelschap van zijn minister van Defensie Sjoigoe naar de basis Hamaimim, in de provincie Latakia. De Russische president is onderweg naar Turkije en Egypte en maakte een tussenstop in Syrië.

Vorige maand ontving Poetin Assad in eigen land, in Sotsji. Na het bezoek aan de luchtmachtbasis zei Poetin dat het Syrische leger met hulp van de Russische strijdkrachten binnen twee jaar een sterk leger van terroristen had weten te verslaan. Hij herhaalde dat Rusland zijn troepen geleidelijk uit het door burgeroorlog geplaagde Syrië zal terugtrekken. Rusland voerde voor het eerst in september 2015 luchtaanvallen in Syrië uit.

Overigens blijven de Russen juist op de belangrijke basis Hamaimim voorlopig nog aanwezig. Ook blijven ze de marinefaciliteiten in de haven van Tartous vooralsnog gebruiken. Ook op diplomatiek terrein blijft Poetin actief. Samen met Iran en Turkije ondersteunt hij gesprekken tussen het bewind in Damascus en de rebellengroeperingen in Syrië. Die gesprekken vinden sinds het begin van dit jaar plaats in Astana, de hoofdstad van Kazachstan.
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/poetin-wil-troepen-weghalen-uit-syrie~a4248f43/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast