Het nieuwe kalifaat IS

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 31329
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jan 31, 2018 1:06 am

Belgen hielden drones van ISIS in de lucht

Guy Van Vlierden, 30 januari 2018

Afbeelding

Antwerpse Syrië-strijder verklapt welke jobs zijn makkers uitoefenden in kalifaat

De Islamitische Staat had een team van vijftien strijders die verantwoordelijk waren voor drones. Die onbemande vliegtuigjes werden gebruikt op het slagveld, maar dienden ook voor spionage, propaganda en transport. Zeker vier van de operators waren Belgen, zo blijkt uit verhoren van een opgepakte Syrië-strijder die wij hebben ingekeken.


Twee mannen stappen over een grindweg naar een heuveltop. De ene houdt een blauwgrijs vliegtuigje vast van een kleine twee meter groot, de andere een afstandsbediening. Als ze boven zijn, wordt het tuig behoedzaam in de hoogte gehouden. De propeller start met draaien en de drone begint aan zijn vlucht. We kijken naar een video die Islamitische Staat een jaar geleden verspreidde om te tonen dat hij over een unmanned aircraft system beschikte dat bommen kon droppen - niet krachtig genoeg om een auto aan flarden te rijten, maar wel om ettelijke omstanders te doden en ook huiveringwekkend precies.

De twee mannen dragen camouflagepakken en bivakmutsen verhullen hun identiteit. Maar de kans is groot dat het om Belgen gaat. Die speelden immers een toonaangevende rol in wat het kalifaat aan luchtmacht bezat. Dat blijkt althans uit de verklaringen van Bilal El Marchohi (22), een Antwerpenaar die in oktober 2013 naar Syrië trok. Hij deed dat met zijn Nederlandse vrouw Ilham Borjani (23) en het was ook met haar dat hij vorige zomer door Koerdische strijders opgepakt is. Abu Fudayl, zoals hij heette bij IS, werd vervolgens dagenlang door Amerikaanse soldaten verhoord. Wij hebben de neerslag daarvan kunnen lezen in een vijftiental tactical interrogation reports.

[Zie ook de filmpjes op de site.]

https://www.hln.be/de-krant/belgen-hiel ... t~a6ff27a6
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Teva Teff
Berichten: 3191
Lid geworden op: Za Apr 14, 2007 11:37 am

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Teva Teff » Di Feb 06, 2018 8:38 am

Dit is toch wel opmerkelijk.
Trouw: Israël helpt Egypte stiekem een handje in de Sinaï-woestijn
De Egyptische regering geeft in het geheim toestemming aan Israël om jihadisten in de Sinaï-woestijn te bombarderen. Tot deze conclusie kwam de New York Times na gesprekken met Amerikaanse en Britse veiligheidsbronnen. Ongemarkeerde straaljagers en drones uit Israël voeren sinds twee jaar luchtaanvallen uit op doelwitten van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Het zou gaan om meer dan honderd geheime operaties.

Het noordelijke deel van de Sinaï-woestijn wordt geteisterd door aanslagen van IS-strijders en de Egyptische veiligheidstroepen hebben veel moeite om de opstandige gebieden te controleren. In 2015 slaagde IS er zelfs in om een Russisch passagiersvliegtuig boven de Sinaï neer te halen. Egypte voert vaak militaire acties uit tegen de jihadisten, maar tegen een hoge prijs: in de laatste jaren zijn honderden politieagenten, militairen en overheidsmedewerkers gedood.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 09, 2018 2:44 pm

Pilgrim schreef:
'Identiteit IS-beul James Foley is bekend'

24 augustus 2014

De Britse inlichtingendiensten MI5 en MI6 weten wie de extremist van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) is die onlangs de Amerikaanse journalist James Foley onthoofdde.

Dat hebben bronnen bij de regering gezegd, meldt The Sunday Times. De man zou bekend staan als 'Jihadi John'.

De bron gaf geen details over de man die is geïdentificeerd. Een belangrijke verdachte is volgens Britse media de 23-jarige Abdel-Majed Abdel Bary.

De extremist, die eerder als rapper liedjes uitbracht onder de artiestennaam 'L Jinny', verliet vorig jaar zijn woning van een miljoen pond (circa 1,25 miljoen euro) in het westen Londen om in Syrië te gaan vechten. Hij zou geradicaliseerd zijn na contacten met volgelingen van een islamprediker, die Anjem Choudary heet. Bary twitterde eerder deze maand een foto van zichzelf waarop hij een afgehakt hoofd vasthoudt.

Kenia
Bary is de zoon van een in Egypte geboren militant die vastzit vanwege een terrorismeaanklacht, en in afwachting is van zijn proces. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke aanslagen op Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania waarbij honderden mensen omkwamen.

Het groepje Britten dat in Syrië gevangenen zou vasthouden, werd The Beatles genoemd door hun gevangenen. Ook de afzonderlijke leden kregen Beatle-namen: John, Paul, George en Ringo.

Met het onvoeren van westerlingen kan in Syrië grof geld worden verdiend. Volgens een veiligheidsbron hebben meerdere Europese landen vorig jaar in totaal 30 miljoen euro betaald voor het vrij krijgen van elf gijzelaars. Volgens ex-gijzelaars schepten 'The Beatles' op over het geld dat ze verdienden. Sommigen zeiden plannen te hebben om in Koeweit of Qatar te gaan rentenieren.

Een 27-jarige Duitser kon ondertussen wel worden bevrijd uit de handen van IS. De man uit Brandenburg werd een jaar geleden gevangengenomen in Syrië, waar hij mensen in nood wilde helpen.

Uitvalsbasis
Minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond zei zondag dat IS 'delen van Irak en Syrië verandert in een terroristische staat en in een uitvalsbasis voor aanvallen tegen het Westen'. Hammond vreest dat, tenzij de strijders tijdig worden verslagen, 'zij ons vroeg of laat aanvallen op Brits grondgebied'.

Volgens de Britse politie en inlichtingendiensten vertrekken maandelijks tot twintig Britten naar Irak en Syrië om zich aan te sluiten bij IS. Dit aantal is gestegen sinds het terreurnetwerk twee maanden geleden een kalifaat uitriep.

Door: Novum/ANP

http://www.nu.nl/buitenland/3859646/ide ... ekend.html


Ik haal dit bericht uit aug. 2014 even op vanwege de melding over de 'Beatles', beulen uit het UK.
Want er is nieuws over ze.
Koerdische strijders pakken twee Britse IS-beulen op
Door hun slachtoffers in de gevangenis van Raqqa werden ze om hun Britse accent de ‘Beatles’ genoemd, de vier mannen uit West-Londen die naar Syrië reisden en zich ontpopten als beulen van IS. Nu zouden twee van deze Britten gevangen zijn genomen in Syrië.
[...]
Volgens de krant zou de identiteit van Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh door Amerikanen zijn vastgesteld. De aanvoerder van de groep beulen, Mohammed Emwazi, beter bekend als ‘Jihadi John’ werd in 2015 bij een droneaanval gedood.
[...]
Kotey (34) is van Ghanese en Grieks-Cypriotische herkomst, Elsheikh (29) heeft Soedanese wortels. Volgens het State Departmen namen beiden deel aan martelingen. Kotey nam waarschijnlijk ook deel aan de executies en recruteerde andere Britten voor IS.
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/08/noord-syrie-britse-is-beulen-opgepakt-a1591610

De vraag is nu: wat met ze te doen?. Door de Koerden laten doodschieten?
Of aan de Engeslen teruggeven? En hoe graag willen de Amerikanen iets met ze doen?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 34783
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Mahalingam » Wo Feb 14, 2018 12:32 am

Afbeelding
Alexanda Kotey (L) and Shafee Elsheikh grew up in west London

Nu de USA ze niet wil hebben om in Guantanamo Bay op te sluiten, wil ook de UK ze niet terug hebben.
US-UK row over fate of IS 'Beatles' fighters Kotey and Elsheikh
Britain and America are set for a diplomatic row over two captured Islamic State fighters who were part of a group dubbed "The Beatles".
Alexanda Kotey and El Shafee Elsheikh were captured several days ago in Syria by Kurdish forces.
They were wanted in connection with the torture and beheading of dozens of people - including US journalists James Foley and Steven Sotloff, and British aid workers Alan Henning and David Haines.
The murder squad they were part of, which also included Mohammed Emwazi - known as "Jihadi John" - and Aine Davis, was nicknamed "The Beatles" because of the jihadists' English accents.
All four are believed to have grown up in the same part of west London.

Last week, it was reported the Home Office had taken the unusual step of stripping both Kotey and Elsheikh of their UK citizenship, which was said to have made it a lot less likely they will be returned to Britain to face trial.

However, the US is putting pressure on international partners to take back foreign Islamic State fighters captured in the Middle East.
Pentagon official Kathy Wheelbarger, who will join US defence secretary James Mattis at a summit in Rome on Tuesday, said: "We are working with the coalition on foreign fighter detainees and generally expect those detainees to return to their country of origin for disposition."
The American position could be resisted by Defence Secretary Gavin Williamson, who will also attend the gathering in Italy.

The Cabinet minister has said he does not think Kotey and Elsheikh "should ever set foot in this country again".
Tobias Ellwood, a minister in Mr Williamson's department, has suggested captured jihadists should be sent to the International Criminal Court in The Hague, although the US does not recognise the court.
The Tory MP criticised the previous sending of terror detainees to Guantanamo Bay, which Donald Trump has vowed to keep open.
https://news.sky.com/story/us-uk-row-over-fate-of-is-beatles-fighters-kotey-and-elsheikh-11248687
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 64239
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het nieuwe kalifaat IS

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 14, 2018 1:42 am

Mahalingam schreef:Alexanda Kotey (L) and Shafee Elsheikh grew up in west London

Nu de USA ze niet wil hebben om in Guantanamo Bay op te sluiten, wil ook de UK ze niet terug hebben.


Geef ze aan de Koerden . Die willen ze volgens mij wel hebben.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 2 gasten