Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 35803
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 22, 2018 10:49 pm

Iets zeggen of doen dat kan worden opgevat als een belediging van de sultan is in Turkije gevaarlijk.
Turkse zangeres in cel na beledigen Erdogan
ANKARA - Een bekende Turkse zangeres en actrice is veroordeeld tot tien maanden gevangenisstraf wegens belediging van president Erdogan tijdens een optreden in 2016.

Zangeres Zuhal Olcay werd ervan beschuldigd de songtekst van een van haar liedjes te hebben gewijzigd door Erdogans naam erin op te nemen. Tijdens het zingen ervan maakte ze een beledigend handgebaar, meldde de Turkse krant Hürriyet.
Een video van de voorstelling toont Olcay terwijl ze de songtekst van haar lied verandert in: „Recep Tayyip Erdogan, het is allemaal leeg, het is allemaal een leugen, het leven zal op een dag eindigen en je zult zeggen: Ik had een droom”, aldus Hürriyet.

In haar getuigenis verwierp Olcay de beschuldigingen en zei dat ze Erdogans naam had gebruikt omdat het in het rijmschema paste en geen „heimelijk of beledigend motief” had. Ze zei dat het handgebaar was gericht op iemand in het publiek.

Het beledigen van de president is een misdaad in Turkije waarop maximaal vier jaar gevangenisstraf staat.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1824521/turkse-zangeres-in-cel-na-beledigen-erdogan
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66029
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Vr Mar 23, 2018 4:00 pm

De Gouverneur van de Turkse provincie Kirsehir belooft in een speech dat Turkije spoedig optrekt naar Jeruzalem . Lijkt me geen slim plan. : nono3:

Scimitar-wielding Turkish governor vows to conquer JerusalemA Turkish regional governor last weekend declared while wielding a double-bladed scimitar above his head that Turkey’s forces would soon march into Jerusalem and other cities in the Middle East.

Necati Senturk, the government-appointed governor of the Kirsehir province, raised eyebrows with a speech from the balcony of the governor’s office as Turkish troops were poised to take the Syrian city of Afrin from Kurdish militia.

“God willing, we will take Afrin. We will take Manbij,” he said in videos posted on Turkish news websites, referring to another Kurdish-held city in Syria.

Waving a sword known locally as a zulfiqar above his head with one hand and holding a megaphone in another, he added: “We will also go to Mosul, and we will go to Jerusalem!… God is Greatest!”

The Turkish sultans controlled both the Iraqi city of Mosul and the holy city of Jerusalem for long periods during the Ottoman Empire.

The zulfiqar is a double bladed scimitar of the kind used by Islamic warriors in the early conquests. Such a sword is said to have been given by the prophet Mohammed to his son-in-law the prophet Ali.

On Thursday, several days after he made the speech and a day after it began circulating in the media, reports said Senturk had gone into retirement.

It was not immediately clear to what extent his retirement on age grounds had been pre-planned or forced by his incendiary speech.

But Senturk, Kirsehir governor for the last three and a half years, said he was unrepentant.

“In terms of fatherland and language, I have no fear,” he was quoted as saying by the Dogan news agency.

“All good things must come to an end. When a person is at the top, they must know how to step down.

“And going out at the peak is most auspicious.”
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 35803
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mar 26, 2018 9:46 pm

Er gaan verhalen over een Nederlandse spion diplomaat A. Z. die dingen in Turkije doet die ik heel plausibel vindt klinken.
De vermeende spion, aangeduid als A.Z., zou bezig zijn met het inwinnen van informatie over de Turkse militaire operatie tegen de terreurbeweging PKK in Afrin en zou aanwezig zijn geweest op bijeenkomsten van de Syrische oppositie en grote sommen met geld hebben overhandigd aan informanten. Ook zou hij als taak hebben om Turkije in verband met ISIS te brengen, een narratief dat vooral door de terreurbeweging PKK wordt gepusht.

A.Z. zou niet alleen met informanten bij elkaar komen, maar ook met marginale extremistische linkse groeperingen in Turkije afspreken. Hij zou zijn diplomatiek paspoort hebben gebruikt bij het in- en uitreizen van Turkije en de mogelijkheden van het Nederlandse consulaat in Istanbul benutten om met NGO’s bijeen komen die zich tegen de Syrische militaire operatie tegen de PKK verzetten. Op bijeenkomsten stelde A.Z. zich voor als iemand van het Nederlandse ministerie van Defensie.
http://dutchturks.nl/turkije-onderzoekt-nederlandse-diplomaat-op-verdenking-van-spionage-voor-mivd/
Kent iemand hem?
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66029
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Di Mar 27, 2018 12:38 am

Mahalingam schreef:Er gaan verhalen over een Nederlandse spion diplomaat A. Z. die dingen in Turkije doet die ik heel plausibel vindt klinken.

Kent iemand hem?


De man is inmiddels naar Nederland gevlucht. Heel verstandig.

Ambtenaar voor eigen veiligheid weg uit Turkije na berichten over spionage

De Nederlandse diplomaat die volgens Turkse media als spion in Turkije werkte, heeft het land voor zijn eigen veiligheid verlaten. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten naar aanleiding van berichten eerder vandaag dat Turkije onderzoek naar hem doet.

De Nederlander deed volgens Turkse media onderzoek naar banden tussen de Turkse regering en IS. Ook zou hij door geld te betalen informatie hebben willen inwinnen over de Turkse operatie in het Syrische Afrin.

Het ministerie laat weten dat de betrokken ambtenaar werkte op het Nederlandse consulaat-generaal in Istanbul en onder meer was belast met "regionale werkzaamheden". Meer wil het het ministerie niet zeggen over de kwestie.

Eerder vandaag meldde de Turkse krant Daily Sabah dat de man was opgepakt. Het is niet duidelijk of dat klopt.

Valse informatie
Volgens Daily Sabah werkte de ambtenaar die werd aangeduid met de initialen A.Z. voor de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Hij zou al lange tijd gevolgd zijn door de autoriteiten in Ankara. "Naar verluidt is A.Z. met een diplomatiek paspoort Turkije binnengekomen om documenten te vervalsen en valse informatie te verspreiden over Turkije's steun aan IS", schrijft de krant.

In het artikel staat verder dat de Nederlander in Afghanistan in het leger diende. Ook zou hij bijeenkomsten van oppositiegroepen hebben bezocht waar hij zichzelf introduceerde als medewerker van het Nederlandse ministerie van Defensie.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Mahalingam
Berichten: 35803
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Mar 29, 2018 12:16 pm

En Erdogan gaat door met zuiveren. Hoe krijgt hij een betrouwbaar (voor hem) leger?
Turkije blijft mensen oppakken naar aanleiding van de mislukte couppoging in de zomer van 2016. Dit keer gaven aanklagers bevel voor de arrestatie van zeventig legerofficieren. Zij zouden banden hebben met de geestelijke Fethullah Gülen die volgens Ankara achter de staatsgreep zit.

Volgens de VN heeft Turkije inmiddels 160.000 mensen gearresteerd vanwege de couppoging. Meer dan 50.000 van de arrestanten zijn in staat van beschuldiging gesteld. Verder zijn ongeveer evenveel ambtenaren de laan uit gestuurd.

Critici verwijten president Erdogan dat hij de mislukte staatsgreep gebruikt om politieke tegenstanders uit de weg te ruimen. Het staatshoofd zegt dat hij bedreigingen van de staatsveiligheid aanpakt.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1851329/nieuwe-arrestaties-turkije-na-couppoging
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16263
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor King George » Do Mar 29, 2018 12:29 pm

En nog steeds EU-toetredingssubsidies naar Turkije en subsidies voor het vormen van een rechtstaat?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 35803
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Apr 03, 2018 12:12 am

Gülen nu ook gezocht voor dood diplomaat
ANKARA - Een Turkse rechtbank heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen acht mensen, onder wie de geestelijke Fethullah Gülen. De autoriteiten hielden Gülen al verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep in 2016, maar brengen hem volgens staatspersbureau Anadolu nu ook in verband met de dood van de Russische ambassadeur Andrej Karlov.

Karlov overleed nadat hij in 2016 was neergeschoten in Ankara. Een politieman nam de diplomaat onder vuur toen hij een speech gaf tijdens de opening van een fototentoonstelling. De dader werd later zelf doodgeschoten. Volgens bronnen van Anadolu is de schutter tijdens het onderzoek in verband gebracht met Gülen, die in ballingschap leeft in de Verenigde Staten.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/1863952/gulen-nu-ook-gezocht-voor-dood-diplomaat
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35803
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 06, 2018 10:10 am

Je kan het beste je vijanden beschuldigen van in Gülen te zijn voordat ze datzelfde van jouw zeggen. Iedereen gaat elkaar aangeven ten bewijze van het feit dat men zelf anti-Gülen is.
Dat geeft dan ongelukken zoals dit:
Vier doden bij schietpartij op Turkse universiteit
Bij een schietpartij op de universiteit van de Turkse stad Eskişehir zijn vanmiddag vier universiteitsmedewerkers om het leven gekomen. Het zou gaan om de decaan, een secretaresse en twee docenten. De politie heeft de campus van de Osmangazi Universiteit afgezet.
[...]
De dader, Volkan Bayar (37), is een promovendus en een onderzoeksassistent aan de faculteit van het onderwijs. Hij behaalde zijn bachelordiploma aan de Gazi Universiteit in Ankara in 2004 en studeerde af in de Verenigde Staten, aan de universiteit van Denver in 2011. Zijn vrouw werkt aan dezelfde universiteit.
[...]
Hoewel het motief van de dader van de schietpartij op de universiteit nog onbekend is, wordt op de universiteit gezegd dat beschuldigingen over vermeend lidmaatschap van de Gülen-beweging van docenten op de faculteit de reden kunnen zijn voor de moordpartij.
Gönen liet weten dat er tegen de dader een onderzoek liep, omdat hij diverse professoren ervan had beschuldigd lid te zijn van wat in Turkije de 'Terroristische Organisatie van Fetulullah' (Gülen) wordt genoemd.[...]
De beschuldigde professoren eisten dat een onderzoek tegen hem geopend zou worden wegens onterechte beschuldigingen en verdachtmakingen.
https://www.ad.nl/buitenland/vier-doden-bij-schietpartij-op-turkse-universiteit~a7bcc17e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13971
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Apr 06, 2018 6:57 pm

En Turkije is nog steeds Navo-partner?

Ons Europees politieke gedrag heeft veel weg van collaboratie met de duivel.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 35803
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Wo Apr 18, 2018 9:51 pm

Erdogan heeft vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen uitgeroepen . Normaal zouden die pas in nov.2019 gebeuren.
Dat oproepen van zijn stemvee is nodig vanwege de vele vijanden aan de grenzen (dat worden er steeds meer) en natuurlijk ook binnen de grenzen (dat worden er steeds minder).
En waar de Koerden al niet goed voor zijn:
"Erdogan rekent op een verkiezingsoverwinning, omdat hij het offensief tegen de Koerden in Afrin gewonnen heeft. Hij verwacht dat zijn kiezer hem daarvoor zullen belonen. ".
En de beloning is:
Na de verkiezingen vervalt de post van premier in Turkije en krijgt de president er meer macht.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180418_03469744
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 35803
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Apr 20, 2018 8:15 pm

Misschien dat ze over een paar jaar zo ver zijn als in Arabië. Alles verplicht dicht en iedereen in de moskee tijdens gebedstijden. Het begin is er.
Prayer breaks come to Turkish universities
Turkey’s Higher Education Council (YÖK) has sent a circular instructing universities to reschedule their lessons to allow students to attend Friday prayers, Ahval News has learnt from sources at a Turkish university.

The circular, dated Apr. 4, 2018, orders the rector of the university to reschedule working hours, lectures and exams to avoid clashes with Friday prayers.
https://ahvalnews.com/education/prayer-breaks-come-turkish-universities
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66029
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Zo Apr 22, 2018 8:37 pm

Turkije woedend op Nederland

De Turkse minister voor Europese zaken, Ömer Çelik, reageert woedend op Nederland.

Aanleiding van de reactie zijn de woorden van Rutte. Hij gaf vrijdag aan geen Turkse campagne te willen in Nederland, in aanloop van de aankomende verkiezingen in Turkije.

Nederland is niet het enige land die een stokje steekt voor het democratisch proces in Turkije. Ook Oostenrijk heeft gemeld geen Turkse politici te willen in het land. In juni gaan Turken vervroegd naar de stembus.

“Dit soort besluiten zijn niet gebaseerd op democratische waarden. Het zijn besluiten die voortkomen uit racisme en vijandigheid,” zijn de woorden van de minister.

Volgens de minister zijn de besluiten niets anders dan ‘het belemmeren van het democratisch recht”. Verder staan dit soort besluiten haaks aan Europese waarden en zorgen ervoor dat extreem-rechtse partijen juist sterker worden, aldus Çelik.

“Oostenrijk en Nederland moeten denken met een gezond verstand. Op zo’n manier omgaan met democratische waarden opent de deur voor populisme en extremisme. Uiteindelijk zal haat heersen.”
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16263
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor King George » Di Mei 22, 2018 11:14 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33257
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 30, 2018 2:20 am

Frans tijdschrift na vraag “Is Erdoğan de nieuwe Hitler?” massaal bedreigd

Geplaatst op 29 mei 2018

Afbeelding

Na een vergelijking van de Turkse president met Adolf Hitler hebben aanhangers van Recep Tayyip Erdoğan het Franse tijdschrift “Le Point” bedreigd. Nu neemt president Macron het woord.

De Franse president Emmanuel Macron heeft zich opgesteld voor het politieke tijdschrift “Le Point”, dat vanwege een kritisch hoofdartikel over de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heftig aangevallen wordt.

Het zou “absoluut onacceptabel” zijn dat de reclameposter van “Le Point” van kiosken afgehaald zouden worden, “alleen omdat ze de vijanden van de vrijheid niet bevallen”, schreef Macron maandagavond op Twitter. “De persvrijheid heeft geen prijs – zonder haar heerst de dictatuur.”

Het gerenommeerde tijdschrift had daarvoor meegedeeld dat het door aanhangers van Erdoğan bedreigd zou worden. In een video is te zien hoe aanhangers van Erdoğan een poster met de voorpagina-foto van het tijdschrift verwijderen.

“Le Point” beschuldigde de ondersteuners van de Turkse regeringspartij AKP ervan “symbolen van de vrijheid van meningsuiting en de diversiteit van de pers aan te vallen”. Eigenaren van kiosken vertelden dat zij wegens bedreigingen de posters zouden hebben verwijderd.

De foto op de voorpagina van de nieuwste uitgave van het tijdschrift laat Erdoğan zien met de tekst: “De dictator. Hoe ver zal Erdoğan gaan?” In het hoofdartikel wordt de vraag opgeworpen: “Is Erdoğan de nieuwe Hitler?”

Ook de Franse minister van Culturele Zaken, Françoise Nyssen, waarschuwde maandag voor druk op kioskeigenaren. Deze zou “niet acceptabel” zijn, schreef ze op Twitter. “De persvrijheid is gebaseerd op de vrijheid van verkoop. Bedreigingen van kioskeigenaren mogen niet geduld worden.”

Op 24 juni vinden in Turkije vervroegde parlements- en presidentsverkiezingen plaats. Met de verkiezing treedt een omstreden grondwetswijziging in werking, die de rechten van president enorm uitbreidt.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/29 ... -bedreigd/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13971
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Mei 31, 2018 1:26 pm

Het is allemaal zo voorspelbaar als je moslims in grote getale in je 'huis' uitnodigt.

Nog los van het feit dat veel moslims ongelooflijk veel moeite doen om in onze christelijke gecombineerde beschaving met atheïsten zich op te dringen met hun achterlijke religieuze primitief heidense gewoontes zonder dat ze uitgenodigd zijn. Het fatsoen van die Allah-gasten is al honderden jaren ver te zoeken. Hun cultuur is anders. Alles is anders bij hen. En zij willen nu eenmaal, wanneer ze in niet-moslimlanden vertoeven, dat wij ons aan hen aanpassen. Omdat de Islam nu eenmaal de religie is die alle andere religies en ongelovigen moet overheersen. Zo staat het in de Koran en de moslim houdt zich eraan. Dus die heeft letterlijk schijt aan onze normen en waarden die hij overigens uitsluitend verwerpelijk vindt.

Het eisenpakket van de woordvoerders van Islam liegt er niet om: Onderwerpt u aan Allah en zijn boodschapper. De boodschapper van sadisme en geweld staat verder bij mij bekend als het vieze perverse pedofiele Arabische woestijnventje profeet Mohammed, de gelouterde oorlogsmisdadiger en weerzinwekkende sadist en haatprediker over iedereen die het niet met zijn ideeën als woestijn psychopaat eens is. Aboutaleb is een en al lof over de profeet Mohammed. Hij kotst ons dus ook uit. Slechts in gedachte. Want moslims zijn nu eenmaal parasieten en willen voorkomen dat wij ze doorhebben en het land uitschoppen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66029
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 10, 2018 1:10 pm

De Oostenrijkse conservatieve bondskanselier Sebastian Kurz kondigde vrijdag aan dat zijn land verschillende imams zal uitwijzen en zeven door onder meer Turkije gefinancierde moskeeën zal sluiten. ,,Parallelle samenlevingen, de politieke islam en radicalisering hebben geen plaats in ons land", zei de regeringsleider.

En nu dreigt Erdogan met oorlog.

Oostenrijk toe maar...Sluit wederom de poorten van Wenen.

Erdogan dreigt Oostenrijk met vergelding na sluiten moskeeën.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal de beslissing van Oostenrijk om imams uit te wijzen en zeven moskeeën te sluiten, niet ongemoeid laten. Dat heeft hij zaterdag gezegd in Istanboel, zo bericht het staatspersagentschap Anadolu.

,,Ik ben bang dat de stappen die de Oostenrijkse premier heeft ondernomen de wereld leiden naar een nieuwe kruisvaart", zei Erdogan. ,,Jij doet zoiets en wij doen niks? Dat betekent dat wij ook enkele stappen zullen ondernemen. De westerse wereld moet zijn boel op orde krijgen."
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16263
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor King George » Zo Jun 10, 2018 1:57 pm

Ik denk dat het maar eens tijd moet gaan worden dat de realistische fracties binnen de EVP zich gaan afscheiden opdat een stem op hen niet een stem op Merkel, Verhofstadt, Juncker, Van de Camp en zo is. De tijd dat CSU, Tories en zo nog stonden voor gedegen conservatisme en realisme is voorgoed passé. Gedegen heeft bij hen plaats gemaakt voor gedegenereerd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten