Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 36057
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 26, 2018 2:55 pm

De toekomstige kalief Erdogan heeft moed geput uit de verkiezingen. En dus belanden er nog meer Turken achter de tralies.
138 vijanden, ex-politie en ex-soldaten gaan het gevang in. De helft zit al vast.
http://www.spiegel.de/politik/ausland/tuerkei-nach-erdogans-wahlsieg-wurden-sicherheitskraefte-festgenommen-a-1215075.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Do Jun 28, 2018 3:04 am

De overwinning van de sultan: Turkije op weg naar kalifaat van Erdoğan

Geplaatst op 27 juni 2018

Afbeelding
De Turken kozen een nieuw kalifaat.

OVERGANG IN TURKIJE: HET LAND IS NU NET ALS IRAN EEN ISLAMITISCHE DICTATUUR

De overwinning van de sultan: Turkije op weg naar kalifaat van Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan heeft zich definitief ontdaan van de democratie.

Met zijn herverkiezing en de thans voltooide constitutionele hervorming, die hem als staatspresident tevens tot hoofd van de regering maakt, heeft de sultan van de Bosporus zich verzekerd van de onbeperkte macht. Erdoğan heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij van plan is zich slechts te bedienen van democratische principes, tot zijn almacht rotsvast gefundeerd is.


“De democratie is alleen maar de trein waar we opstappen, tot we bij het doel gekomen zijn”, erkende hij als burgemeester van Istanboel 20 jaar geleden al. “De moskeeën zijn onze kazernes, de minaretten onze bajonetten, de koepels onze helmen en de gelovigen onze soldaten”, zo decreteerde hij de marsrichting, en iedereen kon herkennen dat hier iemand zich op weg begeeft om het land om te bouwen tot een islamitische Staat van Allah. Tot tien maanden gevangenis veroordeelde een toen nog functionerende rechtsstaat de religieuze dwingeland wegens het opstoken van de bevolking tot haat en vijandschap, vier ervan zat hij metterdaad uit.

Het was al spoedig duidelijk dat hier een man naar de hoogste politieke ambten streeft, die niets minder van plan is dan de oprichting van een dictatuur.

Onmiskenbaar zijn de parallellen met het donkerste hoofdstuk van de 20e eeuw. Dit geldt ook voor Erdoğan´s partijen. Reeds bij de “Nationale Heilspartij” doet de naam al denken aan historisch onheil en ook de later verboden opvolgende organisatie “Welzijnspartij” en haar eveneens verboden opvolgster, de “Partij van de Deugd”, waren nationalistische groeperingen op islamistische basis.

Duitsland, Frankrijk, België, Nederland of Oostenrijk – overal verheugt Erdoğan zich in overweldigende blijken van instemming.

Erdoğan zal in de toekomst heersen over een Turkije, dat hij systematisch tot een kalifaat heeft omgebouwd. Alleen nog maar coulissen zijn regering, parlement en het wegvluchten van geweld. Alweer een stuk land op onze aardbol valt daarmee ten offer aan de fundamentalistische islam, zoals dit in het Nabije en Midden-Oosten sinds een halve eeuw het geval is.

Turkije verliest haar “brugfunctie”, haar waarde voor het Westen keldert drastisch
Desondanks is het vooral Angela Merkel die de sultan ook verder nodig heeft om haar gedwongen afscheid uit het ambt van kanselier verder te vertragen. Weliswaar is de “vluchtelingendeal” met Turkije het papier waarop hij is vastgelegd niet waard, maar voldoet het in de media tot heldendaad opgeklopte monster zonder waarde voor de kanselier ruimschoots om Jan-met-de-pet zand in de ogen te strooien en een deel van de instroom-poorten gesloten te houden. Erdoğan daarentegen heeft de van Turkije afhankelijke Duitse regering nu niet meer nodig om zijn optredens in Duitsland in het kader van de verkiezingsstrijd mogelijk te maken.

Zijn buitenlandse legers hebben hem de overwinning bezorgd
Duitsland, Frankrijk, België, Nederland of Oostenrijk – overal verheugt de Turkse machthebber zich in overweldigende blijken van instemming. Men moet al behept zijn met verregaande politieke domheid om de miljoenen Erdoğan-stemmers in Europa voor geïntegreerd te houden. Steeds meer uitgesproken is de afwijzing van de seculiere samenleving en van de democratische rechtsstaat, zoals de regelmatige peilingen onder Turkse migranten aantonen. Voor dit inzicht zijn er niet eens spelers in het nationaal elftal nodig, die hardnekkig weigeren voor Duitsland te kiezen.

Het is nu aan de Europese regeringen om een manier te vinden om met de nieuw opgerichte islamitische dictatuur Turkije om te gaan.

In economisch opzicht lijdt Turkije allang onder de voortschrijdende islamisering.

– Inmiddels heeft de Centrale Bank het basistarief ten opzichte van de drastische val van de Lira verhoogd met een legendarische 17,75 %.
– De inflatie gaat in galop.
– En de zwakkere groei geeft te denken.

Vergif voor het aanzien van de sultan, die zich spoedig ook meester zal moeten maken van de geldpolitiek om zijn kiezers in de stemming te houden – koste, wat het kosten mag. Turkije zou om de dooie dood niet de eerste dictatuur- en al helemaal niet het eerste islamitische land – zijn waarin de armoede rigoureus toeneemt zodra de laatste democratische structuren zijn afgeschaft.

Maar terwijl in de socialistische landen van Latijns Amerika de bevolking de barricaden op gaat, kan Erdoğan ervan uitgaan dat het rigide regiment van de islam zijn werk doet.

Zo gehaat als de aartsvijand is, biedt de Iraanse buurman aanschouwelijk onderwijs hoe de harde hand der religie staat en samenleving onder controle houdt en de macht van de “islamisten” verzekert. Geen goede vooruitzichten dus voor Turkije.

De naam van Erdoğan´s AKP, die neerkomt op “Partij voor gerechtigheid en verheffing”, klinkt zo als je reinste bespotting.

Het is nu aan de Europese regeringen om een manier te vinden om met de nieuw opgerichte dictatuur Turkije om te gaan. De afgelopen eeuw heeft hoe dan ook aangetoond dat een welwillend wegkijken de weg kan effenen voor catastrofen. Ook als het deze keer niet de nazi’s zijn die Europa bedreigen, is waakzaamheid geboden. Wij hebben te maken met een wereldbeschouwing, die in weinig voor hen onder doet.

Bron: https://michael-mannheimer.net

Bron oorspronkelijk artikel: http://peymani.de

Door: Ramin Peymani*

* Ramin Peymani (geboren 3 augustus 1968 in Teheran – Iran) is een Duitse boekenschrijver en publicist van Iraanse afkomst.

Vertaald uit het Duits door: Theresa Geissler

https://ejbron.wordpress.com/2018/06/27 ... n-erdogan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36057
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Do Jun 28, 2018 2:33 pm

Het na de staatsgreep oppakken van alles en iedereen die wat met Gülüm te maken heeft, is voorbij.
Na de laatste verkiezingen moet de politieke tegenpartij uitgeschakeld gaan worden.
Twaalf personen aangehouden wegens beledigen van Erdogan
In Turkije heeft een rechter twaalf personen aangehouden. Ze worden ervan beschuldigd zich beledigend te hebben uitgelaten over president Recep Tayyip Erdogan.

De twaalf zouden dat gedaan hebben tijdens een campagnebijeenkomst van de oppositiekandidaat Muharrem Ince, in de aanloop naar de presidents- en parlementsverkiezingen van zondag, die werden gewonnen door het huidige staatshoofd.

De verdachten zitten nu in voorlopige hechtenis in Izmir in afwachting van hun proces. Daar had Ince afgelopen donderdag een campagnebijeenkomst georganiseerd met tienduizenden aanwezigen. De westelijke kuststad geldt als bastion van de voornaamste oppositiepartij, het centrumlinkse CHP.

http://www.standaard.be/cnt/dmf20180628_03586853
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2208
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor silkyboxershortXL » Zo Jul 01, 2018 9:11 pm

Turkije vanuit historisch en actueel perspectief helder uiteengezet door claire lopez
Hoop is geen strategie om vrijheid te behouden.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 09, 2018 12:41 am

Recep Tayyip Erdoğan is een oorlogszuchtige, fascistische Sharia dictator!

Geplaatst op 8 juli 2018

Afbeelding

Turkije was onder leiding van Kemal Atatürk sterk gemoderniseerd en geseculariseerd. Met de afschaffing van het kalifaat (het rijk van de kalief) in 1924 wordt een streep gezet onder 400 jaar Ottomaanse heerschappij. De islam wordt afgeschaft als staatsgodsdienst. Maar Erdoğan wil het Ottomaanse rijk graag herstellen. Hij droomt ervan het islamitische kalifaat op te richten, met Turkije als leider, net zoals toen het kalifaat bestond onder de naam het Ottomaanse rijk. En de aanhangers van Erdoğan´s AK Sharia Partij hebben heimwee naar deze tijd... De Jordaanse koning Abdoellah II waarschuwde Europa al in 2013 dat Recep Tayyip Erdoğan door middel van de verovering van het Midden-Oosten met militaire (terreur)middelen, en daarna Europa door stapsgewijze islamisering, nastreeft. En we weten dat de uiteindelijke bedoeling van de islam is: het veroveren en domineren van alle andere religies en landen – het installeren van de Sharia-wetgeving wereldwijd. Dat is het doel vanaf het vroegste begin geweest, en dat blijft het tot op heden...

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 11:47 am

´Turkije enkel op papier nog NAVO lid, stuurt aan op militair conflict met Europa´

Xander, 09-07-2018

Afbeelding
Het gepersonificeerde islamitische onheil dat Europa mede door eigen schuld over zichzelf heeft afgeroepen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Brussel heeft lot Europa in handen van Turkse dictator Erdogan gelegd

Terwijl politici en media in de EU de bevolking voorhouden dat Rusland het grote gevaar is, denken de analisten van de denktank GEFIRA (Global Analysis from the European Perspective) daar anders over. Zij schrijven al langere tijd dat een directe oorlog met Rusland minder waarschijnlijk is (tenzij de NAVO hier zelf mee begint), en de echte dreiging voor Europa uit het zuidoosten komt: Turkije. Dat land is enkel nog op papier NAVO lid, maar in realiteit en actualiteit een vijand geworden, die openlijk aanstuurt op een militair conflict, niet alleen met Griekenland en Cyprus, maar met de hele Balkan. Probleem is dat moslimdictator Recep Tayyip Erdogan nog steeds het lieverdje van Brussel is. Of beter gezegd: hij daar volgens diverse analisten feitelijk de scepter zwaait – bijna letterlijk.

GEFIRA waarschuwt dat de Turken hun territoriale claims op Cyprus en Griekse eilanden al talloze keren kracht hebben bijgezet door het schenden van het Griekse luchtruim met gevechtsvliegtuigen, en het blokkeren van olie- en gasboringen in het Cypriotische deel van de Middellandse Zee.

De volgende stap is de totale annexatie van Cyprus (het noordelijk deel wordt al sinds de jaren ’70 door Turkije bezet) en een rechtstreekse aanval op mede NAVO lid Griekenland. In principe zou dan artikel 5 van het NAVO verdrag in werking moeten treden, waardoor er vervolgens een oorlog tussen Turkije en Europa uitbreekt.

Erdogan en zijn islamistische AK Partij hebben hun vizier ook al op het volgende doel gesteld: de Balkanlanden, ooit bezet door het Ottomaanse Rijk. In de islamitische filosofie behoren alle gebieden die ooit door moslims werden beheerst, voor altijd aan hen toe. De Turken zijn dan ook al geruime tijd actief met het ondermijnen en islamiseren van de Balkanlanden, als voorbereiding op een invasie.

‘In huidige situatie is Turkije geen NAVO lid meer’
Ook in het Midden Oosten hebben Turkije en Europa tegenstrijdige belangen. Zo voeren de Turken met de cynisch genaamde ‘Operatie Olijftak’ een uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, die van jong tot oud door Erdogan allemaal ‘terroristen’ worden genoemd. De Koerdische YPG milities worden juist gesteund en bewapend door de VS, omdat de YPG een van de belangrijkste krachten tegen het inmiddels vrijwel verslagen ISIS is geweest.

‘In de huidige situatie is Turkije feitelijk geen lid van de alliantie,’ stelt GEFIRA. ‘Erdogans overwinning en versterking van zijn positie in het presidentiële systeem zal meer Turkse activiteiten tot gevolg hebben, en een confrontatie tussen Europa en Ankara, of die nu over Cyprus of de Griekse eilanden gaat, is zeer waarschijnlijk geworden.’

Terwijl Turkije en Rusland op economisch en militair gebied steeds nauwer samenwerken –zo schafte Erdogan zeer tegen de zin van de NAVO Russische luchtafweerraketten aan-, is Europa tegelijkertijd zijn bondgenoten aan het kwijtraken. Australië, Canada en Japan zien sowieso geen heil in het helpen verdedigen van het ‘Oude Continent’ tegen een toekomstige Turkse aanval.

Trump distantieert zich van Europa, wil juist vrede met Putin
De VS is onder Trump een koers gaan varen die de EU totaal niet bevalt. De huidige Amerikaanse president is het zat dat bijna alle Europese NAVO landen zich al sinds mensenheugenis niet aan de afspraak houden om minimaal 2% van het BNP aan defensie uit te geven, en wil daarom stoppen met het automatisch opvullen van dat gat door Washington.

Ook zoekt Trump toenadering tot de Russische president Putin met het doel om uiteindelijk weer te gaan samenwerken. De twee wereldleiders hebben op 16 juli zelfs een topontmoeting in Helsinki gepland, wat zeer tegen de zin van Europa is, dat koste wat het kost geen vrede met Moskou lijkt te willen, en Rusland als ‘de grote vijand’ op afstand wil houden.

GEFIRA wijst erop dat de Europese defensie op papier weliswaar meer manschappen heeft, maar totaal niet in staat is zichzelf te verdedigen als het tot een gewapend conflict met Rusland en/of Turkije komt. Zo zal geen enkel NAVO lid meteen al zijn troepen naar het (zuid)oosten sturen, en blijkt keer op keer dat een zeer groot deel van het Europese militaire materieel –vaak de helft, soms zelfs twee derde of driekwart- door gebrek aan onderdelen en onderhoud niet inzetbaar is.

Veel hangt daarom af van de komende top tussen Trump en Putin. Als die mislukt, ziet de toekomst van Europa er zeer somber uit, aangezien de EU niet van plan lijkt zijn koers te wijzigen.

Oorlog met Turkije (en daarna WO-3?) bijna onvermijdelijk
Brussel heeft met het sluiten van de miljarden euro’s kostende ‘vluchtelingendeal’ met Turkije het lot van Europa feitelijk in handen van Erdogan gelegd. Daar is op vrij eenvoudige wijze iets aan te doen, maar daar willen de West Europese leiders niet eens aan denken, namelijk het met alle mogelijke middelen –dus ook militair en het optrekken van zowel fysieke, politieke als bureaucratische muren- stoppen van de massa immigratie uit het Midden Oosten en Afrika.

Zo heeft Erdogan dankzij de gewillige, kruiperige medewerking van Brussel op diverse plaatsen een pistool tegen het hoofd van Europa kunnen plaatsen. De EU denkt hiermee een conflict met de Turken af te wenden, maar in werkelijkheid zorgt het ervoor dat een gewelddadige confrontatie, uitlopend op een ‘hete’ oorlog, juist almaar waarschijnlijker en zelfs onvermijdelijk wordt.

We schrijven het al jaren: Europa maakt exact dezelfde fatale inschattingsfouten als in de jaren ’30 tijdens de opkomst van Adolf Hitler. Deze kapitale blunders dreigen ons werelddeel in een nieuwe, nog veel verwoestendere wereldoorlog te storten.

Xander

(1) GEFIRA via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... met-Europa
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36057
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Jul 10, 2018 12:22 pm

In vroegere jaren stond de schatkist van de staat onder het bed van de kalief.
Deze situatie verdient altijd de voorkeur van dictators: de eigen hand aan de geldkraan.
Erdogan benoemt schoonzoon tot minister Financiën en verstevigt macht over Centrale Bank
De benoeming op de belangrijke post van Financiën betekent een flinke promotie voor zijn schoonzoon Berat Albayrak. Hij was eerder minister van Energie. Door een belangrijk familielid de scepter te laten zwaaien over de economie, geeft Erdogan het signaal af dat hij grif gebruik zal maken van zijn nieuwe presidentiële bevoegdheden. De benoeming werd niet positief ontvangen op de financiële markten. De lire daalde fors in waarde. Ook het ontbreken van ministers in het nieuwe kabinet die de financiële sector gunstig gezind zijn, zorgde voor de koersval van de munt.
[...]
Volgens Erdogan is het nieuwe presidentiële systeem, dat vorig jaar werd goedgekeurd door een meerderheid van de bevolking, hard nodig om onder andere te zorgen voor stijging van de economische groei. De grotere controle over de Centrale Bank past volgens hem ook hierin.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/erdogan-benoemt-schoonzoon-tot-minister-financien-en-verstevigt-macht-over-centrale-bank~b1e6d75e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33778
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Di Jul 10, 2018 1:38 pm

Turkije wil op korte termijn lidmaatschap Europese Unie

Gepubliceerd: 10 juli 2018

Afbeelding

Turkije wil graag op korte termijn lid worden van de Europese Unie. Dat heeft de minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu dinsdag laten weten, een dag nadat Erdogan opnieuw als president werd ingezworen.

De uitspraak van Cavusoglu, die ook tijdens de vorige regeringsperiode van Erdogan deze functie bekleedde, is opmerkelijk. Turkije zit al jaren in de 'wachtkamer' voor het lidmaatschap van de EU.

Maar de EU heeft de afgelopen jaren nadrukkelijk duidelijk gemaakt dat de manier waarop Erdogan minderheden en politieke tegenstanders behandelt, een flink struikelblok is voor toetreding tot de unie. De president heeft in de afgelopen jaren, sinds de mislukte coup in juli 2016, honderdduizenden tegenstanders en critici laten opsluiten of uit hun ambt laten zetten. Het gaat om onder anderen rechters, professoren, politici en journalisten.

Ook maakt de EU zich nadrukkelijk zorgen over de behandeling van de Turkse Koerden en de inval van Turkije in de Syrische regio Afrin. De officiële gesprekken over toetreding van het land tot de unie zijn medio 2017 stopgezet. Volgens Turkije was dit besluit van de EU een "aanval op alle Europese basisprincipes".

Basisvrijheden
De gesprekken over een eventuele toetreding van Turkije tot het Europese statenverbond zijn al in 2005 gestart. De gesprekken zijn gestrand door de achteruitgang van basisvrijheden na de coup in 2016. Maar Europa heeft nooit helemaal de stekker uit het plan tot toetreding willen trekken. Turkije heeft een sleutelrol als het gaat om de aanpak van de toestroom van migranten en de aanpak van terrorisme.

Het Europees Parlement liet echter begin 2018 weten dat de gesprekken wel zouden moeten worden stopgezet als Erdogan zijn plan zou verwezenlijken om zichzelf meer macht toe te eigenen. Dit plan is maandag in werking getreden, toen Erdogan werd ingezworen voor zijn volgende termijn.

Parlement buitenspel
De leider tekende vorige week een decreet dat hem meer macht geeft. Het ambt van premier verdwijnt en het parlement wordt deels buitenspel gezet. Erdogan kan voortaan zonder enige inspraak van het parlement ministers aanstellen of naar huis sturen.

De veranderingen komen niet als verrassing. Erdogan had vorig jaar al een referendum over zijn plannen georganiseerd. Dat won hij met een nipte meerderheid. Vooral in de grote steden stemde een grote meerderheid van de Turken tegen de plannen. De meeste ja-stemmers kwamen uit de regio Centraal-Anatolië of wonen in het buitenland.

Het referendum en de uitslag werden fel bekritiseerd door waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. Volgens de Europese waakhond is het referendum niet eerlijk verlopen en zijn er veelvuldig ongestempelde biljetten gebruikt.

Dinsdag werd bekend dat Erdogan zijn bevoegdheden in het nieuwe presidentiële systeem heeft gebruikt voor het benoemen van zijn schoonzoon Berat Albayrak tot minister van Financiën. Albayrak was daarvoor minister van Energie.

"Dat Albayrak minister van Financiën wordt, is geen goed teken, vooral vanwege zijn nauwe relatie met president Erdogan", zei Guillaume Tresca, ontwikkelingsstrateeg bij de bank Crédit Agricole. "Het is een teken dat Erdogan het economische beleid nog meer zal beheersen."

https://www.nu.nl/buitenland/5356421/tu ... -unie.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten