Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36413
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 01, 2018 9:05 pm

Niet Erdoğan – Merkel & Co zijn het probleem!

Geplaatst op 1 oktober 2018

Afbeelding
De Turkse president Erdoğan en de Duitse president Steinmeier.

Mediale opwinding is huichelarij

De multimediale opwinding wegens de brutale en schaamteloze optredens van de Turkse president Erdoğan tijdens zijn staatsbezoek aan Duitsland is evenzo belachelijk als de realiteit ontkennend: de sultan heeft zich geen cent anders gedragen dan na zijn eerdere bezoeken aan het land te verwachten was.


En vanzelfsprekend heeft de Turkse machtspoliticus zijn beide grootste troeven met genot kunnen uitspelen: de hem bewonderende, ja, aanbiddende Turks-islamitische minderheid, die graag aanspraak maakt op alle voordelen van Duitsland, maar weigert loyaal te zijn aan dit land. En het Turkse chantagepotentieel tegenover een politieke leiding in Berlijn, die haar staatsgrenzen niet wil beschermen.

Elke presentator, journalist of politicus die in zijn hulpeloos schokkende of woedende commentaren geen rekening houdt met deze beide feiten, is zijn salaris niet waard of – waarschijnlijker – verdringt opzettelijk de waarheid. Want hoezeer Erdoğan ook het probleem van Turkije mag zijn, hij is niet het probleem van Duitsland. Dit probleem zijn Merkel & Co, die zich enorm afhankelijk gemaakt hebben van Erdoğan.

Wie wil het de sultan serieus kwalijk nemen dat hij deze afhankelijkheid gebruikt voor zijn doelen? Wat kan Erdoğan er aan doen dat deze bondskanselier bang is voor onfraaie beelden aan de Duitse grenzen en daarom op kosten van de belastingbetaler miljarden naar de Bosporus stuurt, opdat Turkije in ieder geval op dit moment de stroom binnendringers tegenhoudt?

Wanneer Merkel en Steinmeier voor het publiek met ernstige gezichten naast Erdoğan staan, grote verschillen tegenover hem benadrukken of plaatselijke politici uit Keulen liever niet bij de inwijding van de triomfantelijke DITIB-moskee gezien willen worden, interesseert dat de Turkse president überhaupt niet. Het interesseert hem ook helemaal niets of de Groene schreeuwlelijk Özdemir nu alle talkshows kan bezoeken om zichzelf te presenteren als geesteloze verzetsstrijder tegen de Erdoğan-dictatuur.

Want de sultan heeft in Duitsland exact die beelden gekregen en doelen bereikt die hij wilde. Om hem dat aan te wrijven en te verwijten, kan alleen maar diegene doen die heel diep in het moeras van het hyper-moralisme en politieke capitulatie-dom alhier tegen de realiteiten van deze wereld gezonken is. Erdoğan, hoe rijk aan gevolgen zijn periode ook nog mag worden voor Turkije, is van een geheel ander kaliber.

Zijn vele enthousiaste Özils in Duitsland kan men het eigenlijk niet kwalijk nemen dat ze hem, en niet zulke beetgenomen figuren als Merkel en Steinmeier, inclusief al het andere politieke personeel, bejubelen. Duitsland is een staat zonder eer, trots en waardigheid geworden. Dat is ideaal voor iemand als Erdoğan, maar een schande voor de staat waarin wij leven.

Bron: www.pi-news.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/10/01 ... -probleem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Okt 02, 2018 3:14 pm

Alleen een dwaas meent voordeel te halen uit het zakendoen met dictators.

Los daarvan vind ik het een weerzinwekkende gedachte dat een mij vertegenwoordigende politicus in een democratie en beschaving die honderden jaren afstaat van de mislukte mensensoort moslims, zaken doet met een godsdienstwaanzinnige honderd procent niet te vertrouwen smeerlap.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 68443
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 05, 2018 2:24 pm

Een app op uw telefoon waarmee u kunt aangeven wie van uw naasten vrienden, kennissen, of vijanden die de Turkse president Erdogan niet leuk vinden. Zo'n app bestaat, en het CDA maakt zich daar zorgen om.

CDA wil Turkse klik-app in Nederland verbieden

Het CDA wil een app verbieden waarmee Turkse Nederlanders criticasters van de Turkse regering kunnen aangeven bij de politie in hun moederland. Tweede Kamerleden Pieter Heerma en Chris van Dam noemen de app ,,ontwrichtend'' en ,,onacceptabel'' en willen die ,,zo snel mogelijk uit de lucht''.

Ook vicepremier Carola Schouten vindt de app onwenselijk, al weet ze niet of een verbod mogelijk is. De kwestie is in ieder geval iets om Turkije op aan te spreken. Schouten wijst erop dat de betrekkingen met de regering van president Recep Tayyip Erdogan onlangs zijn hersteld en dat er weer een Nederlandse ambassadeur in Ankara aan de slag is gegaan. Ze neemt ,,aan dat dit soort gesprekken gevoerd worden''.

Heerma en Van Dam sloegen aan op de ophef die in Duitsland over de app is ontstaan. Ze willen weten of de app ook in Nederland wordt gebruikt en willen dat het kabinet gaat praten met Apple en Google om die uit de Nederlandse appwinkels te weren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 05, 2018 5:08 pm

"...en willen dat het kabinet gaat praten met Apple en Google om die uit de Nederlandse appwinkels te weren."
Waarom kan de regering niet weren? Mensenrechten en zo?
het kan wel. Er zijn landen waar de automobilist geen app bij zich mag hebben die hem vertelt waar de flitspalen nu staan.

Dus dan maar uitbesteden aan het bedrijfsleven.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 10, 2018 6:33 pm

Eb ondertussen wordt de Turkse Lira steeds minder warad, niet allen in het buitenland maar ook binnenslands. Hoe deden ze dat in Venezuela? Knokploegen die winkeliers dwongen om hun spullen tegen door de staat vastgestelde prijzen te verkopen. Gevolg: lege winkels.
Nu wordt geprobeerd om de winkelprijzen te drukken. Hoe? Met de schandpaal methode.
Gaat lekker! Turkije vraagt winkeliers hun prijzen te verlagen tegen gierende inflatie

VERLAAG UW PRIJZEN VOOR VOLK EN VADERLAND! Dat zou zo'n beetje de laatste noodoproep van Berat Albayrak zijn, de Turkse minister van Financiën, om de oplopende inflatie in zijn land te bedwingen.
Het is overigens nog enger: winkeliers kunnen 'vrijwillig' hun prijzen met 10% verlagen, maar tegelijkertijd worden consumenten aangespoord alleen naar bedrijven te gaan die meewerken met dit nieuwe noodverbandje. Hoe weten consumenten dan waar ze moeten zijn? Dankzij stickers met een speciaal logo op de ramen, meldt de Financial Times.
Zoals u weet, stijgt de inflatie in Turkije naar recordhoogten en proberen de regering van Erdogan en schoonzoon Albayrak daar wat aan te doen. Nou goed, u weet dat de stijging van het prijsniveau deels de relatief lage rente, ondanks dat de centrale bank de rente verhoogde na maanden van tegenwerking door president Erdogan gebrek aan besluitvaardigheid.
Nora Neuteboom, econoom opkomende markten van ABN Amro in gesprek met de FT denkt dat Albayrak weer goed kort wordt gehouden door de Turkse president. 'For me, it says that Albayrak has moved into the Erdogan camp of opposition to high interest rates. Honestly, to me it sounds a bit desperate.' Je kunt het ook gewoon knettergek noemen. Beetje in de categorie de zeespiegel stijgt, dus laten we de zeebodem verdiepen. Maar als u op vakantie gaat naar Turkije, wel op zoek gaan naar die stickers. Scheelt weer!
https://www.daskapital.nl/5152153/gaat-lekker-turkije-vraagt-winkeliers-hun-prijzen-te-verlagen-tegen-gierende-inflatie/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 13, 2018 10:19 am

Erdogan heeft toch eieren voor zijn geld gekozen.
De kortstondige beloning is: de Lira steeg een beetje in waarde.
Washington is verheugd: Turkije laat de Amerikaanse predikant Andrew Brunson vrij
“Ik ben een onschuldig man. Ik hou van Jezus, ik hou van Turkije”, zei de Amerikaanse predikant Andrew Brunson vlak voordat de Turkse rechter vandaag zijn vonnis uitsprak.

Die veroordeelde Brunson weliswaar tot ruim drie jaar celstraf maar voegde daar aan toe dat hij direct wordt vrijgelaten. Brunson heeft namelijk al twee jaar gevangen gezeten. In juli werd zijn voorarrest omgezet in huisarrest om gezondheidsredenen. De rechter hief ook het reisverbod voor de Amerikaanse predikant op.

Het Turkse Openbaar Ministerie (OM) beschuldigde Brunson van banden met Fethullah Gülen, de geestelijke die volgens de Turkse regering het brein is achter de couppoging van 2016. De 50 jarige Brunson heeft altijd benadrukt dat hij onschuldig is. De predikant woont al twintig jaar met zijn vrouw en drie kinderen in Turkije, waar hij in de westelijke stad Izmir werkt voor een kleine kerkelijke gemeente.

Zijn gevangenschap leidde tot hoogoplopende diplomatieke spanningen tussen de NAVO-bondgenoten Turkije en de Verenigde Staten.
https://www.trouw.nl/home/washington-is-verheugd-turkije-laat-de-amerikaanse-predikant-andrew-brunson-vrij~ab0971162/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36413
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Za Okt 13, 2018 10:13 pm

‘Moord Saudische journalist mogelijk Turkse sabotage van vredesverdrag Arabische wereld met Israël’

Xander, 13-10-2018

Afbeelding
Muhammad bin Salman en Recep Tayyip Erdogan bij een ontmoeting in 2016 in China. (afbeelding: Getty Images (2)).

Het Westen lijkt er automatisch vanuit te gaan dat de Turkse versie van wat er op 2 oktober gebeurde in het Saudische consulaat in Istanbul de waarheid is. De prominente Saudische journalist Jamal Kashoggi zou daar op die dag door 15 speciale agenten zijn vermoord, in stukken gehakt, en terug zijn gevlogen naar Riyadh, omdat hij te kritisch over het koningshuis zou hebben geschreven. De Turken beweren beelden van de moord te hebben, maar weigeren die vrij te geven. Er kan echter ook iets heel anders achter zitten, namelijk een Turks complot om de goede betrekkingen tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Saudische prins Muhammad bin Salman te doen ontsporen, waardoor ook het in de maak zijnde vredesverdrag tussen de Arabische landen en Israël in gevaar komt.

Dat critici van de Saudische troon plotseling verdwijnen is niets nieuws, en overkwam bijvoorbeeld prins Sultan bin Turki in 2003 in Genève, vlak nadat hij had opgeroepen tot hervormingen, en prins Turki bin Bandar al Saud in 2015, die vanuit Parijs video’s online zette waar hij eveneens pleitte om het koninkrijk te hervormen. Van beide mannen werd niets meer vernomen.

Vorig jaar verdween ook de Libanese premier Rafiq Hariri spoorloos. Hij werd echter weer ‘teruggevonden’ en bevrijd dankzij tussenkomst van de Franse premier Emmanuel Macron, en nadat hij had ingestemd om zijn complete fortuin van $ 7 miljard naar de Saudische schatkist over te maken. Een onbekend maar vermoedelijk aanzienlijk aantal andere prinsen, magnaten en andere critici zitten nog steeds gevangen.

Khashoggi had slechts milde kritiek op de troon
Journalist Jamal Khashoggi had in tegenstelling tot wat de Westerse propagandamedia berichten slechts milde kritiek op de Saudische kroon, en was soms juist positief over de economische en sociale hervormingen van kroonprins Bin Salman. De aanname dat die het bevel zou hebben gegeven om Khashoggi in het consulaat in Istanbul te vermoorden is daarom prematuur, zo stellen Israëlische inlichtingenexperts. Er zou wel eens iets totaal anders aan de hand kunnen zijn.

Complot van Erdogan om Trump en vredesverdrag met Israël te saboteren?
Zo veracht de Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan de Saudische koninklijke familie, en zal hij iedere gelegenheid aangrijpen om deze zwart te maken. Het is niet ondenkbaar dat sommige Amerikaanse en andere Westerse undercover diensten Erdogan daarbij hebben geholpen, om daarmee president Donald Trump en zijn alliantie met de Saudi’s te ondermijnen. Trumps schoonzoon Jared Kushner is zelfs een vriend van kroonprins Bin Salman.

Het Witte Huis stuurde een hoge delegatie met Nationale Veiligheid Adviseur John Bolton, minister van BuZa Mike Pompeo en Jared Kushner naar Saudi Arabië om prins Bin Salman om uitleg te vragen. ‘We moeten weten wat er gebeurd is. We zijn heel grondig, en werken met zowel Turkije als Saudi Arabië samen,’ verklaarde president Trump.

Het is voor Trump en zijn regering van vitaal belang uit te vinden of de verdwijning van Kashoggi, wat de goede betrekkingen tussen Amerika (/Europa) en Saudi Arabië ernstig bedreigt, doelbewust op touw werd gezet, of enkel voor dit doel werd uitgebuit. Ook Trumps ‘vredesplan van de eeuw’, waarmee het Israëlisch-Palestijnse conflict voor eens en altijd opgelost moet worden zodat de betrekkingen tussen de Arabische wereld en de Joodse staat kunnen worden genormaliseerd, is in gevaar, zeker als bedacht wordt dat de Israëlische premier Netanyahu eveneens op goede voet staat met Bin Salman. (1)

Aangezien Erdogan zowel Bin Salman, Netanyahu als Trump veracht en zichzelf als de (nog) ongekroonde Kalief van de moslimwereld ziet, en bovendien regelmatig openlijk heeft gezegd dat hij Jeruzalem op militaire wijze wil ‘bevrijden’ van de Israëlische ‘bezetting’, kan niet worden uitgesloten dat de dictator in Ankara de verdwijning / mogelijke moord op Kashoggi zelf op touw heeft gezet, en op ingenieuze wijze probeert om de Saudi’s daarvan de schuld te geven, zodat ook het vredesplan waar hij grotendeels buiten wordt gehouden mislukt.

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... -met-Isral
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14735
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Okt 14, 2018 11:16 pm

Xander lult altijd uitsluitend vanuit zijn eenzijdige geest over wat hem het beste uitkomt. Hij jongleert met de feiten.

Met geen woord rept meneer Xander over het feit dat Jamal Kashoggi zou gaan trouwen en dat zijn verloofde voor het consulaat wachtte en wachtte tot zij een ons woog. Maar Jamal kwam niet meer naar buiten. Volgens de logica van Xander moet zij dus ook in het complot zitten van Erdogan. Ik heb trouwens allang het beeld van een psychopaat en despoot over meneer de Arabische kroonprins. Wat waar is weet ik niet. Ik vermeld slechts het feit dat de verloofde van Jamal Kashoggi in het niets verdwenen is. Volgens de logica van Xander is dat blijkbaar heel normaal.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37292
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 01, 2018 12:07 pm

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten