Premier Erdogan speelt hoog spel

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4928
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Ma Jun 24, 2019 7:13 am

Het meest verstandige Turkse volk zit in de Turkse steden. Die hoeven niet naar Rotterdam te komen omdat ze zich in de eigen leefomgeving prima redden. Maar ook zij hebben te maken met de niet al te nozele massa's van het achterland die Erdogan en zijn AKP democratisch legitimeerden om de Turkse economie om zeep te helpen en het land in een kostspelige staat van oorlog te brengen.

De uitslag in Istanbul zal van grote invloed zijn op de politiek van Erdogan. kiest hij voor een soortgelijke zuivering als na de door Soros gesponsorde poging tot regime-change waarvan de daders te weinig doortastend optraden dan kan hij burgeroorlog verwachten. Wellicht gaat hij om daarvan af te leiden schermutselingen in Syrië regisseren. Maar kiest hij voor samenwerking dan kon dat wel eens zeer gunstig gaan uitpakken voor de Turkse economie. Zeker en vast staat wel dat Erdogan zal proberen de EU nog wat meer af te persen. Daarom is het heel verstandig dat Europese natiestaten selectiever worden aan de grens en gaan inzetten op handhaving daarvan.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jun 24, 2019 7:03 pm

De halal gerelateerde islamitische viespeuk en geestelijke landsdebiel Erdogan heeft met zijn heidense geloofspartij de verkiezingen in Istanbul verloren.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40680
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 10, 2019 10:59 pm

Turkije wil oorlog: Tanks naar Syrische grens, boorschepen in wateren Cyprus

Posted on 10/07/2019

Afbeelding
De zowel door Rusland als Amerika gesteunde Libische generaal Khalifa Haftar verklaarde Turkije eind juni letterlijk de oorlog vanwege een ‘invasie’ met door Turkije gesteunde terroristen en strijders uit Syrië. (Afbeelding: Getty Images (7)).

President Cyprus en Libische generaal spreken van ‘Turkse invasie’

Stap voor stap voert de Turkse moslimdictator Recep Tayyip Erdogan zijn imperialistische plannen uit om met militaire macht een begin te maken met het herstel van het Ottomaanse Rijk. En net als in de jaren ’30 met Adolf Hitler het geval was kan hij dat vrijwel ongestoord doen, omdat ook nu Europa enkel zwakjes protesteert maar niets substantieels onderneemt om hem te stoppen. Zo kan het dat NAVO-lid Turkije islamitische terroristen van onder meer ISIS van Syrië naar Libië verplaatst, wat de Libische generaal Haftar een ‘Turkse invasie’ noemt; dat er nu (weer) Turkse tanks aan de grens met Syrië worden opgesteld voor een nieuw offensief, en dat Turkse boorschepen, beschermd door vliegtuigen en marineschepen, illegaal in de wateren van Cyprus opereren.

Alleen Russen houden Turken nog tegen
Zo’n 50 Turkse pantservoertuigen, waaronder tanks, troepen en commando eenheden werden bij de grens tussen de provincie Hatay en de Syrische regio Idlib opgesteld, vermoedelijk vanwege een nieuw offensief van het Syrische leger in het noordwesten van het land. Sinds mei hebben de Turken Syrië een aantal keer beschuldigd van het beschieten van hun ‘observatie’ punten, wat in korte vuurgevechten ontaardde. De Syriërs zeggen dat het juist de Turken zijn die met de agressie begonnen, en eisen dat Turkije zich compleet terugtrekt.

Eind juni wisten Russische troepen in Syrië door op het nippertje tussenbeide te komen en een escalatie tussen het Turkse en Syrische leger te voorkomen. Dat gebeurde nadat de door Turkije gesteunde moslimrebellen granaten hadden afgeschoten op posities van het Syrische leger bij Hama. (5)

Ankara weigert zijn troepen echter weg te halen en beweert dat het leger enkel tegen ‘terroristen’ vecht. Iedereen die het op wat voor manier dan ook niet met Erdogan eens is of zijn plannen in de weg staat is in de ogen van de dictator een ‘terrorist’, inclusief de politieke oppositie. Dat geldt ook voor zowel journalisten die kritisch over hem schrijven als voor alle Koerdische groepen (inclusief vrouwen en kinderen) en zo ongeveer heel Israël.

Verkapte Turkse oorlogsdaad door boorschepen naar Cyprus te sturen
Begin deze week voerde Turkije de strijd om de grote gasvoorraden onder de Middellandse Zee verder op door opnieuw een boorschip illegaal naar de Cypriotische wateren te sturen. Het schip werd zelfs beschermd door drones, F-16’s en marineschepen, waarmee Erdogan duidelijk de boodschap gaf dat hij desnoods bereid is oorlog tegen EU-lid Cyprus te voeren om de gasvoorraden van het eiland in bezit te nemen.

De Turkse vicepresident Fuat Oktay waarschuwde dat iedereen die iets onderneemt tegen ‘de legitieme rechten’ van Turkije op het Cypriotische gas ‘hun doel niet zullen bereiken’. De Turkse claims op dat gas in de Middellandse Zee zijn in strijd met alle internationale maritieme regels en wetten, en worden door geen enkel ander land erkend. Ook een deel van het gas in de maritieme zone van aartsvijand Griekenland wordt door de Turken opgeëist.

EU ‘minister’ van BuZa Federica Mogherini reageerde op deze de facto Turkse oorlogsdaad met een slappe solidariteitsverklaring met Cyprus. De regering van het eiland riep en roept Brussel tot nu toe vergeefs op tot hardere actie tegen Turkije. Behalve de zoveelste dreiging met Europese sancties gebeurt er tot nu toe niets. President Nicos Anastasiades heeft het terecht over een ‘tweede Turkse invasie’ (2), want Turkije houdt immers al tientallen jaren het noorden van het eiland bezet. Ook daar hebben noch de EU, noch de NAVO iets tegen ondernomen.

Libische generaal verklaart Turkije de oorlog om ‘invasie’
Wie het ook letterlijk over een ‘Turkse invasie’ heeft is de door Rusland, de VS, Frankrijk, Egypte en Saudi Arabië gesteunde Libische generaal Khalifa Haftar, wiens troepen (het LNA) proberen om de door de VN, Marokko, Qatar en het grootste deel van Europa gesteunde Regering van het Nationale Akkoord (GNA) ten val te brengen en het land onder controle te krijgen. (6)

Generaal Haftar heeft Turkije eind juni letterlijk de oorlog verklaard en gedreigd om Turkse vliegtuigen met –Amerikaanse- afweerraketten neer te schieten, en Turkse schepen voor de Libische kust tot zinken te brengen, omdat Libië volgens hem ‘een Turkse invasie ondergaat’. ISIS terroristen en andere islamitische strijders, die Turkije eerst trainde en naar Syrië haalde om tegen Assad te vechten, worden nu namelijk weer terug naar Libië gestuurd. Haftars troepen namen al zes strijders met een Turks paspoort gevangen, maar lieten hen weer vrij nadat Erdogan dreigde met militair ingrijpen. (4)

Turkije tegen Syrië, Turkije tegen de Koerden, Turkije tegen Cyprus, Turkije tegen Griekenland, Turkije tegen Libië, Turkije tegen Egypte, Turkije tegen Israël – de plaatsen waar Erdogan kan beginnen met zijn gedroomde militaire veroveringen zijn legio. Het is niet langer de vraag of, maar wanneer de Turken hun volgende grote oorlog beginnen. En net als zo’n 80 jaar geleden staat Europa werkeloos toe te kijken en weet het enkel slap commentaar te geven terwijl alles in de komende jaren compleet uit de hand dreigt te lopen.

Xander

(1) Almasdar News via Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) Zero Hedge
(6) Strategic Culture Foundation
(7) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... en-cyprus/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6146
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 11, 2019 8:27 am

Europa kan eigenlijk niet ingrijpen, want dan krijgt het last met de Turken alhier. Lekker dan.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4928
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Do Jul 11, 2019 10:56 pm

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jul 12, 2019 4:21 pm

Ali Yas schreef:Europa kan eigenlijk niet ingrijpen, want dan krijgt het last met de Turken alhier. Lekker dan.

Onderschat Rutte niet! Hij mag moslims, waaronder Turken, sowieso niet. En wij begrijpen best waarom. Hij is een glibberige gladjanus, allemansvriend met twee petten op die rekening houdt met zijn kiezers en behoefte heeft aan zoveel mogelijk aanhang. Maakt niet uit, van voren of van achteren.

Links en Islam lijken op elkaar. Krijgen ze hun zin niet of lijden ze een smadelijke nederlaag, dan zetten ze aan tot haat, terroristische daden en moord.

Links: hetze tegen politicus Janmaat, Wilders. Linkse terreurorganisatie RaRa. Moord op Pim Fortuyn. Wereldwijde linkse haat en terreur: Hitler, Stalin, Mao, PolPot, Armeense genocide 1915.

Islam: zichtbare religieuze terreur en moordaanslagen in alle facetten die de Koran uitdraagt via het vrijdagmiddaggebed en de steevaste, in de ogen van moslims, positieve uitleg over de terroristische daden van de Arabische woestijnprofeet Mohammed, dat doorgaans ontaardt in moslimgeweld, gelanceerd vanuit de prediking in de moskee als gevolg van het zwaar gefrustreerde achterlijke primitieve heidense terreurgedrag van de religieuze leiders van de Islam.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6146
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Za Jul 13, 2019 8:20 am

Hans v d Mortel sr schreef:Onderschat Rutte niet! Hij mag moslims, waaronder Turken, sowieso niet. En wij begrijpen best waarom.

Ja, en? Ik krijg toch niet de indruk dat de kabinetten-Rutte veel tegen de verdere ontwikkeling van de islam hebben ondernomen, ook niet als het over het (mogelijk) aanstaande kalifaat Turkije gaat. Of zie ik iets over het hoofd?
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jul 17, 2019 12:49 am

Ali Yas schreef:
Hans v d Mortel sr schreef:Onderschat Rutte niet! Hij mag moslims, waaronder Turken, sowieso niet. En wij begrijpen best waarom.

Ja, en? Ik krijg toch niet de indruk dat de kabinetten-Rutte veel tegen de verdere ontwikkeling van de islam hebben ondernomen, ook niet als het over het (mogelijk) aanstaande kalifaat Turkije gaat. Of zie ik iets over het hoofd?

Het woord 'onderschat' had ik niet mogen gebruiken. icon_silent.gif

Ik krijg plotseling een tekst uit mijn hersencentrale aangereikt en verwaarloos vervolgens duidelijkheid in de context te verschaffen. Los van Rutte, bedoel ik te zeggen dat het grootste gedeelte van het Nederlandse volk - volgens mij meer dan 80% - moslims liever vandaag dan morgen ziet vertrekken uit Nederland en waarschijnlijk uit heel Europa. Dat geldt ook voor veel politici, onderwijzers, directeuren van scholen, en ga zo maar door. Maar men is bang voor hevige onrust, mogelijk een kleine burgeroorlog tegen moslims en wil daarom het probleem niet benoemen (denk aan de paniek die ontstond bij het succes van Fortuyn), laat staan passende maatregelen nemen. De mensen houden liever de kaken stijf op elkaar en blussen hun binnenvuurtje met de tegenstrijdige hoop dat in Nederland het merendeel van de moslims uit goed gemutste moslims bestaat, ondanks dat vele mensen langzamerhand door de wol geverfd zijn met de verschrikkelijke reputatie van moslims.

Helaas, de onverantwoordelijke Europese leiders hebben het zover laten komen. En het point of no return is haast bereikt. Het is niet voor niets dat Paul Cliteur hierover aan de bel trekt. (post van Pilgrim)
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6146
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ali Yas » Do Jul 18, 2019 7:03 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Maar men is bang voor hevige onrust, mogelijk een kleine burgeroorlog tegen moslims en wil daarom het probleem niet benoemen

Ja precies, en het gebrek aan strategie betekent dus dat we die burgeroorlog later gaan krijgen, op grotere schaal, of erger nog dat het volk het zonder strijd opgeeft en naar elders vertrekt (=vlucht) of zich onderwerpt (=islam).

Een lichtpuntje is dat het linkse establishment dat ons dit allemaal aandoet zijn hand overspeelt met de milieuterreur. Goede kans dat Nederlanders zich niet alleen van die aanslag bevrijden maar meteen alle andere regressieve shit op dezelfde hoop gooit.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40680
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 06, 2019 3:45 pm

Pentagon: 'VS zal Turkse militaire operatie in Noord-Syrië voorkomen'

06 augustus 2019

De Amerikaanse minister van Defensie, Mark Esper, heeft dinsdag gezegd dat een Turkse militaire operatie in Noord-Syrië, zoals aangekondigd door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, onacceptabel is. De VS zal zo'n aanval voorkomen, stelde Esper.

"Het is duidelijk dat wij denken dat elke unilaterale actie door hen (Turkije, red.) onacceptabel zou zijn", zei de Amerikaanse minister tegen journalisten die met hem meereisden naar Japan, dat hij komende dagen bezoekt. "Wij zullen unilaterale invallen voorkomen die, wederom, de gedeelde interesses van de VS, Turkije en de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) in Noord-Syrië schaden."

De Turkse regering wil een offensief starten om de Koerdische YPG te verdrijven uit grensplaatsen in de Syrische provincies Raqqa en Hasaka. Zo moet een 'veilige zone' worden gevestigd in het grensgebied. Die operatie wordt al maanden vertraagd, voornamelijk vanwege sterke tegenstand vanuit Washington.

Afgelopen weekend kondigde Erdogan aan dat het offensief er toch aankomt. Hij specificeerde niet wanneer dat precies moet gebeuren, maar zei dat het "proces, als God het wil, binnenkort naar een nieuwe fase zal worden gebracht".

Tijdens een toespraak gericht aan Turkse ambassadeurs, die bijeen waren in Ankara, zei de Turkse president dinsdag dat "Turkije op een later moment een hoge prijs zal betalen, als het niet doet wat nodig is in Noord-Syrië".

Het zou de derde Turkse inval in Noord-Syrië zijn in drie jaar tijd.

VS en Turkije onderhandelen over Turkse inval
Esper stelde dat de VS "geen ambitie" heeft om de Koerden in de steek te laten, maar bood hen geen garantie op bescherming als er een Turkse inval komt. Een team van het Pentagon is in Turkije om de situatie te bespreken en de minister zei goede hoop te hebben dat er een akkoord kan worden bereikt.

De SDF is een coalitie van Syrische oppositiegroepen, waarin de Koerden sterk vertegenwoordigd zijn. De belangrijkste Koerdische strijdgroep in de coalitie is de YPG-militie. De SDF heeft in de afgelopen vier jaar het grootste deel van Noordoost-Syrië in handen gekregen, nadat Islamitische Staat met Amerikaanse steun werd verdreven uit die regio.

Turkije ziet Koerdische milities als terroristen
Turkije beschouwt de YPG-militie, als een terroristische organisatie. Ankara wil voorkomen dat de Koerden een eigen staat vestigen aan de Turkse zuidoostgrens. Dat zou separatistische sympathiën kunnen aanwakkeren bij de Koerdische minderheid in eigen land. De Turkse regering vecht al decennia een bloedig conflict uit met de Koerdische PKK.

De relaties tussen Washington en Ankara zijn al geruime tijd gespannen, vanwege een groot aantal lopende kwesties. Zo gooide de VS Turkije onlangs uit het JSF-programma, nadat de Turken S-400

https://www.nu.nl/buitenland/5975088/pe ... komen.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Aug 07, 2019 1:13 pm

Pilgrim schreef:
Turkije beschouwt de YPG-militie, als een terroristische organisatie.

1. Ik beschouw een bepaald soort homo's als grote viezeriken.
2. Ik beschouw de Islam als een terroristische organisatie.
3. Ik beschouw . . . dat de vrije meningsuiting niet alleen mag afhangen van een islamitische despote dictator of linkse Gutmenschen.

Stel dat Wilders punt 2 zou uitroepen, wat dacht je wat? Nou, dan kun je toch altijd proberen het tegendeel aan te tonen. Dat zal niet lukken omdat Islam zonder de profeet een vogel is zonder vleugels. En de profeet was nu eenmaal een historische Arabische terrorist die zijn vleugels over de Arabische zandbak kon uitslaan door gebruik te maken van zijn roofvogelinstinct.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4928
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor sjun » Di Aug 13, 2019 7:41 am

Ali Yas schreef:Europa kan eigenlijk niet ingrijpen, want dan krijgt het last met de Turken alhier. Lekker dan.

Wanneer er daadwerkelijk een vijfde colonne actief zou worden kan er hier ook worden ingegrepen. Destijds legde zo'n ingreep in het verenigde Spanje geen windeieren.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Mahalingam
Berichten: 38670
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Di Aug 20, 2019 12:26 pm

Dat de bewoners van Istanboel tot 2 keer toe niet voor Erdogan gekozen hebben zal ook komen door het vluchtelingenprobleem in de stad. Daar gaat nu wat aan gedaan worden. Er rijden treinen naar het Oosten.
Syrian migrants in Turkey face deadline to leave Istanbul
Thousands of Syrian migrants have until Tuesday to leave Istanbul or face expulsion from Turkey's biggest city.
[...]
By early August some 12,000 migrants had been transferred to their registered province, and more than 2,600 unregistered people had been put into centres run by the interior ministry. Thousands of workplaces have been inspected "to prevent unregistered employment".

Polling has shown a decline in support for Syrian refugees - from about 70% to 40% – seen as one factor that drove President Erdogan's party out of power in Istanbul in this year's mayoral election. Eight years on, doors in Turkey are closing, and the welcome is running out, our correspondent reports.

The Turkish government says migrants who want to return to Syria are being transported to safe areas of the country under the control of the Turkish army.

But the BBC has spoken with Syrians in Turkey who say busloads of migrants are being transferred to Idlib - just across the border - where fighting is escalating.
https://www.bbc.com/news/world-europe-49404739
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Ariel » Do Sep 05, 2019 2:44 pm

Erdogan dreigt met vluchtelingenstroom

De Turkse president Erdogan heeft donderdag gedreigd om de grenzen te openen voor Syrische vluchtelingen, zodat die naar het Westen kunnen trekken. Erdogan wil op die manier voor elkaar krijgen dat de internationale gemeenschap instemt met zijn plan voor een veilige bufferzone in het noorden van Syrië.

„We zijn genoodzaakt om de poorten open te zetten”, zei Erdogan in een gesprek met de leiding van zijn AK Partij. „We kunnen deze last niet alleen dragen. Turkije krijgt niet de steun die het nodig heeft van de rest van de wereld.”

Turkije dringt al lange tijd aan op een bufferzone. Het Westen probeert die vooral tegen te houden om een conflict tussen de Turken en de Koerden in het noorden van Syrië te voorkomen. Ankara heeft eerder al aangegeven dat het desnoods op eigen houtje een bufferzone zal instellen.

Het is niet de eerste keer dat Erdogan vluchtelingen gebruikt als politiek drukmiddel. Dat deed de Turkse president onder meer in 2016 toen de Europese Unie dreigde de toetredingsgesprekken stil te leggen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40680
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 05, 2019 4:44 pm

Erdogan zegt dat Turkije ook kernwapens wil

04 september 2019

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woensdag in een toespraak gesteld dat Turkije kernwapens wil hebben.

"Veel ontwikkelde landen hebben raketten met kernkoppen", aldus Erdogan. "Maar ze zeggen allemaal dat ik dat niet mag. Dat accepteer ik niet."

De president suggereerde dat Turkije al serieuze plannen heeft of zelfs al bezig is met het ontwikkelen van kernwapens. "We zijn begonnen en gaan door met onze pogingen." Erdogan beklemtoonde dat Israël wel kernwapens heeft en daardoor "onaantastbaar" is.

Turkije ondertekende in 1980 het internationale Non-proliferatieverdrag en zegde daarmee toe geen stappen te ondernemen die kunnen leiden tot een nucleaire explosie.

Erdogan sprak op een nationalistische feestavond
Erdogan sprak woensdag in Ankara op een feestavond ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van het Sivas Congres.

Tijdens deze bijeenkomst in 1919, die een week duurde, overlegde de Turkse Nationale Beweging over de toekomst van het land. Het oude Ottomaanse Rijk was één van de verliezers van de Eerste Wereldoorlog, maar Turkse nationalisten weigerden hun land af te staan aan de westerse geallieerden.

https://www.nu.nl/buitenland/5988039/er ... s-wil.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40680
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 06, 2019 12:25 am

Erdogan zegt kernwapens te willen, maar werkt daar in het geheim al jaren aan

Posted on 05/09/2019

Afbeelding
Erdogan sprak eind mei ter gelegenheid van de 563e verjaardag van de verovering van Continantinopel (Istanbul) een enorme mensenmassa toe. Zo’n 80 jaar geleden hitste een andere dictator zijn volk op vergelijkbare wijze op om zich achter zijn imperialistische veroveringsplannen te scharen. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Nucleair bewapend Turkije zal op Ottomaanse veroveringstocht door het Midden Oosten, Centraal Azië en Noord Afrika gaan, en ook Europa inlijven – Vandaag: Erdogan dreigt Europa met Syrische ‘vluchtelingen’ te overspoelen

‘Erdogan zegt dat Turkije ook kernwapens wil,’ was gisteren in de Nederlandse media te lezen (1). Het steekt de Turkse dictator dat een aantal ontwikkelde landen kernwapens mogen hebben, maar hij niet. ‘Dat kan ik niet accepteren… Wij hebben Israël dichtbij, bijna als buren. Zij schrikken (andere landen) af met deze wapens. Niemand kan hen raken.’ Wat hij er niet bij vertelde is dat Turkije in het diepste geheim (mogelijk samen met Iran) al vele jaren aan eigen kernwapens werkt, zoals de Duitse veiligheidsdienst BND al ruim 6 jaar geleden constateerde (2). Zodra Erdogan een flink arsenaal heeft opgebouwd zal hij zijn grote droom het Ottomaanse Rijk te herstellen gaan uitvoeren, en op veroveringstocht gaan. Jeruzalem, dus Israël, is daarin een hoofdprijs, net als Europa.

We schrijven al sinds 2009 dat ‘de imam van Istanbul’ en ‘dienstknecht van de Sharia’, zoals Recep Tayyip Erdogan zichzelf in het verleden noemde, van Turkije het absolute centrum van het islamitische Kalifaat in de vorm van het herstelde Turks-Ottomaanse rijk wil maken. Uit onder andere WikiLeaks documenten is gebleken dat invloedrijke officials binnen Erdogans AK Partij geloven dat Turkije de opdracht heeft om ook Europa goedschiks of kwaadschiks te islamiseren, in eerste instantie door het sturen van enorme aantallen Turkse- en andere moslimmigranten die als ‘vijfde colonne’ moeten fungeren.

Uit die documenten bleek onder meer dat sommige AKP’ers letterlijk wraak willen nemen voor de Ottomaanse nederlaag bij Wenen in 1683. Dat was na Poitiers (Zuid Frankrijk) en Brindisi (Zuid Italië) al de derde mislukte poging van de moslims om Europa te veroveren. Omdat Andalusië ooit door moslims bezet gebied was en alle door de islam veroverde gebieden volgens de Koran ‘voor eeuwig’ aan de moslims toebehoren, zou Spanje sowieso ‘heroverd’ moeten worden.

‘Erdogan wil sultan Midden Oosten worden’
Dat dit meer is dan slechts een complottheorie werd in de loop der jaren door hoge Turkse officials bevestigd. Opperrechter Emina Ulker Tarhan legde in 2011 haar functie neer als protest tegen de snelle islamisering van Turkije door de AKP. ‘Deze regering gedraagt zich als een bende,’ verklaarde ze als reden voor haar aftreden. ‘Erdogan wil de democratie verpletteren, de absolute macht krijgen en de nieuwe sultan van het Midden Oosten worden.’ Wat de eerste twee punten betreft heeft ze inmiddels volledig gelijk gekregen. Het derde punt is hard op weg om al binnen enkele jaren realiteit te worden.

Een andere Turkse rechter en tevens kolonel, Ali Cakmakkaya, beschuldigde Erdogan er eveneens openlijk van het Turks-Ottomaanse Rijk te willen herstellen. Ook uit de mond van de despoot zelf zijn diens imperialistische aspiraties al jaren te horen. Na een van zijn verkiezingsoverwinningen riep hij vol bravoure: ‘Sarajevo heeft vandaag net zozeer gewonnen als Istanbul, Beiroet, Izmir, Damascus, Ankara, Ramallah, Nablus, Jenin, de Westbank en Jeruzalem.’

Turks leger verdubbeld naar 1 miljoen man
Niet geheel toevallig waren dit allemaal plaatsen in gebieden die ooit door de Turken werden bezet. Met andere woorden: Bosnië, Syrië, Libanon en Israël staan allemaal op Erdogans verlanglijstje. Om deze landen en gebieden te kunnen veroveren kondigde minister van Defensie Vedci Gonul in 2011 aan dat het Turkse leger verdubbeld zou worden naar maar liefst 1 miljoen man. De Turken hebben daar ook eigen kernwapens voor nodig, want anders wacht hen een zekere vernietiging als ze het wagen Israël, dat Erdogan letterlijk een ‘misdaad tegen de mensheid’ heeft genoemd, aan te vallen.

Volgens Midden Oosten expert en auteur Avi Lipkin is Erdogan uit op een nieuw Turks wereldrijk dat naast de al genoemde landen ook Griekenland, Cyprus, Libanon, het Iraakse deel van Koerdistan, Turkmenistan, Kazachstan en Oezbekistan omvat. Ook Bosnië, Albanië, Macedonië, Libië, Egypte en zelfs de Chinese provincie Oost Turkistan (Oeigoeren) moeten in de toekomst deel gaan uitmaken van het herboren islamitische Ottomaanse Rijk.

Verovering van Europa
Daar zal het niet bij blijven, want het verlangen om het ooit christelijke Europa te overheersen is zo mogelijk nog groter. ‘De moslimbevolking in Europa is nu al heel machtig,’ waarschuwde Lipkin destijds. ‘Er zijn daar al 50 miljoen Turken, in Turkije 80 miljoen* (* aangepast aan laatste schattingen) en daarnaast zijn er ook nog zo’n 200 miljoen Sovjet-Turken. Dat zijn er bij elkaar opgeteld 330 miljoen. De Europeanen zijn met slechts 300 miljoen, wat betekent dat als Turkije lid wordt van de EU -God verhoede het!-, Europa in één klap een moslimcontinent wordt.’

De stapsgewijze overname van binnenuit door de islamisering van Europa middels miljoenen moslimmigranten begint zeker de laatste jaren een angstwekkende realiteit te worden. Als dit proces niet wordt gestopt, dan hoeft Erdogan -die vandaag dreigde de ‘poorten’ naar Europa open te zetten en ons met Syrische ‘vluchtelingen’ te overspoelen (4)- over een aantal jaren geen schot meer te lossen om onze eerste moslim overheerser te worden. De Europese politici hebben met hun open grenzen onze landen dan namelijk op een presenteerblaadje aan hem aangeboden. Oftewel: een ‘Anschluss’ (Turks: ‘Baglanti’) in het kwadraat.

Xander

(1) Ynet News / NU
(2) KOPP (artikel niet langer beschikbaar)
(3) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(4) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/e ... jaren-aan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38670
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 07, 2019 8:09 pm

En dat land willen ze zo graag bij de EU voegen. Lekker landje, lekkere sultan.
Turkse politica cel in om beledigen Erdogan
Een Turkse rechtbank heeft een belangrijk lid van oppositiepartij CHP vrijdag veroordeeld tot negen jaar en acht maanden cel.

Canan Kaftancioglu zou president Erdogan hebben beledigd en schuldig zijn aan het verspreiden van terroristische propaganda. In veel gevallen deed ze dat op Twitter. Ook werd ze beschuldigd van het aanzetten tot haat, het publiekelijk beledigen van een ambtenaar en het beledigen van de Republiek. Kaftancioglu gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.
De politica is een belangrijke aanhanger van haar partijgenoot Ekrem Imamoglu die in juni werd gekozen tot burgemeester van Istanbul. Dat was een harde klap voor president Erdogan, die daarmee de politieke macht in de Turkse economische hoofdstad kwijtraakte.
“In dit land worden rechterlijke beslissingen niet volgens de wet genomen,” zei Kaftancioglu na de uitspraak van de rechter. “De wet wordt aangepast aan de gewenste straffen.” Ook sprak ze over maffiamethoden.

In Turkije komen veel tegenstanders van Erdogan voor de rechter. Hij is sinds 2014 president van het land.
https://www.parool.nl/wereld/turkse-politica-cel-in-om-beledigen-erdogan~b724fd41/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40680
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 15, 2019 1:34 am

Donderslag: Turkse ex-premier stapt uit de AKP en richt eigen partij op

Geplaatst op 14 september 2019

Afbeelding

Valt het fundament van de macht van president Erdoğan, de Turkse regeringspartij AKP, uit elkaar? Met Ahmet Davutoğlu (foto) stapt binnen korte tijd een tweede zwaargewicht uit de partij. En er volgen meer partijleden.

De voormalige Turkse minister-president Ahmet Davutoğlu is uit de regeringspartij AKP van president Recep Tayyip Erdoğan gestapt. Davutoğlu kondigde vrijdag in Ankara tegelijkertijd de oprichting van een nieuwe partij aan.

Het zou zowel een “historische verantwoordelijkheid als noodzakelijkheid zijn om een nieuwe politieke beweging op te bouwen”. Hij zou iedereen uitnodigen tot samenwerking “wiens hart voor het land klopt”. Er kwam nog geen reactie uit de partijtop. Daarentegen werden ´s middags wel meer partij-uittredingen bekend.

Davutoğlu (60) was zelf van 2014 tot 2016 chef van de AKP, werd echter na onenigheden met Erdoğan deels uit de macht gezet en trad in 2016 ook af als minister-president. Hij had zijn partij er meermaals van beschuldigd zich te verwijderen van haar basisprincipes.

Hij had o.a. kritiek op de annulering van de burgemeestersverkiezing in de miljoenenstad Istanboel in maart. Destijds had de AKP de verkiezing verloren. Bij de herhaling van de verkiezing in juni, die onder druk van de regeringstop tot stand kwam, won de kandidaat van de oppositie, Ekrem Imagoğlu, voor de tweede keer, wat een enorme blamage was voor de AKP.

Davutoğlu klaagt over gedrag van de AKP-leiding
Vrijdag zei Davutoğlu dat de AKP-leiding “elke goed bedoelde kritiek en aanbeveling als verraad en vijandigheid” zou zien, en dat daarom niet meer de mogelijkheid zou bestaan om “de principes en doelen, waarvoor we ons inzetten in ons politieke leven, in de AKP uit te voeren.”

Davutoğlu hield de persconferentie samen met de voormalige AKP-parlementariërs Selcuk Özdag, Abdullah Basci en Ayhan Sefer Üstün, evenals met de voormalige AKP-politici Selim Temurci en Nedim Yamali, die eveneens uit de AKP traden.

Later doken er in Turkse media en op Twitter meer berichten en tweets op over uittredingen uit de partij. Volgens die berichten verlieten tot vrijdagmiddag nog minstens vijf andere partijleden de AKP. Zij bezetten in het verleden deels hoge posten, zoals een provincievoorzitter van de partij.

Hun beslissing viel te midden van verschijnselen van verval in de machtigste partij van het land. De media berichtten al maanden lang dat enkele persoonlijkheden in de AKP ontevreden zijn over de koers van president Erdoğan.

Erdoğan dreigt tegenstanders: “We zullen ze ter verantwoording roepen”
In juli was de voormalige viceminister-president Ali Babacan al uit de partij gestapt, die hij mede opgericht had. Er zouden verschillen zijn ontstaan tussen de principes waarin hij zou geloven en het optreden van de partij, schreef Babacan destijds in een door de media geciteerde brief. Volgens berichten wil ook Babacan een nieuwe partij oprichten. Het zou er om gaan de naam van het land te verbeteren, schreef hij in juli.

“Mensenrechten, vrijheden, vooruitstrevende democratie en rechtssoevereiniteit zijn onze absolute grondbeginselen.”

Bovendien zijn er geruchten dat ex-president Abdullah Gül een splinterpartij zou kunnen oprichten of zich zou kunnen aansluiten bij een nieuwe partij. Gül geldt als een van de groten van de AKP, is echter volgens deskundigen en de persafdeling van de AKP geen lid meer van de AKP, sinds hij in 2007, zoals destijds was voorgeschreven, uitgetreden was om president te worden.

Erdoğan ging meermaals tegen de interne tegenstanders tekeer. “Het werk van enkele mensen uit het centrum van de partij is moeilijk te slikken”, zei hij bijvoorbeeld eind april tijdens een partijbijeenkomst. “We zullen ze ter verantwoording roepen wanneer de tijd rijp is.” Voor hem zouden splinterpartijen machtsverlies kunnen betekenen. AKP-politici beschuldigen de dissidenten ervan de partij alleen maar de rug toe te keren om Erdoğan´s kansen bij verkiezingen te verkleinen.

Met de persconferentie van vrijdag voorkwamen Ahmet Davutoğlu en andere AKP-leden een procedure van partijuitsluiting, waartoe het AKP-bestuur onder leiding van Erdoğan begin september unaniem had besloten.

Bron: www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/14 ... partij-op/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Premier Erdogan speelt hoog spel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Sep 16, 2019 8:18 pm

Islam is bezig aan een verloren race.

Trouwens, dat stond al vast bij de opkomst van de vieze perverse walgelijke Arabische pedofiele psychopaat profeet en weerzinwekkende sadist Mohammed die furore maakte als roverhoofdman en later als oorlogsmisdadiger. Het goede zal altijd het kwade overwinnen. Turkije moet terug naar de waarden van Ataturk die door het overnemen van de modernisering en waarden van het westen Turkije een toekomst bood.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten