Escalatie Turkije / Griekenland.

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

Nog een escalatie: Ankara oefent druk uit wegens Egeïsche eilanden

Geplaatst op 10 april 2018

Afbeelding

In het Middellandse Zeegebied driegt nog een escalatie. Turkije oefent in toenemende mate druk uit in het conflict rondom de soevereine rechten over enkele eilanden in de Egeïsche Zee. In de afgelopen tijd zijn er weer meer Turkse provocaties tegen Griekenland waar te nemen: schendingen van het Griekse luchtruim door de Turkse luchtmacht, een geramde patrouilleboot, een door Turkse oorlogsschepen geblokkeerd boorschip en twee gearresteerde Griekse grenssoldaten zijn de voorlopige tussenbalans van de afgelopen weken.

De achtergrond is dat Turkije het grensverloop in de Egeïsche Zee wil veranderen en daarbij probeert aan te knopen bij het Ottomaanse verleden.

Daarbij kan Erdoğan op partijoverstijgende sympathie rekenen. De opvatting dat veel van de bij Griekenland behorende eilanden in werkelijkheid Turks zijn, is niet alleen wijdverbreid bij de regeringspartij AKP, maar eveneens bij de kemalistische oppositiepartij CHP.

Staats- en regeringschef Erdoğan goot onlangs nog olie op het vuur en kwam met de oplossing: “We zullen definitief het grote Turkije bouwen. Indien nodig zullen we ons leven geven. Indien nodig zullen we levens nemen.”

Bron: http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/04/10 ... -eilanden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76186
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Ariel »

Griekse straaljager stort neer na luchtgevecht met Turken

Een Griekse straaljager Mirage 2000-5 is bij een gevecht met Turkse gevechtsvliegtuigen boven de Egeïsche Zee neergestort. De piloot kwam bij zijn poging de Turkse vliegtuigen te verjagen om het leven.

„Een Griekse piloot is in het pantheon van de helden. Hij sneuvelde terwijl hij vocht voor de nationale soevereiniteit en de integriteit van het grondgebied van het vaderland”, aldus de Griekse minister van Defensie Panos Kammenos. „Het land buigt voor hem in rouw”.

De Griekse piloot probeerde Turkse gevechtsvliegtuigen die boven de Egeïsche Zee vlogen en de grens overschreden, te onderscheppen. Zijn toestel stortte vervolgens neer in de buurt van het Griekse eiland Skyros.

De Turkse media meldden echter dat er geen Turkse gevechtsvliegtuigen meer aanwezig waren toen het Griekse toestel neerstortte. Zogeheten dogfights tussen Grieken en Turken komen vaak voor.

De spanningen op het grensgebied tussen Griekenland en Turkije zijn de afgelopen tijd toegenomen, vooral boven en op de Egeïsche Zee. Afgelopen dinsdag loste het Griekse leger verscheidene waarschuwingsschoten richting een helikopter van de Turkse kustwacht omdat deze boven het Griekse eilandje Rho cirkelde. Pas na enige tijd vertrok de helikopter. Het onbewoonde eilandje Rho is Grieks, maar ligt op 800 meter van de Turkse kust.

In februari was er een botsing tussen een Turks patrouilleschip en een Grieks schip van de kustwacht bij de onbewoonde eilandjes Imia. Athene weigert verder acht naar Griekenland gevluchte militairen uit te leveren die volgens Turkije betrokken waren bij de mislukte staatsgreep van 15 juli 2016. Turkije weigert op zijn beurt twee verdwaalde Griekse militairen die op Turks grondgebied belandden, uit te leveren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76186
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Ariel »

Turkish fighter jets repeatedly harass helicopter carrying Greek Prime Minister and Armed Forces Chief

Afbeelding

Increasingly preoccupied as he is with his dream of restoring the Ottoman caliphate, Erdogan recently said: “We say at every opportunity we have that Syria, Iraq and other places in the geography [map] in our hearts are no different from our own homeland. We are struggling so that a foreign flag will not be waved anywhere where adhan [Islamic call to prayer in mosques] is recited.”

That includes Greece.

Two Turkish fighter aircraft reportedly harassed the Chinook helicopter carrying Prime Minister Alexis Tsipras and the Greek Armed Forces Chief Admiral Evangelos Apostolakis as they were flying from the islet of Ro to Rhodes on Tuesday afternoon.

The Turkish fighter jets, flying at an altitude of 10,000 feet, asked the Greek helicopter pilot, which at that moment was at 1,500 feet, to provide flight details, according to defense sources.

The pilot immediately informed the prime minister and the HNDGS Chief and alerted the Greek air force which dispatched two fighter jets, which approached the area at 20,000 feet. The Turkish aircraft retreated.

Speaking earlier from the southeastern Aegean island of Kastellorizo earlier in the day, Tsipras said Greece will defend its principles “in any way it can… and will not cede an inch of territory,” in an apparent dig at recent provocations from Turkey….
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

Turkije en Griekenland: een eeuwenoud conflict

Geplaatst op 11 maart 2020

Afbeelding

De actuele escalaties aan de Grieks-Turkse grens laten de haat van de beide volkeren op elkaar zien. De vijandigheden worden al eeuwenlang gevoed.

300 jaar bezettingstijd

Het conflict begon meer dan 500 jaar geleden. Destijds beheersten de Turken als Ottomaans Rijk grote delen van het Midden-Oosten en Afrika. In hun expansieplannen richting Europa was het aangrenzende Griekenland zijn eerste tegenstander. Ze overwonnen de Grieken aan het eind van de 15e eeuw en bezetten Griekenland meer dan 300 jaar lang. In deze tijd werd het krachtige christelijke culturele erfgoed van de Grieken enorm beschadigd. Het Ottomaanse Rijk probeerde de islam met geweld door te drukken.

Een gevecht gekenmerkt door wreedheid
De ommekeer bracht de 25e maart 1825. Op die dag kwamen de Grieken op wrede wijze tegen hun Ottomaans heren in opstand. Ze ontvolkten en slachtten complete door Turken bewoonde steden af. Voor Turkije is dit een zwarte dag van rouw. De Grieken daarentegen vieren tot op de dag van vandaag de 25e maart als nationale feestdag. Door een burgeroorlog bevochten de Grieken na deze gebeurtenissen hun land terug. Het nieuw opgerichte koninkrijk Griekenland breidde in de decennia daarna zijn gebiedsaanspraken steeds verder naar het oosten uit. Het doel was het herkrijgen van de westkust van het huidige Turkije. Deze gebieden hadden in de klassieke oudheid duizenden jaren lang een Grieks stempel gekregen. Nu nog getuigen talrijke bouwwerken als wereldcultuurerfgoed van deze oude tijd.

Turkije accepteerde vredesdictaat niet
De Grieken kregen hun kansen na de Eerste Wereldoorlog. Het Ottomaanse Rijk stond aan de verliezende kant. Derhalve kreeg het, net zoals het Duitse Rijk, de Republiek Duits-Oostenrijk, Hongarije en Bulgarije, een vredesdictaat opgelegd dat het voor lange tijd aan de ketting zou moeten leggen. In het Verdrag van Sèvres, dat in 1920 in werking trad, zouden de Turken grote delen van hun gebieden aan de westkust aan de Grieken moeten afstaan. Van de verliezende machten waren de Turken echter het enige volk dat zijn “vredesverdrag” niet accepteerde. Ze verklaarden de oorlog aan Griekenland en wonnen deze. Het resultaat was het terugdraaien van het “vredesverdrag”. De Turken kregen een nieuw verdrag, volgens welk ze duidelijk meer gebieden mochten behouden, o.a. hun westkust.

Strijd om Cyprus
Het verzet tegen het vredesdictaat heeft tot op de dag van vandaag invloed op Turkije. Terwijl landen zoals Oostenrijk of Hongarije nu internationaal slechts een kleine rol spelen, bleef Turkije een echte grootmacht. De Grieken daarentegen hebben de strijd om de oude Griekse gebieden nooit opgegeven. Als voorbeeld voor het conflict geldt het eiland Cyprus. De Grieks beïnvloede republiek heeft ongeveer twee derde deel van het eiland onder controle. In het noordwesten bestaat echter de internationaal niet erkende Turkse Republiek Noord-Cyprus. Turkse strijdkrachten hadden dit gebied in 1974 bezet. Tot op de dag van vandaag maken beide landen aanspraak op het hele eiland.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/03/11 ... -conflict/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 41729
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Mahalingam »

De EU bewakingsdienst voor de buitengrenzen Frontex komt in actie.
Er is video van de Oostenrijkse politie-eenheid Einsatzkommando Cobra bij de grens. (=1 pantservoertuig met 13 man en een drone,)
Ook de moderne vorm van de Poolse gevleugende huzaren is naar de grens getrokken. Straż Graniczna/Polish Border Guard met 100 grenswachten en eigen vervoer.
De Guardia Nacional Republicana uit Portugal komt ook kijken.
Ook Kroatie zal een ploegje sturen.

Je snapt wel dat de NGO's (van Soros o.a.) alles zullen doen om die inzet te dwarsbomen.
En die maken zich zoals alle linksen altijd heel druk over 'legaliteit' want zonder dat zijn ze zelf gewoon een boevenbende.
Frontex border operation in Greece 'lacks legal basis' after Greece suspends asylum law
Experts have questioned the legality of EU border agency Frontex sending officers to the Greek-Turkish border.[...]
This is because Greece - already with a huge backlog - suspended the reception of asylum applications for a month on 1 March.
Two days later, the Frontex Management Board agreed to launch its mission.[...]
However, according to experts in EU and human rights law, this operation "lacks proper legal basis" as Frontex is intervening in a country - Greece - which has suspended the reception of asylum application for a month.[...]
UNHCR pointed out that “neither the 1951 Convention Relating to the Status of Refugees nor EU refugee law provides any legal basis for the suspension of the reception of asylum applications".
[...]
Frontex's intervention is in contradiction with its own statute. In article 80 of its regulations, Frontex writes that it has to operate while respecting European and human rights law, and this cannot be the case when migrants cannot apply for asylum.

Since 2011, the EU agency employed a Fundamental Rights Officer (FRO) to provide independent advice on all fundamental rights matters. Their opinion is taken into account when drafting the operational plan, in accordance with the hosting state. According to Frontex themselves, the role should also guarantee that "officers deployed by Frontex have to ensure access to asylum procedures of persons in need of international protection".

After the suspension, such a condition will not be respected on the Greek-Turkish border for at least a month.
[...]
"In this case, political opportunity is prevailing over the rule of law," argues professor Giuseppe Campesi, sociologist and author of a study on Frontex. "The operation was launched from the conditions set by the Greek government even if the violation of human rights proves systematic, as Syrians will be prevented from filing asylum claims".
[...]
Thomas Gammeltoft-Hansen, professor of migration and refugee law at the University of Copenhagen, argues that "a Frontex operation under the present circumstances lacks the necessary legal basis. Any pushback would would clearly violate both EU and international human rights. The Greek decision to suspend asylum is like removing the blanket upon which the entire card house of Frontex operations is standing".
https://www.euronews.com/2020/03/10/fro ... asylum-law

En de bende van Soros die aan het (juridisch) dreigen is:
"At the time of writing, a coalition of NGOs led by Global Legal Action Network announced they are planning to "document and take legal action against those responsible for the violations of migrants and refugees' rights"."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7108
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door sjun »

Bundeskanzler Kurz im Talk: Migranten in Griechenland - Wiederholt sich 2015? - krone.tv
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Maarten
Berichten: 591
Lid geworden op: di mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Maarten »

Die eilanden worden al door de Grieken bewoond sinds de klassieke oudheid...terwijl Turken in Anatolië pas kwamen na de slag bij Manzikert in 1071:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Slag_bij_Manzikert

Omdat de eilandjes dicht bij de Turkse grens ligt, rechtvaardigt natuurlijk nog geen claim. De Britse kanaaleilanden liggen ook vlak voor de Franse kust, desondanks is iedereen het erovereens dat de eilanden Brits zijn. Die Turkse honden willen gewoon een wederopstanding van het Ottomaanse rijk. Ik zeg; laat het Byzantijnse rijk herrijzen en we nemen Constantiopel terug en de Turken trappen we terug naar Centraal-Azië waar dit gespuis thuishoort.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

Maarten schreef:Ik zeg; laat het Byzantijnse rijk herrijzen en we nemen Constantiopel terug en de Turken trappen we terug naar Centraal-Azië waar dit gespuis thuishoort.
En ik zeg je... dat gaat ook nog gebeuren! :wink2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76186
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Ariel »

Toeristen vluchten van idyllisch Griekse eiland waar oorlog dreigt

ATHENE - Ingetrokken militaire verloven, opstomende oorlogsvloten en F-16’s die even het verboden luchtruim induiken. Het klinkt als tromgeroffel voor een naderende oorlog, tussen Griekenland en Turkije. Opnieuw is een eiland in de Egeïsche Zee de inzet. Toeristen pakken alvast hun koffers.

Deze keer draait het conflict over Turkse gasboringen voor de kust van Kastelorizo.

Kastelorizo is een klein eilandje, met 500 inwoners, in de Egeïsche zee. Voor de kust ligt een enorme gasbel. Turkije wil dat gas exploiteren en brengt daarvoor een verkenningschip naar de regio. Kastelorizo ligt echt vlak voor de Turkse kust en lijkt bij dat land te horen. Maar schijn bedriegt. Kastelorizo is een Grieks eiland, op meer dan 500 kilometer van Athene.

Erdogan
Turkije weet ook wel dat Kastelorizo niet van hen is. Toch zegt president Erdogan dat hij niets verkeerd doet. Hij boort op meer dan zes mijl van de kust van Kastelorizo. ’Ho maar’ zegt de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis. „U moet op 12 mijl blijven. Alles wat dichter bij het eiland is, is ons territorium en daar mogen jullie niet komen.”

Dirk Rochtus, auteur van Turkije, de terugkeer van de sultan, zegt dat de regels over de territoriale wateren in dat gebied zeer onduidelijk zijn en daarom vaak tot spanningen leiden.

Griekenland is overtuigd van zijn gelijk en lijkt zich op te maken voor een militair treffen met Turkije. De Griekse zeemacht is in opperste staat van paraatheid gebracht - volgens sommige Griekse media zouden al oorlogsbodems op weg zijn naar het gebied - en alle militaire verloven zijn ingetrokken.

Ook Turkije lijkt zich op te maken voor een treffen: woensdag vlogen bijna drie uur lang Turkse F-16’s boven het eiland. Volgens de Griekse nieuwssite Greekcitytimes zijn veel badgasten op de stranden doodsbang en boeken zij de ferry terug naar Rhodos. Reisagent Konstantinos Papoutsis zegt dat het ondertussen annuleringen regent voor hotels op Kastelorizo.

Ottomaanse rijk

„Het Turkse leger doet dat wel vaker, eventjes het Griekse luchtruim induiken”, zegt Rochtus. „Ze doen dat om even te jennen. Hun conflict met Griekenland zit trouwens dieper dan die gasbel voor Kastelorizo.”

„Het conflict gaat terug naar de periode van het Ottomaanse rijk (1299 tot 1922) toen Griekenland onder Turks bewind was. Griekenland heeft zich daar langzaam van losgemaakt. Bij het definitief vastleggen van de grenzen in het vredesverdrag van Lausanne in 1922 moest Turkije een paar eilanden dicht bij zijn kust afstaan aan Griekenland. Dat zit de Turken nog altijd hoog en dat verklaart hun actie van vandaag. Het is een boodschap aan Griekenland.”

Het is niet de eerste keer dat de Turken en Grieken elkaar treffen in de Egeïsche zee. In 1996 stoomden ook oorlogsschepen op. Toen richting Kardak, twee onbewoonde eilandjes - rotsen eigenlijk - voor Bodrum. Daar was een Turks vrachtschip vastgelopen. Maar van wie was Kardak eigenlijk?

Griekenland plantte er gauw zijn vlag. Ziezo, Kardak was Grieks. Een dag later haalden de Turken de vlaggen weer omlaag. En nog een dag later stuurden beide landen oorlogsschepen naar het gebied. Een Griekse helikopter stortte neer op het eiland, mogelijk neergehaald door Turks vuur. De Amerikaanse topdiplomaat Richard Holbrooke werd overgevlogen om de lont uit het kruitvat te halen.

„Waarschijnlijk zal er voor het actuele conflict rond de gasboringen ook buitenlandse bemiddeling komen”, zegt Dirk Rochtus. „En dat is uiteindelijk de bedoeling van Turkije. Even flink met de spierballen rollen en het statement maken: We zitten vast, dit moet worden opgelost, luister naar ons. Er zal worden geluisterd want Griekenland heeft ondertussen al Angela Merkel gevraagd om te bemiddelen.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6311
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door hans van de mortel »

Het is de hoogste tijd om Turkije uit de NATO te flikkeren.

Wat heeft onze beschaving met moslims gemeen?
Niks toch!
Sterker nog, moslims zijn onze vijanden.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7108
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door sjun »

Na de symbolische daad van Erdogan met betrekking tot de Hagia Sophia tekent zich een duidelijke koers af: Geen vakanties in Turkije, geen investeringen in Turkije en al helemaal geen Turkse electronica (Beko, Grundig, Vestel) in huis om de plannen van Erdogan niet langer te financieren. Daarnaast lijkt het me zeer verstandig Europese grenzen te verstevigen en een eenpaspoortpolitiek voor ingezetenen in te gaan voeren om te voorkomen dat Europa op termijn dezelfde taferelen krijgt als Byzantium overkwam.

Afbeelding

Afbeelding
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76186
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Ariel »

Turkije stuurt onderzoeksschip de zee op, Griekenland protesteert

De spanningen tussen Griekenland en Turkije zijn opgelopen, nu Turkije bekend heeft gemaakt dat het weer een onderzoeksschip naar de Middellandse Zee heeft gestuurd om naar aardgas te zoeken.

Griekenland, gesteund door de rest van de EU, zegt dat het deel van de zee waar de Turken onderzoek doen bij Grieks-Cyprus hoort. Griekenland heeft de Turkse autoriteiten opgeroepen het schip terug te halen, maar Ankara weigert dat en heeft aangekondigd dat het nog meer schepen een vergunning wil geven voor onderzoek.

Griekenland en Turkije ruziën over boorplannen naar gas en olie in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. De afgelopen decennia hebben conflicten over boorrechten al eens bijna tot oorlog tussen de twee landen geleid.

Griekenland praat met VS
Het Turkse seismische onderzoeksschip Oruc Reis vertrok gisteren, vergezeld door Turkse oorlogsschepen. Griekenland heeft ook schepen gestuurd om de Oruc Reis in de gaten te houden.

De Griekse minister van Buitenlandse Zaken Dendias spreekt vrijdag in Wenen met zijn Amerikaanse ambtgenoot Pompeo. Ook de Turkse acties in het oostelijke Middellandse Zeegebied staan op de agenda van het overleg.

De EU-ministers van Buitenlandse Zaken praten vrijdag eveneens over de kwestie, in de marge van een bijeenkomst die is gewijd aan de spanningen rond de uitslag van de presidentsverkiezingen in Wit-Rusland.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76186
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Ariel »

Oplopende spanningen in de Middellandse Zee

De oeroude ruzie tussen Griekenland en Turkije is recent weer flink opgelaaid. Gas- en oliewinning door de Turken in delen van de Middellandse Zee waarvan het rechtmatig gebruik door onder meer de Grieken wordt betwist, zijn de aanleiding daarvoor. Een derde NAVO-lidstaat heeft zich nu gemeld bij dit conflict: Frankrijk.

Dat uitgerekend de Fransen deze week jachtvliegtuigen en een fregat naar Kreta hebben gestuurd, om de Grieken te steunen in de ruzie met Turkije, zal geen verrassing zijn voor wie de ontwikkelingen in de regio volgt. Frankrijk staat ook tegenover Turkije in Libië. Terwijl Ankara de internationaal erkende regering in Tripoli steunt met troepen en materieel, flirtte Parijs de afgelopen maanden hevig met Khalifa Haftar, de Libische krijgsheer die de zaag in de Tripolitaanse stoelpoten heeft gezet.

Geen altruïsme
Turkije heeft geen altruïstische motieven voor de steun aan de regering in Tripoli. Eind vorig jaar werd een overeenkomst gesloten over de Turks-Libische zeegrens in de Méditerrannée. Dit tot woede van de andere landen rond de oostelijke Middellandse Zee - Egypte, Libanon, Israël, Italië, Cyprus, Jordanië, de Palestijnse gebieden en Griekenland -, die al afspraken met elkaar hebben over het gebied. Turkije nam geen deel aan die akkoorden, omdat Ankara de zelfstandigheid van Cyprus niet erkent.

Ondanks dat Frankrijk evenmin hoogdravende motieven heeft om de Grieken te steunen, was de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis blij met de twee Rafale-jachtvliegtuigen en het fregat Lafayette die donderdagochtend bij Kreta aankwamen. Mitsotakis noemde de Franse president Macron op Twitter „een ware vriend van Griekenland en een enthousiaste verdediger van de Europese waarden en het internationaal recht.”

Koloniale tijden
De Turkse president Erdogan denkt het zijne van de Franse steun voor aartsvijand Griekenland. Volgens Erdogan wil Macron „alleen maar koloniale tijden laten herleven”. Een ietwat hypocriet verwijt, omdat Turkije zich momenteel vooral laat gelden in gebieden waar het zelf de kolonisator was toen het land nog het Ottomaanse Rijk heette.

Toch is de Turkse president pragmatisch genoeg om te pleiten voor dialoog. Donderdag stelde hij dat overleg tot een „win-win oplossing” zou kunnen leiden. Die boodschap bracht hij ook over in telefoongesprekken over het conflict met de Duitse kanselier Merkel en voorzitter Michel van de Europese Raad.

Europa zit danig met de kwestie in de maag. De Europese Unie heeft nog altijd een vluchtelingendeal met Turkije, die voorziet in de opvang van Syriërs op Turks grondgebied in ruil voor financiële steun. Ankara heeft deze overeenkomst in het verleden al regelmatig op de helling gezet. Door te dreigen de honderdduizenden vluchtelingen op Europa los te laten, worden concessies in Brussel afgedwongen. Dat zou in de kwestie rond de oostelijke Méditerrannée ook weer heel goed kunnen gebeuren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6311
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door hans van de mortel »

sjun schreef:Na de symbolische daad van Erdogan met betrekking tot de Hagia Sophia tekent zich een duidelijke koers af: Geen vakanties in Turkije, geen investeringen in Turkije en al helemaal geen Turkse electronica (Beko, Grundig, Vestel) in huis om de plannen van Erdogan niet langer te financieren. Daarnaast lijkt het me zeer verstandig Europese grenzen te verstevigen en een eenpaspoortpolitiek voor ingezetenen in te gaan voeren om te voorkomen dat Europa op termijn dezelfde taferelen krijgt als Byzantium overkwam.
Als dat eens waar kon zijn.

Dan had ik eindelijk een reden om trots te zijn.

Trots op het gezonde verstand van alle leiders in Europa.
Een Europa waartoe Turkije niet behoort.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

Griekenland oefent met bondgenoten, Erdogan waarschuwt voor 'vernietiging'

26 augustus 2020

Griekenland gaat met Frankrijk opnieuw militaire oefeningen houden in de Middellandse Zee, waarbij ook Cyprus en Italië van de partij zijn. De vier landen geven daarmee een symbolische waarschuwing af aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die ondanks kritiek onverstoorbaar in omstreden territoriale wateren blijft boren en de EU-lidstaten waarschuwt voor hun ondergang.

Turkije hoopt met behulp van een seismologisch onderzoeksschip nieuwe energiebronnen te ontdekken in een gebied in het oosten van de Middellandse Zee. Zowel Griekenland als Turkije eist het stuk zeebodem op. Een dialoog tussen de NAVO-bondgenoten bleef uit.

Mede daardoor bemoeiden andere landen zich met de kwestie. Italië en Frankrijk spraken openlijk hun steun voor de Grieken uit, terwijl het land van president Emmanuel Macron ook een marineschip en gevechtsvliegtuigen naar de regio stuurde om de troepenmacht uit te breiden en "de rust te bewaren". Ook gingen Franse troepen met de Griekse bondgenoten trainen.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis had al eerder mariniers en piloten teruggeroepen van vakantie en het restant van het leger in staat van paraatheid gebracht voor het geval dat de situatie escaleerde. Bij de nieuwe oefeningen doen onder meer een Frans fregat en drie gevechtsvliegtuigen mee.

Erdogan noemt 'opgevoerde show' nutteloos
De Turkse president Erdogan lijkt niet onder de indruk van de coalitie die zich achter Griekenland schaart. Hij zei eerder dat een dialoog de enige manier was om het conflict op te lossen en dat de "show" van Griekenland nutteloos was.

Ditmaal reageerde Erdogan iets gepikeerder. Volgens de president gaat Turkije "niets weggeven" en zal zijn land "alles doen wat nodig is". Eventuele fouten van de Grieken en hun bondgenoten zouden alleen maar tot hun vernietiging leiden, zei hij.

Erdogan herhaalde dat Turkije opeist wat zich toebehoort in de Middellandse Zee, Egeïsche Zee en Zwarte Zee. De Turkse president hoopt olie en gasvelden te vinden, zoals het land recentelijk in de Zwarte Zee deed. Een gasveld van 320 miljard kubieke meter ging de boeken in als de grootste gasvondst in de geschiedenis van het land.

https://www.nu.nl/buitenland/6073321/gr ... iging.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog

Posted on 27/08/2020

Afbeelding
Staat fase 1, oorlog tegen Griekenland om een ‘Groot Turkije’ te realiseren (zoals Turkse media op dit soort kaartjes laten zien), als begin van het herstel van het Ottomaanse Rijk, op het punt van beginnen?

Turkse agressie splijtzwam in NAVO: Duitsers steunen Turkije, Fransen steunen Griekenland

De Turkse dictator Recep Tayyip Erdogan dreigt mede NAVO lid Griekenland openlijk met oorlog, en waarschuwt Europa dat hij ‘geen concessies’ zal doen aangaande de ‘Turkse rechten’ op de enorme olie- en gasvoorraden in de Middellandse Zee. De moslimdespoot zet zijn eisen kracht bij door de marine op 1 en 2 september met scherpe munitie te laten oefenen in het gebied dat de Turken voor zichzelf opeisen. De Turkse agressie is een splijtzwam in de NAVO, want de Duitsers steunen Turkije (beide landen zijn historische bondgenoten), maar de Fransen staan achter Griekenland.

‘De Turkse marine heeft donderdag zijn recentste officiële waarschuwing – een Navtex – gegeven dat het schietoefeningen zal houden voor de kust van Iskenderun, ten noordoosten van Cyprus,’ bericht Al Jazeera.

Duitsland probeert de hoog opgelopen spanningen tussen Turkije en Griekenland te sussen, en roept beide landen op geen militaire oefeningen te houden.

Hypocriete Turken waarschuwen Frankrijk
Het Turkse ministerie van BuZa heeft zware kritiek geuit op Frankrijk, dat de verdragen over de Cypriotische onafhankelijkheid uit de jaren ’60 zou schenden. Erg ironisch en buitengewoon hypocriet, want het is Turkije dat al tientallen jaren het noorden van Cyprus illegaal bezet houdt. Ook verketteren de Turken het sturen van het Franse fregat Lafayette en drie Rafale gevechtsvliegtuigen naar Cyprus. (1)

Op 10 juni richtten Turkse oorlogsschepen hun rakettenradar op het Franse fregat Courbet, dat een Turks vrachtschip met hoogstwaarschijnlijk wapens voor Libië wilde controleren, omdat het VN wapenembargo zou worden geschonden. Na de Turkse dreigementen het vuur te openen, trok het Franse schip zich terug.

Oorlog tegen Grieken al meer dan 10 jaar geleden voorspeld
We schrijven al meer dan 10 jaar dat Erdogan op veroveringstocht zal gaan om zijn imperialistische plannen het Ottomaanse Rijk te herstellen te realiseren, en Griekenland één van zijn eerste slachtoffers zal zijn.

Andere landen en gebieden die hoog op de Turkse oorlogsagenda staan zijn Syrië, Libië, Egypte, Israël, het noorden van Irak, en de Balkan (waar de Turken in moslimstaat Bosnië met behulp van Duitsland en de VS al een stevig bruggenhoofd hebben geslagen voor de later geplande aanval op, en/of annexatie van Centraal en West Europa). Saudi Arabië staat ook op deze lijst, echter niet om te worden veroverd, maar om totaal te worden vernietigd, waarna Turkije het nieuwe centrum van de islam wordt, en Erdogan definitief de ‘Kalief’ van de moslimwereld wordt, zoals velen hem al zien.

Xander

(1) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/uncategori ... et-oorlog/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6311
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door hans van de mortel »

Pilgrim schreef:
vr aug 28, 2020 1:14 am
Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog
Xander
HAHAHAHA!

Ik las de kopregel en direct flitste het door mijn hoofd: dit artikel zal wel weer van Xander zijn. Dus verder lezen bij zo'n dwaze koptekst is dan overbodig.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

hans van de mortel schreef:
za aug 29, 2020 11:50 am
Ik las de kopregel en direct flitste het door mijn hoofd: dit artikel zal wel weer van Xander zijn. Dus verder lezen bij zo'n dwaze koptekst is dan overbodig.
[...] Turkey's President Recep Tayyip Erdogan has warned he would make "no concessions" in the eastern Mediterranean and that Ankara is determined to do whatever is necessary to obtain its rights in the Black, Aegean and Mediterranean Seas.
[...]
"We don't have our eye on someone else's territory, sovereignty and interests, but we will make no concessions on that which is ours," Erdogan said, urging Greece to "avoid wrongs that will be the path to ruin".

"We will not compromise what is ours... We are determined to do whatever is necessary."
[...]
Such a measure does not affect the Aegean region, off Greece's eastern and southern coasts, where Turkey has previously warned a similar move by Athens would be a "casus belli", or cause for war. [...]

https://www.aljazeera.com/news/2020/08/ ... 37574.html
Dat je ‘bereid bent om alles te doen wat nodig is’ is diplomatieke taal voor dreigen met oorlog.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76186
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Ariel »

Turkije kondigt militaire oefening aan bij Cyprus

Turkije gaat de komende twee weken een marineoefening houden in het zeegebied ten noordwesten van Cyprus. In een bericht aan de scheepvaart zegt Turkije dat het om schietoefeningen gaat.

De aankondiging komt op een moment dat de spanning in het gebied hoog is opgelopen. Turkije maakt aanspraak op wateren die volgens het internationale recht bij Cyprus en Griekenland horen. Turkije wil daar naar olie- en gasvelden zoeken.

President Erdogan sprak gisteren met NAVO-secretaris-generaal Stoltenberg en zei hem dat Turkije vastbesloten is om zijn rechten en belangen te verdedigen. Ook zei Erdogan dat hij langs diplomatiek weg een "eerlijke" oplossing hoopt te bereiken.

EU-sancties
Cyprus en Griekenland weten zich gesteund door de EU. Buitenlandchef Josep Borrell maakte gisteren bekend dat Turkse bestuurders en ambtenaren die bij het zoeken naar gas en olie betrokken zijn, op een zwarte lijst worden geplaatst. Dat betekent dat ze niet meer welkom zijn in de EU en hun banktegoeden worden bevroren. Ook overweegt de EU Turkse schepen niet meer toe te laten in Europese havens.

Het is de vraag hoever de EU kan gaan in het opleggen van sancties. De Turkse president Erdogan heeft eerder laten zien dat hij elk moment de grenzen naar Griekenland kan openzetten, zodat vluchtelingen uit onder meer Syrië en Afghanistan naar de EU kunnen reizen.

In februari gebruikte hij dat drukmiddel om steun van het de EU af te dwingen bij het conflict in Syrië en de opvang van vluchtelingen uit dat land.

De EU-leiders bespreken de spanningen tussen Griekenland en Turkije eind september op een top in Brussel.

Zowel Griekenland als Turkije is lid van de NAVO. Dat weerhield Griekenland, Italië, Frankrijk en Cyprus er niet van om afgelopen week een driedaagse militaire oefening te houden, ter afschrikking van Turkije. De oefening werd gisteren afgerond.

Diezelfde dag begonnen gezamenlijke trainingsmissies van de Griekse luchtmacht en die van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De VAE en Turkije staan onder meer in het conflict in Libië tegenover elkaar.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

Griekse en Turkse F-16’s bijna in gevecht met elkaar

Posted on 29/08/2020

Afbeelding
F-16D van de Griekse luchtmacht. (Afbeelding: (2)).

Turkije en Griekenland lijken op het randje van een ‘hete’ oorlog te balanceren, nu Turkse gevechtsvliegtuigen Griekse F-16’s, die vanuit Cyprus naar hun thuisland terugvlogen, letterlijk op de korrel hebben genomen. De Turkse media publiceerden een filmpje vanuit een van de Turkse toestellen, waarop te zien is hoe een Griekse F-16 een ‘radar lock’ krijgt. Geschoten werd er echter (nog) niet, maar het lukt de NAVO niet de gemoederen tot bedaren te brengen. Op NU.nl wordt valselijk de indruk gewekt dat Turkije enkel ‘reageert’ op de oplopende spanningen, maar het tegendeel is waar (speculatie: zou de schrijver van dit bericht (pro-)Turkse wortels hebben?). Het is steeds weer Turkije dat provoceert, waar Griekenland, Cyprus, en nu ook Frankrijk en Italië op reageren.

Het Britse The Times heeft het zelfs over een ‘mock dog fight’, een virtueel luchtgevecht dat afgelopen donderdag heeft plaatsgevonden, toen Griekse F-16’s terugvlogen vanuit Cyprus naar hun basis op Kreta. Turkije stuurde daar enkele van zijn eigen F-16’s op af. Eén van hen richtte zijn rakettenradar op een Grieks toestel, maar drukte niet af.
T.C. Millî Savunma Bakanlığı
@tcsavunma

27 Ağustos 2020 tarihinde Girit Adası'ndan kalkarak GKRY'ye doğru giden ve Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan Yunanistan’a ait 6 adet F-16 uçağı, Hava Kuvvetlerimize ait F-16 uçakları tarafından önleme yapılarak bölgeden uzaklaştırılmıştır.
https://msb.gov.tr/SlaytHaber/2882020-20308

#MSB #TSK

[zie video op de site]

7:44 p.m. · 28 aug. 2020
Volgens de Turken schonden de Griekse F-16’s het door Ankara geclaimde maritieme gebied waar de Turken naar olie en gas willen boren. Deze nieuwe claims worden echter door niet één internationale regel of afspraak ondersteund. Dat is dan ook de reden dat zowel Frankrijk, Italië als de Verenigde Arabische Emiraten de kant van Griekenland en Cyprus hebben gekozen, en zowel marineschepen als gevechtsvliegtuigen sturen om die steun kracht bij te zetten.

Cyprus en Griekenland sloten vorig jaar al een defensieverdrag met Israël, juist om de toenemende Turkse agressie te kunnen weerstaan.

De gezamenlijke oefeningen die Frankrijk, Italië, Cyprus en Griekenland gaan houden zijn een reactie op de Turkse provocaties, en eerdere aankondigingen dat de Turkse marine tot 11 september met scherpe munitie zal gaan oefeningen in het illegaal geclaimde gebied.

Het lukt de NAVO niet om de Turken op andere gedachten te brengen. Dat is eigenlijk niet meer dan logisch, want je maakt jezelf als bondgenootschap volkomen ongeloofwaardig als je tientallen jaren lang de door niet één land erkende bezetting van één van de EU-lidstaten (Cyprus) door een NAVO-lid (Turkije) toestaat.

Xander

(1) Zero Hedge

https://www.xandernieuws.net/algemeen/g ... et-elkaar/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6311
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door hans van de mortel »

Erdogan dreigt Griekenland openlijk met oorlog

Dit is de kopregel boven het artikel van Xander waar ik o p e n l i j k kritiek op heb.
Pilgrim schreef:
za aug 29, 2020 1:06 pm
Dat je ‘bereid bent om alles te doen wat nodig is’ is diplomatieke taal voor dreigen met oorlog.
Ergens begrijp ik het wel en je hebt indirect gelijk maar niet helemaal. Want je vergat in je overigens goede uitleg het woord ‘openlijk’ mee te nemen. Iets wat indirect is, kan nooit direct zijn. Dus heeft Erdogan niet gedreigd met een oorlog omdat hij dat niet openlijk durfde te doen als eersteklas islamitisch schurftige hond, maar je zou het wel denken. Als hij dat wel openlijk gedaan zou hebben, zou hij het lidmaatschap van de NAVO op zijn vieze vette moslimbuik mogen schrijven in het Arabisch, de taal van Allah.

POLITIEK IS SMERIG. NET ZOALS DE RELIGIE VAN MOSLIMS.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48281
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door Pilgrim »

Griekenland, Cyprus en Israël sluiten akkoord over samenwerking op defensiegebied!

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20944
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door King George »

Turken boos om christelijk kruis in Griekenland

Monniken zeggen niet te zullen zwichten voor dramterreur

Door: Freek de Swart , 16:05, 23 september 2020

Afbeelding

De installatie van een 15 meter hoog kruis in het Pareskevaklooster te Griekenland heeft voor woede gezorgd in de Turkse media. Het christelijke symbool staat slechts enkele honderden meters van de Turkse grens en is daarom provocerend en gemeen. Kloosterbaas Bartholomaios Asteriadis laat aan Kathpress echter weten zich niets van deze gekwetste zielen aan te trekken:

“De monniken van ons pas gebouwd klooster hadden nood aan een symbool van hun christelijke geloof op de binnenplaats van het klooster. Symbolen zijn belangrijker voor degenen die erin geloven dan voor degenen die ze niet respecteren. Als er in een klooster al geen kruis mag geplaatst worden, waar mag er dan wel nog een opgericht worden?” Asteriadis merkt verder op dat het daadwerkelijke kruis zelf slechts drie meter hoog is.

De relatie tussen Turkije en Griekenland is al een tijdje ronduit belabberd te noemen. Aanleiding hiervoor zijn Turkse zoektochten naar gas in Griekse wateren.


TPO
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20944
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door King George »

Opnieuw Turks schip naar betwist zeegebied, Griekenland woedend

Afbeelding

Turkije stuurt opnieuw een schip de Middellandse Zee op om olie- en gasvoorraden op te sporen in gebied dat volgens internationaal recht aan Griekenland toebehoort. De Oruç Reis doet begeleid door twee andere Turkse schepen tot 22 oktober onderzoek ten zuiden van het Griekse eiland Kastellorizo. Griekenland spreekt van een escalatie die de vrede en veiligheid in het gebied bedreigt.

De beide NAVO-lidstaten waren nog met elkaar in gesprek over een diplomatieke oplossing voor het conflict. Volgens het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken laat Turkije zien dat het "onbetrouwbaar" is en "niet echt in een dialoog geïnteresseerd". "We roepen Turkije op van het besluit terug te komen."

De Oruç Reis deed in augustus onderzoek in wateren die volgens internationale rechtsregels voor het gebruik van zeezones bij Griekenland en Cyprus horen. Turkije is het enige land ter wereld dat die regels niet erkent. Door de ligging van Griekse eilanden dicht bij de Turkse kust, pakken ze voor Turkije heel ongunstig uit.

Afbeelding
Kastellorizo ligt pal voor de kust van Turkije, maar hoort bij Griekenland NOS

Toen de spanningen met Griekenland opliepen, riep Turkije het schip terug, officieel voor onderhoud. De EU koos de zijde van Griekenland en zei dat Turkije gestraft zou worden als het onderzoek werd voortgezet.

Laatste waarschuwing

"Er moet een einde komen aan de illegale activiteiten van Turkije in de Middellandse Zee. Maar we moeten ook voorkomen dat het verder escaleert", zei premier Rutte begin deze maand na afloop van een EU-top.

De regeringsleiders besloten om Turkije nog één kans te geven. "We staan op een T-splitsing, zei Rutte. "Het kan goed gaan, maar het kan ook niet goed gaan. En als het niet goed gaat zijn we bereid om alles in te zetten, inclusief sancties."https://nos.nl/artikel/2352000-opnieuw- ... edend.html
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 7108
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Escalatie Turkije / Griekenland.

Bericht door sjun »

Zo moeilijk kan het toch niet zijn als Turkije weigert zich te laten aanspreken op het schenden van grenzen. Gooi het land uit de NAVO en zet elke EU subsidie stop. Versterk daarna de Griekse grenzen en beperk de reizen van en naar Turkije door verplichte visumaanvragen. Indien de spanningen verder oplopen kan de toegang vanuit Turkije tot Europese natiestaten worden stopgezet en de handel worden afgebroken. Al te goed is steevast buurman's gek gebleken.
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Plaats reactie