Golf van aanslagen in Isreal

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Mahalingam
Berichten: 46564
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Mahalingam »

Israël vreest na nieuwe schietpartij voor golf van aanslagen van IS

In Israël groeit de angst voor straataanslagen door aanhangers van Islamitische Staat, na een schietpartij in de kustplaats Hadera. Daarbij vielen vier doden. Het was de tweede aanslag in vijf dagen waarbij een link naar IS wordt gelegd.

Twee mannen, Arabieren met de Israëlische nationaliteit, openden zondag in de hoofdstraat van Hadera het vuur en doodden twee leden van de Israëlische grenspolitie. Kort daarop werden ze zelf doodgeschoten door politieagenten die in de buurt zaten te eten. Tien mensen raakten gewond. IS claimde de schietpartij meteen via Telegram.

Vijf dagen eerder had in de zuidelijke stad Beersheba een Arabische Israëliër zeker vier mensen gedood. Hij was met zijn auto op een fietser ingereden en had vervolgens met een mes om zich heen gestoken voordat hij door gewapende voorbijgangers werd doodgeschoten. Van hem werd bekend dat hij IS-sympathieën had. In Israël wordt nu gevreesd voor een golf van soortgelijke terroristische aanslagen.

Israëlisch-Arabische top

De aanslag van zondag vond plaats terwijl elders in Israël, in de Negev woestijn, ministers van Buitenlandse Zaken van Israël en drie Arabische landen bijeen waren voor een Israëlisch-Arabische top. Ook de Amerikaanse minister Antony Blinken was daar aanwezig, om te spreken over de Amerikaanse Iran-politiek. Alle ministers veroordeelden de terroristische aanslag. Blinken schreef op Twitter: ‘Zulke zinloze gewelddaden en moorden horen niet te gebeuren in een samenleving.’
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achter ... ~bc3db6f8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Het was vandaag weer raak in Israel.
Doden bij aanslag in Tel Aviv

Bij een schietpartij in Tel Aviv zijn zeker vijf doden gevallen, zeggen hulpverleners. Onder de doden zou de schutter zijn, die het vuur opende in een buitenwijk van Tel Aviv. Het is de derde aanslag in Israël in een week.

Vorige week kwamen vier mensen om het leven bij een aanval met een mes en een auto in Beersheba in het zuiden van Israël. De dader, een sympathisant van terreurgroep Islamitische Staat (IS), werd doodgeschoten.

Zondag werden twee Israëlische agenten in de noordelijke stad Hadera doodgeschoten. De twee aanvallers, Israëlische staatsburgers van Arabische afkomst, werden door agenten gedood. Ook hier zei IS verantwoordelijk te zijn.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Moslims zijn nooit te beroerd om tijdens ramadan flink wat Joden te vermoorden. Zoals ook weer vandaag. Er was weer een verse aanslag in Tel Aviv. moslimterrorist schreeuwt 'Allah Akbar' en opent het vuur in centrum van Tel Aviv
Aanslag in Tel Aviv: tenminste twee doden, dader nog niet gepakt

Bij een vermoedelijk terroristische aanslag in Tel Aviv zijn tenminste twee mensen omgekomen. Twaalf mensen raakten gewond, zo meldt The Jerusalem Post. De aanval vond op verschillende plekken in Dizengoff plaats, een drukke uitgaansstraat in de Israëlische kuststad. De vermoedelijke schutter is nog niet gepakt.

Afbeelding

De politie roept iedereen in Tel Aviv op om binnen te blijven omdat de schutter nog actief zou zijn, zo laat Telegraaf-correspondent Ralph Dekkers weten. Volgens de politie is de vermoedelijke schutter gekleed in een zwarte korte broek en een zwart T-shirt. Hij heeft een blauwe rugzak bij zich.

Van de twaalf gewonden zouden tenminste vier mensen in kritische toestand verkeren, zo laat het Sourasky Medical Center in Tel Aviv weten.

Koby Brinn, een barman van Spicehaus, zag de chaos ontstaan buiten zijn bar. „Het was gek. Opeens was er een enorme golf van rennende mensen in de straat.”

Op televisie is te zien hoe minstens duizend gewapende agenten over de drukke uitgaansstraat lopen op zoek naar de dader, terwijl een helikopter boven de straat vliegt. Ook soldaten hebben de jacht op de dader geopend.

Het is al de vierde aanslag in drie weken tijd in Israël. Tot vandaag kwamen elf mensen om. Eerder waren er aanslagen in Beër Sjeva, Hadera en Bnei Brak.

In 2016 was er ook een schietpartij in Dizengoff. Toen kwamen twee mensen om in een bar, er waren meerdere gewonden.

Sfeer
Dekkers, die aanwezig is in Tel Aviv deelt beelden op Twitter van de situatie in de stad. Hij schrijft daar donderdagavond bij: „Bizar, ze vallen elk steegje en portiekje binnen, op zoek naar de terrorist.”

Afbeelding
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Wow so powerful! When the news broke of the terror attack in Tel Aviv tonight where 2 were murdered and 10 injured, the Israeli philharmonic stopped and played the Israeli national anthem, Hatikvah


“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

De man die ervan wordt verdacht donderdag in de Israëlische stad Tel Aviv twee mensen te hebben doodgeschoten, is na een achtervolging door de Israëlische politie om het leven gebracht. Dat gebeurde vrijdagochtend na een schietpartij, meldt The Jerusalem Post.
Palestijnse aanslagpleger in thuisstad als held vereerd, Israël vreest terreurgolf

Tel Aviv ontwaakt na nachtmerrie: terras-schutter (28) na enorme klopjacht doodgeschoten

De hippe kuststad Tel Aviv is in het hart geraakt. Dizengoff, de drukke uitgaansstraat waar jongeren vanuit het hele land de stress van het dagelijkse bestaan in het Midden-Oosten met bier en chasers wegdrinken. L’Chaim klinkt het daar op elke hoek, ’op het leven’. Nu zijn er twee doden, veroorzaakt door een Palestijnse terrorist (28).

Na een intense klopjacht, waarbij meer dan duizend agenten en soldaten werden ingezet, is de dader vrijdagochtend vroeg een paar kilometer verderop doodgeschoten, bij de markante klokkentoren in het oude Jaffa. Het is na aanslagen in Be’er Sheva, Bnei Brak en Hadera de vierde terreurdaad in korte tijd, waarbij in totaal dertien doden vielen. Een persoon ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De ochtend na de schietpartij is het relatief rustig op Dizengoff. Mensen steken kaarsjes aan, leggen bloemen en lopen met Israëlische vlaggen rond. Vertwijfeling heerst. Is dit een korte terreurgolf, die zich helaas eens in de zoveel tijd voordoet. Of is dit het begin van iets veel ergers? Niemand die het weet, ook de regering niet.

De avond ervoor is Dizengoff het toneel van onwerkelijke taferelen. Een oorlogszone, met honderden agenten, soldaten en special forces op de been. Met geweren in de aanslag vallen zij overal portieken en steegjes binnen. De terrorist is dan nog niet gevonden en kan zich overal bevinden. De politie roept de bevolking op om naar binnen te gaan en weg te blijven van ramen en balkons.

Iedereen zit gespannen voor de buis, zich afvragend wie de dodelijke slachtoffers zijn. Israël is een klein land, waar een bekende nooit ver weg is. Het blijkt vrijdagochtend om twee jeugdvrienden te gaan, Tomer Morad en Eitam Magini, uit Kfar Saba, allebei 27 jaar oud. Een jaartje jonger dan de aanslagpleger, de Palestijn Ra’ad Hazem. Uit bewakingsbeelden blijkt dat hij een kwartier rustig op een bankje voor een bar in Dizengoff zat voordat hij het vuur opende. De chaos is enorm. Hij weet te ontkomen en houdt zich in de nacht schuil bij een moskee in Jaffa, waar hij uiteindelijk bij een vuurgevecht wordt gedood.

In zijn thuisstad Jenin wordt hij als een held vereerd. Inwoners verzamelen zich na het ochtendgebed voor het ouderlijke huis, waar de vader de terreurdaad van zijn zoon prijst. „Jullie zullen snel de overwinning behalen… God, bevrijd de Al-Aksa moskee van de bezetter”, aldus Fathi Hazem, die een voormalige officier van de Palestijnse veiligheidsdiensten zou zijn.

Opvallend is dat de Palestijnse president Abbas de terreurdaad wel veroordeelt, en dat voor de tweede keer in een week tijd. Het is zeldzaam dat Abbas dat doet, omdat hij zich daar niet geliefd mee maakt bij de bevolking. Hem is echter ook veel aan gelegen om een nieuwe geweldseruptie, of zelfs een oorlog, te voorkomen. Daar profiteren alleen zijn politieke tegenstanders van.

Hoewel de dader is gedood, blijven de veiligheidsdiensten in Tel Aviv en de rest van het land in opperste staat van paraatheid. Gevreesd wordt dat militanten de aanslag zullen kopiëren. De Israëlische regering besloot tot dusver om geen extra restricties voor de Palestijnen in te voeren, in een poging de geest terug in de fles te krijgen, maar zij wordt nu haast wel genoodzaakt om harde maatregelen te nemen. Daarop kan dan weer een reactie van de Palestijnen volgen. Het is spitsroeden lopen, en dat voor een regering die sinds deze week niet meer over een meerderheid in het parlement beschikt.

Het veiligheidsestablishment krabt ook met zijn handen in het haar. De aanslagen zijn niet georganiseerd door een terreurorganisatie, maar het werk van individuen. Radicale jongeren die plots besluiten in actie te komen. Het is moeilijk om daar vooraf tegen op te treden. De grootste vrees voor Israël blijft dat Hamas en Islamitische Jihad zich in de strijd zullen mengen. De twee terreurgroepen, met het hoofdkwartier in Gaza, spraken na elke aanslag steun uit voor de dader, maar claimden niet de verantwoordelijkheid.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Israël-correspondent Ties Brock:

"Waar iedereen de afgelopen weken al voor vreesde is nu ook gebeurd: het geweld is overgeslagen naar Jeruzalem. Na de aanslagen in Israëlische steden en de Palestijnse doden op de Westelijke Jordaanoever vinden de confrontaties nu plaats op het allergevoeligste plekje van het Palestijns-Israëlische conflict: in het hart van de oude stad van Jeruzalem.

Dit weekend beginnen de Paasdagen en het joodse Pesach. Daarbovenop is vanmiddag het tweede vrijdaggebed van de ramadan, waarvoor vele tienduizenden gelovigen in Jeruzalem verwacht worden. Het is genoeg reden om te vrezen dat de boel vandaag en de komende dagen nog wel eens verder zou kunnen escaleren. Iedereen heeft daarbij vorig jaar nog vers in het geheugen liggen."
Geweld bij al-Aqsamoskee Oost-Jeruzalem: ruim 150 gewonden gemeld

Bij de al-Aqsamoskee in Oost-Jeruzalem zijn ongeregeldheden uitgebroken tussen Palestijnen en de Israëlische oproerpolitie. Daarbij zijn veel mensen gewond geraakt.

De hulporganisatie Rode Halve Maan meldt dat 152 gewonde moskeegangers naar ziekenhuizen zijn gebracht. De Israëlische politie zegt dat drie agenten gewond zijn geraakt.

De aanleiding voor de botsing is onduidelijk. Volgens de islamitische stichting die de plek beheert drong de Israëlische politie voor zonsopgang binnen. In de moskee waren duizenden gelovigen aanwezig voor het vroege ochtendgebed tijdens de ramadan.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat tientallen gemaskerde mannen met Palestijnse en Hamas-vlaggen vanochtend vroeg naar de moskee trokken en stenen verzamelden.

De Israëlische politie zou hiertegen preventief hebben opgetreden. De politie lijkt de moskee te zijn binnengetrokken om daar Palestijnen te arresteren.

Flitsgranaten
Op video's van de ongeregeldheden die volgden is te zien dat Palestijnen met stenen gooiden, en dat de politie traangas en flitsgranaten afvuurde. Ook is te zien hoe Palestijnen de moskee proberen te barricaderen.

De hulporganisatie Rode Halve Maan zegt dat er gewonden vielen door rubberkogels en flitsgranaten. Een van de bewakers van de moskee zou in het oog zijn geschoten met een rubberkogel.

Vorig jaar was de Al-Aqsamoskee, die geldt als een van de heiligste plekken voor moslims, het toneel van forse confrontaties. De Tempelberg waarop de moskee ligt is in het jodendom de heiligste plaats.

De spanningen lopen de afgelopen jaren in Israël en de Palestijnse gebieden steevast op rond de ramadan. Vorig jaar kwam het in deze periode zelfs tot een kortdurende oorlog tussen Israël en Hamas. De afgelopen weken zijn er meerdere aanslagen in Israëlische steden geweest. Ook zijn bij verschillende incidenten op de Westelijke Jordaanoever Palestijnen doodgeschoten door Israëlische troepen.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23326
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door King George »

Het is altijd weer raak rond de Ramadan daar en het is daar straks nog Pasen ook en religie speelt hoogtij daar. Vorig jaar rond die Ramadan kwamen daarna vanuit Gaza al die raketten. Zo ver is het gelukkig nou nog niet.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

King George schreef:
vr apr 15, 2022 7:18 pm
Het is altijd weer raak rond de Ramadan daar en het is daar straks nog Pasen ook en religie speelt hoogtij daar. Vorig jaar rond die Ramadan kwamen daarna vanuit Gaza al die raketten. Zo ver is het gelukkig nou nog niet.
De stenen liggen al weer klaar in de moskee.

Afbeelding
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23326
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door King George »

De moskee als kazerne voor stenen projektielen? Dat bedoelde ik nou met dat religie er weer eens hoogtij viert. Sommige religies evolueren niet en blijven in de middeleeuwen steken.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23326
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door King George »

En die Pallies gaan weer beginnen en houden niet eerder op dan dat ze er een prijskaartje voor geserveerd krijgen. Eerder zijn ze niet tot bedaren te brengen. En dan gaan ze weer zielig doen. En dan wordt er (om kotsmisselijk van te worden) weer met hen meegejankt.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

King George schreef:
vr apr 15, 2022 8:40 pm
De moskee als kazerne voor stenen projektielen? Dat bedoelde ik nou met dat religie er weer eens hoogtij viert. Sommige religies evolueren niet en blijven in de middeleeuwen steken.
Ja triest. Je "heiligdom" op een tapijt waar je niet eens met schoenen op lopen , bevuilen met stenen en puin, maakt blijkbaar niet uit als je er Joden mee kan verwonden.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23326
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door King George »

Maak van die hele Al Aqsa haathut maar brokstukken. Dan hebben ze nog wat om handen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Opnieuw gewonden bij rellen op Tempelberg in Jeruzalem

Bij nieuwe botsingen tussen Palestijnse demonstranten en de Israëlische oproerpolitie op de Tempelberg in Oost-Jeruzalem zijn zondag meer dan twintig mensen gewond geraakt. De politie heeft zeker negen mensen opgepakt. Het is de tweede keer in korte tijd dat er ongeregeldheden zijn bij de plek, die door zowel de joden als de moslims als heilig wordt beschouwd.

Demonstranten gooiden stenen tegen twee bussen met joden die onderweg waren naar de Tempelberg. Meerdere passagiers raakten gewond toen de ramen van het voertuig werden ingeslagen. Bovendien probeerden de Palestijnse betogers de toegang tot de heilige plek te blokkeren door obstakels met stenen en ijzeren staven te bouwen. Toen de oproerpolitie verscheen, begonnen ze ook met vuurwerk te gooien.

Vrijdag braken na het ochtendgebed ook al rellen uit bij de al-Aqsa-moskee op de Tempelberg. Honderden gelovigen keerden zich toen tegen de politie. Agenten werden bekogeld met stenen en vuurwerk en zetten traangas en rubberen kogels in. Volgens de Palestijnse hulpdienst Rode Halve Maan raakten meer dan 150 Palestijnen gewond, Israëlische autoriteiten spraken van drie gewonde agenten. Zo'n 400 Palestijnen zouden zijn gearresteerd.

De al-Aqsa-moskee is de op twee na heiligste plaats in de islam. De Tempelberg wordt echter ook door de joden als heilig gezien omdat er vroeger twee joodse tempels stonden. Israël is verantwoordelijk voor de veiligheid, maar de islamitische autoriteiten beheren de heilige plek. Volgens een regeling met de autoriteiten mogen joden de plek bezoeken, maar mogen ze er niet bidden.

In zijn paastoespraak riep Paus Franciscus zondag op om heilige plekken in Jeruzalem vrij toegankelijk te maken. Ook riep hij op tot een verzoening tussen de Palestijnen en Israëliërs.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 9570
Lid geworden op: zo mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door sjun »

King George schreef:
vr apr 15, 2022 8:40 pm
De moskee als kazerne voor stenen projektielen? Dat bedoelde ik nou met dat religie er weer eens hoogtij viert. Sommige religies evolueren niet en blijven in de middeleeuwen steken.
Er liggen in die kazerne op de Berg van het Huis ook echt andere projectielen. Dat wordt wel duidelijk als er een keer brand uitbreekt. Overigens wordt er wel meer bekend.
:greeting2:
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Beschietingen en luchtaanvallen Gazastrook

Dreigende taal Hamas na onrust op Tempelberg: ’Dit is nog maar het begin’

Het blijft onrustig op de Tempelberg in de Oude Stad van Jeruzalem, terwijl ook Hamas in de Gazastrook zich inmiddels bij de Palestijnse ongeregeldheden voegt. Na een terreurgolf in de afgelopen weken vreest Israël nu voor verder oplaaiend geweld en rellen. „Dit is nog maar het begin”, waarschuwt Hamas-leider Ismail Haniyeh.

Het was donderdagmorgen opnieuw raak op en rond de voor moslims en joden heilige Tempelberg, naast de Arabische wijk en bij de altijd drukke Klaagmuur. Israëlische veiligheidsdiensten werden na het islamitische ochtendgebed bij de al-Aqsa bekogeld met stenen en vuurwerk. De politie reageerde onder meer door traangas en verdovingsgranaten af te vuren. De avond ervoor werd een Arabische restauranteigenaar door Joodse extremisten aangevallen, meldt The Jerusalem Post, en werden er brandbommen op een moskee gegooid. Israël hield voor dat laatste incident zeven verdachten aan.

Palestijnse relschoppers barricadeerden zichzelf na de confrontaties weer in de moskeeën op de berg. Dat ook sommige joodse gelovigen op het streng beveiligde plein willen bidden, helpt niet mee aan het terugkeren van de rust. Voor veel joden is het Tempelplein vanwege rabbinale uitspraken juist verboden terrein (de grond is ’te heilig’ om zomaar te betreden), maar sommige orthodox-nationalistische groeperingen denken daar anders over en bereiden zich maar wat graag voor op de Derde Tempel die de terugkomst van de Messias moet inluiden. Zodoende is de vrede onder de abrahamitische religies ver te zoeken. De ramadan loopt ten einde, evenals het Pesach-feest.

Het zionistische parlementslid Itamar Ben Gvir van het Joods Nationaal Front deed woensdag met zijn aanhangers een poging om met een vlaggenparade naar de heilige hotspot te marcheren, maar daar stak premier Naftali Bennett een stokje voor. Ze kwamen niet verder dan de Damascuspoort van de Oude Stad.

Ook de spanningen in het zuiden van het land nemen na een jaar van relatieve rust toe. Eerst was het een raket uit de Gazastrook die neerkwam op een auto in het Israëlische plaatsje Sderot. Het Israëlische leger ging enkele uren later, in de nacht, over op het bombarderen van verschillende doelen in de Gazastrook, waaronder een militaire post, een terreurtunnel en een ondergrondse plek waar raketten in elkaar gezet zouden worden.

Palestijnen vuurden ook een salvo kogels af, dat het geavanceerde luchtverdedigingssysteem Iron Dome van de Israëli’s onverwachts triggerde. Volgens Hamas ’was dat nog maar het begin’, klonk het onheilspellend bij monde van Ismail Haniyeh. De terreurleider zei dat in reactie op de ’vlaggenmars’ en het Israëlische optreden op de Tempelberg, het enige stukje grond in Jeruzalem dat formeel nog onder Jordaans bewind valt. „Wat de kolonisten in de moskee doen, zal leiden tot conflict en confrontatie.”
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46564
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Arabs attack former Israeli beauty queen in mixed Jewish-Arab city; Orthodox man attacked in Jerusalem

“This is the scariest thing that happened to me in my life. You have no safety to walk around in your neighborhood.,” Tehila Levi said.

Former Israeli beauty queen Tehila Levi was viciously attacked Wednesday afternoon while walking her dog in the mixed city of Ramle, near Tel Aviv, Israel National News reported, citing Hebrew-language Kan News.

A resident of Ramle, she was with her 11-year-old brother when the attack was carried out by two Arabic-speaking “minority individuals who apparently had been waiting around the neighborhood since the morning,” Levi said.

Her five-month-old puppy was stolen during the attack.

Upon receiving the report, police told her they do not expect the dog will be returned, even if they find the suspects, she told Kan.
“One of the minority individuals jumped out of his car, grabbed the leash from my hand, and then just gave me a kick,” she said.
“I fell on the ground and did not release the leash. He got into his vehicle and meanwhile closed the door and drove off – so I was dragged over the entire road and I fell on the sidewalk. My entire leg was filled with blood.
“This is the scariest thing that happened to me in my life. You have no safety to walk around in your neighborhood.”

In May 2021, Israel launched Operation Guardian of the Walls in response to rocket attacks from Gaza launched by Hamas during Arab rioting at the Temple Mount. As the escalation intensified, Arab-Israelis in mixed cities violently attacked Jewish residents and property.

The attack on Levi also took place during heavy rioting at the Temple Mount and following two rocket attacks from Gaza in the last two days after several months of quiet at the border.

Jerusalem victim taken to hospital

Also on Wednesday, a 29-year-old ultra-Orthodox man was assaulted in central Jerusalem by local Arabs. He was taken to the hospital with a cut on his face and a head injury.

“At 12:28, a report was received at MDA’s 101 hotline in the Jerusalem area about a wounded man with a facial injury who arrived independently on Hatzvi Street in Jerusalem. MDA medics and paramedics provide medical care and refer a 29-year-old man to Shaare Zedek Hospital in a light condition with a bleeding wound inside,” Magen David Adom stated.

“The wounded man was conscious and suffered a bleeding wound inside,” said MDA paramedic Ram Naimi.
“We provided him with primary medical care, which included dressing and stopping bleeding, and evacuated him for further treatment at the hospital when his condition was mild.”
https://worldisraelnews.com/arabs-attac ... jerusalem/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Gelukkig doen mohammedanen in Jeruzalem geen gekke dingen.

Afbeelding
Weer confrontaties op Tempelberg, Israëlische politie valt heilig gebied binnen

De Israëlische oproerpolitie is vanochtend bij gewelddadige confrontaties met Palestijnen opnieuw één van de gevoeligste plekken in het hart van Jeruzalem binnengevallen. Tijdens de derde vrijdag van de ramadan bestormden politiemensen in volle oproeruitrusting het gebied rond de al-Aqsa-moskee.

Volgens de Palestijnse Rode Halve Maan zijn er zeker 31 Palestijnen gewond geraakt, van wie twee ernstig. De Israëlische politie meldt dat een politievrouw gewond is geraakt.

Israël zegt dat er vanochtend vroeg honderden gewelddadige Palestijnse demonstranten waren op het terrein van de Tempelberg, waar de moskee staat. Zij gooiden stenen en vuurwerk naar de Israëlische ordetroepen. Israël zegt met ingrijpen te hebben gewacht tot moslims in de moskee hun gebeden hadden beëindigd.

Het geweld werd al verwacht. De spanning is groot op de plek, die voor zowel joden als moslims heilig is. Het is het gebied boven op de Tempelberg, die moslims omschrijven als het edele heiligdom, rond de al-Aqsa-moskee, en met de gouden Rotskoepel, waar voor joden ooit de belangrijkste tempel stond.

Dit jaar vallen belangrijke islamitische, joodse en christelijke feestdagen samen, wat de spanningen verhoogt. Palestijnen en de Israëlische politie raakten de afgelopen weken vaker slaags. Vorige week vielen Israëlische ordetroepen op een uiterst gevoelig moment, namelijk tijdens het ochtendgebed in de ramadan, zelfs de al-Aqsa-moskee binnen. Dat komt zelden voor en werd juist nu door de Palestijnen gezien als onnodig en een ultieme provocatie.

Het Israëlische gezag op de Tempelberg heeft bepaald dat vanaf vandaag geen joodse bezoekers op de berg mogen komen, omdat de laatste tien dagen van de ramadan zijn ingegaan.

Palestijnse 'rode lijn'
Deze week werden voor het eerst in maanden ook raketten richting Israël afgevuurd vanuit Gaza. Hamas, dat de dienst uitmaakt in Gaza, had al gewaarschuwd dat elk incident bij de al-Aqsa-moskee in Oost-Jeruzalem overschrijding van een "rode lijn" zou betekenen. De militante Palestijnse beweging beschuldigde Israël ervan aanvallen op gelovigen te tolereren.

De Israëlische premier Bennett zei daarop dat Hamas bezig is met een lastercampagne en dat Israël er juist alles aan doet om alle religieuze groepen veilig te laten genieten van hun feestdagen.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7865
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Golf van aanslagen in Israel: water en vuur gaan niet samen.

Bericht door hans van de mortel »

Opzouten met wat religieuze kanker heet: godsdienstwaanzin.

Waarom doen mensen daar aan mee? Geen idee? Ik wel. Omdat zij geen vrije wil hebben. Maakt geen flikker uit. Toestaan dat dit ongeregeld zooitje de dienst uitmaakt met beroep op godsdienstvrijheid, is olie op het vuur gooien van de onderlinge menselijke haat die tot stand is gekomen door geloof te stellen in God en het negeren van zijn vaste huisvriend Satan.

Allah, Jezus, Jêhowáh en alle andere pestgoden die het voor de rest van de wereld verpesten: stop ermee! Ik bedoel, al die door menselijke profiteurs in het leven geroepen goden moeten met inachtneming van het krachtige kritische vrije woord bestreden worden. Beter met wortel en tak uitroeien. Gaat niet lukken. Maar nooit geschoten, altijd mis, luidt de logica van het gezonde verstand.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Israël zet zich schrap voor het laatste vrijdaggebed van de ramadan in de Al-Aksa moskee op de Tempelberg, die al wekenlang het toneel is van geweld. Een bloedige escalatie ligt op de loer.

En ja hoor.
Tientallen Palestijnen gewond bij rellen rond moskee Jeruzalem

Bij confrontaties tussen Palestijnen en de Israëlische politie rond de al-Aqsa-moskee in bezet Oost-Jeruzalem zijn vrijdag 42 mensen gewond geraakt, meldt de Palestijnse hulporganisatie Rode Halve Maan. Van hen zijn er 22 naar een ziekenhuis gebracht, maar niemand verkeert in ernstige toestand. De politie heeft drie verdachten opgepakt.

De rellen vonden opnieuw plaats in de buurt van de al-Aqsa-moskee en de klaagmuur op de Tempelberg, waar het al weken onrustig is. Het nieuwe geweld valt op de laatste vrijdag van de islamitische vastenmaand ramadan.

De politie viel de moskee opnieuw binnen nadat „relschoppers” met stenen en vuurwerk gooiden, ook naar de klaagmuur, de voor joden heilige plek die lager ligt dan de moskee. De menigte werd volgens getuigen uiteengedreven met traangas en rubberen kogels. De afgelopen weken zijn bijna driehonderd Palestijnen gewond geraakt bij de confrontaties.

Israël is verantwoordelijk voor de veiligheid op de Tempelberg, maar de islamitische autoriteiten beheren het voor gelovigen heilige moskeecomplex. Jordanië wil volgende week na de ramadan met Israël om de tafel om de oude situatie rond de moskee te herstellen zodat gewelddadige confrontaties kunnen worden voorkomen.

Het Jordaanse koningshuis is er traditioneel de beschermheer van islamitische en christelijke heiligdommen, maar zegt dat Israël sinds 2000 de gewoonte dat niet-moslims niet mogen bidden rond de moskee heeft ondergraven. Het wil dat het zeggenschap krijgt over alle bezoeken van mensen met een ander geloof. Joden mogen de plek wel bezoeken, maar mogen er niet bidden. Israël zegt dat het een verbod op gebeden door joden handhaaft. Volgens de regering zijn er geen plannen om een plek te creëren waar joden mogen bidden.

Israël verbood vorige week bezoeken van niet-moslims tot het einde van de ramadan, maar volgens Jordanië worden ook moslims beperkt, terwijl uiterst rechtse Israëlische kolonisten niet zouden worden tegengehouden.

Onlangs werden voor het eerst dit jaar raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook. Hamas, dat de leiding heeft in Gaza, noemt elk incident bij de moskee in Oost-Jeruzalem een overschrijding van een rode lijn. De islamitische beweging beschuldigt Israël ervan aanvallen op gelovigen te tolereren. De Israëlische regering doet er volgens premier Naftali Bennett alles aan om de veiligheid te waarborgen.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46564
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Mahalingam »

Drie doden door aanslag in Israëlische stad Elad

Elad - Bij een aanslag in het midden van Israël zijn zeker drie doden gevallen en meerdere zwaargewonden. Het incident was in de stad Elad ten oosten van Tel Aviv, waar veel orthodoxe joden wonen. Twee daders zouden met een vuurwapen en een bijl personen hebben aangevallen, melden Israëlische media.

Het bloedige geweld op de dag dat de Joodse staat de onafhankelijkheid viert, lijkt deel uit te maken van een nieuwe golf aanslagen door Palestijnen en Israëlische Arabieren. Sinds eind maart kwamen daarbij al meer dan tien personen om het leven.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/2041131 ... -stad-elad
Waarom moet dit artikel eindigen met de alinea:
Eerder op de dag gingen de hoogste Israëlische rechters akkoord met de verdrijving van ongeveer 1300 Palestijnen van een oefenterrein van het Israëlische leger op de bezette Westelijke Jordaanoever. Een Israëlische mensenrechtenorganisatie uitte felle kritiek op het besluit.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Mahalingam schreef:
do mei 05, 2022 10:25 pm
Drie doden door aanslag in Israëlische stad Elad
Feest. Er mogen weer koekjes uitgedeeld worden in de gaza strip.

Afbeelding
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 7865
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door hans van de mortel »

Afbeelding

Islam is al bijna tweeduizend jaren een achterlijke religie die zich elke dag weer bewijst. De zwarte moslimkut :muslima: staat niet bij een kameel, maar in de 21e eeuw koekjes uit te delen bij een auto.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 82842
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Ariel »

Dreigende oorlog in Israël na geweldsgolf

Palestijnse aanslagplegers geïnspireerd door terreuroproep Hamas: ’Grijp het hakmes’

De jonge Palestijnse terroristen hadden de woorden van Yahya Sinwar goed in hun oren geknoopt. „Laat iedereen zijn geweer klaarzetten”, sprak de Hamas-leider in Gaza onlangs in een opzwepende speech. „En wie geen geweer heeft, pak een hakmes of bijl!” Ook dit weekend was het weer raak in Israël en de Palestijnse gebieden.

Asad (19) en Sabhi (20) hadden geen geweer en dus hakten zij donderdag - op Israëls onafhankelijkheidsdag - met een bijl in op de joods-orthodoxe bezoekers van een park in Elad. Drie Israëli’s vonden de dood, twee andere slachtoffers vechten nog in het ziekenhuis voor hun leven. „De twee terroristen die drie Israëlische burgers hebben vermoord bij de dodelijke aanval in Elad zijn gepakt”, staat in een gezamenlijke verklaring zondag van de politie, veiligheidsdiensten en het leger. De dodelijke slachtoffers zijn alle drie vader en laten in totaal vijftien kinderen na; duizenden mensen kwamen af op de begrafenis.

Het tweetal is afkomstig uit een klein dorpje bij Jenin op de Westoever, een broeinest van terreur, ooit bijkans platgebombardeerd door de Israëlische luchtmacht. Ondertussen neemt de roep toe om in actie te komen tegen Hamas, die het vuurtje al wekenlang opstookt. De terreurorganisatie werpt zich op als de verdediger van de Tempelberg, waar de spanning al wekenlang om te snijden is. Dat deed de terreurgroep een jaar geleden ook. Toen leidde dat tot een bloedige oorlog.

Gewillig oor
De woorden van Hamas, die de baas is in Gaza, vinden steeds vaker een gewillig oor op de Westelijke Jordaanoever. Daar neemt de steun voor gewapend verzet toe. Volgens een recente opiniepeiling is 44 procent voorstander van geweld.

Sinds het begin van de huidige terreurgolf, half maart, zijn in Israël bij een serie aanslagen negentien mensen omgekomen. Bij confrontaties tussen Palestijnen en Israëlische troepen vielen zeker 26 doden. Een einde aan de geweldsspiraal is niet in zicht. Op de Westbank werd zondag een Palestijn neergeschoten die met een mes een Joodse nederzetting zou zijn binnengedrongen. Ook werd een agent bij de Oude Stad in Jeruzalem door een Palestijn in zijn nek gestoken.

De Palestijnse Autoriteit, maar ook Jordanië, maakt zich grote zorgen over de groeiende steun voor Hamas. Leider Ismail Haniyeh zou met gemak winnen van de Palestijnse president Abbas, mochten er verkiezingen worden gehouden. De Al-Aksa moskee in Jeruzalem, de op twee na heiligste plek binnen de islam, ziet ook steeds vaker groen, de kleur van Hamas. Tijdens het Suikerfeest rolden aanhangers daar een gigantisch spandoek van de terreurbeweging uit. „Wij zullen niet toestaan dat Hamas de controle van de moskee overneemt”, aldus een Palestijnse functionaris.

Hamas heeft de zes dodelijke aanslagen van de afgelopen weken steeds geprezen, maar voor slechts een daarvan de verantwoordelijkheid opgeëist. Zij beseft dat er gevolgen zijn als het direct in actie komt tegen Israël. De organisatie balanceert echter op een dun koord: aanzetten tot geweld, maar proberen zelf buiten schot te blijven. Dat dreigt op korte termijn mis te gaan. Israël is het zat.

Populariteit
Hamas zit niet te wachten op een nieuwe oorlog, maar ziet tegelijkertijd dat haar populariteit door die verwoestende strijd van een jaar geleden is toegenomen. Sinwar, de leider in Gaza, uit ook steeds radicalere taal. Hij dreigde onlangs om duizenden synagogen in het buitenland aan te vallen als de Israëlische politie nog een keer Al-Aksa betreedt.

De komende week wordt cruciaal. Het Israëlische veiligheidsestablishment verwacht dat de spanningen verder zullen toenemen in aanloop naar de Palestijnse herdenking van de Nakba (’catastrofe)’ op 14 mei, ofwel de oprichting van Israël. Tegelijkertijd ligt de Israëlische premier Bennett onder vuur omdat hij te zwak zou optreden tegen terreur. Zijn speech tijdens de jaarlijkse dodenherdenking werd deze week onderbroken door woedende nabestaanden.
“Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times.”
G. Michael Hopf
Mahalingam
Berichten: 46564
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door Mahalingam »

En in heel Allahstan klinkt weer de roep van
Khaibar, Khaibar ya Yahud, jaisyu Muhammad saufa ya'ud.
De meute wordt weer opgezweepd doordat er in Israël een journalist tijdens een vuurgevecht dood is gegaan.
Een vuurgevecht geheel volgens het bekende Mohammedanen stramien: "Pray and Spray".
Palestinians block probe into journalist’s shooting death, refuse to hand over bullet

Palestinian officials refuse to cooperate with Israeli investigation into slaying of Al Jazeera journalist, will not turn over the bullet that killed her.

The Palestinian Authority is refusing to allow an Israeli investigation into the shooting death of Shireen Abu Akleh, and will not turn over the bullet that killed her for an IDF ballistic examination.

Despite a preliminary statement from Wednesday from the Palestinian Health Ministry saying that it was unclear who fired the shot that killed Abu Akleh, PA officials blamed Israel and said there was no need for additional investigation.

“Israel requested a joint investigation and the handing over of the bullet that assassinated the journalist Shireen, and we refused that, and we affirmed that our investigation would be completed independently, and we will inform her family, America, Qatar and all official authorities of the results of the investigation,” Palestinian Authority Civil Affairs chief Hussein al-Sheikh wrote on Twitter.

In a statement in line with the claims of Abu Akleh’s employer, the Qatar-owned Al Jazeera news network, al-Sheikh charged that she was intentionally “assassinated by Israeli special units.”

Notably, the bullet that killed Abu Akleh — a 5.56×45mm NATO round — is used by both IDF troops and Palestinian terrorists.

Videos from the scene depict Palestinians firing indiscriminately, including blindly around corners within the neighborhood where the IDF was carrying out arrest raids.

In one video, a young man holding an M-16 machine gun is heard boasting that he shot an IDF soldier who was lying on the ground. Because Abu Akleh was wearing a helmet and no soldiers were injured during the Jenin operation, Israeli commentators have suggested that the man in the video likely shot her, believing he was firing at Israeli troops.

Israeli officials have called for a full investigation into Abu Akleh’s death, pledging to take responsibility if her death is found to be the fault of the IDF.

Biden administration officials, including U.S. Ambassador to Israel Tom Nides, have called for a thorough investigation, but it’s unlikely that the Palestinians will be sanctioned for their refusal to allow an independent or Israeli inquiry into Abu Akleh’s death.
https://worldisraelnews.com/palestinian ... er-bullet/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 23326
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Golf van aanslagen in Isreal

Bericht door King George »

We weten nog door welke kogels Mohamed al-Dura stierf. En hoe de media dit belichtten.

Reminder:

Frenchman guilty of defamation in Mohammed al-Dura case
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie