Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Do Feb 17, 2011 10:02 pm

Tunesië wil geholpen worden, maar vindt het bedrag van 258 miljoen EU-hulpgeld belachelijk laag.

De Tunesische minister van Industrie Mohamed Afif Chelbi is niet tevreden met de 258 miljoen euro die zijn land krijgt van de Europese Unie (EU). Hij noemt het bedrag om hervormingen in het land te steunen 'belachelijk' laag.

Dat heeft Chelbi donderdag op een conferentie in de Italiaanse hoofdstad Rome gezegd.

Hulpgeld
Volgens de bewindsman begrijpt de unie de omvang van de historische ontwikkelingen in Noord-Afrika niet. EU-buitenlandchef Catherine Ashton bezocht deze week Tunesië vanwege de vlucht van president Zine el-Abidine Ben Ali.

Daar vertelde zij dat de EU over twee jaar 258 miljoen euro doneert. De interim-regering heeft ook toegang tot 17 miljoen euro direct hulpgeld.

'Toen Ashton 17 miljoen zei, dacht onze premier dat hij het verkeerd had begrepen en vroeg: "miljoen of miljard?",' aldus Chelbi. Het is volgens de minister duidelijk dat de unie niet in staat is met de regio om te gaan.

Asielafspraken
De bewindsman was in Rome om zakenlieden ervan te overtuigen dat hun investeringen veilig zijn in Tunesië, ondanks de onrust in het land. Hij zegt dat de economie goed is blijven functioneren.

Door de situatie in Tunesië vluchten duizenden inwoners van het land naar het Italiaanse eiland Lampedusa. De unie heeft toegezegd te helpen bij de opvang van de immigranten. In de toekomst wil de Europese Commissie afwijken van asielafspraken in de EU.

Volgens de commissie moeten er dan uitzonderingen mogelijk zijn op de regel dat asielaanvragen afgehandeld dienen te worden in de lidstaat waar de asielzoeker de EU is binnengekomen.

Door Shari Deira

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Europ ... k-laag.htm


De gestolen tegoeden van Ben Ali zijn toch bevroren, dus kunnen ze daar gaan plukken. Maar nee, de europeese belasting betaler moet gaan opdraaien voor de revolutie in Tunesie. Een beetje schaamteloos van ze om een gegeven paard in de bek te kijken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Do Feb 17, 2011 10:09 pm

BFA schreef:Wat heeft Ben Ali uitgestoken dat het bericht coma rechtvaardigt?


Hij blijkt in coma te liggen na een herseninfarct. Stress is heel slecht voor een mens, zeker als je al ziek bent, dus de geruchten kunnen best waar zijn. Mohammedanen en onze hoogbegaafde geflipte journaliste zullen denken en zeggen dat Allah hem deze ziekte en herseninfarct gegeven heeft. Zoiets van Allah straft onmiddelijk.

Volgens de Franse Tunesië-expert Nicolas Beau heeft de verdreven Tunesische president Zine el-Abidine Ben Ali een herseninfarct gehad en ligt hij nu in coma. Ook andere niet-officiële bronnen bevestigen dat Ben Ali in een ziekenhuis in Saudi-Arabië is opgenomen.

Dat melden diverse Franse media.

Coma
Ben Ali zou in kritieke toestand zijn en al twee dagen in coma liggen. Hij verblijft in een ziekenhuis in Djeddah in Saudi-Arabië. Er zouden buitenlandse artsen zijn aangetrokken om de oud-president te behandelen.

Ben Ali zou al langer lijden aan prostaatkanker. Volgens een WikiLeaks-document met uitgelekte informatie van de CIA is de gezondheid van Ben Ali al vijf jaar slecht.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Do Feb 17, 2011 10:33 pm

GroenLinks is er bezorgd over dat in Bahrein mogelijk door Nederland geleverde pantservoertuigen zijn gebruikt om betogers te verdrijven. Tweede Kamerlid Arjan El Fassed van die fractie heeft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken donderdag om opheldering gevraagd. Defensie verkocht in de jaren negentig overtollige pantservoertuigen aan Bahrein. El Fassed wil weten welke garanties Rosenthal heeft dat die niet worden ingezet voor schendingen van mensenrechten.


[hypocrite.gif] Waar men zich als groen-linkser al niet druk om kan maken. Of het erger is dat een moslim doodgereden wordt in een ex-Hollandse tank dan in een Arabische tank.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Do Feb 17, 2011 11:08 pm

Die groenen begrijpen niets van de verschillende conflicten die ginder in het MO tegelijk tot ontwikkeling beginnen te komen.
In Bahrein vechten Bahreinis tegen oppressie en corruptie voor betere levensomstandigheden.
In Bahrein wordt tegelijkertijd een door Iran uitbestede koude oorlog tussen Sunni en Shia opgewarmd. Er zijn Bahreinis die voor reden 1 en 2 vechten, maar ook Bahreinis die enkel voor 1 vechten, zoals er ook zijn die enkel voor reden 2 vechten.

Best is te zwijgen. Gezeur over de geleverde pantserwagens zou eens een reden 3 kunnen opleveren die maakt dat Shia en Sunni samen tegen ons gaan vechten.
Het zijn niet voor niets Mohammedanen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ruth » Do Feb 17, 2011 11:17 pm

Lang leve de revolutie:

Moslims verwoesten synagoge in Tunesië


GABES – In de Tunesische stad Gabes is twee weken geleden een synagoge gedeeltelijk in brand gestoken. Een groep jongeren plunderde het Joodse gebedshuis verder onder het roepen van islamitische leuzen: „O Joden, het leger van Mohammed zal terugkeren.”

Begin deze maand verspreidde zich het gerucht al dat er in Tunesië een synagoge in brand zou zijn gestoken. Niemand leek het bericht echter te kunnen bevestigen en de Tunesische autoriteiten haastten zich om het te ontkennen. In de loop van de maand evenwel begonnen diverse Tunesische bloggers de vernieling van de synagoge te bevestigen en kwamen er details naar buiten. Het blijkt te gaan om de synagoge el-Hamma in Gabes, een stad in het zuiden van Tunesië. De verwoesting vond plaats op 31 januari of op 1 februari. De synagoge bevindt zich bij de graftombe van rabbi Yosef Ma’aravi.

De Joodse gemeenschap in Tunesië telt zo’n 1500 leden, van wie het merendeel op het eiland Djerba woont. De precaire positie van de gemeenschap verklaart wellicht de reactie van Joodse leiders nadat de gebeurtenissen in Gabes officieel werden bevestigd. Roger Bismuth, hoofd van de Joodse gemeenschap, verklaarde tegenover de Jerusalem Post dat de brand het gevolg was van vandalisme van enkele baldadige jongeren.

Dit verhaal sneuvelde enkele dagen geleden echter toen er op YouTube een video opdook waarop de aanval was vastgelegd. Te zien is een menigte westers geklede jongeren die de synagoge aanvallen en plunderen. Dit onder het uitroepen van de strijdkreet ”Khaybar Khaybar ye Yehud, djaish Muhammed seye’ud”. Oftewel: ”Khaybar Khaybar, o Joden, het leger van Mohammed zal terugkeren”.

Khaybar was een door Joden bewoonde oase op het Arabisch schiereiland, die in het jaar 628 door Mohammed en zijn volgelingen werd aangevallen. De Joden werden indertijd door de moslims verslagen. Een aantal van hen werd gedood en de overlevenden verloren hun bezittingen. Khaybar is een geliefd thema. Zo heeft Iran een van zijn raketten Khaybar genoemd.


Bron: RD

Jammer dat onze middenoosten-deskundige T. dit bericht weer gemist heeft. Net als de vraag van BFA die schijnbaar te moeilijk voor haar is om te beantwoorden.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

mercator
Berichten: 18708
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor mercator » Do Feb 17, 2011 11:59 pm

Keiharde repressie door in het Westen opgeleide dictators is de enige manier om de achterlijke moslim-massa"s in toom te houden. Eens die regulerende werking verdwenen is verzinken die massa"s in het meest gewelddadige middeleeuwse en destructieve gedrag.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor SDX » Vr Feb 18, 2011 1:12 am

mercator schreef:Keiharde repressie door in het Westen opgeleide dictators is de enige manier om de achterlijke moslim-massa"s in toom te houden. Eens die regulerende werking verdwenen is verzinken die massa"s in het meest gewelddadige middeleeuwse en destructieve gedrag.

Laat dan asjeblieft die 'regulerende werking' zo snel mogelijk verdwijnen!
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

mercator
Berichten: 18708
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor mercator » Vr Feb 18, 2011 8:26 am

SDX schreef:Laat dan asjeblieft die 'regulerende werking' zo snel mogelijk verdwijnen!


Mee eens. Laat ze elkaar maar massaal afslachten. Helaas wordt vanuit de EU dan medelijden getoond en mogen ze allemaal naar hier komen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Tukkerin
Berichten: 1797
Lid geworden op: Vr Jul 30, 2010 1:11 pm
Locatie: het land van duizend-en-een heilig graf

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Tukkerin » Vr Feb 18, 2011 10:08 am

20 februari in Marokko!

En wat een reacties van mensen die het maar prima dat moslims daar dood gaan, immers weer een aantal moslims minder. Maar wee als moslims zeggen dat ze de joden dood willen hebben, dan is dat antisemitisch. Maar mensen, al die mensen hier die het best vinden wat daar gebeurt; deze mensen zijn semieten en jullie zijn dus net zo antisemitisch als de 'moslims.'
Umm Rania

Tukkerin
Berichten: 1797
Lid geworden op: Vr Jul 30, 2010 1:11 pm
Locatie: het land van duizend-en-een heilig graf

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Tukkerin » Vr Feb 18, 2011 10:11 am

Ruth schreef:Lang leve de revolutie:

Moslims verwoesten synagoge in Tunesië


GABES – In de Tunesische stad Gabes is twee weken geleden een synagoge gedeeltelijk in brand gestoken. Een groep jongeren plunderde het Joodse gebedshuis verder onder het roepen van islamitische leuzen: „O Joden, het leger van Mohammed zal terugkeren.”

Begin deze maand verspreidde zich het gerucht al dat er in Tunesië een synagoge in brand zou zijn gestoken. Niemand leek het bericht echter te kunnen bevestigen en de Tunesische autoriteiten haastten zich om het te ontkennen. In de loop van de maand evenwel begonnen diverse Tunesische bloggers de vernieling van de synagoge te bevestigen en kwamen er details naar buiten. Het blijkt te gaan om de synagoge el-Hamma in Gabes, een stad in het zuiden van Tunesië. De verwoesting vond plaats op 31 januari of op 1 februari. De synagoge bevindt zich bij de graftombe van rabbi Yosef Ma’aravi.

De Joodse gemeenschap in Tunesië telt zo’n 1500 leden, van wie het merendeel op het eiland Djerba woont. De precaire positie van de gemeenschap verklaart wellicht de reactie van Joodse leiders nadat de gebeurtenissen in Gabes officieel werden bevestigd. Roger Bismuth, hoofd van de Joodse gemeenschap, verklaarde tegenover de Jerusalem Post dat de brand het gevolg was van vandalisme van enkele baldadige jongeren.

Dit verhaal sneuvelde enkele dagen geleden echter toen er op YouTube een video opdook waarop de aanval was vastgelegd. Te zien is een menigte westers geklede jongeren die de synagoge aanvallen en plunderen. Dit onder het uitroepen van de strijdkreet ”Khaybar Khaybar ye Yehud, djaish Muhammed seye’ud”. Oftewel: ”Khaybar Khaybar, o Joden, het leger van Mohammed zal terugkeren”.

Khaybar was een door Joden bewoonde oase op het Arabisch schiereiland, die in het jaar 628 door Mohammed en zijn volgelingen werd aangevallen. De Joden werden indertijd door de moslims verslagen. Een aantal van hen werd gedood en de overlevenden verloren hun bezittingen. Khaybar is een geliefd thema. Zo heeft Iran een van zijn raketten Khaybar genoemd.


Bron: RD

Jammer dat onze middenoosten-deskundige T. dit bericht weer gemist heeft. Net als de vraag van BFA die schijnbaar te moeilijk voor haar is om te beantwoorden.

Feit dat het van een gereformeerd dagblad komt zet mensen al aan tot nadenken en vraagtekens. Dit blad is zo pro-Israelisch als de neten en dus ook zeer gekleurd in het berichtgeven. Ik geloof er geen snars van, daar waar Tunesiers haast niet islamitisch zijn en ook vrij weinig aan de islam doen. Jaa, ik weet dat, omdat ik weet dat Tunesiers in de Arabische wereld het minst islamitisch is. Dus dit lijkt me onwaarschijnlijk.

Verder, ben het helemaal eens met de mooi leus! Qataal el lihoed fieh koulie mah ken!! Dat mag ik vinden, zoals jullie het goed vinden dat de arabieren daar vemoord worden. Zo mag ik het ook hopen... alleen moeten de moslims het niet doen, laat de joden elkaar onderling maar afslachten of laat het een ander ras doen. Dan kijken de moslims al onschuldig en lachend toe.
Umm Rania

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Monique » Vr Feb 18, 2011 10:19 am

Tukkerin schreef:20 februari in Marokko!

En wat een reacties van mensen die het maar prima dat moslims daar dood gaan, immers weer een aantal moslims minder. Maar wee als moslims zeggen dat ze de joden dood willen hebben, dan is dat antisemitisch. Maar mensen, al die mensen hier die het best vinden wat daar gebeurt; deze mensen zijn semieten en jullie zijn dus net zo antisemitisch als de 'moslims.'

Ik denk toch dat moslims die elkaar onderling afslachten iets anders is dan moslims die joden afslachten.

Ieder volk dat zichzelf wil afslachten moet dat vooral doen. Pas zodra anderen dat willen gaan doen is er een probleem.
Amorele atheistische nitwit

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 18, 2011 11:57 am

Tukkerin schreef:
Ruth schreef:Moslims verwoesten synagoge in Tunesië

.


Feit dat het van een gereformeerd dagblad komt zet mensen al aan tot nadenken en vraagtekens. Dit blad is zo pro-Israelisch als de neten en dus ook zeer gekleurd in het berichtgeven. Ik geloof er geen snars van, daar waar Tunesiers haast niet islamitisch zijn en ook vrij weinig aan de islam doen. Jaa, ik weet dat, omdat ik weet dat Tunesiers in de Arabische wereld het minst islamitisch is. Dus dit lijkt me onwaarschijnlijk.

Verder, ben het helemaal eens met de mooi leus! Qataal el lihoed fieh koulie mah ken!! Dat mag ik vinden, zoals jullie het goed vinden dat de arabieren daar vemoord worden. Zo mag ik het ook hopen... alleen moeten de moslims het niet doen, laat de joden elkaar onderling maar afslachten of laat het een ander ras doen. Dan kijken de moslims al onschuldig en lachend toe.


Waarschijnlijk heb jij het filmpje op pagina 11 van dit topic gemist. Toch maar even kijken.En wat betreft Joden die elkaar afslachten, ik ben bang voor jou dat jij dat nooit zal mee maken. Dat zal namelijk nooit gebeuren. Elkaar afslachten is een gewoonte die alleen in Moslim landen in gebruik is. Maar stel dat het gebeurd...dan is een moslim die dan lachend toekijkt niet onschuldig.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 18, 2011 12:53 pm

Wie nog niet overtuigd was van de vreedzaamheid van Islam, wordt nu zeker over de streep getrokken na het lezen van dit bericht.
Islam betekent vrede.

Iraniërs eisen executie oppositieleiders

TEHERAN - Duizenden aanhangers van de regering in Iran hebben vrijdag aan het begin van het wekelijkse vrijdaggebed de executie van oppositieleiders Mir Hossein Mousavi en Mehdi Karroubi geëist. „Dood aan Mousavi! Dood aan Karroubi! Mousavi, Karroubi moeten worden opgehangen”, schreeuwde de menigte in de hoofdstad Teheran.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/9060 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18708
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor mercator » Vr Feb 18, 2011 2:20 pm

Tukkerin schreef:En wat een reacties van mensen die het maar prima dat moslims daar dood gaan, immers weer een aantal moslims minder.'


Normaal reageer ik niet meer op je dwaas geklets, er is nl. een groot verschil: in de moslimbroedgebieden zijn het de moslims ZELF die elkaar afslachten, dat lijkt dus tegemoet te komen aan een of andere noodzaak in hun "cultuur".
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

SoulShine
Berichten: 51
Lid geworden op: Ma Jan 24, 2011 7:28 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor SoulShine » Vr Feb 18, 2011 2:32 pm

Tukkerin schreef:20 februari in Marokko!

En wat een reacties van mensen die het maar prima dat moslims daar dood gaan, immers weer een aantal moslims minder. Maar wee als moslims zeggen dat ze de joden dood willen hebben, dan is dat antisemitisch. Maar mensen, al die mensen hier die het best vinden wat daar gebeurt; deze mensen zijn semieten en jullie zijn dus net zo antisemitisch als de 'moslims.'Je ziet waarschijnlijk het verschil niet denk ik? Als de Islam niet zoveel rottigheid zou uitspoken en niet zouden proberen andere hun wil op te leggen. Dan nog niet te spreken over het geen respect hebben voor andersdenkende- of gelovigen. Dan zou het een heel ander verhaal worden, zou niemand uberhaupt een moslim dood willen hebben.
Jullie haten de Joden al zo vreselijk lang. Jullie zaaien haat, dringen jullie Sharias op aan landen die daar totaal niets mee van doen hebben, veroordelen homeseksuelen, kortom jullie haten alles wat niet Islam is. Jullie kunnen je niet aanpassen, hoe goed jijzelf "misschien studeert", zelfs jij bent met enige regelmaat erg onrespectvol naar mede forumgebruikers.
Kun jij dan verlangen van ons dat we dat allemaal maar moeten slikken als zoete koek? Ja dat denken jullie. Maken misbruik van de vrijheid van meningsuitingen in landen waar toegestaan en door die vrijheden proberen jullie je eigen zin te krijgen.

Je kunt niet van ons verwachten dat we dan staan te springen om Islam. Als jullie zo nodig jullie Islamitische dingetje willen hebben doen jullie het daar maar waar het nodig is en zoek het uit daar. Maar dat doen jullie niet jullie zaaien uit over de wereld om overal waar kan macht te grijpen. Niet alleen Israel word door jullie bedreigt, maar de wereldwijde bevolking. En we worden bedreigt door een middeleeuws barbaarse cultuur, wij zijn dat tijdperk al lang voorbij. Jullie niet, jullie willen je niet aanpassen. Jullie zijn degene die al het anderen maar mogen haten. Dus ja dan zeg ik op mijn beurt heb liever dat jullie verdwijnen. Joden bedreigen onze samenleving niet, vele andere ook niet. Word bij henzelf gehouden hier. Er was respect voor mensen die anders geloofden. Dit alles is met de jaren verdwenen.

Word geroepen multiculturele samenleving is mislukt. Nou niet in mijn ogen, zonder Islam was deze best geslaagd geweest.

Kortom ik zal het kort samenvatten:

Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

mercator
Berichten: 18708
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor mercator » Vr Feb 18, 2011 2:52 pm

SoulShine schreef:Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.


Ik droom wel s van een metershoge betonnen muur rond al die moslimlanden, dat er niemand in of uit kan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 18, 2011 5:56 pm

Hoe naïef. Ik krijg niet de indruk dat deze landen snel zullen hervormen. Niet als ze Moslim blijven. Geef ze het gratis advies om Islam af te schaffen . Dat kost niks en het kan levens redden.

Rosenthal: Arabische landen waar nodig helpen.

DEN HAAG - De Europese Unie moet de helpende hand bieden aan Egypte en andere Arabische landen waar nu een roep om hervormingen klinkt. „Vanuit Europa moeten we die regio niet in de kou laten staan”, zei minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vrijdag na afloop van de ministerraad.

De regering maakt zich volgens hem zorgen over de situatie in Bahrein en andere Arabische landen „waar het nu volop gist”. Hij hoopt dat een en ander leidt tot veranderingen zoals in Egypte. Nu president Hosni Mubarak is afgetreden na de massale volksprotesten is het voor het Noord-Afrikaanse land mogelijk een „historische stap te zetten naar democratie en naar een rechtsstaat die respect voor burgerlijke vrijheden garandeert”, aldus Rosenthal in een brief aan de Tweede Kamer.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/9065 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 18, 2011 6:15 pm

'Dag van Waardigheid' in Marokko.

Via vooral het sociale netwerk Facebook zijn Marokkanen opgeroepen om zondag te betogen tegen het regeringsbeleid. Het wordt de Dag van Waardigheid genoemd. Activisten op internet eisen onder meer een democratische grondwet, een onafhankelijke rechterlijke macht en ontbinding van het huidige parlement.

De beweging om op 20 februari in Casablanca en elders te demonstreren is ontstaan onder invloed van de omwentelingen in Tunesië en Egypte. Autoritair regerende heren op leeftijd werden daar, na decennia aan de macht te zijn geweest, na massale betogingen gedwongen op te stappen. De Marokkaanse koning Mohammed VI regeert sinds 1999. Veel zaken die de betogers zondag eisen, werden al beloofd in Mohammeds eerste toespraak als koning, maar het kwam er niet van.

Eén van de initiatiefnemers is Oussama al-Khlifi. Hij zei vrijdag in de Spaanse krant El Mundo dat de beweging onder meer streeft naar een parlementaire democratie, rechtvaardigheid en respect voor burgerlijke vrijheden. Al-Khlifi zei voorts dat de corruptie moet worden uitgebannen en dat er grondwetswijzigingen en een grondige verandering van de bestaande politieke partijen nodig zijn.

Hij gaat met het staatshoofd niet zo ver als de hervormers elders in Noord-Afrika. „Een groot deel van de Marokkanen beschouwt de koning bijna als heilig. We weten dat we niet het hele systeem kunnen veranderen, maar we kunnen het helpen op weg naar de democratie”, aldus al-Khlifi. De meesten willen „geen koning die alleen regeert”.

„Hier kan hetzelfde gebeuren als in andere landen, want we zijn bereid te vechten, zij het op een vreedzame manier”. Al-Khlifi beroept zich op steun van veel Marokkaanse organisaties. De islamitische beweging al-Adl wal-Ihsan (Recht en Weldoen) heeft zich achter het protest geschaard. Deze soefibeweging rond sjeik Abdessalam Yassine, zou in Casablanca veel aanhangers op de been kunnen brengen. Mensenrechtenorganisaties en linkse partijen doen ook mee.

De meeste politieke partijen in het land hebben zich echter van de oproep gedistantieerd. De nationalistische Istiqlal (Onafhankelijkheid) van premier Abbas al-Fassi vindt de oproep op internet vaag en riskant. Partijleider Saadeddin Othmani van de islamitische Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling zei dat hij zich niet aangesproken voelt. Hij heeft geen idee wie achter deze beweging zitten.

De 23-jarige al-Khlifi is naar eigen zeggen direct en indirect bedreigd. Hij en andere actievoerders worden onder meer op internet voorgesteld als alcoholist, Algerijns spion, christen, Koranverbrander of homoseksueel.

De regering hoopt dat er zich zondag slechts wat kleine clubjes jongeren verzamelen. Die zouden „chaos willen creëren”. Maar een regeringswoordvoerder erkende dinsdag dat er „gerechtvaardigde economische, sociale en politieke eisen van jongeren zijn”. Marokko heeft veel gemeen met Tunesië en Egypte. Van de 32 miljoen inwoners zijn er naar schatting achttien miljoen jonger dan dertig jaar oud. Onder hen zijn er minstens 400.000 werkloos.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/9064 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 18, 2011 6:18 pm

Ook Omani's de straat op

MASQAT - In navolging van andere Arabische landen zijn vrijdag in Oman boze burgers de straat opgegaan om politieke hervormingen te eisen. Zo'n achthonderd betogers riepen leuzen als 'Ja tegen hervormingen! Nee tegen corruptie!' en 'Wij willen democratie!'.

De politie van het sultanaat wist te voorkomen dat de demonstranten naar het centrum van de hoofdstad Masqat zouden trekken. Daarbij werd geen geweld gebruikt.

Oman wordt bijna absolutistisch geregeerd door sultan Kabus. Politieke partijen zijn er verboden. Het parlement heeft slechts een adviserende functie.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/9065 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Vr Feb 18, 2011 6:32 pm

Lees even mee Rosenthal. Dit zijn namelijk de hervormingen waar wij als EU burger voor moeten gaan betalen als het aan jou ligt.

Aanval op bordelen Tunis afgeslagen.

TUNIS - Radicale moslims hebben vrijdag geprobeerd brand te stichten in de rosse buurt van Tunis, de hoofdstad van Tunesië. Ze werden in eerste instantie tegengehouden door bewoners van de Abdallah Guechstraat, waar een aantal bordelen is gevestigd. De politie was snel ter plaatse en joeg de aanvallers uiteen. De autoriteiten zetten onder meer helikopters in.

Dat meldde een woordvoerder van de politie in Tunis. De bewuste straat ligt in de buurt van de Medina en de bordelen zijn populair bij zowel Tunesiërs als toeristen uit het buitenland. De politie heeft barricades geplaatst bij de straat om nieuwe ongeregeldheden te voorkomen.

Tientallen moslims deden na het vrijdaggebed mee aan een demonstratie tegen prostitutie. Zij riepen op tot het sluiten van de bordelen, die strijdig zouden zijn met de islam.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/9066 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Vr Feb 18, 2011 6:58 pm

Ariel schreef:Lees even mee Rosenthal.


De revolutie der onbruikbaren voor meer brutaliteit en Islam.
Net zoals een caféknokpartij, waarbij iedereen tegen iedereen vecht.
Vechten zonder te weten waarvoor en waartegen.
Als een café aan het vechten slaat ga je als buitenstaander beter buiten.
Het laatste wat je als buitenstaander moet proberen is mediateren naar een oplossing die het vechten stopt.
Er is kans dat het onderlinge vechten stopt, om zich allen samen tegen jou te keren.

Europa zou best de raad van Rusland opvolgen. Er buiten blijven.
Russen hebben al 300j langer ervaring met Islam dan wij. Reden om hun op dit vlak autoriteit te geven.

Besef heel goed wat daar bezig is.
De Berlijnse muur valt. Dit is al zo lang verlangd, dus wij gaan feesten. Wij halen een paar flessen champagne en vaten bier boven. Rapen wat instrumenten en versterkers bij elkaar. Nog een klassiek orkestje om de hoek en we hebben een lange reeks dagen van feesten en love en peace.
En 9 maanden later vragen we af waar in een keer al die baby's vandaan komen.

Mohammedanen hebben hun verlangde democratie en beginnen te moorden en verkrachten. In Egypte, rond het Tahir plein zijn buiten het zicht van camera's, in de kleine steegjes tussen 300 en 400 mensen vermoord. Het aantal verkrachtingen zullen we nooit weten.
De kreet: Kaibhar, Kaibhar, Ya Yahud toont dat dit nog maar het begin is. Dat er nog veel moorden gaan volgen.
Voor de onbruikbaren die in het leven niets bezitten is een leven niet veel waard om te nemen.
Wanneer iemand vermoord wordt neem je alles wat hij heeft, hoe weinig dit ook is. neem je alles wat hij zich ooit kan verwerven, niemand zal ooit weten wat en hoe veel dit had kunnen zijn.
Over 9 maanden kunnen de mohammedanen zich afvragen waar al die mensen heen zijn en waar die berg dode lichamen vandaan komt.

Dit is het verschil tussen Mohammedanen en Wij. Zij een berg doden als er een reden om te feesten is. Bij ons komen er babytjes bij.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

mercator
Berichten: 18708
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor mercator » Vr Feb 18, 2011 8:15 pm

Ivm met die massahysterie in de moslimlanden zou je beter over DEVOLUTIE in n Afrika en het M Oosten kunnen spreken. Moslims zullen het nooit leren om beschaafd te worden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 39685
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Mahalingam » Vr Feb 18, 2011 11:50 pm

Een Poolse priester (Salesianer) is nagenoeg onthoofd in Tunesië. Hij heeft het niet overleefd. Het gebeurde in La Manouba ten N-W van Tunis.
Polnischer Priester in Tunesien getötet
http://www.bild.de/BILD/Newsticker/news-ticker/2011/02/18/19-priester.html
Met wie kan men een Pakt van Omar sluiten in zo'n chaos?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73003
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Za Feb 19, 2011 1:30 am

BFA schreef:Dit is een zware provocatieactie van Iran vooral gericht tegen het vredesverdrag tussen Egypte en Israël. Voor druk op dit verdrag te steken moeten de schepen niet echt door het Suez-kanaal. Het is genoeg dat de Egyptische bevolking die in de straten 'Kaibhar Kaibhar ya Yahud' aan het scanderen is, denkt dat het leger die Iraanse oorlogsbodems de doorgang ontzegt.


Jammer BFA. Ze mogen er door.

Egypte geeft twee Iraanse marineschepen toestemming door het Suezkanaal te varen. De schepen zijn door Egypte gecontroleerd en er is niets illegaals gevonden.

Israël maakt zich veel zorgen over de marineschepen. De schepen moeten langs de kust van Israël om hun doel, Syrië, te bereiken.

Er zouden raketten aan boord van de schepen zijn.

Toelating
Het is voor het eerst sinds de islamitische revolutie in 1979 dat Iraanse oorlogsschepen door het Suezkanaal varen.

Vermoed wordt dat Iran de schepen alleen stuurde om te testen of zij sinds het vertrek van de Egyptische president Hosni Mubarak weer worden toegelaten. Het Suezkanaal behoort tot de internationale wateren, maar wordt beheerd door Egypte.

Volgens het Iraanse staatsmedium Hamsayeh is de oefening ervoor de mariniers te leren de Iraanse scheepvaart in de Golf van Aden te beschermen tegen Somalische piraten.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... kanaal.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Za Feb 19, 2011 10:23 am

Al Qaradawi is gisteren teruggekomen in Egypte, heeft Gonim, de Google publiciteitsagent die de revolutie in gang heeft gestoken door zijn lijfwachten van het podium laten duwen.
De revolutie is nu alleen van de Muslim Brotherhood.
De Muslim Brotherhood leidt het comité dat naar de verkiezingen toe een nieuwe grondwet opstelt.
Obama heeft de Muslim Brotherhood gelegimiteerd door deze 150 miloen te schenken om mee aan het democratisch prpoces te werken.

Wat kan het Egyptisch leger anders nog doen dan de schepen doorlaten?

Al Qaradawi heeft gezegd dat als 'Allah het wil' hij liefst nog een Jood zal vermoorden voor het einde van zijn leven.
Die schepen passen in dat plan.

Het Egyptisch leger zijn taak is in de mate van het mogelijke het land stabiel houden.
In de machtspositie waar de Muslim Brotherhood als een raket heengeschoten is betekent dit voor het leger: Naar de pijpen van de Muslim Brotherhood dansen in de hoop van ene burgeroorlog te vermijden.

Die schepen zijn verouderde oorlogsschepen en op zich onschadelijk.
Het is niet alleen Egypte, maar ook Europa en Israël dat Iran hier mee uittest.
De Middellandse Zee is de invloedssfeer van Europa. Dit sinds de Grieken de Perzen van die kusten weggejaagd hebben.
Europa mag deze invloedssfeer niet zomaar prijsgeven.
Een Middellandse Zee die niet 'Mare Nostra' is, is een zee vol rivaliserende oorlogsbodems en piraterij. Duizend jaar Mohammedaanse overheersing van die zee bewijzen dit, dit is het laatste wat we opnieuw mogen hebben. Een paar Mohammedaanse piraten uit de kustgebieden kunnen we aan, indien we dit willen. Iraans oorlogsbodems die historisch niets in deze wateren te zoeken hebben, dit is te ver.
We kunnen deze boten niet kelderen. Zonder een woord van protest deze binnenlaten is Iran laten weten dat het vrij spel heeft. Dat Europa zich alleen maar pro forma van Irans daden, atoomprogramma en regionale ambities, distancieert.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten