Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Zo Feb 20, 2011 7:40 pm

mercator schreef:Idd. Die schreeuwlelijkerds willen helemaal geen democratie, maar zijn jaloers op het staatshoofd en zijn kliek die de koek voor zichzelf houden,


Dit is de beweging die Gonim, die publiciteitsagent van Google, de Muslim Brotherhood, de werkloze universitairen en andere onbruikbare revolutionairen drijft.
Dezen zijn jaloers op de macht en staan er te ver af om op een wettelijke manier aan deze macht te raken (maar 1 universitair op 5 raakt in de bureaucratie) dezen plegen revolutie.

Maar zoals in Egypte nog 40 miljoen onbruikbaren, vind je deze percentages overal to een totaal van ongeveer 250 miljoen onbruikbaren.. Van de eersten kunne er een deel de macht en de vruchten van corruptie ten deel vallen.
Voor die andere 40 (250over het hele MO) miljoen verandert er niets, deze zullen ontevreden blijven en dit op de nieuwe machthebbers richten tenzij deze 40 (250) hun ontevredenheid naar buiten gericht wordt.

Tegen israël, voor Jeruzalem zijn deels de stellingen al ingenomen.
In Bahrein begint Iran de weg voor te bereiden om stelling te nemen tegen de Amerikaanse basissen in het MO.
Wanneer worden er stellingen tegen Europa ingenomen? 250 miljoen mensen die zomaar aan komen stromen stop je niet zo snel.
Dit hoeft niet te gebeuren.

Veel hangt af van de situatie in Iran. Wat de groene beweging die opnieuw de kop opsteekt daar doet. Of die nu het Iraans bewind kan afzetten. Bewind en leger hebben daar alles te verliezen, nergens om heen te vluchten. Dat kan bloedig worden en een tijdje duren.
Er is een groot feit veranderd dat er tijdens de vorige protesten van de groene beweging niet was. Een van de Ayatollahs die voor de Iraakse cleric Ali Sistani spreken heeft in zijn vrijdagpreek aan het Iraanse volk opgeroepen om zijn onwettig bewind omver te werpen.
Ali Sistani heft ook veel volgelingen in Iran. Dit kan de kritische volksmassa in het voordeel van de groene beweging brengen. Vorige protesten is die groene beweging steeds onder die kritische massa gebleven.
Vandaag heeft de groene beweging betogingen gehad in Teheran en andere steden, ik weet nog geen resultaat.

Van wat er in Iran intern gebeurt hangt veel af ivm met een mogelijke loop op Amerikaanse basissen.
Sunni en Shia kunnen ook nog elkaar beginnen afmaken.
Turkije gaat ook nog een rol gaan spelen die nu nog niet te voorzien is. Op een bepaald ogenblik gaat Turkije de hond zijn die het been gaat nemen als de anderen zwak gevochten zijn.

We zitten in het begin, waar de lijn nog lineair lijkt, maar van wat een exponentiële grafiek is die eindigt met ongeveer 150 000 000 doden.
Ik had altijd gedacht dat dit tussen Pakistan en Iran ging beginnen.
Waar dat die doden gaan vallen is nog niet zichtbaar.
Voor Europa is geen commentaar, geen mensen opnemen en legers in staat van paraatheid het beste wat nu gedaan kan worden.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: Vr Apr 06, 2007 8:14 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ruth » Ma Feb 21, 2011 11:41 am

Tukkerin schreef:
Ruth schreef:Lang leve de revolutie:

Moslims verwoesten synagoge in Tunesië


GABES – In de Tunesische stad Gabes is twee weken geleden een synagoge gedeeltelijk in brand gestoken. Een groep jongeren plunderde het Joodse gebedshuis verder onder het roepen van islamitische leuzen: „O Joden, het leger van Mohammed zal terugkeren.”

Begin deze maand verspreidde zich het gerucht al dat er in Tunesië een synagoge in brand zou zijn gestoken. Niemand leek het bericht echter te kunnen bevestigen en de Tunesische autoriteiten haastten zich om het te ontkennen. In de loop van de maand evenwel begonnen diverse Tunesische bloggers de vernieling van de synagoge te bevestigen en kwamen er details naar buiten. Het blijkt te gaan om de synagoge el-Hamma in Gabes, een stad in het zuiden van Tunesië. De verwoesting vond plaats op 31 januari of op 1 februari. De synagoge bevindt zich bij de graftombe van rabbi Yosef Ma’aravi.

De Joodse gemeenschap in Tunesië telt zo’n 1500 leden, van wie het merendeel op het eiland Djerba woont. De precaire positie van de gemeenschap verklaart wellicht de reactie van Joodse leiders nadat de gebeurtenissen in Gabes officieel werden bevestigd. Roger Bismuth, hoofd van de Joodse gemeenschap, verklaarde tegenover de Jerusalem Post dat de brand het gevolg was van vandalisme van enkele baldadige jongeren.

Dit verhaal sneuvelde enkele dagen geleden echter toen er op YouTube een video opdook waarop de aanval was vastgelegd. Te zien is een menigte westers geklede jongeren die de synagoge aanvallen en plunderen. Dit onder het uitroepen van de strijdkreet ”Khaybar Khaybar ye Yehud, djaish Muhammed seye’ud”. Oftewel: ”Khaybar Khaybar, o Joden, het leger van Mohammed zal terugkeren”.

Khaybar was een door Joden bewoonde oase op het Arabisch schiereiland, die in het jaar 628 door Mohammed en zijn volgelingen werd aangevallen. De Joden werden indertijd door de moslims verslagen. Een aantal van hen werd gedood en de overlevenden verloren hun bezittingen. Khaybar is een geliefd thema. Zo heeft Iran een van zijn raketten Khaybar genoemd.


Bron: RD

Jammer dat onze middenoosten-deskundige T. dit bericht weer gemist heeft. Net als de vraag van BFA die schijnbaar te moeilijk voor haar is om te beantwoorden.

Feit dat het van een gereformeerd dagblad komt zet mensen al aan tot nadenken en vraagtekens. Dit blad is zo pro-Israelisch als de neten en dus ook zeer gekleurd in het berichtgeven. Ik geloof er geen snars van, daar waar Tunesiers haast niet islamitisch zijn en ook vrij weinig aan de islam doen. Jaa, ik weet dat, omdat ik weet dat Tunesiers in de Arabische wereld het minst islamitisch is. Dus dit lijkt me onwaarschijnlijk.

Verder, ben het helemaal eens met de mooi leus! Qataal el lihoed fieh koulie mah ken!! Dat mag ik vinden, zoals jullie het goed vinden dat de arabieren daar vemoord worden. Zo mag ik het ook hopen... alleen moeten de moslims het niet doen, laat de joden elkaar onderling maar afslachten of laat het een ander ras doen. Dan kijken de moslims al onschuldig en lachend toe.


aah, dit bericht komt uit een christelijke krant dus het bericht kan echt niet kloppen. Toch wel handig voor een journalist om zo'n mentaliteit te hebben. Hoef je in ieder geval niet te onderzoeken of dit bericht klopt, gewoon bij voorbaat afserveren.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Dutch
Berichten: 3283
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Dutch » Ma Feb 21, 2011 5:32 pm

Vorige zaterdag werd een katholieke poolse priester de keel overgesneden in Manouba, een voorstad van Tunis...door islamextremisten...
Zondag probeerden een bende baardemannen de (hoeren)straat Abdallah Guech in de medina van Tunis in brand te steken, onder de leuze "in een moslimland is geen plaats voor prostitutie"...
Voor 2 weken werden auto's van joden in de joodse wijk van Houmt Souk (Djerba) beschadigd en tegelijkertijd een synagoge in ElHamma in brand gestoken. Dit werd later ontkend, maar heb het uitgebrande gebouw met eigen ogen gezien, dus deze info is wél waar!

Al deze gebeurtenissen worden zorgvuldig uit de grote media gehouden, want als Tunesië zijn toerisme niet snel recupereert, dan is het land totaal van de kaart te vegen! Enfin, als door mensen bewoonbaar dan toch...

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Dhana » Ma Feb 21, 2011 6:08 pm

Ja, inderdaad Ruth. Alles wat uit islamitische hoek komt is per definitie waar en alles wat uit christelijke hoek kan meteen van tafel geveegd worden. Inderdaad, de enige echte journalistieke houding voor een niet gekleurde weergave van de werkelijkheid.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Ma Feb 21, 2011 6:35 pm

Het zijn 2 revoluties die gaande zijn.
Eén vooral door Al Jazeera maar ook door de MSM gepromoot en op maat gemaakt voor verspreiding naar het Westen toe. Dit is de revolutie van de heldhaftigen die verdrinken in hun zuivere en rechtvaardige bedoelingen. Deze revolutie speelt zich op de grote pleinen af.
Dan is er de revolutie waar je niets van te zien krijgt in de media, ten zij het per ongeluk. Als een journaliste verkracht wordt of als er per ongeluk een synagoge in brand staat, raakt deze even snel in de media. Om even snel weer weggeduwd te worden door de berichtgeving op de pleinen der zuiveren.
Die tweede is de revolutie voor de vrijheid van het uitoefenen van de Islamitische barabariteit. Met het scheldwoord: Jahud, Jahud, en de slogan: Kaibhar, Kaibhar, Ya Yahud. Als duidelijkste indicatoren van de uiteindelijke doelstelling van het geheel;
in de kleine berichtjes sijpelt ook langzaam de werkelijke aard over de vreedzaamheid van de revolutie door.

Egypte, balans na 2 weken opstand: 300 à 400 doden, waarvan 90% van de dode lichamen gemaakt in de kleine steegjes buiten het bereik der camera's.
De zuiveren kunnen ook hun handen niet meer proper krijgen.
Deze balans is overal.
Het invechten met nog beginnen. Men kan Yahud, Yahud roepen, De Jood zit veilig achter zijn grenzen onder de beschermingsparaplu van het best getrainde leger ter wereld. Dit betekent dat er andere dingen zullen gebeuren.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Ma Feb 21, 2011 7:07 pm

De Iraanse oorlogsbodems hadden toelating gekregen om door het Suez-kanaal te trekken. op Iraanse TV was al gemeld dat ze in de Middellandse Zee waren. Dit klopt niet.
Amerika heeft zijn spierballen laten zien en vlak voor de ingang van het Suez-kanaal de Iraanse schepen geblokkeerd.
Hun doorvaart is voorlopig 48h uitgesteld.

US warships box in Iranian flotilla, delay Suez passage
The repeated delays and contradictory statements about the two Iranian warships' transit of the Suez Canal to the Mediterranean is accounted for by a standoff between the Iranian flotilla and five US warships deployed in recent days at the waterway's southern entrance and along its course, debkafile's sources disclose.
Thursday night, Feb. 17, the aircraft carrier USS Enterprise, escorted by missile cruiser USS Leyte Gulf and the fast supply ship USNS Arctic, headed south through the canal. By Friday morning, they were through and taking up position opposite the Kharg cruiser and Alvand missile destroyer of the Iranian Navy's 12th Flotilla, which were waiting to enter the Suez Canal at the southern Red Sea entrance.

Furthermore, since the first week of February, the USS Kearsarge, another aircraft carrier, was posted in the Great Bitter Lake opposite Ismailia and the canal's main routes with a large contingent of marines aboard.

The USS George Washington carrier and the USS Carl Vinson were additionally deployed in the Gulf of Aden, the latter having been moved from the Pacific.
A battle of nerves is therefore underway.
The Iranian warships found themselves cheek to jowl with a major concentration of America naval might piling up in the Red Sea and Suez and were not sure what would happen if they went forward with their mission to transit the Suez Canal for the Mediterranean for the first time in 30 years on their way to Syria.
Sunday night, the Canal authorities announced another 48 hours delay shortly after Tehran state TV claimed the warships were already through to the Mediterranean.

And, finally, the USS Abraham Lincoln carrier was quietly transferred from Bahrain, headquarters of the US Fifth Fleet amid the anti-government uprising, to a point opposite the Iranian Gulf coast.

This pile-up of US naval, air and marine might at strategic points in the Middle East is a warning to meddlers to keep their hands off the revolutions, uprisings and protests sweeping Arab nations. It carries a special message for Tehran that the Obama administration will not permit the Islamic Republic's rulers to make military and political hay from the unrest - in Bahrain or anywhere else.

By positioning the Enterprise opposite Iran's 12th Flotilla at the Red Sea entrance to the Suez Canal on Feb. 17 Washington has confronted Tehran with a hard dilemma, which was practically spelled out by US State Department spokesman P.J. Crowley a day earlier: "If the ships move through the canal, we will evaluate what they actually do," he said. "It's not really about the ships. It's about what the ships are carrying, what's their destination, what's the cargo on board, where's it going, to whom and for what benefit."
This was the US spokesman's answer to the debkafile disclosure of Feb. 16 that the Kharg was carrying long-range surface missiles for Hizballah. It raised the possibility that the moment they venture to sail into the Suez Canal, the two Iranian warships will be boxed in between the Enterprise and the Kearsarge and called upon the allow their cargoes to be inspected as permitted by the last round of UN sanctions against Iran in the case of suspicious war freights.

According to debkafile's intelligence sources, the flurry of conflicting statements from Cairo and Tehran were issued to muddy the situation surrounding the Iranian flotilla and cloud Tehran's uncertainty about how to proceed. The next date announced for their passage, Tuesday night, Feb. 22, will be a testing moment.


http://www.debka.com/article/20692/
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Ma Feb 21, 2011 7:20 pm

Verdere update over het geheel.

Over de belangrijkste plaatsen Iran en Libië is bijna geen informatie te krijgen. Het is raar als er iets naar buitenkomt. Hetgeen naar buitenkomt is voor een groot deel tegenstrijdig.

In Iran zouden betogers de Basji militia van hun moto's trekken en de politie uit hun auto's.

In Libië is de 2de grootste stad van het land grotendeels in handen van de opstandelingen. Sommige bronnen spreken van de hele regio.
Er zijn soldaten of hele bataljons die overlopen en op sommige plaatsen zouden militaire wapenopslagplaatsen van eigenaar verwisseld zijn. Sommige bronnen spreken van legereenheden die tegenover elkaar staan.
Aantal doden in één hospitaal in één stad is meer dan 200. Van andere plaatsen geen cijfers beschikbaar. Sommige bronnen geven dit aantal weer voor het hele land.
Verschillende diplomaten hebben uit protest ontslag genomen en één kolonel onder huisarrest wegens weigeren geweld te gebruiken op betogers.
De luchtmacht heeft betogingen gebombardeerd.
Niemand weet waar Kadhaffi zich ophoudt.

Een bron vermeld dat het zuiden van het land aan de Berbers is gevallen, dat die het gewapend overnemen het gevolg is van Berbers Nationalisme.
Is dit zo?
Indien ja, dit kan gevolgen hebben over Tunesië en Algerije tot in Marokko met Berbers die voor een autonome staat ijveren.

Bij de betogingen in Marokko zijn 5 doden gevallen. Dit een een bankgebouw door de betogers in brand gestoken.
Meer dan 270 gewonden, vooral bij de ordediensten.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Ma Feb 21, 2011 8:21 pm

Een groep van 90 clerics uit het hele MO heeft een statement uitgebracht waarin ze de revoluties steunen. Waarschuwen voor de invloed van seculiere, linkse en communistische partijen.
Democratie afwijzen.
Aan de vrouwen wordt opgeroepen zich terug tot Islam te wenden.

Warn against communist, secular parties
Muslim preachers laude revolution, slam democracy


A group of Muslim preachers issued a statement supporting the revolutions of Tunisia and Egypt while slamming democracy and “un-Islamic” political parties.

A statement issued by 90 preachers and religious scholars from all over the Muslim world praised the revolutions that ousted the dictatorships of Tunisia and Egypt for defeating oppression and ushering in a new era of justice and freedom.

The statement, of which AlArabiya.net obtained a copy, criticized Zein El Abedin Ben Ali and Hosni Mubarak, the former presidents of Tunisia and Egypt, respectively, for humiliating and dragging them to a state of abject poverty.

The statement also pointed out the role of the two presidents in the political, administrative, and financial corruption that prevailed in their countries as well as the torture of prisoners.

The statement, however, criticized the revolution’s call for the installation of full democracies. Democracy, Muslim clerics argued, allows the people have the final say in their countries’ affairs, which leads to the prevalence of several un-Islamic practices.

“In democracies, people might vote for things that are prohibited in Islam like establishing brothels, allowing homosexuality, drinking alcohol, and usury, and prohibiting the call for prayers or the veil.”

The alternative, they argue, is to apply the concept of “shura,” or consultation, only in matters that are sanctioned in Islam while prohibited matters should be out of the question.

The statement also warned of the involvement of “un-Islamic” parties in the countries’ political scene and cited the example of political parties with communist or secular ideologies.

Signatories of the statement called upon Tunisian women to go back to Islam after the departure of Ben Ali, who promoted secularism, and start abiding by the Islamic dress code that was prohibited by the ousted president.

The statement was signed by preachers from various Muslim countries, including Saudi Arabia, Yemen, Sudan, Bahrain, Kuwait, and Lebanon.


http://www.alarabiya.net/articles/2011/ ... 38583.html
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73016
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Di Feb 22, 2011 2:36 pm

Vanuit de papieren Telegraaf.

De Libische dictator Moammar Gadaffi richt een ongekend bloedbad aan onder zijn eigen bevolking in een wanhopige poging vast te houden aan de macht.

Gevechtsvliegtuigen, helikopters en marineschepen hebben volgens diverse berichten het vuur geopend op de tienduizenden demonstranten in de hoofdstad Tripoli. Afrikaanse huurlingen rijden door diverse steden en schieten op iedereen die zich op straat begeeft.

Het dodental loopt inmiddels in de vele honderden. Steeds meer hoge Libische functionarissen leggen hun functie neer uit protest tegen het geweld.

Volgens een van hen is er sprake van ’genocide’ op de eigen bevolking.

Nederland hoopt vandaag een groep van ruim honderd landgenoten te kunnen evacueren uit Libië. Een toestel van Defensie vliegt daarvoor waarschijnlijk van vliegbasis Eindhoven naar Tripoli.

Gadaffi liet zich afgelopen nacht zeer kort op de Libische staatstelevisie zien. „Ik ben in Tripoli en niet in Venezuela”, zo benadrukte hij. Geruchten als zou hij met zijn hofhouding naar Zuid-Amerika zijn gevlucht noemde hij „boosaardig”.

Die zouden volgens hem zijn verspreid door „haatzenders”.André Mooij uit Alkmaar is momenteel in de Libische havenstad Sirte. Terwijl hij zich met vrouw en kind in een kelder heeft verschanst, spreekt hij in paniek via een satellietverbinding: ,,Wij zijn de enige Nederlanders hier in Sirte.

Ik ben hier sinds 4 februari op visite bij een Libische jeugdvriend en zou vandaag weer naar huis gaan, maar dat is nu om veiligheidsredenen onmogelijk. Ik heb de consul van de Nederlandse ambassade gesproken. We mogen absoluut niet naar buiten. De situatie is levensgevaarlijk. Ik hoor helikopters overvliegen en straaljagers langs razen. Ik hoor ze buiten schieten.

Morgen komt de ambassade ons met gepantserde wagens ophalen. Gebouwen staan in brand en boten in de haven staan in de fik. Als Gadaffi niet wint, schiet hij iedereen kapot. Het is niet normaal. Het is hier doodeng.”

Een uur nadat de verbinding abrupt werd verbroken meldt Mooij dat hij en zijn gezin binnen een uur door het Rode Kruis met een helikopter worden geëvacueerd. „Het schijnt dat Gadaffi aan de verliezende hand is. De soldaten smeren hem de stad uit. Daarom kan ik nu met mijn gezin worden weggehaald. Waar naartoe weet ik niet, waarschijnlijk naar Italië.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Dhana » Di Feb 22, 2011 3:19 pm

Is het jullie ook opgevallen dat al die dictators hun haar geverfd hebben?

Maar even on-topic. Het zal mij benieuwen of de moslims hier nog steeds in zulke lovende woorden durvent te spreken over de Libische leider. Het schijnt dat anti-Amerika en Israël voor de domme onder ons de enige maatstaf is voor een goed presidentschap.

Maar wat een beest om zo te keer te gaan tegen de eigen bevolking nota bene. Ik las dat er twee gevechtsvliegtuigen uitgeweken zijn naar Malta omdat de piolten de burgers niet wilden bombaderen.

Ik hoop dat alle andere dictators wel of geen koning in moslimland van de zenuwen aan de valium moeten.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73016
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Di Feb 22, 2011 3:32 pm

Dhana schreef:Is het jullie ook opgevallen dat al die dictators hun haar geverfd hebben?

.


:laugh1: Zometeen komt er een aanhanger van de Linkse kerk je vertellen dat Geert Wilders ook zijn haar geverfd heeft.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Di Feb 22, 2011 3:35 pm

Ariel schreef:„Het schijnt dat Gadaffi aan de verliezende hand is.


Dit is niet te verifiëren. Feit is: er is een straatverbod. Iedereen die op straat komt wordt doodgeschoten.

Ariel schreef:De soldaten smeren hem de stad uit.


Dit hoort bij een revolutie. Zolang het leger één blijft, verandert er niets.
Het is pas als het leger zich opsplitst of er een nieuw leger opstaat dat de mogelijkheid naar een echte revolutie zich opent.
Libië is het eerste land in het MO waar een echte revolutie kan plaatsvinden. In Egypte, Tunesië is die eerste stap nog niet gezet. In Bahrein ook niet. Daar heeft het het leger de revolutie, die in werkelijkheid een vanuit Iran gecoördineerde opstand was, gecontamineerd.

Voor een revolutie heb je nodig:
Stap 1: betogingen en onrust
Stap 2: Onrust die omslaat in opstand en het leger dat zich afsplitst en zich gedeeltelijk bij de opstandelingen aansluit of dat vanuit de opstandelingen een nieuw leger gevormd wordt.
Stap 3: Burgeroorlog.
Stap 4: Het oude bewind wordt vervangen door een ander. als aan dit laatste voldaan is, is er revolutie geweest.

Egypte, Tunesië, Bahrein zijn nog niet verder dan stap 1. Het leger heeft geen tegenstand en meer dan cosmetische verschillen, die elk ogenblik kunnn teruggedraaid worden hebben de onrusten niet gebracht.
In andere landen uit de regio is er sprake van emotionele overdracht. De betogingen zijn nauwelijks groot genoeg te noemen om onder stap 1 te rekenen.

in Libië is men bezig aan stap 2.
Kadhaffi kan nog winnen en het kan hier ophouden. Dan hebben de andere heersers een baken tot hoe ver ze kunnen gaan met het de kop indrukken van eventuele volgende opstanden.

Gaat men in Libië over naar stap 3 en komt er burgeroorlog. in een burgeroorlog komen ook tribale aspiraties boven die emotionele overdracht in de regio kunnen veroorzaken. Met een heropflakkering van de onlusten buiten Libië. Deze emotionele overdracht kan de omliggende landen ook in stap 2 sturen.
Kijk naar de geschiedenis van revoluties, alle mogelijke tijdsduren van een paar dagen tot meer dan een jaar zijn tussen stap 1 en stap 2 mogelijk. De enthousiaste revolutionairen moeten nog niet wanhopen, in Egypte, Tunesië en de hele regio zijn nog alle opties mogelijk.

Voor er verder kan gegaan naar stap 4 zijn de liters vergoten bloed en het aantal dode lichamen niet meer te tellen. Voor wat hoort wat, ook revoluties kennen hun prijs.
Het kan nooit kwaad om naar het prijskaartje te kijken voor je, je wensen uit en de bestelling maakt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Dhana » Di Feb 22, 2011 3:36 pm

Blond of zwart. Das een wezenlijk verschil. Oeps.. das helemaal verkeerd natuurlijk> Koren op de Linkse molen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Di Feb 22, 2011 3:39 pm

Ariel schreef:Zometeen komt er een aanhanger van de Linkse kerk je vertellen dat Geert Wilders ook zijn haar geverfd heeft.


kadhaffi is als en heel goede linkse revolutionair aan zijn loopbaan begonnen.
Heeft net zoals Mao zijn communistisch instructieboekje over maatschappijopbouw geschreven. In 3 delen. Dit staat al bijna 40j op plaats 1, 2 en 3 van het best verkochte boek in libië.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Dutch
Berichten: 3283
Lid geworden op: Ma Jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Dutch » Di Feb 22, 2011 4:02 pm

REVOLUTIES IN DE MOSLIMWERELD = FAILLIET VAN HET ISLAMITISCHE NIET-DENKEN

De inwoners van ALLE islamstaten zijn gefrustreerd, zwaar gefrustreerd zelfs en dit met recht en reden. Via internet en andere media kijken ze naar andere (niet-islamitische landen) waar het zoveel aangenamer leven is, waar er vrijheid heerst en waar volgens hen dromen nog uitkomen. In deze conclusie worden ze dan nog gesterkt door de mooie verhalen die immigranten op hun jaarlijkse vakantie in de thuislanden weten te vertellen en aan te tonen door met handenvol geld te gooien en met uiterlijke tekenen van rijkdom te paraderen...

Ze willen dit ook en hebben daartoe zeker het recht, alle mensen hebben recht op een menswaardig bestaan...

MAAR wat ze niet doorhebben en van het besef daarvan zijn ze trouwens nog enige lichtjaren verwijderd is dat hun ellendige conditie enkel en alleen te wijten is aan hun religie, de islam. Islam is NIET democratisch, islam laat NIET toe zelfstandig te redeneren, islam onderwerpt en bevrijdt NIET, islam produceert slaven en geen vrije mensen.
ALLE moslimlanden zwoegen onder het juk van een dubbele tirannie : de wereldse tirannie van dictatoren die zich al dan niet beroepen op een afstamming van de profeet en een spirituele tirannie van de islam die het niet-denken als maatstaf heeft en uitstekende condities schept voor de wereldlijke tirannie.

Zoloang de moslimwereld niet bevrijd is van de islam is evolutie naar een menswaardiger en democratischer bestaan NIET mogelijk, al deze revoluties zijn nu enkel koren op de molen van het niet-denken en deze moslimlanden zullen de islamitische onzin tot het bittere einde moeten ondervinden vooraleer er hoop op beterschap kan zijn...

Wat een verspilling van mogelijkheden en mensenlevens!!!

Mahalingam
Berichten: 39709
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Mahalingam » Di Feb 22, 2011 4:28 pm

Dhana schreef:Is het jullie ook opgevallen dat al die dictators hun haar geverfd hebben? [...]

Wat mij wel is opgevallen is dat dictators in die streken geen postzegels hebben met hun beeltenis erop.
Mensen likken aan de achterkant van postzegels.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Dhana » Di Feb 22, 2011 4:38 pm

Inderdaad, Dutch. Zolang mensen (daar) de islam blijven nalopen, zullen ze van de regen in de drup blijven belanden. De dictators en wanbeleid van de regeringen daar is niet de oorzaak van achterstand en andere menselijke ellende, het zijn de symptomen van een achterliggende chronische ziekte.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Di Feb 22, 2011 7:01 pm

Kadhaffi besluit niet af te treden en zegt dat alle tegenstanders van het regime de doodstraf verdienen.
president Ortega van Nicaragua drukt zijn steun uit met Kadhaffi.

Nicaragua president calls Gaddafi to expresses support


MANAGUA, Nicaragua (AP) — Nicaragua's leftist President Daniel Ortega said Tuesday that he has telephoned Libyan leader Moammar Gaddafi to express his solidarity.

Ortega says he has called several times this week because Gaddafi "is again waging a great battle" to defend the unity of his nation.

Human rights groups say more than 200 people have died as Libyan security forces crack down on protesters.

Ortega has long been an ally of the Libyan leader, based in part on a shared distrust of the United States.

Ortega said that "it's at difficult times that loyalty and resolve are put to the test."

Ortega made his comments Monday night at an event commemorating Nicaraguan revolutionary hero Augusto Cesar Sandino.

http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=209393

Hoe dit gaat eindigen weet niemand.
islmaisten hebben het Kalifaat uitgeroepen in het Noorden van het land. Met steun van een kolonel en zijn in het bezit van legervoertuigen en wapens.
Het kan zijn dat Kadhaffi vanavond valt of over 2 weken. Net zoals over 2 weken het hele land kan platgebombardeerd zijn en alle verzet begraven onder het puin.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Di Feb 22, 2011 7:07 pm

As his regime crumbles, Qaddafi tightens his grip with tribal, army backing

Tripoli
Muammar Qaddafi in fighting speech from Tripoli

Even after two pilots defected to Malta, the 22,000-man strong Libyan Air Force with its 13 bases is Muammar Qaddafi's mainstay for survival against massive popular and international dissent. debkafile's military sources report that 44 air transports and a like number of helicopters swiftly lifted loyal tribal militiamen fully armed from the Sahara and dropped them in the streets of Tripoli Monday, Feb. 21.
Qaddafi had mustered them to fill the gaps left by defecting army units and the large tribal militia which went over to the people.
One of the ruler's sons, Mutassim Qaddafi, is in command of the Tripoli crackdown. Air Force planes, mostly from the Libyan Air Force's inventory of 226 trainers, and helicopter gunships, bombed and fired heavy machine guns to scatter every attempt to stage a rally in the city's districts.
In their wake, Mutassim's "Libyan Popular Army" cleared the streets of protesters.

The tactics employed by Qaddafi and his sons was, first, to give the protesters free rein to rampage through the city, torch state TV and government buildings and so generate an impression among them and in the West that the Qaddafis were about to fall.

But when the demonstrators fanned out to seize the rest of the capital, they were bombed from the air and targeted by the tribal militias, who had no qualms about shooting directly at civilian crowds.

By the small hours of Tuesday, Feb. 22, when Qaddafi went on air to demonstrate he was still in Tripoli, he was again in control of the capital.

In a similar tactic, he first tried to gull his international critics by sending his urbane son, Saif al-Islami, who has convinced many influential people in the West that he is a moderate compared with his father, to state the Qaddafi case in a television interview Sunday, Feb. 20. Behind the scenes, another son, Mutassim, supreme commander of the Popular Army, designed a vicious crackdown in the capital. Deep in Sahara, their father raised a tribal army to fight for their survival.

When Muammar Qaddafi delivered his victory statement Tuesday, he sounded just like "the madman of the Middle East" – and epithet attached to him by the late Ronald Reagan. But in less than 60 seconds, he had conveyed his message that, although buildings were on fire in Tripoli, he was still standing and was determined to punish all his enemies, whom he dismissed scornfully as "foreign dogs" and "terrorist gangs of misguided youths, exploited and fed hallucinogenic pills."
Our military sources report his strategy for staying in power rests first on consolidating his grip on Tripoli and then using it as a base for military operations to regain control of the rest of the country, including Cyrenaica.
The Libyan ruler has not yet thrown all this military resources into the battle for survival. His navy is still in reserve. But his substantial air might well be crucial fro his fight to recover Cyrenaica's coastal towns of Benghazi and Tobruk from the rebels.

Qaddafi shows no sign of being cowed or deterred by international revulsion at his methods and the condemnations expected from the UN Security Council and the Arab League, both of which hold special meetings on Libya later Tuesday. Libya's deputy ambassador to UN accused the ruler of "genocide" and war crimes against his own people" and several ambassadors have quit or refused to represent his government any longer. But Qaddafi is very much on the warpath.

http://www.debka.com/article/20694/
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Di Feb 22, 2011 8:20 pm

Ook uit de EU krijgt Kadhaffi steun.

Italy and Czech Republic back Gaddafi despite bloodbath

EUOBSERVER / BRUSSELS - The EU is struggling to speak with one voice following a massive loss of life in Libya over the weekend and the regime's vow to fight protesters to the "to the last bullet. EU foreign policy chief Catherine Ashton has spoken of her "extreme concern," while Rome does not want to "disturb" strongman Moammar Gaddafi and Prague has warned of a "catastrophe" if he falls.


Spoiler! :
LEIGH PHILLIPS

21.02.2011 @ 09:28 CET

EUOBSERVER / BRUSSELS - The EU is struggling to speak with one voice following a massive loss of life in Libya over the weekend and the regime's vow to fight protesters to the "to the last bullet. EU foreign policy chief Catherine Ashton has spoken of her "extreme concern," while Rome does not want to "disturb" strongman Moammar Gaddafi and Prague has warned of a "catastrophe" if he falls.

Late on Sunday (20 February), while sticking to the same script the EU has used throughout the wave of protests throughout the region of calling for 'restraint, dialogue and reform', Ms Ashton condemned the crackdown which, according to Human Rights Watch has claimed the lives of 233 pro-democracy demonstrators over the past five days.

Reports on the ground say authorities mowed down demonstrators with machine gunfire while snipers from rooftops picked off individuals, but details are hard to come by after the government blocked access to foreign journalists and shut down the internet.

"The European Union is extremely concerned about the events unfolding in Libya and the reported deaths of a very high number of demonstrators," she said in a statement as EU foreign ministers gathered in Brussels to discuss the situation in north Africa and the Middle East.

"The EU urges the authorities to exercise restraint and calm and to immediately refrain from further use of violence against peaceful demonstrators," continued Ms Ashton. "The legitimate aspirations and demands of the people for reform must be addressed through open and meaningful Libya-led dialogue."

Hungary, which currently holds the bloc's six-month rotating presidency, told the EU ministers that it received a warning from Tripoli that Libya would end co-operation on blocking irregular immigration into the EU if Brussels did not side with Gaddafi.

Ms Ashton for her part dismissed Libya's threat.

"We have heard threats, we hear people saying you should do this, you should do that, but in the end the EU will do what is right," she said.

UK Prime Minister David Cameron described Tripoli's actions as "unacceptable, counter-productive and wrong." His foreign secretary, William Hague, encouraged other countries to denounce the regime. "The United Kingdom condemns what the Libyan government has been doing ... and we look to other countries to do the same," he said.

Germany's EU affairs minister Werner Hoyer described his country's "indignation" at developments: "We are watching with great concern and indignation the violence used by state authorities in Libya and in other states."

France and Luxembourg followed suit, with French EU affairs minister Laurence Waquiez describing the repression as "completely unacceptable" and Luxembourg's foreign minister Jean Asselborn saying he is "not afraid" of "a dictator who shoots at his own people".

On the other side of the EU divide, Italy is horrified at the possible loss of a close ally. Foreign minister and ex-EU-commissioner Franco Frattini is trying to convince other European states that Mr Gaddafi has promised constitutional reforms and that the bloc should allow him to make good. "Italy as you know is the closest neighbour of both Tunisia and Libya so we are extremely concerned about the repercussions on the migratory situation in the southern Mediterranean," Mr Frattini told reporters on Sunday.

The previous day, Prime Minister Silvio Berlusconi said he did not want to "disturb" his long-time friend with appeals for restraint. "We are worried about everything happening there, in all the area," he told reporters. "I haven't yet heard from Gaddafi. The situation is evolving and so I don't feel I should disturb anyone."

On Sunday, Mr Frattini spoke about Gaddafi's reform promises with US secretary of state Hilary Clinton.

He raised with her the "possibility of a reform of the constitution that could be taken up soon by the People's Congress," a foreign ministry statement said. Both Ms Clinton and Mr Frattini agreed on the importance "in this delicate phase, of offering signs of political solidarity," the statement added.

The Czech Repblic has also warned against speaking out in favour of human rights in Libya.

Czech foreign minister Karel Schwarzenberg said the EU should not "get involved too much" and that high-minded EU appeals would only serve to "prove our own importance".

"If Gaddafi falls, then there will be bigger catastrophes in the world," he told journalists in the EU capital on Sunday. "It's no use for anyone if we intervene there loudly, just to prove our own importance."
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 39709
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Mahalingam » Di Feb 22, 2011 8:47 pm

Ik lees dat onze regering zich gaat toeleggen op gunboat diplomacy. De destroyer 'Tromp' keert haastje repje terug uit Suez waar die op weg was naar de piraten van Somalië in de hoop daar nuttig werk te doen.
Nu gaat die vanwege EU vlagvertoon bij Tripoli voor anker met de kans om getorpedeerd te worden door 'rogue elements' van het leger van de Khadaffi. Ik verwacht geen kamervragen tot na het zinken van die boot.
Ook het fregat HMS Cumberland van Engeland is full speed op weg erheen. En om wat te doen? Om de eigen burgers te beschermen. Hoe, dat is iedereen een raadsel. Soort Duinkerken?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Di Feb 22, 2011 11:20 pm

Mahalingam schreef:Nu gaat die vanwege EU vlagvertoon bij Tripoli voor anker met de kans om getorpedeerd te worden door 'rogue elements' van het leger van de Khadaffi. Ik verwacht geen kamervragen tot na het zinken van die boot.
Ook het fregat HMS Cumberland van Engeland is full speed op weg erheen. En om wat te doen? Om de eigen burgers te beschermen. Hoe, dat is iedereen een raadsel. Soort Duinkerken?


Qadhaffi heeft zijn eigen marine reeds naar buiten gebracht. ik denk dat er voor Nederlandse en Britse fregatten geen ruimte zal gegeven worden voor de Libische kust.
Zeker niet nu de matrozen reeds met hun schietoefeningen bezig zijn. Doel: De door opstandelingen overgenomen stad Benghazi.
Debka update
Qaddafi launches jihad with sea barrage on Benghazi, blocked oil exports

speech broadcast by Libyan state TV Tuesday, Libya's ruler Col. Muammar Qaddafi declared war on his enemies at home and abroad. He accused the Cyrenaicans of the East of conspiring to establish an Al Qaeda emirate that would bring the Americans over and create the same situation in Libya as in Afghanistan and Pakistan and threatened them with the fury of millions of Libyans. Straight after his speech, Tripoli announced that Libyan oil and gas exports were blocked to Europe, causing pandemonium in a world market that saw a 12 percent price hike of crude oil this week and seriously threatens the fragile economies of many nations. Libyan Navy missile ships began pounding Benghazi from the sea.
debkafile's Gulf sources report that Saudi Arabia quietly informed Washington and some Arab capitals that it has enough spare production capacity to tide them over for the loss of Libya's exported 1.8 million barrels a day.

The Saudis have a serious bone to pick with Qaddafi after foiling his plot to assassinate King Abdullah in 2007.

http://www.debka.com/article/20694/
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Mahalingam
Berichten: 39709
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Mahalingam » Di Feb 22, 2011 11:56 pm

De USA heeft al twee keer een oorlog gehad met de Barbary States. Wie weet komt er een derde keer.
The Second Battle of Tripoli Harbor, was a naval action during a naval blockade which took place in Tripoli Harbor. The battle is part of the First Barbary War between forces of the United States and the forces of Tripoli.

http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Tripoli_Harbor
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor BFA » Wo Feb 23, 2011 10:39 am

Mahalingam schreef:De USA heeft al twee keer een oorlog gehad met de Barbary States. Wie weet komt er een derde keer.


Dan toont Amerika dat het niets geleerd heeft uit Irak en Afghanistan.
In beide plaatsen hebben we, vooral Amerika, ook de Mohammedaanse bevolking van volledig doorgeslagen moordenaars bevrijd. Op beide plaatsen is iets gekomen wat op zijn Islamitisch voor democratie doorgaat.
Dit is door de Mohammedanen nooit in dank afgenomen geweest. Op het ogenblik dat het juk van de dolle tiran wegviel begonnen de Mohammedanen onder elkaar te vechten. In Irak waren op een bepaald ogenblik 3 of 4 oorlogen bezig langs etnische en religieuze scheidslijnen.
Amerikanen hadden niets met deze oorlogen te maken. De oorlogen zijn ze wel verweten. in Afghanistan is het ongeveer hetzelfde.
Amerika is in Irak en Afghanistan oorlog gaan voeren voor Mohammedanen, zodat Mohammedanen zichzelf een menswaardig bestaan en democratie konden geven. Niet Amerika, maar Mohammedanen hebben hier erbarmelijk gefaald.
Mohammedanen hebben zelfs van de oorlog die voor hun is, op zijn kop gezet en tegen hun gemaakt. Via deze omdraaiing konden ze haat spuien tegen de grote Satan Amerika. Wereldwijd agressie en wantrouwen tegen Amerika kweken.
Dit terwijl Amerika heel altruïstisch handelde. De prijs voor het welzijn van Mohammedanen met bloed, zweet, tranen, en triljoenen dollars betaalde.

Irak en Afghanistan hebben getoond. Waar Mohamedanen hun eigen zaakjes niet op orde krijgen, blijf er van tussen.
Hoe altruïstisch je ook handelt. haat en misprijzen is de enige wederdienst waar een mohammedaan toe in staat is.

Rusland, Tsjechië en Italië hebben hier het grote gelijk: steek je neus niet in zaken die Mohammedanen onderling bedisselen. Hoe bloedig deze zaken ook zijn.

Dit heeft niets met het feit te maken dat Kadhaffi geen Tiran is wiens gedrag op enige manier kan gerechtvaardigd worden. Wat Kadhaffi doet is op geen enkel manier te rechtvaardigen; Niet ethisch, niet moreel. Dit al 42 jaar lang.

Waar in Irak en Afghanistan, de oorlog het aantal slachtoffers van de eerste week tot minder dan 10%, van het aantal slachtoffers dat de huistirannen maakten, liet teruglopen; steeds het misplaatste verwijt gold dat de Kafir er enkel was om Mohammedanen te doden. Terwijl de Kafir er juist was om het leven van Mohammedanen zo goed mogelijk te beschermen.
Zijn juist nu diegenen die dat verwijt maakten aan het roepen dat de Kafir niets om het leven van Mohammedanen geeft omdat hij niet ingrijpt.
Als de Kafir in Libië ingrijpt, zullen dezen de Kafir de interne etnische oorlogen verwijten die volgen, die nu al bezig zijn.
Zullen er nog veel verwijten volgen om dat ingrijpen aan de Kafir te verwijten. Dit ingrijpen zal dan een reden worden om wereldwijde haat tegen de Kafir op te roepen.

Met een rekening in bloed, zweet, tranen en dollars die enkel en alleen voor de Kafir zal zijn. De enige wederdienst haat en misprijzen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73016
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Revolutie in Noord Afrika en het Midden Oosten

Berichtdoor Ariel » Wo Feb 23, 2011 12:09 pm

Afbeelding

Applaus voor deze post BFA.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Islamitische revolutie”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast