Opstand in Syrië

In dit forum bespreken wij de onlusten en andere uitwassen van de islamitische revolutie.
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Opstand in Syrië

Bericht door Dhana »

'Tijdens opstand 88 gevangen Syriërs bezweken'

DAMASCUS - Tijdens de al maanden durende onderdrukking van actievoerders in Syrië zijn vermoedelijk zeker 88 mensen in gevangenschap om het leven gekomen.

In andere jaren registreerde Amnesty International jaarlijks zo'n vijf omgekomen gedetineerden per jaar in Syrië.

Dat stelt de mensenrechtenorganisatie in een dinsdag gepubliceerd rapport. ''De verhalen over martelingen die we hebben ontvangen, zijn afschuwelijk'', zegt Neil Sammonds, onderzoeker van Amnesty International voor Syrië.

''We vermoeden dat de Syrische regering de eigen bevolking op een enorme schaal systematisch vervolgt.''

Betogingen

Alle 88 omgekomen gedetineerden naar wie in het rapport van Amnesty International wordt verwezen, zijn samen met duizenden anderen opgepakt nadat begin maart de massale betogingen tegen het regime van president Bashar al-Assad waren begonnen.

De 88 slachtoffers zijn bezweken tussen april en midden augustus, aldus de mensenrechtenorganisatie. Onder de slachtoffers zijn tien kinderen.

Marteling

Volgens Amnesty International is er bewijs dat in zeker 52 van de 88 gevallen de dood van de gedetineerden mede het gevolg was van marteling of een slechte behandeling.

Assad regeert sinds zijn aantreden in 2000 feitelijk als dictator van het Arabische land. Ruim een week geleden meldde de Hoge Commissaris van de VN voor de Mensenrechten, Navi Pillay, dat als gevolg van het brute optreden van leger en politie al ruim 2200 mensen zijn omgekomen.

http://www.nu.nl/buitenland/2602917/tij ... weken.html" onclick="window.open(this.href);return false;
En dan nog het aantal slachtoffers waar niets van bekend is. Om van te huilen en dan maar blijven beweren dat de islam de religie van de vrede is. Kennelijk zijn de daders wederom geen echte moslims. Ik zou dan graag nog eens de echte moslims willen zien en horen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door gerard_m »

De machthebbers in Syrie zijn, gezien vanuit de opstandelingen, inderdaad geen echte moslims. Ze hangen namelijk een foute stroming aan, de allevitische islam. Daardoor is de positie van niet-moslims in Syrie nu nog relatief gunstig (onder vele vormen van discriminatie mogen ze hun geloof uitoefenen en zijn ze redelijk beschermd).

Als de soennietische rebellen aan de macht komen, kan dat wel eens snel over zijn, en dat geldt natuurlijk ook voor de allevitische elite. Net als christenen of atheisten, zijn moslims van de foute stroming in feite ook ongelovigen en dus vogelvrij. Het is dus vrij letterlijk een strijd van leven en dood die het regime voert. Hoe wreed die strijd ook is, ik vraag me af of Syrie beter af is als de soennieten de macht grijpen.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: do nov 27, 2008 10:15 am

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Dhana »

gerard_m schreef:De machthebbers in Syrie zijn, gezien vanuit de opstandelingen, inderdaad geen echte moslims. Ze hangen namelijk een foute stroming aan, de allevitische islam. Daardoor is de positie van niet-moslims in Syrie nu nog relatief gunstig (onder vele vormen van discriminatie mogen ze hun geloof uitoefenen en zijn ze redelijk beschermd).

Als de soennietische rebellen aan de macht komen, kan dat wel eens snel over zijn, en dat geldt natuurlijk ook voor de allevitische elite. Net als christenen of atheisten, zijn moslims van de foute stroming in feite ook ongelovigen en dus vogelvrij. Het is dus vrij letterlijk een strijd van leven en dood die het regime voert. Hoe wreed die strijd ook is, ik vraag me af of Syrie beter af is als de soennieten de macht grijpen.
De allevisten vinden de andere stromingen dan weer niet bestaan uit echte moslims. Ik hoor te veel klagen dat dat alle anderen foute moslims zijn. Zo hoorde ik eens een moslim beweren dat als de enige juiste islam overal beleden zou worden, de wereld een soort van paradijs zou zijn. En het zou nme niet verbazen als alle andere moslims daar hetzelfde over denken. Het komt kennelijk niet in ze op er eens ernstig over na te gaan denken hoe het komt dat dat aardse paradijs zelfs 1400 jaar na de oprichting van de islam er nog steeds niet is.Iedere andere moslim dan hij/zij zelf schijnt het allemaal maar steeds verkeerd te blijven doen.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.
Gebruikersavatar
gerard_m
Berichten: 400
Lid geworden op: wo jul 28, 2010 1:34 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door gerard_m »

Dat klopt, je moet toch iets bedenken om de pijnlijke puinhoop in islamitische landen en de voorgespiegelde idealen met elkaar te verenigen. Aangezien de islam perfect is en het nooit aan jezelf ligt, moeten de andere moslims het wel fout doen.

Het goede nieuws is dat die eenheid in de Ummah er dus nooit gaat komen. De enige momenten dat moslims nog een beetje op één lijn zijn te krijgen, is als er een gezamelijke vijand te bestrijden is. Maar zelfs dan blijft het moeilijk. Zelfs onder de palestijnen zie je hopeloze verdeeldheid.
Three things cannot be long hidden: the sun, the moon, and the truth.
(Buddha)
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12346
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Zwartmeer »

129 Teletekst za 12 nov

Westen looft Arabische aanpak Syrië

De Verenigde Staten en Europa staan
volledig achter het ultimatum dat de
Arabische Liga aan Syrië heeft gesteld.
Als het bewind van president Assad niet
binnen vier dagen stopt met het geweld
tegen demonstranten, zal de Liga Syrië
schorsen en het land sancties opleggen.

De Amerikaanse president Obama prijst
het leiderschap van de Liga en is blij
dat het besluit aantoont dat president
Assad van Syrië steeds meer geïsoleerd
raakt.

Maandag overlegt de Europese Unie over
mogelijke nieuwe sancties tegen Syrië.
Het protest van het volk tegen Assad
zou al 3500 mensenlevens hebben geëist.
Er zijn dus landen die door pitbulls geregeerd worden die vinden dat dat ene land dat ook door een pitbull geregeerd wordt zich niet als een pitbull moet gedragen. En dan zijn er landen die door poedels geregeerd worden die het daar mee eens zijn.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Scarlatti »

Zwartmeer schreef:Er zijn dus landen die door pitbulls geregeerd worden die vinden dat dat ene land dat ook door een pitbull geregeerd wordt zich niet als een pitbull moet gedragen.
En dan zijn er landen die door poedels geregeerd worden die het daar mee eens zijn.

Precies Zwartmeer, het is ténenkrommend op zijn MINST gezegd!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
Daisy
Berichten: 100
Lid geworden op: ma okt 31, 2011 5:52 pm
Locatie: veluwe

Obama zeer te spreken over schorsing Syrie door Arab's Liga

Bericht door Daisy »

Obama zeer te spreken over schorsing Syrië door Arabische Liga

door Jules Seegers

Buitenland
Barack Obama prijst de Arabische liga voor het schorsen van Syrië. In een reactie op de maatregel roemt hij het leiderschap dat de Liga toont in het trachten te beëindigen van dodelijk geweld van het Syrische regime tegen demonstranten.

De Amerikaanse president zegt dat zijn Syrische ambtgenoot Bashar al-Assad gefaald heeft in het nakomen van zijn afspraken.

“Deze belangrijke stap legt de groeiende diplomatieke isolatie bloot van het regime, dat systematisch mensenrechten schond en vreedzame protesten neersloeg. (…) We zullen blijven samenwerken met onze vrienden en bondgenoten om Assad onder druk te zetten en het Syrische volk te steunen in hun roep om democratie.”

Het regime sloot tien dagen geleden een deal met de Arabische Liga over de onmiddellijke vrijlating van politieke gevangenen, het terugtrekken van de veiligheidsdiensten en het toelaten van internationale waarnemers. Ook zouden alle tanks en militairen moeten worden teruggetrokken uit de steden.

Maar er veranderde weinig en het leger bleef demonstranten in met name Homs om het leven brengen. Vandaag greep de Liga serieus in door Syrië, dat doorgaans prat gaat op Arabisch nationalisme, te schorsen en te dreigen met politieke en economische sancties.

http://m.nrc.nl/nieuws/2011/11/12/148486/" onclick="window.open(this.href);return false;
Oordeel niet te vlug
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

Er zijn delen van het Syrische leger overgelopen. Die zitten bij/aan/over de grens met Turkije die ze volledig ondersteund. Een bekende situatie: buurlanden die verzetsbewegingen steunen.
En Frankrijk staat weer te trappelen om het voortouw te nemen (met woorden). En de rest van Europa erin mee te slepen. Dat lukte met Libië heel goed. Met een prachtig resultaat. Ammehoela.
Maar dat 'uitbreiden' van de Libië resolutie van de Veiligheidsraad is Rusland en China in het verkeerde keelgat geschoten. Die willen nu helemaal niks geen resoluties meer over Syrië.
Het stoken van de Fransen heeft als resultaat dat er nu een Russische vloot (met vliegdekschepen) aan het oefenen is bij/in de territoriale wateren van Syrië.
Dat bekoelt de zaak over 'vliegverbod' zoals voor Libië wel een beetje. Nu kan Syrië samen met de Russen zorgen voor een vliegverbod voor Europa en de USA boven Syrië.
Report: Russia warships to enter Syria waters in bid to stem foreign intervention
Russian warships are due to arrive at Syrian territorial waters, a Syrian news agency said on Thursday, indicating that the move represented a clear message to the West that Moscow would resist any foreign intervention in the country's civil unrest.
http://www.haaretz.com/news/middle-east ... n-1.396359
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Scarlatti »

mooi zo! niet wéér een oorlog beginnen in die kudtdtlanden, laat ze t zelf oplossen! wat je daar ook onder kunt verstaan... whistling:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

Steeds meer staten gaan zich bemoeien met Syrië.
Martin Jansen, arabist en veelal woonachtig in Syrië schetst een doem-scenario.
Syrië moet vallen voor de Volle Islam. Het laatste basaal-seculiere bewind in het M.O.
'Het Westen probeert een burgeroorlog te ontketenen in Syrië'
Buitenlandse mogendheden proberen actief de uitkomst van het conflict in Syrië te bepalen door er een burgeroorlog voor te bereiden. De burgerbevolking wordt niets gevraagd, schrijft arabist Martin Janssen vanuit Damascus, Syrië.
De afgelopen week was het koud en guur in Damascus en dit weerstype weerspiegelde op eigenaardige wijze de gemoedsgesteldheid van veel Syriërs die met groeiende vrees de tekenen des tijd lezen die nog zwaarder weer lijken te voorspellen. Het besluit van de Arabische Liga om het Syrische lidmaatschap van dit tandenloze praatclubje op te schorten had hierbij slechts een symbolische waarde die echter verwees naar een veel fundamenteler en zorgwekkender fenomeen. Er zijn steeds meer beangstigende signalen dat buitenlandse krachten de uitkomst van het conflict in Syrië willen bepalen en dat de rol van Syriërs zélf wordt gereduceerd tot die van toeschouwers die machteloos moeten aanzien hoe regionale en internationale agenda's de toekomst van hun land lijken te gaan beslissen.
Spoiler! :
Na bijna tien maanden van onrust zit het Syrische regime nog steeds stevig in het zadel en gebleken is dat het Syrische leger en de legertop loyaal zijn gebleven aan dit regime ondanks een groeiend aantal deserteurs in kringen van lagere dienstplichtigen. Een breed gedragen volksopstand door vrijwel alle segmenten van de Syrische samenleving zou het regime beslist ten val hebben gebracht, maar de waarheid is dat hier nooit sprake van is geweest.

Vanaf het begin hadden de westerse landen enerzijds en de Arabische landen én Turkije anderzijds een volkomen verschillende lezing van de ontwikkelingen in Syrië. Terwijl het Westen de problemen in Syrië bekeek door een idealistische bril bezagen de islamitische landen deze vooral vanuit een sektarische invalshoek. Terwijl het Westen demonstranten zag die op vreedzame wijze een bloeddorstig regime trotseerden om hun recht op vrijheid en democratie op te eisen zagen de islamitische landen hierin een opstand van de soennitische meerderheid in Syrië tegen de Alawitische minderheid die sterk wordt geassocieerd met de sjiietische islam en dus met het gevreesde Iran. En omdat met name de Arabische Golfstaten heel goed weten dat het Westen oftewel de NAVO het nooit zal aandurven om Iran zélf aan te vallen is in Arabische hoofdsteden de consensus gegroeid dat dit dan maar in Syrië moet gebeuren omdat Syrië de belangrijkste Iraanse bondgenoot is in het Midden-Oosten. Dit alles tracht men vervolgens te modelleren naar analogie van het Libische succesverhaal waar zowel de Amerikaanse president Barack Obama als de Franse president Nicolas Sarkozy nog steeds in lyrische termen over spreken in de hoop dit volgend jaar electoraal te kunnen uitbuiten.

Zandbak
Syrië is echter geen Libië en hoe succesvol was trouwens het optreden van de NAVO in Libië eigenlijk? Libië is een zandbak met nauwelijks zes miljoen inwoners dat werd geregeerd door een clown met een marionettenleger maar toch had de NAVO met haar superieure militaire macht acht volle maanden nodig om deze clown uiteindelijk in Sirte een rioleringspijp in te bombarderen. Ernstiger echter is het feit dat dit NAVO optreden een volkomen verkrachting was van resolutie 1973 van de Veiligheidsraad die slechts sprak over het instellen van een no-fly zone in Libië met de uitdrukkelijke bedoeling de Libische burgerbevolking te beschermen. De NAVO gaf echter haar geheel eigen interpretatie aan dit mandaat en besloot om het Libische regime ten val te brengen wat absoluut niet de intentie van resolutie 1973 was. Als gevolg van dit eigenmachtig optreden van de NAVO zijn landen als Rusland en China nu vastbesloten om een herhaling van dit scenario in Syrië te voorkomen.

Geconfronteerd met dit Russische en Chinese veto in de Veiligheidsraad lijkt het Westen de gevaarlijke weg te hebben gekozen om de Arabische landen aan te moedigen de Syrische oppositie te financieren en te bewapenen. In Ankara wordt momentaal bovendien steeds openlijker gesproken over het instellen van een bufferzone in het noorden van Syrië die als uitvalsbasis moet dienen voor gewapende acties tegen het Syrische leger. De Turkse president Gül verklaarde onlangs veelbetekend dat dit slechts kan geschieden in nauwe coördinatie met de andere NAVO-landen.

Doemscenario
Zowel de landen van de Arabische Liga als westerse regeringsleiders gaven de afgelopen dagen uiting aan hun bezorgdheid dat Syrië zou kunnen afglijden naar een totale burgeroorlog. Het zijn echter precies diezelfde landen die achter de schermen druk bezig zijn om deze burgeroorlog voor te bereiden omdat men tot de conclusie is gekomen dat alleen een burgeroorlog het Syrische regime ten val kan brengen. Eerdere ervaringen in Irak en Iran leren immers dat decennialange economische sancties slechts leiden tot de verpaupering van de burgerbevolking ook al houdt men altijd bij hoog en laag vol dat deze nou net ontzien wordt.

Een dergelijk doemscenario in Syrië zal internationaal vergaande consequenties krijgen. De koude oorlog, waarin het Westen en de USSR lijnrecht tegenover elkaar stonden is voorbij maar uit de as van de voormalige Sovjetunie is een assertief Rusland herrezen dat vastbesloten lijkt in Syrië de confrontatie met het Westen aan te gaan. In de nieuwe koude oorlogsituatie die daarop volgde werd het Westen in toenemende mate geconfronteerd met de Iraanse ambities en ook Iran lijkt vastberaden haar strategisch belangrijke Syrische bondgenoot te verdedigen. Aldus lijken de draden van de oude en nieuwe koude oorlog in Syrië samen te komen en slechts totale chaos voor de hele regio te voorspellen.

De afgelopen weken zijn miljoenen Syriërs de straat opgegaan van Daraa in het zuiden tot Aleppo in het noorden om hun steun te betuigen aan de Syrische president. Hun geluid werd echter overstemd door het geroffel van de oorlogstrommelen die van alle kanten weerklinken. Het gaat immers allang niet meer om wel of geen hervormingen in Syrië. Niets minder dan met alle mogelijke middelen het Syrische regime ten val brengen is de inzet geworden van het internationale pokerspel. Of dit ook de wens is van de Syrische bevolking is hierbij geen punt van consideratie.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... yrie.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77926
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Ariel »

Ik geloof Martin Jansen graag, en ik vermoed dat er voor de Christenen in Syrië een zwarte tijd aanbreekt als Assad de slag verliest.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

Het zijn niet alleen de Christenen die, als ik even lange moslim tenen wil vermijden, " in de verdrukking komen". Ook Alavieten en andere sekten die van collaboratie met het regiem beschuldigd worden, zullen eraan moeten geloven. Van je geloofsgenoten moet je het hebben. Vooral als die geloofsgenoten je als afvallig dan wel ketters beschouwen. En bij de volgelingen van Mohammed hebben de fundi's de beste kaarten. Altijd gehad.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door BFA »

Mahalingam schreef:Het Westen probeert een burgeroorlog te ontketenen in Syrië'
Een burgeroorlog in Syrië kan in het Westen zijn voordeel zijn. Het zijn vooral Turkije en Saudi-Arabië die de krachten achter een mogelijke burgeroorlog zijn.
Turkije poogt het Westen als waterdrager voor zijn plannen te gebruiken. (met Obama is Erdogan dit in ieder geval al goed gelukt)

Via het regime van Bassar Assad kan Iran toegang tot de Middellandse Zee verkrijgen. Zeker na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Irak.
Dit is niet in het belang van Turkije dat het Oostelijk deel van de Middellandse Zee reeds als zijn privé bad ziet. De recente oorlogsdreigingen tegen Cyprus en Israël zijn hier teken van.

Voor het westen is Iraanse of Turkse controle van de Oostelijke Middellandse Zee een kwalijke zaak. Het eerste een beetje acuter dan het andere.
Turkije gebruikt nu reeds een half jaar oorlogsretoriek tegen Syrië. Ondanks dat het Turkse leger het Syrische aankan, kan het niet in de aanval zonder backing van de NATO omdat de NATO een verdedigingsalliantie is. Bij een unilaterale Turkse aanval op Syrië kan Turkije geen beroep doen op backing van de NATO.
Turkije heeft nodig dat de Amerikanen als eersten vliegtuigen boven Syrië sturen. Via Clinton heeft Obama al laten weten dat dit in de mogelijkheden zit.
Mahalingam schreef:Na bijna tien maanden van onrust zit het Syrische regime nog steeds stevig in het zadel en gebleken is dat het Syrische leger en de legertop loyaal zijn gebleven aan dit regime ondanks een groeiend aantal deserteurs in kringen van lagere dienstplichtigen.
Assad zit nog stevig in het zadel en zolang het leger niet verder split kan hij nog lang blijven zitten. De Muslim Brotherhood is al 30 jaar in oppositie tegen het regime, zonder de actieve steun van Erdogan en zijn NATO (Obama) -hondje kan die MB nu ook niets bereiken. Met Saudische steun alleen kan de MB Syrië in brand en gedestabiliseerd houden.

Een gedestabiliseerd Syrië, niet gedomineerd door Turken of Iran is het enige waar het Westen eventueel baat bij heeft. Dit geldt ook voor de Russen.
Mahalingam schreef: Geconfronteerd met dit Russische en Chinese veto in de Veiligheidsraad lijkt het Westen de gevaarlijke weg te hebben gekozen om de Arabische landen aan te moedigen de Syrische oppositie te financieren en te bewapenen.
Zolang dit niet verder gaat zullen de Russen geen bezwaar hebben. Zolang er geen contaminatie naar Iran is, Chinezen ook niet. Het enige dat Chinezen willen is dat hun investeringen en handelsbelangen in Iran veilig zijn. Een gedestabiliseerd Syrië raakt die Chinese belangen niet.
Mahalingam schreef: Een dergelijk doemscenario in Syrië zal internationaal vergaande consequenties krijgen. De koude oorlog, waarin het Westen en de USSR lijnrecht tegenover elkaar stonden is voorbij maar uit de as van de voormalige Sovjetunie is een assertief Rusland herrezen dat vastbesloten lijkt in Syrië de confrontatie met het Westen aan te gaan.
Hetgeen de Russen vooral willen is dat er geen situatie ontstaat waarin Iran of Turkije sterker uit naar voor komt.
Turkije heeft ambities en claims op gebieden in de Balkan en de Kaukasus. Iran claims op de Azerbijan en andere delen van de Kaukasus.
Russen hebben baat bij een status quo in de machtsverhoudingen. Het is NATO die zich via Obama laat gebruiken als de Turkse waterdrager die de Russen zorgen baart. NATO kan beletten dat Russen Turkije op zijn plaats kan houden.
Tegen een Turkse inval zonder NATO, zal Rusland geen bezwaar hebben. Ook omdat hier een Turks-Iraanse confrontatie uit kan volgen. Dit zijn dan 2 dreigingen die elkaar afzwakken.
De 2 duikboten die Rusland naar de wateren van Cyprus gezonden heeft om dit te ondersteunen tegen de oorlogsretoriek van Erdogan tonen dat het Russische probleem niet NATO of Europa is maar Turkije.

Rusland gebruikt ook de Syrische havens voor zijn oorlogsbodems. Zijn andere oorlogshaven in Ukraïne kan zo afgesloten door de Turken aan de Bosphorus. Syrië is voor de Russen strategisch te belangrijk om zo maar aan de Turken te geven. Zeker met de ambities die de Turken hebben.
Mahalingam schreef: Niets minder dan met alle mogelijke middelen het Syrische regime ten val brengen is de inzet geworden van het internationale pokerspel.
Dit lijkt zo. Is zo ook.
Het ten val brengen van het regime is alleen in het voordeel van Turkije.
Voor het Westen en Saudi Arabië is het genoeg als er Syrië gedestabiliseerd blijft, dit werkt ook de Iraanse ambities tegen. Is op hetzelfde ogenblik goed genoeg voor Rusland.
Een Turks dominantie in Syrië is niet in het baat van het Westen en komt Rusland ook niet ten bate. Dit mogen we niet uit het oog verliezen. (lijken we reeds uit het oog verloren te hebben)
Mahalingam schreef:Of dit ook de wens is van de Syrische bevolking is hierbij geen punt van consideratie.
Wat de Syrische bevolking wenst hoeft voor ons geen enkel punt van consideratie te vormen. Enkel onze eigen belangen en veiligheid mogen tellen.
Nadat de Amerikanen Irak verlaten hebben verandert de strategische opstelling in het MO en Levant volledig. Dit is waar onze consideratie hoeft te liggen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

En Frankrijk is helemaal in zijn voortrekkers rol geschoten. Met vriendje Turkije een 'safe zone' voor burgers maken, verdedigd door het Turkse leger van waaruit aanvallen op de rest van Syrië kunnen worden ondernomen door zgn. vrijheidsstrijders. Zoals China mee deed in de Koreaanse oorlog, daar lijkt het scenario op.
Frankrijk en Turkije denken over ‘humanitaire corridor’ in Syrië
Frankrijk is voorstander van het onderzoeken van het instellen van een “humanitaire corridor” in Syrië die burgers tegen overheidsgeweld moet beschermen. Turkije zou ook oren hebben naar zo’n bufferzone en zou een militaire inval in Syrië overwegen.
Een soort Libië versie 2. Nu snel een rebellenregering erkennen. Simpel als wat.
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppe sprak over de mogelijkheid van een humanitaire corridor voor burgers na een ontmoeting met het hoofd van de oppositionele Syrische Nationale Raad, een orgaan dat een deel van de Syrische oppositie vertegenwoordigt. Juppe sloot militair ingrijpen in Syrië uit, maar zei dat het instellen van een “veiligheidszone” om burgers te beschermen en hulpgoederen te kunnen leveren het onderzoeken waard is.
En de rol van Turkije?
Turkije, dat een buurland is van Syrië en te maken heeft met veel vluchtelingen uit het land, zou verder willen gaan dan Frankrijk en wel degelijk een echte bufferzone voor burgers en activisten in het noorden van Syrië willen creëren. Een inval van het Turkse leger in Syrië is daarbij een reële optie, zeggen Israëlische functionarissen vanavond tegen de Israëlische krant Haaretz. Turkije zou zelfs overwegen militaire bases ter beschikking te stellen aan milities van de Syrische oppositie, aldus de functionarissen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/23/fra ... -in-syrie/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

gaat zich een patroon aftekenen?
‘Zeker tien doden bij terroristische aanval op Syrische luchtmachtbasis’
“Door een kwaadaardig moordcomplot zijn zes piloten, een technische officier en drie andere personeelsleden op een luchtbasis tussen Homs en Palmyra gedood. Dit bevestigt de betrokkenheid van buitenlandse elementen en hun steun aan terroristische operaties in een poging de slagvaardigheid van het Syrische leger te ondermijnen.”
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/25/zek ... achtbasis/
Het artikel stelt ook: "De opstand is inmiddels uitgegroeid tot een burgeroorlog." voor de lezers die niet goed snappen waar het om gaat. Er dient een burgeroorlog te komen/zijn. De komende tig jaren.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

Ik meende dat de Russen met een vliegdekschip voor Syrië lagen, maar dat zijn de Amerikanen .
De Russen zijn bezig om aantallen S-300 luchtafweer naar Syrië te brengen. Dat spul is echt geen speelgoed. En wordt geleverd met bemanning erbij. Daarmee is een no-fly zone af te dwingen voor USA/EU vliegtuigen. Dus humanitaire bombardementen om opstandigen te hulp te komen, dat zit er niet in. Er zouden ook Russische AWACS vliegtuigen komen die de zaak gaan bewaken tot ver buiten de grenzen.
http://ejbron.wordpress.com/2011/11/27/ ... -navo-uit/
Rusland rust Syrië met afweerraketten tegen de NAVO uit
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

Ik lees bij Debka File dat er wel een USA vliegdekschip voor de kust lig maar dat er nu ook een Russisch vliegdekschip (plus alles eromheen natuurlijk) op weg is.
US carrier strike force enters Syrian waters. Russian carrier en route
By deploying 70 ship-borne fighter-bombers plus three heavy guided missile cruisers and five guided missile destroyers opposite Syria, Washington has laid down military support for any intervention the Arab League in conjunction with Turkey may decide on[...]
The Russian Kuznetzov carrier and its accompanying strike vessels will join the three Russian warships parked opposite Tartus for more than a week. It will enter the same Syrian offshore waters as the USS Bush and the US Sixth Fleet, which is permanently posted in the Mediterranean.

The Syrian crisis is therefore building up to a superpower face-off unparalleled since the Cold War between America and the Soviet Union ended in the nineties, debkafile's military sources note..
http://www.debka.com/article/21521/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door BFA »

Mahalingam schreef:Russian carrier en route
Volgens Greek Defence News, waren voor de admiraal Kutzetnov, oefeningen met Israël gepland in verband met de Turkse dreigingen tov Cypriotische en Israëlische boorplatformen.
the Russian navy and Israeli military will hold joint exercises next week close to Cyprus Exclusive Economic Zone.
The exercises are slated to begin on the 28th November and last a week.
Zover is er nog niets aan de hand. En Tartus is ook een Militaire Russische zeebasis van Syrië geleased. Voor de Russen is deze strategisch te belangrijk om zomaar te laten gaan.
Nog veel te vroeg om opnieuw op de koude oorlogstroms te gaan roffelen.
Beter eerst kijken hoe onze en Russische belangen gealigneerd zijn. Dit is meer dan je zou denken. Dit kan enkel als Europa en Amerika hun droombeeld van 'goede' partner Turkije van zich af schudden.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77926
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Ariel »

Shit zeg. :shock: Frankrijk zorgt er voor dat alle Islamitische landen zich gaan wenden tot een streng Islamitische regime.
Parijs beschermt oppositie Syrië in Frankrijk

PARIJS - De Franse regering heeft maatregelen genomen om leden van de Syrische oppositie die in Frankrijk wonen te beschermen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Claude Guéant vrijdag gezegd. Het gaat om leden van de Syrische Nationale Raad, een overkoepeling van groepen die tegenstander zijn van het regime van de Syrische president Bashar al-Assad.

De leden zijn volgens Gueánt bedreigd en daarom zijn maatregelen genomen. De voorzitter van de raad, Burhan Ghalioun, woont en werkt al lange tijd in Frankrijk.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1104 ... buitenland" onclick="window.open(this.href);return false;
Wie is Burhan Ghalioun ? http://en.wikipedia.org/wiki/Burhan_Ghalioun" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

Inmiddels is er een hoop modern Russisch wapentuig in Syrië aangekomen.
Om eens wat te noemen:
1. Yakhont (SSN-26) shore-to-sea missiles voor de kustbewaking met een reikwijdte van 300 km en een snelheid van +2000 km/uur laag bij de grond/zee. Tegen die dingen is weinig te doen. Ze hebben 72 lanceerplaatsen. Dat zal het animo voor een landing vanuit zee aardig temperen.
2. Scud raketten (21 waarvan 5 chemisch) bij de Turkse grens die op de steden zijn gericht. Het Turkse leger is druk bezig met oorlogsvoorbereidingen en staat mogelijk al in de startblokken.
3. gasmaskers: 3 miljoen worden verdeeld
4. de Russische vloot gaat oefeningen houden voor de kust. De haven van Tartus heeft anti-torpedonetten in gebruik genomen.

http://www.debka.com/article/21577/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50301
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Pilgrim »

Syrië voert doodstraf in voor helpers terroristen

ANP/Redactie − 20/12/11

Syrië heeft de doodstraf ingevoerd voor 'iedereen die terroristen bewapent of daarbij hulp verleent'. De wet richt zich op de bewapende tegenstanders van het dictatoriale regime van president Bashar al-Assad. Hij heeft de wet ondertekend, meldt het staatspersbureau SANA vandaag.

Volgens de nieuwe wet geldt ook levenslange gevangenisstraf op 'het smokkelen van wapens met als doel terroristische misdaden te plegen of uit winstbejag'. Wie wapens smokkelt uit andere motieven kan op 15 jaar cel rekenen.

Het regime kampt volgens waarnemers met steeds meer bewapende tegenstanders, onder wie gedeserteerde militairen.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... sten.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opi ... rlog.dhtml
Martin Janssen heeft weer van zich laten horen vanuit Damascus.
'Situatie Syrië roept herinneringen op aan de Koude Oorlog'
Ondanks alle retoriek waarin het tegendeel wordt beweerd, staan vooral NAVO-lidstaten Frankrijk en Turkije te popelen om militair in te grijpen in Syrië. Maar zij voelen zich hierbij gedwarsboomd door het besliste Russische optreden. Dat stelt Martin Janssen, een in Damascus woonachtige arabist.

Het verstikkende net van economische sancties en internationaal isolement wordt dagelijks tastbaarder in het leven van de Damascenen die steeds meer het angstige gevoel krijgen dat ze leven in het laatste veilige bastion waarom heen de rest van het land geleidelijk aan wegzinkt in een draaikolk van geweld en chaos. De emoties rond het Syrische vraagstuk zijn hoog opgelopen en maken een nuchtere analyse van de situatie steeds hachelijker.
Spoiler! :
Duidelijk is dat het Syrische regime, geconfronteerd met de onrust in het land, vanaf het begin de omvang van de problematiek heeft onderschat maar duidelijk is eveneens dat regionale en internationale krachten iedere mogelijke vreedzame oplossing van de crisis bewust onmogelijk maken. Er wordt in dit verband druk gespeculeerd over een herhaling van het Libische scenario maar alles wijst erop dat we momenteel eerder getuige zijn van een herhaling van het Afghaanse scenario van 1979.

Interventie
Begin dit jaar kreeg de NAVO van de Veiligheidsraad in New York toestemming voor een humanitaire interventie in Libië die vrijwel gelijk ontaardde in een dagelijkse bommenregen die uitsluitend tot doel had het Libische regime te vernietigen. Enkele weken geleden vond in Moskou een vergadering plaats van de zogenaamde BRICS-staten (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) tijdens welke in de meest besliste bewoordingen iedere buitenlandse militaire interventie in Syrië werd verworpen.

Er vindt op dit moment in het oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee een beangstigende vlootopbouw plaats. Grote Russische oorlogsschepen, waaronder de Admiral Kuznetsov zijn reeds voor anker gegaan in de Syrische havenplaats Tartus op een steenworp afstand van de Amerikaanse USS George HW Bush die zich bevindt in de internationale wateren vóór de Syrische kust. De Russische admiraal Kravchenko waarschuwde al dat 'Rusland iedere aanval op een Russisch schip zal beschouwen als een oorlogsverklaring met alle mogelijke consequenties'. Rusland lijkt vastberaden om iedere NAVO-aanval op Syrië te voorkomen en deze hele situatie roept herinneringen op aan de jaren van de Koude Oorlog.

Indirecte methode
Ondanks alle retoriek waarin het tegendeel wordt beweerd staan vooral NAVO-lidstaten Frankrijk en Turkije te popelen om militair in te grijpen in Syrië maar voelen zich hierbij gedwarsboomd door het besliste Russische optreden. Daarom is er gekozen voor een indirecte methode die enerzijds bestaat uit het in hoog tempo bewapenen en trainen van de Syrische oppositie en anderzijds uit het rontselen en samenstellen van een internationale jihadistenbrigade waarbij vooral een sleutelrol is weggelegd voor de Arabische Golfstaten.

Westerse diplomaten hebben bevestigd dat er in Iskenderun, dat gelegen is in de Turkse provincie Hatay, een commando-centrum is opgericht om deze activiteiten te coördineren. De Turkse krant Milliyet onthulde dat de Franse geheime dienst en de Britse MI6 zowel in het Turkse Hatay als in de Libanese stad Tripoli actief zijn om zowel leden van het Free Syrian Army als huurlingen te trainen in 'urban warfare' waarbij tevens sprake is van een enorme influx aan wapens. Hiermee wordt een escalatie van het geweld in Syrië beoogd en een volkomen destabilisering van het land die zullen leiden tot chaos en paniek onder de bevolking wat de roep om een 'humanitaire interventie' kracht bij zal zetten.

Het vernietigen van de infrastructuur, zoals het opblazen van oliepijpleidingen en aanvallen op transportlijnen, maken integraal onderdeel uit van deze tactiek. Ambtenaren in Damascus hebben mij bevestigd dat het chronische tekort aan stookolie (mazoot) in de Syrische hoofdstad niet alleen wordt veroorzaakt door de economische sancties maar in belangrijke mate ook het gevolg is van de voortdurende aanvallen op olietankwagens.

Sinds enkele weken circuleren er bovendien geruchten in de Arabische media dat de NAVO tevens bezig is om een commando-centrum op te zetten in het Jordaanse al-Mafraq dat vlak aan de Syrische grens ligt. Deze geruchten zijn onbevestigd maar het is opvallend dat het geweld in en rond de zuid-Syrische stad Daraa recentelijk is opgelaaid. Er hebben verschillende dodelijke aanvallen plaatsgevonden op het Syrische leger die tientallen Syrische soldaten het leven kostten.

Goddeloze Rode Leger
Toen de voormalige USSR in 1979 Afghanistan binnenviel ontstond er een samenwerkingsverband tussen westerse inlichtingendiensten en de Arabische Golfstaten dat resulteerde in de oprichting van een internationale jihadistenbrigade van soennitische radicalen die voor het gemak 'vrijheidsstrijders' werden genoemd. Ze werden verzameld, getraind en bewapend in Pakistan om vervolgens Afghanistan te worden ingesluisd om hier met heilig vuur te vechten tegen het goddeloze Rode Leger. Dit scenario herhaalt zich momenteel in Syrië.

Verschillende Arabische media hebben bevestigd dat reeds 600 Libische 'vrijheidsstrijders' actief zijn in Syrië die het land werden binnengesmokkeld via Turkije. Bij recente veiligheidsoperaties in Syrië werden honderden buitenlandse strijders gearresteerd waaronder tientallen Afghanen en Pakistanis. Vooral Qatar lijkt hierbij een actieve rol te spelen. In tegenstelling tot de leden van het Free Syrian Army onderscheiden deze jihadisten zich vooral door het onthoofden van hun slachtoffers en het gruwelijk verminken van hun lichamen wat helaas momenteel in Syrië tot de orde van de dag behoort.

Sektarisch karakter
Er is in het westen weinig oog voor het sektarisch karakter van de strijd in Syrië die nu al leidt tot gevaarlijke spanningen tussen soennieten en sjiieten in zowel Libanon als Irak. Al deze ontwikkelingen veroorzaken samen met de fnuikende economische sancties een totale erosie van de complexe Syrische staat en samenleving. Wat lijkt te voorspellen dat, zelfs in het geval dat men slaagt in het zelfverklaarde doel van het omverwerpen van het al-Assad regime, een eventueel volgende regering een land zal erven dat voor lange tijd vleugellam zal zijn gemaakt.

In Syrië is bovendien de kans reëel aanwezig dat de staat uit elkaar zal vallen in een aantal kleinere staatjes die allen hun buitenlandse beschermers hebben die, net als eerder in Libanon en Irak, in Syrië hun proxy-wars zullen uitvechten. De winnaars van de komende strijd in Syrië, waar allen zich achter de schermen voor opmaken, zijn nog niet bekend. Bekend is slechts dat het Syrische volk, dat om dit alles niet gevraagd heeft, de grote verliezer zal zijn.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

Om Syrië tot een hel voor zijn burgers te maken heeft Frankrijk de Turken nodig.
Die willen best wel een stuk van Syrië veroveren.
Maar er is nu extra wrijving gekomen in de toch al problematische relatie tussen die twee.
De Armeense kwestie speelt weer op.
‘Frans wetsvoorstel genocide provocatie naar Turkije’
Riep Turkije eerder vandaag al hun ambassadeur uit Frankrijk terug, nu heeft premier Erdogan ook de militaire samenwerking met de Fransen een halt toegeroepen, meldt persbureau AP.
De reden is dat in Frankrijk vandaag door het Franse parlement een omstreden wetsvoorstel is aangenomen dat de ontkenning van de Armeense genocide van 1915-1916 strafbaar stelt. Turkije spreekt de genocide tegen, en had in de aanloop naar de stemming felle kritiek. De eerdere dreigingen die het land uitte aan Frankrijk zijn nu door premier Erdogan verwezenlijkt, en doen de spanning in de verhoudingen tussen de twee landen toenemen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/22/tur ... frankrijk/
Strafbaar stellen van de ontkenning van historische feiten. Daar ben ik tegen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50301
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Pilgrim »

‘Terroristische aanval op veiligheidsgebouwen in Damascus’

DOOR MARIJE WILLEMS

Afbeelding

Syriërs dragen een lichaam weg op de plek van de zelfmoordaanslag in Damascus. Foto AFP / Syrische staats-tv

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn twee zelfmoordaanslagen uitgevoerd op veiligheidsgebouwen. Dat bericht de Syrische staatstelevisie. Bij de aanslagen zijn meerdere burgers en soldaten omgekomen, meldt persbureau Reuters.

Er zouden zeker dertig doden zijn gevallen en 55 gewonden, zo meldt tv-station Al-Manar dat in handen is van Hezbollah, een bondgenoot van de Syrische president Assad. De Syrische regering heeft het over meer dan dertig doden en honderd gewonden.

Volgens de Syrische staatstelevisie gaat het om een dubbele aanslag van twee zelfmoordterroristen die twee autobommen ter ontploffing brachten. De staatstelevisie houdt Al-Qaeda verantwoordelijk na de eerste aanwijzingen.

Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten zijn er heftige beschietingen uitgebroken na de explosies. Die berichten kunnen niet worden geverifieerd.

De explosies volgen een dag nadat de eerste leden van de waarnemingsmissie van de Arabische Liga in Syrië zijn gearriveerd. De waarnemers moeten erop toezien dat het land het onlangs ondertekende vredesakkoord naleeft.

In Syrië zijn al maandenlang protesten bezig tegen het repressieve bewind van president Assad. Volgens de Verenigde Naties zijn sinds half maart al meer dan vijfduizend mensen om het leven gekomen.

http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/23/aan ... -damascus/" onclick="window.open(this.href);return false;
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42855
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Opstand in Syrië

Bericht door Mahalingam »

En de mis-informatie gaat door.
Zo valt te verwachten dat de grens met Turkije een steeds groter aantal incidenten zal krijgen.
Vijandige buurlanden die beschutting bieden aan groepen die anti-regering zijn en voor chaos en ellende in de grensgebieden zorgen. Het is een heel bekend scenario.
Nu dit verhaal (kop in quotes) :
'Syrisch leger slacht volledig dorp af'
Syrische regeringstroepen hebben gisteren het dorp Kfar Owaid, zo'n dertig kilometer van de Turkse grens, omsingeld en alle burgers in het dorp gedood. Het beleg, dat gepaard ging met raketvuur, tankgranaten, bommen en geweervuur hield urenlang aan en heeft aan 110 mensen het leven gekost. Dat heeft Rami Abdul-Rahman van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gezegd.
En wij moeten dat geloven. Het verhaal gaat verder en dan wordt het toch wel wat anders:
Volgens Abu Rabih, een ooggetuige, vluchtten tientallen activisten gisterochtend van Kfar Owaid naar de nabijgelegen Budnaya-vallei. Daar werden ze omsingeld door de regeringstroepen. Volgens Rabih werden er ook met spijkers gevulde bommen ingezet om het aantal dodelijke slachtoffers te vergroten. 'Wat gisteren is gebeurd was een misdaad tegen de menselijkheid', aldus Rabih.
"Activisten" die op zoek waren naar actie er daar een dodelijke hoeveelheid van kregen?
Het verhaal is natuurlijk koren op de molen van de Turkse propagandamachine.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Bui ... p-af.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie